jan9614 27.03.07, 13:15 Dostałem okreslenie genotypu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gut13 Re: wynik genotyp 27.03.07, 16:16 Skąd jesteś i gdzie robiono ci genotypowanie? Genotyp 4 leczy się identycznie jak 1. Odpowiedz Link Zgłoś
jan9614 Re: wynik genotyp 27.03.07, 17:08 Lublin. Na Chodzki 1. Kobieta miała watpliwosc co do interpretacji i ostatecznie opis był 4c/4d. Moze powtórzyc gdzies indziej? Mój email spuc@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jan9614 Re: wynik genotyp 27.03.07, 17:30 Czy zdarza się błąd w interpretacji specjalisty mikrobiologa? Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczek Re: wynik genotyp 14.04.07, 00:03 To juz jest rzad 4 ? Wirus mutuje wiec mnie nic juz nie zdziwi. HAV...HBV..HCV..HDV..HEV...HFV...HIV...ile jest tych odmian? Dodat do tego Sub-Typy....ojej juz jest tego troche. Mimo wszystko zrobilbym test powtornie lub skonsultowal z dwoma, niezaleznymi lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.prometeuszy Re: wynik genotyp 04.04.07, 03:38 Dość rzadko ale mieliśmy już do czynienia z genotypem 4. Leczy się ten typ zakażenia tak samo jak genotyp 1 - więc 48 tygodni i podobne sa ilości uzyskanych stałych odpowiedzi wirusologicznych. Wyniku nie trzeba powtarzać - bardzo rzadkie sa przypadki pomyłek przy genotypowaniu, częściej za to nie wykrywa się więcej niż jednego genotypu, a przecież człowiek moze być zakażony nawet pięcioma, sześcioma różnymi genotypami na raz - co dowodzą naukowcy. Tak czy inaczej i tak terapia 48 tygodniowa, bez względu już na to, czy poza 4. są jeszcze inne. Odpowiedz Link Zgłoś