river29 02.12.08, 18:56 :-) Żebym nie siedział tyle na forum bo obłędu dostanę jak się naczytam za dużo :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mordeczek Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 20:47 Tez mi jeden powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 21:25 Niektórzy lekarze nie lubią kiedy pacjent jest w stanie oceniać ich działanie. Zawsze mówię że lekarza trzeba sobie wychować ;-) Na szczęście dotyczy to tylko niewielkiej ich części. Mój dla odmiany się zdziwił kiedy zapytałem go o coś mówiąc że nie potrafiłem znaleźć sam tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 22:10 Jan jak pierwsze wrażenia po CP? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 22:41 Od kiedy biorę, zmniejsza mi się ciężar ciała. U mnie to objaw pozytywny :-) . Co do objawów związanych z wątrobą to i tak praktycznie żadnych nie mam więc trudno powiedzieć. Badań krwi jeszcze nie robiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczek Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 02.12.08, 23:03 Lubia czy nielubia, moze. Moj argumentowal, ze w internecie wielu hochsztaplerow, czubow i innych niesprawdzonych znachorow, ktorzy moga wiecej zaszkodzic niz pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
chlopak2005 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 08:24 Hehe ja nie mówiłem nic, że siedzę na forum:). A po 2 co komu do tego :). Czytam pisze i tyle :). W obłęd nie wpadam bo nie wypada:P Odpowiedz Link Zgłoś
greenrachela Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:18 pozdrów od nas swojego hepatologa :D Odpowiedz Link Zgłoś
river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:40 greenrachela napisała: > pozdrów od nas swojego hepatologa :D OK. Ale to dopiero za pół roku - bo taka kolejka na kolejną wizytę :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:44 To mamy przestępstwo przeciw NFZ. Leki można zapisywać tylko na 3 miesiące. No, chyba że nie zapisuje ci leków tylko spotykacie się na plotki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 19:49 Zdecydowanie ploteczki ;-) OO! Ursofalk dostałem. Przeraziła mnie cena 128zł!! Jaki efekt działania ?? Poczekamy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 20:17 Jeden gosc, znalazł gdzies w internecie, jak postepuje włóknienie , zrobił tabele i wszystko wiedział - włacznie ile mu zostało czasu. Wszelkie fora trzeba brac z dystansem,ale jesli ktos jest przerazony, łyka wszystko co przeczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
river29 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 03.12.08, 20:24 Z dystansem jak z dystansem, ale miło jest porozmawiać w tym przykrym temacie :-) W końcu nas wszystkich łączy przynajmniej jedna wspólna "rzecz" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chlopak2005 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 04.12.08, 10:31 "Każdy łyka jak pelikan nowe brednie, nowe treści";) A co do Naszej wspólnej sprawy :P To jeszcze pewnie inne by się znalazły :D Odpowiedz Link Zgłoś
hed-wig Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 04.12.08, 12:42 Ja też dzisiaj rozmawiałam na ten temat z moim hepatologiem. Również doradzał dystans i podzielenie tragicznych historii przeczytanych w internecie przez 2, albo nawet 4 ;)Uspokoił mnie, że wszystkie opisywane skutki uboczne kuracji interferonem mogą wystąpić, ale nie muszą. Przeważnie nie są szczególnie dokuczliwe. Historie opisane w necie (niekoniecznie na tym forum) należą zwykle do tych, którzy przeszli terapię ciężko, bo ci drudzy po prostu nie interesują się tak tym tematem i raczej nie opisują swoich doświadczeń, nie mają takiej potrzeby. Tak więc uszy do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 04.12.08, 13:02 Hed-wig ma moim zdaniem bardzo rozsądnego hepatologa. Gdybym wierzył we wszystkie objawy HCV opisywane na innym forum (przez delikatność nie napisze którym ;-) ) powinienem nie wstawać z łóżka i faszerować się środkami przeciwbólowymi. Zamiast tego, właśnie wróciłem z 25 kilometrowej wycieczki rowerem nad Wisłę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chlopak2005 Re: Zgadnijcie co powiedział do mnie mój hepatolo 05.12.08, 08:55 Wiem jak ja przechodzę - ok. :) Ulotek nie czytam bo chore jazdy można sobie robić :P Odpowiedz Link Zgłoś