nuri71 21.02.11, 21:30 ktoś był? może jakieś oceny? jaka obsługa, instruktorzy(?), warunki do ćwiczeń? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bing Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: 212.160.172.* 22.02.11, 08:33 zrobione z rozmachem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zetka Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.globalconnect.pl 08.04.11, 09:50 ogromna przestrzeń- główny atut. 120 sprzętów, obsługa sympatyczna. Odstraszyć może jedynie kontrakt 12 mc (75 zł co miesiąc), ale jeżeli mobilizujesz się do ćwiczeń, to coś takiego nie powinno Ci zbytnio przeszkadzać, treningi masz bez ograniczeń, klub czynny od 8-23 7 dni w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.play-internet.pl 08.04.11, 10:17 Może się mylę, ale mam wrażenie, ze siłowni tam nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.play-internet.pl 29.03.13, 16:57 Oddam karnet na rok w McGymie. Sama miałam umowę na rok ,jestem zadowolona lecz niestety z pewnych przyczyn nie dam rady kolejny rok, więc chętnie oddam innej aktywnej osóbce!!!!:) Ku przypomnieniu 75zl/mies. silownia,fitness, trener personalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: 83.168.91.* 13.12.11, 09:50 "Odstraszyć może jedynie kontrakt 12 mc (75 zł co miesiąc)" tak, to jest duży minus - i do tego trzeba dopilnować, żeby 3 miesiące przed upływem umowy wypowiedzieć ją, bo w przeciwnym razie automatycznie przechodzi na rok kolejny no chyba, że chce się kontynuować :) bo ja chyba jednak nie... fakt, że można przychodzić bez ograniczeń, jest dobry dla osób mających dużo wolnego czasu, ja go niestety nie mam, i ledwie wygospodarowuję jeden dzień w tygodniu, żeby mieć spokojne sumienie, że kasa nie idzie w błoto no niestety to była zła decyzja w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhh Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 15.12.11, 12:08 to moze odsprzedaj mi swoją cesje bo ja chce sie zapisac, ale jak uslyszalem ze 100 zl za sama rejestracje to sie wacham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: 83.168.91.* 19.12.11, 15:08 jeśli byłaby taka możliwość - bardzo chętnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhh Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 25.12.11, 11:28 no to daj dane kontaktowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: 83.168.91.* 03.01.12, 13:43 może najpierw zorientuję się, czy jest wogóle taka możliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 11:49 najlepsze jest to że jak zapytałem obsługę czy mam płacić za okres jak wyjeżdżam na wakacje lub jestem chory (umowa na 12 miesięcy) to powiedziano mi że mam dostarczyć zwolnienie L4 od lekarza, to mi wystarczyło przy podjęciu decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 10:47 ja już kupiłam karnecik! jest dużo sprzętów dla kobiet. Instruktorzy baaaardzo sympatyczni! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.farmacol.com.pl 12.05.11, 14:22 wszystko super, tylko jeden "mały" defekt - sala nie jest klimatyzowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catrin Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 16.06.11, 12:13 Ta siłownia to jedna wielka porażka i nie przesadzam, chodzę tam od początku, obsługa beznadziejna, albo stoją za swoim pulpitem i prowadzą dyskusje między sobą, albo piją kawki, albo gapią się w komputer i na tym polega ich praca, jak prosi się o rozpisanie ćwiczeń to zawsze im brak czasu, bo są zajęci ( opis był powyżej, czym są zajęci), albo mam się zapisać na za miesiąc, a jak już rozpiszą ćwiczenia, to nie raczą pokazać jak się obsługuje maszyny, może stali bywalcy znają wszystko ale ja niestety nie, więc nie wiem czy ćwiczenia przynoszą efekt, czy nie, ćwiczę już 5-y miesiąc a nie schudłam nic. Dla mnie oczywistym było, że obsługa chodzi po sali patrzy czy ćwiczenia są dobrze wykonywane i poprawia ćwiczącego jeśli coś robi żle, tu niestety tego nie ma. A jeśli chodzi o klimatyzację to jest, ależ oczywiście, ale nastawiony jest tylko jeden wentylator, ten który obejmuję obsługę, a w sali ukrop po 28 stopni, nie wspomnę już o popołudniu, kiedy nie tylko jest gorąco, ale i śmierdząco, no czasem uchylą okno. Nie polecam nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 16.06.11, 12:48 Droga catrin. Na każdym urządzeniu masz zdjęcie z panną, która ćwiczy i rysunek, na którym widać partię mięśni, których ćwiczenie dotyczy. Zatem proste jest to w obsłudze. 5 miesięcy i nie schudłaś nic? Dwie przyczyny: 1. Jesz za dużo. 2. Masa mięśniowa, jest czterokrotnie cięższa od tłuszczu. Moja rada: 1. Jedz mniej i lepiej. 2. Wyeliminuj sól z diety. 3. Zapomnij o sokach, coli i innych napojach z cukrem. Pij wodę niegazowaną z jak najmniejsza ilością sodu. 4. Zamiast machać żelastwem, biegaj na bieżni minimum 30 minut. Spalisz ponad 400 kcal. Potem 15 min orbitrek. 240 kcal. Na koniec 15 min rower. 80 kcal. Godzina i spalisz ponad 700 kcal. Za miesiąc pogadamy o efektach. I stara zasada: Śniadanie zjedz sama. Obiadem podziel się z przyjaciółką. Kolację oddaj wrogowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 20:25 Może zacznę od końca... > Śniadanie zjedz sama. Obiadem podziel się z przyjaciółką. Kolację oddaj wrogowi To co, 2 posiłki dziennie? Tak to kobieta spali swoje mięśnie a tłuszczu jeszcze jej przybędzie! Jedz co najmniej 5 razy dziennie, a kolację też, jak najbardziej. Może tylko zwróć uwagę, żeby jeść na tą kolację jak najmniej węglowodanów. A ogólnie to jedz węglowodany z niski indeksem glikemicznym (IG), chude mięsa a tłuszcze wybieraj jak najbardziej 'nienasycone' (oliwa z oliwek, olej lniany wysokolinolenowy). > 1. Jesz za dużo. Nie wiadomo czy za duzo ale obstawiam ze nie to co trzeba. Soli nie eliminuj jak cwiczysz ale mozesz zastapic ja mieszanka NaCl z KCl (w sklepach ze zdrowa zywnoscia). > 3. Zapomnij o sokach, coli i innych napojach z cukrem. Pij wodę niegazowaną z j > ak najmniejsza ilością sodu. No tak, o coli i napojach z cukrem zapomnij i ogolnie o wszystkim co ma cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, karmel, słód obojętniejaki. Ale co znów w tym sodem? Jak ćwiczysz to pij dużo i najlepiej wody średniozmineralizowanej (ok.600ml/L, unikaj Zywca i zrodlanych). > 4. Zamiast machać żelastwem, biegaj na bieżni minimum 30 minut. Może by tak zastanowić się ile jest do zrzucenia... Bo jak z większą masą to jednak lepiej nie biegać - szkoda kolan. Za to rowerek, orbitrek i cwiczenia na maszynach z dosc niskimi obciazeniami i duza iloscia powtorzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smb Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 16:27 Caterino. Podejdź po po prostu do trenera - tak jak ja zrobiłam, umów się na spotkanie, ręczę, że najpóźniej umówiona będziesz na następny dzień lub maksymalnie dwa. Kolejna sprawa dotycząca beznadziejnej obsługi, nie wiem jak Ty to robisz ale chyba chodzimy do innej siłowni ja osobiście rozróżniam pracownika recepcji i trenera i zdaje sobie sprawę ,że każda z tych osób ma oddzielne zadania, chodzenie i kontrolowanie klientów - mnie to peszy - a po za tym jak pisałam wyżej jeśli potrzebujesz zainteresowania i uwagi...:) zapytaj i poproś najnormalniej w świecie o pomoc. Zgodzę się również z kolegą który pisał o Twoich podbojach i chudnięciu, dla porównania ja ćwiczę dopiero niecałe 4 tygodnie+dieta+suplementy i już zrzuciłam ponad 5 kilogramów, weź się za siebie i tyle, a nie marudzisz,narzekasz i pewnie nic z tym nie robisz...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catrin Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 17.06.11, 15:31 Wcale nie potrzebuję zainteresowania, chyba nie widzieliście jak działają siłownie na świecie, ja co prawda też nie, ale znam opinie ludzi którzy tam chodzili, jeśli zaś chodzi o zasady żywieniowe to znam bardzo dobrze i stosuje od 2 lat. a siłownia i tak do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zetka Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 10:53 Droga catrin Ja też odniosłam wrażenie, że chodzimy do zupełnie innej siłowni. Kupiłam karnet już w lutym, chodzę z grupą 5 znajomych na siłownię i jakoś nigdy żadne z nas nie narzekało na obsługę. Ludzie są pomocni, uśmiechnięci, a jeżeli nie potrafiłaś rozróżnić trenera od pracownika serwisu to są takie efekty. Moim zdaniem jeżeli przez tak długi okres czasu nic nie zrzuciłaś, to znaczy, że nie przykładałaś się do diety i ćwiczeń. Najłatwiej brak efektów zrzucić na osoby trzecie, prawda? Nie wiem jak Wy, ale co do obsługi nie mam żadnych zastrzeżeń. Poznałam wszystkich i idzie się z nimi dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 21:35 Absolutnie nie zgadzam się z Catrin, również mam wrażenie, że nie do tej samej siłowni chodzimy. Obsługa rewelacyjna, nawet bez proszenia sami się zainteresują jak ktoś trenuje. jeśli poprosi się o rozpisanie treningu to góra 1 dzień trzeba poczekać, zazwyczaj pomoc od razu się uzyskuje. Wiele można się tam nauczyć jak prawidłowo trenować. Ogromna przestrzeń daje każdemu komfort i swobodę bez względu na wiek i płeć oraz kondycje fizyczną. Od niedawna rewelacyjne zajęcia fitness!!! Więc zamiast marudzić trzeba wziąć się do roboty, nic się samo nie zrobi. Wystarczą chęci i sumienna praca a wyniki będą znakomite! Dodam, że cena jest bardzo atrakcyjna (75zł) w zamian za tak szeroką ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżolanta Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 06.06.13, 13:22 mam nieodparte wrażenie że jesteś pracownicą tego klubu, " ....Dodam, że cena > jest bardzo atrakcyjna (75zł) w zamian za tak szeroką ofertę" czysty PR - szef powinien dać ci sowitą podwyżkę hehehe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1990 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 12:04 Zgadzam się z opinią. Jest tak gorąco że nie da się ćwiczyć. Fakt że karnet skończył mi się w marcu i na szczęście zrezygnowałam z tego nieszczęsnego pożal się Boże klubu. obsługa albo się kręci bez celu za ladą a czasem bezczelnie obgadują ćwiczących... a do tego brak czystości! gdzie nie gdzie pajęczyny i pająki na sprzętach,kurz... po prostu masakra. Być może teraz się coś zmieniło, doszedł fitness i coś tam jeszcze ale już chyba nie skuszę się nawet przez to żeby tam wrócić. szukam innego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smb re:caterina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 13:38 Wiesz wszystko a jakoś Ci nie idzie dodatkowo potrafisz tylko narzekać - jak to większość Polaków, cóż najwidoczniej stereotypy nie kłamią w Twoim przypadku. Siłownie na świecie - jejku dziewczyno jeśli czegoś sama nie doświadczyłaś to się nie wypowiadaj na ten temat to raz, a dwa życzę powodzenia jeśli żyjesz na opiniach i doświadczeniach innych ludzi - znajomych - grunt to własne zdanie - ironia - mam nadzieje, że to jest zrozumiałe...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tristan Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.11, 17:45 Zgadzam się - jedna wielka porażka pod każdym względem. Nie polecam absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodzący tam Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 18:44 ja tam chodzę i nie narzekam. Fakt że obsługa (damska głównie) zajmuje się głównie gapieniem w monitory kompów ale jak ktoś wie po co idzie do siłowni nie ma to znaczenia. Inny fakt że wszystkie panny są przemiłe :). Sprzętu mnóstwo, w większości jeszcze pachnące świeżością. Ale już niedługo. Ćwiczący włażą na salę w butach w których przychodzą z zewnątrz; długo więc świeżo nie będzie.... Widziałem już poszarpane nalepki (foto jak korzystać z urządzeń) na maszynach - komu to przeszkadza? Ćwiczącym, którzy sami robią syf. Ale to tak po polsku, nie moje to zniszczę Na sali nie ma klimy ogrzewanie cienkie (ok niepotrzebne) ale zimną zimą cienko to widzę No i polecam chodzić w mniej oblegane godziny; najlepsze klimaty to 5-6 panienek byle jak machających na maszynach albo drepczących bez ładu składu na bieżniach i drących się do siebie (gadki o niczym) na odległość 15m. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmiechnięta Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: 91.200.79.* 11.11.11, 08:28 Tak - też tam chodzę i jestem zadowolona jak na razie - mam swój plan ćwiczeń i sie go trzymam - krzyczące Panny także dały mi popalić - więc od teraz słuchawki z własną muzyką - to niezbędnik!!! Jeżeli ktoś wie po co tam przychodzi to jest ok! Także, wszędzie jest dobrze jeśli wiemy czego chcemy :) pogadać chodzę do kawiarni ćwiczę w siłowni ................ pozdrawiam wszystkich i wytrwałości życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maviarea Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.252.52.242.internetia.net.pl 12.11.11, 19:16 Zapraszamy do nowo otwrtej siłowni, squosh, fitness, kosmetyka.... www.maviarea.pl/ Łąziska Górne ul Pstrowskiego 17a Zapraszamy warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maviarea Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.252.52.242.internetia.net.pl 12.11.11, 19:17 Łaziska Górne ul. Pstrowskiego 17a www.maviarea.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.play-internet.pl 30.11.11, 21:21 Jak taka siłownia jak strona, to porażka na całej linii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.play-internet.pl 30.11.11, 21:47 No to przyjeżdżamy ;) Super, parking darmowy, gorzej z miejscem, którego zwykle nie ma :) Ale za to jak nie ma to już przy ulicy jest bezpłatny więc da się przeżyć :) Wchodzimy :) Super, że działa benefit ale już nad abonamentem bym się poważnie zastanowił (przez rok może się dużo zmienić). Niestety pełny parking oznacza bardzo dużą ilość ludzi. Dobrze, że sprzętu jest dużo to zwykle nie trzeba długo czekać na to co nas interesuje. Rozgrzewka. Świetnie - duży wybór przyrządów areobowych. Niestety pulsu sobie nie zmierzymy na tych przyrządach, chyba, że mamy pasek od pulsometru polar lub sigma (wg obsługi). Ok, rozgrzewka była porządna ale nie widać środków do dezynfekcji! Przecież krótko po otwarciu były! Hmm, czyżby oszczędność? Ręczników papierowych też już nie ma ;) A może już dużo ludzi podpisało umowy i już się nie trzeba starać? ;) Pasek do pulsometru mogę przynosić swój ale ręczników papierowych... to by była przesada ;) Ostatnio pojawiły się ekrany z kanałem muzycznym ale muzyka leci z radia :)) Może fajnie, ale ja naprawdę wolał bym te ręczniki i płyn zamiast tego ;) A teraz trochę ćwiczeń siłowych :) W Szczecinie nie ma drugiej siłowni z taką ilością maszyn do ćwiczeń siłowych! To jest wielki plus. Chyba wszystkie partie mięśniowe można tu ćwiczyć na maszynach. Rzeczywiście sztang za to jest niewiele ale dla amatorów to dobrze, bo trudniej sobie zrobić krzywdę :) Znacznie to też ogranicza ilość hardkorów ;) W lecie niestety jest bardzo duszno, parno i bardzo gorąco bo nie ma tu klimatyzacji za to są ogromne okna. Jednak otwieranie tych okien na niewiele się zdaje. W zimie za to jest ogrzewanie lecz często jest trochę za ciepło ;) Wody z dystrybutora się nie napijemy ale nie dla tego, że nie ma kubków albo ludzi wypili całą wodę - ale dlatego, że nikt nie pomyślał, że może by się przydały i najzwyczajniej ich nie ma ;) Ale taki urok jak się podpisuje umowę na rok... Za to można kupić sobie różne napoje izo-syfno-toniczne z szafy. Woda też jest do kupienia ale po cenie dość wysokiej ;) Na i na koniec idziemy do szatni :) Fajne szafki na własne kłódki więc nikt nam się raczej nie włamie :) Tylko prysznice nieprzystosowane do polskiej mentalności bo bez jakichkolwiek przegródek nie mówiąc już o zasłonkach ;) Kwadratowe pomieszczenie i prysznice dookoła więc wszyscy kąpią się wspólnie ;))) Mimo tych niedociągnięć jest to jedna z lepszych siłowni w Szczecinie. Nie dla hardkorów ale dla przeciętnych ludzi oczywiście. Do ideału daleko ale wcale nie przez brak możliwości a raczej przez brak pomysłu na ulepszenia :) Największy plus: dużo sprzętu Największy minus: brak płynów dezynfekcyjnych i ręczników papierowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGym Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 09:48 Witam, wiec wypowiem się ja Julka z siłowni - recepcjonistka - może już mnie kojarzycie :) Jeżeli macie jakiekolwiek zastrzeżenia to proszę zwracajcie nam uwagę , mówcie czego Wam brakuje - chociażby o środkach do dezynfekcji. Jesteśmy otwarci na wszystkie sugestie, postaramy się rozwijać i poprawiać dla Was wszelkie niedociągnięcia...Pozdrawiam i czekam na opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Julki Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 15.12.11, 12:06 Witam, Czy jest szansa aby nowa osoba ktora chce sie zapisac na silownie nie musiala placic 100 zl wpisowaego bo to bardzo duzo. To nawet w kaskadzie maja 25 zl i jest to kaucja zwrotna a jednoczesnie oplata za karte magnetyczna. Więc nie wiem za co to 100 zł i czy chociaz zwracacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 20:10 Wiec odpowiadam pytającemu o ewentualne anulowanie 100 zł wpisowego, wiem delikatny poślizg, ale nie zaglądałam tu dawno temu. Zapraszam do nas na siłownie pytaj o Julke - w najbliższym czasie czyli weekend 21-01-12 i 22-01-12 mamy dni otwarte siłowni - myślę ze da coś się załatwić. Pozdrawiam Julka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 12:00 @Julka Wiesz, pracowałem kiedyś w podobnej branży. Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdzie klient ma zwracać obsłudze uwagę, że brakuje środków dezynfekcyjnych lub papierowych ręczników. To obsługa jest od tego aby wszystko było na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
bara-barz Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 05.01.12, 16:01 Witam wypowiem sie na temat nowej silowni w Szczecinie. Mc Gym. A za tem po pierwsze chcialem podkreslic ze skonczylem szkole prawnicza i wiem na czym to polega i jak to dziala. Wlasciciel firmy Mc Gym po pierwsze nie liczy na rozwoj swojej firmy, co mozna stwierdzic po przeczytaniu dokladnie umowy ktora podpisuje klient rozpoczynajac trening w tej wlasnie placowce. To wszystko kreci sie wokol jednego, wokol duzych pieniedzy. Przyklady: 1: Przy zawarciu umowy czlonek zobowiazuje sie zaplacic 100zl brutto tytulem oplaty wpisowej. 2: W razie opoznienia w zaplacie jakichkolwiek naleznosci Mcgym przysluguja odsetki ustawowe. 3: W przypadku opoznienia z zaplata wynoszaca 2 miesiace mcgym jest uprawniony do rozwiazania umowy ze skutkiem natychmiastowym, mc gym moze ponadto zadac zaplaty kary umownej w wysokosci odpowiadajacej niezaplaconym skladkom ktore czlonek musial by zaplacic gdyby umowa w dalszym ciagu obowiazywala. Mc gym moze ponadto zadac odszkodowania przenoszacego wysokosc zastrzezonej kary umownej. Jest wiele takich przykladow gdzie widac ze chodzi jedynie o zysk a nie rozwoj, typu: Mc gym nie ponosi odpowiedzialnosci ze rzeczy pozostawione w szafkach Jezeli klient nie chce kontynuowac umowy, musi zerwac ja 3 miesiace przez koncem inaczej umowa zostanie przedluzona o 1 rok dluzej. Jest to przeciez smieszne i rownoznaczne z telefonem na abonament. Chcialem podkreslic rowniez ze parking pod klubem Mcgym jest tylko i wylacznie do dyspozycji klientow, niestety parking jest zapelniony a na silowni 10 osob. Osobiscie nie polecam tej silowni nikomu, jest totalnym balonem reklamowym opartym wylacznie na zyskach. Pozdrawiam wszystkich Szczecinian. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h8h88 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 09.01.12, 19:31 Dziekujemy za Twoja opinie. Wlasnie mi tez sie nie podoba ta umowa na 12 miesiecy. Tak samo w kaskadzie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
iceik Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 23.07.12, 17:07 Witam. Rownież nikomu nie polecam tego klubu fitness,powiem wam dlaczego,bo chodziłem tam: 1.Na samym wejściu jesteście wpędzani na wielką minę,jeśli podsuną wam umowę,ponieważ ta umowa jest tak skonstruowana,żebyście tylko i wyłącznie płacili niemałe pieniądze. 2.Szatnie wiecznie śmierdzące,bo pewnie nikomu się nie chce nawet pójść i zobaczyć co się dzieje,jednym słowem OGIERNIA. 3.Nie jaka julka(napisałem z małej litery,bo na to zasługuję),która powinna pomagać klientowi w różnych sprawach,siedzi tam i każda odp. w jej wykonaniu brzmi "wie pan trzeba czytać to co się podpisuję,wszystko jest napisane w umowie". Dlatego każdemu nowemu klientowi,który szuka dobrej siłowni odradzam ten klub,ktory nie dba ani o warunki jakie powinny być w takich klubach fitness,ani o klienta.Myślą,że reklamą zrobią furorę i bedą doić ludzi z ich ciężko zarobionych pieniędzy.Dla nich liczą się pieniądze i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: 62.233.246.* 16.07.13, 15:17 skonczylem szkole prawnicza i wiem na czym to polega i jak to dziala. ROFTL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spak1448 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.cable.smsnet.pl 21.01.12, 17:32 Z powodów zdrowotnych nie mogę ćwiczyć na siłowni a obsługa nie przewiduje wcześniejszego rozwiązania umowy w takim wypadku - mam więc do odstąpienia karnet do McGym'a, Polecam osobom które chciały zacząć tam ćwiczyć Szczegóły tutaj -> allegro.pl/karnet-mcgym-fitness-silownia-szczecin-odstapie-i2071752589.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAAAAAAAAAAA!!! Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: 89.204.139.* 22.01.12, 18:47 Czy zgon osoby, która podpisała umowę z McGym, jest wystarczającym powodem, żeby umowa między McGym i umarłym została rozwiązana, czy zobowiązania przejmuje najbliższa rodzina zmarłego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odp Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 09:35 Zapraszam w tej sytuacji do siedziby McGym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smb Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 09:34 Witam, Problemy zdrowotne są wystarczającym powodem do zerwania umowy, należy tylko przedstawić odpowiednie dokumenty oraz złożyć wniosek z prośba o przedwczesne zerwanie karnetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.12, 11:36 witam. posiadam karnet do mcgym. wyprowadziłam sie ze szczecina a siłownia stwarza problemy z zerwaniem umowy stad moja oferta odstapie karnet pozostało 8 miesiecy. a tak juz co do tematu siłownia sama w sobie ok tylko ta umowa, jezeli przyjdzie mi placic 75 zł mimo tego ze nie mam mozliwosci dojazdu i korzystania chyba potrzebny bedzie prawnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.static.espol.com.pl 07.02.12, 20:48 Chętnie odkupie karnet 6 miesiecy przy jakieś dobrej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 22:34 Tomek, pracuj tam w tym McGym a nie siedź przy necie, bo w końcu cię wyrzucą za brak efektów w odkupywaniu......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.static.espol.com.pl 08.02.12, 16:56 jeden: zmień dilera ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik McGym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 22:17 umowa narusza podstawowe prawa konsumenta i jest rażąco sprzeczna z prawem, czeka ich niezła jatka, klubowicze, niedługo dam Wam sposób na rozstanie z McGym i parę złotych w kieszeń - publicznie i za darmo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: McGym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 11:19 witam, jestem ciekawa tych twoich sposobów ja jk powiedziałąm ze yprowadzam sie 100 km od szczecina usłyszałam że mam im udowodnic. posiadam tylko umowe wypowiedzenie gdzie podane jest ze umowa zostaje wypowiedziana z przyczyn prywatych i zmiany miejsca zamieszkania. dla nich to za mało. nie wiem co dalej robic czytałam gdzies ze prawa konsumenta mówią nam o tym ze jezlei w jakikolwiek sposob nie jestesmy zadowoleni z uslug jak i nie mamy mozliwosci dalszego korzystania mozemy umowe członkowską zerwac, ale mcgym sprawia ogromne problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: McGym IP: *.181.252.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.12, 12:47 Podobno jak sie nie placi przez 3 miesiace to McGym sam zrywa umowe wzywajac jednoczesnie do zaplaty kwoty za te 3 miesiace. Wtedy teoretycznie splacasz te 3 miechy i jestes wolny. Podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda wiewiora Re: McGym IP: *.nitka.net.pl 07.05.14, 19:19 wszyscy mamy taka nadzieje bo setki ludzi w ten sposob oszukali. przez rok place za zajeca, na ktore ze wzgledow zdrowotnych nie moge chodzic. zadne tlumaczenia nie pomagaja. oszusci. mam nadzieje ze ktos zrobi z nimi porzadek..NIGDY WIECEJ MC CHŁAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klubowicz Re: McGym IP: *.szczecin.kwp.gov.pl 24.06.14, 11:41 Nie jestem z obsługi od razu mówię, ale z tego co wiem i informowano mnie o tym, że jak coś nie hallo z Twoim zdrowiem, lub np. złamanie nogi, dajesz zaświadczenie od lekarza i zamrażają, a dokładniej wydłużają Ci ten termin o te miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄDRY Rozwiązanie umowy z mcgym - prosty sposób IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.15, 14:22 Oto Prosty Sposób jak łatwo mozna odejść znam kilka osób - w tym ja. udało nam się uciec. Trzeba rażąco złamać regulamin np upuścić kilka razy hantle, albo sprzęt mcgym na ziemie. Niby niechcący , ale jednak.. Firma w obawie przed stratami oraz o zdrowie innych użytkowników chętnie rozwiązuje sama umowę. Są również inne sposoby - ale to jeden z nich, Odpowiedz Link Zgłoś
damarzenka Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 14.06.16, 10:24 Właśnie wróciłam z Sądu,wygrałam z McGym sprawę.Zlożyłam u nich pismo o rozwiązanie umowy/nie chcieli przyjąć,ale udało się/,z powodu stanu zdrowia.Nie odpisali,ale po latach podali mnie do sądu i wygrałam, sąd nie uznał ich roszczeń.Składajcie podania o rązwiązanie umowy,gdyż sąd nie zgadza się z zapisem,który jako jedyny powód rozwiązania wcześniej umowy podaje zmianę adresu w odległości 30 km.Nie bójcie się iść do sądu po swje. Odpowiedz Link Zgłoś
loczek456 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 06.02.12, 17:09 Witam. Mam do odstąpienia moja kartę członkowską do klubu McGym.. Umowa jest do 13.05.2012r. więc jak ktoś jest chętny prosze się odezwać. Nie mam zbytnio czasu chodzić, a zrezygnować nie da rady. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.static.espol.com.pl 07.02.12, 20:46 chętnie odkupie karte i zrobie cesje na siebie, jeśli cena bedzie dobra :) maxwe@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 11:24 Tomek oddam ci karnet za darmo. jedyne zobowiązanie z twojej strony to placenie 75 zł przez nastepne 8 miesiecy tj od marca do listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 13:15 anonim: napisz do mnie na maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowski72 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 10.02.12, 06:59 Witam chętnie odstąpię cesję do klubu Mc Gym bo posiadam Multisporta. Zainteresowanych proszę o kontakt. mr.r.dabrowski@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina szukam chętnych do wspólnego treningu z trenerem IP: *.globalconnect.pl 16.02.12, 11:03 Witam, szukam chętnej osoby do wspólnego treningu w McGym z trenerem personalnym. Godzina ćwiczeń pod okiem trenera to koszt 70 zł. Przy grupie 2-3 osób koszty te można podzielić i są wtedy znośne biorąc pod uwagę efekty ćwiczeń z trenerem. Mój cel treningu: zgubić tu i ówdzie, zrzucić trochę na wadze. Chętnych proszę o kontakt: ewela985@wp.pl Pozdrawiam,Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 01:38 Jakby ktoś byl chętny i chciał potrenować a nie chce płacić wpisowego chętnie przepisze umowe. zaduzo pracuje i nie mam czasu a kaski szkoda. darklin01@interia.pl napisz maila i sie dogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniuset Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 05.03.12, 17:16 z braku laku i czasu...odstapie swoja umowe na 11 msc bez wpisowego. jak cos to pisac maniuset@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
arekmarta Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 12.03.12, 17:20 Siłownia nawet fajna. Dużo miejsca. Doświetlona. Parking. Ale brak Cardio, bo trzeba mieć własny zestaw do pulsu…..i nawet nie wypożyczysz. No i ta pedalska łazienka po siłowni. Ja rozumiem pewne niedociągnięcia, ale czemu mam się kąpać jak w zakładzie karnym?? Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Julki Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 13.03.12, 10:44 Wraz z otwarciem sciany wspinaczkowej wzrosla liczba klubowiczow ? A czemu na scianie nikt sie nie wspina, czy potrzeba trenera personalnego aby sie wspinac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 12:01 Ścianka wspinaczkowa, jest odrębną firmą wiec ilość osób na siłowni nie jest uzależniona od ilości osób na ściance wspinaczkowej...:) Zbliża się wiosna, już jest , sądzę że to możne być powodem większego zainteresowania.Na ściance wspinaczkowej znajdują się wykwalifikowane osoby, które pomagają nowicjuszom...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.12, 11:52 Hej, Jestem członkiem klubu od połowy grudnia. Miałem lekką przerwę. Ćwiczyłem poprzednio w RKF i Univers. Mc ma sporo plusów: 1. Przestrzeń i mnogość sprzetu, 2. Sporo obsługi, która zapytana doradzi jak tylko najlepiej umie, nie łudźcie się, że w jakimkolwiek polskim klubie gdzie płaci się 75zł/m-ac. ktokolwiek będzie do Was podchodził i zagadywał. W naszej kulturze to czasami jest źle widziane, zatem mi odpowiada, że "mam spokój", a kiedy chcę, proszę i pomagają, 3. Lokalizacja - genialna, centrum, parking itp. 4. Godziny i dni otwarcia. 5. Ciągły rozwój - ścianka robi wrażenie. 6. Kompetentna Manago Juliet :-), zawsze doradzi w sprawach członkowskich i widać, że jej zależy. 7. Duże szafki, czysto w szatniach i łazience. 8. Ciekawa alternatywa dla fitnessów z centów handlowych. Panowie Andy, Martin i Anrico, dzieki że zdecydowaliscie się zainwestować właśnie w tym miejscu, zachowaliście architekturę budynku, pozostawiając ważną dla szczecinian nazwę COLOSEUM, stworzyliscie miejsca pracy - co w naszej rzeczywistości jest trudne i zdecydowaliscie się na inwestycję w mieście, które z pewnością daje mniejszy profit jak inne większe. Oby wiecej takich przedsięwzięć i decyzji, Pawel member :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.skokstefczyka.pl 25.05.12, 12:53 Hej pytanie do os. ćwiczących w MC gym, chciałabym zacząc trenowac na siłowni do tej pory korzystałam głónie z zajęć fitness, czy w MC gym na moją prośbę ktoś ułoży mi plan treningowy czy powinnam kupić lekcje indywidualnez trenerem i jaki jest koszt godziny? ćwiczyłam juz kiedyś na siłowni i znam trochę ćwiczeń ale nie chciałabym robić tego chaotycznie tylko mieć poukładany trening, z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enis4 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 12:46 Ogólnie jestem bardzo zadowolona z mcgymu, jest duża przestrzeń, spory wybór urządzeń, zajęcia fitness, nieograniczona ilość wejść i przystępna cena karnetu. Minusem faktyczne jest to 3 miesięczne wypowiedzenie. Ja się zagapiłam i przedłużyli mi na drugi rok. Nie chciałam przedłużać umowy bo przeprowadziłam sie z mężem w inny rejon Szczecina, daleko mam do mcgymu, a w pobliżu jest inna siłownia. Dlatego szukam dwóch osób (bo mam 2 umowy: swoją i męża) chętnych do korzystania z siłowni na przepisanie umowy. Atutem jest to, że nie trzeba płacić wpisowego 100 zł, a umowy kończą się w kwietniu 2013, zostało więc 9 miesięcy. Jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o informację na e-maila: enis4@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.nitka.net.pl 27.06.12, 15:04 Witam nikomu nie polecam silownia slaba smrod laske robia ze cos pomoga ta cała obsluga a juz szczytem bezczelnosci czym oczywiscie obsluga tez sie zgadza ale jak to oni mowia - WIE PAN MY WIEMY ZE TO JEST GLUPOTA I SKANDAL ALE MY TEGO NIE USTALAMY- a mianowicie przepis ze 3 miesiace przed koncem umowy jesli nie napiszesz podania to automatycznie Wam przedluzaja o rok nastepna umowe czyli jak chcesz zmienic to nie mozesz- znaczy mozesz ale plac mowie ale zapomnialem przeoczylem o 10dni ttlko nie ma mowy prosze placic ,w takimrazei to ejst dla mnie nic wiecej jak zwykle zlodziejstwo wtych czasch gdy kazdy pwoinien sam decydowac na co wydaje swoje zarobione pieniadze takie cs sie odbywa poprostu az noz w kieszeni otwiera powtarzam zwykle zlodziejstwo nie chce ale musi pan bo taka jest unmowa .Zalosny sposow zdobywania nowych klientow nikomu nie polecam i wrecz odradzam w innych miejscach jest lepiej i taniej i sa sauny itp naprawe sczzerze odradzam tj zwykle zlodziejswo .P.S w innych mozna podpisac umowe na 3,6 i 12 miesiecy i zawsze mozna ja zminic a tutaj poprostu skandal pozdrawiam kumatych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiczący Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.12, 15:53 Pozdrawiasz kumatych, a sam taki nie jestes... powodzenia jak podpisujesz umowy i nie wiesz co podpisujesz :) Co do umowy nie sposób nie przytaknąć... jest chytra i pisana typowo po niemiecku-biznesmeńsku.... pt. "za gapowe się płaci" no i mamy dodatkowo cały rok. Już nie jeden prawnik przyglądał się tej umowie z tego co czytam po opiniach ludzi, i orzekali, że jest źle napisana. No ale cóż.. Nie zmienia to faktu, że siłownia jest najtańsza w okolicy co do wejść nielimitowanych i powierzchni, no i atrakcyjna pod kątem urządzeń do których mamy dostęp. Większość ludzi była chyba w jednej siłowni, albo żadnej... ja mam porównaniu minimum do 7-10 siłowni w szczecinie (poza Pure) i ta jest optymalna i nie trzeba czekać 10minut jak jakiś pakerek sobie z urządzenia zejdzie lub będzie Cie poganiał. Tu na szczęście jest kultura co do ludzi są mili :) Nie ma napinaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.play-internet.pl 06.08.12, 18:43 Witam, Jeśli ktoś jest zainteresowany chętnie przepiszę jako cesję z umowy - zmieniam zamieszkanie i nie będę mógł już dojeżdżać, a szkoda... Bez kosztów, umowa do maja 2013. arual8@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 16.09.12, 22:05 hey, ze wzgledow zdrowotnych nie moge uczeszczac do McGym'a a umowa konczy mi sie 6 marca. wiec jesli ktos byl by chetny to moge odstapic karnet :) juztakijest@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.unknown.vectranet.pl 08.10.12, 20:58 Witam Mam do oddania na zasadzie cesji 2 członkostwa do siłowni MCGYM za darmo. Na 1 kartę można wchodzić na siłownię lub fitness bez ograniczeń. 1 karta ważna do kwietnia a 2 do maja 2013. Oszczędność wpisowego w wysokości 100zł krzpog@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 11:26 Czytam i czytam te opinie wy tylko chcecie robić cesje, w ogóle bez sensu,dlaczego?? ja tam ćwiczę już od ponad roku i jestem zadowolona podstawowa kadra wciąż ta sama nie zmiennie dziewczyny uśmiechnięte,trenerzy, Pan Waldek mistrz świata...:) McGym jest najtańsze w mieście dobrze usytuowane i mnie osobiście mobilizuje bardzo mocno ten pakiet dwunastu miesięcy, schudłam 15 kimogramów właśnie pod okiem Pana wyżej wymienionego...Pozdrawiam i naprawdę zachęcam do spróbowania siłowni albo fitnessu z Panią Agata K. Odpowiedz Link Zgłoś
karo169 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 12.11.12, 11:23 Mam do przepisania karnet ważny do 15.02.2013r, jedyne zobowiązanie to opłacać go do końca. Karnet zniżkowy 65 zl miesięcznie!!! kontakt: karo169@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1magdalena111 Re: McGym siłownia, fitness - opinie? 12.11.12, 14:56 mam do przepisania karnet ważny tylko do 6 czerwca 2013. bez wpisowego, 69zł miesiecznie, kontakt email mdera5@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.szczecin.mm.pl 25.11.12, 16:46 www.jakoscobslugi.pl/find/findObservation.action?queryL=&cityL=szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: McGym siłownia, fitness - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 21:51 Pracownicy zachowują się nieprofesjonalnie. Próbują się porównywać z klubem jakim jest Pure. Jestem członkiem klubu Pure, który zapewniam wszystkich ze złota nie jest i mam sporo uwag odnośnie umowy, traktowania klubowiczów itp. Wracając do mcgym - wieszanie wielkiego baneru na wprost kaskady, kiedy biegając w Pure na bieżniach nie sposób nie zauważyć jest trochę nieprofesjonalne... Zarówno do mnie jak i moich kolegów, koleżanek (również członków Pure) wydzwaniają i namawiają do złożenia rezygnacji i przepisanie członkostwa do siebie - ośmieszają się... Byłam w mcgym i kolejne rozczarowanie, bo nie wiedzą chyba co to mop, ścierka i po co trzeba sprzątać... Odpowiedz Link Zgłoś