poinsecja09 10.11.11, 18:25 prawie codziennie śni mi sie wojna. Nie mam juz siły, jestem tym wykończona . Co to może oznaczać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nihilyst Re: wojna 10.11.11, 19:01 kończysz liceum i przebijasz się przez literaturę obozową? Odpowiedz Link
nihilyst Re: wojna 10.11.11, 20:47 dolor napisał: > Za mundurem panny sznurem? nawet żołnierze nie mają takiego brania jak weterynarze Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: wojna 11.11.11, 10:19 dolor napisał: > Za mundurem panny sznurem? ja nie panna, ale tak. mundur mi imponuje. ale wojskowi tylko i piloci. ci drudzy nie, że pan Wrona, bo przedtem już. no ale ja się chowałam w mieście wojskowych z garnizonem wielgaśnym, to może od tego tak mam. choć z drugiej strony marynarze nie tak, jak w/w. nie wiem czemu. może dlatego, że na nich się tyle czeka tęsknie na brzegu i kto ich tam wie, co też w czasie rejsu robią w wolnych chwilach. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: wojna 11.11.11, 10:31 poinsecja09 napisała: > prawie codziennie śni mi sie wojna. Nie mam juz siły, jestem tym wykończona . C > o to może oznaczać? film, książka, czyjaś opowieść zapadnięta w pamięć może się we śnie wyswobadza. ja myślalam ostatnio o pewnej forumowiczce i dodatkowo coś tam gdzieś o Radku Majdanie czytałam i przyglądałam się mu na zdjęciu. no i dziś w nocy się mi śniło, że ta znajoma przepiła swoje mieszkanie i mieszkała z Radkiem M. w jakimś domu opuszczonym do rozbiórki - bardzo biednie. tj. mieszkali w osobnych pomieszczeniach - Majdan miał 2 legowiska-łoża. oba na niego za krótkie, więc sypiał z nogami pionowo wyciągniętymi na oparciach i w nocy się przemieszczal z jednego łoża w drugie, by nie drętwieć. ona nie miała kasy, nie pracowała i łaziła szukać butelek do sprzedania, by kupić sobie coś do golnięcia. a on był bogaty tylko, że miał kłopot, bo w tej ich ruderze nie było wody i nie miał jak się myć przed codziennymi wyjściami na salony. Odpowiedz Link