sobiepan1 05.08.11, 09:38 - agitatorów, aparatczyków,sprzedwczyków. Az się żygać chce! Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Nigdy nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkaniec Re: Coraz więcej PO - jebańców na tm forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 09:59 A tak bardziej konkretnie? Po imionach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Coraz więcej PO - jebańców na tm forum IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 10:19 I analfabetów: Aż się żygać chce! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc co raz wiecej osob.. 05.08.11, 10:24 wymiotuje na forum... Jakis nowy powod, czy tez ten sam, od lat.. Katolicyzm w osranych majtkach komunistycznych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Coraz więcej PO - jebańców na tm forum IP: *.globalconnect.pl 05.08.11, 14:08 Naucz się rzygać poprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detr Re: Coraz więcej PO - jebańców na tm forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 22:27 vomiting is vomiting:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
blooml slyszalem, ze 05.08.11, 17:59 ponoc na forach: "Tygodnik Wedkarski", "Cesarzem byc: HowTo" oraz "White Power!" jest wiecej PISiakow. Nie mecz sie tutaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: Coraz więcej PO - jebańców na tm forum 06.08.11, 09:04 przypuszczam ze to dopiero poczatek bo trzeba tematow zastepczych aby nie mowic o drozyznie,bezrobociu ,słuzbie zdrowia oraz innych obietnicach Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
blooml tak, tak, dawaj, dawaj! 06.08.11, 09:40 opowiedz nam jeszcze cos o tym jak to kiedys, za Kaczynskiego, bylo lepiej. Gdyz ten wybitny maz stanu przyszedl, zatoczyl wzrokiem po okolicy, zrobil (nie wiadomo co, ale cos chyba) co trzeba i nagle byl dobrobyt. Czekam z utesknieniem soczystej opowiesci i porownania ceny cukru i paliwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as i tak gospodarka jest najważniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 10:33 rok rzadów kaczora i decyzja o gazoporcie w świnoujściu a nie gdańsku no i decyzja o budowie s3 , wiec o co ci chodzi, chyba ze jesteś z gdańska to co innego. Już nie mówię o takich szczególach jak obnizce podatków w tym ulga dla dzieci co ją teraz PO nosi się z zabraniem po wyborachLUB ICH ZNIESIENIE JAK przypadku darowizn w najbliższej rodzinie, obniżka taksy notarialnej. A to wszystko przez 2 lata rzadów PIS.Dla tego regionu PO JEST NAJGORSZĄ OPCJĄ RZĄDZĄCĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: i tak gospodarka jest najważniejsza IP: *.szczecin.mm.pl 06.08.11, 10:47 ale za uchwałą o podwyżkach w przedszkolach i likwidacji zajęć dodatkowych to zagłosowali wszyscy jak jedna sfora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: i tak gospodarka jest najważniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 11:02 a dziwisz się z tego co wiem że zajęcia dodatkowe bo nikomu się nieopłaca tego likwidować jest zarobek dla przedszkola jest nadmiar chętnych do prowadzenia i jest finansowanie od rodzicóww przedszkolach są ale od zawsze były płatne przez rodziców 25 zł za miesiąc .Podwyżki za przedszkola są uzasadnione ekonomiczne. Dużo tu już było madrali z cyklu jak to dobrze ze stocznia upadła ., I tych pieniążków ze stoczni właśnie brakuje w mieście . Samo miasto miało ze stoczni ok 30 mln zł w podatkach bezpośrednio rocznie plus kooperanci plus większe obroty w szczecińskich usługach i sklepach.Pewnie będązabierane dalsze darmowe lub półdarmowe usługi miejskie taki mamy bilans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: i tak gospodarka jest najważniejsza IP: *.szczecin.mm.pl 06.08.11, 19:25 na zewnątrz przedszkola takie same zajęcia nie kosztują 25 zł tylko 95. Logopeda jeszcze drożej. A poza tym trzeba dowieźć gdzieś tam stracić czas i pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
blooml a co ma wspolnego Kaczor z decyzja o gazoporcie? 06.08.11, 14:06 chodzi o to, ze byl w okolicy? Bo nie rozumiem? To ze wybrana zostala opcja świnoujska ma oznaczac, ze Kaczynski byl taki super? W Gansku sie nie ciesza - na ten przyklad. I opowiedz mi jeszcze o tej obnizce podatkow, bo bardzo mnie tym zaintrygowales... Oraz o ozywieniu gospodarczym w Polsce,w czasie rzadow SamoPISoLPRu - nie mozna tego pominac. Nie pomin tez tego, ze za Kaczynskiego cukier i paliwo bylo tansze, bo to wazne jest i bardzo z tematem zwiazane. Przypisujecie Kaczynskiemu zaslugi, nie bedace jego udzialem i jeszcze sprawiacie wrazenie przekonanych, ze w tych bzdurach tkwi ziarno prawdy. Y-ym - bzdura, kpina i pozal sie Boze ;) Zanim sie znajda bardowie spiewajacy o cnotach Kaczynskiego i zarzucajacy mi brak argumentow zapytam o kilka rzeczy: 1) czy wiecie kiedy uruchomiono w Polsce unijne fundusze strukturalne i jaki to mialo wplyw na ozywienie gospodarcze? 2) czy wejscie do Unii bylo zasluga Kaczynskich? 3) jaki wplyw na ceny paliw i sytuacje gospodarcza na swiecie ma kryzys swiatowy, z ktorym ciagle mamy do czynienia? 4) jaki wplyw na cene cukru ma cena paliw i podniesienie kosztow produkcji papieru? 5) kiedy bedzie wniosek o postawienie Tuska przed Trybunalem Stanu (w Polsce) i przed Miedzynarodowym Trybunalem Sprawiedliwosci (w Hadze) ws. zapasci na rynku kredytow hipotecznych w Stanach, upadek bankow Merrill Lynch, Goldman Sachs, Lehman Brothers, Citigroup etc. ? A kiedy Go rozlicza za rozruchy w Turcji i Egipcie, za kryzys w Grecji oraz, co najwazniejsze i zwiazane, za swiatowe ceny paliw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: a co ma wspolnego Kaczor z decyzja o gazoporc IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.08.11, 14:38 > Przypisujecie Kaczynskiemu zaslugi, nie bedace jego udzialem i jeszcze sprawiac > ie wrazenie przekonanych, ze w tych bzdurach tkwi ziarno prawdy. Y-ym - bzdura, > kpina i pozal sie Boze ;) robia dokladnie to samo co ty? dlaczego bronisz im tego samego? dlaczego uwazasz ze nie wolno im przypisywac Kaczynskiemu rzeczy ktorych nie zrobil skoro tobie i tobie podobnym mozna? Wy robicie to nieusatannie przypisujac Kaczysnkiemu rzeczy ktorych nie zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: a co ma wspolnego Kaczor z decyzja o gazoporc 06.08.11, 14:44 Co prawda to prawda, Kaczy nie może miec dzieci ... taki jego parszywy los ! Odpowiedz Link Zgłoś
blooml nikomu niczego nie bronie i goraco zachecam 06.08.11, 20:04 ;) ogromnie minie cieszy kazda dyskusja zawierajaca argumenty. Ja rozumiem, ze zza zmywaka w Antwerpii sprawa wyglada inaczej, ale nie-e, y-ym [ ;) ]. Lubie, nie zabraniam, a nawet goraco zachecam. Niech mi Vlad.H, drogi Vladzie.H, napisze, jakiez to niezasluzone przewiny przypisalem Kaczynskiemu. Chyba, ze znowu piszesz o mitycznych "wy" - trudno mi bedzie "brac w tylek" za peleton. Ja z ogromna checia podyskutuje z Toba o konkretach - i dotyczy to zarowno przymawiania Tuskowi (bo go nie lubie), chwalenia Kaczynskiego (tez go nie lubie, ale jest jedna rzecz, ktora - moim zdaniem - powinien sie szczycic, a nawet o tym nie wspomina) czy o dokladnie kazdym innym polityku w tym (lub innym) kraju. Jesli bedziemy prowadzic merytoryczna dyskusje i Vlad.H, drogi Vladzie.H, nie bedzie sie obrazal - to moge sie nawet powstrzymac od zartowania z ptaszka Vlada.H, drogi Vladzie.H. Ja jestem pokojowo nastawiony kolezka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: nikomu niczego nie bronie i goraco zachecam IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.08.11, 21:35 > ogromnie minie cieszy kazda dyskusja zawierajaca argumenty. Ja rozumiem, ze zza > zmywaka w Antwerpii sprawa wyglada inaczej, ale nie-e, y-ym [ ;) ]. Lubie, nie > zabraniam, a nawet goraco zachecam. a ty w kolko chcesz wiedziec gdzie pracuje i ile zarabiam - ja zas nie jestem zainteresowany twoimi zarobkami ani miejscem pracy (pomine juz przez grzecznosc opinie o zdolnosciach wychowaczych twoich rodzicow ktorzy nie potrafili ci wpoic ze kazda uczciwa praca ujmy nie przynosi) > Niech mi Vlad.H, drogi Vladzie.H, napisze, jakiez to niezasluzone przewiny przy > pisalem Kaczynskiemu. Chyba, ze znowu piszesz o mitycznych "wy" - trudno mi bed > zie "brac w tylek" za peleton. wy czyli agitatorzy PO ktorzy ozywili sie jakis czas temu - przeczytaj wlasne wpisy na temat tego co przypisujesz Kaczynskiemu. Nie lubie Kaczynskiego nie odpowiada mi lansowany bogoojczyzniany model patriotyzmu lansowanego przez PiS (zreszta nie do konca szczerze jak mi sie wydaje ten model lansuje PiS ale mniejsza z tym). > Jesli bedziemy prowadzic merytoryczna dyskusje i Vlad.H, drogi Vladzie.H, nie b > edzie sie obrazal - to moge sie nawet powstrzymac od zartowania z ptaszka Vlada > .H, drogi Vladzie.H. Ja jestem pokojowo nastawiony kolezka ;) co rozumiesz przez merytoryczna dyskusje skoro caly czas probujesz deprecjonowac i dezawuwowac tych z ktorymi masz rzekomo prowadzic merytoryczna dyskusje? nie czuje tego bys chcial dyskutowac (anwet niemerytorycznie) - po prostu chcesz blysnac... Odpowiedz Link Zgłoś
blooml Re: nikomu niczego nie bronie i goraco zachecam 06.08.11, 23:52 > a ty w kolko chcesz wiedziec gdzie pracuje i ile zarabiam - ja zas nie jestem z > ainteresowany twoimi zarobkami ani miejscem pracy (pomine juz przez grzecznosc > opinie o zdolnosciach wychowaczych twoich rodzicow ktorzy nie potrafili ci wpoi > c ze kazda uczciwa praca ujmy nie przynosi) kalafiorem, dokladniej rzecz mowiac, wisi mi gdzie pracujesz i ile zarabiasz. Natomiast zauwazylem, ze Cie to swedzi, well... here we go ;) > wy czyli agitatorzy PO ktorzy ozywili sie jakis czas temu - przeczytaj wlasne w > pisy na temat tego co przypisujesz Kaczynskiemu. nie chcialbym powiedziec, ze stosujesz antagonistyczna retoryke - jak Kaczynski (a wczesniej Gomulka), wmawiajac ludziom, ze kazdy kto Go krytykuje to "agitator PO" i wrog klasowy. Jesli zaprzeczysz, ze Kaczynski w to gra to pojade do Holandii i zatluke Cie czerstwa bagietka ;) Ja akurat naleze do ludzi nie szczedzacych razow PO. Nie rani mnie zupelnie, ze nie trawisz zycia na sledzenie moich sieciowych inkarnacji i wystapien. Na forum Gazety krytykuje sie wszystkich, ale raczej niewiele spotkasz pochwal Platformy, wiec nie bardzo mam z czym dyskutowac. Ze nie bronie Kaczynskiego? A powiedz mi, jak broni sie populisty? Co przypisuje Kaczynskiemu? Chodzi Ci o to, ze gdzies tu zazartowalem, ze pomogl sie targnac Lepperowi? Sam napisalem, ze w to nie wierze i bardziej mi to pasuje do Kiszczaka, jesli watek "pomocy" sie pojawi. Bo jesli mowisz o moim zarzucie, ze Kaczynski jest bezposrednio odpowiedzialny za SKALE tragedii Smolenskiej i wspolodpowiedzialny za tragedie sama - nie mam co do tego watpliwosci. I nie ma to nic wspolnego z sympatiami politycznymi, a potrafie to wiarygodnie i spokojnie uzasadnic, bez wyciagania spiskow i innych naciaganych, nawiedzonych bzdur. > Nie lubie Kaczynskiego nie odpowiada mi lansowany bogoojczyzniany model patriot > yzmu lansowanego przez PiS (zreszta nie do konca szczerze jak mi sie wydaje ten > model lansuje PiS ale mniejsza z tym). No to w tym zakresie sie zgadzamy. Przynajmniej do nawiasu. Niejaki Kurski czy Ziobro kloca sie w mojej ocenie z wizerunkiem "nie do konca szczerych" - sa falszywi i na wskros zepsuci, a Kurski jest wrecz obludny i cyniczny otwarcie (jeden z niewielu ludzi na ziemi, ktory budzi we mnie autentyczny wstret). Jesli chcesz - podam przyklady. Kaczynski jest politycznie niebezpieczny (a ostatnio tez nieobliczalny) za sprawa swoich podobienstw do innych, znanych z historii, autokratow. I niemowie tego po to, zeby draznic zwolennikow - po prstu nie mam co do tego watpliwosci. > co rozumiesz przez merytoryczna dyskusje skoro caly czas probujesz deprecjonowa > c i dezawuwowac tych z ktorymi masz rzekomo prowadzic merytoryczna dyskusje? touche, mam moze fatalne poczucie humoru i za jego sprawa najwygodniej mi wykazac absurd tej czy innej tezy przez kpine. Przepraszam. (bez mrugania) To co? Dyskutujemy, czy sie dalej gniewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Vlad IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.11, 00:20 Moja rada - nie gadaj z tym gnojem.. blooml napisał: > kalafiorem, dokladniej rzecz mowiac, wisi mi gdzie pracujesz i ile zarabiasz. N > atomiast zauwazylem, ze Cie to swedzi, well... here we go ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Vlad IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.08.11, 14:46 i do tego gojem! Nie zapomnij dodac ze Vlad jest gojem i dlatego jest gnojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Vlad IP: *.speckledfloor.com 07.08.11, 15:48 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > i do tego gojem! Nie zapomnij dodac ze Vlad jest gojem i dlatego jest gnojem. Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem - to było skierowane do ciebie, żebyś nie gadał z blomml... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Vlad IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.08.11, 17:42 ale ja jestem gojem i dlatego jestem gnojem - to tylko stwierdzenie stanu faktycznego - abstrahujac od calej reszty Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Vlad 07.08.11, 17:46 nie popadaj jednak w defetyzm i cierpietnictwo! Ciesz sie ze napletek masz na miejscu, a nie w szafie!.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Vlad IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.08.11, 17:50 > Ciesz sie ze napletek masz na miejscu, a nie w szafie!.. "Moj Ci Jest!" > nie popadaj jednak w defetyzm i cierpietnictwo! Consummatum est! www.youtube.com/watch?v=hVnZT-waxeM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: nikomu niczego nie bronie i goraco zachecam IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.08.11, 13:02 > kalafiorem, dokladniej rzecz mowiac, wisi mi gdzie pracujesz i ile zarabiasz. N > atomiast zauwazylem, ze Cie to swedzi, well... here we go ;) ? mnie? mozesz przytoczyc jakikolwiek moj wpis w ktorym uzalam sie nad tym ze pracuje na zmywaku w Antwerpi/Maastricht? - czy po prostu prowadzisz merytoryczna dyskusje probujac mnie dezawuwowac - przeciez ja ci konkurencji nie robie - ty na zmywaku w PL ja w NL (FYI zmywak jest w Maaskantje) www.youtube.com/watch?v=UZ_a62ASIp0 www.youtube.com/watch?v=Bsxs0DbMYH4 www.youtube.com/watch?v=upaXQCtlpUQ > Co przypisuje Kaczynskiemu? Chodzi Ci o to, ze gdzies tu zazartowalem, ze pomog > l sie targnac Lepperowi? Sam napisalem, ze w to nie wierze i bardziej mi to pas > uje do Kiszczaka, jesli watek "pomocy" sie pojawi. problem w tymze wiele osob wlasnie tak uwaza - ja juz wyraznie powiedzialem - nie chce zeby ktos zabieral mi moje prawa obywatelskie w imie poprawy mojego bezpieczenstwa. >Ze nie bronie Kaczynskiego? A powiedz mi, jak broni sie populisty? Przeciez nie tylko Kaczynski jest populista - nie mniejszym populista jest np Tusk ba byc moze przez fakt subtelnosci swojego populizmu jest Tusk nawet bardziej niebezpieczny - bo skuteczny czego sie nie da powiedziec o kaczynskim. > Bo jesli mowisz o moim zarzucie, ze Kaczynski jest bezposrednio odpowiedzialny > za SKALE tragedii Smolenskiej i wspolodpowiedzialny za tragedie sama - nie mam > co do tego watpliwosci. I nie ma to nic wspolnego z sympatiami politycznymi, a > potrafie to wiarygodnie i spokojnie uzasadnic, bez wyciagania spiskow i innych > naciaganych, nawiedzonych bzdur. Ja zas uwazam ze Smolensk jest wypadkowa wielu rzeczy i nie mozna przypisac winy jednej osobie. > No to w tym zakresie sie zgadzamy. Przynajmniej do nawiasu. Niejaki Kurski czy > Ziobro kloca sie w mojej ocenie z wizerunkiem "nie do konca szczerych" - sa fal > szywi i na wskros zepsuci, a Kurski jest wrecz obludny i cyniczny otwarcie (jed > en z niewielu ludzi na ziemi, ktory budzi we mnie autentyczny wstret). Jesli ch > cesz - podam przyklady. Kaczynski jest politycznie niebezpieczny (a ostatnio te > z nieobliczalny) za sprawa swoich podobienstw do innych, znanych z historii, au > tokratow. I niemowie tego po to, zeby draznic zwolennikow - po prstu nie mam co > do tego watpliwosci. Ja zas mam watpliwosci - lamanie praw obywatelskich za rzadow PO ma skale nieporownywalnie wieksza w stosunku do skali lamania praw obywatelskich za rzadow PiS. Co do cynizmu Kurskiego czy Ziobry - zauwaz cynizm innychygraczy politycznych - po prostu nie sa oni tak dokladnie lstrowani przez mainstreamowe media przez kurski czy ziobro funkcjonuja jako straszaki. > touche, mam moze fatalne poczucie humoru i za jego sprawa najwygodniej mi wykaz > ac absurd tej czy innej tezy przez kpine. Przepraszam. (bez mrugania) przede mna sie nie musisz tlumaczyc - to kwestia tego jak ty sam postrzegasz swoja wypowiedz - jesli rzucasz cos i stajesz z boku gotowy by powiedzac aaaaaa zbijalem sie z was i w ten sposob zdystansowac sie od tego co napisales to doprowadzasz do sytuacji w ktorej nie masz warygodnosci jako rozmowca - prowadzenie dyskusji merytorycznej wtedy nie ma sensu - mozna sie za to obrzucac sniezkami az ktoras ze stron nie padnie na glebe. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Vladkowi i innym... z lewa i z prawa.. 07.08.11, 16:37 wyciagnalem z sieci ta opinie, bo jest jakos zbiezna z moimi przemysleniami.. Slusznie niektorzy mowia tu o POPiSie, bo to jest twor jak zabawa w dwoch policjantow; dobrego i zlego, ale czesto sie zapomina ze obydwoch pracuje dla tej samej instytucji.. ----------------- "Niestety przychylam sie do panskich pogladow. Wie Pan, ja od bardzo dawna zastanawialam sie (z calym szacunkiem dla sp. Lecha Kaczynskiego jako czlowieka i niech mu Bog wszystko wybaczy) jak to w ogole bylo mozliwe w cywilizowanym europejskim kraju, ze czlowiek o tak przecietnych mozliwosciach intelektualnych byl od dziesiatkow lat desygnowany na najwyzsze stanowiska. Kolejno: prezydent Warszawy (wtedy jedyna jego wizyta zagraniczna to Izrael, oddawanie zydom majatkow w Warszawie itp.), Prezes NIKU-u, Minister sprawiedliwosci (przerwanie ekshumacji w Jedwabnem z wiadomym skutkiem miedzynarodowym), prezydent Polski (reaktywacja B'nai B'rith, tarcza amerykanska, rujnacja gospodarki, zniszczenie kontaktow z Rosja, wymazanie z politycznej mapy polskich partii narodowych, podpisanie traktatu lizbonskiego itp. itd ). Mysle, ze trzeba bylo jakiegos mocnego “napeduâ€? z zewnatrz i nie lada zrecznosci tubylczej grupy wplywu zeby to wszystko tak udatnie przeprowadzac. Sam Jaroslaw chyba by Lechowi nie wystarczyl do pomocy. Organizatorzy niewatpliwie swietnie znali nasza polska slabosc do wielkich patriotycznych i religijnych gestow. I miedzy innymi Katyn byl dla nich nosnym i inspirujacym tematem do mydlenia oczu i oszukiwania Narodu. Na tym jechali od lat i na tym budowali cala swoja popularnosc tuszujac inteligentnie wszystkie antypolskie akcje polityczne i gospodarcze. Mysle, ze ta fanatyczna chec przypodobania sie swoim przyszlym wyborcom sklonila oboz Lecha do tak idiotycznych ruchow jakie wykonali lecac wspolnie do Smolenska. Wyobrazmy sobie te naglowki w prasie: wyladowali we mgle, ryzykujac zyciem, zeby nie spoznic sie na uroczystosci w Katyniu. No zupelnie druga Gruzja mi sie przypomina.Ciekawe jak dlugo bedziemy sie jeszcze na to wszystko nabierac?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Vladkowi i innym... z lewa i z prawa.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.08.11, 17:47 >"Ciekawe jak dlugo bedziemy sie jeszcze na to wszystko nabierac?" zawsze - Polacy to narod skazany na to by byc nabieranym - im dluzej przebywam na emigracji tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze tak juz bedzie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: Vladkowi i innym... z lewa i z prawa.. 07.08.11, 19:11 estem na emigracji wewnętrznej, ale jestem przekonany ,ze w tym kraju nic się nie zmieni. Od lewa do prawa , jedna banda politycznych nieudacznków , im wszystkim nie zależy na interesie Polski i Polaków, ale na zaspokojeniu własnych potrzeb i zabezpieczeniu na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Vladkowi i innym... z lewa i z prawa.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.08.11, 19:30 bylem na emigracji wewnetrznej a wyjazd (przypadkowy) tylko to przypieczetowal - opinie o klasie poliycznej, jej jakosci wyrobilem sobie juz dawno i jakos nie widze szansy na to by sie to moglo zmienic. Polakom juz dawno odebrano szanse na normalnosc, ich dzieci zawsze beda obywatelami drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as z punktu widzenia szczecina PO jest najgorszą opcj IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.11, 11:34 widać to po dokonaniach . Tak to jest jak nie mamy obecnie znaczącego polityka w partii rządzącej co znaczy litwa, marcinkiewicz zaremba urban w partii.są zwykłymi zołnierzami do głosowań.Nie stać nas na\wet na vice ministra w małoznaczącym resorcie.Zobaczcie kto zarządza terenami stoczni twór zwany silesia z ludzi ze śląska utworzony z ARP podlegający gradowi wszystko państwowe ,pośredników od groma a nawet lokalnych ludzi nie wzieli do władzy nad majątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: z punktu widzenia szczecina PO jest najgorszą IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 08.08.11, 20:33 myslisz ze tak jest dopiero od PO? wczesniej bylo SLD, SKL, AWS, UW itd... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: z punktu widzenia szczecina PO jest najgorszą 09.08.11, 19:09 wpolityce.pl/wydarzenia/5820-wazna-wypowiedz-prof-thompson-polska-nie-ma-zadnych-przyjaciol-tak-jak-kiedys-irlandczycy-polacy-moga-liczyc-tylko-na-siebie www.facebook.com/note.php?note_id=327873708330&id=400113975709&ref=mf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: z punktu widzenia szczecina PO jest najgorszą IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.08.11, 20:52 tak, znam ten tekst - niestety pomija sie tam jeszcze jeden aspekt kolonializmu - kosciol - to wlasnie czerwone z czarnym uczynilo z nas przegrany narod - po setkach lat indoktrynowania jako narod jestesmy skarleli mentalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: z punktu widzenia szczecina PO jest najgorszą IP: 80.50.142.* 10.08.11, 14:39 chodzi o to kto jest blisko dworu naczelnego chyba nie muszę udawadniać ile brudziński ma do kaczora a ile litwa do tuska. Zresztą polityka zrównowaznego rozwoju dla Szczecina jest bardziej korzystna niż rozwój 5-6 miast. S3 mamy dzięki temu że marcinkiewicz był z gorzowa gazoport dzięki temu ze stąd był wiechecki czy gróbarczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a co ma wspolnego Kaczor z decyzja o gazoporc IP: 80.50.142.* 10.08.11, 14:34 decyzja gdzie ma być gazoport po ogromnej walce stoczonej z gdańskiem zapadła za PIsu Wiechecki: Popieram budowę gazoportu Nasz Dziennik, 2006-05-17 Ministerstwa Gospodarki i Gospodarki Morskiej stoją przed ważną decyzją dotyczącą lokalizacji terminalu gazowego. Brane są pod uwagę dwa porty: w Szczecinie Świnoujściu i w Gdańsku. Według ministra gospodarki morskiej Rafała Wiecheckiego, decyzja w tej sprawie zapadnie w tym roku. - Jeśli chodzi o kwestię umiejscowienia terminalu gazowego, obecnie uważam, że gazoport powinien być umiejscowiony w Świnoujściu. Powody są następujące: bliskość cieśnin duńskich, dostęp do otwartego morza, gdzie mogą wpływać największe gazowce, przygotowany grunt pod inwestycje, bliskość zakładów chemicznych Police i Zespołu Elektrowni Dolna Odra, które wspólnie mogą przetwarzać nawet 25 proc. gazu, który byłby składowany w gazoporcie - powiedział w rozmowie z "Naszym Dziennikiem" szef resortu gospodarki morskiej. Według niego, ważne są także kwestie strategiczne, a więc uznanie, że ziemie zachodnie, w tym Pomorze Zachodnie, to nie jest ziemia "oderwana od Polski, którą nikt się nie interesuje, ale że jest to region strategicznie ważny dla Polski". Jednak minister zaznaczył, że chce poznać również argumenty strony gdańskiej. - Dlatego decyzja jeszcze nie jest przesądzona. Sprawa powinna być załatwiona w ciągu tego roku - podkreślił Wiechecki. Jak poinformował, budowa terminalu gazowego pociąga za sobą następne strategiczne decyzje, a więc kto powinien produkować gazowce - czy polskie stocznie czy stocznie zagraniczne. - Wiemy, że Stocznia Gdańska zgłaszała chęć budowy - powiedział minister. Inna decyzja, zdaniem szefa resortu, dotyczy właściciela tych statków - czy należy utworzyć odrębną spółkę, czy właścicielem ma być Polska Żegluga Morska. - To są poważne decyzje dla państwa polskiego - dodał minister gospodarki. Rząd zdecydował o budowie terminalu na skroplony gaz w styczniu tego roku. Ma to być forma dywersyfikacji dostaw tego surowca. Listy intencyjne w sprawie gazoportu kierownictwo Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa podpisało z zarządami obydwu potencjalnych oferentów - portów w Szczecinie Świnoujściu oraz w Gdańsku. Planuje się, że terminal będzie gotowy do 2010 roku. Z a pisu zmiejszono podatki od darowizn wrodzinie i zaklepano stawkę 18% od PIT od 2009 , wprowadzono ulgę na dzieci to już 5 rok jak ją odliczmy i zyta zmniejszyła narzuty na pracę. I to są fakty . Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: i tak gospodarka jest najważniejsza 08.08.11, 12:59 Decydowania bez środków jest nieistotne. Ważne jest kto znajduje kase. Po PiS zostały same długi przez te ich decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobiepan Re: Coraz więcej PO - jebańców na tm forum IP: *.ip.netia.com.pl 09.08.11, 20:05 A ty czego morde sobie wycierasz? żle ci? Idź do Rydzyka, i czerwono czarnych, oni tobie dadzą! Po mordzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Coraz więcej PO - jebańców na tm forum IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 08:07 Będą bardziej aktywni po wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas125 Re: Coraz więcej PO - a ostrzegałem IP: *.welnowiec.net 10.08.11, 12:06 drodzy szczeciniasci - ostrzegalem Was jako sas12, sas125 - juz od dawna nie glosujecie na sld i kawacha mimo ze on tak ladnie wyglada w niebieskiej koszuli, nie glosujcie na PO bo Wam uwalą stocznię , i uwalili -i stocznie i FSO w W-wie / szczecin i -w-wa to moje miasta/. Za krytyczne ale nie ordynarne uwagi pod adresem PO i lewicy pseudopolskiej zostalem w nagrodę zabanowany - w ramach demokracji i wolnosci slowa w GW prawdzie mimo to pozdrawiam Was - Czuwaj ! Niech żyje wolna Polska bez Tuska PO to same sukcesy/ha ha ha/ a PiS to bialorus o tu w tym linku mysle, ze Was przekonam: rebelya.pl/discussion/32696/glosuj-na-po/#Item_0 Odpowiedz Link Zgłoś