Dodaj do ulubionych

Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.Huuraa

IP: *.net.pl 29.03.04, 20:02
Zaczal sie sezon na ogrodach dzialkowych.Bedac ze znajomymi na ogrodach PZD
im.Boleslawa Chrobrego z widokiem na j.Dabie oraz wijaca sie w dole rzeke
Odre zabserwowalem co nastepuje: kilkanascie (14 liczylem z tego miejsca
gdzie bylismy)domkow altanek ktore ponad wszelka watpliwosc mialy wiecej niz
owe 25m2.Zadam od obiektywnych sprawiedliwych i piszacych jak mniemam tylko
prawde redaktorow z red.Sawka na czele wszczecia akcji nasylanie wszelkiego
rodzaju inspekcji, kontroli oraz prokuratora.Tak przynajmniej powinni
zachowac sie ludzie honoru.Ale czy sa nimi red GW?
Ps.W dalszym ciagu bede porzygladal sie altankom znajdujacym sie
na "dzialkach" tak aby red.Gw mieli o czym pisac.

Ludzi mozna oslepic i przekupic, ale czlowieka nigdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: TW Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H IP: 217.153.168.* 29.03.04, 22:21
      adresy, telefony, kontakty ...
      • Gość: Ana to nie zmienia faktu,że.... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 10:20
        nic nie zmieni faktu,gryfie,że jurczyk wybudował się nielegalnie.pospolitość
        przestępstwa(o ile ludzie,o których piszesz popełnili przestępstwo)nie zwalnia
        od odpowiedzialności.a prezydent miasta,o przestrzeganie prawa powinien dbać w
        szczególności!
        • Gość: Antyknajak Re: to nie zmienia faktu,że.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:27
          Masz racje faktu to nie zmienia. Jednak wszyscy sa równi wobec prawa.
          Publikacja GW jest słuszna gdyż dotyczy to Prezydenta i krytyke popieram.
          Jednak fakt istnienia bezprawia w dużej skali i wyławianie tylko niektórych nie
          przestrzegających prawa jest metoda sowiecką a mój przytyk dotyczy systemu
          prawnego; nie GW.
      • Gość: z Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H IP: *.espol.com.pl 30.03.04, 21:59
        zzz
    • Gość: Hector Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 22:57
      Gryf! przywołuje cie do porzadku, nie porownuj przecietnego smiertelnika
      do "zony cezara"
      • piotr33k2 Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H 29.03.04, 23:14
        juz to gryfowi tłumaczyliśmy że prasa nie jest od ścigania drobnych krętaczy i
        kombinatorów ,ale jak ci okazują się głównym decydentami i powinni właśnie z
        racji funkcji i prawa ścigać tych drobnych cwaniaczków to juz jest głównie i
        przedewszystkim od tego .gryf tego nie chce przyjąć do wiadomości i obraził się
        na gazetę zupełnie gubiąc i mieszając znaczenie praworządności oraz rolę wolnej
        prasy.
        • Gość: Gryf Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H IP: *.net.pl 29.03.04, 23:41
          piotr33k2 napisał:

> juz to gryfowi tłumaczyliśmy że prasa nie jest od ścigania drobnych krętaczy
          i
          > kombinatorów ,ale jak ci okazują się głównym decydentami i powinni właśnie z
          > racji funkcji i prawa ścigać tych drobnych cwaniaczków to juz jest głównie i
          > przedewszystkim od tego .gryf tego nie chce przyjąć do wiadomości i obraził
          się
          >
          > na gazetę zupełnie gubiąc i mieszając znaczenie praworządności oraz rolę
          wolnej
          >
          > prasy.
          Piotrze33k2 na nikogo sie nie obrazilem, rzetelnosc to jest rzetelnosc nie
          tylko rzemieslnika np.szewca.
          Bardzo Ciebie lubie i szanuje Twoje zdanie Piotrze33k2 dlatego mam tez cos dla
          Ciebie.

........"Kto chce rzadzic ludzmi, nie powinien ich gnac przed soba, lecz
          sprawic, by podazali za nim"...........

• Gość: Gryf Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H IP: *.net.pl 29.03.04, 23:33
        Gość portalu: Hector napisał(a):

> Gryf! przywołuje cie do porzadku, nie porownuj przecietnego smiertelnika
        > do "zony cezara"

Witaj Hectorze! Przyjacielu jako te sieroty zostalismy sami bez Swarozyca
        boskiego!Ja to przynajmniej "bawie" sie na forum a Ty! Co!Pojawiasz sie raz na
        jakis czas - ot i wszystko.Ale i z tego skromnego faktu ciesze sie jak
        niesforny brzdac.Wiesz Hectorze drogi ja to zaczynam sie gubic w tym wszystkim
        i tylko skrajne biale i czarne zaczynam widziec.Nie widze zadnych odcieni
        bieli i czerni.Dlatego przeczytaj razem ze mna co mistrz
        napisal..................

"Posrod wszelkich darow cywilizacji, posrod krezusow bogactw materialnych i
        duchowych coraz mocniej ogarnia nas natretne uczucie niepewnosci,leku i
        BEZSILNOSCI"

• albert_c Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H 30.03.04, 11:07
          Szanowny Gryfie, czuytam zazwyczaj z uwaga Twoje watki i od jakiegos zcasu nie
          moge sie nadziwic problemom, ktore zdaje sie spedzaja Tobie sen z powiek.
          Teraz na tapete wziales swoje przemyslenia zwiazane z mieszkaniami (pewnie dla
          czesci z tej 14 tak) innych osob, jakis czas temu swoje mieszkanie. problemem
          samym w sobie nie jest to, ze jurczyk ostawil sobie dom o "nieco wiekszych
          rozmiarach" i naprawde dziwie sie Tobie ze nie starasz sie spojrzec na ta
          sprawe neico szerzej i w kilku aspektach. chocby to o czym napisal Hector, w
          aspekcie "zony cezara", w aspekcie "utajniana danych z pomiarow", w
          aspekcie "zachowania sie jurczyka po wyjawieniu sprawy przez media", "w
          aspekcie tego "ze facet ktory rzadzi tak duzym miastem jest albo klamca, albo
          ignorantem przepisow (w tym przypadku budowlanych), albo jest po prostu glupi"
          i znalazloby sie jeszcze wiele aspektow w jakich mozna spojrzec na ta sparwe...

pozdrawiam,
          albert_c

----
          „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
    • Gość: andreas PRAWO JEST PRAWO... ALE.... IP: *.jar.pl / *.JAR.PL 30.03.04, 14:25
      Generalnie raczej zgadzam sie z Gryfem, ale... Trzeba rozroznic ludzi, ktorzy
      zamieszkiwuja na dzialkach, bo nie maja gdzie mieszkac, nie stac ich na inne
      umiejscowienie. I ludzi, ktorzy wybieraja dzialki, bo sa slicznie umiejscowione
      i buduja tam rezydencje. Wiem, ze prawo ma byc rowne dla wszystkich, tak
      zgadzam sie, ale...
      • albert_c Re: PRAWO JEST PRAWO... ALE.... 30.03.04, 14:28
        Andreas, ale Gryf pieje, ze Gazeta powinna sie zajac teraz tymi
        wszystkimi "zbyt duzymi" altankami, a od tego jest inpektorat budowlany i inne
        sluzby, a nie prasa.

pozdrawiam,
        albert_c

----
        „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
        • Gość: e.beata Re: PRAWO JEST PRAWO... ALE.... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 15:18
          Ja myślę, że gdy sąd roztrzygnie sprawę jurczyka, to w zależności od wyroku,
          rozstrzygnie się jednocześnie sprawa innych big domków.
      • Gość: e.beata andreas... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 15:21
        czy twierdzisz, że są równi i równiejsi?? ;-))))

No i jak do tej pory, to ci równiejsi, to raczej ci na górze byli.
        Z okazji nadejścia wiosny zmmieniłeś ten układ?? ;-)))
        • Gość: Orwel Re: andreas... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:26
          Czyli uważacie po prostu, ze wszystkie swinie są równe, ale niektóre
          równiejsze... Skąd ja to znam?
    • Gość: Pismak Re: Red.GW do ataku! Wielkie domki na dzialkach.H IP: 80.51.242.* 31.03.04, 06:26
      Obawiam się, że winni naruszenia prawa w kwestii wymiarów altankowej chałupy są
      wszyscy, którzy walnęli sobie taki lokal - bez względu na to, czy ktoś nazywa
      się Jurczyk, czy Kowalski. I muszą za swoją budowlaną samowolę odpowiedzieć -
      bo albo się pociąga do odpowiedzialności wszystkich, albo nikogo. Jeżeli sąd
      orzeknie, że Jurczyk złamał prawo - każdy złamał prawo i kropka. Jeżeli inni
      nie oberwą, to będzie znaczyło, że jest nagonka na Jurczyka. A przecież nie ma,
      prawda? :)))
      No dobrze, wiem, wiem, Jurczyk jest osobą publiczną i jego działania są
      prześwietlane w specjalny sposób. Musi być czysty, jak łza, skoro się pakuje do
      koryta. A widocznie nie jest (zależy co sąd powie). Inna rzecz, że wszyscy dali
      by mu święty spokój z jego altanką, gdyby był dobrym prezydentem. Może nawet
      społecznie by mu ją odmalowali. Takie jest życie. Jak ktoś podpada, to już na
      całego. Prezydent nie różni się jednak tak bardzo od innych istot ludzkich, by
      jego karać, a innych nie. Wszyscy muszą dostać równo po d..., choć szkoda mi
      tych, którzy mieszkają w za dużych altankach, bo nie mają gdzie mieszkać.
      Twarde prawo, ale prawo...
      A prasa faktycznie jest od tego, żeby ścigać wszelkie nadużycia i tu się zgodzę
      z Gryfem, że powinna też napisać o innych altankarzach. Jurczyk to bardzo
      medialny temat, ale gdyby tam nie mieszkał Jurczyk, to temat wciąż jest
      medialny: "na działkach stoi pełno samowoli budowlanych i wszyscy mają to
      gdzieś" - toż to prawdziwy medialny hit! Zapraszam Wyborową do napisania
      jakiegoś dobrego materiału.
      I na koniec ostatnia dygresja: widzieliście tę altankę Jurczyka z bliska? Ja
      widziałem. Ha, nawet widziałem ją kiedyś od środka. Szczerze mówiąc, można tam
      klaustrofobii dostać. Moim zdaniem, nie ma się nad czym rozwodzić. Ale facet
      prawdopodobnie złamał prawo (sąd to rozstrzygnie) i może się przeprowadzić do
      bloku (ma przecież jakieś mieszkanie na własność). Ciekawe tylko, że po tylu
      latach nie wybudował się porządnie, a tylko dwie altanki połączył. Darek
      Wieczorek ma taki piękny dom...

pismak_logowany@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka