Dodaj do ulubionych

Sprowadzamy samochód Stoewera!

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:19
dobry pomysł, ale może by tak napisać więcej o stowarzyszeniu (kto je
tworzy ?)
Obserwuj wątek
    • mike102 Re: Sprowadzamy samochód Stoewera! 30.06.04, 23:34
      Gość portalu: gość napisał(a):

> dobry pomysł, ale może by tak napisać więcej o stowarzyszeniu (kto je
      > tworzy ?)

Zapraszamy na nasza strone internetowa:
      www.forumdlaszczecina.px.pl
      • searover Forum dla Szczecina 01.07.04, 01:02
        Dodam tylko, ze "Forum dla Szczecina" narodzilo sie w ubieglym roku z
        inicjatywy ludzi zabierajacych glos tutaj, na szczecinskim forum Gazety
        Wyborczej".
        Bylo i jest calkowicie oddolna, niezalezna inicjatywa. Obecnie zrzesza
        kilkanascie osob w szerokim przedziale wiekowym, rozmaitych zawodow badz
        szkol/uczelni.
        Wiecej na naszej stronie internetowej: www.fds.px.pl
    • Gość: jj Re: Sprowadzamy samochód Stoewera! IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 01.07.04, 01:05
      umiejscowic przy POLMO
    • Gość: keson Re: Sprowadzamy samochód Stoewera! IP: 217.97.149.* 01.07.04, 09:52
      w Szczecinie są już dwa samochody Stoewera

polecam wizytę na sedina.pl
    • Gość: Driver Dwa Stoewery są juz w Szczeinie IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 01.07.04, 10:24
      Szkoda, że ten fakt został tak słabo wyeksponowany, a GW podaje niesprawdzone
      informacje...

sedina.pl galeria "muzeum"
      • searover Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie 01.07.04, 15:15
        Otrzymałem dziś telefon z Gazety Wyborczej w sprawie istniejących
        (istniejącego?) w naszym mieście egzemplarza stoewera. Zarzucono
        nam wprowadzenie GW w błąd i podważenie w ten sposób jej
        wiarygodności.

Stwierdzam więc niniejszym, że kiedy rozpoczynaliśmy tę akcję,
        nic nam o istniejacych w naszym mieście stoewerach nie było
        wiadomo. Ponieważ nikt publicznie o posiadaniu takowych nie
        informował, z dużą dozą prawdopodobieństwa moglismy przyjąć, że
        aut tej marki w naszym mieście nie ma.
        W ostatnim okresie pojawiły się niesprawdzone informacje, że
        podobno ktoś w Szczecinie taki amochód (lub samochody) posiada.
        Wszystko to jednak były informacje przekazywane poczta
        pantoflową. Dziś otrzymaliśmy z GW numer telefonu właściciela, w
        imieniu którego z GW kontaktował się portal www.sedina.pl .
        Obiecałem, że skontaktujemy się z tą osobą i wątpliwości
        wyjaśnimy.

Całe wynikłe zamieszanie nie dotyczy sprawy najważniejszej. W
        naszej akcji nie było najistotniejsze czy samochód ten będzie
        pierwszym, drugim, albo piątym w naszym mieście. Chcieliśmy
        sprowadzic to auto dla miasta i eksponować je w muzeum. W
        odróżnieniu od istniejących egzemplarzy, które pradopodonie
        zdobią prywatne garaże.

Jeżeli jednak okaże się, że właściciel istniejącego samochodu
        również chce go przekazać do muzeum, to nic nie stoi na
        przeszkodzie by stworzyć małą kolekcję. Nasze miasto na to
        zasługuje.

Na zakończenie chciałbym dodać, że obce są nam wszelkie
        ambicjonalne zapędy byśmy byli pierwsi, jedyni i najbardziej
        eksponowani. Jestesmy gotowi do wspolpracy i porozumienia w celu
        zaprezentowania mieszkancom miasta kawalka historii tej ziemi.
        Nic wiecej.

Zbiórka pieniedzy trwa nadal i nadal robimy swoje. Z ta roznica,
        ze nasz stoewer prawdopodobnie nie bedzie pierwszym i jedynym
        egzemplarzem w miescie. Za co nieswiadomie wprowadzonych w blad
        przepraszamy.
        • absztyfikant Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie 01.07.04, 15:21
          To nie gra zadnej roli czy to bedzie pierwszy drugi czy trzeci egzemplarz.

A uzasadnione pretensje i zal mam do autorow portalu sedina.pl, ze nie
          skontaktowali sie z FdS czy Alexisem Kiriakou mimo wielu publikacji na temat
          auta w szczecinskiej GW. Tak, wlasnie tak.

Tak wiec wydaje mi sie, ze nie ma co szukac winnych, ino sie brac do roboty:)

PS.
          Nie jestem dzialaczem FdS.
          • Gość: Arek Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 01.07.04, 15:27
            Zgadzam się i popieram - trza brać się do Roboty, natomiast aby wyjaśnić sprawę
            do końca informuję:

Taką informację FDS otrzymał od sedina.pl tydzień temu
            Z poważaniem
            Arek@sedina.pl
            • tycjan5 do p. Arka z portalu Sedina 01.07.04, 18:08
              Gość portalu: Arek napisał(a):

> Zgadzam się i popieram - trza brać się do Roboty, natomiast aby wyjaśnić
              sprawę
              >
              > do końca informuję:
              >
              > Taką informację FDS otrzymał od sedina.pl tydzień temu
              > Z poważaniem
              > Arek@sedina.pl

Witam,
              podczas spotkania FDS z p. Arkiem zostalismy poinformowani, ze prawdopodobnie
              jest juz samochód marki Stoewer w Szczecinie.
              Panie Arku, wspominał Pan o tym, i owszem, ale sam Pan mówił, że aby uniknać
              wszelkich spekulacji na ten temat, lepiej jest sprawdzic informację, a potem ja
              rozpowszechnić jako pewną. Obiecał Pan to zrobic i powiadomić nas o tym, nas
              FDS. Powiadomił Pan jednak GW rozpętując "aferę" - całkiem niepotrzebnie, bo
              zrobiło sie kwaśnie i przaśnie wokół tematu. A sam właściciel, jak sie okazuje
              nie ma z "aferą" nic wspólnego. Nie wiedzielismy o tym, ze jest taki egzemplarz
              w Sz-nie. Nie zaglądamy nikomu do garażu.
              Po co było to rozpętywać? Nie wiem.

Wiem natomiast, że nie zalezy nam na poklasku, na tym, abysmy byli Nr1,
              najlepsi, najfajniejsi i najładniejsi. Zalezy nam aby sprowadzić Greiffa do
              Szczecina i wyeksponowac go w dobrym miejscu, a nie w garażu.

Stoewer mógłby stac się jednym z produktów Szczecina, których wciaz jest zbyt
              mało w mieście.
              Produkty przyciagają turystów.

Róbmy swoje, pomagajmy i nie przeszkadzajmy.
              Pozdrawiam
              Andrzej Szwajda
              www.fds.px.pl

• tycjan5 Re: do p. Arka z portalu Sedina 06.07.04, 15:15
              • tycjan5 Re: do p. Arka z portalu Sedina i do wszystkich 06.07.04, 15:20
                Witam,
                mam bardzo ograiczony dostep do internetu. Nie sledze na bieżąco postów,
                zarówno na GW jak i www.fds.px.pl.
                Sytuacja niebawem się zmieni, pracuję nad tym.

BTW, rzeczywiscie, dostałem od p. Arka Bisa z portalu Sedia.pl mail w sprawie
                istienia 2 Stoewerów w Szczecinie. Zanim przeczytałem listy, wp[isałem post a
                GW. Za nieporozumienie wierutnie - przepraszam!

Rozpetało sie trochę w sprawie Stoewerów, ale to może i dobrze. Czas uspokoic
                emocje i robić swoje. Akcja " Stoewer Greiff" powina trwac nadal i róbmy
                wszystko aby samochód do Szczecina sprowadzić!
                Pozdrawiam
                Tycjan

tycjan5 napisał:

> Gość portalu: Arek napisał(a):
                >
                > > Zgadzam się i popieram - trza brać się do Roboty, natomiast aby wyjaśnić
                > sprawę
                > >
                > > do końca informuję:
                > >
                > > Taką informację FDS otrzymał od sedina.pl tydzień temu
                > > Z poważaniem
                > > Arek@sedina.pl
                >
                > Witam,
                > podczas spotkania FDS z p. Arkiem zostalismy poinformowani, ze prawdopodobnie
                > jest juz samochód marki Stoewer w Szczecinie.
                > Panie Arku, wspominał Pan o tym, i owszem, ale sam Pan mówił, że aby uniknać
                > wszelkich spekulacji na ten temat, lepiej jest sprawdzic informację, a potem
                ja
                >
                > rozpowszechnić jako pewną. Obiecał Pan to zrobic i powiadomić nas o tym, nas
                > FDS. Powiadomił Pan jednak GW rozpętując "aferę" - całkiem niepotrzebnie, bo
                > zrobiło sie kwaśnie i przaśnie wokół tematu. A sam właściciel, jak sie
                okazuje
                > nie ma z "aferą" nic wspólnego. Nie wiedzielismy o tym, ze jest taki
                egzemplarz
                >
                > w Sz-nie. Nie zaglądamy nikomu do garażu.
                > Po co było to rozpętywać? Nie wiem.
                >
                > Wiem natomiast, że nie zalezy nam na poklasku, na tym, abysmy byli Nr1,
                > najlepsi, najfajniejsi i najładniejsi. Zalezy nam aby sprowadzić Greiffa do
                > Szczecina i wyeksponowac go w dobrym miejscu, a nie w garażu.
                >
                > Stoewer mógłby stac się jednym z produktów Szczecina, których wciaz jest zbyt
                > mało w mieście.
                > Produkty przyciagają turystów.
                >
                > Róbmy swoje, pomagajmy i nie przeszkadzajmy.
                > Pozdrawiam
                > Andrzej Szwajda
                > www.fds.px.pl
                >
                >
                >
          • Gość: keson Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie IP: 217.97.149.* 01.07.04, 15:33
            i bardzo dobrze, ze taka akcja jest.
            zamieszanie moze faktycznie niepotrzebne, ale nie ma co robic z tego afery.
            jednego tylko szkoda: ze model sprowadzany przez FDS to rowniez Grief...

ps. uzasadnione pretensje to dosc mocne slowa, tym bardziej jezeli nie jest sie zbytnio 'w temacie'.
            • absztyfikant Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie 01.07.04, 15:38
              A ja juz taki wredny jestem, coz, temat rzeka. Ale ad rem. Gdybyscie byli tacy
              w porzadeczku, to po publikacji w GW poswiecej Stoewerowi dalibyscie sygnal.
              Tak sie nie stalo. Brak komentarza niechaj posluzy za komentarz.
              • Gość: Arek Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 01.07.04, 15:41
                Sedina.pl jeszcze wtedy nie istniała :-) bo przeca by napisała... :-)

• absztyfikant dla jasnosci 01.07.04, 15:45
                  Ja bardzo lubie FdS i lubie Was. Nie zarzucam Wam zlej woli, ale zwyczajne
                  zaniedbanie. Najwieksze baty jednak naleza sie wlascicielowi tych dwoch
                  Stoewerow. Ale przeciez zaden dramat sie nie wydarzyl, ja mysle, ze po
                  renowacji autka sprowadzanego przez chlopakow z FdS powinna przyjsc pora na te
                  2 pozostale.
                  • Gość: keson Re: dla jasnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 16:23
                    czas zakonczyc dyskusje pt: kowal ukradl a cygana powiesili.
                    baty dla wlasciciela.. heh...
                    mysle ze doskonale poradzi sobie z renowacja tych dwoch egzemplarzy, bo to swietny fachowiec. i jezeli uda sie sprowadzic 3 egzemplarz, to ciekawy jestem kto bedzie go restaurowal.
                • albert_c Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie 01.07.04, 16:00
                  echze Panowie nie ma o czym gadac, stam tych dwoch pozostalych stowerow
                  pozostawia wiecej niz duzo do zyczenia, to swoja droga, poza tym tamte stowery
                  sa wlasnoscia prywatna, widac jezeli gosc sprowadzil je po cichu nie chcial sie
                  z tym wychylac i chce sobie samiutenko je wyremtowac (zreszta zycze powodzenia,
                  bo z dzika chcecia bym sobie obejrzal na ulicach naszego miasta stowera).
                  akcja trwa i trzeba teraz uciulac te troche pln.

• searover Sprostowanie 01.07.04, 15:28
          Otrzymalem przed chwila telefon opd przedstawiciela portalu "Sedina".
          Prosil aby sprostowac podana przeze mnie informacje, jakoby kontaktowali sie W
          IMIENIU WLASCICIELA, co nie jest zgodne z prawda. Nie kontaktowali sie w jego
          imieniu, lecz po prostu poinformowali Gazete o fakcie. Przepraszam.
          • tycjan5 dajmy temu spokój, róbmy swoje 01.07.04, 18:14
            Witam,
            chetnie spopntaktuję się zarówno z panem od Stoewerów jak również z GW. Nie ma
            co dalej gadac po próznicy tylko wpłacac na konto Stoewera. Afer mamy tyle w
            prasie, że lepiej sobie tamte poczytać jak ktoś ma ochotę a ze Stoewera nie
            róbmy afery.
            Pozdr
            Andrzej vel Tycjan
            www.fds.px.pl
        • Gość: pieszy Re: Dwa Stoewery są juz w Szczeinie IP: *.fnet.pl 01.07.04, 18:37
          Stoewerów bez liku!

oczekuję takiego problemu.

gdzie je eksponować?

O to jest dopiero problem. DAJ BOŻE!
      • mike102 No nie calkiem... 01.07.04, 19:29
        Gość portalu: Driver napisał(a):

> Szkoda, że ten fakt został tak słabo wyeksponowany, a GW podaje niesprawdzone
        > informacje...

To moze dopiero beda auta bo na razie sa marne i pozostalosci po Stoewerach:
        sedina.pl/coppermine/albums/userpics/10002/2.jpg
        Rownie dobrze mozna powiedziec ze w Szczecinie istnieje wieza Quistropa. Poza
        tym jest to wlasnosc prywatna.

W Szczecinie nie ma zadnego auta w takim stanie:
        www.fds.px.pl/foto/big/1079974372.jpg
        A wlasnie o to chodzi. Zeby sprowadzic auto, doprowadzic do doskonalego stanu i
        publicznie eksponowac dla przypomnienia pieknego kawalka szczecinskiej historii.
        FdS-owi nie zalezy w tym momencie na zadnych zaszczytach czy profitach czy
        pochwalach. Robimy to calkowicie spolecznie i dla miasta.
        • Gość: MacKuz Re: No nie calkiem... IP: *.org 01.07.04, 23:55
          To są auta, a będą jeszcze ładniejsze.
          Tak jak mówisz jest to właśność prywatna i dzięki temu jest nadzieja, że auta
          zostaną odrestaurowane. Bo powiem szczerze nie wierze w zrzute na
          odrestaurowanie innego auta tej marki. To są potężne koszty.
          Ale wracając do meritum sprawy dwa Stoewery ( wtym jeden CABRIO) są w stanie
          jakim sie można było spodziewać po tylu latach, notabene ich właściciel że tak
          powiem "walczył" o nie 8 lat zanim sprowadził je na "macieżyste ziemie".

Więc mamy w Szczecinie dwa auta tej marki już od jakiegoś czasu w tym
          jeden 'cabrio' i nie podoba mi (osobiście) sie że GW chce sprowadzć pierwszego
          Stoewera w naszym mieście.
          Pozdrawiam.

Więc proponuje docenić wysiłek właściciela tych własćnie aut.

• mike102 Re: No nie calkiem... 02.07.04, 00:45
            Gość portalu: MacKuz napisał(a):

> Ale wracając do meritum sprawy dwa Stoewery ( wtym jeden CABRIO) są w stanie
            > jakim sie można było spodziewać po tylu latach, notabene ich właściciel że

Na brzegu Odry lezy wrak bocznokolowca. Marne truchlo. Czy to znaczy ze
            Szczecin posiada jeden z niewielu w Polsce (o ile nie jedyny) statek z napedem
            bocznokolowym?
            Czy mozna mowic ze Szczecin posiada 2 wieze widokowe - Quistropa i Bismarcka?
            Poki co to zlomy, i dopiero beda autami po renowacji.
            Sadze ze gdyby dobrze poszukac znalezlibysmy wiecej takich "aut" w
            podszczecinskich wsiach, rowach albo zlomowiskach. Kto wie...
            Samochod - jak sama nazwa wskazuje - powinien sam sie poruszac, no i chronic
            pasazerow przed warunkami atmosferycznymi. Poki co Griefy tego warunku nie
            spelniaja (nasz rowniez nie spelnia, narazie).

> tak powiem "walczył" o nie 8 lat zanim sprowadził je na "macieżyste ziemie".

Nie wiem kiedy te Stoewery zostaly sprowadzone, ale w chwili gdy my
            rozpoczelismy nasze starania w Szczecinie nie bylo zadnego auta tej marki. Nie
            chce sie wdawac w szczegoly (bo osoby wymieniane z nazwyska moga sobie tego po
            prostu nie zyczyc), w kazdym badz razie znamy ogolnie sprawe sprowadzania tych
            dwoch stoewerow. Nie otrzymalismy jednak informacji ze zostala sfinalizowana i
            szczatki aut zostaly przetrasportowane do Szczecina.

> Więc mamy w Szczecinie dwa auta tej marki już od jakiegoś czasu w tym
            > jeden 'cabrio' i nie podoba mi (osobiście) sie że GW chce sprowadzć
            pierwszego
            > Stoewera w naszym mieście.

Sprawa sprowadzenia Stoewera przez nas ma inny charakter. Nie robi tego
            prywatny kolekcjoner, ale stowarzyszenie i Gazeta. Celem jest ciagla, PUBLICZNA
            prezentacja samochodu mieszkancom i turystom. Chcemy upamietnic historie
            motoryzacji w Szczecinie. Nie mo tu mowy o sprawach ambicjonalnych.
            To inicjatywa dla wzbogacenia naszego miasta i mysle ze warta poparcia a nie
            atakowania.

Poza tym - im wiecej stoewerow w miescie tym lepiej!
            • absztyfikant oj oj 02.07.04, 00:51
              Ja do tej listy Mike'a dorzucilbym Magazyniera:) Prawda jest taka, ze nalezy
              zrobic wszystko, by sprawny Stoewer rozslawial nasze miasto. Inicjatywa FdS i
              Gazety jest realna i przede wszystkim oddolna. Fdyby bylo wiecej takich ludzi
              bezkompromisowo i ideowo traktujacych swoje miasto, to referendum byloby
              wygrane w cuglach. Tak wiec portalowcy sedinowcy - pomozecie ?

mike102 napisał:

> Na brzegu Odry lezy wrak bocznokolowca. Marne truchlo. Czy to znaczy ze
              > Szczecin posiada jeden z niewielu w Polsce (o ile nie jedyny) statek z
              napedem
              > bocznokolowym?
              > Czy mozna mowic ze Szczecin posiada 2 wieze widokowe - Quistropa i Bismarcka?
              • Gość: Pismak Stoewer Szczeciński IP: 80.51.242.* 02.07.04, 02:16
                Prywatny właściciel mówi: "mamy w Szczecinie Stoewera". To miło. Mówi też, że
                go wyremontuje prywatnie. Jestem za. Nie wierzy w publiczną ściepę - święte
                jego prawo. Tylko po co zaraz się spierać. Potrzebna jest jedna krótka
                informacja: czy to będzie auto Szczecina, czy tylko będzie sobie gdzieś w
                Szczecinie istniało?

Bo akcja sprowadzenia Stoewera - czy on będzie pierwszy, czy trzydziesty ósmy -
                w naszym mieście ma jeden prosty cel: dać tego Stoewera miastu, by symbolił.
                Żeby szeroki szczeciński naród usłyszał, że w Szczecinie kiedyś wyrabiano
                fantastyczne autka marki Stoewer. Że jest w historii miasta coś całkiem godnego
                pamiętania. Stąd akcja głośna i donośna - oby jak największy społeczny efekt
                wywołała. Może jakoś wywalczymy sobie podczas takich akcji kompromis między
                niemieckim dziedzictwem, a szczecińskimi kompleksami tożsamościowymi.

Wiecie, jak jest. Mówią o nas, że tożsamości nie mamy. Że jesteśmy zgrają
                przyjezdnych, napływowych, nie potrafiących patriotyzmu lokalnego wzbudzić,
                podzieleni i świadomościowo ułomni. Mówią, że bronimy się przed niemiecką
                historią Szczecina, jakby miasto pojawiło się nagle w 1945 r. w wyniku
                Wielkiego Wybuchu. A wcześniej to był pewnie chaos. Otóż, chyba mamy coś wręcz
                przeciwnego do powiedzenia ludziom i udowodnienia. Stoewer, Junak, Sedina,
                tradycja drukarstwa szczecińskiego, genialne rozwiązania architektoniczne. Nie
                Niemcy to robili, tylko Szczecinianie!!!

A teraz nie ma co się spierać o numerek Stoewera, Szczecinianie, tylko trza go
                miastu dać. Ludzie! To się w głowie nie mieści, że były dwa takie autka od
                niewiadomo kiedy i nikt pary z buzi nie puścił! Takie rzeczy się mówi i pisze!

"Gazeta" nadała TEMU Stoewerowi pierwszy numerek. Trudno. Nie chodzi o TEGO
                Stoewera, ani o TEN numerek. Chodzi o Stoewera w ogóle. Żeby był. Bo marka jest
                symbolem, a nie ten czy ów grat. A z tą wiarygodnością to równo przesadzacie,
                Redakcjo! Jeżeli wy nie czaicie klimatu symbolowego, to kto ma czaić? Krzywdy
                nie ma, promujemy przecież Szczecińskiego Stoewera. Niech Wam to wytłumaczą
                wasi specjaliści od promocji.

Pytanie:
                Jeśli jest Stoewer, a nawet dwa - to co z nimi będzie? Trafią gdzieś na
                publiczne miejsce? Będą szczecińskie (pokazane światu), czy prywatne? Czy
                możemy je razem restaurować?

Propozycja:
                Może zrobimy w mieście Muzeum-Salę Produkcyjną Stoewera. Nie musi być zaraz
                koniecznie autentyczna. Taka izba pamięci. Tam mogą stać autka w różnym stadium
                renowacji (te obecne, to ściągnięte podczas akcji), a będzie można już coś
                zwiedzić. Albo może wypromujemy Warsztat Szczeciński Stoewera, w którym
                będziemy restaurować te autka i inne dokupywać. Niech turyści (Niemcy,
                Szczecinianie) mają okazję przyjeżdżać i patrzeć, w jakim stadium są autka, jak
                pracę się posuwają. Może coś dorzucą. Wesprą.

Droga "Wyborowa" Redakcjo! Chcecie patronat nad taką akcją?! Możecie to
                napisać, nagłośnić!? No, co jest? Męska decyzja. Jak nie, to pójdziemy np.
                do "Głosu" :))))))).

pismak_logowany@gazeta.pl
      • akiriakou Stoewer dla miasta 02.07.04, 16:14
        Jako ze czuje sie w duzym stopniu odpowiedzialny zarowno za akcje jak i ten
        artukul postanowilem zabrac glos.

Czy to o to zdanie ten spor:
        "Dziś w Szczecinie - ojczyźnie aut z gryfem na masce - nie ma ani jednego
        automobilu upamiętniającego wkład miasta w historię motoryzacji."?

Ja rozumiem je - nie jako prawo do roszczenia sobie jakiegokolwiek pierszenstwa
        w sprowadzaniu auta. Po prostu zadne auto nie znajduje sie w ktorymkolwiek ze
        szczecinskich muzeow, badz w fabryce Polmo. Nie ma tez muzeum motoryzacji
        szczecinskiej - a byloby czym sie chwalic! W Berlinie, w zachodniej czesci
        miasta, na jednym z rond stoi "pomnik Cadillaca". Auto jest umieszczone na
        prostopadlej podstawie, pochylone o jakies 30'. Wyglada to swietnie. Moze to
        tez pomysl dla nas?

Choc ja osobiscie po cichu marze o muzeum motoryzacji szczecinskiej pelnym
        lsniacych stoewerow i pieknych junakow. Niech ten nasz maly Greifik Jr bedzie
        jego poczatkiem!
        • albert_c Re: Stoewer dla miasta 02.07.04, 16:21
          akiriakou napisał:

W Berlinie, w zachodniej czesci
          > miasta, na jednym z rond stoi "pomnik Cadillaca". Auto jest umieszczone na
          > prostopadlej podstawie, pochylone o jakies 30'. Wyglada to swietnie. Moze to
          > tez pomysl dla nas?
          >

* hmm, Alex pomysl zupelnie ciekawy, no ale jak wiesz nastapi spor pomiedzy
          nurtem tradycjonalistow oraz modernistow (tak dla uproszczenia nazwe te
          strony), jak juz Ci kiedys powiedzialem ja raczej w tej pierwszej bym sie
          widzial, no ale ta koncepcja jak w Berlinie podoba mi sie bardzo, to bylo by
          cudne tak wyeksponowac Stowera.

pozdrawiam,
          albert_c
    • franekkk Re: Sprowadzamy samochód Stoewera! 14.07.04, 13:34

ze sobie pozwole zabrac glos

i czy ja o takich sprawach musze pisac? – tylko fedesowcy pamietac mi ze
      krytyka nie sluzy obrazaniu sie i absolutnemu milczeniu (casus prezes, w tym
      miejscu pzdr ;) tylko ewentualnemu wyciaganiu wnioskow

po pierwsze mowcie jednym glosem! a nie raz mike raz tycjan inna raza searover
      i się robi chaos w eterze

po drugie skuter pytal co z wlasnoscia auta i wlasciwie bardzo szczegolowo nie
      edpowiedziano mu. kto bedzie wlascicielem auta? bo o ile sie nie myle obecnie
      stowarzyszenie nie ma osobowosci prawnej. a jesli bedzie mialo to kto bedzie
      jezdzil i na podstawie czyjej decyzji? prezesa? walnego? w czyim garazu bedzie
      stal przed remontem wiec kto za ten majatek by odpowiadal? a co w wypadku
      kolizji podczas transportowania? kto odpowiada cywilnie? to sa drobiazgi o
      które sie mozna nawet na dwie stare piekarnie obrazic
      ja bym przekazal miastu (np. z pompa wybranemu nowemu prezydentowi 2006)

nie mozna nie gdybac, trzeba przegdybac wszystkie mozliwosci

po trzecie i w ogole nie przedstawiono symulacji wydarzen. rachunek w
      nieskonczonosc nie bedzie do dyspozycji, co gdy zebrane 1/3 sumy w pol roku
      albo inne ulamki, lepiej trzymac sie wytyczonego celu ale jesli nie ma planu to
      kto o tym zadecyduje? stowarzyszenie? wlasciciel rachunku? a moze kto ile
      wplacil tyle ma glosow?
      „jakos to bedzie” moze zamknac wiele portfeli!!

po czwarte zalozyc nowy watek (a moze nawet PODFORUM STOEWER!) nadzorowany
      przez gazetowego admina albo kogos waznego z gw (w tym miejscu pazdrawliaju
      laure i jej zupe ;-) czyszczony z niepotrzebnych wpisow. rozlozyc wlasne wplaty
      na 10 lub 5 pln zeby mozna było co 3 dni informowac nowym wpisem: „DZIS NASZE
      KONTO WZBOGACILO SIĘ O KOLEJNA WPLATE!”

po piate wlasnie sie zaczely wakacje! wiec podejrzewam ze odzew ostroznie
      nazywajac chyba lagodniejszy od spodziewanego, zaplanowac konkretna akcje do
      konca pazdziernika wlacznie lub z braku pomyslow dac sobie spokoj do konca
      wrzesnia

i poinformowac gawiedz ile zostalo realnie wplacone bo na deklaracjach nie
      zawsze mozna polegac. kieszen mi sie przedziurawila, musze wybierac stoewer
      albo sedina ;) dajcie mi i innym informacje na podst których mozna podjac
      decyzje

haslo z forever jest cool

temat na tyle konkretny ze sobie pozwole umiescic linki

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13860603
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=6211139
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13835716

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka