blogfiles 09.11.12, 19:26 To chyba ten salon gier który "występuje" w teledysku Marka Bilińskiego "kosmiczne opowiadania" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulrich66 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było wc... 09.11.12, 20:59 Tam gdzie dzisiaj stoi Pazim,przez lata sprzedawano choinki.Czy ktoś pamięta,że w pobliżu na al.Wyzwolenia była prezentacja Poloneza?W miejscu gdzie stała trybuna dla partyjnych VIP-ów podczas majowych marszów.I przy okazji,dla młodszych czytelników,choinki też sprzedawano przy ul. Jagiellońskiej gdzie teraz stoi budynek banku BGŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ma ktoś zdjęcia jak to miało wyglądać? IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 21:06 Pamiętam "wizualizacje" tego placu z lat 80. Miało być szczecińskie "city" z kilkoma szklanymi wieżowcami, a wyszło to co wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: IP: *.cable.smsnet.pl 09.11.12, 22:21 a ja pamietam kamienice przy Matejki ( jest ona na zdjeciach ) , tory na Roosvelta i te niebieskie pawilony. A w tym salonie to chyba nawet raz grałem na automatach. Tam gdzie galaxy stały tiry Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 09.11.12, 22:32 A ja pamietam bazar w miejscu PAZIM-u. I plot wokol placu, na ktorym stoi galaxy, a na plocie wielkie haslo "Naszym celem pokoj i socjalizm" (czy cos w ten desen). Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było 09.11.12, 22:16 Przez kilkadziesiąt lat była tu wyłącznie łąka. ----------------------------------------------------------- Nie do końca; W latach 60. były tam olbrzymie składy węgla oblanego białym wapnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było IP: *.szczecin.mm.pl 09.11.12, 22:22 Znaczy się, że rozkoszny_bobasek ma co najmniej 50 lat. Dziwne, bo po jednym z ostatnich wpisów (na szczęście szybko usuniętym przez redakcję) sądziłem, że to jakiś gó...arz jest co mu rodzice necik założyli. Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było 09.11.12, 22:27 Tato mi mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było 09.11.12, 22:29 Bobasku, w jakich latach chidziles do SP 41? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza Re: 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było IP: *.globalconnect.pl 10.11.12, 01:34 A jeżeli rozkoszny bobasek ma pięćdziesiątkę, to co? Trędowaty? Odpowiedz Link Zgłoś
puz.on 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było wc... 10.11.12, 08:52 Stała też osamotniona kamienica,obok bunkier widowiskowo zniszczony za pomocą lancy tlenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B-6 A pod hotelem "Neptun" stały w latach 80. IP: *.globalconnect.pl 11.11.12, 08:36 żebrzące dzieci stanowiąc atrakcję dla turystów z Zachodu. Przez lata na imponującym biurowcu "Pazim" zamiast istniejącego dziś neonu ze skrótem nazwy firmy widniała na jednej z ostatnich kondygnacji niewielka tabliczka z logo PŻM. Odpowiedz Link Zgłoś
pawgas 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było wc... 11.11.12, 17:44 Kto by pomyślał że to już 20 lat. Mimo że kompleks już dawno się opatrzył to jego bryła nadal się broni i nie wydaje się być przestarzała. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było 11.11.12, 17:56 Pamietam jeszcze, jakie legendy na temat pensji w Pazimie krazyly i ze ejst nascie osob na miejsce. A teraz to wszedzie tak jest, tylko ze pensje nedzne :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: 20 urodziny Pazimu. Jak powstał? Co tam było IP: *.play-internet.pl 12.11.12, 12:00 rzeczywiście budynek Pazimu to jedna z wizytówek Szczecina, też pamiętam jak go budowali...jako mieszkanka cieszę się, że Szczecin łączy w sobie tradycję z nowoczesnością – m.in. centrum na kształt paryskich uliczek, a jednocześnie powstaje coraz więcej nowoczesnych osiedli i to miasto się rozbudowuje... ostatnio byłam na Warszewie i widziałam nowe osiedle Małe Błonia – ciekawie to wygląda, na pewno fajnie się tam będzie ludziom mieszkało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corbusier Pazim to... IP: *.ias.bredband.telia.com 12.11.12, 12:43 Chyba jedyny obiekt w Szczecinie tej wielkości, wybudowany po 89 roku, który odznacza się spójnością architektoniczną i klasyczną, stonowaną estetyką. To architektoniczny symbol nowego Szczecina! Odpowiedz Link Zgłoś