Dodaj do ulubionych

co jest???

05.06.02, 10:09
zaloba narodowa? zakaz pisania? za duzy upal?
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: co jest??? IP: 212.244.77.* 05.06.02, 10:14
      Rzuć jakiś temat Skuti.
      • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 10:41
        Gość portalu: mika napisał(a):

> Rzuć jakiś temat Skuti.

czemu ja??:)

az sie prosi porozpaczac nad naszymi orlami:)

poza tym napisali dzis w gazetce, ze jest mala przerwa w remoncie teatru letniego
        bo w najblizszym czasie beda jakies imprezy, ale oczywiscie nie napisali jakie
        kto wie co sie tam bedzie ciekawego dzialo? gorniak z repertuarem olimpijskim?:)
        • jottka Re: co jest??? 05.06.02, 11:41
          Ty, skuter, nie marudź. Jak te parę dni temu pakuz z bburym rozdarli szaty nad
          upadkiem forum, to wszyscy się przestraszyli, że za mało intelektualni, i tylko
          Gryf dzielnie daje odpór :))) Głównie mową wiązaną, w ogóle jakiś niebywały
          urodzaj na poezję na forum..
          • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 11:54
            jottka napisał(a):

> Ty, skuter, nie marudź. Jak te parę dni temu pakuz z bburym rozdarli szaty nad
            > upadkiem forum, to wszyscy się przestraszyli, że za mało intelektualni, i tylko
            >
            > Gryf dzielnie daje odpór :)))

brawo gryf- popieram indywidualistow

Głównie mową wiązaną, w ogóle jakiś niebywały
            > urodzaj na poezję na forum..

moze proza juz nie wolno???

• skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 11:56
            jottka napisał(a):

> Ty, skuter, nie marudź. Jak te parę dni temu pakuz z bburym rozdarli szaty

cos mi tu nie gra bbury rozdzieral szaty a teraz robi transmisje meczu minuta po
            minucie?:)
            • jottka Re: co jest??? 05.06.02, 12:01
              Czepiasz się, z pewnością intelektualnie komentuje manualne zdolności nóg
              naszych piłkarzy. Dzięki temu nieoglądającym świadomości futbolowej przyrasta.
              • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 12:04
                jottka napisał(a):

> Czepiasz się, z pewnością intelektualnie komentuje manualne zdolności nóg
                > naszych piłkarzy

a wasi to ci z portugali czy z usa?

>. Dzięki temu nieoglądającym świadomości futbolowej przyrasta.

ja mialem nadziej, ze swiadomosci mi przyrosnie jak pani Gorniak wystapi w bikini
                ale podobno wcale jej nie pokazali:(

• jottka Re: co jest??? 05.06.02, 12:17
                  1. Nasi są oczywiście z Senegalu. Knajpa nazywa się Kassayuma, okrzyku bojowego
                  się jeszcze niestety nie nauczyłam, ale mam trochę czasu. Gdzieś w środku jest
                  ńdaja albo coś koło tego :)))

2. Że nie będę komentować Twych reakcji na "pieśniarkę koloraturową" (za
                  Z.Ambroziakiem). Akustycznie masz ją podziwiać, reszta jest nieistotna ;)))
                  • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 12:23
                    jottka napisał(a):

> 1. Nasi są oczywiście z Senegalu.

to chyba gdzies tak za 7 gorami za 7 rzekami...

Knajpa nazywa się Kassayuma, okrzyku bojowego
                    >
                    > się jeszcze niestety nie nauczyłam,

trzeba wiecej wypic

> 2. Że nie będę komentować Twych reakcji na "pieśniarkę koloraturową" (za
                    > Z.Ambroziakiem). Akustycznie masz ją podziwiać, reszta jest nieistotna ;)))

odwrotnie- fonie nalezy wylaczyc

uwaga bedzie optymistycznie:
                    jesli amerykanie sa slabi i wygrywaja z portugalia tzn, ze portugalia jest
                    jeszcze slabsza, czyli wychodzimy z grupy

oj co ja plote
                    • jottka Re: co jest??? 05.06.02, 12:33
                      Wręcz przeciwnie, nie znasz się, Senegal jest blisko, knajpa dwa kroki od
                      Plant. A poza tym to kraj z największą ilością statystycznego węża na światowy
                      metr kwadratowy, szaman będzie miał łatwiej, jak już dojdzieMY do finału. Mamba
                      czarna oraz zielona to senegalki :))))
                      • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 12:38
                        jottka napisał(a):

> Wręcz przeciwnie, nie znasz się, Senegal jest blisko, knajpa dwa kroki od
                        > Plant. A poza tym to kraj z największą ilością statystycznego węża na światowy
                        > metr kwadratowy, szaman będzie miał łatwiej, jak już dojdzieMY do finału.

a moze szaman popracowalby troche nad bratnim bialym narodem z bolandy, tak przez
                        wzglad na przygody stasia i nel , i tradycyjne wiezy przyjazni krepujace oba
                        nasze narody (kurcze, gdzie ten kraj lezy???)
                        • jottka Re: co jest??? 05.06.02, 12:59
                          Bolesne nieuctwo dostrzegam :((( Senegal leży dokładnie po przeciwnej stronie
                          Afryki niż kraj przyjaciół Stasia i Nel.

Dla ułatwienia dodam, że ten ostatni to Sudan i swego czasu olśniłam wiedzą o
                          jego ojczyźnie pewnego Sudańczyka, który wzruszył się niezmiernie, iż w
                          dalekiej Polsce dzieci czytają książkę o jego kraju. Przezornie nie streściłam
                          mu akcji i głównych wniosków płynących z dzieła :)))
                          • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 13:09
                            jottka napisał(a):

> Bolesne nieuctwo dostrzegam :(((

zmainy geopolityczne zachodza tak szybko...:(
                            my jeszcze niedawno graniczylismy z 3 krajami a teraz az trudno policzyc

Senegal leży dokładnie po przeciwnej stronie
                            > Afryki niż kraj przyjaciół Stasia i Nel.

ale kontynent trafilem!!!

>
                            > Dla ułatwienia dodam, że ten ostatni to Sudan i swego czasu olśniłam wiedzą o
                            > jego ojczyźnie pewnego Sudańczyka, który wzruszył się niezmiernie, iż w
                            > dalekiej Polsce dzieci czytają książkę o jego kraju. Przezornie nie streściłam
                            > mu akcji i głównych wniosków płynących z dzieła :)))

a ja z literatury pieknej poznalem jeszcze Abisynie i wiem gdzie lezy!!!, ksiazka
                            zwala sie Z panem Biegankiem w Abisynii i byla 2 czescia ksiazki Sladami stasia i
                            nel
                            • jottka Re: co jest??? 05.06.02, 13:23
                              Biedny skuter, dekada mija, a on jeszcze sąsiadów spamiętać nie może.. Oto
                              widzimy skutki zamulania mózgu chałwą :)))

Abisynia to dawna nazwa, to jest Etiopia, a koło niej tłukąca się z nią bez
                              pamięci Erytrea. Ty sobie lepiej Kapuścińskiego poczytaj, a nie ździebko
                              nieaktualne bestsellery epoki minionej.

A Sudańczyk był przekonany, że "polski pisarz" napisał swe dzieło, gdyż słusznie
                              zachwycił się "wybitną postacią Mahdiego". Cały czas intensywnie myślałam, czy
                              niedajboże nie przetłumaczono stasia i nel na angielski, ale wyszło mi, że nie i
                              od tej pory dostaję kartki z dowodami pamięci ze świata :)))
                              • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 13:36
                                jottka napisał(a):

> Biedny skuter, dekada mija, a on jeszcze sąsiadów spamiętać nie może.. Oto
                                > widzimy skutki zamulania mózgu chałwą :)))

to jest efekt wplywu literatury pieknej, obywatel Holmes uczyl, ze nalezy
                                spamietywac tylko informacje istotne a w koncu co to dla mnie za roznica z ilu
                                stron moga do mnie strzelac
                                >
                                > Abisynia to dawna nazwa, to jest Etiopia, a koło niej tłukąca się z nią bez
                                > pamięci Erytrea.

o matko co za wiedza!!!!!!!

> Ty sobie lepiej Kapuścińskiego poczytaj,

nie znam pana

a nie ździebko
                                > nieaktualne bestsellery epoki minionej.

ostatnio przeczytalem 3 tom pickwicka , potem 2 , teraz szukam pierwszego i
                                uwazam, ze to bardzo aktualny bestseler:)

szczegolnie , ze potem rzucilem okiem na pratchetta i mialem wrazenie, ze w
                                porownaniu do Dickensa to cos w stylu serialu brazylijskiego
                                • jottka Re: co jest??? 05.06.02, 13:44
                                  No, no!!!! Przyznaję, że jeśli idzie o Pickwicka, to gust masz olśniewający,
                                  ale można wiedzieć, co Ty Pratchetta czytałeś? To rzecz jasna inna bajka, ale
                                  miejscami urzekająca.

A poza tym - Ty jednak jesteś ofiara reżimu. Do tej pory masz wbite w
                                  nieszczęsną głowinę, że wróg czyha za miedzą :)))
                                  • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 14:02
                                    jottka napisał(a):

> No, no!!!! Przyznaję, że jeśli idzie o Pickwicka, to gust masz olśniewający,
                                    > ale można wiedzieć, co Ty Pratchetta czytałeś?

ostatnio panow i damy
                                    wczesniej kolor magii(?) cos o dwukwiatku co nagle w polowie ksiazki stracilo
                                    watek:)
                                    straz straz- to akurat bylo dosc fajne jak na lekture pociagowa:)

> A poza tym - Ty jednak jesteś ofiara reżimu. Do tej pory masz wbite w
                                    > nieszczęsną głowinę, że wróg czyha za miedzą :)))

wrog zawsze czyha i zawsze trzeba byc czujnym, zeby zaden niemiec nie postwil
                                    nogi na naszej ziemi
                                    placowka, kiedy przyjda podpalic..., ktos tam na okpoach woli... itp.

• jottka Re: co jest??? 05.06.02, 14:13
                                      Uwaga, śpiewam!

"Rozkwitały pęki białych róż... wróóóóć, skuterku, z tej wojenki, wróóóóć.."

Kończę popis, bo na dalszą część szlagieru to się za mało znamy :)))

A "Świat Dysku" Pratchetta lepiej czytać po kolei (właśnie się ukazał 26.
                                      tom :)), a jeszcze lepiej po angielsku, bo pan Cholewa z reguły ignoruje liczne
                                      praczetowe kalambury i tego typu wygłupy, za które go kochamy. I zdecydowanie
                                      lepsze są części późniejsze (gdzieś tak od "Wyrd sisters"), co jest nietypowe
                                      dla sequeli :))

A poza tym to jest comic fantasy, a nie Big Great Old Dickens :))) A "Kroniki"
                                      Słonimskiego czytałeś? Właśnie się ukazują kolejne tomy, a on był wielki
                                      wielbiciel Pickwicka :)))
                                      • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 14:25
                                        jottka napisał(a):

> Kończę popis, bo na dalszą część szlagieru to się za mało znamy :)))

nie chce mi sie szukac co tam dalej jest-pewnie wysylanie na kolejna wojenke:(

> A "Świat Dysku" Pratchetta lepiej czytać po kolei

kolega sie obija i jakos ciezko mu przychodzi przynoszenie

(właśnie się ukazał 26.
                                        > tom :)), a jeszcze lepiej po angielsku,

co mi zrobisz jak mnie zlapiesz:

znacie ten jezyk?
                                        eee tak czytam
                                        aaa, tak to mozna

bo pan Cholewa z reguły ignoruje liczne
                                        >
                                        > praczetowe kalambury i tego typu wygłupy, za które go kochamy. I zdecydowanie
                                        > lepsze są części późniejsze

panowie i damy to chyba wlasnie pozniejsze?

> A poza tym to jest comic fantasy, a nie Big Great Old Dickens :))) A "Kroniki"
                                        > Słonimskiego czytałeś? Właśnie się ukazują kolejne tomy, a on był wielki
                                        > wielbiciel Pickwicka :)))

nie czytalem i od razu zaznaczam, ze ksiazek nie kupuje
                                        bo mnie nie stac, wiec nie wzrusza mnie, ze wlasnie cos wyszlo:)
                                        (z wyjatkiem sapkowskiego:)))

ostatnio za to znalazlem w bibliotece poleczke z ksiazkami simeona:) i
                                        intensywnie to wyczytuje tylko mam problemy ze stwierdzeniem co juz przeczytalem
                                        a czego jeszcze nie:)

• jottka Re: co jest??? 05.06.02, 14:34
                                          Twoje nieuctwo zaczyna mnie przerażać - do Senegalu nie trafisz, patriotycznego
                                          przeboju nie podchwycisz.. Czego Cię w tej piątce uczyli?!!

(aha: "wróć, ucałuj, jak za dawnych lat bywało/ dam ci za to róży
                                          najpiękniejszy kwiat" - no ale rzecz jasna nici z dyskusji, bo niektórym tylko
                                          trwanie na straży w głowie :(()
                                          • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 14:41
                                            jottka napisał(a):

> Twoje nieuctwo zaczyna mnie przerażać - do Senegalu nie trafisz, patriotycznego
                                            >
                                            > przeboju nie podchwycisz.. Czego Cię w tej piątce uczyli?!!

eee kiedy to bylo

>
                                            > (aha: "wróć, ucałuj, jak za dawnych lat bywało

hm nie przypominam sobie???
                                            powinienem???
                                            moze za duzo bosmana bylo???

gdzies z Wody Alena:

nie spalem z nia. PRZECIEZ BYM PAMIETAL!!!???

• jottka Re: co jest??? 05.06.02, 14:43
                                              Ja cytowałam, a nie wspominałam. Chyba też bym musiała pamiętać ;)))
                                              • skuter70 Re: co jest??? 05.06.02, 14:56
                                                jottka napisał(a):

> Ja cytowałam, a nie wspominałam. Chyba też bym musiała pamiętać ;)))

wypadaloby zebym skromnie powiedzial - oczywiscie:)
                                          • jottka co do lektur 05.06.02, 14:42
                                            Aha, jeśli miałeś Simenona na myśli, to też popieram.

A Słonimskiego możesz sobie pożyczyć dawniejsze wydania "Kronik", tyle że one
                                            okrojone przez cenzurę z niektórych felietonów. Ale te, co zostały, też dobre.
                                            A najlepiej pożycz sobie "Gwałt na Melpomenie", to są recenzje teatralne z
                                            międzywojnia, ale czyta się bosko, zważywszy że z reguły recenzował sztuki
                                            mocno wątpliwej jakości :)))
                                            • skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 14:52
                                              jottka napisał(a):

> Aha, jeśli miałeś Simenona na myśli, to też popieram.

taki sobie:)
                                              >
                                              > A Słonimskiego możesz sobie pożyczyć dawniejsze wydania "Kronik",

no trudno jesli ci zalezy i jeli bedzie to pozycze

> A najlepiej pożycz sobie "Gwałt na Melpomenie",

ja z melpomena to sie niezbyt dobrze znamy
                                              troche z wiecha:)
                                              • jottka Re: co do lektur 05.06.02, 15:00
                                                Klasyczna już recenzja Słonimskiego ze spektaklu "Ćwiartka papieru" - "To nie
                                                była ćwiartka. To była rolka".

A jego kumpel, czyli Tuwim, dał gdzieś wzorzec recenzji naukowej: "W mieście X
                                                wystawiono sztukę Ygreka. Po co?"

A Wiech też dobry :)))
                                                • skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 15:03
                                                  jottka napisał(a):

> Klasyczna już recenzja Słonimskiego ze spektaklu "Ćwiartka papieru" - "To nie
                                                  > była ćwiartka. To była rolka".
                                                  >
                                                  > A jego kumpel, czyli Tuwim,

oni to chyba przynajmniej na politrowki liczyli a nie cwiartki

dał gdzieś wzorzec recenzji naukowej: "W mieście X
                                                  > wystawiono sztukę Ygreka. Po co?"

a podobno JA jestem marudny

• jottka Re: co do lektur 05.06.02, 15:08
                                                    Bo Ty nie umiesz odpowiednio swego marudzenia przedstawić! Było powiedzieć, że
                                                    rozważywszy problem w jego istotnym aspekcie ująwszy rzecz diametralnie oraz co
                                                    do wątku! I nikt by Ci nie podskoczył, bo by się wszyscy bali.. :)))

(opłata za poradę - jak przyjadę do Szczecina :))
                                                  • skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 15:11
                                                    jottka napisał(a):

> Było powiedzieć, że
                                                    > rozważywszy problem w jego istotnym aspekcie ująwszy rzecz diametralnie oraz co
                                                    > do wątku! I nikt by Ci nie podskoczył, bo by się wszyscy bali.. :)))

rozumiem, ze to cos w zwiazku z mistrzostwami? piszesz po koreansku?

> (opłata za poradę - jak przyjadę do Szczecina :))

dziergaj ten szaliczek
                                                  • jottka Re: co do lektur 05.06.02, 15:17
                                                    skuter70 napisał(a):

> rozumiem, ze to cos w zwiazku z mistrzostwami? piszesz po koreansku?

Ucz się, przyda Ci się :)))

> > (opłata za poradę - jak przyjadę do Szczecina :))
                                                    >
                                                    > dziergaj ten szaliczek

Yyy??? Nie umiem. To ja miałam dostać szaliczek, a nie być wykorzystywana
                                                    manualnie!!!
                                                  • skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 15:27
                                                    jottka napisał(a):

> Ucz się, przyda Ci się :)))

nie mam zamiaru emigrowac do daewooouu - za duzo samoglosek
                                                    >
                                                    >
                                                    > > > (opłata za poradę - jak przyjadę do Szczecina :))
                                                    > >
                                                    > > dziergaj ten szaliczek
                                                    >
                                                    > Yyy???

uk uk?
                                                  • jottka Re: co do lektur 05.06.02, 15:32
                                                    Ooook :))))))
                                                  • skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 15:35
                                                    jottka napisał(a):

> Ooook :))))))

a oni tu gadaja cos o upadku ichniego forum, o malo ambitnych wypowiedziach, a
                                                    stettiner nawet cos o rozwoju czy moze nawet zwoju
                                                  • jottka Re: co do lektur 05.06.02, 15:38
                                                    Języków nie znają. Oook, oook!
                                                  • skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 15:42
                                                    ide sobie mozecie teraz podnosic forum z upadku tylko niech sie szybko ktos
                                                    wlaczy bo gryf zaraz przejmuje zmiane

• stettiner Re: co do lektur 05.06.02, 15:54
                                                    skuter70 napisał(a):

> jottka napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Ooook :))))))
                                                    >
                                                    > a oni tu gadaja cos o upadku ichniego forum, o malo ambitnych wypowiedziach, a
                                                    > stettiner nawet cos o rozwoju czy moze nawet zwoju

aleossochodzi???????

• skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 16:05
                                                    stettiner napisał(a):

> aleossochodzi???????

cytuje:

chciałam tylko powiedzieć, że w nietóre
                                                    rodzaje dyskusji można sie po prostu nie angażować bez większych strat dal
                                                    własnego rozwoju.

:))))
                                                    wygralem krolewskie
                                                  • stettiner Re: co do lektur 05.06.02, 16:09
                                                    skuter70 napisał(a):
                                                    >
                                                    > cytuje:
                                                    >
                                                    > chciałam tylko powiedzieć, że w nietóre
                                                    > rodzaje dyskusji można sie po prostu nie angażować bez większych strat dal
                                                    > własnego rozwoju.
                                                    >
                                                    > :))))
                                                    > wygralem krolewskie

No, ci skuterowi i jottkowi to mnie będa do końca świata za to zdanie
                                                    prześladować...... Obiecałam dołożyć się do tych biednych czy innych kalekich
                                                    dzieci, wbrew swej złej i społecznej naturze? Obiecałam. Sprawa miała byc
                                                    zamknięta. A tu jeszcze piwo??? ;)

• skuter70 Re: co do lektur 05.06.02, 16:14
                                                    stettiner napisał(a):

> No, ci skuterowi i jottkowi to mnie będa do końca świata za to zdanie
                                                    > prześladować......

zawsze dobrze miec jakiegos haka (moze chaka?)

Obiecałam dołożyć się do tych biednych czy innych kalekich
                                                    > dzieci, wbrew swej złej i społecznej naturze? Obiecałam. Sprawa miała byc
                                                    > zamknięta. A tu jeszcze piwo??? ;)

piwo jest bardzo zdrowe szczegolnie dla dzieci z tego wyzszego przedzialu
                                                    wiekowego

powiedz lepiej co tam slychac u zrodel ostatniego zakladu pracy w szczecinie

• bbury Re: co jest??? 05.06.02, 12:26
                    żadne tam minuta po minucie - po prostu wprowadzam pozytywną atmosferę. Zamiast
                    ględzić (wynik z koreą znałem wcześniej więc milczałem :) że w Polsce jest do
                    d... wolę pobudzać Was do bardziej wytężonej pracy.
                    A poza tym od odrobiny forumowego hazardu nikomu korona z głowy nie spadnie :)
    • Gość: milseog jottka, skuter, dostaliscie ode mnie maile?[no txt IP: 212.244.66.* 05.06.02, 13:46
      • jottka Re: jottka, skuter, dostaliscie ode mnie maile?[no txt 05.06.02, 13:56
        Dostaliście i odpisuję :)))

A już myślałam, że chcesz dopomóc mi w zachęcaniu skutera do pogłębiania wiedzy
        o Senegalu oraz Etiopii.. Albo o Pratchetcie :))
        • franekkk Re: jottka, skuter, dostaliscie ode mnie maile?[no txt 06.06.02, 02:39

patrzac z urlopowego boku zaczynam rozumiec stettiner
          nie chce mi sie was czytac:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka