29.12.06, 21:52
witam serdecznie
do prezesa Prometeuszy
jeżeli uzna pan za zasadne opiszę swoją nieco skomplikowaną sytuację
zdrowotną.
wstępnie powiem,że mam 3 zdiagnozowane poważne choroby,których leczenie
wzajemnie się wyklucza.Jeden ze specjalistów ,przez których jestem
prowadzona,hematolog polecił mi na próbę branie Padmy 28-na HCV.
Czy zna pan przypadki pozytywnej reakcji na Padmę przy HCV?(z HBS organizm
sam sobie poradził)
pozdrawiam serdecznie
Zyczę wszystkim pomyślności w Nowym 2007Roku
Natasza
Obserwuj wątek
    • prezes.prometeuszy Re: pytanie 31.12.06, 06:35
      Natasza, skarbie...

Padma nie jest uznanym lekiem w walce z wirusem HCV. Blisko u połowy zakażonych
      HCV wykrywa się także ślad bylego zakażenia HBV - więc tu nie jesteś jedyna,
      która tak ma. Organizm zakażony 2 wirusami jednocześnie (koinfekcja) zazwyczaj
      właśnie zwalcza HBV, a HCV zostaje...

Zacznij proszę Nataszo próbowac leczyć się tym, co nauka najnowsza nam daje do
      ręki : pegylowany interferon i rybawirynę, a nie jakieś tam Padmy, które HCV
      nie wyeliminują (poza tym lek dość drogi). Owszem dodatkowo możesz to stosować,
      podobnie jak Essentiale Forte, czy Sylimarol, albo Livenorm - tylko najpierw
      sprawdź, czy te Twoje choroby się naprawdę wykluczają...

Chętnie Ci odpiszę, czy tak jest, jak mi o nich napiszesz...

Zdrowego Nowego Roku zyczę i szampańskiej zabawy dzis w nocy!
      • uwagagazy Re: pytanie 31.12.06, 22:11
        Mam dość rzadkie choroby więc niewiem czy zdołasz udzielić mi odp.Rozumiem
        też ,że twoja opinia o Padmie jest niezmienna,niezależna od moich chorób(hmm?)
        Mam zdiagnozowany HBS,Zespół Antyfosfolipidowy,Zespół jelita drażliwego i
        podejrzenie w kierunku tocznia(przeciwciała na granicy).
        Więcej jest spekulacji co było przyczyną,co następstwem,a że wyniki(również
        wątrobowe)mam graniczne więc i leczenie jest bardziej kosmetyką niż leczeniem
        jako takim.
        Hematolog z hepatologiem prowadził przez rok swoisty targ kto i jak ma mnie
        leczyć.Ostatecznie panie doszły do porozumienia.Poczekają,aż któraś choroba
        mnie przyciśnie i wtedy podejmą decyzję ,niezależnie od skutków ubocznych-
        leczenie interferonem jest zagrożeniem dla "śpiącego" tocznia i zespołu
        antyfosfolipid.-mogę polec od zakrzepicy.
        Padma to taka nieśmiała próba p.hematolog.Nie obiecała gruszek na
        wierzbie,ale...mam cichą nadzieję,że jest uczciwa i ma to sens.
        pozdrawiam
        Natasza
        jakie działanie ma Essentiale Forte,Livenorm?
        Szampańskiej zabawy już,już!!!
        • prezes.prometeuszy Re: pytanie 07.01.07, 06:55
          No tak co najmniej kilka chorób autoimmunologicznych, które są pewnie
          przeciwskazaniem do leczenia przeciwwirusowego...

Tylko, czy na pewno? Czy są bezwzględnym przeciwskazaniem???

Spotykałem na swojej drodze już ludzi, którzy przekonani byli o tym, ze ich
          leczyć (przeciwwirusowo na hepatitis) nie można, a później okazywało się, ze
          jest inaczej. Czasem można leczyć kilka chorób na raz. Są (i zapewne bierzesz )
          leki na zmniejszenie krzepliwości, nie wiem jaki masz "stan" płytek krwi, ale
          być może i tu nie ma bezwględnego przeciwskazania, a zespół jelita drażliwego,
          to już pryszcz. Gorzej z tym toczniem - ale sama piszesz, ze to tylko
          podejrzenie, że jak na razie nic się nie dzieje, a może IFN nie spowoduje tu
          żadnego pogorszenia tego "stanu zawieszenia"...?

Sam HCV jest motorem wielu chorób autoimmunologicznych, być moze to on własnie
          (tak sądzę) jest przyczyną całej reszty. Być moze ktoś mądry powiązałby
          leczenie hepatitis jako próbę pozbycia się wszystkich innych chorób...? Warto
          to sprawdzić. Sprawdzałaś? Z kim się konsultoweałaś? Jak podasz jakieś nazwisko
          zakaźnika, przed którym się ukłonię, to jak najbardziej przyznam Ci rację. Znam
          wszystkich dobrych zakaźników w Polsce (ale jestem skromny).

Jeśli natomaist konsultowałas to z (sorry) byle kim, to warto chyba zacząć od
          jakiegoś dobrego specjalisty - np. Prof. Jacka Juszczyka w Poznaniu... Hm? Np.
          prywatna konsultacja, z tego co wiem, przyjmuje on prywatnie w jakiejś
          przychodni typu "medicover". A jeśli napszesz skąd jesteś - miaso, województwo,
          to chętnie wskażę Ci kogos bliżej Ciebie. Może nawet sam najpierw w Twojej
          sprawie z kims pogadam, jeśli oczywiście zechcesz...

Co do Padmy - jeśli lekarz zaleca (ale czemu hematolog?), to bierz. Ten lek nie
          powinien Ci zaszkodzić na watrobę - a na inne schorzenia, to już hematolog sam
          wie lepiej i jesli poleca, to nie ma co się zastanawiać... Być może Ci pomoże -
          sorry, nie chciałem Ci odbierać nadziei, czasem samo branie leku jest
          wazniejsze dla psychiki, niż jego działanie - a o Padmie krążą dość
          ciekawe "legendy", niektórzy bardzo sobie chwalą ten lek tybetański...

:-) Jak się go powącha, to czuć w nim kilkusetletnie tradycje ziołolecznictwa
          mnichów buddyjskich ;-)

Ale poważnie, jesli nie ma szans na leczenie - co uważam nadal trzeba sprawdzić
          ponad wszelką wątpliwość - to bierz sobie Padmę. Nie wyśmiewam leków ziołowych -
          jestem ich zwolennikiem (to moje 2 hobby poza HCV). W obliczu tak poważnych
          chorób, jak hepatitis - trzeba radykalnych leków, ajesli sa takie skuteczne
          (jak PEG IFN + RIB), to zawsze trzeba po nie probowac sięgnąć, jako po pierwszą
          próbę ratunku. Jeśli nie można nimi leczyć - to zioła jak najbardziej, sam je
          polecam, sam je piłem, jadłem, kocham zioła! ;-) Lubię ich zapach, smak - łączą
          nas z naturą w dosłownym tego stwierdzenia znaczeniu...

Essentiale to fosfolipidy (z nasion soi), na które masz chyba uczulenie... hm?

Sylimarol to ziołowy wyciąg z ostropestu plamistego - działa dość fajnie
          żółciopędnie głównie, znany i ceniony na całym świecie (pod różnymi nazwami).

Livenorm? - tu masz opis : www.prometeusze.pl/livenorm.php - to dobry 3
          składnikowy wyciąg ziołowy w kapsułce, zawiera wyciąg z ostropestu, karczocha i
          mniszka lekarskiego - takie "3 najlepsze ziółka wątrobowe w jednym".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka