Dodaj do ulubionych

Rzecz o Wildsteinie

IP: 80.48.117.* 02.10.04, 11:40
Cóż kiedyś napisałem tu o nim podobnie:)

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=7270
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: Rzecz o Wildsteinie 02.10.04, 11:55
      dla rownowagii trzebaby zapodac felieton bronka bo to co potrafi przeczytac
      sldowski przeglad nie oznacza ze jest w stanie wyczytac przecientny kowalski. a
      wildsteina sobie cenie jako znakomitego intelektualiste, lewica ma do niego
      sentyment za wspaniala postawe w prl. pozdrawiam black
      • Gość: XYZ Re: Rzecz o Wildsteinie IP: 80.48.117.* 02.10.04, 12:00
        Niestety Rzepa ma płatne archiwum. Jeśli możesz (bo ja nie mam ochoty
        sponsorować Bronka) wrzuć omawiany felieton.
        • albert_c Re: Rzecz o Wildsteinie 04.10.04, 12:03
          Drogi XYZ owszem pisales swego czasu o BW - zreszta przy okazji jego art na
          temat sld o ile mnie pamiec nie zawodzi. pamietam zesmy sie troche wtedy
          pospierali. kazdy wszedl i wyszedl z wlasnym niezmienionym zdaniem (jak zawsze
          prawie:))
          i jezeli dobrze pamietam pislaes o czym innym niz KK.

nie czytalem felietonu BW o ktorym mowa w art pani kofty, ale art pani kofty
          grzeszy mizeria i slaboscia intelekytualna jak i slabiutenkim zacieicem
          felietonowym. BW zjadlby w moim mniemaniu KK przy perwszym starciu tak ze z KK
          nie zostalyby nawet wiory. smutne to dla lewicy aczkolwiek prawdziwe.

a czy nie uwazasz za smieszne i nie na miejscu zarzuty lewicy o budowanie
          jednego slusznego bloku ideologicznego w TV? kto jak kto, ale akurat sld i jego
          przedsawiciele powinni w tej materii siedziec cichutko dla wlasnego dobra.

i na koniec slowko o Jacku Blawucie - bardzo to zacny czlowiek i wyjatkowo
          wybitny dokumentalista. przywolanego filmu nie widzialem, ale mialem okazje
          widziec kilka innych. wszytskie sobie cenie bardzo - tak jak i bardzoc enie
          samego JB:) i ciesze sie ze mialem okazje spotkac w swoim zyciu JB - na pewno
          mnie to wzbogacilo jako czlowieka...
          • Gość: XYZ Re: Rzecz o Wildsteinie IP: 213.155.191.* 04.10.04, 12:41
            Drogi XYZ owszem pisales swego czasu o BW - zreszta przy okazji jego art na
            > temat sld o ile mnie pamiec nie zawodzi. pamietam zesmy sie troche wtedy
            > pospierali. kazdy wszedl i wyszedl z wlasnym niezmienionym zdaniem (jak
            zawsze
            > prawie:))
            > i jezeli dobrze pamietam pislaes o czym innym niz KK.
            Drogi albercie.
            Chodziło mi o felieton Widsteina dotyczący Biesłania. Obrzydliwy do granic
            obrzydlistwa (w mojej ocenie). Stąd porównanie do P. Kofty.

nie czytalem felietonu BW o ktorym mowa w art pani kofty, ale art pani kofty
            > grzeszy mizeria i slaboscia intelekytualna jak i slabiutenkim zacieicem
            > felietonowym. BW zjadlby w moim mniemaniu KK przy perwszym starciu tak ze z
            KK
            > nie zostalyby nawet wiory. smutne to dla lewicy aczkolwiek prawdziwe.

Cóż moim zdanie, p. Kofta celowo tak to napisała. Zrobiła to jako zażenowana
            kobieta po mastektomii, zażenowana poziomem Wildsteina. Swym felietonem zniżyła
            się do jego poziomu, by do Bronka dotarło. Ja ten felieton tak odebrałem. Jak
            ty go odebrałeś. Twoja rzecz. Nawet jeżeli warsztat Wildstejna bije na głowę
            warsztat p. Kofty, to człowieczeństwem pani Kofta miażdży Wildsteina (w mojej
            ocenie). I to jest chyba istotniejsze. Wydaje mi się więc, że jest to o niebo
            smutniejsze dla prawicy. Jej czołowy felietonista jest malutkim, samolubnym
            człowieczkiem, z lekkim piórem.

> a czy nie uwazasz za smieszne i nie na miejscu zarzuty lewicy o budowanie
            > jednego slusznego bloku ideologicznego w TV? kto jak kto, ale akurat sld i
            jego
            >
            > przedsawiciele powinni w tej materii siedziec cichutko dla wlasnego dobra.

A niby dlaczego? Lewych odsądzano od czci i wiary za wiele mniejsze
            upolitycznianie TVP. Czerwoni uznali (częściowo pod naciskiem czarnych), że
            należy to zmienić. I co? I prawica obsadza w TVP wszystko od góry do dołu.
            Mimo, że władzę formalnie wciąż maja czerwoni. Więc bardziej śmieszne są
            połajanki kierowane do SLD przez osoby, które postępują znacznie od niego
            gorzej. A śmieszny to jest Rokita, który po Kwiatkowskim jeździł jak po burej
            suce, za rzekome chęci prywatyzacyjne, a co sam zapowiada? Prywatyzację TVP...
            kabaret!
            • albert_c Re: Rzecz o Wildsteinie 04.10.04, 13:06
              Gość portalu: XYZ napisał(a):

innym niz KK.
              > Drogi albercie.
              > Chodziło mi o felieton Widsteina dotyczący Biesłania. Obrzydliwy do granic
              > obrzydlistwa (w mojej ocenie). Stąd porównanie do P. Kofty.

* tekst o Bielsaniu byl pozniej. wczesniej 'starlismy' sie o inny art. Bielsan
              to byl komentarz redakcyjny.

Nawet jeżeli warsztat Wildstejna bije na głowę
              > warsztat p. Kofty, to człowieczeństwem pani Kofta miażdży Wildsteina (w mojej
              > ocenie). I to jest chyba istotniejsze. Wydaje mi się więc, że jest to o niebo
              > smutniejsze dla prawicy. Jej czołowy felietonista jest malutkim, samolubnym
              > człowieczkiem, z lekkim piórem.

* nie wiem czy kwestia 'czlowieczenstwa' jest tu w jakikolwiek sposob
              odnosnikiem do slow BW czy tez KK. nie wydaje mi sie.

> A niby dlaczego? Lewych odsądzano od czci i wiary za wiele mniejsze
              > upolitycznianie TVP. Czerwoni uznali (częściowo pod naciskiem czarnych), że
              > należy to zmienić. I co? I prawica obsadza w TVP wszystko od góry do dołu.
              > Mimo, że władzę formalnie wciąż maja czerwoni. Więc bardziej śmieszne są
              > połajanki kierowane do SLD przez osoby, które postępują znacznie od niego
              > gorzej. A śmieszny to jest Rokita, który po Kwiatkowskim jeździł jak po burej
              > suce, za rzekome chęci prywatyzacyjne, a co sam zapowiada? Prywatyzację
              TVP...
              > kabaret!

* o 'panu przyszlym premierze' nie bede sie wypowiadal bo nie jest on bohaterem
              mojej bajki. tym bardziej ze on tym przyszlym nie bedzie...i dobrze.
              nie zamirzam w jakikowliek sposob bronic i tlumaczyc tego co sie dzieje wokol
              tivi, bo od wielu lat jest to zenujacy spektakl. spektakl w ktorym swego czasu
              tempo bardzo mocno podkrecil sld i jak sie okazalo dosc sporo go to kosztowalo.
              zenujace jest to ze tivi pada ofiara lupow partyjnych poczawszy od najnizszego
              szczebla (via rada programowa tivi w Szczecinie rowno podzielona pomiedzy
              partie - bez zadnego czlwoieczka ktory cokowliek wie w tej materii). i tak od
              najnizszego szczbla w gorke to idzie. moze szefowie redakcji, jakas czesc
              dziennikarzy, prezes to sa osoby ktore czuja to co robia iw iedza po co to
              robia - cala reszta to partyjniactwo w najgorszej postaci - zarowno prawe jak i
              lewe. jak do tej pory kazdy kto narzucal kierunek polityczy tivi konczyl
              nedznie. jak widac nikt wnioskow nie wyciaga. a szkoda. dlatego smieszy mnie
              kiedy prawa lub lewa strona zarzuca cos drugim bo to jest zenujace i te slowa
              szybko obracaja sie przeciw nim.

pomyslu z prywatyzacja nie bede komentowal bo to kolejny humbug PO. niestety.

swoja droga ladna gra slow - ten tytul watku. gratuluje zmyslu:)
              • ja_aska Re: Rzecz o Wildsteinie 04.10.04, 13:20
                drogi xyz pan w. będzie inaczej "śpiewał" jak na coś poważnego zachoruje (czego
                mu nie życzę) i będzie musiał szukać pomocy.
                • Gość: XYZ Re: Rzecz o Wildsteinie IP: 213.155.191.* 04.10.04, 13:40
                  Opanuj sie aśka. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe. Niech Bronkowi zdrowie
                  kwitnie. Taką pisaniną wydaje świadectwo samego diebie. To wystarczy...
              • Gość: XYZ Re: Rzecz o Wildsteinie IP: 213.155.191.* 04.10.04, 13:27
                tekst o Bielsaniu byl pozniej. wczesniej 'starlismy' sie o inny art. Bielsan
                > to byl komentarz redakcyjny.

Zgadzam się był poźniej, ale właśnie ten miałem na myśli. A omentarz redakcyjny
                podpisał Bronek.

* nie wiem czy kwestia 'czlowieczenstwa' jest tu w jakikolwiek sposob
                > odnosnikiem do slow BW czy tez KK. nie wydaje mi sie.

Coż stawianie Rosji pod pręgieżem, gdy mordowano rosyjskie dzieci, to w mojej
                ocenie obrzydliwoć. Jak się okazuje Bronek obśmiał onkopsychologów. Terapełtów
                zajmujących się ofiarami nowotworów. To rzeczywiście kurewsko śmieszne. Ha ha
                ha. Zatem podtrzymuję. To kwestia człowieczeństwa,: z jednej strony dawać upust
                swojej nienawiści w takiej sytuacji (Biesłań), z drógiej smiać się z ludzi
                pomagających przetrwać potworny stres związany z chorobą nowotworową. To
                jest "człowieczeństwo" Bronka.

> * o 'panu przyszlym premierze' nie bede sie wypowiadal bo nie jest on
                bohaterem
                >
                > mojej bajki. tym bardziej ze on tym przyszlym nie bedzie...i dobrze.

Trzymam za słowo.

nie zamirzam w jakikowliek sposob bronic i tlumaczyc tego co sie dzieje wokol
                > tivi, bo od wielu lat jest to zenujacy spektakl. spektakl w ktorym swego
                czasu
                > tempo bardzo mocno podkrecil sld

Nie bedę sie licytował. Ale wydaje mi się, ze tempa ekipy Walendziaka nikt nie
                przebije.

zenujace jest to ze tivi pada ofiara lupow partyjnych poczawszy od najnizszego
                > szczebla (via rada programowa tivi w Szczecinie rowno podzielona pomiedzy
                > partie - bez zadnego czlwoieczka ktory cokowliek wie w tej materii). i tak od
                > najnizszego szczbla w gorke to idzie. moze szefowie redakcji, jakas czesc
                > dziennikarzy, prezes to sa osoby ktore czuja to co robia iw iedza po co to
                > robia - cala reszta to partyjniactwo w najgorszej postaci - zarowno prawe jak
                i
                >
                > lewe.

Amen. Choć nieśmiało zwrócę uwagę, że jak dotej pory tylko czerwoni posunęli
                się na ławeczce. Niestey czarni od razu z ławeczki zepchnęli, zajmując całą.

jak do tej pory kazdy kto narzucal kierunek polityczy tivi konczyl
                > nedznie.

Coś się stało Wieśkowi???? Nic nie słyszałem.

jak widac nikt wnioskow nie wyciaga. a szkoda. dlatego smieszy mnie
                > kiedy prawa lub lewa strona zarzuca cos drugim bo to jest zenujace i te slowa
                > szybko obracaja sie przeciw nim.

Cóż moze więc nie powinienes krytykować. Mimo wszystko (bedę sie tego trzyjmł)
                działanie czerwonych było bezprecedensowe. Zamierzenie czy z głupoty oddali TVP
                opozycji. Chcieli czerwoni nowej jakości (im chodziło o odpolitycznienie), to
                ja mają. Czarna jakość. A czarni miast odpolityczniać TVP, smieją się z głupich
                komuchów i robią swoje. A pierwszy raz w dziejach mogło byc normalnie... Myślę,
                że więkdszym sukinsyństwem wykazali się "państwowcy" z PO. I moim zdaniem jest
                to zapowiedź stylu ich rządzenia...

A ja niestety uważam, że to nie humbag. Zrobią to.

swoja droga ladna gra slow - ten tytul watku. gratuluje zmyslu:)

Nawet mi sie zdarza...;)
                • albert_c Re: Rzecz o Wildsteinie 04.10.04, 13:41

> Zgadzam się był poźniej, ale właśnie ten miałem na myśli. A omentarz
                  redakcyjny podpisał Bronek.

* nie inaczej.

> Coż stawianie Rosji pod pręgieżem, gdy mordowano rosyjskie dzieci, to w mojej
                  > ocenie obrzydliwoć. Jak się okazuje Bronek obśmiał onkopsychologów.
                  Terapełtów
                  > zajmujących się ofiarami nowotworów. To rzeczywiście kurewsko śmieszne. Ha ha
                  > ha. Zatem podtrzymuję. To kwestia człowieczeństwa,: z jednej strony dawać
                  upust swojej nienawiści w takiej sytuacji (Biesłań), z drógiej smiać się z
                  ludzi
                  > pomagających przetrwać potworny stres związany z chorobą nowotworową. To
                  > jest "człowieczeństwo" Bronka.

* poszukam w pracy tej Rzepy gdzie jest ten art. moze bede musial jednak cos
                  odszczekac, ale nie wydaje mi sie na tyle ile znam BW (z jego tekstow, nie zeby
                  osobiscie) aby wysmial on onkopsychologow.
                  art KK bylby o wiele rozsadniejszy gdyby na koniec nie zrobila osobistej
                  wycieczki do BW.

>
                  > > * o 'panu przyszlym premierze' nie bede sie wypowiadal bo nie jest on
                  > bohaterem
                  > >
                  > > mojej bajki. tym bardziej ze on tym przyszlym nie bedzie...i dobrze.
                  >
                  > Trzymam za słowo.

* sam sie trzymam. to wystarczy:)
                  a trzymam sie bo uwazam ze rzady pod wodza 'kapelusnika' wygladalyby tak samo
                  jak rzady pod wodza 'kanclerza'. ten sam sposob zacietrzewienia i choroby
                  wladzy. tylko kolory by sie zmienily.

> jak do tej pory kazdy kto narzucal kierunek polityczy tivi konczyl
                  > > nedznie.
                  >
                  > Coś się stało Wieśkowi???? Nic nie słyszałem.

* raczej nie chodzi mi o personalia, bo i kwiatkowski zle pewnie nie skonczy.
                  chodzi o grupe ktora napedza te zmiany, grupe polityczna. te zawsze konczyly
                  zle tracac w duzej mierzy wiarygodnosc poprzez upolitycznianie tivi.

Chcieli czerwoni nowej jakości (im chodziło o odpolitycznienie), to
                  > ja mają. Czarna jakość. A czarni miast odpolityczniać TVP, smieją się z
                  głupich komuchów i robią swoje. A pierwszy raz w dziejach mogło byc
                  normalnie...

* wiesz ja jeszcze troche poczekam. bo jak na razie to paclawski z dworakiem
                  rowno dzieli pomiezdy czarnych i czerwonych. na razie malo zapowiada ze bedzie
                  normalnie. ale mimo to poczekam.

>Myślę, że więkdszym sukinsyństwem wykazali się "państwowcy" z PO.

* no nie wiem. wg tej skali nie podejme sie oceny.

I moim zdaniem jest to zapowiedź stylu ich rządzenia...

* obys sie mylil...

>
                  > A ja niestety uważam, że to nie humbag. Zrobią to.

* nie wydaje mi sie. rzucili haselko bo ladnie brzmi, niby. no jeszcze sporo
                  zalezy od tego kto bedzie premierem.

>
                  > swoja droga ladna gra slow - ten tytul watku. gratuluje zmyslu:)
                  >
                  > Nawet mi sie zdarza...;)

* no taki skromny to nie badz:)
                  • Gość: XYZ Re: Rzecz o Wildsteinie IP: 213.155.191.* 04.10.04, 14:02
                    poszukam w pracy tej Rzepy gdzie jest ten art. moze bede musial jednak cos
                    > odszczekac, ale nie wydaje mi sie na tyle ile znam BW (z jego tekstow, nie
                    zeby
                    >
                    > osobiscie) aby wysmial on onkopsychologow.
                    > art KK bylby o wiele rozsadniejszy gdyby na koniec nie zrobila osobistej
                    > wycieczki do BW.

Na tym moim zdaniem polegał problem. Kofta poczuła się osobiście urażona. Ona
                    to przeszła i stąd osobista wycieczka. Moim zdaniem zrobiła słusznie. Może
                    Bronkiem wstrząśnie, gdy kobieta tak mu dowali... (choć wątpię znając ogrom
                    miłości własnej Bronka)

sam sie trzymam. to wystarczy:)
                    > a trzymam sie bo uwazam ze rzady pod wodza 'kapelusnika' wygladalyby tak samo
                    > jak rzady pod wodza 'kanclerza'. ten sam sposob zacietrzewienia i choroby
                    > wladzy. tylko kolory by sie zmienily.

A jaka masz alternatywę? Balcerego? Uchowaj Boże!

* wiesz ja jeszcze troche poczekam. bo jak na razie to paclawski z dworakiem
                    > rowno dzieli pomiezdy czarnych i czerwonych. na razie malo zapowiada ze
                    bedzie
                    > normalnie. ale mimo to poczekam.
                    >

Więc było pluralistycznie i o to chodzi. Normalnie nie będzie... Bronek do TVP
                    ma przejść. A ja kuna będę abonament płacił na niego....wrrrrrrrrrrr

> I moim zdaniem jest to zapowiedź stylu ich rządzenia...
                    >
                    > * obys sie mylil...

A tak poważnie to powiedz czym (osobowo) różni się PO i PiS od AWS? Ci sami
                    ludzie. Uważasz, że nie zrobią TKM2? Gdyby w PO byli jacyś nowi, może bym i
                    uwierzył. Ale to ta sama stara ekipa. A im bliżej będzie wyborów doszlusują
                    ciekawsze postacie. Wspomnisz me słowa...

nie wydaje mi sie. rzucili haselko bo ladnie brzmi, niby. no jeszcze sporo
                    > zalezy od tego kto bedzie premierem.

Kto nie będzie premierem, TVP zostanie sprywatyzowana. Tego chce A.M. I tak
                    będzie... a jak mu podskoczą, będzie powtórka z Rywina...

* no taki skromny to nie badz:)

:)
                    • ja_aska xyz 04.10.04, 14:06
                      przecież cholero jedna napisałam : czego mu nie życzę!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: XYZ Re: xyz IP: 213.155.191.* 04.10.04, 14:08
                        Oczy P... zarosły:)) Sorka chał chał!
                        • ja_aska Re: xyz 04.10.04, 14:43
                          jak pięknie. lubię "walenie w pierś"!
                    • albert_c Re: Rzecz o Wildsteinie 04.10.04, 16:17

> A jaka masz alternatywę? Balcerego? Uchowaj Boże!

* czemu nie piszesz powaznie:)
                      a skad ja moge wiedziec. wydaje mi sie ze raczej nie bedzie to 'kapelusnik'.
                      na gieldzie pojawia sie czesto nazwisko Bileckiego (bylego premiera).

> Więc było pluralistycznie i o to chodzi. Normalnie nie będzie...

* wiesz, taki pluralizm czesto bywa najgorszy dla struktur panstwa.

> A tak poważnie to powiedz czym (osobowo) różni się PO i PiS od AWS? Ci sami
                      > ludzie. Uważasz, że nie zrobią TKM2? Gdyby w PO byli jacyś nowi, może bym i
                      > uwierzył. Ale to ta sama stara ekipa. A im bliżej będzie wyborów doszlusują
                      > ciekawsze postacie. Wspomnisz me słowa...

* trzymam za slowo...choc mi sie wydaje ze niestety ale jestes bliski prawdy.
                      im blizej wyborow tym wieksze glupstwa wykonuje PO. zamiast stanowic altenatywe
                      to ciagnie w strone oszolomow z PIS i LPR. nie fajnie jak dla mnie.

> :)

* ;-)
                      • Gość: XYZ albercie, jeszcze coś o TVP IP: 213.155.191.* 06.10.04, 13:21
                        Długawy acz ciekawy artykuł.
                        www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=110
                        • albert_c Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 13:51
                          dzieki za podeslanie art.

najbardziej podoba mi sie ten fragment:
                          'a Ostrowskiemu obiecano (i dotrzymano słowa) dobrze płatne stanowisko w TVP 3 –
                          wicedyrektora ds. ekonomicznych –'

nawet nie wiem jak to komentowac, czlonek rady nadzorczej ma byc podwladnym
                          tego kogo ma kontrolowac - no tak to chyba tylko moze sobie jakis uklad kolesi
                          to wymyslec:(

nie zaczytuje sie przegladam (choc przyznam ze raz kupilem, a i znajomy tam
                          pisuje czasem) ale domniemuje ze o 'telewizji kwiatkowskiego' nie pisali. choc
                          mylic sie moge...a i Walenciaka sobie cenie - ale go to akurat raczej w Gazecie
                          czy tez Rzepie czytuje czasem...

...a i jezeli te spotkania w resauracjach sa faktem - to juz PO jest tylko maly
                          kroczek od tego aby utopic sie jak SLD...sld 'skolesiowalo' sie po objeciu
                          wladzy, a po zaczyna juz przed jej objeciem - jak tak dalej pojda to moga nie
                          dojechac z ponad 20...
                          • Gość: XYZ Re: albercie, jeszcze coś o TVP IP: 213.155.191.* 06.10.04, 14:02
                            Dlatego już dawno (w najgorszych dla SLD chwilach) mówiłem i tu pisałem, że
                            kreski na SLD nie stawiam. W grudniu SLD przejdzie katarsis (mam nadzieję), a
                            PO prąca po trupach do władzy rozbije się na jakimś zakręcie. Im więcej
                            Pospieszalskich w PO tym lepiej dla SLD. Im bardziej Jaś z Kaczorami będzie
                            stosował retorykę rewanżu i rozliczenia, tym więcej zyska SLD. Mam nadzieję
                            (choć mam tez nadzieję, że po grudniu pewien balast, który się do SLD
                            przyczepił po 1999 r, odpadnie), że SLD się podźwignie. Inna rzecz, że jak
                            ostatnio słucham Frasyniuka, to nie mogę ze zdziwienia wyjść, co nie jest bez
                            znaczenia...
                            • albert_c Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 14:39

Inna rzecz, że jak
                              > ostatnio słucham Frasyniuka, to nie mogę ze zdziwienia wyjść, co nie jest bez
                              > znaczenia...

* wiesz ze ja tez...

...ciekawa diagnoza (niewklejona czesc postu)...ale i ja ja podzielam...
                              • babciny_bambosz Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 15:19
                                babciunia sie dopytuje o co chodzi wam z Frasyniukiem.

PS
                                Dziadek telewizji nie oglada, bo mowi, ze woli czytac ksiazki.
                                • albert_c Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 16:02
                                  babciny_bambosz napisała:

> babciunia sie dopytuje o co chodzi wam z Frasyniukiem.

* no ja mysle ze mi chodzi o to ze gosc ostatnio rozsadnie gada i niemiekko, ze
                                  o roszczeniach nie wspomne. jak facet znaczy sie...a o co XYZ chodzi no mam
                                  nadzieje ze on sam we wlasnej osobie odpowie...

>
                                  > PS
                                  > Dziadek telewizji nie oglada, bo mowi, ze woli czytac ksiazki.
                                  >

* jak juz dzis pisalem: bardzo sobie cenie slowa dziadziunia:)))

ja tez nie ogladam
                                  • babciny_bambosz Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 16:03
                                    jakich roszczeniach? tych niemieckich ?
                                    • albert_c Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 16:18
                                      no tak, przeciez Bambosz jest w temacie:)
                                      • babciny_bambosz Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 16:21
                                        tylko sie upewniam. dobrze, ze przypomniales. trzeba odswiezyc watek o Kaczorze
                                        z Warszawy, co lapska trzyma na miedzy innymi naszym Mojzeszu.
                                        • albert_c Re: albercie, jeszcze coś o TVP 06.10.04, 16:30
                                          watek odswiezony:)
                                  • Gość: XYZ Re: albercie, jeszcze coś o TVP IP: 213.155.191.* 07.10.04, 08:38
                                    ...a o co XYZ chodzi no mam
                                    > nadzieje ze on sam we wlasnej osobie odpowie...

O to samo. Jego wypowiedzi w sprawie głupoty roszczeniowej oraz w sprawie
                                    prywatyzacji PKO BP. Ostatnio w ogóle gada bez zacietrzewienia i wyciągania PRL
                                    itp. To dobry znak.
                                    • albert_c Re: albercie, jeszcze coś o TVP 07.10.04, 09:22
                                      a i slowko jeszcze odnosnie poleconego art.: zapomniano w nim dodac ze
                                      Paclawskiego posunieto w zgodzie ze statutem tivi. male to pocieszenie, ale z
                                      drugiej strony w porownaniu do tego pata ktory trwal - a ktory mozna takze
                                      nazwac rownowaga - teraz cala odpowiedzialnosc za tivi przeszla w rece Dworaka
                                      i wszytsko co sie wydazy w tivi bedzie szlo na jego konto i konto PO - a do tej
                                      pory bylo tak ze co zlego co Paclawski...
                                      • Gość: XYZ Re: albercie, jeszcze coś o TVP IP: 213.155.191.* 07.10.04, 09:43
                                        A ja stawiam dolary przeciwko orzechom, że dalej co złego to PAcławski... wicie
                                        rozumicie, to za Pacławskiego było. A kto to sprawdzi? Przegląd? Ja go
                                        przeczytam i kilku innych czerwonych zapaleńców. No może albert jeszcze ...
                                        • albert_c Re: albercie, jeszcze coś o TVP 07.10.04, 09:53
                                          a ja stawiam ze pojecie bedzie nieco szersze "ludzie kwiatkowskiego' - kazdy i
                                          nikt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka