Dodaj do ulubionych

Centralna procesja Bożego Ciała

IP: *.comnet.krakow.pl 11.06.04, 09:29
no proszę,powrót do PRL-u w wydaniu katoli.Zamiast pochodów pierwszomajowych
pochody Bożo Ciałowe.Potem festyny,bufety,wspólna zabawa.Zapewne nowa tradycja
i niech ktoś spróbuje ją zmienić.Myślałem,że jesteśmy już w Europie, niestety,
ciemnogród nie dopuści tak łatwo do reform.Ciemność widzę,ciemność, to chyba
od koloru mundurów kiecmanów.
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Centralna procesja Bożego Ciała 11.06.04, 12:45
      Kilkadziesiąt dziewczynek ubranych w białe komunijne sukienki tradycyjnie
      sypało kwiaty.
      '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
      nie widzial nikt mojej Marysi wsrod tych dziewczatek...?
      w ustach miala (jeszcze)udko, ale nie kurczaczka...
      • swarozyc Re: Centralna procesja Bożego Ciała 16.06.04, 15:11
        Gdzie ta maryska znow polazla! moze popatrzyc jak chlopaki ostrza kolki u
        salezjanow...?
    • Gość: asf Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:48

bos ciemniak
    • Gość: pipi Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:27
      Gość portalu: H56 napisał(a):

> no proszę,powrót do PRL-u w wydaniu katoli.Zamiast pochodów pierwszomajowych
      > pochody Bożo Ciałowe.Potem festyny,bufety,wspólna zabawa.Zapewne nowa tradycja
      Czepiasz się dla zasady? Pochody na Boże Ciało mają długą tradycję, pewnie
      dłuższą niż niz pierwszy maja. Boże Ciało nie jest obowiązkowe, nikt Ci nie
      każe iść w pochodzie.

> i niech ktoś spróbuje ją zmienić.
      >Myślałem,że jesteśmy już w Europie, niestety,
      Czy w Europie nie ma miejsca dla katolików? Jest tam tylko miejsce dla Twoich
      wartości? A o tolerancji słyszałeś?

• Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 17.06.04, 10:44
        Tam jest. U nas jest tylko dla katoli. A oni o tolerancji nigdy nie słyszeli...
        • Gość: pipi Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:13
          Więc bądź lepszy od nich! Bo na razie w Twoich postach jest równie dużo
          nietolerancji, tylko w drugą stronę. Fanatyzzm religijny, czy fanatyzm
          antyreligijny to jest to samo skrzywienie, tylko inaczej się nazywa.
          • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 13:47
            Ja nie żądam przestrzegania Wartości XYZta w TVP i nie wymagam zamykania
            kościołów, nie nakazuję przymusowych aborcji ani Parad Równości w każdej
            parafii. Może więc zwróć uwagę na proporcje. Także na to, czy żądanie by katole
            byli takimi samymi obywatelami jak geje, jest nietolerancją. Ja żądam równych
            praw dla wszystkich. Katole stawiają siebie wyżej. A bycie "lepszym od nich" to
            przyzwalanie na zawłaszczanie co raz szerszych dziedzin życia przez fanatyków.
            • Gość: pipi Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 15:00
              Posta pisałam z myślą o twórcy wątku. I o bezmyślnym czepianiu się wszelakich
              przejawów katolicyzmu. Moja nieuwaga i błąd.
              Pisząc o "byciu lepszym" nie miałam na myśli zgody na niesprawiedliwość, ale to
              że nie zwalczy się nietolerancji głupotą. A uwagi H56 (a przynajmniej ta
              konkretna) są po prostu głupie, puste i niewiele się różnią od tych, którzy
              krzyżem bronią Polski przed zalewem zła uosabianego chociażby przez
              wspomnianych tu gejów. Jeżeli chcemy walczyć z niesprawiedliwością to
              krytykujmy konkretne osoby, konkretne postępki - zwalczajmy niesprawiedliwość a
              nie religie i wyznania jako takie. Propagujmy równość, ale mądrze - przecież
              nie wywalczysz praw dla gejów zabraniając katolikom odbycia procesji na boże
              ciało.
              Proszę też zwrócić uwagę, że za pojęciem katolicyzmu (i każdego innego
              wyznania) kryją się rzesze ludzi, dla których to są autentyczne wartości i
              uczucia. Może dla ciebie, dla mnie i wielu innych to jest przesąd, dla H56 to
              ciemnota, ale przecież ci ludzie mają do tego prawo i myślę, że mają również
              prawo do tego, żeby ich z tego powodu nie obrażać. Więc proszę, niech ta walka
              z katolicką nietolerancją będzie merytoryczna, bo jeśli ma się sprowadzać tylko
              do wulgaryzmów, do obrażania uczuć religijnych to niczym nie będzie się różnić
              od tego z czym chce polemizować.
              Wierz mi, że równość dla wszystkich to również mój postulat. Ale czy można ją
              osiągnąć bezmyślną agresją?
    • blackexit Re: Centralna procesja Bożego Ciała 11.06.04, 13:32

> pochody Bożo Ciałowe.Potem festyny,bufety,wspólna zabawa.Zapewne nowa tradycja
      > i niech ktoś spróbuje ją zmienić.Myślałem,że jesteśmy już w Europie, niestety,
      > ciemnogród nie dopuści tak łatwo do reform.Ciemność widzę,ciemność, to chyba
      > od koloru mundurów kiecmanów.

heniu ile juz razy prosilem cie zebys nauczyly sie europejskiej tolerancji i
      kultury? tradycja procesji nie jest nowa i pozwol ludziom tak swietowac i czcic
      Boga jak maja na to ochote ok? pozdrawiam blackexit
      • Gość: H56 Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.comnet.krakow.pl 11.06.04, 15:13
        z tradycją procesji się zgodzę, ale nie pochodów
      • swantevit Re: Centralna procesja Bożego Ciała 14.06.04, 15:00
        - To w rodzinie każdy z nas stawał się człowiekiem.[...]
        ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Wedlug tej definicji dzieci ksiezy nie sa ludzmi... :-))
        • Gość: Aga Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.rgsa.pl 17.06.04, 11:57
          Celna uwaga;)
    • moja_prawa_noga Re: Centralna procesja Bożego Ciała 14.06.04, 15:11

> i niech ktoś spróbuje ją zmienić.Myślałem,że jesteśmy już w Europie, niestety,
      > ciemnogród nie dopuści tak łatwo do reform.Ciemność widzę,ciemność, to chyba
      > od koloru mundurów kiecmanów.

Możesz być pewien, że procesje Bożego Ciała odbywały się w Polsce jeszcze przed
      wprowadzeniem tu przez sowietów realnego komunizmu. I choć ta sowiecka odmiana
      powszechnej szczęśliwości stała się jedynie naturalnym nawozem dla aktualnie
      funkcjonującego układu politycznego, to do dziś nikomu nie przeszkadza, że
      jednocześnie była motorem napędzającym świecką tradycję pierwszomajowych
      pochodów.

• Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 14.06.04, 15:50
      Przestan przeklejac swoje wypowiedzi hehehe. Widzisz ciemnosc??? Moze kaganek
      oswiaty, czas uzupelnic wyksztalcenie???
      • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 17.06.04, 10:46
        Na KULU?
    • swarozyc Re: Centralna procesja Bożego Ciała 14.06.04, 18:06
      To rodzina jest fundamentem zdrowego państwa - mówił podczas uroczystej mszy
      świętej z okazji Bożego Ciała arcybiskup metropolita szczecińsko-kamieński
      Zygmunt Kamiński.
      ''''''''''''''''''''''''
      Tak, tylko nie rodzina katolicka. Ona to bedac instrumentem kosciola kat.do
      destabilizacji kazdego panstwa spelnia role odwrotna do tej o jakiej mowi
      najemnik Watykanu.
      Zalaczony obrazek swiadczy dobitnie o "sile" czlonkow katolickich rodzin...
    • tuner Re: Centralna procesja Bożego Ciała 16.06.04, 15:26
      Ciemnogród Heniu 56 to brak tolerancji,który wykazujesz.Procesje odbywają się
      od stuleci.Jeżeli jesteś niewierzący,to je po prostu olej.W odróżnieniu od
      pochodów 1 majowych nikt nie zmuszał do udziału.
      • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 17.06.04, 07:38
        Heinrich ma nieco inne pojecie o ciemnogrodzie, ciemnosci etc. etc. i obawiam
        sie, ze juz mu tak zostanie. Jest jedna z tych osob, ktore skupiaja sie na
        swoich "oracjach", konsekwetnie powtarzajac te same slogany. A to, ze ktos moze
        myslec inaczej.....nie wymagajmy od niego zbyt wiele.
        "Cale zycie poswiecil przemianie materii"....
      • Gość: Aga Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.rgsa.pl 17.06.04, 12:03
        Moze do pochodow ludzie byli zmuszani,ale teraz nie sa i uczestnicza w nich, bo
        chca. I sa obrzucani wyzwiskami.

Olać procesje owszem można, ale nie jak trzeba stać godzinę w korku...i to nie
        w środku miasta, bo to można ominąć, ale na trasie...z tym trudno się pogodzić
    • przecinack gratulacje heniu :) 17.06.04, 00:25
      zawsze mozna liczyc na ciebie, jak tylko cos sie dzieje
      w kosciele... cos za przenikliwosc i inteligencja...
      nie zwracaj uwagi na tych, ktorzy ci robia jakies
      przytyki... jestes madrym czlowiekiem, inteligentnym,
      prawdziwym europejczykiem, blyskotkiwym i co tam
      jeszcze chcesz, to sobie dodaj...

a propos - kiedy ostatnio byles na takiej procesji?
      • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 10:12
        nie wiem z czego procesje wynikają ale są tradycją. tradycję tzreba kultywować.
        tylko zastanawia mnie czy nie byłoby możliwe stworzenie jadnej, wspólnej dla
        wszyskich parafi procesji? bo na razie co kościól to procesja i przy takiej ich
        liczbie 10 nie można było przez miasto przejechać.
        • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 10:27
          Te procesje odbywaja sie raz w roku. Zwroc uwage na to, ze kazdy dlugi weeeknd
          konczy sie zakorkowaniem drog i ulic. Ze nie wspomne o demonstracjach
          stoczniowcow.
          Nie badzmy tacy drobiazgowi. Odsylam rowniez do zapoznania sie ze slowem
          TOLERANCJA.
          • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 10:34
            Raz wroku odbywa się wiele rzeczy. to nie jest wytłumaczenie ani odpowiedź na
            moje pytanie. skoro katolicy są wspólnotą czemu nie mogą zrobić wspólnej
            procesji.
            • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 10:50
              Skoro wiele zgromadzen odbywa sie raz w roku i to ci nie przeszkadza, to
              dlaczego akurat procesje tak cie draznia?? Sama przyznalas, ze to jedna z
              polskich tradycji. Nikt ci nie kaze akurat jej kultywowac.
              Jeszcze raz odsylam do slowa TOLERANCJA
              • Gość: Aga tolerancja IP: *.rgsa.pl 17.06.04, 12:09
                To ja tez nawiaze do tolerancji:
                dlaczego całe nasze społeczeństwo, poza rolnikami, bojkotowało blokady dróg? To
                znaczy,ze tylko rolnicy sa tolerancyjni?

Dlaczego w naszym kraju nie mozna zorganizować (albo jest to bardzo trudne)
                demonstracji,marszu czy jakkolwiek to nazwać,gejów i lesbijek?Jesteśmy zatem
                krajem nietolerancyjnym i to w duzej mierze jest to zasluga katolikow, bo to
                głównie oni przeciwstawiaja sie takim akcjom..
                • ja_aska Re: tolerancja 17.06.04, 12:34
                  bo wszystko co niezgodne z WC jest postkomunistyczne.
          • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 10:50
            Ciekawe, że do tolerancji odsyłacie zawsze wtedy, gdy dotyczy to waszego
            fanatyzmu. Jakos nie widziałem mamoniowej grzmiącej do Kaczora o tolerancję...
            • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 11:07
              wycierasz słowo tolerancja na prawo i lewo. z braku odpowiedzi z twojej strony
              rozumiem, że jest konkurencja i parefia NIE TOLERUJE parafii.
              • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 11:10
                Aśka nie nerwuj sia. Oni zawsze wymagaja tolerancji wobec siebie, ngdy od
                siebie...
                • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 11:12
                  no co ty? dlaczego mam się denerwować? przecież już zdążyłam się przyzwyczaić
                  do kreowania przez "nich" własnej rzeczywistości :):):)
                • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 11:17
                  Zwroc uwage na to,z e ja nie atakuje waszych partyjnych zebran, potrfaie to
                  uszanowac. Mam wrazenie, ze jedna osoba wystepuje pod roznymi nickami, caly
                  czas te same komunaly
                  • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 11:35
                    To jest właśnie TOLERANCJA. Mamoniowej do główki nie przyjdzie, że kilka osób
                    może mieć podobne poglądy. Nie przyjdzie jej równiez do główki, ze ktoś kto nie
                    lubi fanatyków blokujących ulice, nie musi byc członkiem partii. Dla niej każdy
                    kto nie lubi katoli, to komuch z SLD. Po prostu Tolerancja...
                    • Gość: Aga Re: gratulacje heniu :) IP: *.rgsa.pl 17.06.04, 12:12
                      A wszyscy czlonkowie lub sympatycy SLD to komuchy?
                      • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 12:24
                        Wedle mamoniowej tak.
                        • Gość: Aga Re: gratulacje heniu :) IP: *.rgsa.pl 17.06.04, 12:26
                          Teraz rozumiem;)
                • Gość: xxx wy my oni --> ja IP: 212.14.60.* 19.06.04, 19:40
                  nie integruje sie ani z wy ani z my ja to ja i pragne zawuwazyc, ze KAZDY ma
                  prawo robic co mu sie podoba i KAZDY ma prawo krytykowac. wiec jazda
                  kochani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 11:16
                Tobie tez daleko od udzielania odpowiedzi na pytania
            • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 11:15
              Ale dlaczego uwazasz mnie za fanatyczke?? Rownie dobrze to mozna to skierowac
              pod twoj adres.
              • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 11:20
                próbuje zadać jedno pytanie. nie jesteś w stanie udzielić mi na nie odpowiedzi
                i krążysz do okoła. nie atakuję tylko zapytuję.
                • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 11:26
                  Ktorez to twoje pytanie przeoczylam ?? Prosze o wyrozumialosc dla zaslepionej
                  fanatyczki he he he
                  • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 11:31
                    zadałam jedno: skoro jest to tradycja i święto kościoła katolickiego to czemu
                    nie można zorganizować jednej wspólnej procesji dla wszystkich parafii i dla
                    wszystkich członków wspólnoty?
                    • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 11:41
                      Ale dlaczego do mnie kierujesz to pytanie??? Zwroc sie do wladz koscielnych z
                      ta propozycja.
                      Dla mnie bez roznicy czy idzie procesja, strajkujacy robotnicy, homoseksualisci
                      czy pierwszomajowy pochod. Byle bylo zgodnie z prawem.
                      • Gość: H56 Re: gratulacje heniu :) IP: *.comnet.krakow.pl 17.06.04, 12:20
                        oczywiście masz na myśli prawo kościelne ? ależ jesteś obłudna
              • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 11:37
                Ja nie łaże w deszcz za przywódca sekty i nie spiewam mantr. Nie obnosze się z
                moimi poglądami i nie epatuje nikogo swoja wiarą czy jej brakiem.
                • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 11:46
                  No i bardzo ladnie, tyle, ze jestes troszeczke niekonsekwentny. Mam na uwadze
                  aluzje do marszu homoseksualistow, ktory sie nie odbyl w Warszawie. Skoro
                  uwazasz, ze jakakolwiek demonstarcja jest niedopuszczalna, to dlaczego akurat
                  ich popierasz ???
                  • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 11:50
                    A gdzie ja napisałem, że przemarsze fanatyków sa niedopuszczalne? Niech sobie
                    łażą. Chodzi o to, że nawołujesz o tolerancje wobec swoich, nie wymagasz zas
                    tolerancji od swoich, vide marsz homoseksualistów jak nazywasz Paradę Równości.
                • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 11:47
                  pytam się ciebie bo z racji twoich wypowiedzi uważam, że mogę cię traktować
                  jak "znawcę" tego tematu. ja nie mam pojęcia o takich sprawach więc się pytam.
                  • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 11:54
                    To, ze lubie kwiatki nie oznacza, ze jestem botanikiem. Niestety musze cie
                    wyprowadzic z bledu, nie jestem znawca tego tematu stad moje zdumienie, gdy
                    zostalam nazwana fanatyczka itd....Niektorzy szybko dzialaja he he he,
                    osmielilabym sie nawet stwierdzic, ze bez zastanowienia. Nie wiem wlasnie czy
                    to nie wynika z tego, ze sa zbyt......oj, lepeij nie skoncze, bo znowu spadnie
                    na mnie grad epitetow.
                    Czy naparwde tak trudno przyjac do wiadomosci to (juz teraz sie boje uzywac
                    slowa "uwierzyc " hihi), ze kto moze stac z boku, ze jest neutralny???
                    • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 11:57
                      szkoda, że się na tym nie znasz. trudno o neutralność podejżewać osobę
                      atakującą. neutralny powinien stać z boku albo atakować po równo.
                      PS z tym nazywaniem fanatykiem to do mnie?
                      • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 12:03
                        P.S. To do mnie:)))
                      • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 12:04
                        Rozumiem, ze ty nie atakujesz, ty sie bronisz tak ??? he he he
                    • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 12:03
                      Hehehe jeden "fanatyk", to nie grad. Przesadzasz tak jak wiekszość katoli
                      (porównanie), którzy każdą krytyke nazywają "wściekłymi atakami na Kościół".
                      Dla mnie (moja ocena), jak pisałem, epatowanie swoja religijnością "tych z
                      boku" jest przejawem fanatyzmu. Zwłaszcza, że ci sami "fanatycy", odsądzaja od
                      czci i wiary wszystkich innych "fanatyków" vide Parada Róności, czy jak wolisz
                      marsz homoseksualistów
                      Czy naparwde tak trudno przyjac do wiadomosci to (juz teraz sie boje uzywac
                      > slowa "uwierzyc " hihi), ze kto moze stac z boku, ze jest neutralny???
                      Tobie tudno uwierzyć, że ktoś może miec podobne, choć różne od twoich, poglądy
                      i nie koniecznie musi byc członkiem SLD.
                      • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 12:12
                        Hehehe w ktorym miejscu uzylam okreslenia "wsciekle ataki na kosciol"???No i w
                        jaki sposob epatuje swoja religijnosci???No i kiedy oddsadzalam od czci i wiary
                        uczestnikow Parady Rownosci???
                        A jak ma sie sprawa z recytujacymi mantry buddystami???
                        • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 12:18
                          zawała można dostać (jak mawia moja sąsiadka).
                          mamoniowa jak zauważyłam czy też przez przekorę czy tez z innych
                          powodów "atakujesz" tych co nie lubią kk. albo wypowiadają się krytycznie.
                          • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 12:24
                            W koncu to forum, no nie ???? Dyskusyjne nawet :-)
                            No,a gdzie odpwoiedzi na moje pytania ??? :-)
                            • przecinack mam zmartwienie :( 17.06.04, 12:28
                              dlaczego tyle zlosci z powodu jakiejs procesji? oskarzenia, dyskusje,
                              tolerancje dla takich czy owakich... martwi mnie to, ze pojawia sie pomysl, aby
                              swoje przekonania i wierzenia trzymac tylko dla siebie i nie okazywac ich
                              publicznie... we francji staje sie to juz norma... a ja martwie sie, ze taka
                              norma moze doprowadzic do likwidacji wszelkich norm w spoleczenstwie... do
                              czego sie wtedy bedzie mozna odwolac? do rozumu? jak? przeciez i tak kazdy w tm
                              momencie rozumie go tak, jak mu pasuje...
                              • Gość: XYZ Re: mam zmartwienie :( IP: 212.14.0.* 17.06.04, 12:32
                                martwi mnie to, ze pojawia sie pomysl, aby
                                >
                                > swoje przekonania i wierzenia trzymac tylko dla siebie i nie okazywac ich
                                > publicznie... we francji staje sie to juz norma...

Wieża Eiffla się od tego nie zawaliła, a i Francja ma się dobrze. My tez
                                przeżyjemy...
                                • przecinack Re: mam zmartwienie :( 17.06.04, 13:48
                                  mnie taki program minimum nie wystarcza...
                                  przezyc to za malo, lepiej sie rozwijac!
                              • ja_aska przecinak 17.06.04, 12:32
                                ja tam nie mam nic przeciwko procesji, paradzie, manifestacji itp.
                                po prostu pytam czy nie ma możliwości zrobienia tego np procesji na raz dla
                                wszystkich zainteresowanych, uroczyście , na jednej trasie?
                                • przecinack wielokrotnosc 17.06.04, 13:52
                                  mam wrazenie, ze teoretycznie istnieje taka mozliwosc, to czywiste, kazda z
                                  tych procesji to wlasciwie to samo... mysle jednak, ze robienie czegos jednego
                                  i centralnego w przypadku procesji, jak i kazdego innego marszu, pochodzu,
                                  festiwalu, imprezy czy wiekszego zgromadzenia ludzi mija sie z celem... w
                                  wewnetrzny sens takiej demonstracji wpisana jest jej wielokrotnosc (czy jak to
                                  inaczej nazwac)
                                • Gość: xxx taka procesja by trwala i trwala i ta rzesza ludu: IP: 212.14.60.* 19.06.04, 19:46
                                  to chyba nienajlepszy pomysl, wiesz. Juz ja wole zeby kazdy szedl swoja trasa.
                                  To zreszta wzruszajace nawet jest jak ci ludzie wspolnie ida:)))
                            • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 12:28
                              pytanie: co z mantrowcami? a co ma być? mantrują:-)
                        • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 12:30
                          Hehehe w ktorym miejscu uzylam okreslenia "wsciekle ataki na kosciol"???
                          Nigdzie. Ja ci tego ne zarzucam. Wyrażnie napisałem PORÓWNANIE. Cóż...
                          No i w
                          > jaki sposob epatuje swoja religijnosci???
                          Łażąc po ulicach za facetem w sukience, niesąc narzędzia tortur i
                          śpiewając "Dobry Jezu..." czy jakoś tak...
                          No i kiedy oddsadzalam od czci i wiary
                          >
                          > uczestnikow Parady Rownosci???
                          Nigdzie. Gorsze jest to, że nie od\sądzałaś tych co jej zabronili, a to
                          znamienne jest...
                          A jak ma sie sprawa z recytujacymi mantry buddystami???
                          Nie widziałem by buddyści zablokowali drogę i w sile 500 osób wyli te swoje
                          mantry. Widziałem najwiece czterch jak siedzieli w kącie na dworcu i coś tam
                          mamrotali...
                          • Gość: H56 Re: gratulacje heniu :) IP: *.comnet.krakow.pl 17.06.04, 12:45
                            ale macie zacięcie! przecież mamoniowa i andrzej to etatowi komisarze kurii d/s
                            propagandy i cenzury medialnej. To ludzie Watykanu kierujący się tylko własnym
                            interesem. Pozdrowionka
                            • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 12:50
                              jawohl !! za to ty pewnie jestes spiochem al-kaidy i walczysz z niewiernymi he
                              he he
                              • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 12:58
                                A nie Kominternu?
                          • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 12:48
                            Widziales mnie z batmanem na ulicy???Kiedy???Ty mnie znasz, a ja ciebie nie ???
                            • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 13:00
                              To ten facet w sukience to był Batman??? A ja nie pobiegłem po autograf...
                              • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 13:05
                                Nie przejmuj sie, za rok tez bedzie procesja.....he he he
                                • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 13:08
                                  ee tam wolę superman'a. ma fajniejszy tyłek i lepiej widoczne ....
                                  • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 13:16
                                    Aska przecież mówiłas, że jestes lezbą;)
                                    • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 13:25
                                      bo mi się nie podobają namiastki facetów jacy mnie otaczają. jakieś niedoróbki!
                                      • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 13:28
                                        :~~ (jęzor)
                                        • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 13:30
                                          ty też mie się nie podobasz:-) (wizualnie, intelektualnie może być)
                                  • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 13:30
                                    Dla mnie Spiderman rządzi!!!:-)
                                    • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 13:33
                                      też ma fajny tyłek i fajne niebieskie .....
                                      ale ryja mu nie widać!
                                      • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 13:36
                                        A ja tam lubie Pamele;)) Ma cycki wielkości... choc przy aśce...;)
                                        • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 13:39
                                          to lece robić pierze na blond i na konie może mi się nogi wykrzywią:-)
                                        • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 13:45
                                          Lubisz plastikowe panienki??? To takie......nieekologiczne :-)
                                          • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 13:55
                                            A niszczenie kwiatków zeby je małoletnie fanatyczki po uliocach sypały jest
                                            ekologiczne??? A z Pamela żartowałem... aska nie farbuj się, chyba że na rudo.
                                            Lubie Nicole Kidman (ale z wcześniejszych lat) :))
                                      • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 17.06.04, 13:43
                                        No i wlasnie o to chodzi, popuszczasz wodze wyobrazni..... he he he. Ale jak
                                        juz juz sie pozbywa tez przylbicy, calkiem niezly towar :-)
            • Gość: Ana Re: gratulacje heniu :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 14:10
              myslałam,że po"urlopie"wrócisz nieco odświeżony xyzecie...no,ale raz,że
              zmarnowany,dwa,że za krótki....
              • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 14:22
                Niby czemu zmarnowany??? A że krótki to fakt:( Poza tym XYZ jest zawsze tak
                samo nieświeży...
                • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 17.06.04, 14:29
                  Kidman? a co mam zrobić z cuckami? przecież ona "dechowata"!
                  • Gość: XYZ Re: gratulacje heniu :) IP: 212.14.0.* 17.06.04, 14:31
                    Nie mam pojecia... ;) Masz "DUUUUUUZY" problem... ;)
                    • ja_aska Re: gratulacje heniu :) 18.06.04, 08:47
                      kupię dwie rolki bandaża elastycznego i sie owinę:-)
                      • Gość: Hanka Re: gratulacje heniu :) IP: 67.23.217.* 18.06.04, 22:39
                        No i tak sobie podyskutowali fanatyk z fanatyczka. Zaczelo sie od procesji a
                        skonczylo na cyckach. pogratulowac poziomu dyskusji i oczywiscie pogratulowac
                        dyskutantom.
                        pozdrawiam przekornie Hanka
                        • Gość: mamoniowa Re: gratulacje heniu :) IP: 212.244.77.* 19.06.04, 08:56
                          Podobno prawdziwy mezczyzna wie jak skonczyc he he he
                        • swarozyc Hanka 22.06.04, 10:02
                          Gość portalu: Hanka napisał(a):

> No i tak sobie podyskutowali fanatyk z fanatyczka. Zaczelo sie od procesji a
                          > skonczylo na cyckach. pogratulowac poziomu dyskusji i oczywiscie pogratulowac
                          > dyskutantom.
                          > pozdrawiam przekornie Hanka
                          ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                          Wbrew pozorom wszystko tu sie logicznie laczy w jedna calosc; Od cyckow
                          niedaleko juz do dupy a jak wiadomo kosciol zwany jest cloaca mundi maxima.
                          jezeli juz masz zeby i nie bawisz sie lalkami to powinnas wiedziec ze wszystko
                          na tym swiecie kreci sie wokol pieniedzy i dupy..
                          • przecinack Re: Hanka 22.06.04, 11:18
                            a kto uzywa takich madrych slow? czyzby byli katole? czy katoliccy poganie z
                            niklota tez ucza sie laciny? :)wiemy juz, ze twoj swiat kreci sie wokol dupy,
                            pieniedzy i wody, ale nie "wszystko na tym swiecie", wiec nie wciskaj tu kitu
                            • swarozyc przecinack 22.06.04, 11:28
                              przecinack napisał:

> a kto uzywa takich madrych slow? czyzby byli katole? czy katoliccy poganie z
                              > niklota tez ucza sie laciny? :)wiemy juz, ze twoj swiat kreci sie wokol dupy,
                              > pieniedzy i wody, ale nie "wszystko na tym swiecie", wiec nie wciskaj tu kitu
                              ''''''''''''''''''''''''''''
                              Favete linguis!
      • Gość: xxxx hhehehehe:))))BrAvO NAJBARDZIEJ TRAFNE:))))) IP: 212.14.60.* 19.06.04, 19:37
        "heniu heniu daj sie pocalowac aha heniu heniu czemu buzie chowasz aha heniu
        heniu przeciez nikt nie widzi nas dokola so gary i las" ----> heniuu, WOLNOŚĆ .
    • ja_aska Re: Centralna procesja Bożego Ciała 19.06.04, 20:12
      a co masz do cycków?
      • Gość: Hanka Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: *.atlsfl.adelphia.net 20.06.04, 04:49
        Nie mam nic do cyckow, do procesji tez nic , tylko jakos mi nie pasuja w jednym
        watku. Pozdrawiam selektywnie Hanka
        • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 09:31
          I tu się kolezanka myli. Procesja to najlepsza impra do zaprezentowania się
          dewotek i reklamy przedślubnej małolat. Te ostatnie zwłaszcza prężą cycki. :)))
    • Gość: WzK Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 82.139.15.* 20.06.04, 04:02
      Neonazista Swarożyc do spółki z komunizującymi XYZ i ja_aśką atakują Kościół
      katolicki...

I jak tu nie zgadzać się z tezą o pokrewieństwie brunatnych i czerwonych
      totalitaryzmów?!!
      • Gość: H56 Re: Wzk ! zapomniałeś o kiecmanach IP: *.comnet.krakow.pl 20.06.04, 09:51
        w Polsce rządzi katolicko-komunistyczna mafia, jako przykład Stella Maris.
        • Gość: mamoniowa Re: Wzk ! zapomniałeś o kiecmanach IP: 212.244.77.* 21.06.04, 07:50
          Ooooo nasz spioch sie przebudzil !!!Enrike znowu wymachuje lopatka i wyrusza na
          wojne z giaurami!!!!Moze zamiast "matar", "bailamoooooooo" ??? he he he
          • Gość: XYZ Pytanie do znawczyni tematu... IP: 212.14.0.* 21.06.04, 09:37
            Co to za okazja była do zablokowania Bramy Portowej? Piątek ok 21. Mi się
            wydaje, że katole pokazali kto tu rządzi. Stali przed kościołem (za miast w
            środku) i blokowali ulicę. Gdzie tu sens? Po co zatem wznosi sie te świątynie?
            Lokata kapitału...?
            • Gość: mamoniowa Re: Pytanie do znawczyni tematu... IP: 212.244.77.* 21.06.04, 09:58
              Po co buduje sie puby, banki, hipermarkety.......?
              • Gość: XYZ Re: Pytanie do znawczyni tematu... IP: 212.14.0.* 21.06.04, 10:02
                Nie widziałem, zeby hiprmarkety handlowały na ulicy przed swoim budynkiem, to
                samo tyczy pubów i banków. Pytam ponownie. Jakia to była przyczyna? Boże ciało
                juz było...
      • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 09:34
        Pokaz mi choc jeden tekst dotyczący Czarneju Struktury... I jak tu się nie
        zgodzić z tezą, że w oczach katoli każda krytyka ich postaw to "wściekłe ataki
        na Kościół"?
        • Gość: H56 Gamoniowa ! daj spokój opętana kobieto IP: *.comnet.krakow.pl 21.06.04, 10:23
          W Krakowie ta czarna zaraza łazi po osiedlach ze sprzetem nagłaśniającym,
          świecami,i wyją jak wilki. Myślałem ,że powstała filia klu -klux- klanu.Koty i
          psy są przerażone jak podczas fajerwerków w Sylwestra. W piątek po bloku chodził
          jakiś młodziutki aktywista kościelny i tak jak kominiarze,sprzedawał kalendarze,
          byłem w szoku bo to przecież czerwiec. Do każdej procesji, czarni żadają
          ochrony Policji, a przemarsz oczywiście tylko głównymi arteriami wzdłuż
          których nocą bez zezwolenia na terenach państwowych i prywatnych budują
          kapliczki. Kto im się wychyli i zaprotestuje? Piszę tylko o swoim osiedlu /
          ul.Wybickiego,Krowoderskich Zuchów/ jednak jak widać to preceder który wystepuje
          w całej Polsce. Teraz nie chcą Konstytucji Europejskiej bo nie ma odniesienia do
          Boga,jak ja się cieszę ,ze wreszcie nadchodzi koniec władzy tej pieprzonej
          czarnej mafii.Mam nadzieje ,że staną przed Sądami razem ze swymi czerwonymi
          wspólnikami.
          • Gość: mamoniowa Bailamoooooo Enrike IP: 212.244.77.* 21.06.04, 10:40
            Masz pecha boski Enrike, normalnie same kataklizmy spadaja na to twoje osiedle.
            Moze jeszcze nie wiesz, ale jednak masz nature eremity ??
            Bailamooooo Enrike!!!
        • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 10:34
          Poki co, nikt nie uzyl sformulowania "wscieklych atakow na kosciol", tylko ty
          sie pienisz. "czlowieku nie badz takim materialista, trzeba sie wyluzowac".
          Zwroc uwage , kto rozpoczal ten watek. Jesli uwazasz , ze masz monopol na
          wydawanie opinii, to chyba z lekka traca despotyzmem. Kazdy , kto ma inne
          zdanie, jest nazywany fanatykiem, co wyglada nieco zabawnie.
          Na przyklad ja, zostalam od razu zakwalifikowana jako fanatyczka, z
          niezrozumialych dla mnie wzgledow. Nie tolerujesz kosciola, twoja sprawa, masz
          prawo, ale dlaczego odbierasz ten przywilej innym??
          Nie uznajesz afiszowania sie z przekonaniami, procesje nie,ale marsze gejow i
          lesbijek tak. Wytlumacz mi, jaka jest roznica ,bo brakuje konsekwencji w twoich
          przekonaniach. Ganisz jednych, faworyzujesz drugich, ktorzy rowniez zaklocaja
          ruch uliczny. Skoro kazdy tak jak ty powinien siedziec cicho (oproczwscilekych
          atakow na katoli,ale to pewnie jest nic nie znaczacy fakt)to dlaczego mam
          krytykowac Kaczynskiego za nieudzielenie pozwolenia???Moze on tak jak ty nie
          uznaje takiej otwartosci ???
          • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 10:55
            Sformułowania nie. Ale to jest dość zbieżne: "Neonazista Swarożyc do spółki z
            komunizującymi XYZ i ja_aśką atakują Kościół
            katolicki...". Brakuje tylko "wściekłości". Nie mam monopolu na wydawanie
            opinii. Mam za to prawo je wydawać i krytykować twoje. Fanatykiem jest ten kto
            w sposób przesadny podchodzi do jakiejś doktryny czy religii. Ci co łażą po
            ulicach i wyją te swoje pieśni są w mojej ocenie fanatykami. I do tego
            narzucają swoje wierzenia innym. Zdało mi się, że podzielasz przekonania tych,
            którzy w mojej ocenie są fanatykami. Wniosek zatem prosty... Nie odbieram
            nikomu prawa tolerowania Kościoła Kat. Zwalczam natomiast narzucanie wiary i
            poglądów Katolików innym.
            Różnica polega na tym, że procesji nikt nigdy nie zabronił, Parady Wolności
            tak. Poza tym katolom nie ogranicza się ich wiary, wręcz przeciwnie wymusza się
            na Państwie co raz szersze jej ingerowanie. Geje są w Polsce dyskryminowani.
            Jeżeli będą traktowani na równi z innymi nie będą łazić po ulicach i zakłócać
            ruch. Nie twierdzę, że każdy ma siedzieć cicho. Niech każdy korzysta ze swych
            praw nie ograniczając praw innych, a tak niestety postępują katole.
            Różnica między mną a Kaczorem jest taka, że ja jestem osoba prywatna, Kaczor
            zaś funkcjonariuszem publicznym. Jemu się należy krytyka za to, że do
            propagowania swojej nietolerancji używa instrumentów państwa, łamiąc przy tym
            prawo...
            • ja_aska Re: Centralna procesja Bożego Ciała 21.06.04, 11:42
              do tego organizacje gejowskie nie pasożytują na finansach państwa
              • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 12:14
                Wystarczy, ze sa tacy jak Nauman, Lapinski i im podobni
                • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 12:37
                  Zapomniałas dodac
                  Krzaklewskiego, Wasacza, Szeriemietiewa i im podobnych...
                  • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 12:41
                    Nauman to teraz gorace nazwisko, poza tym lista jest baaardzo dluga, nie
                    wylaczac oczywiscie wymienionych przez ciebie gentelmanow hehehe
            • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 12:12
              Dziwne, bo w niedawnej Twojej wypowiedzi przeczytalam, ze jestes przeciwko
              afiszowaniu sie z pogladami. Teraz twierdzisz, ze nie jestes za tym, aby
              siedziec cicho. Juz zostalo powiedziane, ze procesja jest jedna z polskich
              starych tradycji, ale widac, dla ciebie to nie argument, tylko nadal wsciekle
              powtarzasz to samo. No i skoro nie zaatakowalam tej tradycji, powiedz prosze
              dlaczego nazwales mnie fanatyczka. Rozumiem, ze wyznajesz zasade "kto nie jest
              z nami, jest przeciwko nam "???
              Dziwne, bo ja do tej pory nie spotkalam sie, ani ze strony kosciola
              katolickiego, ani prawoslawnego, ewangelickiego z aktami ingerencji w moja
              prywatnosc, przekonania. Jedynie czasami Swiadkowie Jehowy usiluja zachecic do
              konwersjaci, a i tym odmawiam z usmiechem.
              A co powiesz na temat Swieta Zmarlych??? Czy rowniez powinno sie je anulowac,
              poniewaz przed cmentarzem kwitnie handel no i jakie straszne utrudnienia w
              ruchu???
              Jestes taki wyrozumialy,ale caly czas obrazasz tych, ktorzy nie zgadzaja sie z
              toba. No, bo ci, ktorzy tylko sie z toba nie zgadzaja, od razu sa pietnowani,
              nazywani katolami, fanatykami itd. Czyli ty mozesz obrazac, ale jesli ktos
              zripostuje od razu ma gotowa odpowiedz, ze "wsciekle ataki na kosciol" Moze cos
              przeoczylam, ale wskaz mi te uwage.

• Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 12:35
                Nie jestem za tym by siedzieć cicho, ani za afiszowaniem się. Każdy ma prawo do
                wolności w takim zakresie, w jakim nie ogranicza wolności innych. Tak to nie
                argument. Tradycję można odprawiać nie blokując centrum miast (dwukrotnie w
                ramach tych samych świat). Wściekle?? Nie zauważyłem piany na swoim pysku. No
                ale tak jak mówiłem. "Wściekłe ataki..."
                Już napisałem dlaczego uznałem cię za fanatyczkę. Z racji zbieżnych poglądów...
                Nie masz racji. Ja uznaję zasadę, "kto przeciw nam, ten przeciw nam..."
                Może masz ograniczoną percepcję? Bo ja spotkałem się z: religią w szkole
                publicznej, WC w telewizji i radio, finansowaniem przez państwo szkolenia
                funkcjonariuszy Czarnej Struktury, zakazem decydowania o macierzyństwie,
                katolicką nowomową w kodeksach i czerwonych beretach mówiących mi w co mam
                wierzyć i na kogo głosować. Oraz wiele innych...
                Święto zmarłych odbywa się na cmentarzach nie ulicach i nie jest to święto
                katolickie. Umierają tez bezwyznaniowcy, czego czarni ścierpieć nie mogą...
                Zablokowane ulice to wynik złej organizacji, a nie fanatycznych przemarszów.
                Nie jestem wyrozumiały. To fakt, ale dla fanatyków ograniczających moją
                wolność. Zwłaszcza tych co za argument maja jedynie zarzut "wściekłych ataków
                na Kościół". Alberta, czy absztyfa, którzy rzadko się ze mną zgadzają od
                fanatyków i katoli nie wyzywam. Bo oni dyskutują, a nie narzucają poglądy.
                Tak nazywam fanatyków i katoli. A ci "ktosie" z reguły ripostują oskarżeniem
                o "wściekłe ataki na Kościół".
                Przeoczyłaś pytanie o piątkową procesję. Co to maiło być?
            • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 12:16
              Pozwol, ze o tym czy Kaczynski zlamal prawo zdecyduja odpoweidnie komorki
              Zwracam honor jesli jestes przedtawicielem stosownego trybunalu.
              • Gość: H56 Gamoniowa nie wciągaj do tego innych kościołów IP: *.comnet.krakow.pl 21.06.04, 12:26
                Oni nikomu nie przeszkadzają, ani siłą nikomu się nie narzucają. Nawet
                Świadkowie Jehowy, w swym pozyskiwaniu nowych członków, nigdy nie wzbudzili we
                mnie odrazy czy potępienia.
                • Gość: mamoniowa Bailamoooooo Enrike IP: 212.244.77.* 21.06.04, 12:52
                  Wlasnie na tym polega fanatyzm.......Bailamooooo Enrike, bailamooooo
              • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 12:40
                Nie jestem, za to odpowiednie koórki juzzadecydowały. wojewoda dwa razy uwalił
                decyzje Kaczora...
                • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 12:53
                  No to jego zmartwienie, nie nasze
                • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 13:16
                  Nie jestes za tym, aby siedziec cicho, nie jestes tez za tym, aby sie
                  afiszowac,ale kazdy ma prawo do wolnosci........Ale caly czas starasz sie
                  stlumic moje prawo do wolnosci. Nie wydaje mi sie, abym w tym co pisze,
                  ograniczala twoja. Jesli uwazasz mnie za takiego demagoga, to jest ogromne
                  pochlebstwo z twojej strony he he he.
                  Z racji zbieznych pogladow........moglbys rozwinac temat????
                  Ha ha ha i tak sie przejmujesz tym w co ktos ci kaze wierzyc czy glosowac??? Ty
                  zachowujesz sie dokladnie tak samo. Negujesz wszytko o czym pisze.
                  Wskaz mi te "wsciekle ataki na kosciol", bo moze tak jak ty wykazuje sie
                  krotkowzrocznoscia, ty nie dostrzegasz piany, a ja tego.
                  Piatkowa procesja???Jakie ty masz szczescie do tego, aby sie znalezc w centrum
                  wydarezn, a mnie ciagle to omija.....
                  "Mamy ludziom za zle, ze nie chca sie dostosowac do pogladow, ktore sobie o
                  nich wyrobilismy" Aleksander Kumor
                  • ja_aska Re: Centralna procesja Bożego Ciała 21.06.04, 13:36
                    schodzę jak mogę kościołowi z drogi. ale wku.... mnie czasami, że schodząc
                    nadal,choć nie chcę jestem narażona na ograniczenie moich swobod obywatelskich.
                    • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 13:53
                      Czym przejawiaja sie te ograniczenia???
                      A tak w ogole to mamy lewicowy rzad, ktory oprocz tego, ze wslawil sie
                      poteznymi aferami, nie zrobil nic, aby uregulowac relacje panstwo-kosciol.
                      "Z jezykow najtrudniej nauczyc sie wspolnego jezyka" Aleksander Kumor
                      • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 14:02
                        Dyduch raz spróbował i skończyło się na tym, że go Pieronek w TVP zrównał z
                        ziemią nazywając stalinowskim betonem. Tak właśnie Kościół dyskutuje...
                        • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 14:16
                          Od kiedy lewicowy rzad tak pokornie slucha biskupa Pieronka he he he????
                      • Gość: H56 Widziałem kiecmana cień IP: *.comnet.krakow.pl 21.06.04, 14:14
                        jakie relacje ? przecież to kościół dyktuje warunki. Żaden normalny rząd nie
                        tolerowałby tak bandyckiego traktatu jakim jest Konkordat.
                        • Gość: mamoniowa wpadanie mysli..... IP: 212.244.77.* 21.06.04, 14:23
                          Jest taki budynek na ul. Wiejskiej w stolicy, gdzie zasiadaja panie i panowie
                          zwani poslami, ktorzy podejmuja wiele waznych decyzji. Chyba nie chcesz mi
                          wmowic, ze na przyklad poslanka Blochowiak reprezentujaca partie majaca
                          wiekszosc w naszym parlamencie jest ksiedzem, tylko dlatego, ze nosi spodnice!!!
                          Lewicowa partie!!!
                          "Wpadanie mysli do niektorych glow powinno byc wliczane do statystyki
                          nieszczesliwych wypadkow" Jacek Wejroch
                          • Gość: XYZ Re: wpadanie mysli..... IP: 212.14.0.* 21.06.04, 14:26
                            Decyzję w kwestii Końkordatu podjęła Suchocka opętana przez Rokitę. (Łamiąc
                            przy tym prawo).
                  • Gość: XYZ Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.14.0.* 21.06.04, 14:00
                    Nie jesteś za tym, aby siedzieć cicho, nie jesteś tez za tym, aby się
                    > afiszować, ale każdy ma prawo do wolności........Ale cały czas starasz się
                    > stłumić moje prawo do wolności.
                    Nie ograniczam twojej wolności, tylko próbuje przeciwdziałać ograniczaniu
                    mojej wolności. Już pisałem, twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się
                    moja. A ograniczasz ją dając legitymację do utrzymywania sytuacji, o których
                    pisałem (religia, WC itp). To jest owa zbieżność poglądów.
                    > Ha ha ha i tak sie przejmujesz tym w co ktoś ci każe wierzyć czy głosować???
                    Ja się nie przejmuje, ale 16 proc. LPR już mnie niepokoi, tak jak Pospieszlaski
                    w TVP.

Neguję tylko to co ogranicza moje prawa do nie bycia epatowanym czyjąś
                    religijnością.
                    Nie wiem czy dobrze zrozumiałaś o co chodzi z tymi atakami... Przykład ci
                    podałem. Zrobię to jeszcze raz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                    f=70&w=13347765&a=13577763
                    Teraz może pokaż mi moją wściekłość...
                    To nie szczęście, to koszmar. Gdzie się nie ruszyć wyjące fanatyczki z
                    narzędziami tortur, blokujące ulice...
                    • Gość: XYZ korekta IP: 212.14.0.* 21.06.04, 14:03
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13347765&a=13577763
                      • ja_aska Re: korekta 21.06.04, 14:26
                        swoboda poruszania się po mieście.
                        • Gość: mamoniowa Re: korekta IP: 212.244.77.* 21.06.04, 14:43
                          cos jeszcze??? he he he
                      • Gość: mamoniowa Re: korekta IP: 212.244.77.* 21.06.04, 14:53
                        Tak, masz racje, bylo to o atakach na kosciol he he he!!!!
                      • Gość: WzK Hola Panie Red! IP: 82.139.15.* 21.06.04, 18:12
                        Trzykrotnie powtórzyłeś moje 2 zdania:

"Neonazista Swarożyc do spółki z komunizującymi XYZ i ja_aśką atakują Kościół
                        katolicki...

I jak tu nie zgadzać się z tezą o pokrewieństwie brunatnych i czerwonych
                        totalitaryzmów?!!"

jako przykład ataku na swoją osobę. Nim umieścisz je na swoich sztandarach by
                        pokazać innym "nietolerancję katoli", małe wyjaśnienie.

Piszesz, że chcesz tylko podyskutować, a w zamian za to spotykają Cię represje.
                        Dalej mówisz, że to zrozumiałe, gdyż - cytuje: "w oczach katoli każda krytyka
                        ich postaw to <<wściekłe ataki na Kościół>>".

Ograniczyłem się tylko do tych dwóch zdań, bo dyskuja z Tobą byłaby nużaniem
                        się w pewnej cieczy (przez grzeczność nie napisze w jakiej...). A teraz
                        uzasadnienie - mała opowieść o Panu XYZ i jego postrzeganiu rzeczywistości:

Gdy zarzucono mu, że atakuje Kościół, oburzony odpowiedział: "Pokaz mi choc
                        jeden tekst dotyczący Czarnej Struktury" (Pan XYZ mówi o Kościele katolickim).

Ale to zaledwie przykład nowomowy jaką się posługuje. A więc patrzmy dalej:

- wyznawcy religii rzymsko-katolickiej to wg. Pana XYZ, jak wiadomo - "katole";
                        - procesja Bożego Ciała to - "łażenie w deszczu za przywódcą sekty i śpiewanie
                        mantr", lub "łażenie po ulicach za facetem w sukience, niesąc narzędzia tortur
                        i śpiewając <<Dobry Jezu...>> czy jakoś tak..."
                        - ksiądz prowadzący procesję to jak widać wyżej - "facet w sukience", nazwany
                        też czasami przez Pana XYZ "Batmanem", zaś
                        - wierni biorący w niej udział, to - "wyjące fanatyczki z
                        narzędziami tortur, blokujące ulice..."
                        - Pan XYZ uświadamia też, że procesje są "nieekologicznie", gdyż niszczy się
                        kwiaty. Po co? To proste - "zeby je małoletnie fanatyczki po uliocach sypały".
                        - I na koniec warto napisać o celu odbywania się podobnych procesji. Otóż
                        ludzie chodzą na nie, gdyż jest to "najlepsza impra do zaprezentowania się
                        dewotek i reklamy przedślubnej małolat. Te ostatnie zwłaszcza prężą cycki".

Pominę już ewidentne błędy ortograficzne (jak sądze celowe...) np. "Boże ciało"
                        i inne tego rodzaju "kwiatki".

Słowem - nie dyskutowałem z Tobą i nie zamierzam. I to nie tylko dlatego, że
                        jestem katolikiem i uczestnicze w procesjach w Boże Ciało - głównie ze względów
                        higienicznych...

Twoje wypowiedzi są, jak pisałem - atakiem na Kościół katolicki. Jeśli tego nie
                        widzisz, to tym gorzej dla Ciebie.
                        • Gość: XYZ Re: Hola Panie Red! IP: 212.14.0.* 22.06.04, 09:08
                          Czym się różni nazwanie katolika katolem, od nazwania przeciwnika katolicyzmu
                          neonazistą czy komunistą? W jakiej cieczy się nurzasz używając takich określeń?
                          Twój tekst to nie jest przykład ataku na mnie, tylko przykład retoryki kleru.

"Pokaz mi choć
                          > jeden tekst dotyczący Czarnej Struktury" (Pan XYZ mówi o Kościele katolickim).
                          Widzisz kolego WzK, to dość typowy przykład manipulacji. Czarna Struktura, to
                          nie jest Kościół Katolicki (wspólnota wiernych), tylko jego aparat (kler).

Nie jest to nowomowa. "Czarna Struktura" to dość stare określenie. Nowomowa to
                          np. "dziecko poczęte" za miast "płód", czy nawet "dziecko nienarodzone".

wyznawcy religii rzymsko-katolickiej to wg. Pana XYZ, jak wiadomo - "katole";
                          Tak jak wg ciebie nie wyznający tej wiary, to "neonaziści" i "komuniści".

- procesja Bożego Ciała to - "łażenie w deszczu za przywódcą sekty i śpiewanie
                          > mantr", lub "łażenie po ulicach za facetem w sukience, niesąc narzędzia
                          tortur
                          > i śpiewając <<Dobry Jezu...>> czy jakoś tak..."
                          To określenia zaczerpnięte z wydawnictw (oczywiście z pamięci bo źródeł
                          konkretnych nie pamiętam) katolickich dotyczących sekt, czytaj: wyznań innych
                          niż katolickie.

ksiądz prowadzący procesję to jak widać wyżej - "facet w sukience", nazwany
                          > też czasami przez Pana XYZ "Batmanem",

A czy to nie prawda, że sutanna jest suknią? Nie przypominam sobie żebym nazwał
                          księdza "batmanem". Moje ulubione ich określenie to "padre".

wierni biorący w niej udział, to - "wyjące fanatyczki z
                          > narzędziami tortur, blokujące ulice..."
                          Owe fanatyczki niestety nie posiadają głosów primadonn i obiektywnie "wyją",
                          krzyż jest obiektywnie narzędziem tortu i obiektywnie procesje blokują ulice.
                          Sama konwencja wypowiedzi to również zapamiętany sposób określania "sekt" przez
                          kościelne instytucje do ich zwalczania.

Pan XYZ uświadamia też, że procesje są "nieekologicznie", gdyż niszczy się
                          > kwiaty. Po co? To proste - "zeby je małoletnie fanatyczki po uliocach sypały".
                          A czyż nie niszczy się róż? Czyż nie sypia płatków młode dziewczęta? Po
                          ulicach? Tak jak wyżej w sprawie "sekt".

I na koniec warto napisać o celu odbywania się podobnych procesji. Otóż
                          > ludzie chodzą na nie, gdyż jest to "najlepsza impra do zaprezentowania się
                          > dewotek i reklamy przedślubnej małolat. Te ostatnie zwłaszcza prężą cycki".
                          To moja subiektywna ocena. Takie mam przeświadczenie wynikłe z obserwacji. Poza
                          tym wg kościelnych zwalczaczy "sekt" ich członkom przyświecają takie właśnie
                          idee.

Moja pisanina nie jest atakiem na Kościół Katolicki i wiarę katolicką. Jest
                          natomiast atakiem na pazerny i agresywny kler oraz domaganie się przez
                          katolików specjalnych praw choć ich religia niczym się nie różni od innych...

Co do higieny, to się nie wypowiadam. Nie znam twoich w tej materii dokonań.
                    • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 14:37
                      W kwestii wolnosci vice versa. Moze warto sparafrazowac powiedzonko....wolnosc
                      jest jak pupa, kazdy ma swoja. Nie idz na latwizne przypisyujac mi cos, co mnei
                      nie dotyczy, wybacz,ale brzmi zabawnie, to o religii i WC. A propos WC, to nie
                      zamierzam konkurowac z taka wybitna specjalistka jak Anita Blochowiak he he he.
                      Jesli uwazasz,ze to moja wina, ze LPR zdobylo 16 %, to niebawem bede winna
                      gradobiciom, powodziom i innym kataklizmom :-)
                      • ja_aska Re: Centralna procesja Bożego Ciała 21.06.04, 15:04
                        24 razy w roku te same filmy (w publicznej tv) o Jezusie, o Marii. co niedziela
                        jakiś anioł pański, przemówienia prymasów z okazji "każdej".
                        • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 21.06.04, 15:30
                          Rzeczywisice dla milosniczek stacji Romantica, telewizja publczna ma niewiele
                          do zaoferowania.
                          • ja_aska Re: Centralna procesja Bożego Ciała 21.06.04, 16:19
                            widzę, że oglądasz wszystkie programy gdzie tylko pokazsują się księża i
                            zakonnice? :-)
                            • Gość: mamoniowa Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 212.244.77.* 22.06.04, 07:42
                              W przeciwienstwie do ciebie w ogole ich nie dostrzegam :-)
                              A tak serio, to zwracam uwage, ze przez ostatnie lata telewizja rzadzil niejaki
                              Robert Kwiatkowski, ktory bynajmniej nie byl przyjacielem Radia Maryja czy
                              nawet LPR. Przyjaciel SLD z krwi i kosci.
        • Gość: zorro Re: Centralna procesja Bożego Ciała IP: 62.233.217.* 21.06.04, 19:58
          nawciagaly sie pedaly amfy i pierdza brednie - sprobuj heniu innych wynalazkow
          moze ci lepiej bedzie?.....................................................
          co komu do tego, jak i tak mniejsza o to!
          • Gość: H56 Re:zorro ! ty prymitywny katolu IP: *.comnet.krakow.pl 21.06.04, 20:20
            taki ciemniak nigdy nie zrozumie o co chodzi
            • Gość: mamoniowa Como estas?? IP: 212.244.77.* 22.06.04, 07:45

"Po zywych widac jak smierc bywa slepa " Jacek Wejroch
      • swarozyc wzk 22.06.04, 09:37
        Gość portalu: WzK napisał(a):

> Neonazista Swarożyc do spółki z komunizującymi XYZ i ja_aśką atakują Kościół
        > katolicki...
        > I jak tu nie zgadzać się z tezą o pokrewieństwie brunatnych i czerwonych
        > totalitaryzmów?!!
        ''''''''''''''''''''''''''
        Jeszcze jeden intelektualista lokalny...Z pewnoscia po szczecinskiej
        politologii, sadzac po przeprowadzonej analizie...
        • ja_aska mamoniowa 22.06.04, 13:19
          no właśnie! jezeli tak wygląda tv za komuchów to co dopiero będzie jak zacznie
          rządzić platfus? każdy obywatel dostanie klęcznik bo siędzieć przed tv nie
          będzie można:-)
          • Gość: XYZ Re: mamoniowa IP: 212.14.0.* 22.06.04, 13:29
            Aśka Dworak to platfus. Więc juz w TVP rządzą. A efekt od razu widać:
            Pospieszalski i jego "Warto rozmawiać", itp
            • skuter70 neonazisci i inni komunisci 22.06.04, 13:39
              ubierac wlosienice i do czynu spolecznego przy budowie kosciola a nie tu
              jatrzyc, ziac i podjudzac
              • swarozyc skuter 22.06.04, 13:42
                widziales tu neonaziste? powiedz tylko ktory, a sam mu dam w morde!
                • skuter70 Re: skuter 22.06.04, 13:44
                  a skund ja ma wiedziec jaki kolor koszuli maja piszacy???
                  • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 13:45
                    Aska ma taka nocna jak chasydzi.
                • Gość: XYZ Re: skuter IP: 212.14.0.* 22.06.04, 13:46
                  WzK twierdzi, że H56 to neonazista... nie żebym Henia podsrywał, ale ja na
                  szczęście tylko komunizuję, więc mam ndzieję, że moj face zostawisz w stanie
                  nienaruszonym:))
                  • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 13:48
                    Gość portalu: XYZ napisał(a):

> WzK twierdzi, że H56 to neonazista... nie żebym Henia podsrywał, ale ja na
                    > szczęście tylko komunizuję, więc mam ndzieję, że moj face zostawisz w stanie
                    > nienaruszonym:))
                    '''''''''''''''''''''''
                    lzesz jak komuch yzx! Neonazista to ja!
                  • skuter70 Re: skuter 22.06.04, 13:49
                    nie martw sie
                    ksiundz mnie kiedys uczyl na religii, ze pierwszym komunista byl chrystus, wiec
                    jestes swoj

ale ponosic cegly bys mogl
                    • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 13:51
                      skuter70 napisał:

> nie martw sie
                      > ksiundz mnie kiedys uczyl na religii, ze pierwszym komunista byl chrystus,
                      wiec
                      >
                      > jestes swoj
                      >
                      > ale ponosic cegly bys mogl
                      > '''''''''''''''''''''''''''''''''''
                      a, nie spartakus?
                      ten to przynajmniej dziewczyny deboszyl...
                      tzn ze byl normalnym...
                      ...nie to co jezus...
                      >
                      • Gość: XYZ Re: skuter IP: 212.14.0.* 22.06.04, 13:53
                        Nie wiesz swar, że świątobliwi ojcowie przemilczeli wiele ciekawych epizodów z
                        życia JCh?
                        • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 13:54
                          ale to pedal.
                          z chlopakami sie prowadzal.
                          • Gość: XYZ Re: skuter IP: 212.14.0.* 22.06.04, 13:57
                            Uważaj bo padre WzK obłoży cię ekskomuniką:)))
                      • skuter70 Re: skuter 22.06.04, 13:54

> a, nie spartakus?

to ten od termopil?
                        • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 13:56
                          termopile to w grecji
                          a spartakus byl rzymskim niewolnikiem
                          ale rownosci mu sie zachcialo...
                          • skuter70 Re: skuter 22.06.04, 13:58

> a spartakus byl rzymskim niewolnikiem

w grecji?
                          • Gość: XYZ Re: skuter IP: 212.14.0.* 22.06.04, 13:58
                            Pod Termopilami to Leonidas, tez gej.
                            • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 14:00
                              Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Pod Termopilami to Leonidas, tez gej.
                              ''''''''''''
                              to ci heca! :-))
                              • skuter70 Re: skuter 22.06.04, 14:03
                                strasznie wojowniczy ci geje
                                zaczynam sie bac
                                • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 14:06
                                  skuter70 napisał:

> strasznie wojowniczy ci geje
                                  > zaczynam sie bac
                                  '''''''''''''''''''''''''''''''''
                                  nie boj sie1 O helenke dluzej sie naparzali i wiecej ich bylo...
                                  i tez Grecy...
                                  Ach ci starozytni Grecy...!
                                  nie to co dzisiejsi...
                                  • skuter70 Re: skuter 22.06.04, 14:08
                                    oooo
                                    swar byl w kinie!
                                    • swarozyc Re: skuter 22.06.04, 14:11
                                      skuter70 napisał:

> oooo
                                      > swar byl w kinie!
                                      ''''''''''''''''''''''
                                      nie podrywam na kino...
                                • Gość: XYZ Re: skuter IP: 212.14.0.* 22.06.04, 14:06
                                  W Sparcie stosunki homoseksualne był przez państwo wymagane... He he he ciekawe
                                  co by było gdyby Kaczora na prezydenta Sparty wybrali?:)))))
                                  • skuter70 Re: skuter 22.06.04, 14:09
                                    w ramach cwiczen wojskowych?
                                    dobrze, ze sie nie dalem wziasc w kamasze
                                    • Gość: XYZ Re: skuter IP: 212.14.0.* 22.06.04, 14:16
                                      Eeee raczej bali się, że się Kacze twixy wyklują:))))
                    • Gość: XYZ Re: skuter IP: 212.14.0.* 22.06.04, 13:51
                      Jeszcze bym jakąś zdefraudował...;)
          • Gość: mamoniowa Re: mamoniowa IP: 212.244.77.* 22.06.04, 13:42
            Pozostaje ci jednak Romantica :-)
            Platforma to ponoc Zydzi, wiec jesli juz, wydziergasz sobie jarmulke na
            szydelku i bedzoiesz walic glowa w ekran he he he
            • Gość: XYZ Re: mamoniowa IP: 212.14.0.* 22.06.04, 13:49
              Platfusy to w najlepszym razie przechrzty. Gdybyz Żydzi przejęli TVP...
              Programy interpretujące Torę... Swar szybko wróciłby do Polski, bo lepszej
              obsceny by nie było:)))))
              • ja_aska Re: mamoniowa 22.06.04, 14:41
                a guzxik. jakby platfusy byli Żydami to obecna tv byłaby jeśli nie ciekawa to
                krwawa (co się kręci w hollywoodzie?) "nasi" nigdy by tych głupot z ( podobno)
                początków naszej ery!
                PS kipę się mówi, kipę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka