ajpitoajpi12 16.03.13, 09:14 A "KOSMOS" stoi i niszczeje....gdybyśmy oddali ten obiekt potrzebującym pewnie po remoncie służyłby jakiejś grupie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maniek Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 09:35 Ciagle szukanie taniej sensacji!!! Przeciez od momentu kiedy pdz stara sie kupic cezas minelo 7 lat ,w tym czsie miasto sprzedalo kilkadziesiat lokali i nic pani redaktor o tym nie pisala bo i nie bylo o czym w tym wypadku jest podobnie. Na miescu golemy przestalbym inwestowac w tym chorym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Grodecki A jak było przy Ossolineum? IP: *.globalconnect.pl 16.03.13, 10:01 "...cena zawiera udziały w gruncie.... " tak stoi w artykule, więc tym razem zawiera, bo przy kamienicy na Niepodległości chyba nie zawierała, co zgłosiłem jako wątpliwość, która winna skutkować unieważnieniem tego aktu notarialnego. Jak widać w mieście uczą się ode mnie. Szkoda, że pani Kowalewska pisząc, że "najemca ma prawo kupić bez przetargu" nie napisała, że księgarnię Ossolineum pan Golema kupił bez przetargu, bez wyceny, a raczej ze sfałszowaną wyceną, na co jest wyrok sądu, bez żadnej procedury i bezkarnie, a ja jako najemca nie miałem żadnych praw. Ta transakcja winna być też unieważniona, sprawy się toczą, ale prokuratura ma póki co za nic wyroki sądów. Prawo jest dla wybrańców. A miasto chce sprzedać panu Golemie co się da przed następnymi wyborami, taktyka jest prosta. A wczoraj dziwnym trafem nikomu nie przyznano tytułu Mecenasa Kultury. A może nikt już nie chciał stanąć w szeregu obok takiego nieszemranego biznesmena? Pozdrawiam opluwających mnie, IP ich komputerów mam od prokuratury, oczywiście ujawnię w stosownym momencie. Andrzej Grodecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodecki do lekarz Grodecki klamie IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 10:32 Nigdy nie byl najemca ossolineum tylko wykorzystywal firme placac miesiecznie 300-400 zl za 100 m lokal w centrum miasta .tych bredni grodeckiego nikt nie slucha ostatnio nawet rozeslal listy do mediow ale uznali go za smiesznego gosciavpiszacego bzdury-:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Grodecki Re: Grodecki klamie IP: *.globalconnect.pl 16.03.13, 10:44 Jak zwykle nikt z wasali pana Mecenasa Kultury nie odnosi się do podanych przeze mnie faktów, czyli napisałem prawdę o braku przetargu itp rzeczach, a zarzut, że nie miałem umowy najmu jest też chybiony, bo sąd wspomina, że moja umowa miała cechy najmu, tyle, że nie nazywał się umową najmu, bo była to forma księgarni patronackiej, a płaciłem dużo więcej, zresztą sam wiem lepiej, pozdrawiam śledzącego wpisy: co, już nie lżysz mnie, bo masz pełno w majtach? Znam wasze IP i wiem do kogo należą kompy, teraz możecie pisać tylko z anonimowych kawiarenek, tchórze. Oto Mecenas w całej krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Grodecki klamie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 16.03.13, 12:13 Dzieki miastu beda pisac z tramwajow juz niedlugo, wpisza tekst w domu na smartfona, polacza sie przez jakies proxy i wysla dyskretnie z tramwaju a zadna kamerka w tramwaju nic nie zarejestruje i pan prokurator bedzie mogl tylko umorzyc sledztwo - niedlugo magistrat bedzie mial za swoje jak zaczna wychodzic ciemne sprawki z udzialem urzednikow z ich wlasnej sieci ;) wiecej hot spotow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M IP: *.internet.szczecin.pl 16.03.13, 20:39 Miasto powinno zerwać wszelkie rozmowy biznesowe ze spółkami w których udział ma Golema. Człowiek, który wykorzystuje luki w prawie aby nie dotrzymywać warunków umów, nie powinien być partnerem dla władz miasta. Na wiarygodność trzeba zapracować. Wiarygodności nie można kupić. Jeżeli chce, niech startuje na zasadach przetargu ze ściśle określonymi warunkami, a nie jak to było np. w przypadku nieruchomości przy Rusałce, po kilku latach, działka ta zmieniła właściciela tylko po to aby uniknąć rozwiązań zapisanych w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 09:46 Chłopaki jadą już po całości i się z tym nie kryją. No ale muszą się spieszyć bo "przyjazny urząd" potrwa jeszcze tylko do jesieni 2014. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 09:58 Na miejscu pana Golemy pomyslalbym o przeniesieniu interesow do innego miasta . Chore zazdrosne miasto a swoja droga nie sadze aby Golema kupil ta ruine za 7 mln taki glupi chyba nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldek Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M IP: *.pl 16.03.13, 20:01 ...pewnie! już kupił za grosze kamienicę przy najdroższej ulicy...al. Niepodległości. Kto sprzedaje klejnoty rodowe w najgorszym okresie na rynku nieruchomości. Tylko dureń lub frustrat!!! Kądziołka pod Sąd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnae Szczecin Golemy... 16.03.13, 09:58 Po kolei......,spoko,caly Szczecin bedzie Golemy... to sie nadaje do prokuratora....razem z krzystkiem...)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Szczecin Golemy... IP: *.centertel.pl 16.03.13, 10:34 A pomyślał kto czy rozsądnym jest tworzenie monopoli? Czy lepiej dla firm jest że lokale są rozproszone u wielu najemców, czy skupione u kilku? Bo może być tak że przez zła gospodarkę nieruchomościami będzie w Szczecinie jeszcze drożej.... I ciężej małym firmą ... ALE O TYM CHYBA NIKT NIE MYŚLI. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Szczecin Golemy... 16.03.13, 11:18 Nic z tego. 50% góra. Drugie 50% będzie Dzięgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takaprawda Re: Szczecin Golemy... IP: *.centertel.pl 16.03.13, 20:52 jeszcze chwila i będzie golem city a nie szczecin... a Wy ludzie dalej chodźcie do tych "restauracji" i nabijajcie kabze panu G... ale beze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M 16.03.13, 10:32 zamiast serwować sobie kolejny bar z karaluchami miasto mogłoby: - odkupić 2 małe lokale - ogłosić konkurs zapraszając także star-architektów - gotowy projekt minimum kilkunastopiętrowej bryły sprzedać na wolnym rynku - wtedy byłby sens transakcję promować w Cannes nawet jeśli by to trwało kolejnych 10 lat ale po co. golema się nachapał, czy teraz szykujemy coś dla kurii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M IP: *.math.put.poznan.pl 16.03.13, 13:53 kadencja krzystka sie niedlugo konczy to przyspieszaja z inwestycjami tzn. sprzedaza lokali. A tereny dla nowych firm dalej stoja odlogiem..... jak osoba odpowiedzialna za te sprzedaze sie nei wykarze to pewnie tez poleci ze stolka i zastapi ja ktos nowy .... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M 16.03.13, 10:49 Jedna z niewielu działek gdzie można wcisnąć wysoki biurowiec w centrum. Cena więc niewielka za to. Narzekania na jej wysokość to ściema. Tylko czekajcie na info o sprzedaży sąsiedniego parkingu lub placu przed budynkiem. I czy to nie ciekawe, że miasto wynajmuje nieruchomość spółce, która wynajmuje ją jeszcze komuś? Jaki w tym interes miasta? Dziwne, że nie użyli tego samego rzeczoznawcy co przy konsulacie. Wtedy stopa zwrotu 10 lat na pewno by się pojawiła w wycenie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M 16.03.13, 10:56 A teraz kilka faktów dla porównania na temat cen działek pod obiekty wysokie w tej okolicy: W marcu Echo Investment kupiło od spółki Orbis sąsiadujący z galerią handlową hotel Neptun. W pakiecie z hotelem Cracovia w Krakowie kielecka firma wydała na niego 59,5 mln zł. (...) Centrum Handlowe Galaxy powstało w październiku 2003 r. Działkę koło Pazimu kupiło za 123 mln zł. Cały tekst: szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,10202629,Czym_Galaxy_odpowie_Kaskadzie.html#ixzz2Nh9KYpCo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Grodecki Wały Chrobrego.... IP: *.globalconnect.pl 16.03.13, 11:23 Ponad roku temu byłem na sesji Rady, aby starać się nie dopuścić do oddania bez przetargu, znowu bez coś przetargu, dzierżawy Wałów na wiele lat panu Golemie. Przeczytałem z mównicy wyrok na biegłego, który sfałszował operat dotyczący Ossolineum, co działało na korzyść pana Golemy, w wyroku jest jasno powiedziane, że ta transakcja spowodowała powstanie korzyści majątkowej po stronie kupującego i był on inspiratorem całej tej hecy, itp spraw tam jest mnóstwo, ale radni zgodnym chórem oddali bez przetargu Wały spółkom pana Golemy. Oczywiście w tej uchwale nie było słowa o cenie, za jaką mają zostać oddane Wały. Uważałem i uważam, że nie kierowanie takich obiektów na publiczny przetarg jest działaniem na szkodę miasta. Podniosłem również m.in. kwestię Rusałki przy ul Słowackiego, pan Golema w latach 2008-2011 zobowiązał się wybudować tam obiekt, ale nie dotrzymał umowy i pewnie nie zapłacił za to żadnej kary. W obronie słynnego gastronomika i jego interesów stanęła pani Jacyna-Witt i radny Kęsik. Wobec powyższych faktów radni przyklepią to, co sobie życzy pan Mecenas Kultury. To nie są radni mieszkańców miasta, proszę o tym pamiętać przy następnych wyborach. Pozdrawiam, Andrzej Grodecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaretto Re: Wały Chrobrego.... IP: *.szczecin.mm.pl 16.03.13, 12:09 A rok, czy dwa lata temu na tablicy ogłoszeniowej Urzędu Miasta wisiało powiadomienie o umorzeniu Golemie jakiegoś podatku... Nie pamiętam od jakiej sprawy ale kontekst był taki, że.."biedny był czy cóś"?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: Wały Chrobrego.... IP: *.play-internet.pl 17.03.13, 07:57 Pan Kęsik to wieczny radny, chyba czas odpocząć i ustąpić miejsc innym być może mądrzejszym!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kingaps Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M 16.03.13, 15:46 To jest kolejny interes życia zrobiony przez Golemów. Inwestycja spłaca się w 7 lat. Mają solidnych najemców. Bez żadnych nakładów można później tylko odcinać kupony do końca trwania budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
kite29 Szemrane towarzystwo>prezio+gastronomicy,hehe.. 16.03.13, 11:21 układ polityczno-biznesowy by nadoić kasy póki się jest przy korycie !!! LEPIEJ dla MIASTA jest osiągać zyski z najmu ,ale przecież niebawem przyjdą inni wiec ....DOIĆ BYLE SZYBKO ,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maroova Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. Mia... 16.03.13, 11:43 O jakiej wartości gruntu my mówimy? Wszem i wobec wiadomo, że w tym mieście wystarczy mieć znajomosci i błogosławieństwo purpurencji Dzięgi a nawet najdroższą działkę można dostać w majestacie prawa ZA DARMO! Przykład: działka na Warszewie o wartości ok 3 mln zlotych w reprezentacyjnym miejscu dzielnicy oddana miejscowej parafii! Więc uważam, że jeśli ktoś chce płacić miastu to lepiej wziąć tą kasę niż rozdawać kościolowi pod budowę kolejnych świątyń (jakby ich było mało w Szczecinie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Kądziołka to sprawny menago.... IP: *.globalconnect.pl 16.03.13, 14:11 Ta sytuacja pokazuje, jakim sprawnym menadżerem jest Kądziołka. Ciekawe, gdy skończy się kadencja Krzystka, gdzie znajdzie robotę? Chyba zostanie administratorem tego, co opylił Golemom. Odpowiedz Link Zgłoś
kite29 Urzędasy w kieszeni" gastronomików"-brawo !!! 16.03.13, 14:12 i TAK MA BYĆ ,skoro to miasto jest ZAPUSZCZONE i bez KLIMATU ! Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. Mia... 16.03.13, 14:27 Fajna mafie biznesowo-polityczna macie w tym w Szczecinie. Uroki prowincji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy w rzeczy samej i tuż obok IP: *.88-199-144.vspace.pl 16.03.13, 21:25 miastem rządzą: ksiądz (przez podstawionego prezydenta) i chłopcy z miasta (jakoś dziwnie cicho o ostatnim ich zatargu z jednym z biur nieruchomości... - czyżby red. Zadworny przespał temat?) Odpowiedz Link Zgłoś
puz.on Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. Mia... 16.03.13, 22:22 To już jest nudne i przewidywalne,czy w tym mieście nie ma innego kapitału?Gdzie jest duży obcy kapitał?omija nas szerokim łukiem gdyż nie jesteśmy atrakcyjni?a Jasne Błonia i Wały Chrobrego nie podobają się?a uroda szczecinianek to pryszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit12 Re: Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. M IP: *.ip.shentel.pl 17.03.13, 11:13 Jeżeli próbowało się prowadzić działalność w branży wymagającej ciągłych uzgodnień i współpracy z urzędem miejskim oraz przyległościami to odpowiedź się znajdzie. Sama atrakcyjność fragmentów przestrzeni miejskiej to za mało żeby prowadzić interesy. Jeżeli władza publiczna jest całkowicie nieprzewidywalna, ignoruje zapytania przedsiębiorstw, robi błędy w decyzjach (Szczecin ma dużo uwalanych po odwołaniu decyzji) i kieruje się dziwnymi zasadami kreowanymi przez wielopokoleniowe sitwy i koterie to po co się bić z koniem? Firmy idą gdzie indziej. Niestety magistrat nie został zbudowany na nowo, w regionalnych starostwach było łatwiej bo były niejako tworzone na nowo a urzędy gminne były dużo łatwiejsze do zreformowania niż wielki mastodont w Szczecinie. Szczecin ze strony władz lokalnych dość często bywa upierdliwy zarówno dla mieszkańców jak i biznesu (poza tym "wybranym") nie dając szans zarówno inicjatywom społecznym jak i przedsiębiorstwom. Dopóki ta praktyka się nie zmieni prezydent będzie mógł zlecać setki strategii pt "Floating Garden" które nie osiągną żadnego skutku. Potrzeba w naszej administracji innej praktyki, kultury pracy i kultury prawa bo to jak wyglądają choćby pisma urzędowe... bez komentarza (patrz - obecna instrukcja kancelarnyjna - edycja tekstu - zbyt długie zdania - niejasność uzasadnień itd). I tak firmy wolą iść do innych miast czy choćby do Goleniowa (polecam porównanie pracy tamtejszych urzędów samorządowych ze szczecińskim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DexX Ta "perła" architektury wraz z podobnie IP: *.globalconnect.pl 17.03.13, 11:52 wartościowymi "pawilonami" w Alei JP II i na ul. Krzywoustego powinna zniknąć, bo przynosi wstyd w centrum 400-tysięcznego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
vsl.minerva krzystek na spotkaniach 17.03.13, 00:40 rok temu na spotkaniu w polnocnej izbie gospodarczej - slodkie pierdzenie pana prezydenta - - musicie tworzyć konsorcja zeby przeciwstawic sie erbudowi, ja nic nie moge, Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: krzystek na spotkaniach 17.03.13, 08:54 nie pozostaje nam nic innego jak wygwidac Krzystka i zarządzic zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: krzystek na spotkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 09:51 exman napisał: > nie pozostaje nam nic innego jak wygwidac Krzystka i zarządzic zmianę. > -- > Kiss me, Hardy. GDZIE I KIEDY !!!!!!! nie możemy być gorsi niż rolnicy ! Chcę walczyć o "swoje", niech wreszcie Prezydent plus jego "koalicja" zacznie walczyć o nas ! Bo jak dotychczas firmy mogą sobie budować jak chcą, inni kupują kamienice za grosze, kościół dostaje inne parcele za złotówkę, miasto dziadzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Miasto sprzedaje dawny Cezas spółce Golemy. Mia... 17.03.13, 11:02 Jak o czymś wiedzą dwie osoby, to już jest żadna tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Krzystek i jego ludzie gdzies muszą potem pra IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 20:50 > Krzystek i jego ludzie gdzies muszą potem pracować CBA i prokuratura proponują im pracę w więziennym warsztacie... forum.gazeta.pl/forum/w,70,143272033,143272033,CBA_zatrzymalo_znanego_szczecinskiego_restauratora.html Odpowiedz Link Zgłoś