09.05.09, 18:00
mam pytanie moze glupie ale strasznie mnie nurtuje.... czy bardzo wam włosy
wypadły...( prózna baba jestem...)
Obserwuj wątek
    • kapitandragan Re: włosy 09.05.09, 18:20
      jestem po 22 zastrzyku. Wypadają mocno. Jeżeli dalej będą wypadały w
      tym tempie za kilka tygodni ogolę się na zero. Ktoś kto miałby mniej
      gęste włosy musiałby to zrobić już teraz. Ale nie wszyscy tak
      przechodzą terapię.
      • rozalka.com Re: włosy 09.05.09, 19:07
        hej
        mi włosy wypadały bardzo
        teraz mam ich jakos 1/3 z tego co było :(
        przeszłam pół roczną terapię, którą zakończyłam dwa miesiące temu,
        organizm wraca do formy, ale włosy nie odrastają....
        może ktoś mnie pocieszy, bo zaczynam wątpić, że zaczną odrastac
        dlaczego tak jest?
        ile mam jeszcze czekać?
        sorry, że troche wpycham swój wątek w Twój, ale tak przy okazji
        tematu o włosach może ktos coś na ten temat napisze, plisssssssss.
        pozdrawiam.
        • greenrachela Re: włosy 09.05.09, 19:40
          Moje włosy wypadały dopiero pod koniec ( 1/2 roku terapii). Na początku
          ucieszyłam się, pomyślałam że nie zdąży ich dużo wypaść. Bardzo się pomyliłam.
          Wypadały w masakrycznym tempie. I przez 2, max 4 tyg po zakończeniu terapii
          dalej wypadały. W moim wypadku nie było aż tak źle ale tylko dlatego, że
          normalnie mam bardzo gęste włosy.
          Teraz jestem ok. 2,5 miesiąca po terapii i widzę, że odrastają. Wszędzie mi
          sterczą bo są króciutkie ;) ale jeszcze wiele miesięcy przede mną zanim
          wyrównają się z długością włosów jaką noszę. Nieładnie się prezentują bo widać
          jeszcze te pióra z terapii - chodzi o końce. Ale nawet moja fryzjerka
          powiedziała, że widać nowe jak odgarnia włosy.

Najlepiej mają mężczyźni. Krótkie włosy - to szybciutko będą wyglądać tak jak
          przed terapią.
        • bananarama-live Re: włosy 12.05.09, 06:08
          Najpierw musisz pozbyć tych starych, słabych, które urosły w czasie terapii. Mi
          wyleciało sporo, ale urosło jeszcze więcej,gęściej. Można stosować odżywki, nie
          zaszkodzą, ale też nie licz na cuda.
          Przede wszystkim łykajcie witaminy .
          • jan-w Re: włosy 12.05.09, 06:48
            Dokładnie jak w filmie "czterdziestolatek" ;-)
            torrent.centrump2p.com/torrent.php?x=4802
    • littlecancerbellydancer Re: włosy 10.05.09, 07:34
      Hej,
      W trakcie leczenia (48 tygodni) owszem wypadaly, a raczej mialam wrazenie, ze
      sie lamia... W dodatku byly jakies takie...niefajne. Tak mnie to denerwowalo, ze
      je w koncu obcielam :-) Znajomi powiedzieli, ze w nowej fryzurze wygladam super ;-)
      Ale juz pod koniec terapii zaczely odrastac w zastraszajacym tempie. Najlepiej
      widac to bylo po grzywce - musze teraz biegac do fryzjera 2 x w miesiacu: raz na
      podciecie grzywki, raz na kolor (bo momentalnie robia mi sie odrosty) ;-)
      Generalnie, Maju, staraj sie nie martwic tym az tak bardzo. Kiedy przed terapia
      rozmawialam o tym z moim doktorem, powiedzial, ze leczyl juz tysiace pacjentow i
      tylko jednej pacjentce calkiem wypadly wlosy, ale i tak potem odrosly. Zreszta
      watroba wazniejsza, bo wolniej odrasta ;-)
      Poza tym wez pod uwage, ze nawet po chemii odrastaja, co widze wlasnie po swojej
      Mamie :-)
      Potrzeba cierpliwosci (wiem ze to trudne na interferonie...)
      Trzymaj sie!
    • littlecancerbellydancer Re: włosy 10.05.09, 07:36
      A propos:
      a jak tam Wasze rzesy??
      Ja na interferonie mialam taaaaaaakie dlugie :-D
      Zawsze sa jakies plusy ;-)
      Wprawdzie trudno mi bylo nosic okulary przeciwsloneczne (bo rzesy mi sie o nie
      zawijaly i dziwnie sie czulam ;-)), ale za to mialam takie spojrzenie, ze
      Marylin Monroe moglaby sie schowac ;-)
    • dimitri23 Re: włosy 10.05.09, 10:05
      bardzo wypadaly, ale nie wypadly wszystkie. Teraz po terapi odrastaja. Nie martw sie, bo jest to odwracalne. Ja obcielam na krotko, poniewaz byly cienkie i do niczego
      • izzi83 Re: włosy 10.05.09, 12:31
        u mnie pojawiaja sie rzuty wypadania.tzn sa miesiace , ze jest normlanie,nawet
        pojawia sie mnostwo krociutkich,nowych wloskow,ale potem przychodzi czas ze
        wypadaja te stare a ja znowu sie denerwuje.
        zauwazylam ze podciecie i wyceniowanie wloskom pomaga,wiec moge to ci polecic.
        za to moja cera jest fantastyczna!!!kazda kolezanka zazdrosci, a ja zapomnialam
        co to sa pryszcze!!;)
        • maja.1973 Re: włosy 10.05.09, 13:01
          ja nie mam klopotow z cera.... szczerze powiem ze jestem przerazona tymi
          wlosami... zaczne sie chyba za peruka rozgladac
          • greenrachela Re: włosy 10.05.09, 13:58
            Myślę, że peruka nie będzie potrzebna. Wypadają ale bez przesady. Nie jest to przyjemne, ale są gorsze skutki uboczne. Coś zostanie, szanse że będziesz łysa są bliskie zeru :)

A co do cery to podpisuje się pod Twoim postem Izzi! Miałam problemy z cerą, i to nie małe. W trakcie leczenia się znacznie się poprawiła - a po leczeniu problemu nie ma :)
            • mala.mi74 skora 10.05.09, 17:16
              No własnie- ja prawie całe dorosle zycie mam klopot z tradzikiem
              mimo,ze trzydziecha juz za mną. Moze to problem tego wira??
              W tej chwili kiedy mam objawy to w ogóle kosmos: wyskakaja mi
              pryszczyki nawet na rekach co kiedys bylo nie do pomyslenia. Poz
              atym rano jak sie busze jestem cała pomarszczona w bruzdy zwłaszcza
              na rekach i dekoldzie. Meksyk!
              Moze jak mi dadza leczenie o po leczeniu bede miec skore jak nigdy w
              zyciu bo mnie zawsze te pryszcze wkurzały -bo ogolenie nie narzekam
              na urode, tylko te krosty brrr!
              • mala.mi74 budze a nie "busze" n/t 10.05.09, 17:16
                • ags-1 Re: budze a nie "busze" n/t 10.05.09, 22:10
                  Jestem w 5 miesiacu terapii i teraz zaczely mi wypadac wlosy w
                  zastraszajacym tempie.Planuje je skrocic, bo wygladaja fatalnie.
                  • kapitandragan Re: budze a nie "busze" n/t 10.05.09, 22:54
                    czytam wpisy i widzę, że zabawa z włosami zaczyna się ok 4-5
                    miesiąca terapii. U mnie tez tak było:)
                    • kapitandragan Re: budze a nie "busze" n/t 10.05.09, 22:55
                      a właściwie nadal jest:)
                      • moby_krk Moje juz odrastaja! 13.05.09, 09:01
                        W moim przypadku włosy wypadały masakrycznie do 35 zastrzyku, po obnizeniu dawki
                        interferonu do 135mg oraz ryby do 2x2tabletek w zwiazku z duzymi problemami
                        skornymi, niespodziewanie zaczeły odrastac
                        • joannawie0 Re: Moje juz odrastaja! 14.05.09, 16:56
                          a ja jestem od 8 tygodnia terapii na 135 ml pegasysu i niestety ostatnio sporo
                          wypadaja ( 25 tydzien) - ale sluchajcie( kobietki!)-
                          ODROsNA! co to za problem w skali naszego calego zycia? - wazniejsze jest
                          wygranie tej walki!
                          • bastics Re: Moje juz odrastaja! 12.11.09, 14:58
                            Witam,

czy któraś z Pan/któryś z Panów stosowała/stosował jakies preparaty
                            wzmacniające, maści szampony czy też zdecydował się na zabieg zagęszczający
                            włosy? Jestem w trakcie 39 tygodnia a proces wypadania włosów wcale się nie
                            zatrzymuje. Powoli się załamuję.
                            • kapitandragan Re: Moje juz odrastaja! 12.11.09, 15:17
                              u mnie było źle, ale do czasu. Od dawna juz nie wypadają. Ssosowałem
                              tabletki h pantoten.
                              • decort Re: Moje juz odrastaja! 12.11.09, 17:07
                                mnie zaczęły wypadać po 30 zastrzyku (czyli od miesiąca) i wypadają coraz
                                bardziej oraz jakby zmieniła się ich struktura. Włosy obcięłam już dawno żeby
                                ich nie obciążać, ale jak widzę nie pomogło. Nic nie zamierzam robić, najwyżej
                                na zimę kupię perukę. Wierzę, że odrosną potem. Tak jak ludziom po
                                chemioterapii, znam takich i faktycznie im odrosły i to bujniejsze!
                                • izzi83 Re: Moje juz odrastaja! 12.11.09, 20:02
                                  to ja naprawde wdzieczna jestem moim wlosom, ze jednak wszystkie nie wypadly.
                                  juz nie pamietam od ktorego zastrzyku zaczely leciec, ale pozniej zaczelam
                                  stosowac wszystko co sie dalo, zeby je ratowac. plukanki ziolowe, jak najmniej
                                  szamponow i odzywek chemicznych. pod koniec plukanka z siemienia lnianego. a
                                  teraz piwko:)i to bynajmniej nie wewnetrznie;)i jest super!!nigdy nie mialam tak
                                  fajnych wlosow. jestem 1,5 m-ca od zakonczenia leczenia.
                                  stawiajcie na naturalne srodki!!
                                  • moby_krk Re: Moje juz odrastaja! 12.11.09, 21:10
                                    Ku pokrzepieniu serc: jestem 4mies. po zakończeniu terapii i włosy już
                                    prawie tak gęste jak przed rozpoczęciem, a na klacie chyba ich ze dwa
                                    razy więcej :-) głowa do góry co nas nie zabije to wzmocni!
                                    • beatkaa32 Re: Moje juz odrastaja! 13.11.09, 13:59
                                      włosy wychodziły mi garściami; było bardzo źle, skróciłam je na maxa, ale teraz
                                      (4 miesiące po) zaczynają dochodzić do siebie
                                    • kapitandragan Re: Moje juz odrastaja! 13.11.09, 14:31
                                      Tymi włosami na klacie to chyba nie wszystkich pokrzepiłeś. Prawda
                                      drogie panie?
                                      • maja.1973 Re: Moje juz odrastaja! 13.11.09, 14:46
                                        prawda prawda:)) ale o ile ja się znam na medycynie:) to na klacie od
                                        testosteronu rosną:))
    • foxy90 Re: włosy 11.12.09, 11:56
      Ja jestem teraz po 14tym zastrzyku i włosy mocno wypadają. Zaczyna być to
      uciążliwe, jak i krępujące (wszędzie w domu włosy, na ubraniu włosy, ludzie
      pytają o co chodzi, gotować ciężko, bo włosy latają po całej kuchni).
      Włosy mam dość długie, takie do połowy pleców, no ale stwierdziłam, że trzeba
      obciąć. Nie dość, że wypadają, to jeszcze są długie, więc to dodatkowe
      obciążenie. Obetnę na takie do brody mniej więcej, może im się polepszy.

Ale nie powiem, strasznie mi żal, że muszę obciąć :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka