Gość: pepe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:40 No skoro Pawełek Golema katastrofy nie przewiduje, to możemy spać spokojnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackexit Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 17.08.04, 19:59 nie sledzilem watku o tej wyrwie bo mysalem ze to zasypia a tu stoi napisane ze powstana w niej pomieszczenia magazynowe! co to mam znaczyc???? pozdrawiamm blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: 217.153.6.* 18.08.04, 10:42 Czy ktoś widział ostatnio dwa piękne żaglowce przy nabrzeżu u stóp Wałów Chrobrego?? Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 17.08.04, 20:21 to jakies kuriozum-tekst doprawdy satyryczny wywalaja dziure w zabytku bez zezwolenia a konserwator spokojnie mowi ze im owo zezwolenie wyda czy to znaczy ze ono bedzie antydatowane? czy inwestor poniesie jaks kare? w skarpie pod zabytkiem ryja sobie beztrosko bo przeciez opiekuje sie tym wszystkim slynny legalizator loch nie takie budowy on juz zatwierdzal o czym niedawno mielismy okazje sie przekonac przy okazji pewnej altanki no a ze tam bedzie magazyn wcale mnie nie dziwi moze po prostu pan golema dba o przyszle miejsce pracy dla niewatpliwie mu przyjaznego a nam milosciwie panujacego prezydenta kiedy lud juz mu podziekuje za trud rzadzenia... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 18.08.04, 09:46 masaladosa napisał: > to jakies kuriozum-tekst doprawdy satyryczny > wywalaja dziure w zabytku bez zezwolenia > a konserwator spokojnie mowi ze im owo zezwolenie wyda > czy to znaczy ze ono bedzie antydatowane? czy inwestor poniesie jaks kare? * Masaladosa czy Twoje pytanie odnosnie kary aby nie ejst zbyt satyryczne?:( przeciez czarno na bialym stoi ze pisemko od PG poszlo do konserwatora, a ze wszytsko co chce PG w urzedzie przechodzi, wiec PG znajac juz odpowiedz na swoje pismo sam sobie dziure w zabytku wybil. jakis problem? owszem dla wielu, ale nie dla p. Jankowskiej. patologia? owszem, ale nie dla p. Jankowskiej. kara? no nie zartuj sobie... > w skarpie pod zabytkiem ryja sobie beztrosko > bo przeciez opiekuje sie tym wszystkim slynny legalizator loch * prosze, wciaz nie moge sie odpedzic od tego locha. zawsze jest wysylany na pierwsza linie frontu. dzielny zolnierz. > no a ze tam bedzie magazyn wcale mnie nie dziwi > moze po prostu pan golema dba o przyszle miejsce pracy > dla niewatpliwie mu przyjaznego a nam milosciwie panujacego prezydenta > kiedy lud juz mu podziekuje za trud rzadzenia... * a to sobie zapamietam:)))) mozna wrecz napisac wnisoek do pana golemy aby w ramach wspierania zabytkow wsparl ansz miejski zabytek paan jurczyka i zatrudnil go w swoim magazynie. to by byla atrakcja:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 00:05 dzięki nadzwyczajnej dociekliwości dziennikarskiej nie tylko znamy wykonawcę w/w robót oraz doświadczenie poparte namacalnymi dowodami jego działalności. A jakby co się osunęło wi wpadło do Odry, dostaniemy na pocieszenie po kotlecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 00:17 foty: sedina.pl/coppermine/albums/userpics/10002/waly_01.jpg sedina.pl/coppermine/albums/userpics/10002/waly_02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawa Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 07:28 SERCE BOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Dwie wojny światowe nie zniszczyły... IP: 195.117.149.* 18.08.04, 09:50 Dwie wojny światowe nie zniszczyły tarasów Hakena, a teraz przy aplauzie MKZ dokonuje się ich dewastacja. serce boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANdrzej Re: Dwie wojny światowe nie zniszczyły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:21 Dla jest to wielkie nie poruzumienie. Kot mógł dopuścić do takich prac i jestem bardzo ciekaw kto wydał zezwolenie, a może dokładniej za ile? Pani konserwator nie wyraża zgody na zawieszenie choćby jednego małego szyldu na budynkach pod jej opieką a teraz niszczy całe wały, które były jedyną prawdziwą wizytówką Szczecina. Nigdzie na Świecie nie widziałem, żeby ktoś niszczył zabytki żeby wybudować lokal - pub!!!!!!!!!!!!!!!?????????? To jest po prostu śmieszne..... Mam nadzieję, że w odpowiednim czasie tą sprawą zajmie się prokuratura..... Odpowiedz Link Zgłoś
meg2222 Re: Dwie wojny światowe nie zniszczyły... 18.08.04, 12:52 e tam, nie zajmie sie, nie ma obaw, jak ktos jest dobrze poukladany to i poukladal sie takze z prokuratura ... (jakos) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaia Re: Dwie wojny światowe nie zniszczyły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:35 Niesamowity jest apetyt pana Golemy. Niedość, że jest właścicielem większości lokali w tym miescie, to jeszcze mało. Ale nie to jest najlepsze - najbardziej mnie bawi reakcja władz miasta, a raczej brak takowej reakcji. Wiadomo - masz kasę i wpływy, to i władza ci nie podskoczy, a możesz robić, co chcesz. Nawet bezkarnie niszczyć najpiękniejszy zakątek miasta Odpowiedz Link Zgłoś
meg2222 Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 18.08.04, 10:32 coraz czesciej dociera do mnie, ze w tym miescie wszystko jest mozliwe: kino kosmos moze byc zabytkiem i nie mozna go ruszyc, a waly chrobrego mozna rozkopywac do woli ... jestemw stanie zrozumiec, ze moze i dodatkowe pomieszczenia sa potrzebne, ale czy musi sie to odbywac kosztem tarasow, ktore sa naprawde jednym z najbardziej reprezentatywnych miejsc w tym miescie? naiwnie wydawalo mi sie, ze ten pub nie bedzie ingerowal w infrastukture i architekture walow ... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 18.08.04, 10:34 meg prosze zwroc uwage ze zupelnie przez przypadek w obu sprawach chodzilo o interes tego samego czlowieka Paela G. tam pub cinema, tu restauracja chrobry. no ale to przypadek...oczywiscie byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
meg2222 Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 18.08.04, 12:50 no wlasnie, tym bardziej mnie intryguje po co ktos chce zachowywac ohydny budynek kina kosmos, a jednoczesnie pozwala kopac w pradziwych zabytkach - ze juz nie wspomne o nieszczesnej baszcie ... ja chyba jakas niedzisiejsza jestem Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 18.08.04, 12:51 Ja tez jestem niedzisiejszy w takim razie. Niedzisiejsi wszystkich krajow laczcie sie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: trwale dziury w mozgach urzednikow 18.08.04, 10:50 .. ot co mamy .. reszta jest o dziwo ... tymczasowa !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 18:04 ale musicie przyznać ,że tekst w wyborczej jest zupełnie niewinny, taki nieśmiały i nic niemówiący. a i oficjalne zdjęcie nie oddaje rozmiarów zniszczenia. Skoro ściemniacie, to już lepiej o tym nie piszcie. Co następne można w szczecinie rozwalić? może mały konkurs? 1 nagroda :puchar wypełniony łzami goryczy(po brzegi) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 18.08.04, 23:26 .. bo a nuz na otwarcie nie zaprosza .. albo wysla kilku do przetestowania tych hiszpanskich lub podobnych zbroi co beda udawac ze z czasow Chrobrego i ze polskie .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: *.devs.futuro.pl 19.08.04, 07:40 dla mnie wały były zawsze świętością! coś co było, jest i będzie! ale jednak nie! boli mnie że te miasto wydaje się miastem głupich ludzi! szkoda ze my jesteśmy tacy bezsilni! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicek Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: 217.153.6.* 19.08.04, 10:19 ta dziura w Wałach to nie skandal - to jest przestępstwo!!!! Każdy z uczestników tej zmowy naruszył prawo. Bezmyślne naruszenie całości zabytku i trwała jego zmiana, zmienia jego charakter bo u stóp stawia się budowlę na użytek knajpy, widoczną na zewnątrz (magazyn?). Proszę pojechać na Wały - żal patrzyć na naruszony system korzeniowy utrzymujący tę część skarpy. Nie życzę nikomu ale obojętnie dla mnie by było gdyby doszło do katastrofy budowlanej.Dlaczego o Wałach Chrobrego tak głośno w miejscowych mediach od wiosny? Dlaczego znani i zasiedziali od zawsze dziennikarze zamiast bronić interesu społecznego bronią przekupnych miejskich urzędników, oberżystów i knajpiarzy? Ta dziura to efekt przygotowywania (wyjątkowo nieudaczne i kłamliwe) ludzi by zaakceptowali. Złośliwi mówią,że za chwilę w mediach rozpocznie się akcja zmiany nazwy Wałów na Golema Terrase lub coś podobnego a następny krok to "wiszace stylowe burdele". Nareszcze Wały będą tętnić życiem. Argumentacja każda możliwa i każdy pretekst dobry;-dla zaspokojenia wizji. Wprzęga się się nawet do jej realizaji-wizji, organizację zlotu żaglowców 2007 co nie trzyma się ani d... ani kupy no chyba że p.Golema chce przejąć wszystkie nabrzeża na prawobrzeżu. Najpierw miasto później Golema bo to łatwiej. Na szczęście nie da rady ani miasto ani Golema nawet jeśli są bezpośrednio zaangażowani aktywiści upadłej opcji ( patrz piątkowy artykuł niejakiego Giedymina w Kurierze). Jazgot medialny (też w TVP3)zawsze się przyda bo to specjaliści od robienia ludziom wody z mózgu. Na dziś w taki czy inny sposób trzeba wymusić na dziennikarzch ujawnienie finalnego projektu przebudowy i projektów na przyszłość dotyczących Wałów pod społeczny osąd. Mamy do tego prawo. Tak jak mamy prawo kto imiennie w tej "zmowie" brał udział. Ten przydługawy tekst nie oddaję wszystkich wątków problemu Wałów Chrobrego i nabrzeży. Można go potraktować jak uzasadnione sygnały dla przerwania "kupczenia" tym obiektem. Zło prawdopodobnie zostało już zrobione a p.Golema i spółka na pewno zagwarantowała sobie w umowie wysokie odszkodowanie w przypadku jej zerwania. Ratujmy to co dla nas jest cenne. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego 19.08.04, 11:05 Loch locha lochem pogania!(z niemieckiego loch-dziura,otwór) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Trwa budowa pubu na Wałach Chrobrego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 18:11 a ja lubię jadać w knajpach panów Golemów - naprawde dobre żarcie, miłe miejsca. Mam nadzieję tylko, że wadze miasta dająć rozkopywac te historyczne wały nakazało prowadzić p. Golemom bezinteresownie tuz przy restauracji jakąś galerię i sklepik z różnosciami o Szczecinie. A nazwe Wały Chrobrego proponuje na Przewały .... Odpowiedz Link Zgłoś