Dodaj do ulubionych

Firmy mogą wykupywać wieczyste na własność

22.10.10, 10:19
Nie podoba mi się to, bo jedni mogą, a inni nie. Ja nie mogłam wykupić lokal od miasta, bo jest wstrzymana sprzedaż lokali komunalnych. A co z podatkiem, wtedy miasto wreszcie ustali większe podatki za posiadanie takiej własności.
Obserwuj wątek
    • esmeralda_2 Re: Firmy mogą wykupywać wieczyste na własność 22.10.10, 10:20
      Dlaczego w zachodniopomorskim prawo inaczej jest interpretowane niz w innych województwach?
      • Gość: Funio Golema wyprzedził wojewodę IP: *.pcmedia.com.pl 22.10.10, 10:38
        Spoko, Golema wyprzedza zarządzenia i decyzje, Różankę już sprzedał, choć nie miał jej na własność, a zaraz odkupi jak zostanie przekształcona w pełną własność, prawo jest dla jednych, a dla drugich płacenie podatków. Korupcja w tym mieście to normalny stan, w USA jest 50 stanów, w Szczecinie jeden stan: stan permanentnej korupcji.
        • urwanypalec Re: Golema wyprzedził wojewodę 22.10.10, 13:06
          Znów Golema sie przewija na forum, czy ktoś mo0że mu coś udowodnić??
          To jakaś masakra
      • urwanypalec Re: Firmy mogą wykupywać wieczyste na własność 22.10.10, 13:06
        esmeralda_2 napisała:

> Dlaczego w zachodniopomorskim prawo inaczej jest interpretowane niz w innych wo
        > jewództwach?

Co masz na myśli??
        • esmeralda_2 Re: Firmy mogą wykupywać wieczyste na własność 23.10.10, 12:48
          dużo rzeczy by się znalazło, chociażby zarządzaniem przez TBS Prawobrzeże terenem miejskim, a UM, bo nie wiadomo, kto za nie ma odpowiadać, kto ma podejmować decyzje. Podobnie o wykup ziemi dla wspólnot, tutaj w artykule pisano o Spółdzielniach. Chodzi mi też o wykup mieszkań chociażby na Królowej Korony, gdzie odmawia się cały czas ludziom tam zamieszkującym i to od początku. Odmawianie przez miasto wykupu lokali użytkowych, albo tylko kiedyś był przez jakiś czas o czym tylko niektórzy wiedzieli, że można było ziemię wykupić na własność z wieczystego użytkowania domków jednorodzinnych. Pewnych informacji nie upublicznia się, takie mam wewnętrzne przekonanie i jakoś czuję, że nie są wszystkie podane informacje w tej sprawie.
    • Gość: mieszkaniec Re: Firmy mogą wykupywać wieczyste na własność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 13:09
      Czy firmy mogą liczyć na taką samą bonifikatę 99% jak parafia na Warszewie z panem księdzem Andrzejem Krzystkiem jako rezydentem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka