Dodaj do ulubionych

Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolog...

02.12.08, 18:56
:-)
Żebym nie siedział tyle na forum bo obłędu dostanę jak się naczytam za dużo :-)
Obserwuj wątek
    • mordeczek Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 20:47
      Tez mi jeden powiedzial.
    • jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 21:25
      Niektórzy lekarze nie lubią kiedy pacjent jest w stanie oceniać ich działanie.
      Zawsze mówię że lekarza trzeba sobie wychować ;-)
      Na szczęście dotyczy to tylko niewielkiej ich części.
      Mój dla odmiany się zdziwił kiedy zapytałem go o coś mówiąc że nie potrafiłem
      znaleźć sam tej informacji.
      • river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 22:10
        Jan jak pierwsze wrażenia po CP?
        • jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 22:41
          Od kiedy biorę, zmniejsza mi się ciężar ciała. U mnie to objaw pozytywny :-) .
          Co do objawów związanych z wątrobą to i tak praktycznie żadnych nie mam więc
          trudno powiedzieć. Badań krwi jeszcze nie robiłem.
      • mordeczek Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 23:03
        Lubia czy nielubia, moze.
        Moj argumentowal, ze w internecie wielu hochsztaplerow, czubow i innych
        niesprawdzonych znachorow, ktorzy moga wiecej zaszkodzic niz pomoc.
        • chlopak2005 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 08:24
          Hehe ja nie mówiłem nic, że siedzę na forum:). A po 2 co komu do tego :). Czytam
          pisze i tyle :). W obłęd nie wpadam bo nie wypada:P
    • greenrachela Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:18
      pozdrów od nas swojego hepatologa :D
      • river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:40
        greenrachela napisała:

> pozdrów od nas swojego hepatologa :D

OK. Ale to dopiero za pół roku - bo taka kolejka na kolejną wizytę :-))))
        • jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:44
          To mamy przestępstwo przeciw NFZ. Leki można zapisywać tylko na 3 miesiące. No,
          chyba że nie zapisuje ci leków tylko spotykacie się na plotki ;-)
          • river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:49
            Zdecydowanie ploteczki ;-)
            OO! Ursofalk dostałem. Przeraziła mnie cena 128zł!!
            Jaki efekt działania ?? Poczekamy zobaczymy.
            • bananarama-live Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 20:17
              Jeden gosc, znalazł gdzies w internecie, jak postepuje włóknienie , zrobił
              tabele i wszystko wiedział - włacznie ile mu zostało czasu.
              Wszelkie fora trzeba brac z dystansem,ale jesli ktos jest przerazony, łyka
              wszystko co przeczyta.
              • river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 20:24
                Z dystansem jak z dystansem, ale miło jest porozmawiać w tym przykrym temacie :-)
                W końcu nas wszystkich łączy przynajmniej jedna wspólna "rzecz" :-)
                • chlopak2005 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 04.12.08, 10:31
                  "Każdy łyka jak pelikan nowe brednie, nowe treści";)

A co do Naszej wspólnej sprawy :P To jeszcze pewnie inne by się znalazły :D
                  • hed-wig Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 04.12.08, 12:42
                    Ja też dzisiaj rozmawiałam na ten temat z moim hepatologiem. Również doradzał
                    dystans i podzielenie tragicznych historii przeczytanych w internecie przez 2,
                    albo nawet 4 ;)Uspokoił mnie, że wszystkie opisywane skutki uboczne kuracji
                    interferonem mogą wystąpić, ale nie muszą. Przeważnie nie są szczególnie
                    dokuczliwe. Historie opisane w necie (niekoniecznie na tym forum) należą zwykle
                    do tych, którzy przeszli terapię ciężko, bo ci drudzy po prostu nie interesują
                    się tak tym tematem i raczej nie opisują swoich doświadczeń, nie mają takiej
                    potrzeby.

Tak więc uszy do góry!
                    • jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 04.12.08, 13:02
                      Hed-wig ma moim zdaniem bardzo rozsądnego hepatologa. Gdybym wierzył we
                      wszystkie objawy HCV opisywane na innym forum (przez delikatność nie napisze
                      którym ;-) ) powinienem nie wstawać z łóżka i faszerować się środkami
                      przeciwbólowymi. Zamiast tego, właśnie wróciłem z 25 kilometrowej wycieczki
                      rowerem nad Wisłę :-)
                      • chlopak2005 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 05.12.08, 08:55
                        Wiem jak ja przechodzę - ok. :) Ulotek nie czytam bo chore jazdy można sobie
                        robić :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka