rozkoszny_bobasek 19.09.12, 13:53 Z najbardziej niezbędnych "inwestycji" zostały zrealizowane; "Niezbędny" zbudował dom, a jego pryncypał parę kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozkoszny_bobasek Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało pows... 19.09.12, 13:57 Co powinno znaleźć się w drugiej części naszego przeglądu? --------------------------------------------------------------------------- "inwestycje" mające na celu rozbiórkę upadłych fabryk i innych obiektów użyteczności publicznej. Pracy będzie na kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po 19.09.12, 14:00 (i czekamy na Wasze podpowiedzi) --------------------------------------------- 1. Szubienica dla przedstawicieli postkomunistycznej nomenklatury ciecińskiej, która pastwi się nad tym miastem od 22 lat. koszt niewielki, a efekt, murowany! Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało pows... 19.09.12, 14:32 Przesunięcie środków, przeznaczonych na budowę tunelu w Świnoujściu, do Gdańska, dobrze obrazuje stosunek polskiego państwa do Szczecina i Pomorza. Dla władz centralnych w Warszawie zawsze byliśmy kulą u nogi. Od 70 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.88-199-144.vspace.pl 25.09.12, 14:37 Przecież poseł Litwiński stwierdził,że "będąc w UE należy patrzeć przez pryzmat całego kraju a nie tylko miasta" podczas gdy stocznia padała.Nie przeszkodziło to imbecylom (każdy wyborca PO) oddać na niego głosu.... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_1185 od 70 lat? 11.03.13, 19:54 :)lonelyboy...samotnychłopcze... 70 lat temu, tj. 1943 r., dla władz centralnych w Warszawie byliśmy kulą u nogi? oj, teraz już rozumiem te Twoje teksty odnośnie Prezydenta Zaremby...Po prostu nie bardzo znasz historię...Pewnie zrywałeś się z lekcji, aby siedzieć na forum lub zebraniach SENSu... Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało pows... 19.09.12, 14:50 Ponieważ jak do tej pory nikt nie zrozumiał zadanego pytania pisząc na inne tematy, ja podrzucam kolejną niezrealizowaną inwestycję: zabudowanie terenu, w którym obecnie stoi Pazim, Galaxy i piętrowy parking. Baaardzo wysokie wieżowce itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yamato007 Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.ias.bredband.telia.com 19.09.12, 15:12 Samochwała - Jan Brzechwa Samochwała w kącie stała I wciąż tak opwiadała: "Zdolna jestem niesłychanie, Najpiękniejsze mam ubranie, Moja buzia tryska zdrowiem, Jak coś powiem, to już powiem, Jak odpowiem, to roztropnie, W szkole mam najlepsze stopnie, Śpiewam lepiej niż w operze, Świetnie jeżdżę na rowerze, Znakomicie muchy łapię, Wiem, gdzie Wisła jest na mapie, Jestem mądra, jestem zgrabna, Wiotka, słodka i powabna, A w dodatku, daję słowo, Mam rodzinę wyjątkową: Tato mój do pieca sięga, Moja mama - taka tęga Moja siostra - taka mała, A ja jestem - samochwała!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rujnowicz Edmund Apteki jurczykowskie IP: *.ias.bredband.telia.com 19.09.12, 15:14 z lekarstwami po złotówce. Wykwit chorej katolackiej ekonomii... Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po 19.09.12, 15:15 I ty także nie zrozumiałeś, o co proszono w artykule. Ale za to gratuluję doskonałej znajomości swojej szkolnej lektury. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-mieszkaniec Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.centertel.pl 19.09.12, 17:43 Co za różnica czy zrozumiał czy nie?Prawda jest taka, że obiecywano gruszki na wierzbie by się tylko koryta utrzymać a powoli wszystko się tu kończyło. Chyba takim rokiem przełomu był rok 1997. po nim jest tu tylko gorzej. Obecny "plesydent" wybuduje kościół i wyremontuje katedrę. Nic nowego nie powstanie bo po co mają ludzie łązić i kase wydawać na pierdoły jak mogą księdzu oddać. Zrób lepiej zakłądy kiedy powstanie następny kościółek-przechowalnia dla takich psychopatów jak ten z Lubinia. Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po 19.09.12, 19:51 Nie żartuj. Dzieciak po prostu NIE ZROZUMIAŁ prostego tekstu, w którym proszono o podanie kolejnych przykładów dętych inwestycyjnych planów, a nie chwalenie się znajomością szkolnej lektury. Sam jestem antyklerykałem i wk.. mnie to, co się np. stało w sprawie Warszewa. Ale - do licha - NIE O TYM JEST TEN WĄTEK!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 21:49 Miło, że gazeta poruszyła ten temat. Chciałbym jednak zaznaczyć, że przy każdej z tych inwestycji zapewniała ustami ulubionych polityków, że zostaną zrealizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po 21.09.12, 09:52 Gazeta nie zapewniała nikogo o realizacji inwestycji, a jedynie cytowała słowa polityków, składających takie deklaracje. Spora różnica, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po 11.03.13, 17:27 Otóz przekazywac mozna informacje w rózny sposób... Mozna na przykład napisac o prezydencie, ze jest prezydentem stulecia, który odpolityczni urząd... Prasa za komuny tez tylko przekazywała informacje władzy... przecież. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zapomorski Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało pows... 19.09.12, 17:32 niestety Jurczyk tak samo jak Wałęsa, choć był prostym i nie mającym pojęcia o gospodarce człowiekiem, został wybrany za zasługi w Solidarności. zresztą setki solidarnościowców zostało wybranych za zasługi, na funkcje na które się nie nadawali. okres Jurczyka to czarna plama w rozwoju miasta Odpowiedz Link Zgłoś
soplencjusz Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało pows... 19.09.12, 18:34 Nie będę komentował, dlaczego dany obiekt nie powstał -> nie ukrywajmy: Szczecin to "wioska z tramwajami"; brakuje kasy na inwestycje i tyle.... Z jednego tylko się cieszę: nie mamy (i mam nadzieję nie będziemy) mieli Ikea :) Dla mnie tego typu sklepy to parki rozrywek dla kobiet (i w związku z tym konieczność zwiedzania sklepu jako osobo towarzysząca i/lub kierowca)... Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po 19.09.12, 19:53 Powiedz to mojej (i nie tylko!) żonie, a będziesz przegrany jak Gołota :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.88-199-144.vspace.pl 25.09.12, 14:39 Od razu widać,że siedzisz pod pantoflem brzydkiej,grubej rury....seks też każe ci uprawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hools śmierdnica Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.13, 13:18 Endecja dała głos... Może lepiej siedzieć pod pantoflem kobiety niż pod butem ortopedycznym kolegi z "marszu pokemonów"? Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało pows... 19.09.12, 19:23 Nie bardzo tylko rozumiem dlaczego w tym zestawieniu jest przeprawa pod Policami, Tunel w Świnoujściu i Park Fantasia w Przybiernowie. Można myśleć i mówić co się chce, ale te trzy zamierzenia nie miały nic wspólnego ze Szczecinem. Mało tego. W przypadku dwóch pierwszych to mogą być tylko inwestycje centralne GDDKiA. Koszt mostu lub Tunelu na północ od Szczecina to aktualnie ok 1 miliarda, ale Euro, Koszt tunelu pod Świną trochę mniej. W Szczecinie wystarczająco dużo okazji zmarnowano, więc nie ma potrzeby populistycznego wyszukiwania niezrealizowanych inwestycji w całej Polsce. Niestety, szczególnie w latach 90 zmarnowano wiele okazji lub chwytano się pospolitych kombinatorów. Szczególne "zasługi" mają tu: TW Święty, jego następca R. no i niejaki Marek K. zwany "kopertą". Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 glupi szczecinianie 19.09.12, 21:58 zamiast pytac co moze lepiej zaczac pytac dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 23:09 Wyborcza powinna leczyć swoje kompleksy upadającej gazety i przestać tak ostentacyjnie lizać tyłek ciężkogłowemu. Wyciąganie jakiś planów sprzed lat, jakby przez 22 lata tylko ten stary człowiek rządził miastem. Nie rzucajcie sie jak śnięta płotka po inwestycji drogowej na Odrą. Jak ma was zatrudnić do roboty to zatrudni, za to poparcie w wyborach razem z Dzięgą ściany magistratu są dla was z gumy z gumy. Jak forsowaliście swojego ciężkogłowego na stolec, to przez lata słyszałem tylko jedno- ŁASZTOWNIA , to był priorytet i oczko w głowie całej platformy z ich faworytem, Dubaj nad Gangesem , Łasztownia to, Łasztownia sramto. Ale co tam po drugiej stronie, jak tu obok WENECJA, jachty, centra, strefy, lofty, Normalnie wychodzimy z Pindolino i oszklonymi korytarzami pionowymi idziemy na przystań zzuwamy cynki i w różowych krawatach jeb na główkę . To tyle na Łasztowni i dworcu i Kolumba. Potem idziemy na plac Tobruk och jaki piąkny Dworzec autobusowy, jaka piękna fontanna, a tu obok, co za piękny budynek - pałac lśni białą klinkierówką z miedzianymi kopułami ten turkus w secesyjnych oknach, mały Wiedeń, Paryż razem z Zurychem. Tak to chyba ta stara Drukarnia na Dworcowej. Ale lećmy dalej . Widzę wysoką szklaną ścianę, robi wrażenie jakby cały czas woda po niej płynęła to wodospad, nie to stary dom towarowy Pedeciak. A obok Brama Portowa co za świetny pomysł żeby umieścić tory dla gokartów w samym centrum skrzyżowania. Po prawej dla pamięci historycznej mieszkańcy postanowili pozostawić dwa duże Bunkry z czasów II WŚ ,powstały z powodu nalotów dywanowych, teraz młodzież uczy się tam historii na żywo, taka moda. Dla zmotoryzowanych jest przygotowany na zbliżające sie Tołszyp013 okazały parking po Barze Extra , widziałem po 10 latach budowy stoją tam teraz 3 samochody w czasie szczytu pracy. Na pl Zwycięstwa przy ul Potulickiej następna perełka, kiedyś hotel Piast, teraz co najmniej RITZ w Paryżu, ale jak ci życie miłe to uważaj, bo cegły spadają jak deszcz. To oczko w głowie cieżkogłowego ma sentyment , bo jako dziecko często tam przechodził, nie pozwoli ruszyć, stan nienaruszony, tylko portiera nie ma, zajebał klucze i uciekł. Teraz będzie szybciej . Budynek konferencyjny,kawiarnia na Różance ze zdychającymi różami. Na Słowackiego przy stawie Oberża hotel, na razie trwają wykopaliska, to zrozumiałe. Zakłady Dana na Jagiellońskiej zamienione na lofty naukowe, idą tak szybko jak od 8 lat Hanza Tower. Rów mariański na ul Matejki za Galaxy to już 10 lat tego lapidarium na szczury. część druga nastąpi. tak moda. za Brama P nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało po IP: *.88-199-144.vspace.pl 25.09.12, 14:44 Co ciekawe-Bolek cieszy się względami w szeregach gw a przecież tak samo strzelał z ucha jak Marian...Miasto się zwija zamiast rozwijać a dyskusja toczy o to,czy "lepszy" jest Krzystek,Litwiński czy może Jacyna-Witt...Tak,jakby była jakakolwiek różnica między nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
mallana Police-Święta... to mnie interesuje. 20.09.12, 22:29 Mam nadzieję, że doczekam tej inwestycji. Póki co, do Świnoujścia jeżdżę przez Niemcy. Dobieszczyn itd,itp. Spokojnie, bezpiecznie, malowniczo i ...do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: Police-Święta... to mnie interesuje. 30.09.12, 00:47 mallana napisała: > Mam nadzieję, że doczekam tej inwestycji. Póki co, do Świnoujścia jeżdżę przez > Niemcy. Dobieszczyn itd,itp. Spokojnie, bezpiecznie, malowniczo i ...do celu. Jeżeli masz poniżej 30 to masz szanse faktycznie doczekać. W przeciwnym wypadku - szczerze wątpię. A teraz na serio. Jeżeli następny Minister Transportu bedzie mieszkał na Skolwinie i trzeba będzie dojeżdżać na lotnisko w Goleniowie to jest szansa. Inaczej nie ma tego w żadnych planach przed 2030. Pociecha w tym, że wydana jest decyzja środowiskowa wg której przeprawa ma być tunelem, a nie mostem. Pozostaje drobnostka - koszt na dzisiaj ok 2-3 mld zł, ponadto w kolejce jest tunel do Świnoujścia - też ponad 1 miliard zł. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Szczecinomorgana, czyli co tu kiedyś miało pows... 11.03.13, 12:02 Ikea następną udaną inwestycją po Dworcu Kolejowym www.youtube.com/watch?v=fvudGDMKGQM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . RE: IP: *.cable.smsnet.pl 11.03.13, 19:39 zdjecie nr 5 jest super. Niech kazdy wnioski wyciągnie sam. Więc nie tylko Marian. Temat naszych posłów i władz centralnych pomijam ( rekompensata za stocznie : z 200 mln. na A6 zrobiło sie 40 mln. ) Co do inwestycji to kwartały norweskie, amerykanskie, Podzmacze ,Deptak Bogusława, Złoty szlak - jak i co z tego zrobiono w porównaniu z wizjami i zapewnieniami. Z nowych : droga rowerowa na prawobrzeze ( 13 mln ) i świetlne tablice zarzadzajace ruchem ( 7 mln. ) Szkoda tego pl. Solidarnosci , mozna było zrobić ładną rekonstrukcje kamienic w połaczeniu z filharmonia. Znalazłem w internecie inwestycje drogowe w Trojmiescie trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/56,35612,13530558,Ktore_drogi_powstana_w_Gdansku_do_2020_r_.html ciekawe czy beda mieli problem z pozyskaniem funduszy. Odpowiedz Link Zgłoś