beatkaa32 10.11.08, 20:03 witajcie,we środę jadę oddać krew na HCV RNA; mam stracha jak ch...ra. Tak bym chciała, żeby wszystko poszło OK. To będzie najdłuższy miesiąc w moim życiu: czekanie na wynik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananarama-live Re: 12 zastrzyków za mną 10.11.08, 20:14 1 mc? Sporo. Zazwyczaj czeka sie 10-14 dni. Zapytaj wczesniej o wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: 12 zastrzyków za mną 11.11.08, 00:10 Ja właśnie jestem po wyniku, pierwszy malutki minus a bardzo cieszy (szkoda by było juz tych 3 miechów) czego i Tobie życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: 12 zastrzyków za mną 11.11.08, 15:03 Będzie „minusisko” jak się patrzy. A jak wyniki alat i czy się leczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatkaa32 Re: 12 zastrzyków za mną 11.11.08, 17:36 interferon+rybawiryna. Alat na poziomie 20,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chlopak2005 Re: 12 zastrzyków za mną 11.11.08, 20:00 Ja czekałem miech na wyniki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: 12 zastrzyków za mną 12.11.08, 09:48 witaj beatka. jak znosisz kuracje? czy przygotowywalas sie jakos specjalnie do leczenia. moja zona dzis jest na oddziale i bedzie wszystko wiadomo (jaki genotyp, czy biopsja, jakie leczenie, etc). wszedzie tylko slyszymy jakie spustoszenie sprawia inter+ryba. i tego sie boimy... co myslisz ty o tym? (inni tez). pzdr krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Re: 12 zastrzyków za mną 12.11.08, 09:49 witaj beatka. trzymam kciuki za minusa:) ale powiedz mi prosze jak znosisz kuracje? czy przygotowywalas sie do niej jakos specjalnie? poprosze o jakies rady, bo dzis zona jest na oddziale i wlasnie sie dowiaduje co i jak z wynikami (genotyp) i ewentulanym dalszym leczeniu. wszedzie slyszymy o spustoszeniu jakie robi interf+ryba. pzdr krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
beatkaa32 Re: 12 zastrzyków za mną 12.11.08, 14:38 witaj; nie przygotowywałam się jakoś specjalnie do leczenia, bo miałam je zacząć dopiero w listopadzie, ale pod koniec sierpnia zadzwonili z przychodni z informacją, że dostali pieniądze i jeśli chcę, to mogę zacząć terapię od zaraz. Co do skutków ubocznych... miałam i mam tak jak większość leczących się; parę godzin po zastrzyku objawy grypopodobne, nudności(spowodowane dużą ilością przyjmowanych leków), świąd skóry(to jest najbardziej "upierdliwy" dodatek). Generalnie czuję się dobrze, raz miałam kiepską morfologię, lekarz zmniejszył mi dawkę ryby o jedną tabletkę, przepisał kwas foliowy i witaminę E i wszystko wróciło do normy. Nie myślę o tym gadzie, który we mnie siedzi; żyję i normalnie wychowuję dzieci. Co do biopsji się nie wypowiem, bo nie miałam, genotyp 1 B. Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz. Pozdrawiam Ciebie i Twoją Żonę. Maluszka oczywiście też. Odpowiedz Link Zgłoś