Dodaj do ulubionych

Zrobił wrażenie

24.02.14, 22:56
Pewien pan w garniturze miotał się po przystanku w różne strony wyraźnie podniecony. W ostatniej chwili dobiegł do swoich siat zostawionych pod wiatą, a następnie wsiadł do tramwaju. Miał dwie porządnie wypchane siaty zakupowe i skórzaną teczkę. A na szyi legitymację. Siata pełna papierów sprawiających wrażenie akt. Były tam segregatory, teczki z napisem : akta prokuratorskie. Było pełno kartek chaotycznych, jakieś słuchawki stare i inne skarby. Zegarek na rękę przyłączony do teczki. W ręce komórka sprzed 10 lat. Ciągle się przemieszczał z tym bajzlem po wagonie, wyciągał, przekładał. Coś mówił do ludzi, że jest zawalony robotą. Później nagle coś go zaniepokoiło. Jak wysiadł z tramwaju oczywiście nie mógł iść normalnie chodnikiem, tylko zaaferowany pasem zieleni po środku drogi.

Może to był jakiś prawnik wracający z konferencji, ale bardziej odniosłem wrażenie, że wyszedł w nocy na ulicę swój człowiek z branży psychiatrycznej, żeby wrażenie na ludziach swoją ważną funkcją.
Obserwuj wątek
    • ellena_cyganka Re: Zrobił wrażenie 26.02.14, 15:28
      Oni są wszędzie. Z torbami, teczkami, papierami, zakupami, kręcą się w kółko i ciągle spozierają za siebie. Nie jeden on taki.
      • kargkul Re: Zrobił wrażenie 26.02.14, 18:53
        To był wyjątkowy człowiek, jeden na 10 tysięcy. Na odchodnym stanął w drzwiach i powiedział coś o trzeciej osobie w stanach. Nie wiem czy dla niej pracuje, czy ją zna. Stałem daleko. Ale spotkało się z stwierdzeniem, że nawet prawnicy wariują.

Kiedyś znałem takiego pana, który przebierał się w garnitury i potrafił załapać się na bardzo zacne konferencję z kolacjami.
        • ellena_cyganka Re: Zrobił wrażenie 27.02.14, 10:11
          "Ale spotkało się z stwierdzeniem, że nawet prawnicy wariują."

Ale dlaczego "nawet", a skąd mniemanie o lepszym zdrowiu nerwowym onych?

Znam znam a i owszem wielu, na leczeniach wszelakich też wielu z nich bywa-ło, choć znacznie gorzej z tymi co wcale się nie poczuwają, a jednak.

Bo przydałoby się dwubiegunówkę trochę podleczyć, aniżeli nękać pobratymców zmianami podejścia do życia i ludzi poszczególnych, zwłaszcza jak jest się Poważnym Szefem - Dyrektorem W Manii.

• kargkul Re: Zrobił wrażenie 27.02.14, 10:21
            proszę zapytać tego pana, który to powiedział. siedział pod oknem. miał długi czarny płaszcz i kręcone włosy. gruby z brodą.

podejrzewam, że kryła się za tym intuicja szaraka, że reprezentanci instytucji prawnych mają wystarczająco dużo pierwiastka psychopatycznego w sobie by uchronić się przed załamaniami nerwowymi.
            • ellena_cyganka Re: Zrobił wrażenie 27.02.14, 12:17
              O tak pierwiastka psychopatycznego sporo na pewno, choć nie na tyle jednak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka