Dodaj do ulubionych

Wymacali demonstrantow

10.08.20, 04:29
Mysle ze to moze byc orzezwiajace dla naszych strozow. Komunikat zwrotny gdzie sa anno domini 2020

Chcieli sluzyc, chcieli po mesku wyszlo jak wyszlo, reforma edukacji i gimnazja. Kiedys mnie taka banda tajniakow napadla w miescie. Jak bandyci doslownie wyskoczyli z samochodu na mnie jako przechodnia. Dwa razy tak bylo i po prostu nie widzisz granicy miedzy samoobrona a napascia na funkcjonariusza. Rewizja calkowita. Mordy z najbardziej zabitych dziur malopolskiego Domu Zlego. Zachowania ponizej kazdych norm godnosci.

Kiedye jednak poszedlem do ich instytucji. I przejrzalem. Po prostu zrobilo mi sie ich zal oglafajac od srodka. Nie wiedzialem tak feudalnej instytucji od czasow filmow o parobkach folwarcznych z prl. Jak chlopstwo panszczyzniane sa traktowani w hierarchi wladzy. Czlowiek sobie fantazjuje...mundur...honor.. a to zwykle czworaki w strojach roboczych.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Wymacali demonstrantow 10.08.20, 04:44
      Kiedys mieli wyzsze standardy niz miejscy. Teraz jest odwrotnie. Ale bylem w pewnej gminie gdzie ludzie sa zadowoleni ze swojego burmistrza. I o dziwo zauwazylem tez ze oni tez zachowuja sie na poziomie.

Moje zdanie jest takie ze to zalezy od wladzy nad nimi. Im bardziej scentrolizowana tym bardziej demoralizuje
    • dotera Re: Wymacali demonstrantow 10.08.20, 04:48
      Teraz sobie skojarzylem xe w tych dwoch razach pokazali mi calkowicie rozne dokumenty. Raz jakas legitymacja, a raz jakas blacha. Moze raz to na serio byli bandyci. Za pierwdzym nie, ale za drugim cholera wie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka