poznaniak_bdk 17.05.11, 19:49 BRAWO!!! Mam nadzieję, iż w Poznaniu też to zauważą. Coraz częściej montują czarne, ładne barierki, ale wciąż w krajobrazie miasta widać tą wiejską żółć. Brawo Szczecin!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 17.05.11, 20:03 Szkoda, ladne byly.. Vladkowi tak sie podobaly.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.05.11, 21:11 Vlad wolaby pomaranczowe (to pozytyw bycuia na emigracji wNL - tu pomranczowynie jest dziwny) ale wracajac do rzeczy - ciesze sie ze SENS ma taka sile przebicia - odwieczny problem estetyki Szczecina - zolte barierki znikaja - od teraz obowiazuje nowa estetyka SENS'u szary, zgnilozielony i czarny - troche skopiuje sie z Wrclawia, troche z Poznania, troche z Berlina i juz nie bedzie klopotow z estetyka ani z zanizona samoocena czlonkow SENS - w koncu bedzie tak samo jak w tych "nowoczesnych" (Wroclaw, Poznan, Krakow) "metropoliach". A gowna, krzywe chodniki, skorumpowani politycy i nowa moda a'la SENS (cynki, kozaczki, zel we wlosach ze az lsni) bededumnie obwieszczac ze i w pozostalych standardach Szczecin nadaza. Tak to wandale z SENS'u zmienili oblicze Szczecina... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Zamienił stryjek... 17.05.11, 21:28 Szare barierki szarego miasta. Jaki w tym sukces? Ja tu widze porażkę. Szary jest jeszcze gorszym wyjściem niż żółty. Pomijam to, ze teraz juz zupełnie bedą niewidzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty kłamco ZED, Ty nie odzywaj się tu lepiej... 17.05.11, 22:42 Zajmij się chwaleniem Krzystka i mazami floating-srating, którymi mierny prezydent wydając ciężko zarobione podatki zaminił godło i barwy miasta. Trzeba być chorym, żeby zapłacić taką kasę za dyslektyczny, megadeweloperski bełkot... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 ... 17.05.11, 23:48 Jedyne gdzie cie oklamalem to jak gdzies napisałem, ze myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty kłamac forumowy mający Szczecinian za idiotów 17.05.11, 23:55 ZED, przecież Ty już nie istniejesz na tym forum - nikt dupowłaza nie bierze poważnie... bo tak niedorzenie robiłeś dobrze Szefunciowi, że żygac się chciało. Kłam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: kłamac forumowy mający Szczecinian za idiotów IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 18.05.11, 00:02 Obydwoje jesteście siebie warci. Macie już jedynki z przodu klub z tyłu bo zostaliście zbanowani :) hehe ten się uczepił Krzystka - co Ci on winny za to, że przez jego kadencje Szczecin zaczął się zmieniać na lepsze ? hehe idź do kibla i utop swoje żale :) Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty Re: kłamac forumowy mający Szczecinian za idiotów 18.05.11, 09:34 Jedynkę z przodu mam dlatego, że umiejący czytać potrfali nazwę przeczytać. A to, że tępię kłamstwa ZEDa w sposób bezpardonowy - cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: ... 18.05.11, 08:57 przeciwnik_głupoty jest pewny że ty i ja to ta sama osoba, stąd takie a nie inne jego komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Zamienił stryjek... IP: *.globalconnect.pl 17.05.11, 22:44 Od kiedy szare jest piękne? Szare czyli byle jakie,bez wyrazu. Ale cóż, mieliśmy za kolorowo? Może należało chociaż przeprowadzić sondę internetową, czy faktycznie większość szczecinian woli to "szaro"(szczerze wątpię). Osobiście tęsknię do wesołego świata , również w kolorystyce, i myślę ,że nie jestem wyjątkiem.A tramwaje faktycznie mogą być i ostatnio bywały tym elementem miasta, na który można było popatrzeć czekając na przystanku, bo reszta szara i nijaka. Smutno , kiedy szaro wokoło. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Zamienił stryjek... 17.05.11, 23:58 > Pomijam to, ze teraz juz zupełnie bedą niewidzialne. I tu sie z toba zgodze. Zolty kolor byl w pewien sposob ostrzegawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad to idiota Re: Zamienił stryjek... IP: 79.175.253.* 18.05.11, 00:32 Jeżeli wszędzie masz żółto to przed czym cię to ostrzega? Dlaczego bariery energiochłonne nie są żółte? przecież idąc tym tokiem rozumowania asfalt też powinni barwić, bo szary i czarny jest niewidzialny. Kto wam takich głupot naopowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Zamienił stryjek... 18.05.11, 09:13 Akurat te barierki przed niczym nie ostrzegają. One blokują jedynie przejście dla pieszych. Kolor nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: Zamienił stryjek... IP: 109.69.88.* 18.05.11, 20:01 Zed, kiedyś luiłem Twoje teksty, ale teraz pie...sz jak obity... Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 17.05.11, 21:29 Ciekawe, że tak bardzo szczecińskie sprawy krytykują ci, którzy z owego Szczecina za granicę się wynieśli. Nie sądzisz Vladzie - i Ty, swarozycu - że skoro płacicie podatki gdzie indziej, nie macie już moralnego prawa pouczać nas - tych,którzy tu zostali! - jak mamy urządzać nasze, bo na pewno JUŻ NIE WASZE!!!, miasto? Nie jestem agresywny, więc nie odpowiadajcie agresją i plugawością (zwłaszcza swarozyc). Odpowiedzcie mi kulturalnie, rzeczowo i logicznie, jakie macie prawo do komentowania naszych polskich, szczecińskich spraw? Wy, z emigracji? Czy my, ze Szczecina, mówimy Wam jak powinny wyglądać miejsca, gdzie żyjecie? NIE! Dlaczego więc WY wtrącacie się nie do Waszych problemów??? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 17.05.11, 21:42 Bo widzisz głąbie, jest coś takiego jak wolność wypowiedzi i nie ty kmiotku będziesz decydować kiedy, gdzie i na jakich warunkach ja się będę wypowiadać. Mi by nawet do głowy nie przszło abym pytał kogoś o płacenie podatków, jako warunku dopuszczenia do dyskusji. Ty jesteś dzikusem jak większość mieszkańców tej wioski, choć szczycisz się wyższym wykształceniem.. PS Tym łatwiej jest mi się wypowiadać, i innym emigrantom, którzy już długo mieszkają na Zachodzie, że wy zabieracie sie za rozwiązywanie spraw które już od dziesięcioleci są rozwiązane na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonatan do swarożyca..... IP: *.szczecin.mm.pl 17.05.11, 22:35 Swarożyc, to ty nie powinieneś nikogo pouczać na tym forum. Ciągle popisujesz się chamskimi wypowiedziami, krytykujesz wszystko i wszystkich. Nie mogę zrozumieć dlaczego nie zablokowano ci dostępu do forum GW, sam napisałem nawet do moderatora GW aby to zrobiono. Nie wiem skąd jesteś, w jakim kraju żyjesz, ale napewno nie mieszkasz w Szczecinie. Ja zaś jako mieszkaniec tego miasta nie życzę sobie abyś bez przerwy nas obrażał, a miasto nazywał wioską. Wyprowadziłeś się stąd, miałeś do tego prawo, ale my nie ubliżamy tobie ani mieścinie i kraju w którym żyjesz. Trafi to wreszcie do twojej głowy?!! Nie chcemy cię tutaj, tak po prostu. Żyj sobie po swojemu tam gdzie się znajdujesz, a stąd ZMYKAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: do swarożyca..... 17.05.11, 22:45 Wrażliwiec.. w osranych majtkach.. Obłuda i zakłamanie.. (:- Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty [...] 17.05.11, 22:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] IP: *.local 17.05.11, 22:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: do swarożyca..... 18.05.11, 09:11 No proszę, to i kapusiów mamy na forum... dziadek kapował, tata kapował, to ty też? Odpowiedz Link Zgłoś
i.fugazi [...] 18.05.11, 12:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: [...] IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 22:11 swarozyc napisał: > Chryste panie! Kogo to Fugazi tu obrazil?! Tego sramyamamoto, bo ciebie bronił :))) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: [...] 18.05.11, 22:25 Gość portalu: . napisał(a): Tego sramyamamoto, bo ciebie bronił :))) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Old my Dear Fugi... Jak go zobaczysz, to pozdrow i podziekuj ode mnie.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
i.fugazi Re: [...] 18.05.11, 22:42 Obnażyłem dysonans poznawczy Ciecińskich Ceretów a przy okazji nazwałem Cię Światłością Świata. Cenzor niczego nie zrozumiał i się wyładował na mnię. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: [...] 18.05.11, 22:47 Dobrze ci tak, bo przesadziles z ta swiatlosci! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.05.11, 22:08 By sie odgryzc za dyskusje w innym watku wymysliles argument ze nie place podatkow wiec nie wolno mi zabierac glosu: mylne zalzoenie ze nie palce podatkow w Szczecinie to po pierwsze, po drugie jako obywatel Polski z stalym adresem zamieszkania w Szczecinie nie widze powodu by nie zabieracglosu w sprawach miasta ktore jest mi bliskie. Nie wiem kim jestes ze piszesz o tym ze Szczecin moim miastem nie jest - ale jest i nie zmieni sie to chocbyn sie zesral na zloty kolor - oglednie mowiac gowno ci do tego gdzie mam meldunek i gdzie place podatki i w jakiej wysokosci. Poza tym... chocby ze wzgledu na to ze rownasz w gore do miejsc takich gdzie zyje jak ja czy Swar to powinienies byc zainteresowany nasza opinia o tym jak to wyglada z innej perspektywy, posluchac co maja do powiedzenia ci ktorzy maja mozliwosc porownac zycie, jego jakosc nie z Poznaniem czy innym wypierdziewem gornym ale z normalnym miastem w normalnym kraju. Jesli chcesz bysmy sie nie wtracali do pozbaw nas obywatelstwa, majatku a najlepiej zastrzel... Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 18.05.11, 09:09 - Gdybym ja pouczał ciebie, jak powinniście sie w twoim holenderski mieście (i szfeckiej wiosce swarozyca) rządzić, miabys prawo powiedzieć A CO TO CIEBIE OCHODZI? MIND YOUR OWN BUSINESS! I miałbyś sto procent racji. - Szczecin jest ci tak bardzo bliski, że się z niego wyniosłeś! Żarty sobie robisz? - Mój kolega od 10 chyba lat mieszka w Londynie, ale się nie wymeldował ze Szczecina ("nie chciało mu się"). Czy to nadal czyni z niego mieszkańca mojego miasta? Oczywiście, że nie! I tak samo jest z tobą. - Jeśli mieszkasz w Holandii, to tam z pewnością także pracujesz. Nie wciskaj mi zatem kitu, że podatki płacisz w Polsce. Już to widzę... - Nie musisz łaskawie ani ty, ani (wyjątkowo chamski) swarożyc pouczać nas, jak nasze problemy wyglądają z innej perspektywy, bo minęły czasy, gdy znało sie tylko swój kraj. Teraz prawie KAŻDY - także ja, oczywiście - zna bardzo dobrze zachodnie realia i - wierz mi! - nie musimy czytać pisanych z poczuciem wyższości komentarzy emigrantów, żeby wiedzieć jak wszystko wygląda TAM, a jak TU. - Ostatnie twoje zdanie jest WYJĄTKOWO durne. Przepraszam za szczerość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 21:47 > - Gdybym ja pouczał ciebie, jak powinniście sie w twoim holenderski mieście (i > szfeckiej wiosce swarozyca) rządzić, miabys prawo powiedzieć A CO TO CIEBIE OCH > ODZI? MIND YOUR OWN BUSINESS! I miałbyś sto procent racji. Problem bylby taki ze ty w "moim" holenderskim miescie nigdy nie mieszkales ja zas w Szczecinie zylem ponad 30 lat - no i Szczecin mie obchodzi - moze ty jestes czlowiekiem ktory wyjezdza ze Szczecina nie czuje sie ze Szczecinem zwiazany ale nie kazdy jest taki sam jak ty. > - Jeśli mieszkasz w Holandii, to tam z pewnością także pracujesz. Nie wciskaj m > i zatem kitu, że podatki płacisz w Polsce. Już to widzę... Podatki o ktorych mowisz to nie jedyne podatki ktore sie placi - sa tez inne podatki. > - Nie musisz łaskawie ani ty, ani (wyjątkowo chamski) swarożyc pouczać nas, jak > nasze problemy wyglądają z innej perspektywy, bo minęły czasy, gdy znało sie t > ylko swój kraj. Teraz prawie KAŻDY - także ja, oczywiście - zna bardzo dobrze z > achodnie realia i - wierz mi! - nie musimy czytać pisanych z poczuciem wyższośc > i komentarzy emigrantów, żeby wiedzieć jak wszystko wygląda TAM, a jak TU. > - Ostatnie twoje zdanie jest WYJĄTKOWO durne. Przepraszam za szczerość. No coz jednak nie widac tego zebyscie znali zachodnie realia bo gdybyscie je znali to nie byloby calej tej dyskusji stad prosty wniosek ze moze wlasnie dlatego trzeba wam w kolko przypominac ze moze byc normalnie i tak jak jest teraz nie jest normalnie. Nawet jesli zalozyc ze moje ostatnie zdanie jest wyjatkowo durneto jest to jedno zdanie w przeciwienstwie do wiekszosci twoich zdan ktore sa nie tylko durne ale tez zdradzaja koltuna-hipokryte - towarzysza-katolika Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 19.05.11, 15:43 Jak ktoś nie ma nic sensownego do napisania, to chociaż powyzywa od "towarzysza-katolika" nawet wtedy, jeśli ten wyzywany walczył z komuną i dodatkowo jest ateistą (jak ja właśnie). Prymitywne to bardzo, ale widać taki masz umysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.05.11, 19:45 niestety towarzysz-katolik wyszedl z ciebie, wychodzi z wielu ktorzy wlaczyli z kmuna a i w kosciele nie bywali - akcpetujesz wladze urzednika z pozycji unizonego petenta i niestety nie masz nic przeciwko bylejakosci - do tego wyszlo ze jestes niezbyt wierny idealom dla ktorych wlaczyles z komuna... nie chce cie oceniac, nic mi do ciebie - zreagowalem dopiero w tedy gdy zaczales takim jak ja odmawiac prawa do krytyki, do bycia niezadowolonym. Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 19.05.11, 20:49 w koncu bedzie tak samo jak > w tych "nowoczesnych" (Wroclaw, Poznan, Krakow) "metropoliach". Szkoda, lubiłem nawet tę szczecińską wieś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.05.11, 21:28 problem w tym ze zadna z "polskich metropolii" nie zasluguje by ja kopiowac wiec zamaist "wsi szczecinskiej" bedziesz mial kopie "wsi poznanskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
kingsizemax Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 17.05.11, 20:10 A kto przemaluje upaćkane na żółto tramwaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan_samochodzik Żółte, cytrynkowe i forsycjowe IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 20:26 Piękne te żółte były. W kolorze kwitnącej forsycji przecież. I jakże pasują do żółtych berecików czy innych elementów jaskrawej odzieży pracowników TS i ich wieeeeeeeelkich (dżizys chrajst!) dzieci. Te szare ładniejsze. Chociaż nadal uważam, że w projekcie modernizacji Krzekowa były ładniejsze - w barwach FG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:07 A co, w Szczecinie mamy kilometry żółtych tramwajów przyspawanych do szyn? Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty SENS zamiast roszczeń weźmie pędzle... 17.05.11, 22:58 Banda egzaltowanych pseudofachowców od estetyki zamiast durnoty głosić weźmie się za pędzle i coś zrobi... zapomniałem, to dzidziusie od "artyzmu"... nic nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec SENS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:33 Jeszcze żadne stowarzyszenie nie działało tak bardzo wbrew swojej nazwie jak to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leks Re: SENS IP: *.szczecin.mm.pl 17.05.11, 22:39 To może zaproponuj mądralo jak ma działać i co robić stowarzyszenie. A co ty zrobiłeś dla miasta? Żeby było estetyczniej? Żeby było lepiej? No słucham? Jeśli odpowiedź brzmi nic to zamknij (...) - wiesz co Rzygać mi się chcę takim malkontenctwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: SENS IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.05.11, 23:13 buahaha a co zrobil SENS? malujemy slupki na szaro bo dzicz ze wsi woli uzyc koloru na ktorym nie widac tak blota? bo dzicz ze wsi wstydzi sie ze Szczecin osmiela sie miec slupki w kolorze innym niz jedynie sluszny z Poznania czy Worclawia? Jesli to kolor slupkow od razu ma byc brudny i to ma byc estetyczne to zycze powodzenia z taka estetyka... ciekawe dlaczego nikt z SENS nie pyta po co tyle plotow dla bydla w miescie, czy zamaist plotow nie mzona postawic estetycznych donic z roslinami, stworzyc z zieleni dodatkowy akcent w tak usilnie promowanej koncepcji floating garden... zreszta po co ja to pisze - Wroclaw i Poznan jeszcze tego nie ma wiec nie mozemy kopiowac cudzych kolorow i ideii - bo jedyne na co stac SENS i symaptykow tych dresiarzy to kopiowanie dyskusyjnych pomyslow z innych miast... Boicie sie byc inni niz szarzyzna i brud... Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty GÓWNO prawda Sens! 17.05.11, 23:58 pseudoestetyczni pseudointelektualiści wymyślili, że jak będzie szaro-buro, to będzie estetycznie. GÓWNO PRAWDA - sami stosują czerwony a zabraniają używania pastelowych kolorów... bo jakiś poroniony "esteta" wymyślił. Kolejna banda po hiper mega deweloperskim bełkocie pseudo floating-srating. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mormon Żółte barierki IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 18.05.11, 08:25 Co się czepiacie Poznania o szare barierki itp. Większość barierek, słupów trakcyjnych itp. jest zielona, a barierki żółte, a na trasie Kórnickiej i Moście Dworcowym (tylko słupy- barierek nie ma)- granatowe i granatowo- bordowe. Jedynie na PST słupy i barierki są szare, ale to tylko 6 km spośród około 65 km tras tramwajowych w mieście, więc nie stanowią aż tak wielkiego udziału. Poza tym PST w większości biegnie w wykopie lub na estakadzie i barierki i słupy nie psują zbytnio krajobrazu. Moim zdaniem mogli w Centrum miasta wybrać jakiś ładniejszy kolor, bo szarzyzny jest dość naokoło- np. granatowy, zielony, czy wiśniowy ( choć ten wygląda jak podkład), ale to i tak lepsze od biało-czerwonych oczojebnych płotków... Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: SENS 18.05.11, 09:17 1. Nie MALUJEMY, tylko MALUJECIE 2. Także nie podoba mi się szary. Jeśli nie żółty, to już chyba raczej zielony? 3. ŻADEN kolor nie zostanie zaakceptowany przez wszystkich. Zawsze będą głosy: A dlaczego szary, a nie różowy w zielone kropki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: SENS IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 21:53 ty to masz do mnie uraz o tego towarzysza-katolika - pretensje jednak powinienes miec do siebie a mi cos widze ta synteza twojego serwilizmu moralnego sie udala... Powtarzam argument SENS zolty jest brzydki a szary bedzie dobry bo nie ebdzie kontrastowal z brudem poza tym w innych miastach jest szaro albo zgnilozielono i Szczecin z zoltymi barierkami sie WYROZNIA... probleme byl jak widac brud, to ze miasto ma kolor ktory wyroznia wsrod innych miast no uraz do zoltego aktywistow z SENS ktorzy zakonczyli faze niszczenia cudzej wlasnosci a teraz postanowili poprzez dojscia w GW przerzucic aktywnosc na miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: SENS 19.05.11, 15:46 "Serwilizm moralny" - no no no, gratulacje za wyszukaną polszczyznę! Gdy będę miał więcej czasu, wytłumaczę ci co to znaczy, bo pewnie bezmyślnie skądś ten zwrot przepisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: SENS IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.05.11, 19:47 pewnie tak ale nie ukrywam ze czekam na wyjasnienie no i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: SENS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 11:40 a ty co zrobiles leks dla tego miasta ze wypominasz to komu innemu? czy jestes jednym z mlodocianych pseudointelektualistow, ktorzy zamiast siedziec w domu i sie onanizowac, poswiecaja swoja energie na kretynskie protesty? Gratuluje, naprawde osiagniecie na miare szczecina - miasta ugruntowujacego sobie opinie zacofanego skrajnego zadupia. zal bedzie na to patrzec a wszystko przez bande kretynow, ktorzy nawet logicznych argumentow nie sa w stanie przytoczyc na poparcie swoich durnych pomyslow. Zeby chociaz byly w kolorach tego zalosnego floating garden...a tu szare. takie nowoszczecinskie... Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty kolejne towarzystwo Bezmyślnych roszczeń... SENS 17.05.11, 22:40 Kolejna grupka Estetów bez pojęcia o SENS-ie pewnych rozwiązań. Może by ta kanapowa grupa wzajemnej adoracji POMYŚLAŁABY dla odmiany po cholerę stosuje się czerwone znaki zakazu, żółte ostrzegawcze i dlaczego infrastruktura drogowa w mieście ma być WIDOCZNA a nie zamaskowana w szaro-burym kolorze? BEZPIECZEŃSTWO bezmyślni "estetci", jak z koziej... Popatrzcie sobie na swój znaczek, którym zepsuliście przestrzeń publiczną - czerwony przeszkadzacz przy ZDZ ustawiony ni wypiął ni przypiął. Zgodnie z chorą logiką SENSownych "estetów" powinien być szary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad to idiota jesteś głupi i każdy to wie IP: 79.175.253.* 17.05.11, 23:32 Ile razy głąbie trzeba ci tłumaczyć, że w takich miastach jak Amsterdam, Londyn i innych SZANUJĄCYCH się metropoliach nie stosuje się żółtych barierek i słupków? Tylko taki jełop jak Ty musi mieć żółte, bo inaczej...no właśnie, bo co miernoto? Wpadniesz przez to pod samochód? Masz debilu jakieś badania, które dowodzą, że szara barierka to zagrożenie? Czy może szara albo czarna sprawi, że przez nią przejdziesz? hmmm? No słucham pociotku :). Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty [...] 17.05.11, 23:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. [...] IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 00:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doglupszynizvlad jestes glupszy i kazdy to wie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 21:49 no ale sloma z butow wylazi... wracaj na wies i maluj ploty tak by nie bylo na nich blota widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: kolejne towarzystwo Bezmyślnych roszczeń... S IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 12:26 Rozumiem głupolu, że twój czterokołowy złom jest w kolorze cytryny, a sam chodzisz na co dzień w kamizelce odblaskowej, by zaden samochod nie przeorał twojego bladojasnej facjaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik ojoooo Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.szczecin.mm.pl 17.05.11, 21:49 a co by się stało gdyby ten z lekka zdezelowany tabor wymalować z postacie z bajek. tych kultowych oczywiście : krecik, maja, reksio, żwirek i muchomorek. Zrobić coś co będzie apolityczne (rzygam bezbarwnymi floating garden) ale wesołe zarazem. bo kto z nas nie uśmiechnie się pod nosem jak widzi krecika? A i nasze maluchy miałyby jakąś frajdę w szarym zdezelowanym mieście ponurych i nieżyczliwych mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.05.11, 22:13 koszty moga byc bardzo duze, taniej wyjdzie wymalowac tramwaje w kolory i ksztalty psiego lajna - wtedy gowno na chodnikach nie beda sie tak rzucac w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonatan do Vlad.H. :( IP: *.szczecin.mm.pl 17.05.11, 22:45 I ty takimi wypowiedziami chcesz nam udowodnić, że Szczecin jest ci bliski? Zero kultury osobistej, często chamskie wypowiedzi i brak wiedzy o tym co dla szczecinian jest ważne, to cechy, które łączą ciebie i swarożyca. Nie potrzebne mi są odpowiedzi ani twoja ani swarożyca, po prostu znów na długi okres dam sobie spokój z czytaniem bzdur, które wypisujecie. Nie rozumiem tylko, gdzie jest moderator GW??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: do Vlad.H. :( IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 17.05.11, 23:05 po pierwsze nie musisz czytac moich wypowiedzi, po drugie arguemntem za malwoaniem slupkow na szaro bylo - nie bedzie widac na nich brudu - ja tylko rozwijam pomysl ze skoro slupki na szaroby nie bylo widac brudu to trawmaje i autobusy w gowna zeby nie bylo tak ze gowno na chodniku sie bedzie wyrozniac... nie ja wymyslilem ze kolor szary ma byc po to by zamaskowac brud - dziwne ze nikt z tak zatroskanych o estetyke miasta nie zadal sobie pytania dlaczego Szczecin jest pogrodzony - czy mieszkancy miasta to bydlo ktore ma byc trzymane w zagrodach? - kolor plotow jest wtorny w stosunku do anormalnej ilosci plotow - no ale przeciez nikomu to nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: do Vlad.H. :( 18.05.11, 11:04 No i widzisz jak to jest z wtrącaniem się emigrantów do naszych szczecińskich spraw. Nie mieszkasz tu, więc myślisz, że miasto zrezygnowało z żółtego na korzyść szarego, bo ten się mniej brudzi. OTÓŻ NIE! Przyczyną zmiany był protest jakiejgoś szczecińskiego stowarzyszenia występującego pod jakąś dumną nazwą, a podnoszącą larum, że żółte to be i fe i może by na przykład szary. I miasto dla spokoju to łyknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: do Vlad.H. :( IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 21:56 za komuny ploty byly bialo zolte i jakos nie bylko klopotu, lkatem jezdzily polewaczki i splukwialy ulice, bylo czywsciej i bardziej zielono... a teraz - teraz mamy znajomych z GW - wandali-dresiarzy i malujemy na szaro by nie bylo widac brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: do Vlad.H. :( 19.05.11, 15:49 Wciskanie kitu, że za PRL było w mieście estetyczniej i czyściej jest zwykłą kpiną! Albo świadectwem Twej sklerozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: do Vlad.H. :( IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.05.11, 19:51 bylo czysciej moze mniej krzykliwie, troche bardziej smutno ale czysciej - miasto miala gospodarza - dzis ma trzode przy korycie ktora okrada mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
energeia Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 17.05.11, 22:43 Malowanie jak malowanie, ale przydałoby się pozdzierać z szyb pojazdów ohydne reklamowe siateczki, przez które siedzący wewnątrz czują się jak w trumnach. Odpowiedz Link Zgłoś
ds.1 Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 17.05.11, 23:27 Cud!!! Ludzie, to cud!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 17.05.11, 23:28 No to może mojej wypowiedzi nie zanegują państwo urzędnicy ukrywający się pod pseudonimami. Urodziłem się w Szczecinie, ponad 50 lat temu, i tu mieszkam, płacę podatki też, już przez 35 lat, bo tyle lat pracuję w tym mieście. Najpierw powiem, że uważam że tacy Panowie ( choć nie zawsze się z nimi zgadzam) , jak Swarożyc, Zed1, czy Wlad.H., mają prawo do takich wypowiedzi, czy tu mieszkają, czy nie. To ich święte prawo do swobodnej wypowiedzi, a zwłaszcza w tym szczególnym przypadku, kiedy zdecydowanie sprawa ta nie ma nic wspólnego z polityką! Uważam że piszą prawdę. Teraz ja: miasto faktycznie jest brudne i zaniedbane, proszę sobie dokładnie w świetle słońca obejżeć całą ifrastrukturę Bramy Portowej, serca miasta! Może poza jedną kamienicą , to syf, kiła i mogiła kolokwialnie mówiąc, a w nocy żygowiny i bandy pijanej młodzieży. Patroli policji oczywiście nie ma! Przynajmniej regularnych, jak na środek miasta! Teraz o tych barierkach, nieszczęsnych, otóż uważam, że malowanie na szaro barierek odzielających torowiska, to najbardzej koszmarny pomysł urzędników, jak by nie patrzał miejskich, od przejęcia miasta w dniu 5-go lipca 1945r. moim zdaniem głupszego pomysłu nie było jeszcze. Mówię to jako esteta wrodzony, a także praktyk, który uważa, że barierka taka powinna ostrzegać ludzi, że tam nie wolno chodzić, jakimś jaskrawym kolorem, a nie być w swoisty sposób, szczególnie w szaro-bure jesienne dni, w ten sposób utajniona, jakimś kolorem maskującym, jak na poligonie wojskowym. Konkluzja jest taka, uważam, że jakiś szwagier, szwagra, posiadający hurtownie lub firme miał za dużo takiej farby na magazynie, lub układy w firmie produkującej szarą farbę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_lucka Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 17.05.11, 23:39 Stawianie barierek, to ograniczanie naszej wolnosci :( Czlowiek jak chce byc bezpieczny, to sam bedzie ostroznie chodzil po ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
enskw Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 18.05.11, 02:32 Politycy w polsce nie maja ciezkiego zadania - was nawet nie trzeba ze soba scierac - sami to robicie!!! 200 lat rusko-niemieckiego prania mozgu zrobilo swoje... taka europejska wersja tutsi i hutu :) temat: zmiana kolor barierek z zoltego na szary (!!!!) ilosc gowna wyrzucona przez dwie scierajace sie strony - maksymalna. z tego mozecie napewno byc dumni - zaden narod was w tym nie przebije... Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 18.05.11, 02:44 Szanowni Państwo, mam propozycję taką, wiem że moje wywody są mało atrakcyjne, ale taka natura ludzka jest, że szukam odniesienia, tylko taka moja mała prośba, bo patrzę zawsze na koniec, może z braku czasu nawet. Wiem że wy tam swoimi sposobami w środku tych postów sobie bluzgacie nawzajem, ale jeżeli mam tu choć jednego zwolennika to proszę uprzejmje na końcu, znaczy po koleji, to tylko prośba, szczególnie jżeli mało osób się wypowiada, plis. Odpowiedz Link Zgłoś
goskaa.l Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 18.05.11, 10:01 Do tego, co napisał maxymus (a podpisuję się pod jego wypowiedzią), dołożę niewielką cegiełkę. Są wśród nas ludzie, którzy nie widzą jak inni - inwalidzi wzroku. Nie mam na myśli całkowicie ociemniałych, ale tych, którzy zachowali szczątkowe widzenie. Dla nich każdy element jaskrawy jest znacznie łatwiej dostrzegalny, niż szary. Podobno myśli się o niepełnosprawnych, ale w tym temacie chyba zapomniano o pewnej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
questguest Kolejna urzędnicza głupota 18.05.11, 08:55 Wolą szare bo brudu nie będzie widać i będzie można zaoszczędzić na myciu tramwajów i malowaniu barierek. Kolor żółty musi pozostać , jest estetyczny, optymistyczny i pełni ważną funkcję ostrzegawczą. Trzeba tą akcję zablokować, policja na pewno będzie za pozostawieniem koloru żółtego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Kolejna urzędnicza głupota IP: *.nitka.net.pl 18.05.11, 09:32 Tak lubicie żółty, to sobie w domach ściany na ten optymistyczny i estetyczny kolor pomalujcie, może wtedy będzie mniej kwasu na forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molokot Re: Kolejna urzędnicza głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 12:13 A z jakiego powodu uwazasz, ze twoja pogardliwa wypowiedz jest kulturalna? Przyganial kociol garnkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Kolejna urzędnicza głupota IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 09:53 bedzie sie zlewal z otoczeniem , nie bedza widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 18.05.11, 09:58 W Berlinie tramwaje są pomalowane ową "wiejską żółcią" Pojedź tam ich wyśmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YorkC Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 18.05.11, 09:58 Trzeba nałożyć pare reklam na barierki i po krzyku. Będzie kolorowo w tym naszym Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 10:35 Kolory jaskrawe są kolorami również ostrzegawczymi, te barierki nie po to były zakładane, bo za dużo mamy stali , ale dla bezpieczeństwa. Chociażby dlatego żeby taki specjalski jak sie naćpa pakując setkę samochodem nie wjechał w ludzi na przystanku i na chodniku . Takich szarż w przystanki po ludziach mamy praktycznie co dziennie. Jest to bardzo potrzebne w komunikacji , ruchu. Te barierki muszą być widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
poznaniak_bdk Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 18.05.11, 13:05 No jasne, jak będą żółte to na pewno nie wjedzie ;) Pokrętna logika. Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 18.05.11, 23:05 A asfalt jest czarny i słabo widoczny nocą, pomaluj go na żółto. I dlaczego bariery energiochłonne są szare, a nie żółte? Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte 18.05.11, 10:39 Brawo! Jest wielki sukces SENSu - piekne szare barierki zamiast obrzydliwych zoltych. Wreszcie Stfetin stal sie sensownym miastem europejskim :). Trzeba przyznac, ze SENS ma duza sile przebicia. Jakim rownie sensownym problemem zajmie sie teraz to stowarzyszenie? Co by tu jeszcze poprawic... W sumie nic mi nie przychodzi do glowy. Chociaz... Kiedy wreszcie Tatry pozbeda sie tego strasznego zoltego koloru i dostana te ladne sensowne floatingowe kleksy na szyby?? Moze SENS by mogl w tym kierunku zadzialac? Jak walczyc z zoltym to sensownie - z cala stanowczoscia i do konca!! Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Gradus - kolejny przemądrzały emigrant 18.05.11, 22:58 sens.szczecin.pl/index.php?page=aktualnosci Którą z tych inicjatyw wytrzesz sobie buźkę? która jest zła? czy może jako kolejny pyskaty i wielce zatroskany ex mieszkaniec Szczecina rzucisz populistyczne hasełko, że niech się zajmą brudnymi chodnikami? Co tam u Duklanowskiego, który jest z Twojego ukochanego PiSu? I pamiętaj, że to PiS trzyma teraz z Krzystkiem :) to między innymi Twoi ukochani prawi i sprawiedliwi odpowiadają na Twoje byłe miasto. Przemyślisz to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Gradus - kolejny przemądrzały emigrant IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 23:14 haha, oj boli to was ze ktos mial odwage zaryzkowac i wywrocic swoje dotyczasowe zycie a teraz mu sie niezle powodzi... Na papierze czy na stronie mozna duzo napisac - sam fakt ze SENS firmuje floating garden swiadczy o jednym - to po prostu jeszcze jeden beneficjent przekretu z floating garden... Skoro SENSowi nie przeszkadza bezsens koncepcji floating garden to znaczy se SENS jest bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: Gradus - kolejny przemądrzały emigrant 18.05.11, 23:29 Popiera ideę, ale nie popiera obsrywania tym wszystkiego jak leci. Czytaj: sens.szczecin.pl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=9&cntnt01returnid=16 a potem głos zabieraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Gradus - kolejny przemądrzały emigrant IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 23:36 przypomina mi to dialektyke PRL - PZPR tak - bledy i wypaczenia nie... dla mnie koncepcja floating garden to zamach na publiczne pieniadze - wyciagane na naciagana kampanie z ktorej po latach nic nie bedzie "Ten król jest nagi! – wykrzyknęło nagle spośród tłumu małe dziecko. Król jest nagi! – szemrali zdziwieni obywatele. Król nieco się zmieszał, sądząc, że istotnie może być nagi, ale nie przerwał marszu. Pomyślał sobie – Muszę wytrwać do końca tej procesji – i tylko jeszcze bardziej dumnie się wyprężył, a za nim podążali jego wierni dworzanie, niosąc tren, którego nie było." Hans Christian Andersen, Nowe szaty króla Nie umiem niestety nie zauwazyc ze po prstu jestes partyjnym aktywista z partyjna dialektyka... Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: Gradus - kolejny przemądrzały emigrant 19.05.11, 11:46 > rel="nofollow">sens.szczecin.pl/index.php?page=aktualnosci > Którą z tych inicjatyw wytrzesz sobie buźkę? która jest zła? czy może jako kole > jny pyskaty i wielce zatroskany ex mieszkaniec Szczecina rzucisz populistyczne > hasełko, że niech się zajmą brudnymi chodnikami? Co tam u Duklanowskiego, który > jest z Twojego ukochanego PiSu? I pamiętaj, że to PiS trzyma teraz z Krzystkie > m :) to między innymi Twoi ukochani prawi i sprawiedliwi odpowiadają na Twoje b > yłe miasto. Przemyślisz to? Nie rozumiem o co ci chodzi, przeciez wyrazilem nadzieje, ze beda kontynuowac ta sensowna walke z tym obrzydliwym zoltym kolorem. Czyli zareagowalem entuzjastycznie. Problem w tym, ze tak poza tym to juz w sumie nie ma chyba co poprawiac w Stfetsinie... Skad ty wiesz kogo ja kocham? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 11:51 tak sie zastanawiam...dlaczego NIKT z was, propagandzisci pseudosensu nie wpadla w swej bezdennej mundrosci na to, zeby zajac sie pomalowaniem latarn ulicznych? Wiekszosc z nich byla malowana pewnie jeszcze w poprzedniej epoce, sa odrapane, maja pozostalosci po dziesiatkach plakatow, ulotek i innych papierowych swinstw, ktore fragmentami na nich zalegaja. Maja kolor wymiocin - ni to zolty, ni rozowy. Dlaczego NIKT z was o tym nie pomyslal? barierki rażą, pomimo tego, ze rzadko kiedy sa odrapane, a latarnie i slupy juz nie? Wnioskuje, ze zauroczeni tym stanem chcecie, aby uzupelnialy sie z nimi barierki? Nawiazujac do waszej "argumentacji" powiem, ze w innych polskich miastach (oprocz pewnie gmin wiejskich, choc i tu mam watpliwosci) latarnie i slupy sa pomalowane i zadbane. Po co wydawac pieniadze (moje rowniez) na cos, co jest w dobrym stanie, a tymczasem obok stoja naprawde estetyczne koszmarki? gratuluje zmyslu estetycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 11:57 Gość portalu: 1234 napisał(a): > tak sie zastanawiam...dlaczego NIKT z was, propagandzisci pseudosensu nie wpadl > a w swej bezdennej mundrosci na to, zeby zajac sie pomalowaniem latarn ulicznyc > h? Wiekszosc z nich byla malowana pewnie jeszcze w poprzedniej epoce, sa odrapa > ne, maja pozostalosci po dziesiatkach plakatow, ulotek i innych papierowych swi > nstw, ktore fragmentami na nich zalegaja. Maja kolor wymiocin - ni to zolty, ni > rozowy. Dlaczego NIKT z was o tym nie pomyslal? barierki rażą, pomimo tego, z > e rzadko kiedy sa odrapane, a latarnie i slupy juz nie? Wnioskuje, ze zauroczen > i tym stanem chcecie, aby uzupelnialy sie z nimi barierki? Ależ malują w całym mieście, na... szaro! Widać Maxymus miał rację że jakiemuś szwagrowi zbywało parę choboków farby w tym kolorze... Odpowiedz Link Zgłoś
a.malin Sami koloryści są w tym mieście? 18.05.11, 12:07 Przyznam, że też nie jestem zachwycony tą żółcią barierek. Bardzo nie podobają mi się te barierki, ale to nie kolor przeszkadza mi najbardziej. Przede wszystkim drażni mnie ich pseudozabytkowa forma - ozdobne gałki, nibybarokowe wygibasy, ciężka konstrukcja. W architekturze - małej czy dużej - obowiązują style czy mody. Lekceważenie aktualnych trendów to obciach podobnie jak gdybyśmy ubrali się np. w kostium z innej epoki. Mam wrażenie, że u nas o sprawach estetyki, a właściwie braku estetyki, decydują niekompetentni urzędnicy ulegający rozpowszechnionemu wśród ignorantów przekonaniu, że w otoczeniu starej zabudowy nie można stawiać nowoczesnych form lecz takie, które "pasują" - czyli pseudozabytki. Zaśmieca sie więc krajobraz naszego miasta koszmarnymi pseudozabytkowymi kamienicami, latarniami, koszami, ławkami. Często słychać głosy, że nowa filharmonia "nie pasuje". Bardzo podobają mi sie nowe barierki ale dlatego głównie, że są proste i wyglądają solidnie i równocześnie lekko. Żółty kolor tramwajów jest OK, ze względu na bezpieczeństwo - rzuca się w oczy. Ponadto przypomina kolor na jaki były pomalowane wszystkie tramwaje szczecińskie przed wojną. W przypadku barierek rzeczywiście nie jest konieczny kolor ostrzegawczy. Przysłuchując sietej wrzawie wokół żółci, zaczynam zastanawiać się czy ja jestem normalny. Dla mnie zdecydowanie ważniejsza jest forma. Kolor to sprawa trzeciorzędna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yho marnotrastwo w firmie IP: *.globalconnect.pl 18.05.11, 20:25 Czytam o tym sensie i tej pani dyrektor co to maluje barierki. Kop w tylca dla jednych i drugich. Tramwaje jeżdżą brudne z porysowanymi szybami, na niektórych wozach polskich (nie tych żółtych-niemieckich bo te się dobrze trzymają) rdza, wręcz zgniła blacha, dziury, a szanowna pani dyrektor egzaltuje się malowaniem barierek z żółtego na szaro. Gdzie tu gospodarz firmy. Chyba czas na wypad ze stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Głupota w waszych wypowiedziach jest powalająca 18.05.11, 23:27 Ruszcie swoje zasiedziałe dupcie do cywilizowanych miast, bo pierdzielicie o tej żółci jak potłuczeni. Żółta barierka ostrzega was przed zagrożeniem? Tylko głupek wymyśla takie głupoty. Bariera ma jedynie uniemożliwić wtargnięcie i kolor nie ma nic do rzeczy. Tacy jak wy łykają papkę, że ruch pieszych trzeba skanalizować, wydzielić tunele, bo przecież bez tego nie poradzicie sobie na naszych ulicach. Podsumowując: głupek musi mieć wydzielony żółty tunel, tak gdzie jest mniej głupków jest tak: images.fanpop.com/images/image_uploads/London-Street-london-551163_1600_1200.jpg images.travelpod.com/users/corny15/1.1257113202.london-street-scene.jpg jest duży ruch, nie ma żółci. głupi Swarozyc, przeciwnik głupoty i reszta hołoty poległaby na pierwszej lepszej krzyżówce w typowym europejskim mieście. Nic dziwnego, że obaj na wioskach mieszkają. Nie widzę tu ani jednej żółtej bariery, łyknęliście papkę, która przez całe lata fundował Wam ZDiTM. Lemingi z was i tyle. Francja railforthevalley.files.wordpress.com/2009/12/1lyon-tram3a.jpg w ogóle nie ma barierek i co? tragedia? jak ktoś jest głupi to i tak wbiegnie pod tramwaj farm5.static.flickr.com/4025/4527943373_25ee272c69.jpg brak wygrodzeń, nikt nie ginie, zero żółtego archiguide.free.fr/PH/FRA/Lyo/LyonStatTramWi.jpg Szczątkowe czarne wygrodzenia, zero żółtego, wszyscy cali. U nas ZDiTM ogrodziłby wszystko jak leci, bo bierze pod uwagę takich głupków jak Swar. kolejny przykład z cywilizowanej Europy: 3.bp.blogspot.com/_0FjS_4S58og/R0_lQIpJsYI/AAAAAAAAAEs/SkQ5WyFAzsc/s1600-R/Picture14.jpg i znowu Francja: upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/52/Paris_Tram_T3.JPG Ale u nas jęczą, że musi być żółty, bo ludzie polegną. Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie, może to potomkowie niepiśmiennych dziadów, którzy przybyli zza Buga? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Głupota w waszych wypowiedziach jest powalają 18.05.11, 23:34 głupi Swarozyc, i reszta hołoty poległaby na pierwszej lepszej krzyżówce w typowym europejskim mieście. Nic dziwnego, że obaj na wioskach mieszkają. '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Widze ze za zycia nie bede juz doceniony.. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Głupota w waszych wypowiedziach jest powalają IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.05.11, 23:53 po pierwsze pomyliles wiele rzeczy: SENS protestowal przeciwko zoltemu (bo zolty kontrastuje z brudem), podajesz przyklady inne niz w Szczecinie - na ile znam realia zachodu to materialy i konstrukcja slupkow czy barierek sa inne niz w Szczecinie - w tym wlasnie klopot - slupki i abrierki u nas sa po prostu kiespkiej jakosci co gorsza jest ich za duzo - wladza traktuje ludzi w miastach jak bydlo ktore lezie w szkode i ktore trzeba odgrodzic... Po raz kolejny pisze - cenie sobie proste i elegancke rozwiazania bazujace na wysokiej jakosci materialach i ich naturalnej barwie - stal nierdzewna, granity, szklo, zeliwo - one potrafia obronic sie same bez koloru - problem w tym ze kosztuja a nasza wladza woli wypieprzyc kase w niepotrzebne tablice niz w podnoszenie estetyki miasta - prawdziwej estetyki - nie widz SENS'u walczacego o to by eliminowac zagordy dla bydla - wtedy dyskusja o kolorze zagrody staje sie zbedna bo zagrody nie ma - SENS akceptuje zagrody - jedynie apeluje by zmienic lekko forme i kolor zagrod. Co do krzyzowek - jezdzilem nieraz w AMS - jest ciezko bo rowerzyscic ignoruja niemal wszystkie zasady ruchu ale nie mialem kolizji, wypadku czy wiekszych klopotow. Wec jesli piszesz o klopotach na krzyzowkach to piszesz albo o sobie albo o kims innym ale napewno nie o mnie. Obawiam sei ze wyglupiles sie wlasnie nieznajomoscia argumentow SENS ktory nie opowiadala sie przeciwko plotom w miescie a jedynie chcial zmiany koloru z zoltego na jakis inny przy ktorym nie bedzie tak widac brudu no i zeby byl to kolor taki jak w innych miastach. W AMS slupki sa bialo-czerwone i nie wyglada to zle bo kolorami AMS sa wlasnie bialy i czerwony, to kolory Ajaxu itd - ja pamietam ze w PRL byly czerwono-bordowe slupki ktore pozniej zaczeto zastepowac kombinacja bialo-zolta by w koncu byl to zolty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Głupota w waszych wypowiedziach jest powalają IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 08:18 hiiii, ale was wykasowali - widocznie byla dysksuja na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Głupota w waszych wypowiedziach jest powalają 19.05.11, 10:35 Bolek - ty tez jestes na poziomie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Głupota w waszych wypowiedziach jest powalają IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.05.11, 19:54 nie piescilismy sie z znajomymi gazety i magistratu wiec w odwecie ocenzurowano watek - norma w panstwie PO - nie to co w policyjnym panstwie PiS Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: Głupota w waszych wypowiedziach jest powalają 19.05.11, 13:18 Pisali do ZdiTMu aby wyjaśnili jakie są kryteria grodzenia naszego miasta jak popadnie i dostali lakoniczną odpowiedzieć, że wszystko odbywa się zgodnie z prawem, w ramach bezpieczeństwa. Patrz wyżej, aby zarobiła pewna firma z Mierzyna, na literkę "M". Słowem - zlewka ze strony ZDiTM, czy kogoś to dziwi? To niereformowalna jednostka, która robi co chce i nie reaguje na zdroworozsądkowe apele. Pisali też w sprawie ławek, kubłów, krzywych znaków i uwalonych słupów. Skończ z chamskim opluwaniem ludzi, którzy za swoje poświęcenie nie biora ani złotówki z miejskiej kasy, a tu masz dowody: "To właśnie mała architektura, wciąż w Polsce niedoceniana, sprawia, że komfort i jakość życia w miastach, w których o estetykę się dba, jest nieporównywalnie większy niż w tych, w których kwestie estetyki schodzą na dalszy plan. Powoli widać jednak zachodzące zmiany – zmienia się Wrocław, zmienia się Warszawa, nawet na naszym podwórku znalazły się inwestycje takie, jak skwer im. Janiny Szczerskiej, czy plac Jakuba Wujka, które śmiało możemy pokazywać naszym gościom z Polski i zagranicy, nie musząc się przy tym wstydzić. To jednak tylko kropla w morzu potrzeb. Patrząc na resztę miasta widzimy tylko morze żółtych barierek, krzywe znaki drogowe, brudne i brzydkie kosze na śmieci i latarnie. Już dawno przestaliśmy na to zwracać uwagę, myśląc że tak po prostu musi być. Nie jest to jednak prawdą – inwestując bowiem te same pieniądze, można coś zrobić estetycznie i można to zrobić byle jak. Widzimy to na szczecińskich ulicach. Dlatego apel ten kierujemy do Zarządu Dróg i Transportu Miejskiego, spółki Tramwaje Szczecińskie, a także wszystkich szczecińskich firm projektujących drogi. Dość oszpecania naszego miasta! Apelujemy również do Urzędu Miasta Szczecin o opracowanie „Katalogu mebli miejskich” oraz szczecińskiego wzoru przystanków tramwajowych i autobusowych. Katalog powinien zostać opracowany w drodze konkursowej, a obejmować powinien takie zagadnienia, jak ławki, latarnie, słupy, bariery i wygrodzenia, dostosowane zarówno do starej tkanki miejskiej, jak i nowoczesnych osiedli. Projekty techniczne poszczególnych elementów katalogu powinny być powszechnie dostępne, tak aby każda firma mogła wziąć udział w przetargu na ich dostarczenie. Katalog powinien również być obligatoryjnie stosowany przez wszystkie miejskie jednostki organizacyjne przy wszelkich inwestycjach, w które zaangażowane są środki publiczne. Tak, abyśmy mieli pewność, że wykonywane prace będą charakteryzowały się najlepszą jakością, estetyką, jak również ceną. Apel podpisali: Stowarzyszenie Estetycznego i Nowoczesnego Szczecina Helena Freino z imienia Towarzystwa Urbanistów Polskich dr inż. arch. Marek Wołoszyn mgr inż. arch. Gaweł Biedunkiewicz były plastyk miejski Tadeusz Szklarski artysta plastyk Przemysław Cerebierz - Tarabicki" to wszystko znajdziesz na ich stronie, ale nie poczytałeś i nie wchodzisz na forum SSC, więc nie wiesz jak jest naprawdę. Oceniasz tylko zdjęcia z wybiórczej. czy to jest złe działanie? sens.szczecin.pl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=9&cntnt01returnid=16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Głupota w waszych wypowiedziach jest powalają IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.05.11, 20:02 > Pisali do ZdiTMu aby wyjaśnili jakie są kryteria grodzenia naszego miasta jak p > opadnie i dostali lakoniczną odpowiedzieć, że wszystko odbywa się zgodnie z pra > wem, w ramach bezpieczeństwa. Patrz wyżej, aby zarobiła pewna firma z Mierzyna, > na literkę "M". Słowem - zlewka ze strony ZDiTM, czy kogoś to dziwi? To nieref > ormowalna jednostka, która robi co chce i nie reaguje na zdroworozsądkowe apele Jak widac zareagowali... juz nie bedzie zoltego bedzie szary - chyba o to chodzilo od samego poczatku > Pisali też w sprawie ławek, kubłów, krzywych znaków i uwalonych słupów. I? > Skończ z chamskim opluwaniem ludzi, którzy za swoje poświęcenie nie biora ani z > łotówki z miejskiej kasy, widzialem ze maja wpis w KRS na stronie oficjalne logo sfefina flafing garden... wybacz ale nie podzielam pogladu o nie braniu kasy z miejskiej kasy - moze nie bezposrednio ale bez watpienia nikt kto popiera flafing garden nie robi tego za darmo - nawet ci nazelowani dresiarze... No i normalnie oczy mi zwilgotnialy od tego poswiecenia... naprawde nie wiedzialem ze malowanie wagonow sprayem i paradowanie po chodniakch w cynkach dresie i nazelowanych wlosach to takie poswiecenie ale ... musze przyznac - nigdy bym sie tak nie posiwecil zeby zalozyc cyki, dres i zelowac wlosy... Odpowiedz Link Zgłoś
kamadra Tramwaje Szczecińskie malują na szaro. Żółte w... 02.08.12, 20:00 Moje pytanie może jest głupie ale dlaczego nie na zielono albo niebiesko? skoro są to kolory przyjęte przez komunikację, mamy takie barierki w autobusach i tramwajach, a nawet siedzenia w tej kolorystyce, to czemu akurat szary i czarny nagle się pojawił? jaskrawy zielony używany w mieście jako kolor kampanii "floating garden" będzie widoczny, konsekwentnie będzie oddawał politykę estetyczną miasta (o ile w ogóle taka istnieje) i nie będzie żółty, którego to koloru tak nienawidzą SENSowicze (nie rozumiem do końca dlaczego, ale nie zaszkodzi nam trochę oryginalności na tle innych miast). Czy naprawdę nikt na to nie wpadł? Zgadzam się, że szary nie jest żadnym rozwiązaniem - nie widać barierek, a nie po to one jednak są by je ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś