Dodaj do ulubionych

Polityka w Polskim Radiu Szczecin

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:00
gazeta wyborcza konsekwentnie przestrzega zasady odpolitycznienia swoich
pracowników
sam kiedys stracilem mozliwosc pracy w tej gazecie wlasnie dlatego ze bylem
czlonkiem partii
tlumaczenie prezesa radia jest bez sensu
to radio publiczne i nie wolno dopuszczac do sytuacji kiedy dziennikarz jest
czlonkiem ugrupowania i prowadzi audycje w ktorych ma obowqiazek zachowac
obiektywizm i profesjonalizm zawodowy
panowie z SLD - przypominam ze to publiczne radio!

nie ma sie co dziwic ze w tym kraju jest tak nieciekawie skoro politycy
otwarcie lekcewaza sobie zasady funkcjonowania panstwa, nie do europy a do KC
nam!
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.pl / *.pl 22.04.04, 08:11
      a może by tak cos o radiu Na Fali??? Ale nie - bo to Wasze radio....takie
      czyste i odpolitycznione...Przestańcie wojować z innymi mediami!!!
      • Gość: gre Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:17
        tu nie o wojne z mediami idzie a o walke o zasady
        bo jesli media tak skrzetnie przyjmuja role czwartej wladzy ktora ma obnazac
        skorumpowane pozostale wladze to same musza byc czyste

sam pan redaktor z radia tez powinien porzucic komuszy zwyczaj i wybrac
        albo jestem dziennikarzem albo politykiem
      • blackexit Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 22.04.04, 08:21
        Gość portalu: janek napisał(a):

> a może by tak cos o radiu Na Fali??? Ale nie - bo to Wasze radio....takie
        > czyste i odpolitycznione...Przestańcie wojować z innymi mediami!!!

prywatne radio mzoe sobie trzymac aborygenow jesli ma na to ochote a radio
        publiczne zawlaszczone przez czerwona mafie powinno powocic do wzglednej
        przynajmniej niezaleznosci i przyzwoitosci ale tego to juz ci kolesie nie
        zrozumieja. pozdrawiam blackexit
        • Gość: XYZ Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: 212.14.0.* 22.04.04, 08:50
          Rozumiem rrado, że kiedy harpie w postaci Moniki Olejnik, jednoznacznie
          politycznie ustosunkowanej, maja pracować w publicznej TV, żadnego problemu nie
          ma. Wszak pani Monika członkiem żadnej partii nie jest. A że czerwonych
          nienawidzi i otwarcie o tym mówi, to i prawilno. Kiedy członek Platformy
          Obywatelskiej zostaje prezesem publicznej TV, też problemu nie widzisz, wszak
          pan Dworak jest członkiem jedynie słusznej partii. Rrado jesteś zwykłym
          hipokrytą, wartym swojej czarnej mafii. A wyrzucanie komukolwiek braku
          przyzwoitości przez osbę o tak betonowych poglądach jak twoje, jest właśnie
          nieprzyzwoite.
          Pod rozwagę dla rrado vel (nomen omen) blackexit: Kto najgłośniej krzyczy "Łap
          złodzieja!"?
          • Gość: Ana pytanie do xyz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 09:57
            a kidy to monika olejnik publicznie wypowiedziała się,że"czerwonych nienawidzi"?
            chyba ściemniasz kolego xyz...
            • Gość: XYZ Re: odpowiedź do Any IP: 212.14.0.* 22.04.04, 11:26
              1. Przypomnij sobie kampanię prezydencka.
              2. Słynny tekst, ze "SLD wolno mniej".
              3. Wywiad Oleinikowej i Kublikowej z Borowskim (jakoś 1,5 roku temu) w
              Wybiórczej.
              • anamar Re: odpowiedź do Any 22.04.04, 11:36
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> 1. Przypomnij sobie kampanię prezydencka.
                > 2. Słynny tekst, ze "SLD wolno mniej".
                > 3. Wywiad Oleinikowej i Kublikowej z Borowskim (jakoś 1,5 roku temu) w
                >
                Wybiórczej......................................................................
                ................................................................................
                nie wiem co masz na myśli,pisząc o kampani prezydenckiej(może wykształcenie
                kwacha?)ale ani w"sld wolno mniej"ani w wywiadzie z borowskim,olejnik nie
                mówi,że"nienawidzi czerwonych"...
                • Gość: XYZ Re: odpowiedź do Any IP: 212.14.0.* 22.04.04, 14:19
                  Pewnie, że nie powiedziala "Nienawidzę SLD", ale na każdym kroku to potwierdza.
                  Otwarcie.
                  • Gość: Ana trochę się wygłupiłeś,xyz... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 14:28
                    "czerwonych nienawidzi i otwarcie o tym mówi"-tak napisałeś.zapytany gdzie i
                    kiedy tak mówiła ,odpowiadasz:"pewnie,że tak nie powiedziała"czasem lepiej
                    zastanowić się dwa razy niż wyjść na ...pozdrawiam i życzę więcej
                    odpowiedzialności za własne słowa,paaaa
                    • Gość: XYZ Re: trochę się wygłupiłeś,xyz... IP: 212.14.0.* 23.04.04, 12:18
                      Dalej podtrzymuje swoje stanowisko. Otwarcie mówi o swoich uczuciach do SLD ,
                      choć istotnie nie użyła słowa "nienawiść". Jednakże czepiając się słówek
                      odwracasz kota ogonem. Senes mojej wypowiedzi jest oczywisty, ty zaś
                      przyczepiłaś sie do jednego wyrazu choc dobrze wiesz jaką sympatia darzy
                      Olejnikowa czerwonych i wcale nie przeszkaddza ci, że bedzie w Publicznej
                      prowadzić program. Synowiecki ma legitymację SLD, za to nie ma w nim zajadłości
                      do drugiej strony. Olejnikowa legitymacji nie posiada, za to wszyscy znaja jej
                      sympatje. I to jest sedno sprawy. Ty zaś w braku argumentacji jak zwykle
                      czepiasz się słówek albo ortografii. A odpowiedzialność za słowa polecam tobie.
                      • anamar i dalej się wygłupiasz 23.04.04, 13:23

> Otwarcie mówi o swoich uczuciach do
                        SLD , ..........................................................................
                        ................................................................................
                        komu mówi?bo przytoczone przez ciebie przykłady okazałe się
                        kłamliwe.

>Jednakże czepiając się słówek
                        > odwracasz kota
                        ogonem..........................................................................
                        tu nie chodzi o słówka,ale o to,że zwyczajnie napisałeś nieprawdę,bo ci tak
                        pasowało do udowodnienia swojej tezy.włożyłeś komuś w usta słowa,których nie
                        wypowiedział.po prostu skłamałeś i zostałeś na tym
                        przyłapany.

dobrze wiesz jaką sympatia darzy
                        > Olejnikowa czerwonych i wcale nie przeszkaddza ci, że bedzie w Publicznej
                        > prowadzić
                        program. .......................................................................
                        znowu usiłujesz coś wmawiać.skąd wiesz co mi przeszkadza i na jakiej podstawie
                        piszesz"dobrze wiesz"?właśnie,że nie wiem.kto cię upoważnił do wypowiadania się
                        w moim imieniu?
                        >
                        Ty zaś w braku argumentacji jak zwykle
                        > czepiasz się słówek albo
                        ortografii. ....................................................................
                        słówek sie nie czepiam,nie lubię tylko kłamstw.co zaś do ortografii,muszę cię
                        pochwalić.tylko jeden błąd ortograficzny.duża poprawa.brawo!
                        • Gość: XYZ Re: nie teraz to ty się wygłupiasz IP: 212.14.0.* 23.04.04, 14:47
                          Nie zarzucaj mi kłamstw. Bo sama łżesz.
                          komu mówi?bo przytoczone przez ciebie przykłady okazałe się
                          > kłamliwe.
                          Tak? A co nie powiedziała, że SLD wolo mniej? Powiedziała. W Kropce nad i.
                          Powiedział też, że SLD jako spadkobierca PRLu nie ma moralnych praw do
                          krytkowania prawicy, również Kropka nad I. To nie jest nienawiść?? Cytat z pani
                          Miniki do Marka Borowskiego "jako opozycja jest Pan, niecywilizowany i jako
                          taki stanowi odpowiednik PDS, czyli enerdowskich postkomunistów bo nie
                          znalazłam żadnej Pana wypowiedzi chwalącej rząd AWS–UW" Jak to nazwiesz
                          rzeczniczko prawdy? Dla mnie to przejaw nienawiści otwartym tekstem

tu nie chodzi o słówka,ale o to,że zwyczajnie napisałeś nieprawdę

podałem trzy przykłady. Więcej? Proszę bardzo! O prawdomówna:

"musicie tak długo przepraszać, jak długo będą się tego domagali pokrzywdzeni".
                          "SLD ma trupa w szafie i nie chce za niego przeprosić, a pan domaga się od
                          Balcerowicza przeprosin?" Kolejny przejaw "miłości"
                          Nigdzie tez nie napisałem że powiedziła "ninawidzę" a że optwarcie o tym mówi i
                          wyżej masz dowody.

Proponuje równiez zerknąć w ten link www.uw.org.pl/main/konf_prog.php?
                          id=98 To tak apropos sedna tej sprawy i zarzutów pod adresem Synowieckiego i
                          odwracania kota ogonem.

znowu usiłujesz coś wmawiać.skąd wiesz co mi przeszkadza i na jakiej podstawie
                          > piszesz"dobrze wiesz
                          Na takiej, że nie krytykujesz Moniki Olejnik za jej jednostronność. Skoro tego
                          nie robisz, wniosek, że nie przeszkadza. Zatem nic nie wmawiam tylko wyciągam
                          wnioski. Za to ty znowu wmawiasz mi kłamstwo. A dlaczego uważam, że znasz
                          sympatie Oleinikowej? Bo miałem cie za osobe inteligentną, która czyta gazety
                          słucha radia i ogląda TV. Myliłem się? Cóż trudno.

słówek sie nie czepiam,nie lubię tylko kłamstw.co zaś do ortografii,muszę cię
                          > pochwalić.tylko jeden błąd ortograficzny.duża poprawa.brawo!

Skaor nie lubisz kłamstw to nie kłam, że kłamię ja. Chyba w sposób
                          wystarczający udowosdniłem, że Olejnikowa nie kryje nienawiści do SLD.
                          A będy otograficzne nie zmieniają faktu, że uczepiłaś się słówka i w sposób
                          ordynarny i kłamliwy stawiasz mi zarzuty, zaciemniając temat
                          • anamar Re: nie teraz to ty się wygłupiasz 23.04.04, 15:23
                            oczywiście,że przytoczone przykłady nie świadczą o"nienawiści"...co najwyżej o
                            krytycznym stosunku do sld(czego niestety tobie brakuje).przypominam,że olejnik
                            (i słusznie)równie krytyczny stosunek miała do aws.wyraznie brak ci
                            dystansu,jak również choćby próby zrozumienia i uszanowania poglądów odmiennych
                            od twoich.stąd te śmieszne kłamstewka,zacietrzewienie, przekonanie o własnej
                            nieomylności i urzywanie słów takich jak"nienawiść"wobec tych,którzy burzą
                            twoje widzenie świata...
                            • Gość: XYZ Re: nie teraz to ty się wygłupiasz IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:34
                              Przyganiał kocioł garnkowi. To nie jest krytyka, to zajdłośc i nienawiść.
                              Potrafię rozróżnić krytykowanie od nekania i złośliwośći.
                              • anamar Re: nie teraz to ty się wygłupiasz 23.04.04, 15:53
                                nienawiść u mnie,u olejnikowej,zajadłość,nękanie...współczuję twojemu widzeniu
                                świata.spróbuj uzyskać odrobinę dystansu.może świat przestanie być nienawistny?
          • blackexit Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 22.04.04, 10:10

> Rozumiem rrado, że kiedy harpie w postaci Moniki Olejnik, jednoznacznie
            > politycznie ustosunkowanej, maja pracować w publicznej TV, żadnego problemu
            nie ma. Wszak pani Monika członkiem żadnej partii nie jest.

i juz jestes w sednie ze tak powiem. nie jest a poglady ma jak kazdy
            dziennikarz nie ma w tym nic zlego. przy tym jest doskonla dzinnikaraka tak
            samo zajadla do aws kiedys jak obecnie do sld. nigdy nie zauwazylem zeby nie
            nawidzila czerwonych. swego czasu w wysokich obcasach byl eksperyment olejnik
            przepytywana przez politykow poczytaj moze cos sie dowiesz.

Kiedy członek Platformy
            > Obywatelskiej zostaje prezesem publicznej TV, też problemu nie widzisz, wszak
            > pan Dworak jest członkiem jedynie słusznej partii.

oczywiscie lepiej zeby niebyl tu sie zgodz. goraca popieram pomysly oderwania
            polityki od tvp zupelnie. oodania pod kontorle rektor wczy kogokolwiek oraz
            pozostawienie tylko jednego kanalu prawdziwie misyjnego.

Rrado jesteś zwykłym
            > hipokrytą, wartym swojej czarnej mafii.

mozesz mi to zdanie jakos przelozyc na zrozumialy dla mnie jezyk?

A wyrzucanie komukolwiek braku
            > przyzwoitości przez osbę o tak betonowych poglądach jak twoje, jest właśnie
            > nieprzyzwoite.

znowu nie wiem czy dobrze zrozumialem twoim zdaniem nieprzyzwoite jest
            zarzucanie nieprzyzwoitosci dziennikarzowi publicznego radia z legitymacja
            partyjna? moze pora stanac na nogach a nie na glowie. podobno oczy odwracaja
            obraz a mozg przekreca go tak zeby widziec normalnie. pora wlaczyc mozg.
            pozdrawiam blackexit
            • Gość: XYZ Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: 212.14.0.* 22.04.04, 11:34
              Jak rozumiem, poglądy nie są istotne, za to kawałek papieru juz tak. Ciekawy
              pogląd. Niech Synowiecki złozy legitymacje i będzie po krzyku. To jedyna
              różnica miedzy Olejnik a Synowieckim.

oczywiscie lepiej zeby niebyl tu sie zgodz. goraca popieram pomysly oderwania
              > polityki od tvp zupelnie.
              Oczywiście lepiej żeby Synowiecki nie był...

mozesz mi to zdanie jakos przelozyc na zrozumialy dla mnie jezyk?

To twój język (czerwona mafia).

Nieprzyzwoite jest zarzucanie dzienikarzowi z legitymacją SLD przy braku uwag
              do dziennikarzy z legitymcja PO czy innych prawicowych partii. Racja czas
              włączyc lewą półkulę mózgu (odpowiada za prawe oko).

• Gość: e.beata Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 20:58
                Dla ciebie legitymacja partyjna, to tylko kawałek papieru?
                Bo dla mnie to coś więcej niż bilet.
                I zaprawdę tylko jedną różnicę /legitymacja/ między Synowieckim i Olejnik
                widzisz? ;-)))
                • Gość: XYZ Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: 212.14.0.* 23.04.04, 12:23
                  Nie ma tu znaczenia profesjonalizm czy umiejetności obu dziennikarzy. Sens jest
                  taki, że nieukrywająca swych sympatii (PO i UW) i antypatii (SLD) Olejnikowa
                  sympatykom "czarnej mafii" nie przeszkadza. Synowiecki, który raczej nie wyżywa
                  się w radio (co Olejnikowa robi często) na przeciwnikach politycznych, juz
                  czarnym przeszkadza.
                  • anamar różnica 23.04.04, 13:26
                    podstawowa różnica jest taka,że synowiecki jest marnym,prowincjonalnym
                    dziennikarzem,który daje sobą sterować,a olejnik nie.
                    • swantevit Re: różnica 23.04.04, 13:28
                      a jakim dziennikarzem jest ana?
                      • anamar Re: różnica 23.04.04, 14:00
                        domorosłym
    • Gość: dziennikarz Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 08:43
      Prezes PR Szczecin,dr Kosiorowski to kolega tow. Czarzastego - tego od
      Jakubowskiej i Kwiatkowskiego, nie ma się co dziwic trzeba zwiekszyc notowania
      jedynie słusznej siły narodu. własnie takie adanie takie dostał nasz bohater.
      • Gość: XYZ co ty nie powiesz IP: 212.14.0.* 22.04.04, 08:54
        A jakie zadanie dostała p. Olejnik w TVP? Albo jakie zadanie dostał p. Dworak w
        TVP, członek PO, jedynie słusznej siły narodu? Łza się w oku kręci jakie
        nazwiska do Publicznej wracają. No ale to sympatycy jedynie słusznej Platformy,
        więc oni mogą, a komuchy won! Takich niestety mamy dzienikarzy jak mój sznowny
        przedmówca, ksywa dziennikarz
      • Gość: Ana Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 09:59
        prosimy o wypowiedzw tej sprawie radną mjw,byłego członka rady nadzorczej prs...
        • blackexit Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD 22.04.04, 10:13
          Gość portalu: Ana napisał(a):

> prosimy o wypowiedzw tej sprawie radną mjw,byłego członka rady nadzorczej
          prs..
          > .

no i pana wijasa ktory od dziecka zasiada w tych wszystkich radach. co do PO
          wspominanaej przez xyz. do olejnik oczywiscie nic nie mam bo to moim zdaniem
          wraz ze skowronskim ideal dzinnikarza, ale rzeczywiscie trzeba pamietac o
          nauczce danej sld jesli bedzie zawlaszczenie panstwa ala kolesie z sld i
          ordynackiej to ludzie tak samo kopna w 4 litery jak i postkomunistow.
          pozdrawiam blackexit
          • Gość: gre Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 10:24
            to fajnie ze sie tak dyskusja ozywila ale nie o to szanowni panstwo chodzi zeby
            sie przezucac jaki to dziennikarz i gdzie i dla kogo pracuje

tu sam fakt jest niepokojacy
            partie polityczne juz nie poprzestaja na upolitycznieniu rad nadzorczych,
            agencji panstwowych itp
            teraz wchodza w media
            i to jest problem!

i nie wiem czy warto pytac politykow o zdanie czy to dobrze czy niedobrze ze
            jakis dziennikarz ma legitymacje partyjna
            bo politycy odpowiadaja po swojemu
            to my, konsumenci, odbiorcy tego wszystkiego musimy sie wypowiedziec na tak lub
            nie
            prawde mowiac nie obchodzi mnie ani opinia pani mjw ani pana wijasa ani
            litwinskiego

interesuje mnie co ludzie, mieszkancy obywatele o tym mysla i jak zareaguja
            przyjm a sprawe do wiadomosci i przejda do porzadku dziennego czy tez wykaza
            brak akceptacji wobec takich postaw na przyklad podejmujac decyzje w dniu
            wyborow

pozdrawiam
            • albert_c Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD 22.04.04, 12:56
              racje ma moim zdaniem gre, ze to nie politycy powinni protestowac glosno -
              oniw zwiazku z tym powinni olac ta audycje kiedy prowadzi ja synowiecki. to
              organizacje konsumenckie powinny powiedizc: basta z tym rozkomuszeniem sie na
              wzelka dzialalnosc publiczna i jej psucie oraz zoochydzanie ludziom. a ze jest
              to dzialanie kosiorowskiego debilne to pokazal przyklad tv publ;icznej. milei
              ja czerwoni przez czas swoich rzadow i poparcie spadlo i spada i bedzie spadac.
              ludzie nie wierza politykowi, ktory przemaiwa do nich z politycznej telewizji -
              apriori zakladaja ze bedzie klaamc - i dobrze ze tak robia. wiec aby zyskac na
              wiarygodnosci, teraz politycy PO o Odnowy powinny zbojkotowac radio, gdyz w
              przeciwnym razie raczej starac na wiarygodnosci. a przedstawiciele tych partii
              w radach programowych czy tez w radzie nadzorczej radio Szczecin (via osoba
              pana Arkadiusza Pawlaka, czlonka PO) powinni albo porzucic swoje posady gdyz
              ich obecnosc oznaczac bedzie zgode na takie psotepwoanie wladz radio Szczecin.

kolejnym ciekawym aspektem ejst to, ze synowiecki pojawil sie w tej audycji za
              zdaje sie red. Soske. a red. Soska to zdaje sie pomyslodawca tej audycji "pod
              krawatem" - juz samo to jest nieprzyzwoite. Ponadto moim zdaniem jest to
              swoisty odwet ukladu sld-jurczyk za osoatnie programy prowadzone przez red.
              Soske, za rzetelne dziennikarstwo ktore prezentowal nie tylko w ostatnim czasie.

dobrze ze sld tonie, moze troche wiecej przyzwoitosci w zyciu publicznym
              bedzie. oby. no chyba ze jest taki uklad sld-po-psl w publicznych mediach i
              politycy sobie pokrzycza (pan Slawek na przykald, ktory ostanio porzucil ansze
              forum), a tak naprawde to im to wszystko pasuje, bo jest uklad i jest Dworak i
              sa inni.

pozdrawiam,
              albert_c

----
              „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
              • absztyfikant Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD 22.04.04, 13:08
                1. Dworak z chwila wybrania go na prezesa TVP zlozyl legitymacje partyjna. A
                Pan Synowiecki ?

2. Monika Olejnik nie jest autorka znanej frazy "SLD wolno mniej".

Calej sytuacji nie da okreslic inaczej jak skandalem, niestety kolejnym. A tak
                sie zlozylo, ze sluchalem rozmowy z wspomnianym w tekscie Slawomirem Nitrasem.
                Nie mam zadnych powodow, by sie za nim (Nitrasem) ujmowac, moze nawet znalalbym
                wiele argumentow by tego nie robic, ale racja stoi niewatpliwie za nim. Co do
                bojkotu. Juz kiedys niektore partie w kadencji 1997-2001 bojkotowaly Tygodnik
                Polityczny Jedynki. To sie jednak nie oplaca, tak pokazuje zycie.

Ale PR Szczecin takiego ogromnego audytorium jak telewizja publiczna nie ma,
                wiec bojkot popieram, powiem wiecej, to nie powinno sie tylko na nim skonczyc.
                A jak sie powinno skonczyc ? Czas pokaze...
                • ja_aska Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD 22.04.04, 13:26
                  Najbrdzie mi się podoba, że za rok będzie moja kolej na chamstwo i uogólnianie.
                  Już niedługo nastąpi zmiana w sztafecie. Zwyczajowo jeździmy po tych co rządzą.
                  Tym bardziej, że potencjalni następcy mądrością nie grzeszą. Tylko populizmem.
                  • absztyfikant Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD 22.04.04, 13:30
                    Masz niewatpliwie duzo racji Asiu, ale musisz przyznac, ze tupet SLD siegnal
                    zenitu. AWS sie przynajmniej (nieudolnie, bo nieudolnie) probowal z tym kryc i
                    jakos mitygowac.
                    • Gość: XYZ pamięć hipokrykanta... IP: 212.14.0.* 22.04.04, 14:26
                      Kryć?? Ordynarne wyprowadzenie kasy z KGHM na TV Puls nazywasz mitygowaniem? 50
                      tys. zł pensji dla kierowcy w KGHM, to też nic. Czystka w UOP w 1997 r. to też
                      zupełna pierdułka. A może to za ministrami SLD UOPy desanty na staki robiły?
                      Czy może to Pol nakazał kupopwanie folii od jednej firmy? To Janik wprowadzał
                      cła na żelatynę? A może to SLD sprzedało Domy Centrum? Stary SLD to
                      przedszkolaki w porównaniu do "wypier...dalaczy" z AWS obecnie PiS i PO. A i
                      pamietaj jaką czarni prasę mieli.
                      • absztyfikant Re: pamięć hipokrykanta... 22.04.04, 14:30
                        No ale Buzek czyscil, a Miller kryje, w pewnym uogolnieniu.
                      • Gość: Kaczor Re: pamięć hipokrykanta... IP: *.teleton.pl 22.04.04, 21:18
                        Zabory radzieckie , izolacja , rezygnacja z planu Marshala ,
                        nadrobienie ''zacofania'' np. do Hiszpani ok 25-30 lat , Bierut ,
                        Gomułka ,Gierek , Jaruzelski , likwidacja średniej klasy , więźniowie
                        polityczni , SB , tysiące '' wrogów ludu '' - wymordowani . Dzisiaj - Miler ,
                        Skierniewice x tysiące np. Szczecin , SB - afery od kasy moskiewskiej po FOZZ,
                        codzienne gazety , zawłaszczanie partyjne państwa , Spółki Skarbu Państwa-
                        wszystkie - patrz Szczecin . Lokalnie ; Żyndul, Piechota , Wieczorek ,
                        Sikorski , Derbiszewski ,Runowicz, Malanowska , Talent Promocja Postęp .
                        Wszystko reazem ca. 60 lat hipokryzji , złodziejstwa , działań antypaństwowych
                        i przeciwko narodowi /IPN/. Jak w piosence '' to już jest koniec '' - starczy -
                        hipoktyto .
                        • Gość: XYZ Re: pamięć hipokrykanta... IP: 212.14.0.* 23.04.04, 13:40
                          Zapomniałeś dodać zacnych działań twoich idoli hipokryto:
                          oddanie państwa pod władzę Watykanu i czarnej struktury, zniszczenie handlu ze
                          wschodem, wypompowywanie do czarnej struktury miliardów, Balcerowicz,
                          NBielecki, Lewandowski, Krzaklewski, Buzek, kary dla krytyków czarnej
                          struktury,oddanie systemu bankowego, 3 miliony bezrobotnych, rozkradziona
                          Stocznia Szczecińska, PZU, Telewizja Familijna, likwidacja śrdniej klasy
                          (Balcerowicz i Buzek), FOZZ (to Kaczory hipokryto), Telegraf, Bank Śląski, A o
                          spółkach Skarbu Państwa zapomniałeś dodać kogo towarzysze zastąpili. Lokalnie:
                          Tałasiewicz
                          Balazs,
                          Zimnicki,
                          Słomski
                          Komołowski- Radio ABC
                          Mync
                          Milczanowski
                          Krukowski
                          Koćmiel
                          To sa zacni działacze na rzecz państwa i dobra narodu. Tak jak w powieści "Kali
                          ukraść krowę... starczy

hipokryto
                          • anamar Re: pamięć hipokrykanta... 23.04.04, 14:02
                            a co to,fragment z przemówienia leppera?
                            • Gość: XYZ Re: pamięć hipokrykanta... IP: 212.14.0.* 23.04.04, 14:48
                              Piszesz do mnie czy do Kaczora? Bo konwencję mojej wypowiedzi zaczerpnąłem od
                              niego. Czy może tylko z ust "kłamcy" wszystko trąci Lepperem?
                              • anamar Re: pamięć hipokrykanta... 23.04.04, 15:14
                                tak to właśnie jest z kłamcami...
                                • Gość: XYZ Re: pamięć hipokrykanta... IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:19
                                  Zapomniałaś dodać czerwonymi, analfabetycznymi kłamcami.
                                  • anamar Re: pamięć hipokrykanta... 23.04.04, 15:27

> Zapomniałaś dodać czerwonymi, analfabetycznymi
                                    kłamcami........................................................................
                                    ..i znowu wiesz lepiej...
                                    • absztyfikant Re: pamięć hipokrykanta... 26.04.04, 12:31
                                      Ten typ tak ma...
                  • Gość: Ana Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 13:36
                    oj asiu....może i tak,ale tylu okazji co teraz ,na pewno nie będziesz
                    miała...to,co zrobiło sld jest nie do pobicia!
              • Gość: finito Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD IP: *.iscnet.pl 22.04.04, 18:39
                > kolejnym ciekawym aspektem ejst to, ze synowiecki pojawil sie w tej audycji za
                > zdaje sie red. Soske. a red. Soska to zdaje sie pomyslodawca tej audycji "pod
                > krawatem" - juz samo to jest nieprzyzwoite. Ponadto moim zdaniem jest to
                > swoisty odwet ukladu sld-jurczyk za osoatnie programy prowadzone przez red.
                > Soske, za rzetelne dziennikarstwo ktore prezentowal nie tylko w ostatnim czasie

z tym rzetelnym dziennikarstwem radze uwazac. firma soski brala kase za pr dla
                Rujnowicza. bardzo rzetelne prawda? wlazidupstwo "redaktora" Soski w stosunku do
                politykow jest znane. i to niewazne jakiego koloru Soska lize sie z kazdym kto
                moze miec jakies wplywy. z tym ze on wywodzi sie ze stow. rodzin katolickich a
                synowiecki z sld i taka miedzy nimi roznica. tak naprawde problemem tego
                drugiego nie jest umoczenie w polityce tylko to ze bywa nudny. za to soska slowa
                czesto wydusic z siebie nie umie
          • Gość: XYZ oj rrado IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:18
            Podejrzewam, że Olejnikowa jest ideałem dla rrado głównie z tego powodu
            www.uw.org.pl/main/galeria_zdjecia.php?idimpreza=37&idzdjecie=467
            • anamar Re: oj rrado 23.04.04, 15:29

> Podejrzewam, że Olejnikowa jest ideałem dla rrado głównie z tego powodu
              >...............................................................................
              .to znaczy z jakiego?
              • Gość: XYZ Re: oj rrado IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:34
                pomyśl
                • anamar Re: oj rrado 23.04.04, 15:36
                  a może choć raz normalnie odpowiedz?
      • Gość: jerzy Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin =SLD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 07:04
        Zachowanie forumowiczów jest zgodne z powiedzeniem psy szczekaja, karawana
        idzie dalej, bojkotujmy tą komunistyczną tubę,gdyż nawrt pomijając partjność to
        jakość tego medium jest kiepska,infantylnośc niektórych dziennikarzy szcególnie
        małzeństw,mało tematów lokalnych,ugodowośc z rzadzącymi, brak dziennikarstwa
        śledczego - taką to polityke prowadzi prezes,zapraszam kolegów dziennikarzy do
        akcji. Politykom zależy na dobrych stosunkach z radiem ,gdyż moze mnie zaproszą
        myśli jeden z jedną! i siedzi cicho.Kosiorowski musi odejść!!!
        • Gość: Antyknajak Re: Jerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 07:11
          Jerzy. Jestem za rozwiązywaniem problemów w sposób generalny. Co z tego, że
          Kosiorowski odejdzie. Przyjdzie nastepny Kosiorowski np Przemysław Fenrych lub
          kolega p. Zaremby.
          Innego unormowania wymaga pozycja mediów publicznych.
          W przypadku samej li tylko zmiany personalnej to będzie to co mamy od 15 lat
          nowej Polski. Jedynie kontynuacja systematycznych i powtarzanych błędów.
          • Gość: Jerzy Re: Jerzy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 09:20
            generalnie sie zgadzam,tylko nalezy zmienic sposób wybierania prezesów, sa to
            stanowiska polityczne i dopóki nie zostaną określone jasno kryteria -
            apolityczność, apartyjność, etc cięzko będzie cos zmienić bez zapisów
            ustawowych. Przedcież jest to medium publiczne gdzie właścicielem jest skarb
            państwa i dlatego tez właściciel zastrzega sobie wybór takich ludzi aby były
            zgodne z prowadzona polityką - kółko sie zamnknęło!Jedynie protesty i nacisk
            społeczny ,wskazywanie na błędy , patologie etc moga spowodowac zmiany
    • Gość: życzliwy Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: 193.19.146.* 22.04.04, 13:29
      Prezes Kosiorowski tłumaczy się dość mętnie. od dawna wiadomo, że zrobi
      wszystko, żeby zadowolić SLD, bowiem jego stanowisko zależy od politycznej Rady
      Nadzorczej, w której większość mają osoby związane z SLD.
      Zarządzanie programem radia przez Prezesa polega na dbaniu przede wszystkim o
      własne stanowisko
      • ja_aska Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 22.04.04, 13:45
        Pamięć ludzka jakże ulotna jest. Ja pamiętam co zrobiły z publiczna pampersy
        walendziaka. Jaka wtedy prywata w publicznej była. Jak się ludzie oburzali.
        Co do sld: może jest tam kilka wybitnych gołąbków (Szpital na peryferiach -
        pamiętacie?) ale takich jak w po to raczej nie.
        Afery są dla sądów. Niech karzą i zamykają jak ktoś łamię (każdy) prawo. Nie
        obchodzi mnie skąd jest złodziej byle był ukarany.
        • Gość: Ana Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 14:31
          noo,z tymi karami będzie może łatwiej po odejściu kapusty,chociaż sądząc po
          pani prokurator od rywina,to nie do końca.....
          • ja_aska Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 22.04.04, 14:49
            Zawsze tak było i nie dotyczy tylko czerwonych. Przypomnij sobie pomoroczność
            jasną.
            • Gość: Ana Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 16:31
              jeśli będzie im od tego lżej,to....(no,dobra,nie napiszę o młodym millerze)
    • Gość: me me A co w tym złego, że członek SLD ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 17:05
      Osobiście wolę takiego Synowieckiego , zdeklarowanego jawnie członka SLD, niż
      Redaktora Soskę -człowieka purpuratów, byłego Redaktora
      Naczelnego K A T O L I C K I E G O Radia "As", a dzisiaj robiącego oralnie
      (przed mikrofonem Polskiego Radia) przyjemności SLD, nie będąc jego członkiem,
      za pieniądze.
      • Gość: puk puk Re: A co w tym złego, że członek SLD ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 19:05
        Soska to dobry dziennikarz ,a to ze pracowal w innym radio to cos zlego?
        Wielu dziennikarzy zmienia miejsca pracy . , Pan Soska stara sie byc
        obiektywny w swoich produkcjach antenowych ... wiec po co tyle jadu.. czyzby
        osobiste animozje , to chyba nie jest przedmiotem tej dyskusji ?
        • Gość: stuk stuk Re: A co w tym złego, że członek SLD ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 21:03
          Co innego "pracował w innym radio", a co innego był Redaktorem Naczelnym czyli
          odpowiadał za ... itd itd
          Soska jest tak obiektywny jak Leszek Miller popularny, a biskupi żyjący w
          ubóstwie.
          Jego obiektywność była widoczna szczególnie podczas obsługi kampanii Runowicza
          w TV, Radio i na umowę zlecenie z Urzędu Miejskiego.
    • Gość: takisobie Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: 80.72.196.* 22.04.04, 17:46
      moim zdaniem ktos kto ma legitymacje partyjną(nieważne jakiej partii) w
      marynarce dla wlasnego dobra nie powinien dawac sie wpuszcac w rozmowy
      polityczne. sluchalem wywiadu z nitrasem i moje odczucie jest jedno - nitras go
      zniszczyl. do tej pory poranne rozmowy w radiu prowadzili soska i chaciński i
      robili to niezle.kazdy z nich ma inny styl i dobrze.
      • piotr33k2 Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 22.04.04, 18:20
        to jest pochodna tak jak juz tu ktoś zauważył wpływów pana czarzastego ,szarą
        eminecję publicznych mediów elektronicznych ostatnich lat.co do moniki olejnik
        to nigdy nie była ona członkiem żadnej parti a jej sympatie osobiste rozkładają
        się również na członków sld czego przykładem jest pan oleksy, ulubieniec pani
        moniki.poglądy polityczne olejnik to ogólnie rzecz biorąc -normanlnosć, a że do
        normalności najblizej obecnie po. to juz nie wina olejnik .
    • Gość: MCQ CO na to prawo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 19:31
      Uważam że Marek powinien skierować sprawę do prokuratury ponieważ Nitras i ten
      drugi z PiS-u szykanują go z powodu przynależności do całkowicie legalnego
      ugrupowania politycznego. Jest to w Polsce karalne!
      • piotr33k2 Re: CO na to prawo??? 22.04.04, 21:49
        ty chyba nie wiesz co mówisz albo twoja bezczelność siega szczytów .
        • Gość: ALKA Re: CO na to prawo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 23:31
          Obawiam się że konstytucja to jasno okresla i nie mozna szykanowac kogos
          dlatego ze sie angazuje w legalna dzialalnosc polityczną. Gdyby to bylo
          dopuszczalne prawem to przy kazdej zmianie wladzy masa dzinnikarzy by tracila
          prace. Problem pojawia sie wtedy gdy dziennikarz pracuje w sposob tendencyjny
          tak jak np. robi to GW - ale to jest juz gazeta prywatna a nie publiczna i robi
          sobie co chce. U Synowieckiego takie zarzuty pojawiły sie ze strony liderów
          opozycyjnych ugrupowan politycznych, a wiec trzeba to brac za gre wyborcza ze
          strony popisu w ktorej ogniu znalazl sie ten dziennikarz bo nikogo lepszego nie
          bylo pod reka (w radzie programowej sa przedstawiciele popisu). A czlowiek ten
          w radiu pracuje od wielu lat i nigdy swoimi pogladami nie epatowal na antenie.
          Moim zdaniem atakujacy przekroczyli pewna granice - zaczyn a sie taplanie w
          blocie. Tylko jak dokąd zajada na tej negatywnej kampani?
          • piotr33k2 Re: CO na to prawo??? 22.04.04, 23:55
            pomieszanie z poplątaniem ,a w radzi programowej to są sami przedstawiciele
            popisu?niema nikogo z sld i psl? po to są właśnie rady programowe stworzone z
            różnych opcji(czy słusznie to już inna sprawa) aby niedopuszczać do
            wynaturzeń w rodzaju zatrudniania czynnych i aktywnych członków jakiejś partii
            do prowadzenia audycji politycznych czy publicystycznych .ja osobiści enic do
            tego dziennikarza niemam ale jest aktywnym członkiek sld i jako taki może co
            najwyżej prowadzić magazym motoryzacyjny lub inna prognozę pogody a nie zadawać
            pytania zgodne ze swoją linią partyjną ze z góry załozoną tezą!.
            • Gość: Klaudiusz Re: CO na to prawo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 00:21
              Tak. Wyrażnie widać że ci się wszystko już poplątało :D
              Lepiej idź spać!
              Nie wolno nikogo szykanować za to że należy do jakiejś partii politycznej. To
              jest bardzo poważne przestępstwo w Polsce. Prędzej można by szykanować murzyna
              że jest czarny czy kobietę z jej płeć.
    • Gość: dyg4e5 Wydaje mi się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 00:29
      Zwyczjnie wydaje mi się że Nitras poszedł na wywiad kompletnie nieprzygotowany
      i stąd nie potrafił odpowiedzieć na te "tezy" stawiane przez dziennikarza.
      Zwyczjnie dał d...y!
      • ja_aska Re: Wydaje mi się... 23.04.04, 08:36
        Czyli dzień jak co dzień. Jask sobie facio nie potrafi dać rady z odpowiedzią
        od razu rzuca " bo to komuch".
        • blackexit Re: Wydaje mi się... 23.04.04, 08:49
          ja_aska napisała:

> Czyli dzień jak co dzień. Jask sobie facio nie potrafi dać rady z odpowiedzią
          > od razu rzuca " bo to komuch".

asiu sluchalas wywiadu?
          teraz ta audycja jest idiotycvzna bao tozmawia czlonek jendej partii z kolesiem
          z drugiej partii to rozmowa dwoch polityklow nie wywiad. a wszystko to w
          publicznym radio zamienionym jak wszystko w polsce co panstwowe na towarzystwo
          przyjazn sldowsko-ordynackiej. degrenngolada totalna. niema sensu wypominac
          pampersow bo:
          1. to bylo dawno
          2. to prawdopodobnie nie sa wzroce do nasladowania
          3. zdaje sie ze bylo "tak dalej byc nie musi"
          4. pampersy to jednak nie tak klasa ludzi co mlodzi aparatczycy postkomuny
          zainteresowani jedynie wyplata i posadami dla rodziny.
          pozdrawiam blackexit
    • aszczecin Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 08:46
      > nie ma sie co dziwic ze w tym kraju jest tak nieciekawie skoro politycy
      > otwarcie lekcewaza sobie zasady funkcjonowania panstwa

Czegoś tu nie rozumiem.
      Jesienią 2002 w trakcie wyborów samorządowych okazało się, że na liście
      wyborczej jakiegoś komitetu znalazł się dziennikarz Polskiego Radia Szczecin,
      pan Łukasz Czarnecki. Ze stanu mojej wiedzy wynika, że w związku z tym faktem
      dr Kosiorowski podziękował dziennikarzowi za dotychczasową pracę i zwolnił go z
      radia publicznego w Szczecinie. Pamiętam, że ten gest wywołał u mnie zdumienie
      gdyż było to zachowanie niespotykane w szczecińskich "standardach" życia
      publicznego i dawało iskrę nadziei na przyzwoitą normalność.
      Teraz, po ujawnieniu tożsamości politycznej redaktora Synowieckiego, którego dr
      Kosiorowski zatrudnia w publicznej rozgłośni nic już z tego nie rozumiem :(

Zepsuta czwarta władza.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10763134&v=2&s=0

• ja_aska Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 08:58
        Czarny proszę! Przecież to właśnie pampersy jako młodzi aparatczykowie
        wprowadzili modę na trzepanie kasy skąd tylko się da. Byli pierwsi ale nie
        ostatni. Czemu uważasz, że skoro to było jakiś czas temu to nie może być
        przykładam? Tzn, że czerwonym można wypominać prl (mimo, że dawniej) a czarnym
        już nie? Jakieś zakłamanie godne po.
        • Gość: Ana Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 09:37
          asiu,ten image"naiwna,lewicowa,ale uczciwa"jest już nieco znoszony.....
          • ja_aska Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 09:42
            Naiwna jesteś niestety ty droga Aniu z tym swoim zaciekłym antykomunizmem.
            Uczciwa jestem.
            Lewicowa jestem.
            Nie mam zamiaru iść za forumowym tłumem w nienawiści do wszystkiego co nie
            czarne.
            Dlaczego tak boli wspomnienie o pampersach, pomroczności, KGHM? Gdzieś było
            napisane: kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. Piękne stwierdzenie.
            • zaczepialski ja_aska no i dostałaś KAMIENIEM - ja jestem bez 23.04.04, 11:25
              winy :-))). SLD to czerwona ośmiornica która dusi to państwo i nasze miasto. A naiwna to ty droga asiu nie jesteś - może trochę głupiutka i krótkowzroczna ale nie naiwna pozdrawiam
              • ja_aska Re: ja_aska no i dostałaś KAMIENIEM - ja jestem b 23.04.04, 15:22
                Mój drogi a moim zdaniem to oszołomy w stylu rokity, które podpisały cyrograf w
                postaci konkordatu wyciskają wszystkie soki z tego narodu.
                wolę być głupiutka niż po prostu głupia jak mój szanowny adwersarz.
                • zaczepialski cyrograf??? lubujesz się w wątkach kościelnych - 23.04.04, 19:39
                  czyżby porzucona przez księdza lub diakona??? A tak na poważnie to ty tutaj na forum robisz za adwokata diabła. Bronisz tych czerwonych patałachów jakbyś co najmniej z jednym z nich sypiała :-))) pozdrawiam
            • blackexit Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 11:32
              ja_aska napisała:

> Lewicowa jestem.

co to znaczy? lewa?

Gdzieś było
              > napisane: kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. Piękne
              stwierdzenie

:))) asia powoluje sie na Bilblie w celu ochrony postkomuny dobre. pozdrawiam
              blackexit. Biblia nie zwalnia z myslenia. pozdrawiam blackexit
              • ja_aska Bleki 23.04.04, 15:24
                Myślenia? Nie używaj słów których znaczenia nie znasz.
            • Gość: Ana Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 12:04
              nie jestem"zaciekłą antykomunistką"jak piszesz,po prostu dostrzegam to,czego ty
              nie zauważasz.na forum też nie ma "nienewiści do wszystkiego co nie
              czarne"...nie usprawiedliwiam pampersów,ale to co zrobili,to w porównaniu z
              towarzyszem czarzastym i kwiatkowskim to pikuś...kghm oburzał mnie,no ale w
              porównaniu z np.orlenem to betka.dawno nie było uczciwego rządu,lecz miller z
              kolesiami przekroczyli wszelkie granice.dlatego uważam za udawaną naiwność
              twoje szeroko otwarte ze zdziwienia oczy i stwierdzenia"inni też tak
              robili"...i co z tego?
              • ja_aska Ana 23.04.04, 15:26
                To z tego, że takie postawy trzeba piętnować wszędzie anie tylko tu i teraz.
                KGHM był i jest draństwem. Orlen (o ile to prawda) zresztą też
        • Gość: nikt Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.pl / *.utp.pl 23.04.04, 11:01

ja_aska napisała:

> Czarny proszę! Przecież to właśnie pampersy jako młodzi aparatczykowie
          > wprowadzili modę na trzepanie kasy skąd tylko się da. Byli pierwsi ale nie
          > ostatni. Czemu uważasz, że skoro to było jakiś czas temu to nie może być
          > przykładam? Tzn, że czerwonym można wypominać prl (mimo, że dawniej) a
          czarnym
          > już nie? Jakieś zakłamanie godne po.

Czy to ma być argument na korzyść "czerwonych"? Jeśli tak, to opiera się na
          specyficznej (choć dla pewnych środowisk typowej) koncepcji utrzymywania
          równowagi w przyrodzie. Można ją nazwać Efektem czerwono-czarnego postrzegania
          świata: "skoro czarni kradli (kłamali, brali, itp.) 4 lata temu, to dziś
          czerwoni też mogą to robić". Tymczasem ludzie słuchający publicznego radia
          przeważnie nie należą ani do aktywu PO, ani nie robią kariery dzięki SLD, i nie
          chcą, aby czarny wyrywał radio czerwonemu i odwrotnie. Chcą, żeby obaj
          zostawili to radio w spokoju. NIech ono sobie stoi w neutralnym miejscu, niech
          się nie psuje i niech nie trzeszczy. NIestety, to szczecińskie trzeszczy.
          Przykład red.Łukasza Czarneckiego przywołany przez "aszczecin" dobrze te
          trzaski ilustruje. Z tego co pamiętam, to pan Czarnecki zajmował się w PR
          żeglarstwem, reportażami obyczajowymi i od polityki raczej stronił. Prezes
          Kosiorowski słusznie jednak posunął go z posady, gdy ten zaczął kandydować z
          listy POPIS. Ten sam pryncypialny prezes K. nie widzi jednak nic zdrożnego w
          tym, że red. Marek Synowiecki - członek egzekutywy SLD, jak najbardziej aktywny
          i legitymację partyjną tzrymający zawsze przy sobie, a nie na portierni -
          zajmuje się politykowaniem w radiu.
          W przeciwieństwie jednak do osób takich jak np. ja_aska, nie uważam, aby
          wszelkie ruchy w przyrodzie wynikały z walki żywiołu czarnego z żywiołem
          czerwonym. Akurat ten konkretny ruch, o którym mowa w tym polityczno-radiowym
          wątku, wynika ze instynktu samozachowawczego, znakomicie rozwiniętego u prezesa
          K. Prezes Kosiorowski należy bowiem do ścisłej czołówki najlepszych i
          najwytrwalszych szczecińskich "surferów politycznych", i wie na której fali
          można się aktualnie ślizgać, a na której - pośliznąć. Dlatego mógł
          red.Czarneckiego posunąć i jeszcze zebrac za to punkty, a Synowieckiego zwolnić
          czy nawet - odsunąć od pewnych tematów - jest mu niezręcznie, bo zawsze się
          może odezwać ja_akaś Opinia Publiczna, która poświadczy, że Synowiecki, wiecie
          prezesie, rzetelny przecież jest. A aktualna Opinia Publiczna dla prezesa
          Kosiorowskiego, wychowanego przecież na standardach BBC - to rzecz święta.
          Dobry prezes wsłuchuje się w głos Opinii Publicznej, a nawet czyta jej w
          myślach. O takich prezesach mówi się "ceniony, apolityczny fachowiec". Do
          twarzy mu w czarnych pampersach, różowych stringach, czerwonych figach, a w
          razie Niemcy i barbarzyńcy, to i w brunatnych, barchanowych gaciorach można się
          pokazać.

• swantevit Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 11:15
            Gość portalu: nikt napisał(a):

Akurat ten konkretny ruch,[...]. wynika z instynktu samozachowawczego,[...]
            ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
            uwielbiam te ruchy ktore wynikaja z instynktu samozachowawczego!!:-))

Latwiej pogodzic sie z utrata ojca niz ojcowizny...
          • ja_aska Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 11:20
            Przestań sobie mną r... wycierać. Mnie ni cholery nie obchodzi żadne radio. Nie
            słucham bo mi się muzyka nie podoba. Nie oceniam zatrudniania Synowieckiego bo
            prawdę mówiąc nawet tego nie zauważyłam. Mnie po prostu bawią argumenty w
            stylu: on zły bo czerwony a ten cacy bo czarny (w cudzysłowiu oczywiście). Nikt
            nie ocenia fachowości (w żadnym wypadku) jak pojawia się przynależność.
            • blackexit Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 11:37
              ja_aska napisała:

Mnie po prostu bawią argumenty w
              > stylu: on zły bo czerwony a ten cacy bo czarny (w cudzysłowiu oczywiście).

ktos tak tutaj powiedzial czy zmoe sama sobie to wyimaginowals bo pasuje do
              schemtu urbanowskiego?
              pozdrawiam blackexit
          • Gość: stala sluchawka Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 11:59
            "Nikt" piszesz przydługo i mało merytorycznie. Widać że nie widzisz roznicy
            pomiedzy byciem czlonkiem parti a kandydowaniem z jej ramienia. Dokad Czarnecki
            byl jedynie szeregowym czlonkiem swojej partii nikt go nie wyrzucal. Zrobiono
            to gdy zostal kandydatem. Synowiecki jest szeregowym czlonkiem partii i tez go
            nikt nie bedzie za to wyrzucal. A jesli zostanie kandydatem w jakichs wyborach
            to przypuszczam ze bedzie mial na tyle przyzwoitosci ze odejdzie z PRS sam i
            nie trzeba go bedzie zwalniac tak jak Czarneckiego.
            • Gość: nikt Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.pl / *.utp.pl 23.04.04, 13:27
              Gość portalu: stala sluchawka napisał(a):

> "Nikt" piszesz przydługo i mało merytorycznie. Widać że nie widzisz roznicy
              > pomiedzy byciem czlonkiem parti a kandydowaniem z jej ramienia. Dokad
              Czarnecki
              >
              > byl jedynie szeregowym czlonkiem swojej partii nikt go nie wyrzucal. Zrobiono
              > to gdy zostal kandydatem. Synowiecki jest szeregowym czlonkiem partii i tez
              go
              > nikt nie bedzie za to wyrzucal. A jesli zostanie kandydatem w jakichs
              wyborach
              > to przypuszczam ze bedzie mial na tyle przyzwoitosci ze odejdzie z PRS sam i
              > nie trzeba go bedzie zwalniac tak jak Czarneckiego.

Mogę krócej, skoro czytanie Cię męczy: różnica między Czareneckim a Synowieckim
              jest taka, że Czarnecki wyleciał z roboty za to, że chciał byc tam, gdzie
              Synowiecki jest już od lat. Kolor i pełnione funkcje są tu nieistotne. Istotne
              jest to, że Synowiecki, choć nie baron, ani radny, jest aktywnym i wcale nie
              szeregowym członkiem swojej partii. Gdyby miał tę przyzwoitość i wyczucie, o
              której tu mówimy, to jako pracownik publicznego, a nie partyjnego radia,
              powinien: albo zawiesić członkostwo w partii na czas pracy, albo przynajmniej
              powstrzymac się od publicystyki politycznej. Wtedy nie byłoby tej dyskusji.
        • blackexit Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 11:30
          ja_aska napisała:

> Czarny proszę! Przecież to właśnie pampersy jako młodzi aparatczykowie
          > wprowadzili modę na trzepanie kasy skąd tylko się da.

przyklady.

Byli pierwsi ale nie
          > ostatni. Czemu uważasz, że skoro to było jakiś czas temu to nie może być
          > przykładam?

pozytywnymi przykladami nie moga byc. zreszta ja nie widze wiele zlego w ich
          dzialaniu ludzie moze przezyli szok po telewizyjnej propagandzie czasu prl i to
          wszystko.

Tzn, że czerwonym można wypominać prl (mimo, że dawniej) a czarnym
          > już nie?

wszystkim wszystko mozna wypominac asiu. pozdrawiam blackexit
          • Gość: XYZ CO na to rrado? IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:01
            Może sie myle, ale ta pani jest (bądź ma za raz być) dzienikarką TVP.
            Przeszkadza czy nie?
          • Gość: XYZ a o ta panią chodzi IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:01
      • albert_c Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 09:59
        aszczecin napisał:

> > nie ma sie co dziwic ze w tym kraju jest tak nieciekawie skoro politycy
        > > otwarcie lekcewaza sobie zasady funkcjonowania panstwa
        >
        > Czegoś tu nie rozumiem.
        > Jesienią 2002 w trakcie wyborów samorządowych okazało się, że na liście
        > wyborczej jakiegoś komitetu znalazł się dziennikarz Polskiego Radia Szczecin,
        > pan Łukasz Czarnecki. Ze stanu mojej wiedzy wynika, że w związku z tym faktem
        > dr Kosiorowski podziękował dziennikarzowi za dotychczasową pracę i zwolnił go
        z
        >
        > radia publicznego w Szczecinie. Pamiętam, że ten gest wywołał u mnie
        zdumienie
        > gdyż było to zachowanie niespotykane w szczecińskich "standardach" życia
        > publicznego i dawało iskrę nadziei na przyzwoitą normalność.
        > Teraz, po ujawnieniu tożsamości politycznej redaktora Synowieckiego, którego
        dr
        >
        > Kosiorowski zatrudnia w publicznej rozgłośni nic już z tego nie rozumiem :(
        >

* proste: Czarnecki startowal z listy popis (dostal 22 glosy), z okregu nr 3 w
        ostatnich wyborach do rady miasta. gdyzby startowal z listy sld to nic by mu
        sie nie stalo.

pozdrawiam,
        albert_c

----
      • Gość: MCQ Najwyraźniej nie rozumiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 11:48
        Tak najwyraźniej nie rozumiesz. CVO innego bycie szeregowym członkiem (czyli
        nie pełnienie żadnych funkcji partyjnych i nie kandydowanie gdziekolwiek), a co
        innego bycie kandydatem w wyborach.
        • albert_c Re: Najwyraźniej nie rozumiesz 23.04.04, 12:00
          Gość portalu: MCQ napisał(a):

> Tak najwyraźniej nie rozumiesz. CVO innego bycie szeregowym członkiem (czyli
          > nie pełnienie żadnych funkcji partyjnych i nie kandydowanie gdziekolwiek), a
          co
          >
          > innego bycie kandydatem w wyborach.

* jestes pewien ze nie pelni zadnych funkcji partyjnych??? wczesniej zweryfikuj
          swoje informacje zanim zarzucisz komukolwiek to, ze czegos nie rozumie.
          synowiecki jest zdaje sie sekretarzem sld w stargardzie.
          ta roznica ktora zarysowales wcale nie ejst tak wielka jak sie Tobie wydaje.
          ale Ty byc moze oczywiscie wierzysz w te brednie synowieckiego "ze legitymacje
          zostawiam przed biurem"??? wierzysz, ze jest w stanie byc rzetelnym
          dziennikarzem??? - ja tego oczejkuje jako konsument, a akurat jetsem
          przekoanny, ze synowiecki i kosiorowski tego nie gwarantuja (rzetelnosci).

pozdrawiam,
          albert_c

----
          • Gość: sfhgd Re: Najwyraźniej nie rozumiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:42
            Nie jest sekretarzem, natomiast wolę w radiu "partyjnego" Synowieckiego niż
            ciebie "bezpartyjnego".
            • albert_c Re: Najwyraźniej nie rozumiesz 23.04.04, 13:47
              Gość portalu: sfhgd napisał(a):

> Nie jest sekretarzem, natomiast wolę w radiu "partyjnego" Synowieckiego niż
              > ciebie "bezpartyjnego".

* taaaaak?
              o co piejesz?
              • Gość: Kwak Re: Najwyraźniej nie rozumiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:04
                No faktycznie albrcie_c - członku PO. Pozdrów Nitrasa i poucz go aby następnym
                razem jak go łaskawie zaproszą do radia aby mógł pokazywać jakim jest oszołomem
                lepiej sie przygotowywał do wypowiedzi a nie dukał jak dziecko w przedszkolu.
                • albert_c Re: Najwyraźniej nie rozumiesz 23.04.04, 14:07
                  Gość portalu: Kwak napisał(a):

> No faktycznie albrcie_c - członku PO. Pozdrów Nitrasa i poucz go aby
                  następnym
                  > razem jak go łaskawie zaproszą do radia aby mógł pokazywać jakim jest
                  oszołomem
                  >
                  > lepiej sie przygotowywał do wypowiedzi a nie dukał jak dziecko w przedszkolu.

* nie sympatyzuje z Panem Slawkiem - wiedzialbys jakbys bywal na forum kiedy i
                  on bywal. sam mu przekaz ta informacje - moze Ty znasz go lepiej niz ja. co do
                  zachowania Nitrasa w radio - to nie skomentuje bo nie slyszalem.
                  sparwe z synowieckim znam z pierwszej reki.
                  aha, no i zaraz czlonku PO - ????????????

pozdarwiam,
                  albert_c

----
                  "O, Królik jest mądry. I ma Rozum. I myślę, że on właśnie dlatego nigdy nic nie
                  rozumie."
                  Kubuś Puchatek

• ja_aska Albercik 23.04.04, 14:13
                    Z pierwszej ręki Synowieckiego czy Nitrasa?
                    • albert_c Re: Albercik 23.04.04, 14:18
                      ja_aska napisała:

> Z pierwszej ręki Synowieckiego czy Nitrasa?

* pudlo.
                      • ja_aska Re: Albercik 23.04.04, 14:43
                        No to z czyjej? Kto tam jeszcze był?
                        • albert_c Re: Albercik 23.04.04, 14:44
                          ja_aska napisała:

> No to z czyjej? Kto tam jeszcze był?

* ten kto tam jest stale.
                          • ja_aska Re: Albercik 23.04.04, 14:51
                            O kurcze! Znasz mikrofona! :)
                            • albert_c Re: Albercik 23.04.04, 15:01
                              ja_aska napisała:

> O kurcze! Znasz mikrofona! :)

* o kurcze! Asiu samego jego nie, ale to o czym ja pisze nie dotyczy sensu
                              stricte rozmowy z Nitrasem, tylko tego w jaki sposb postepuje sld - a Twoim
                              jedynym argumentem na dzialania tej sitwy jest pisanie "ze przeciez aws to, a
                              po tamto". zenada.
                              pierwsza reka - ktos kto zna bardzo dobrze kosiorowskiego - na codzien.
                              wystarczy? Asiu.

pozdrawiam,
                              albert_c

----
                  • Gość: XYZ albercie_c czym różni się ta pani od Synowieckiego IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:09
                    • swantevit Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec 23.04.04, 15:10
                      Pciom.
                      • Gość: XYZ spostrzegawczy jesteś:) IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:13
                        • swantevit Re: spostrzegawczy jesteś:) 23.04.04, 15:15
                          ja to samice wyczuje z 1000 m...
                      • ja_aska albercik 23.04.04, 15:14
                        Nie znam kosiorowskiego i mam go gdzieś. Moim argumentem nie jest" bo aws
                        przecież" ale min aws TEŻ. Mam gdzieś nieuczciwych ale uważam, że występują po
                        jednej i po drugiej stronie. I szkoda, że tak trudno niektorym to zauważyć.
                        • albert_c Re: albercik 23.04.04, 15:26
                          ja_aska napisała:

> Nie znam kosiorowskiego i mam go gdzieś. Moim argumentem nie jest" bo aws
                          > przecież" ale min aws TEŻ. Mam gdzieś nieuczciwych ale uważam, że występują
                          po
                          > jednej i po drugiej stronie. I szkoda, że tak trudno niektorym to zauważyć.

* Asiu, ale ja akurat staram sie rowno wazyc jedna i druga strone. nie zawsze
                          wyjdzie. w tej sprawie jednak pozostane dosc pryncypialny. nie jest argumentem,
                          ze aws tez - dla mnie. tamto to bylo psucie panstwa i nieudolne rzady, teraz
                          sld pokazalo rownie bardzo nieudolne rzady i jeszcze wieksze moim zdaniem
                          psucie panstwa. to co sie dzieje w prs jest elementem tego zepsucia.

pozdrawiam,
                          albert_c

----
                          • Gość: Cepik Szeremietiew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 19:01
                            Nie przejmuj się. To tylko członas PO. Niczego inteligentnego po nim spodziewać
                            sie nie można. To taka banda co to tylko krytykować potrafi. Wskaźniki
                            gospodarcze to wyraźnie pokazują - największy spadek przypada na rządy
                            tzw."prawicy" czyli AWS-ów. A PO to tylko przemalowane AWS. A Szeremietiew to
                            pewno był z Samoobrony, nie?
                        • anamar a jednak oblężona twierdza? 23.04.04, 15:58
                          ja_aska napisała
                          I szkoda, że tak trudno niektorym to
                          zauważyć........................................................................
                          myślę,że większość to zauważa...
                      • albert_c Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec 23.04.04, 15:22
                        hmm, poczawszy od tego ze pracuje w spolce prywatnej i zarabia kase za swoj
                        profsejonalizm, a nie uklady i ukladziki wychodzone w strukturach partyjnych.
                        nie jest czlonkiem zadnej partii - tak wiem - jest sympatykiem - nazwijmy to -
                        opcji centrowej. tak wiem - za chwile byc moze bedzie pracowac w tv publicznej
                        (dziwnie to brzmi dzis) - nie pochwalam wyboru dworaka - czlonka (bylego:)
                        (????) PO na szefa tivi. nie jestem entuzjasta tego pomyslu, aby olejnik
                        pracowala w tivi publicznej gdyz juz zbyt czesto dala przykald tego, ze jednak
                        obiektywna byc nie potrafi (chocby debata lepper-rokita) - a tego nalezy
                        wymagac od dziennikarza w tv publicznej (radio takze). jak jestes kolejnym
                        forumowiczem, ktory zaraz bedzie chcial mi przykliec latke po, to tak dodam, ze
                        nie jestem rowniez zwolennikiem tego, aby niejaki arek pawlak zasiadal w radzie
                        nadzorczej prs. troche za duzo tej polityki w przestrzeni publicznej. fachowcy
                        sa nie tylko w strukturach, ale widac wciaz zbyt wielu ma tak waskie horyzonty,
                        ze nawet nie spojrza poza te struktury.
                        rozni sie profesjonalizmem.

Drogi XYZ - tak jak sa sprawy, w ktorych moglem sie z Toba zgodzic, i takie w
                        ktorych sie nie zgadzalem, to ta nalzey do tej drugiej kategorii spraw.

pozdrawiam,
                        albert_c

----
                        "ŻEBY POKAZAĆ, CO MA W BRZUCHU PIĘKNY MANEKIN, KTÓREGO OBNOSIMY WSZĘDZIE,
                        NALEŻY GO STRZASKAĆ"
                        • Gość: XYZ Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec IP: 212.14.0.* 23.04.04, 15:31
                          Problem w tym kolego albercie, że w Polsce jest maniera wywlekania komuchom
                          wszelkich niegodziwości, zapominając jednak, że samemu nie jest się lepszym. To
                          mnie wqrwia. Skoro prawica chce dowalać czerwonym, to niech zacznie najpierw
                          swoje szeregi czyścić.
                          • albert_c Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec 23.04.04, 16:30

> Problem w tym kolego albercie, że w Polsce jest maniera wywlekania komuchom
                            > wszelkich niegodziwości, zapominając jednak, że samemu nie jest się lepszym.
                            To
                            >
                            > mnie wqrwia. Skoro prawica chce dowalać czerwonym, to niech zacznie najpierw
                            > swoje szeregi czyścić.

* XYZ, odpowiem tak: nie nazwalbym tego maniera, a raczej uprawianiem polityki
                            (jezeli wywlekaja politycy), co miesci sie w ramach tzw. upraiania polityki. w
                            Poslce niestety mamy jednak do czynienia w ostanim czasie z nagminna kampania
                            negatywna (wojna PO-SO), a brak jest kampani pozytywnej. media wywlekaja bo
                            taka juz ich rola, a pretensje mozna miec tylko do sld, a wczesniej aws, ze
                            daje liczne swiadectwa tego, ze jest co wywlekac.
                            moim zdaniem dzialania "nowej" centroprawicy nie wskazuja na to ze cos sie
                            znacznie poprawi w stylu zarzadzania panstwem po objeciu ptrzez nich wladzy.
                            bledem moim zdaniem dla PO jest wybor dworaka na szefa tivi 9kto wie moze sld
                            specjalnie wydalo zgode na taki wybor). przeciez dworak jakos szef tivi
                            publicznej to gwarancja spadku popularnosci dla PO po objeciu przez nia wladzy -
                            ludzie apriori zakaldaja ze wystepy politykow partii rzadzacej w telewizji
                            publicznej zarzadzanej przez kogos z ich partii (nic to, ze zdal legitymacje)
                            sa niewiarygodne i ustawione. casus sld i ich czlowieka kwiatkowskiego dobitnie
                            na to wskazuje, ale jak uczy historia partii w III RP, elity nie sa w stanie
                            niczego z niej wyciagnac, no prawie niczego. niby wiedza o co chodzi, po czym
                            dubluja najgorsze z bledow poprzednikow.
                            czyszczenie w Polsce idzie partiom cieniutko. ale to osobny problem.

pozdrawiam,
                            albert_c

• Gość: Ana Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 16:32
                            a drogowskazy niech zasuwają tam,gdzie pokazują!
                            • albert_c Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec 23.04.04, 16:33

> a drogowskazy niech zasuwają tam,gdzie pokazują!

* Aniu - do kogo to wyzej?
                              parafraza Leca?
                              • Gość: Ana Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 12:44
                                ech,to tylko do xyz-a...
                                • albert_c Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec 26.04.04, 13:41

> ech,to tylko do xyz-a...

* to sie uspokiolem:) bo juz myslalem ze oprocz czlonka po kolejny forumowicz -
                                  Ana chce mnie zrobic drogowskazem:)
                        • Gość: Cepik Ciężka praca alberta_c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 19:04
                          albert_c napisał:

> hmm, poczawszy od tego ze pracuje w spolce prywatnej i zarabia kase za swoj
                          > profsejonalizm, a nie uklady i ukladziki wychodzone w strukturach partyjnych.

Co to za ciężka praca która pozwala ci siedzieć na necie i pisać bzdury na
                          forum GW? Peno się przepracowujesz. Podaj nazwę tej wspaniałej prywatnej spółki
                          co ci płaci za profesjonalizm!
                          • Gość: Ana Re: Ciężka praca alberta_c IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 12:46
                            cepiku,a ty myślisz,że wszyscy rowy kopią od 7 do 15?
                          • albert_c Re: Ciężka praca alberta_c 26.04.04, 13:42
                            Gość portalu: Cepik napisał(a):

> albert_c napisał:
                            >
                            > > hmm, poczawszy od tego ze pracuje w spolce prywatnej i zarabia kase za swo
                            > j
                            > > profsejonalizm, a nie uklady i ukladziki wychodzone w strukturach partyjny
                            > ch.
                            >
                            > Co to za ciężka praca która pozwala ci siedzieć na necie i pisać bzdury na
                            > forum GW? Peno się przepracowujesz. Podaj nazwę tej wspaniałej prywatnej
                            spółki
                            >
                            > co ci płaci za profesjonalizm!

* Cepik - to to juz dziala? do pracy chlopie. i spokojnie czasem sie
                            przepracowuje, czasem nie, ale na pewno nie za Twoje piniadze.
                    • anamar Re: albercie_c czym różni się ta pani od Synowiec 23.04.04, 15:40
                      różnica jak pomiędzy demokracją,a demokracją socjalistyczną...
    • Gość: erez TO MI NOWINA!!, sld=tvp=sldp IP: *.acn.pl 23.04.04, 11:22
      • ja_aska BEX 23.04.04, 12:48
        Każdy kto jest związany z lewicą jest krytykowany nie za wiedzę tylko
        przynależność. Jak nie wiesz skąd to wzięłam poczytak wpisy Gryfa, ASny i twoje
        własne.
        Jeżeli pampersy nie były takiue złe z obrobieniem publicznej, KGHM, pompowaniem
        kasy w TV KK, wyrzucaniem wszystkich od sprzątaczki w górę to ja chyba nie mam
        o czym z tobą rozmawiać. Dobry złodziej bo słuszny złodzie4j? Gratulacje.
        • anamar Re: BEX 23.04.04, 13:30
          tak asiu.mamy do czynienia z ogólnoforumowym spiskiem przeciwko niewinnym
          sldowcom.mit oblężonej twierdzy ...chyba ostatni,na jaki mogą się powołać...
          • ja_aska Re: BEX 23.04.04, 13:53
            Noie mówię o spisku tylko o ograniczeniach Aniu.
            • piotr33k2 Re: nadwrażliwość i histeria 23.04.04, 16:25
              nigdy nie byłem i nie jestem zwolennikiem ani aws ,ani prawicowego oszołomstwa
              ale to co wyprawiał miller ze swoimi kolesiami to coś co przeszło ludzkie
              pojęcie jeżeli chodzi o korupcje i powiązania ze światem przestępczym.dlatego
              histeryczne reagowanie na ujawnianie oligarchicznych struktur sld ,w rodzaju
              oni przecież tak samo robili jest nie stosowne i nie zgodne z prawdą.po
              pierwsze oni tak samo nie robili ,owszem zdarzały się afery i przekręty ale na
              wiele mniejszą skalę i nie było to zorganizowanwe działanie w formie jaką
              zrobiło to sld millera.wezmy taki przykład niejakiego oszołoma
              szeremietewa ,facet próbował razem ze swoim sekretarzem skręcić troche groza
              dla siebie za przetarg na haubice (był wtedy wiceministrem obrony) sparwa się
              rypła sekretarz został widowiskowo aresztowany a szeremietew zaraz
              zdymisjonowany i do dzisiaj go nie widać ani nie słychać w polityce ,a co robi
              miller ? miller broni swoich towarzyszy jak niepodległości! do samego konca!
              ba on sam jest zamieszany w niejedną aferę,a afera rywina gdzie wszyscy i tak
              wiedzą ze był jedną z głównych postaci to tylko małe piwko,przypomnę tylko jego
              powiązania i załatwianie wagi państwowej potajemnie z prywatnymi biznesmenami
              (kulczyk i gudzowaty -właściciel banku który udzielił kredytów na domy
              min.millerowi i kwasniewskiemu ,chociaż tym ten bank sie tym nie zajmuje)sprawa
              jaskierni i mafii ,sprawa starachowicka,baron na pomorzu ,na sląsku ,orlen itd.
              itp. kto stawia znak równości miedzy obydwoma rządami jeżeli chodzi o kortupcje
              ten łże jak pies bo nie widzi żadnego wytłumaczenia i jest mu po prostu wstyd
              więc pozostaje kłamstwo.na koniec o pampersach ,pampersi to określenie z połowy
              lat 90-tych a nie do rządu aws i byli to ludzie zwiazani z waleńdziakiem którzy
              próbowali zrobić swój porządek w uwczesnej telewizji ,notabene trochę mieli
              racji czego przykładem jest jakubowska kóra chciała byc prawą meczęnnicą a
              okazała się malutką i bezczelną cwaniarą .
              • ja_aska Re: nadwrażliwość i histeria 23.04.04, 18:48
                Mój drogi a członkiem jakiej partii jaest walendziak i posłem z ramienia czego
                był? bo może mnie pomroczność ogarnęła i mam zamroczenia?
                Po latach nikt się postępowaniem poprzedników nie oburza więc myślę, że pod
                koniec przyszłej kadencji będziemy się oburzać populistami z obecnej opozycji.
                Oby nie ale nie mam nadziei.
              • Gość: M.Lipek PO jest krystalicznie czyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 19:10
                Oto taktyka prawicy! Zgnoić wszystkich przeciwników i oczernić! A o takim
                Szeremietiewie (kawł chuja i bubka którego mam powody osobiste zeby go
                niecierpieć), czy Syryjczyku to niepamietacie? To co się wyrabiało za Millera
                było złe! Ale to co się wyrabiało za rzadow Krzaklewskich, Buzków,
                Komorowskiego czy sekretarza Rokity to dopiero była paranoja - 4 nieudane
                reformy, łapówkarstwo przy którym dzisiejsze jest drobiazgiem, złodziejstwo i
                prywata.
                • piotr33k2 Re: PO napewno czystsze 23.04.04, 19:37
                  przeczytaj co powiedziałem powyżej i przestań znowu siac kłamliwą i przesadną
                  propagandę,a jaką to niby aferę sprorokował rokita albo syryjczyk? ,jeżeli
                  chodzi o nieudane reformy to milera reforma reformy była najgłupsza w całej
                  histori polski,reforma uop to samo ,innych reform oprócz niezgodnych z prawem
                  ustaw nie ma bo sld nigdy nie odwarzyło sie na żadne reformy.szeremietew nigdy
                  nie był związany ze srodowiskiem uw, czy po.
                  • Gość: M.Lipek Re: PO napewno czystsze a biel staje się jeszcze b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 08:51
                    PO napewno czystsze a biel staje się jeszcze bielsza. Dzieki praniu w
                    proszku ...... z mikrogranulkami .......... Teraz moja rodzina moze spać
                    bezpiecznie.

Syryjczyk - folia na tablice i znaki drogowe?

PO czystsza? Mniej śmierdzi. Ludzie! Jesteście żałośni! Ale co tam. Wybory
                    pewno na jesieni. Wybierzecie swoją Rokite i będziecie ją gnoić na tym samym
                    forum.
    • Gość: Pismak Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: 80.51.242.* 23.04.04, 18:54
      Jejku, aż 118 postów? Zostawić Was na moment... :)))

Czytam i zgubiłem się. O czym mowa? O etyce dziennikarskiej, czy polityce?
      Prawica vs. lewica - to temat rzeka. Chcecie teraz, na tym forum
      dokonać "rachunku krzywd"? Licytować się, kto więcej zrobił złego dla tego
      kraju? Powodzenia.

W drugiej kwestii. Zasada jest taka: dziennikarz może sobie myśleć co chce, ale
      poglądy polityczne zostawia za drzwiami redakcji. Nie powienien też należeć do
      żadnej partii, ponieważ partie polityczne mają swoje zdanie na temat niemal
      wszystkich spraw codziennego życia i często przedstawiają swoje oficjalne
      stanowiska na dany temat. W takiej sytuacji trudno orzec, czy dziennikarz
      wyraża w tekście swoje zdanie, czy partyjne. Nawet, jeśli jego prywatne zdanie
      jest inne niż partyjne - bo przecież nawet członkowie danej partii mogą mieć
      inne poglądy na pewne sprawy. Inna rzecz, że czytelnik może nie wiedzieć, że
      dany dziennikarz należy do konkretnej partii. Ale to nie czytelnik powinien
      zwracać uwagę redakcji na to, że zachodzi podejrzenie jakoby ich pracownik
      prezentował na łamach poglądy partii, do której należy. Redakcja sama powinna
      regulować takie sprawy i nie dopuszczać nawet do jakichkolwiek wątpliwości ze
      strony czytelnika, słuchacza, telewidza.

Problem w tym, że redakcje mają swoje linie programowe, czasem zbieżne z pewną
      polityczną opcją. Wówczas dziennikarze lansują pewien obraz świata podług
      określonych poglądów. Tak się dzieje przez dobór tekstów, sposób redakcji
      materiałów, przemilczanie pewnych wydarzeń i osób, promowanie innych. Każda
      redakcja tak robi i nie mówcie mi, że "Wyborcza" w tej kwestii jest niezwykłym
      przypadkiem etyki zawodowej. Nie jest to linia polityczna, bo "Wyborcza" ma po
      prostu własną politykę. Stwierdzam fakt, nie czepiam się. Co do Polskiego Radia
      Szczecin i TV Szczecin - linia jest oczywista. Pewien bardzo dobry polski
      dziennikarz, który zna niezgorzej szczecińskie środowisko powiedział mi jakiś
      czas temu, że media w Szczecinie nie przeszły transformacji ustrojowej. I to
      jest prawda. Za mało miejsca na przykłady.

Kolejna rzecz: dziennikarz kandydujący w wyborach powinien zawiesić wykonywanie
      zawodu. Ba, w ogóle nie powienien kandydować! Bo albo się jest dziennikarzem,
      albo politykiem. Ale w Polsce czasem kandydują, więc niech przynajmniej
      przestaną pisać w czasie kampanii. Ja bym przestał, a w mojej redakcji takiego
      delikwenta zawiesił. Były przypadki w Szczecinie, gdy pismak-kandydat jechał
      robić materiały z plaży. I dobrze. Ale najlepiej, żeby w ogóle nie pisał. Bo
      można napisać coś ciekawego i popularnego nawet z plaży.

Olejnik to instytucja, Synowiecki chyba nie. W każdym razie, nie w Szczecinie.
      Może w Stargardzie. Nie znam go, nie wiem, czy jest tak dobry, jak Olejnikowa.
      Ale to nieważne. Bez względu na to, kto kim jest, jaki poziom zawodowy
      reprezentuje itd. - obowiązują te same zasady. Monika Olejnik do żadnej partii
      nie należy. Raczej równo traktuje wszystkich rozmówców. Jeżeli uczestniczyła w
      jakieś politycznej akji, to naruszyła zasady etyki zawodowej i kropka. Ale są
      tacy, którzy nagminnie łamią te zasady i nic im się nie dzieje. Np. Kwiatkowski
      z Tygodnika Politycznego Jedynki.

Sporo się mówi o tym, że etyka zawodowa najbardziej zagrożona jest w małych
      redakcjach, gdzie wydawca ma większy wpływ na linię programową, niż czytelnicy
      kupujący gazetę, czy słuchacze i telewidzowie, którzy napędzają machinę reklamy
      poprzez oglądalność i słuchalność. Sporo w tym racji, ale w małych tytułach też
      są rzetelni dziennikarze - tyle, że niedługo :))). Często wylatują z roboty.
      Albo piszą na tematy neutralne. Natomiast w dużych redakcjach też nie jest zbyt
      pięknie. Bo łatwiej zostawić poglądy polityczne za drzwiami, ale jest za to
      polityka redakcji. Niekoniecznie polityczna, ale za to z góry określona wobec
      pewnych spraw. By powiedzieć NIE, trzeba mieć status gwiazdy. Ale status
      gwiazdy w dużych redakcjach nie łatwo osiąga się nie grając zgodnie z jej linią
      programową.

Pomieszane i polątane? Tak. Każdy dziennikarz musi sobie sam wypracować pozycję
      i sposób na zachowanie etyki zawodowej. Bez względu na to, gdzie pracuje i czym
      się zajmuje. Nie tłumaczą go rozkazy góry, ani jakiekolwiek naciski. Wolna
      wola, decyduje sam. Red. Synowiecki nie powinien należeć do partii. Członek
      partii Synowiecki nie powienien być dziennikarzem. Te role do siebie nie
      pasują. A redakcja PR Szczecin i Kosiorowski to inny poziom problemu.

pismak_logowany@gazeta.pl
      • ja_aska Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 18:58
        jest piątek wieczór! czy mógłbyś pisamku skrócić to co napisałeś wcześniej do
        jakiejś akceptowalnej obiętości? Chcę iść w rozrywkę a muszę czytać!
      • piotr33k2 Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 19:27
        no i wszystko jasne pismaku takiej opini się po tobie spodziewałem i nie
        zawiodłem sie.
    • Gość: pismak Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: 80.51.242.* 23.04.04, 19:13
      Ciekawe jest to, że "Wyborcza" dopieprza PR Szczecin. Jeszcze jakiś czas temu
      nikt nikomu nie dobierał się do tyłka za takie numery. A przecież ciągle ktoś
      coś takiego wyrabia. Dziennikarze w Szczecinie są członkami różnych partii, a
      redakcje odstawiają takie numery, że szkoda słów. Przydzielanie do pisania o
      działalności sztabu wyborczego określonej partii podczas kampanii dziennikarza,
      który oficjalnie działa w innej opcji to przykład znaczący i nagminny.

Soska oberwał na fali tematu "Jurczyk". Któraś tam redakcja w ten sposób
      zamierzała coś tam udowodnić na temat Jurczyka. Teraz widocznie też ktoś chce
      coś udowodnić w jakimś temacie. Może chodzi o SLD, może personalnie o
      Synowieckiego. A może o PO, że ktoś ich atakuje bezczelnie. Nie wiem. Mam swoje
      podejrzenia. Ale skoro media zaczynają szukać afer w swoim środowisku, gdzie
      jest ich bez liku - i stają po stronie tej lub innej ekipy politycznej atakując
      drugą - to robi się bardzo ciekawie. Ciekawe, co będzie dalej. Osobiście sądzę,
      że politycy powinni sami obrzucać się błotem, a media powinny to rzetelnie
      realcjonować - o ile naturalnie to ma jakieś znaczenie dla czytelników,
      słuchaczy, telewidzów. Nie pomagajmy im załatwiać swoich porachunków.

pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: Aśka Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 19:16
        Dzięki pismak. Mądrego fajnie poczytać. Pozdrawiam w piątkowy wieczór.
        • absztyfikant Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 23.04.04, 20:52
          No i Pismak postawil nomen omen kropke nad i:)))
      • Gość: polisz Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 21:18
        A jacy dziennikarze są członkami różnych partii? Bo ja wiem tylko o
        Synowieckim. Czyżby jeszcze ktoś był faktycznym członkiem jakiejkolwiek partii?
        To chyba nie jest prawda.
        • Gość: dziennikarz Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 08:57
          Ja jestem i obawiam się że ta sprawa mnie też dosięgnie kiedy komuchy pospieszą
          z odwetem. No ale czego się spodziewać po cepie Nitrasie. Szkoda Arek że nie ty
          zostałeś przewodniczącym. Ale cóż taka była wola Krzyśka i wszyscy poszli za
          nim jak krowy. Teraz przyjdzie nam (w tym mi) płacić za wyskoki Sławeczka.
          • Gość: plisz cham Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 09:04
            Mi - czyli komu? A co, Litwiński uratowałby ci D...? No to na pohybel
            Litwińskiemu! I każdemu politykierowi z pseudoelit, którzy doprowadzili do
            zniszczenia kraju i upadku wszelkich autorytetów.
            • Gość: takisobieredaktor Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 15:08
              połkać tylko można nad losem radia szczecin.nie dość ,że swoje brudne paluchy
              maczają w nim pseudopolitycy wszelkich kolorów, to jeszcze rodzony prezes chce
              je wykonczyc.nie ma w tym miescie mormalnie funkcjonujacej redakcji...
              • zebra345 Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 27.04.04, 21:09
                Ale jaja. Wracam tu sobie do pięknego Szczecina na łikend nieco dłuższy ,bo
                europejski, a tu takie pomyje. Co zabawniejsze większość piszących tu
                pismaków :))) znam. Tajemnice PR Szczecin odkrywane przez G. Wybiórczą. Koń by
                się uśmiał. Te same metody walki z konkurencją ma gazetka w stolcu. Piszą
                pięknie po konkurencji niusy bez żenady , tak jak szczecińska po peerceszcz.
                Chyba warto Wam odświeżyć pamięć. Pan Soska sam zatrudniał jeszcze pół roku
                temu pana Synowieckiego w swojej firmie i zlecał rozmowy polityczne - a wtedy
                pan Synowiecki naprawdę działał w SLD. Dziś to przebrzmniała śpiewka. Intencje
                jednak mieszających tę zupkę są jasne, dla tych , którzy dobrze się przyjrzą
                panu Sosce. Co do gazety- to nawet sobie założyłem dziś konto na forum-żeby
                ujście złości i poczucia żenady tu dać. Opcja polityczna i linia programowa
                wybiórczej jest znana powszechnie. W końcu im nie jest wszystko jedno-komu
                dokopią, od kogo wezmą i kogo wkopią. Wybór nie jest przypadkowy----
                wierzcie:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                )))))))))))))))))))))))
            • Gość: Ana Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 12:49
              a w jaki to sposób liwiński kraj zniszczył i jakie autorytety przez niego
              upadły?
      • zebra345 Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 27.04.04, 21:14
        jak to dlaczego??????????????-Fala, fala , fala... złote przeboje się
        kończą,fala spada i spada ..........No to przecież trzeba działać.Pozdrowienia
        ze stolca - tu jest tak samo- a myślałem że u was inaczej.
        • piotr33k2 Re: Polityka w Polskim Radiu Szczecin 27.04.04, 21:31
          co za brednie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka