Gość: Fenol Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: IP: 80.48.19.* 14.05.04, 21:51 Jest z poza układu i nie pozwala za bardzo pasożytować na majątku miejskim.Patrz większość poprzedniej rady miasta.A propo braku inwestycji.A ile ich ściągnął pan Runowicz,Koćmiel itd.A sądzę że w trakcie referendum po prostu nie będzie kworum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: IP: *.gryfnet.szczecin.pl 15.05.04, 11:00 Jest po prostu uczciwy i nie ma nikogo godnego aby być prezydentem Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: IP: 62.233.217.* 15.05.04, 11:54 takie popaprańce jak jacyna witt nitras i lubińska czyli wybuchowa mieszanka klimakterium i oszołomstwa dorwie się do rządzenia szczecinem - chroń nas Panie Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 11:58 Gość portalu: Mała napisał(a): > Jest po prostu uczciwy i nie ma nikogo godnego aby być prezydentem Szczecina. w 400 tys miesic enia ma nikogo innego do rzadzenia niz 75 letni magazynier nie majacy pojecia o siwecie jezykachoobcych, nie potrafiacy powiedziec po polsku jednego zdania opetany ksenofobia sterowany przez swoje otoczenie? co do uczciwosci: gdyby byl uczciwy oddal by 10 mln ze swojej pencji, nie posiadalby samowoli budowlanej, nie zatrudnial ciemnych ludzikow na zastepcow, nie kombinowalby przy platnych ogloszeniach w gazecie, nie obsadzalby swoich rownie niewyksztalconych kolegow w spolkach miejskich. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: IP: 62.233.217.* 15.05.04, 12:14 Ty blackexit w wolnym tłumaczeniu ciemny wychodek jesteś kiepski i posrany byle co jesz i byle co gadasz nie nadajesz się do dyskusji z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 13:57 Gość portalu: ZORRO napisał(a): > Ty blackexit w wolnym tłumaczeniu ciemny wychodek jesteś kiepski i posrany byle > > co jesz i byle co gadasz nie nadajesz się do dyskusji z ludźmi co jak co ale zjescsobie lubie. ale skoro juz sobie slodzimy to podoba mi sie twoj jezyk taki kwiecisty. piszesz jurczykowi przemowienia? jak nie to powinienes zaczac. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magazynier Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 16:55 za mordy wali ci cebula i czosnkiem- parchu..... Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 11:55 Gość portalu: Fenol napisał(a): > Jest z poza układu i nie pozwala za bardzo pasożytować na majątku > miejskim. xchodzi np o dom kombatanta pelnomocnika od zaglowcow, brak ogficjalnych konkursow na wolen stanowiska pracy w um, tzw fundusze rprezentacyjne do pensji, obsada razy nadzorczej zwik i mpo? czy o co ci chodzi kolego? A sądzę że w trakcie referendum po prostu > > nie będzie kworum chyba frekwencji. ciemni tepi ludzie wybrali jurczyka to i moga sprawic ze pozostanie. beda sie cieszyli ze szczecin biedny ciemny i zapyzialy nigdy nic nie skumaja. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 11:59 blackexit napisał: > ciemni tepi ludzie wybrali jurczyka to i moga sprawic ze > pozostanie. beda sie cieszyli ze szczecin biedny ciemny i zapyzialy nigdy nic > nie skumaja. pozdrawiam blackexit Tych "ciemnych" było jakby więcej niż tych jasnych głosujących na Lubińską... Ten wredny lud się nie poznał..................> > Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 13:49 Osobiscie wole nawet Nitrasa, Lubinska i Jacyne-Witt od obecnie urzedujacego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 13:58 Bo nie da sie rzadzic gorzej od Jurczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 17:53 Ręczę Ci ,że się da, ale ja nie chcę się o tym przekonać......... Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 13:59 dyrgosia napisała: > > Tych "ciemnych" było jakby więcej niż tych jasnych głosujących na Lubińską... > > Ten wredny lud się nie poznał..................> i to jest wlasnie dramat tego miasteczka. za duzo tu lumpenproletariatu, ludzi bezz wyksztalcenia i emerytow. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 16:35 blackexit napisał: > > i to jest wlasnie dramat tego miasteczka. za duzo tu lumpenproletariatu, ludzi > bezz wyksztalcenia i emerytow. pozdrawiam blackexit To są uroki demokracji...........> Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 18:00 dyrgosia napisała: > blackexit napisał: > > > > > i to jest wlasnie dramat tego miasteczka. za duzo tu lumpenproletariatu, > ludzi > > bezz wyksztalcenia i emerytow. pozdrawiam blackexit > > To są uroki demokracji...........> w demokratyczny sososb mozna tez: 1. wybrac osobe nadajaca sie do czegoklowiek 2. odwolac pezydenta nieudolnego w referendum co ci serdecznie polecam. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 20:23 blackexit napisał: > w demokratyczny sososb mozna tez: > 1. wybrac osobe nadajaca sie do czegoklowiek > 2. odwolac pezydenta nieudolnego w referendum co ci serdecznie polecam. > pozdrawiam blackexit Jeślitak się stanie to też to uszanuję i nie bębę rozdzierć szat............. > > Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 17:25 Niedlugo bedziecie musieli podzielic polowe spoleczenstwa na oszolomow a raczej 3/4, a reszta to nowoczesni europejczycy, kosmopolici, pelni uprzedzen i fobii do patriotyzmu, chrzescijanstwa, Kosciola. Wedlug kategorii oceniania kto jest oszolomem a kto nie, Mickiewicz (ktory miedzy innymi napisal: Tylko pod krzyzem, tylko w tym miejscu, Polska jest Polska, a POlak Polakiem!) tez jest oszolomem, podobnie jak Sienkiewicz, moze i Pilsudzki? Juz oczernia sie przez niedouczonych pseudohistorykow typu Stomma, Garlicki Polsa historie: oczernia sie nasze powstania, wybiela sie zakon krzyzacki, oczernia sie krola Chrobrego, stosuje sie przdomli polfrancuz Chopin, oskarza sie nas o rzekomy antysemityzm itd, itd. Dobrze ze jest kots taki jak prof. Nowak! Pomozcie mi w rozpropagowywaniu mojej strony! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Ty durniu od Nowaka 15.05.04, 17:30 Wprawdzie ja jestem wierny Romanowi Dmowskiemu, ktory byl antagonista marszalka, ale wypada wiedziec, jak pisze sie nazwisko PILSUDSKI. Przestancie rozpieprzac LPR! Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel Re: Ty durniu od Nowaka 15.05.04, 17:36 prof. Nowak nie rozwala LPR'u sama dyskusja czy sluszna krytyka, przeczytaj sobie na mojej stronie polemike Nowaka z Giertychem to otworza Ci sie oczy, chyba ze bardzo jestes zaslepiony Giertychem. Ja traktuje Nowaka jako autorytet i buszujac po forach nieprzyjaznych patriotyzmowi, mysli ojczystej czyli takich jak: gazeta.pl, wprost.pl oprocz jakis wyzwisk i durnych epitetow w ogole nikt nie potrafil polemizowac i wykazac klamstwo Nowakowi!! Nowak bardzo pozywtywnie oceniea Dmowskiego, w swej ksiazce odpiera zarzuty iz jest byl on nacjonalista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sydonia Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:46 Fenol, co ty opowiadasz? spoza ukladu? nibY jakiego? w ogole wiesz co piszesz? a cala ekipa wiceprezydencka niby skad sie wziela?pan wiceprezydent Kryzstek - jakieZ walorY jego intelektu i kwalifikacje zdeczdowaLy o tzm, ze zostal w wieku lat dwudziestu paru wazynzm urzednikiem w urzedzie wojewodzkim? Dyrektorem gabinetu wojewody Lisewskiego, bodajze, poprawcie, jesli sie myle. Od kiedy chlopaczek po studiach, bez osiagniec zawodowych dostaje taka fuche? I to niby nie jest uklad? To jasne, ze po takim efektownym zawodowym starcie chlopaczek zawsze bedzie mial tzlko odpowiednie posady. Uklad o to zadba. To najprostszy przyklad. O innych nie chce mi sie pisac. byc moze sie myle i sklad zarzadu przysnil sie Jurczzkowi w noc po wyborach - przyszedl do niego we snie aniol i powiedziaŁ- wez tych ludzi, to jedyni uczciwi w tzm miescie! Wiec Jurczyk zaraz jak sie obudzil,zanotowal nazwiska i kazal heroldom znalezc tych ludzi i przyprowadzic ww. przed swe oblicze.... Odpowiedz Link Zgłoś
fifrock Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: 15.05.04, 14:08 nie powinien zostac, bo uczciwosc (hipernova, dzialka - to przez glupote) to za malo, zeby byc prezydentem jakiegokolwiek miasta. Choc oplemizowalbym czy nie da sie gorzej juz rzadzic. Zastanawiam sie, co jest gorsze - szkody ktore wychodza na swiatlo dzienne (Jurczyk) czy tez takie, ktore sa zbyt dobrze zaplanowane (np. taki wczesny Wieczorek) zeby spoleczenstwo cos wiecej o nich uslyszalo...? A Jurczyk niech odejdzie, opowiadano mi jak wygladaja u niego narady. Rece zalamac mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
czatowniczka musi odejść - innej opcji niema 15.05.04, 17:33 tak nie ma musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Jurczyk kompromituje ruch narodowy... 15.05.04, 17:36 ... wspolpraca z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel Re: Jurczyk kompromituje ruch narodowy... 15.05.04, 17:39 to tak samo jakby oczerniac Wyszynskiego ze rozmawial z komunistami albo ks. Kordeckiego ze wysylal listy do Szwedow! Wiadomo przeciez ze robili oni to dla dobra narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jurczyk kompromituje ruch narodowy... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 12:26 Czy ktoś ze zwolenników jurczyka mógłby podać choć JEDEN RACJONALNY argument przemawiający za tym aby pozostał na urzędzie? Do tej pory słyszę: - jest uczciwy - ja mam co do tego wątpliwości, niezrealizowane obietnice wyborcze, zwalanie na media własnej do nich niechęci, choćby nielegalny domek, choćby wypieranie się, że wiedział o ewentualnym 10 mln odszkodowaniu, choćby współpraca z kolegą Ptaka.... Poza tym uczciwość to troche za mało aby być prezydentem. - nie dorobił się, ma tylko mały domek na działce - ma też mieszkanie i coś w banku, pensji prezydenta, pieniędzy z wynajmu chyba w całości nie przejada. Być może nie są to duże pieniądze, ale mimo wszystko argument na TAK, bo nie jeździ mercem, jest dosc zaskakujący. "Bieda" Jurczyka świadczy o braku przedsiębiorczości, energii, umiejętności radzenia sobie w nowej Polsce. Prezydent powinien te umiejętności posiadać, nie może tkwić cały czas w latach ubiegłych. - zabili mu syna - tak to wielka tragedia tego człowieka. Ale przecież nie jest to powód do piasowania stanowiska we władzach miasta. Ma być prezydentem z powodu litości???!! - wybrany demokratycznie - tak, to prawda. Dlatego siedzi w UM. Ale to że został wybrany nie znaczy, ze sie nadaje na prezydenta ;-). W tym kraju stosunek ludzi do demokracji jest jeszcze kulawy, społeczeństwo nie bierze czynnego udziału w życiu publicznym. Tymiński też prawie został wybrany, Wałęsa także ze względu na zasługi. Jurczyk podobnie. Wybrano go za lata 80. Gdyby nie historia nie miałby szans. Brakuje mu dużo do sprytu Leppera. Już nie pamiętam innych argumentów. A chciałabym usłyszeć: - Jest człowiekiem inteligentnym, GODNIE reprezentującym nasze miasto. Jest duże prawdopodobieństwo, że zrobi cos konkretnego, pożytecznego dla Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Jurczyk kompromituje ruch narodowy... 16.05.04, 12:31 Już to mówiłam, ale powtórzę, jest taka stara przypoweść o muchach: pod kościołem siedział żebrak, na jego otwartych ranach siedziały muchy i piły krew, przechodził Dobry Samarytanin pochylił się nad żebrakiem i odgonił muchy, na to żebrak przerażony: cóżeś uczynił TE BYŁY NAJEDZONE..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Jurczyk kompromituje ruch narodowy... IP: *.fnet.pl 16.05.04, 13:01 ale ich "potomstwo" nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jurczyk kompromituje ruch narodowy... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 14:08 Chciałas powiedzieć, że Jurczyk się już najadł???!! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Jurczyk kompromituje ruch narodowy... 16.05.04, 17:54 Gość portalu: e.beata napisał(a): > Chciałas powiedzieć, że Jurczyk się już najadł???!! ;-))))) > > Chciałam powiedzieć, że zmiany dla samych zmian mnie nie przekonują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jurczyk kompromituje ruch narodowy... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 22:20 Gdyby nie zmiany, to byśmy w dalszym ciągu ogony mieli. Czy naprawdę chcesz miec Jurczyka jako prezydenta?? Jeżeli na niego głosowałaś wiedzac jaki jest, jeżeli w dalszym ciagu wierzysz w niego to O.K. Nie będe sprowadzała ciebie z wybranej drogi ;-)) Ale jż. widzisz co ten człowiek wyprawia, a jakaś inteligencję w koncu posiadasz i piszesz, że to ciebie w ogóle nie obchodzi, to dyrgosiu coś jest nie tak. Bo wynika z tego, ze losy miasta niewiele ciebie obchodzą, nie przeszkadza tobie prezydent marionetka, czyli twój rozwój społeczny kuleje. Powołujesz sie na demokrację. Demokracja wymaga udziału w życiu publicznym. Więc albo lubię jurczyka, jest dobrym prezydentem idę głosowac aby został lub głosujesz na nie. W tym przypadku postawa zachowawcza jest co najmniej dziwna. Postępowanie jurczyka mi się nie podoba, ale chce aby dalej rzadził, bo mi nie przeszkadza ;-)) Zaiste daleko posunięta tolerancja ;-))) Naprawdę zatrudniłabys w swojej firmie pana Jurczyka???? /nie mam na myśli stanowiska magazyniera ani ogrodnika/. A chcesz aby rządził miastem. Bo co publiczne to niczyje? Wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: JURCZYK MUsi odejść! 16.05.04, 14:40 bo jest po prostu niedouczonym i prymitywnym człowiekiem szkodzącym szczecinowi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: JURCZYK MUsi odejść! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 16.05.04, 14:43 Tp kim jest ten douczony człowiek na poziomie na jego miejsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Wątpliwy Re: JURCZYK MUSI ZOSTAĆ, BO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 17:33 blackexit chce do koryta Odpowiedz Link Zgłoś