Dodaj do ulubionych

Pomalujmy razem Dworzec Główny!!!

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 15:15
Panie Prezydencie !!!
Jako mieszkanka Szczecina nie mogę patrzeć na nasz zaniedbany dworzec.
Wstyd jest zapraszać gości, którzy już na wstępie widzą brudny i odrapany
dworzec GŁÓWNY!!!
Mam więc propozycję: pomalujmy wszyscy dworzec! Pan Prezydent kupi farby, a my
mieszkańcy pomalujemy go za darmo!
Dworzec nie będzie straszył, a my będziemy dumni ze swojej pracy w czynie
społecznym.
Obserwuj wątek
    • jottka Re: a może jednak fachowcy? 04.05.02, 16:10
      O ile koncepcja odnowienia Dworca podoba mi się, o tyle wizja wspólnych
      usiłowań renowatorskich nieco mnie przeraża... Pamiętam, jak na zajęciach w
      Pałacu Młodzieży kazali nam malować mur okoliczny w gustowne obrazki na Dzień
      Dziecka. Impreza była boska, z farby się nie mogłam domyć przez miesiąc, ale
      efekty były - by to tak nazwać - zastanawiające :)))

Osobiście wolę jak takimi rzeczami zajmują się specjaliści, chociaż
      taszystoidalny Dworzec mógłby mieć swój niebanalny walor ;)))
      • Gość: Ania Re: a może jednak fachowcy? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 19:00
        Jak będziemy czekać na fachowców, to nigdy się nie doczekamy.
        Warto poświęcić parę godzin i zrobić coś fajnego dla miasta,
        a nie tylko czekać na fachowców, którzy czasami umieją-spiepszyć robotę.
        • franekkk Re: a może jednak fachowcy? 05.05.02, 00:26

czyba jednak fachowcy:(((
          w czynie spolecznym mozna sprzatac ale malowac??
          natomiast dalbym mimo deficytu do jakiejs sakwy
          swoja droga czy to wiele by kosztowalo pomalowac i wymienic zarowki
          • jottka Re: a może jednak fachowcy? 05.05.02, 00:56
            I jeszcze jakoś zaklajstrować sufit w hali, bo jak się podniesie głowę, to
            wrażenia są z gatunku tużpowojennych :((( I tych panów nagabywaczów z tunelu
            wygonić, i podłoże wyrównać... I szybko!!!
    • Gość: Leon Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 01:04
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Panie Prezydencie !!!
      Rozumiem, że adresujesz swój list do Aleksandra Kwaśniewskiego
      - Prezydenta Państwa, w którym większość dworców PKP wyglada jak w Szczecinie.

> Jako mieszkanka Szczecina nie mogę patrzeć na nasz zaniedbany dworzec.
      To zaadresuj swój żal do administratora państwa polskiego na tym terenie
      Wziątkiem zwanego bo to jego władzy jest wizytówka!
      > Wstyd jest zapraszać gości, którzy już na wstępie widzą brudny i odrapany
      > dworzec GŁÓWNY!!!
      Wstyd to jest mieszkać w państwie polskim AD 2002
      > Mam więc propozycję: pomalujmy wszyscy dworzec!
      > Pan Prezydent kupi farby, a my
      > mieszkańcy pomalujemy go za darmo!

Pan Kwaśniewski ma ciekawsze zajęcia plastyczne.
      > Dworzec nie będzie straszył, a my będziemy dumni ze swojej pracy w czynie
      > społecznym.

Czy pochodzisz z rodziny Zomowskiej czy z SLD-owskiej?
      • Gość: Kostia Ania maluje Dworzec Główny!!! IP: *.xtra.pl 05.05.02, 08:44
        Sadze , ze ani Ubeckiej ani Zomowskiej. Tamten system i ten mieli i maja jak
        widac po Ani swoich glupawych fanatykow. Niektorzy do dzisiaj uwazaja, ze to
        tylko dlatego, ze zli aparatczycy zadzili to Tow. Gierek "upadł".
        Podobnie uwaza biedna Ania. Uwaza, ze to zli aparatczycy nadzoruja dworzec
        PKP,a inny aparatczyk (Prezydent) tego miasta pomoże.

POTRZEBNY NAM CZYSTY DWORZEC PKP ;
        - Edmundzie zakrzyknijcie z zaspiewem i znakiem zapytania :
        Pomożecie !!

A Ania :
        Dajcie ino farby , pomozemy.

POTRZEBNA FABRYKA I MIESJCA PRACY, towarzyszu Edmundzie krzyknijcie znane Wam
        zapytanie:
        Pomożecie!

A Ania : dajcie na grunt i plan piecioletni. To pomozemy i wezniemy sprawy w
        swoje rece i stworzymy miejsca pracy i sprowadzimy inwestorow.

Dzieki Ani zaoszczedzone środki w budzetach różnych instytucji będzie można
        przeznaczyć na kolejna zabawe Jacka Piechoty i Edmunda RuJnowicza wraz z
        zespolem Ich Troje na ul Boguslawa.A moze po prostu z powodu braku czasu u
        Jacka (ostatnio) na diety za naliczbowe posiedzenia dla radnych i premie dla
        tak sprawnego Zarzadu Miasta.
        Brawo Aniu-prowokatorko
        • Gość: Ania Re: Ania maluje Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 10:23
          Nie pochodzę ani z rodziny ZOMO-skiej, ani SLD-skiej, ale wstyd mi jest przed
          gośćmi gdy przyjeżdżają na tak zasyfiony dworzec.
          Niech się politycy bawią, a my zrobimy coś dobrego i zobaczą że ludzie są
          gotowi do pracy w czynie społecznym.
          • Gość: JACEK Re: Ania maluje Dworzec Główny!!! IP: 64.9.159.* 05.05.02, 10:44
            Spolecznie to pomagaj starszym sasiadom wniesc zakupy na pietro, wyniesc smieci, udzielic darmowych
            korepetycji dla biednych, pomoc bezdomnym itd,itd. Dworzec wyremontowany powinien byc przez
            miasto,podobnie jak wiele innych rzeczy powinno byc obowiazkiem wladz miasta,przeciez to mieszkancy im
            placa.A jak te wladze so do tylka, to je wywalic i znalesc kogos lepszego. Podobno Rujnowicz objezdal miasto i
            co dworca nie widzial??? Mam takie pytanie, czy Rujnowicz objechal miasto na poczatku swojej kadencji???Czy
            tylko teraz tuz przed wyborami???
            • Gość: Ania Re: Ania maluje Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 11:58
              Zgadza się- władzę mamy do dupy. Interesuje ich miasto tylko przed wyborami, a
              później imprezki, imprezki i brak postępu w mieście. Trzeba coś z tym zrobić.
              Pokażmy władzy, że my widzimy co oni robią, i nie bądźmy tacy sami jak oni.
          • Gość: Leon Re: Ania maluje Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 17:39

> Nie pochodzę ani z rodziny ZOMO-skiej, ani SLD-skiej,

... wobec tego. Droga Aniu!

Pragnę abyś dowiedziała się, że jakikolwiek Prezydent Szczecina nie ma i nie
            będzie miał wiele wspólnego z Dworcem Głównym Polskich Kolei Państwowych w
            Szczecinie, podobnie jak z Zamkiem Książąt Pomorskich.
            Obiekty te choć położone w centrum Szczecina - są administrowane przez tzw.
            aparat państwowy, którego przedstawicielem jest regionalny Wojewoda. Kiedyś też
            się temu dziwiłem ale taka jest tu realna rzeczywistość.
            Mimo to, podobnie jak Jacek uważam, że szczeciński dworzec powinien być
            wyremontowany przez miasto, gdyż administracja państwowa w Szczecinie nigdy nie
            podoła temu „banalnemu” wyzwaniu, które i tak od lat całkowicie przerasta jej
            możliwości. O Urzędzie Marszałkowskim w kontekście tego problemu nawet nie warto
            wspominać.
            Jednak nie zgodzę się z twierdzeniem, że władze miasta, (Prezydent) muszą to
            zrobić bo my mieszkańcy im płacimy. Nasze podatki trafiają do Warszawki a z
            powrotem są przekazywane miastu w taki sposób, że „nasi przedstawiciele” w Radzie
            Miasta (nie w Zarządzie), mogą decydować jedynie o przeznaczeniu ok. 27% z całej
            centralnie przekazywanej kwoty. Nie wiem czy w takiej sytuacji wystarczy miastu
            na farby ....

• Gość: JACEK Re: Ania maluje Dworzec Główny!!! IP: 64.9.159.* 05.05.02, 19:14
              Drogi Leonie, nie wazne w jaki sposob podatki trafiaja spowrotem do Szczecina.Tak czy siak placisz i masz
              prawo wymagania!!!!! Pytanie, czy dworzec jest wylaczony z terenow miasta jako tzw "wolny dworzec PKP" bo
              jest wlasnoscia panstwowego monopolu PKP??? Czy tez PKP placi miastu dzierzawe??? Ja nie wiem,moze ktos
              mnie tu olsni.. bo jesli umowa o dzierzawie jakas jest to misto moze zmusic PKP do akcji "remont"
              • Gość: Ania Bojkot dworca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 19:41
                Zbojkotujmy Dworzec Główny!
                Wsiadajmy i wysiadajmy z pociągów na innych dworcach Szczecina!
                Daję czas prezydentowi Szczecina i PKP czas do 1 czerwca 2002 na wyremontowanie
                dworca. Później zaczynam bojkot dworca głównego!!!
                • Gość: red Re: Bojkot dworca IP: *.fish.ar.szczecin.pl 06.05.02, 17:09
                  To ci Aniu bezdomni na flaszkę sie zrzuca a PKP też z wdzięczności dołoży sie
                  trochę.
                • bunt0wnik Re: Bojkot dworca 30.07.02, 00:40

> Zbojkotujmy Dworzec Główny!
                  > Wsiadajmy i wysiadajmy z pociągów na innych dworcach Szczecina!
                  > Daję czas prezydentowi Szczecina i PKP czas do 1 czerwca 2002 na
                  wyremontowanie
                  >
                  > dworca. Później zaczynam bojkot dworca głównego!!!

Proponuje, by zamiast Dworca Głównego głównym dworcem Szczecina byl Szczecin
                  Port Centralny. Albo Szczecin Zdunowo, żeby Komunikacja Miejska swoje zarobiła.
              • jottka Re: pekape 05.05.02, 21:22
                Gość portalu: JACEK napisał(a):

>Pytanie, czy dworzec jest wylaczony z terenow miasta jako tzw "wolny dworzec
                PKP" bo jest wlasnoscia panstwowego monopolu PKP??? Czy tez PKP placi miastu
                dzierzawe??? Ja nie wiem,moze ktos mnie tu olsni.. bo jesli umowa o dzierzawie
                jakas jest to miasto moze zmusic PKP do akcji "remont"<

PKP jest firmą niezwykle specyficzną, bo z jednej strony ma na siebie
                kapitalistycznie zarabiać, a z drugiej nie może zbankrutować, bo jest znaczenia
                państwowego. Skutki raczej bolesne :((( Koncepcje jej uzdrowienia itp. snuje już
                kolejny minister z mizernymi efektami.

Mimo to nie sądzę, by należało osobiście łapać pędzel w dłoń, tylko rzeczywiście
                przymusić stosowne władze do zrobienia porządku. Presją obywatelska, medialną -
                jak zwykle :))) Wybory blisko.

• Gość: AS Re: pekape IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 06.05.02, 17:48
                  jottka napisał(a):

> przymusić stosowne władze do zrobienia porządku. Presją obywatelska, medialną -

I to jest wlasciwa droga drogie Panie i drodzy Panowie!
                  Jottka ma zupelna racje. To co mozemy zrobic jako obywatele tego miasta to:

1. Zlokalizowac odpowiedzialne wadze za stan szczecinskiego dworca glownego

2. Napietnowac zlego gospodarza

3. Podpowiedziec co maja zrobic

4. Wyegzekwowac dzialanie co do imienia i nazwiska!

Pozdrawiam,
                  AS
                  • jottka Re: pekape 06.05.02, 18:27
                    Wszystko fajnie, tylko że mnie się te bezokoliczniki w Twoim poście nie
                    podobają ;)) Czy to znaczy, że zorientujesz się, kto zarządza Dworcem W Upadku
                    i dasz nam znać na forum, dokąd mamy słać oburzone listy? A może by podzwonić
                    do redakcji szczecińskich gazet i domagać się pod nazwiskiem zajęcia się tą
                    sprawą? Dziennikarze też chyba nie lubią wybijać sobie zębów w tunelu dworca...
                    • Gość: Ania Re: pekape IP: 213.76.59.* 06.05.02, 18:44
                      Mam nadzieję, że gazeta wyborcza zajmie się problemem dworca. To jest skandal
                      co dzieje się na nim, trzeba zmobilizować kogoś do ROBOTY!!!!!
                      • Gość: kopin Re: pekape IP: *.kaliny.szn.pl 06.05.02, 21:56
                        dzisiaj znowu "musiałem" być na dworcu.
                        Po powrocie do domu chciałem napisać coś bardzo brzydkiego do dyrekcji pKp a tu
                        proszę-ktoś z GW też się przejął dworcem i tym co tutaj piszecie:
                        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=822779&dzial=szs0110
                        • jottka Re: happening 06.05.02, 23:02
                          O wszyscy święci pańscy, że wezwę imion prawie boskich... Kopin, dzięki za
                          info, ale jak przeczytałam o "zespole ds. podniesienia wizerunku dworca
                          szczecińskiego", to mnie przymknęło ;)))

Ludzie, kiedyś pan(i) kierownik kazał(a) brać pracownikom pędzel do łapy czy
                          inne narzędzie fachowe, a teraz renowacja publicznego brudasa wymaga Usilnych
                          Prac Zespołowych, to jest, tego, Podniesienia Mu Wizerunku!!! A ja myślałam, że
                          to się jakaś firma remontowa zwyczajnie za to zabierze ;)))

A na końcu tekstu rzecz frapująca:

"Chciałam jeszcze dodać, że w Chojnie 1 maja w ramach happeningu pod egidą
                          burmistrza tego miasta odświeżono budynek tamtejszego dworca. Weźmy z tego
                          przykład." /mówi pani dyrektor od dworca/

Nie chcę marudzić, jak nie przymierzając skuter ;))), ale był ktoś ostatnio w
                          Chojnie? To może być silne przeżycie, czekam w napięciu na relacje :)))
                          • Gość: JACEK Clapka sie po prostu osmiesza!!!! IP: 64.9.159.* 07.05.02, 00:48

Grażyna Cłapka

P.o. dyrektor PKP SA Oddziału Nieruchomości Zakład w
                            Szczecinie, właściciela budynku dworca głównego

Inicjatywa pomalowania czy odświeżenia budynku dworca głównego w Szczecinie jest niezwykle cenna.
                            Popieram ją w stu procentach. Jestem w zespole ds. podniesienia wizerunku dworca szczecińskiego. W
                            skład
                            klubu wchodzą jeszcze zespół Urzędu Miejskiego pod kierownictwem wiceprezydenta Szczecina Andrzej
                            Gajdy
                            oraz Zakład Linii Kolejowych, który ma w gestii tunele i perony dworcowe. Chcemy zdążyć przed
                            początkiem
                            sezonu odświeżyć ściany w holu i podnieść jakość oświetlenia. Z pomalowaniem dworca jest pewien
                            problem.
                            Budynek podlega konserwatorowi zabytków. Odcień farby nie może być przypadkowy i musi być
                            skonsultowany
                            z konserwatorem. Chciałam jeszcze dodać, że w Chojnie 1 maja w ramach happeningu pod egidą
                            burmistrza tego
                            miasta odświeżono budynek tamtejszego dworca. Weźmy z tego przykład.

No i oczywiscie ze Grazia Clapka podchwyci idee spolecznego malowania dworca, jak ktos jest takim totalnie
                            nieudolnym i bezrosko przyglupawym urzedasem ktory nie ma zielonego pojecia jak gospodarowac
                            nieruchomoscia zawsze sie bedzie wyslugiwal okazyjnymi aktywistami.Ty Pani Clapka!!!! przestan tu liczyc na
                            Niewidzialna Reke jak tam jakis burmistrz z Chojny ,tylko wez sie do roboty i sluz swojej firmie PKP tak bys
                            klientow nie odstraszala, w zyciu nie uwierze ze PKP nie moze tego dworca pomalowac!!!!! A co do koloru to
                            jeden telefon do konserwatora ,jedno czy dwa spotkania i juz sprawa zalatwiona i nie robcie z tego tow Clapka
                            wielkiego problemu, to jest zykly telefon i gadanie o kolorze a nie tam wyprawa na ksiezyc, kurcze pieczone!!!
                            ps
                            GW powinna zapobiegac publicznemu osmieszaniu sie urzedasow,nawet jak o to bardzo prosza!!!!!!
                            • Gość: JACEK Re: Clapka sie po prostu osmiesza!!!! IP: 64.9.159.* 07.05.02, 01:00
                              Jeszcze zapomnialem dodac ze juz skandalem jest powolywanie jakiegos durnego klubu pelnego nierobow ktory
                              bedzie to "odswiezanie" nadzorowal ( pewnie nie za darmo z Gajda i Calka na czele) Jest to tylko i wylacznie
                              zenujace przyznawanie sie do smierdzacej nieudolnosci!!!! Kurna chata, nawet z malowania dworca zrobic chca
                              nauke scisla.......wstyd ,wstyd, i to za ciezko zarobione pieniadze spoleczenstwa!!!!!
                            • Gość: JACEK Re: Clapka sie po prostu osmiesza!!!! IP: 64.9.159.* 27.05.02, 20:23

>
                              >
                              > Grażyna Cłapka
                              >
                              > P.o. dyrektor PKP SA Oddziału Nieruchomości Zakład w
                              > Szczecinie, właściciela budynku dworca głównego
                              >
                              > Inicjatywa pomalowania czy odświeżenia budynku dworca głównego w Sz
                              > czecinie jest niezwykle cenna.
                              > Popieram ją w stu procentach. Jestem w zespole ds. podniesienia wiz
                              > erunku dworca szczecińskiego. W
                              > skład
                              > klubu wchodzą jeszcze zespół Urzędu Miejskiego pod kierownictwem wi
                              > ceprezydenta Szczecina Andrzej
                              > Gajdy
                              > oraz Zakład Linii Kolejowych, który ma w gestii tunele i perony dwo
                              > rcowe. Chcemy zdążyć przed
                              > początkiem
                              > sezonu odświeżyć ściany w holu i podnieść jakość oświetlenia. Z pom
                              > alowaniem dworca jest pewien
                              > problem.
                              > Budynek podlega konserwatorowi zabytków. Odcień farby nie może być
                              > przypadkowy i musi być
                              > skonsultowany
                              > z konserwatorem. Chciałam jeszcze dodać, że w Chojnie 1 maja w rama
                              > ch happeningu pod egidą
                              > burmistrza tego
                              > miasta odświeżono budynek tamtejszego dworca. Weźmy z tego przykład
                              > .
                              >
                              >
                              > No i oczywiscie ze Grazia Clapka podchwyci idee spolecznego malowania dworca,
                              > jak ktos jest takim totalnie
                              > nieudolnym i bezrosko przyglupawym urzedasem ktory nie ma zielonego pojecia jak
                              > gospodarowac
                              > nieruchomoscia zawsze sie bedzie wyslugiwal okazyjnymi aktywistami.Ty Pani Clap
                              > ka!!!! przestan tu liczyc na
                              > Niewidzialna Reke jak tam jakis burmistrz z Chojny ,tylko wez sie do roboty i s
                              > luz swojej firmie PKP tak bys
                              > klientow nie odstraszala, w zyciu nie uwierze ze PKP nie moze tego dworca pomal
                              > owac!!!!! A co do koloru to
                              > jeden telefon do konserwatora ,jedno czy dwa spotkania i juz sprawa zalatwiona
                              > i nie robcie z tego tow Clapka
                              > wielkiego problemu, to jest zykly telefon i gadanie o kolorze a nie tam wyprawa
                              > na ksiezyc, kurcze pieczone!!!
                              > ps
                              > GW powinna zapobiegac publicznemu osmieszaniu sie urzedasow,nawet jak o to bard
                              > zo prosza!!!!!!

Ciekawe czy PKP - owska SUPER STAR , PANI CLAPKA juz do konserwatora zadzwonila, zaloze sie ze nawet
                              numeru telefonu nie zna!!!!!!!!
                              • Gość: Kostia Czeka na farbę i Anię IP: *.xtra.pl 27.05.02, 20:43
                                Gość portalu: JACEK napisał(a
                                >
                                > Ciekawe czy PKP - owska SUPER STAR , PANI CLAPKA juz do konserwatora zadzwonil
                                > a, zaloze sie ze nawet
                                > numeru telefonu nie zna!!!!!!!!

A po co ma dzwonić jak mają to zrobić w cynie społecnym. W Chojnie na ten
                                przykład, sam burmistrz malował Dworzec PKP, gdzie również zapomnieli telefon do
                                konserwatora.
                                TV to pokazała i pochwaliła.No to Pani Clapka też czeka.
                                • Gość: JACEK Re: Czeka na farbę i Anię IP: 64.9.159.* 27.05.02, 20:52
                                  Rowniez ciekawe ile to juz spotkan mial tem klub odnowy dworca( czytaj smierdzieli i nieudacznikow) i ile forsy
                                  juz wydano na obiadki???? Hej Clapka , juz Wielmoznej Towarzyszce pisalem raz, NIE LICZ NA NIEWIDZIALNA
                                  REKE!!!!! Bierz sie do roboty!!!!
                          • ga Re: happening 07.05.02, 12:31
                            No rewelacja!!! Jednym tchem tłumaczymy że to powinien ściśle nadzorować
                            Konserwator i zaraz potem że można by tak razem, własnymi siłami, co komu na
                            duszy leży wymalować- tak rozumiem happening- efekt pewnie piorunujący a
                            Konserwatorowi krzesło by się ugięło!
                        • Gość: JACEK fotka IP: 64.9.159.* 07.05.02, 20:48
                          Ale sie wk....wilem jak zobaczylem fotke tego Dworca w GW, do tej pory mnie trzesie,co za dranstwo!!!!!!
                          • Gość: JACEK Re: fotka IP: 64.9.159.* 07.05.02, 22:12
                            Mam pewien pomysl, kto mi moze pomoc i przeslac mi wiecej zdjec dworca i jego otoczenia????????
                    • Gość: AS Re: pekape IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 07.05.02, 08:54
                      jottka napisał(a):

> Czy to znaczy, że zorientujesz się, kto zarządza Dworcem W Upadku
                      > i dasz nam znać na forum, dokąd mamy słać oburzone listy?

Czego się nie robi dla miłych kobieyt. Bardzo proszę!
                      Aktualnie PKP to Spółka Akcyjna podzielona na kilka oddziałów
                      w tym Oddział Nieruchomości PKP SA Gdańsk.
                      Tam przy ul. Dyrekcyjnej 2/4 (80-958) rezyduje
                      pan Jan Skrzeszowski, tel. (58) 328 32 09, który nadzoruje prace pani dyrektor
                      Grażyny Słapki z Zakładu Nieruchomości PKP w Szczecinie, mieszczący się przy
                      pl. Zawiszy Czarnego 5, tel. 441 53 76.
                      Oczywiście tam można się dowiedzieć, że na nic nie mają pieniędzy a co ciekawsze na nic nie mają pomysłów. Chcą dotrwać bezboleśnie do emerytury. Ot wszystko.
                      Departament Infrastruktury Urzędu Marszałkowskiego to Krystyna Kęcka-Piotrowska, tel. 42 39 918 ale co ona może więcej na temat Dworca powiedzieć?

> A może by podzwonić
                      > do redakcji szczecińskich gazet i domagać się pod nazwiskiem zajęcia się tą
                      > sprawą? Dziennikarze też chyba nie lubią wybijać sobie zębów w tunelu dworca...

Wierzę, że jakiś dziennikarz tym ciekawym tematem się zainteresuje!
                      • Gość: red Re: pekape IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 10:09
                        A ja bym w ramach happeningu wymalował!!!
                        Tych urzedasów.
                        Farbą olejną - albo epoksydową !!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • ga Re: pekape 07.05.02, 12:26
                          ...ale oczywiście wcześniej uzgadniając kolor i deseń z Konserwatorem Zabytków!
                          • Gość: AS Re: pekape IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 07.05.02, 14:40
                            ga napisał(a):

> ...ale oczywiście wcześniej uzgadniając kolor i deseń z Konserwatorem Zabytków!

Piasłem swoje info nie czytawszy dzisiejszej gazety. Pani rzeczywiscie nazywa sie Grażyna Cłapka. Poza tym wszystko inne się zgadza.
                            Nawet nie wiecie jakiej paniki narobiliśmy tym wątkiem w Gdańsku!
                            Niestety wojewódzcy urzędnicy w Szczecinie nic sobie z tego nie robią!
                            • Gość: red Re: pekape IP: *.fish.ar.szczecin.pl 07.05.02, 14:49
                              Gość portalu: AS napisał(a):

> ga napisał(a):
                              >
                              > > ...ale oczywiście wcześniej uzgadniając kolor i deseń z Konserwatorem Zaby
                              > tków!
                              >
                              > Piasłem swoje info nie czytawszy dzisiejszej gazety. Pani rzeczywiscie nazywa s
                              > ie Grażyna Cłapka. Poza tym wszystko inne się zgadza.
                              > Nawet nie wiecie jakiej paniki narobiliśmy tym wątkiem w Gdańsku!
                              > Niestety wojewódzcy urzędnicy w Szczecinie nic sobie z tego nie robią!

Ale jak ich pomalujemy to może po pracowitym zmywaniu rozpuszczalnikiem trochę
                              rozmiękną
                              A teraz konkurs jak pomalujemy G.Cłapkę ?
                              • Gość: AS Re: pekape IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 07.05.02, 15:13
                                Gość portalu: red napisał(a):

> Ale jak ich pomalujemy to może po pracowitym zmywaniu rozpuszczalnikiem trochę
                                > rozmiękną
                                > A teraz konkurs jak pomalujemy G.Cłapkę ?

Ponieważ G.Cłapka jest już pewnie czerwona ze wstydu to myślę,
                                że w czerwonym zawsze będzie jej do twarzy!

• Gość: JACEK PROKURATOR na nich!!!! IP: 64.9.159.* 07.05.02, 20:29

> jottka napisał(a):
                        >
                        > > Czy to znaczy, że zorientujesz się, kto zarządza Dworcem W Upadku
                        > > i dasz nam znać na forum, dokąd mamy słać oburzone listy?
                        >
                        > Czego się nie robi dla miłych kobieyt. Bardzo proszę!
                        > Aktualnie PKP to Spółka Akcyjna podzielona na kilka oddziałów
                        > w tym Oddział Nieruchomości PKP SA Gdańsk.
                        > Tam przy ul. Dyrekcyjnej 2/4 (80-958) rezyduje
                        > pan Jan Skrzeszowski, tel. (58) 328 32 09, który nadzoruje prace pani dyrektor
                        > Grażyny Słapki z Zakładu Nieruchomości PKP w Szczecinie, mieszczący się przy
                        > pl. Zawiszy Czarnego 5, tel. 441 53 76.
                        > Oczywiście tam można się dowiedzieć, że na nic nie mają pieniędzy a co ciekawsz
                        > e na nic nie mają pomysłów. Chcą dotrwać bezboleśnie do emerytury. Ot wszystko.
                        > Departament Infrastruktury Urzędu Marszałkowskiego to Krystyna Kęcka-Piotrowska
                        > , tel. 42 39 918 ale co ona może więcej na temat Dworca powiedzieć?
                        >
                        > > A może by podzwonić
                        > > do redakcji szczecińskich gazet i domagać się pod nazwiskiem zajęcia się t
                        > ą
                        > > sprawą? Dziennikarze też chyba nie lubią wybijać sobie zębów w tunelu dwor
                        > ca...
                        >
                        > Wierzę, że jakiś dziennikarz tym ciekawym tematem się zainteresuje!

Juz poprosilem ludzi w Gdansku by w naszej sprawie dzonili do tego leniucha Skrzeszowskiego, pewnie ma prosbe
                        tam wszyscy oleja ale probowac warto....he he he he
                        Ja bym tam dzienikarzy tym problemem nie interesowal, juz mielismy przyklad dziennikarskiego popisu gdzie to Pani
                        Clapka w zenujacy sposob sie prezentowala......Ja bym tam staral sie zainteresowac tym wszystkim PROKURATORA
                        za narazanie zycia i zdrowia podroznych w celu uzyskania wlasnych korzysci przez nierobow z PKP ktorzy pewnie
                        rece maja pelne lapowek od tych wlascicieli spolek ktore dworzec powinny trzymac w czystosci, wcale bym sie nie
                        zdziwil jak by ta Pani CLAPKA z kolesiami ze swej firmy miala udzialy w tych spolkach.......
    • Gość: skuter w czynie 1 majowym: IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 07.05.02, 12:34
      - polatajmy dziury w jezdni
      - pozbierajmy psie miny z chodnikow
      - zbudujmy obwodnice
      - zrzucmy sie na stocznie
      - wybudujmy dla mnie mieszkanie

ktos tam gdzies w srodku watku bredzil, ze ja marudze:)
      • Gość: JACEK Re: w czynie 1 majowym: IP: 64.9.159.* 07.05.02, 15:02
        Dla mnie jest tylko jeden prosty sposob by nieudacznikom z WRN,MRN I PKP udowodnic ich smierdzaca
        niekompetencje i totalne lenistwo , pomieszane z zgrzybialymi klamliwymi ustami( ostatnie czytaj ,propaganda
        przedwyborcza) Pokazac tym smierdzelom na publicznej pensji chocby ta jedna fotke dworca z GW!!!!!!!!!!!! i po
        prostu KU..WA zapytac, No i co gnojki???? za mieszkancow pieniadze????
        ps mam jeszcze jedno pytanie do Calki i reszty nierobow, co by bylo jak by mieszkancy w czynie spolecznym
        malowali wasz balagan i niechlujstwo ( czytaj w tym przypadku dworzec) i np ktos by spadl z rusztowania i se
        nogi polamal, kto by kurde za to odpowiadal???? Ty Calka i reszta, czy wy sie kiedys z ubezpieczeniem
        stykneliscie???? Pozwolic kupie ludzi by na dworzec przyszli i malowali ryzykujac zdrowie przy tym to mi
        smierdzi odpowiedzialnoscia karna!!!!
        • Gość: JACEK DO RUJNOWICZA IP: 64.9.159.* 07.05.02, 15:32
          Panie Runowicz, kiedys po czytaniu jakiegos postu o panskim pomysle organizacji koncertu muzycznego i malym
          " ad hoc" bilansie tego pomyslu przezwalem Pana Rujnowiczem!!! Hey chyba mialem racje!!!! Osobiscie mi wisi
          wielkim kalafiorem panska przeszlosc, czerwona czy nie ( tak jak wielu innym forumowiczom to spac nie
          pozwala) natomiast obchodzi mnie jak prezydent miasta gospodaruje za pieniadze mieszkancow!!! Patrze na
          mape Szczecina i widze ze np Dworzec Glowny znajduje sie w obrebie miasta Szczecin( niesamowite odkrycie)
          Nawet jesli ta nieruchomosc jest enklawa PKP i Panska jurysdykcja tam nie siega to Pan Panie Rujnowicz jest
          odpowiedzialny za ten skandal, jako menager duzego miasta jak Szczecin nie potrafil Pan zmusic PKP do remontu
          dworca????? Tylko wstyd i dowod nieudolnosci!!!! Czas by mieszkancy dostali prawdziwego gospodarza miasta
          ktory bedzie mial wizje rozwoju i konsekwentnie ja realizowal a nie RUJNOWAL budzed miasta glupimi koncertami
          ktore nota bene winny byc organizowane przez agencje artystyczne albo cos tam innego!!!!
          Tak wiec mysle , czasl nadszedl by sie znalazl ktos kto z Pania ( super star PKP) Calka pogadal o tym dworcu!!!!
      • Gość: anula Właściwie to do wszystkich malkontentów IP: *.polsteam.com.pl / 158.2.8.* 07.05.02, 15:33
        Pewnie że obowiązki powinny zostać nałożone na właścicieli, ale jeśli znajdą
        się chętni do prac społecznych to wg mnie tylko im przyklasnąć.
        Czyżby np na zachód od Odry, w UE to nie było działalności społecznej i
        charytatywnej?
        Może właśnie dzięki takim działaniom będzie wokół nas trochę ładniej.
        A każdy może przecież się wykazywać w innej dziedzinie. Jak ktoś ma pomysł to
        czemu od razu "huzia na józia" i że komuna i już nic gorszego itp. itd.
        Lepiej podajcie konkretne przykłady działań których CHCECIE się podjąć na rzecz
        miasta. A jeśli nie ma takowych, to chociaż doceńcie inicjatywę i wysiłek
        innych. Ja na pewno docenię jeśli dojdzie to do skutku.
        • Gość: JACEK Re: Właściwie to do wszystkich malkontentów IP: 64.9.159.* 07.05.02, 15:48
          Anulo, czas bys przemyslala raz jeszcze swoja semantyczna ( he he he) interpretacje slawa charytatywny i
          przestudiowala charytatywne i spoleczne akcje " na zachod od Laby" . Gdzie i kiedy i kto pomalowal , posprzatal,
          odswiezyl jaka kolwiek nieruchomosc nalezaca do jakiegos tam podmiotu gospodarczego??? Jakiejs firmy???
          Raz juz ci pisalem, pomoz chorym i bezdomnym, posadz drzewka itd itd. Nie namawiaj spoleczenstwa do
          malowania smierdzacych kibli i tuneli doprowadzonych przez gospodarzy budynku do ruiny, w imie spolecznego
          zrywu!!!!
          • Gość: anula Re: Właściwie to do wszystkich malkontentów IP: *.polsteam.com.pl / 158.2.8.* 07.05.02, 16:03
            Drzewka posadzę na pewno. Co do bezdomnych to zawsze mam dylemat czy nie są to
            naciągacze. Ale to już tylko moja sprawa.
            A dworzec jest także miejscem publicznym. Pewnie zbieranie śmieci na dzień
            ziemi także uważasz za głupotę bo parki i lasy też są przez kogoś zarządzane.
            Tylko, czy dzięki temu że pogadasz na forum o tym kto powinien się tym zająć
            coś z tego wyniknie?
            • Gość: JACEK Re: Właściwie to do wszystkich malkontentów IP: 64.9.159.* 07.05.02, 16:13
              Anulo, zrozum jedno, sprzatanie smieci w parku i tym podobne akcje to jedno a malowanie zdewastowanego
              przez gospodarzy dworca to drugie. Spoleczne akcje , zawsze cenne , tylko pamietaj ze jak zaczniesz w
              spolecznym czynie naprawiac co niekompetentne nieroby uczynily , to wkrotce skonczysz na namawianiu
              mieszkancow do malowania stoczni, dany, itd,itd i czsu nie bedziesz miala pomoc chorym i bezdomnym i
              posprzatac smiecie w parkach...lol
              • Gość: anula Re: Właściwie to do Jacka IP: *.polsteam.com.pl / 158.2.8.* 07.05.02, 16:40
                To nie był mój pomysł by akurat zająć się dworcem. Wielkim społecznikiem też
                nie mam szans zostać. Ale dlaczego od razu opluwać osobę/y które chciałyby się
                tym zająć. Od razu cały entuzjazm siada:(
                A ciągle wieczne pretensje że coś nie tak.
                Całego świata nie zmienimy. Ja tam chcę wybrać taką jego cząskę, której
                najlepiej się przysłużę. Choć nie będzie to pewnie malowanie dworca.
                • Gość: JACEK Re: Właściwie to do Jacka IP: 64.9.159.* 07.05.02, 16:52
                  Boziuniu kochana, Anulcio malutka,kochana nie zasmucaj sie, JACEK nie ma nic przeciwko tobie i twojej checi
                  pomocy.
                  Ja tylko nie chce by jakies smierdziele wykorzystywaly Ciebie i twoje zdrowie dla wlasnych celow. Przyzekam!!!!
                  Peace???????
                  ;-))))
                  • Gość: anula Re: Właściwie to do Jacka IP: *.polsteam.com.pl / 158.2.8.* 07.05.02, 17:13
                    Don't worry.
                    Cieszę się że nie masz nic przeciwko:)
                    Ty ponoć jesteś ambasadorem na obczyźnie. A ja idę sobie odpoczywać. I cieszyć
                    się zamglonym słońcem. I tym że zieleń choć trochę zakryje wszystkie
                    nieodremontowane budynki.
                    "Pokój" mile widziany zawsze i wszędzie. Szczególnie w stonowanym kolorze;)
    • Gość: Coto Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 16:22
      Do skrobania starej farby pogonić więźniów (oni sami chcą pracować bo w TV same
      nudy). Pan konserwator zabytków powinien się wytłumaczyć z tego , że dopuścił
      do ruiny taki zabytek i w zębach powinien przynieść papierek z numerem koloru
      na jaki trzeba malować.
      • Gość: Ania Porządek musi być!!!! IP: 213.76.59.* 07.05.02, 18:31
        Panie Prezydencie!!!
        Czas do roboty!Wyborcy patrzą!Leżymy 100km od Berlina, a nasz dworzec,i nie
        tylko on jest w opłakanym stanie. Rozmowa z konserwatorem i PKP to kwestia
        dnia,dwóch. Niech powiedzą jaką farbą malować, Pan Prezydent kupi stosowną
        ilość farby, a my mieszkańcy zrobimy to, co dawno powinno się stać:
        ODNOWIMY DWORZEC SZCZECIN GŁÓWNY!!!!!!!!!
        Dziekuję Gazecie wyborczej, że poruszyła problem dworca na stronach gazety.
        • Gość: JACEK Wara od forsy mieszkancow miasta!!!!!! IP: 64.9.159.* 07.05.02, 19:10
          A dlaczego Rujnowicz ma jeszcze do tego rujnowac kase miasta i placic za farbe do malowania dworca???
          Niech sie lepiej skoncentruje jak tu gospodarza tego terenu zmusic do remontu!!!! Jak do tej pory , ta fotka z GW
          jest tylko i wylaczne dowodem jego dotychczasowej nieudolnosci w tej sprawie. Jestem przeciwko uzywaniu
          kasy miasta w celu malowania dworca, jest wiele innych problemow w miescie gdzie budzet miejski winnien byc
          uzyty, na pewno nie jest to dworzec PKP. Moze kase miejska stac na pozyczke dla PKP ale ja po lekturze
          wypowiedzi" PKP super ster" Pani Calki , to bym nie chcial byc w skorze ich wierzycieli, oni pewnie cala forse
          wydaja na telefony do konserwatora, alpo na obiadki dla tego Klubu do spraw Dworca (czytaj nierobow i
          nieudacznikow) ktory sobie otworzyli by zamydlac oczy mieszkancom Szczecina!!!!!!
          • Gość: JACEK Sprostowanie CALKA to CLAPKA IP: 64.9.159.* 07.05.02, 19:52
            Wszystkie moje powyzsze wypociny , no prawie wszystkie, maja jeden blad.Wiele razy zle napisalem nazwisko
            tej PKP-owskiej Gwiazdy Pani CLAPKI . Najmocniej przepraszam za ten blad i pisanie CALKA w miejscu gdzie
            powinienem napisac CLAPKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje za nam sie Pani Clapka nie obrazi i tylek do pracy wezmie.
            Tak wiem , nadzieja matka glupich............. he he he he
          • Gość: Krasnal Ja tez chce farbe za darmo!!! IP: *.xtra.pl 07.05.02, 20:27

> A dlaczego Rujnowicz ma jeszcze do tego rujnowac kase miasta i placic za farbe
            > do malowania dworca???
            ===================================================

U mnie tez jest brzydka elewacja. Tez szpeci miasto. Moga dac mi z kasy miasta
            farbe za darmo, ja sobie sam pomaluje.

• Gość: AS Re: Ja tez chce farbe za darmo!!! IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 08.05.02, 09:26
              Gość portalu: Krasnal napisał(a):

> U mnie tez jest brzydka elewacja. Tez szpeci miasto. Moga dac mi z kasy miasta
              > farbe za darmo, ja sobie sam pomaluje.

A pamietasz jak 4 lata temu NRS Mariana Jurczyka przuwieszalo na elewacjach domow komunalnych, (bez jakiegokolwiek oficjalnego zezwolenia) duze blachy wyborcze?

• Gość: Kostia Pomalujmy Stocznie za darmo!!! IP: *.xtra.pl 12.05.02, 19:41

> Gość portalu: Krasnal napisał(a):
                >
                > > U mnie tez jest brzydka elewacja. Tez szpeci miasto. Moga dac mi z kasy mi
                > asta
                > > farbe za darmo, ja sobie sam pomaluje.
                >
                > A pamietasz jak 4 lata temu NRS Mariana Jurczyka przuwieszalo na elewacjach dom
                > ow komunalnych, (bez jakiegokolwiek oficjalnego zezwolenia) duze blachy wyborcz
                > e?
                >

======================

Pamietam i miedzy innymi dlatego nie lubię tego ugrupowania neobolszewikow czyli
                NRS.Pan Duzynski wywodzi sie m.in. z tego ugrupowania (od niedawna SLD). Pewnie
                prawdziwemu bolszewikowi (bardziej cwaniaczkowi) jest obojetne do ktorej partii
                neokomunistycznej należy.
                Zreszta porzadkowanie miasta wiekszosc partii i ugrupowan niedelikatnie mowiac -
                "olewa".
                Ale pragne przy okazji zaproponowac cos wiekszego, cos na miare wiekszych
                ambicji. Pomalujmy Stocznie , tez za darmo.Stocznia da farbe, a My .....
        • Gość: Leon Zespół do spraw podniesienia wizerunku dworca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 21:19
          Przepraszam.
          Czy ktoś tu zwariował?
          Miernota szczecińska, (lokalna atrakcja turystyczna)
          - politycy samozwańcy i niekompetentni dyrektorzy zawiązali klub do
          spraw „podniesienia wizerunku” ...
          Dlaczego jeśli w naszym mieście jest problem - zaraz tworzy się fikcyjne byty,
          które zamiast zakasać rękawa i przystąpić do czynu - naradzają się wzajemnie
          i tak mija im czas urzędowania, za który biorą publiczne pensje.
          Dla rozwiązania problemu nic z tego nie wynika.

Pani Cłapka wskazuje na odpowiedzialność Szczecińskiego Zakładu Linii
          Kolejowych, na
          Konserwatora zabytków i mówi: "z pomalowaniem dworca jest pewien problem”.
          A problem jest z panią Cłapką i z pozostałymi uczestnikami klubu do spraw
          podniesienia wizerunku.

Czy trzeba reakcji Forum Obywatelskiego Gazety aby pobudzić szczecińskie
          miernoty do działania?

W dzisiejszym referendum głosowałem za przystąpieniem Polski do Unii.
          Niech w końcu zamiast swojskiej Cłapki przyjdzie tu jakaś swojska Helga
          i zrobi porządek, którego od lat w naszym, (polskim) mieście brakuje!
          A wtedy Ania będzie mogła zająć się malowaniem ... swojego własnego pokoju,
          (bo z mieszkaniami wtedy już też nie będzie tu problemów).

Wprowadzić obowiązkowe badania psychjatryczne dla polskiej kadry kierowniczej w
          Szczecinie,
          zarządzającej majątkiem publicznym powyżej 30.0000 Euro!
          Niepełnosprawnych umysłowo otoczyć godnością i poddać terapii zajęciowej w
          ośrodku radnej Jaskierskiej
          przy szczecińskim kole polskiego stowarzyszenia na rzecz osób z upośledzeniem
          umysłowym.
          Amen.
          • Gość: JACEK Re: Zespół do spraw podniesienia wizerunku dworca IP: 64.9.159.* 07.05.02, 21:31
            Napisz do rzecznika PKP rzecznik@pkp.com.pl i zapytaj dlaczego PKP rujnuje dworzec w Szczecinie i ze
            skonczylo sie latwe zycie z nieudolnymi wladzami Miasta Szczecin z Rujnowiczem na czele i ze mieszkancy sie
            za PKP zabiora jak dworzec nie bedzie wyremontowany!!!! I zapytaj jeszcze skad ta Pania CLAPKE wytrzasneli,
            ja myslalem ze ten gatunek z dinozaurami wygina!!!!!
            Odwiedz strone PKP zobacz jak oni wszyscy sa tam usmiechnieci, znaczy sie ...interes sie kreci.....
            www.pkp.com.pl/
            • Gość: Kort Re: Zespół do spraw podniesienia wizerunku dworca IP: *.intranet.salsa.pl 07.05.02, 22:18
              Świetny pomysł z ty e-mailem!!!!!!!!!!!! Może by tak nowy wątek namawiający do
              wysłania na ww adres własnych przemysleń na tema tej kloaki Szczecina.???
            • Gość: AS Re: Zespół do spraw podniesienia wizerunku dworca IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 08.05.02, 09:40

> Napisz do rzecznika PKP rzecznik@pkp.com.pl i zapytaj dlaczego PKP rujnuje dw
              > orzec w Szczecinie i ze skonczylo sie

Popieram Jacku Twoja inicjatywe.
              Wystarczu podeslac im adres naszego watku.
              Nie sadze aby "sprawni inaczej" pracownicy PKP byli w stanie dotrzec do naszych tresci ale przynajmniej domysla sie, ze cos jest na rzeczy.
    • Gość: cros1 Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 19:23
      Pomysł to był dobry w tamtych czasach.Obecnie DOKP-Szczecin ma podpisane
      umowy z prywatnymi spółkami odnosnie utrzymania porządku-czystości na dworcu
      oraz jego renowacje.Nie mam zaniaru w ramach czynu społecznego fundować
      panom z DOKP-Sczecin i odp[owiedzialnej za ten stan spółce wystawnej
      kolacji.Śmierć frajerom.
      • Gość: Ania Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 11:27

Bardzo się zastanawiam nad ucieczką z odrapanego i brudnego Szczecina.
        Mało jest ludzi, którzy chcą pomóc naszemu miastu. Nie ma inicjatyw,
        nie ma przyszłości.
        Moja idea pomalowania dworca wzięła się z wstydu przed gośćmi, którzy
        przyjeżdżają do mnie.
        Jeden artykuł w gazecie wyborczej sprawy nie załatwia. Pan prezydent będąc
        na objeździe Szczecina był bardzo blisko dworca PKP. Czy Pan Prezydent jest
        ślepy i głuchy na głos mieszkańców i wygląd budynków?
        Panie Prezydencie: DO ROBOTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: JACEK KRUCJATA !!!!!!!!! IP: 64.9.159.* 09.05.02, 00:46
          A moze by tak zorganizowac ogolno-polsko-forumowo-gazetowo kampanie na ten temat.Nasze dworce kolejowe
          to nie tylko wlasnosc PKP to rowniez nasza wlasnosc(moze nie prawna ale chocby sentymentalna i na
          pewno te
          dworce sa czescia naszych miast) o ktorej pewnie leniuchy z naszych miejskich administracji zapomnieli.
          Jak nasi
          prezydenci,wojewodowie nie potrafia z PKP rozmawiac i zmusic ich do zadbania o swe nieruchomosci w
          granicach naszych miast(potwierdzajac tylko swa nieudolnosc w gospodarowaniu powierzonym im
          przez
          spoleczenstwo terenem) czas to zmienic na wyborach, wynocha z nieudacznikami i szukajmy lepszych.
          Ja bym zaczal od sprawdzania ilu tez PKP-owskich ludzi ma udzialy w spolkach odpowiedzalnych za
          stan tych
          nieruchomosci,ktore w swym oplakanym stanie tylko odstraszaja potencjalnych turystow,biznes i nasze
          miasta
          zamieniaja w smierdzace dziury!!!!!!!!!

• Gość: laufer1 Re: KRUCJATA !!!!!!!!! IP: *.xtra.pl 12.05.02, 19:44
            Jacku. Krucjata bylaby potrzebna. Jednak gdyby Ci PKP-owscy ludzie mieli
            udzialy w tych Spolkach to dawno by splajtowaly, bo nie zlecili sobie remontu.
    • goscias Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! 20.06.02, 15:58
      Mimo wcześniejszych zapewnień ze strony przedstawicieli miasta i kolei nie
      został poprawiony wygląd dworca głównego PKP. Miało się to stać jeszcze przed
      rozpoczęciem sezonu turystycznego.

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=SZCZECIN&wid=2227540&aid=2227540&layout=2

I to jest prawdziwa afera!!!
      • Gość: JACEK Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: 64.9.159.* 20.06.02, 21:41
        PKP-owska gwiazda Grazyna Clapka dalej szuka numeru do konserwatora..............
        • goscias Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! 21.06.02, 11:25

> PKP-owska gwiazda Grazyna Clapka dalej szuka numeru do konserwatora............
          > ...

Red star!

• Gość: Leon Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.02, 23:52

> PKP-owska gwiazda Grazyna Clapka dalej szuka numeru do
          konserwatora............

Tak z ciekawości.
          Co robi teraz pani Clapka zamiast malować dworzec?

Wujek Leon
          • Gość: Rychu Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.07.02, 08:36
            Została Dyrektorem Zakładu Nieruchomości. To nie jest żart.
            • skuter70 Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! 29.07.02, 08:45
              Gość portalu: Rychu napisał(a):

> Została Dyrektorem Zakładu Nieruchomości. To nie jest żart.

:))
              • Gość: Ania Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 13:19
                Może znajdzie się na tym stanowisku osoba, która w końcu pomaluje Dworzec...
                • goscias Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! 29.07.02, 16:00

> Może znajdzie się na tym stanowisku osoba, która w końcu pomaluje Dworzec...

... się nie znajdzie bo stanowisko jest zajęte przez naszą gwiazdę :(
                  Jaka Clapka - taki dworzec!

Tak przy okazji:
                  Stworzył Pan Bóg rośliny, patrzy i się cieszy, że takie ładne się udały.
                  Stworzył Pan Bóg zwierzęta i patrzy na nie zadowolony bo są przepiękne.
                  Stworzył Pan Bóg mężczyznę. No wyszedł idealny.
                  Stworzył Pan Bóg Panią Clapkę. Patrzy, patrzy i stwierdza:
                  - Ty to się będziesz musiała malować...
                  • Gość: Laufer 1 Nie gadajmy , weżmy się i pomalujmy oraz ... IP: *.xtra.pl 29.07.02, 21:33
                    goscias napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                    >
                    > > Może znajdzie się na tym stanowisku osoba, która w ..

Uważam , że powinniśmy jeszcze sami wyremontować i posprzątać kamienice w
                    Szczecinie.
                    Aniu. Uważam, że dla ambitnych i patriotycznych Szczecinian Twój plan
                    pomalowania Dworca jest zbyt minimalistyczny.
                    Pomalujmy świat.
                    • Gość: Ania Re: Nie gadajmy , weżmy się i pomalujmy oraz ... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 21:48
                      Tyle kolorów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze popatrz, o popatrz:
                      Ratusz pomalujemy na granatowo
                      Dworzec zrobimy na czerwono, popatrz o popatrz...
                      Kamienice będą żółte
                      Hipeemarkety będą czrne, popatrz o popatrz...
                      Laufer będzie zaś niebieski, dorobimy mu też kreski, popatrz o popatrz...
                      No i jak?
                      • news3 Paragraf 22 w Szczecinie to paragraf 21 ust. 2. 24.02.03, 15:24

> Tyle kolorów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze popatrz, o popatrz:
                        > Ratusz pomalujemy na granatowo
                        > Dworzec zrobimy na czerwono, popatrz o popatrz...
                        > Kamienice będą żółte
                        > Hipeemarkety będą czrne, popatrz o popatrz...
                        > Laufer będzie zaś niebieski, dorobimy mu też kreski, popatrz o popatrz...
                        > No i jak?

Radio podało właśnie, że wojewoda Wziątek doszedł do porozumienia z
                        przewodniczącym Sejmiku Karolem Ossowskim.
                        Chyba mamy w końcu skuteczną koalicję w regionie!
                        Nareszcie można spodziewać się konkretnych działań w reprentacyjnym miejscu
                        naszego regionu.
                        Brawo panowie, tak trzymać i malować, malować, malować!!!

• Gość: rado Re: Paragraf 22 w Szczecinie to paragraf 21 ust. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 13:21
                          news3 napisał:

>
                          > Radio podało właśnie, że wojewoda Wziątek doszedł do porozumienia z
                          > przewodniczącym Sejmiku Karolem Ossowskim.
                          > Chyba mamy w końcu skuteczną koalicję w regionie!
                          > Nareszcie można spodziewać się konkretnych działań w reprentacyjnym miejscu
                          > naszego regionu.
                          > Brawo panowie, tak trzymać i malować, malować, malować!!!

ale dogadali sie w sprwie czego? malowania czy przewodniczenia sejmikowi?
                          pozdrawiam rado
                          >
                          >
                          >
                          • Gość: JACEK HEJ CO SIE STALO Z CLAPKA? IP: 64.9.159.* 15.08.03, 17:48
                            Co sie stalo z nasza gwiazda Clapka???
                            • Gość: rado Re: HEJ CO SIE STALO Z CLAPKA? IP: 111.111.51.* 15.08.03, 18:31

> Co sie stalo z nasza gwiazda Clapka???

a co to jest?
                              pozdrawiam rado
                              • Gość: JACEK Re: HEJ CO SIE STALO Z CLAPKA? IP: 64.9.159.* 15.08.03, 19:52
                                To ta od malowania dworca,poczytaj wyzej ;-)
                                • Gość: rado Re: HEJ CO SIE STALO Z CLAPKA? IP: 111.111.51.* 15.08.03, 21:16

> To ta od malowania dworca,poczytaj wyzej ;-)

nie widze nikogo o takiej nazwie. ale tak sobie pomyslalem ze jakby juz jechala
                                  delegacja do niemiec to musialaby przejsc przez dworzec. i to bylo by wlasnie
                                  to. marian po kilkudziesieciu latach wyjechalby poza szczecin. moze by zobaczyl
                                  jak to wszystko wyglada u nas i u nich i wyciagnal wniaoski. ale pewnie wnioski
                                  jego bylyby takie ze polacy utrzymuja niemieckie miejsca pracy bo wiecej od
                                  nich importujemy wiec nasza bieda wynika z ich bogactwa. pozdrawiam rado
    • ksiaze_pomorski Re: Pomalujmy razem Dworzec Główny!!! 15.08.03, 21:39
      przepraszam, ale czy ten budynek należy do miasta, czy do PKP ?? Bo jesli do
      PKP to do nich trzeba się zwracać......a tak wogule to ja jest za tym co
      chcieli niemcy zrobić i podczas odbudowy miasta polacy, aby dworzec przenieść
      na łasztownie. Można by było się pozbyć tego mostu kolejowego bleee.....

hehe..........ale ja tylko narzekam.....;(((((
    • Gość: Vlad.H. Poplujmy razem Dworzec Główny!!! IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.07.14, 01:22
      jw
      nekropostia rulez
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka