Dodaj do ulubionych

PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO

IP: *.teleton.pl 17.06.05, 10:45
ostatnio ogładałem bodaj w kronice materiał (lament) poswięcony w/w
inwestycji. Stwierdzono że załamie to rynek szczecińskich nieruchomości i że
to wielka tragedia. O CO CHODZI? nie czcemy jednej z największych ulic w
mieście wyremontowanej. Ja myśle że paru sklepikarzy posmarowało gdzie trzeba
i już. Media się popisały przedstawiając tę inwestycę w jak najgorszym
świetle. Jak się myle to mnie uświadomcie o co naprawdę chodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:57
      Hm. Nie wiem co dokładnie masz na myśli? Remont czy modernizację. Z tego co
      wszyscy wiemy mają zrobić szeroki deptak po obu stronach kosztem pasa
      drogowego. A ten z koleji przenieść mają na torowisko. Wyobraź sobie teraz
      tramwaj i samochody razem dodaj paru skrecajacych lub maruderów i koreczens jak
      ta lala i nie mówie tu o godzinie szczytu. KOmu ma być lepiej? Chyba tylko
      właścicielom sklepów. Dla samych mieszkańców będzie większy smród ( wieczne
      korki ) a dla kierowców ciągłe utrapienie i zdenerwowanie. Bez sensu co?
      • Gość: chcę tunelu Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO IP: *.sp6net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:15
        ... przedmówca dobrze prawi !

Jak dla mnie nie powinno byc działań komrpomisowych w temacie
        przebudowy/modernizacji Krzywoustego.
        Tylko tunel dla tramwajów pod Krzywoustego rozwiąże problem na kilka
        dziesięciolecie. Rozwiązanie to może drogie ale sensowne.
        • Gość: TCT Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO IP: 212.14.53.* 17.06.05, 21:05
          jakie tam sensowne. Sensownym pomysłem byłoby budowanie tunelu dla samochodów
          (tramwaje dzięki temu że nie kopcą jadą górą!)
        • Gość: TCT Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO IP: 212.14.53.* 17.06.05, 21:05
          jakie tam sensowne. Sensownym pomysłem byłoby budowanie tunelu dla samochodów
          (tramwaje dzięki temu że nie kopcą jadą górą!)
        • t.tarabicki Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO 17.06.05, 21:10
          I To ma być sensowne rozwiązanie? Głupoty pan opowiadasz.
          Jeżeli już tunel to tramwaje powinny jechać górą (bo nie śmierdzą,kopcą i nie
          hałasują [jak mają proste tory]), samochody górą. Nigdzie na świecie nie buduje
          się tunelu żeby puścić w nim tramwaj.
          Jezeli już deptak to dobra: tramwaj na powierzchni.
          Pański pomysł jest nic nie wartymi dubami smalonymi...
          • Gość: chcę tunelu Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO IP: *.sp6net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 00:36
            .... eeeee to może sensowniejsze będzie zamknięcie Krzywousteo dla ruchu -
            zrobienie tam deptaku ... ;) ?
            • Gość: sake Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 19.06.05, 17:47
              Deptak juz w Szczecinie mamy...w Galaxyfie, przepych, kicz oraz lans +
              zniszczone dzieki temu centrum miasta.

pzdr sake.ie
    • Gość: bogusia02 Re: PRZEBUDOWA KRZYWOUSTEGO IP: 82.160.30.* 19.06.05, 20:17
      Akurat tam mieszkam i racji syna samochodziarza(małego) wystawaliśmy w oknie i
      napatrzyłam się co nieco. Ławki, kwietniki to nieporozumienie. Nikt o zdrowych
      zmysłach nie będzie siadał po to, by się truć. A jeśli chodzi o inne, to byłam
      przewodniczącą naszej wspólnoty i nikt jakoś nie konsultował się ze mną, czy ma
      sens sadzenie drzewa we wjeździe do naszej bramy (ze zgrozą zobaczyłam to drzewo
      na projekcie w gazecie). Mamy jeszcze oficynę, a na podwórku miejsca na
      samochody i śmietnik. Na temat wspólnego pasa dla samochodów i tramwajów nie
      będę mówić, bo to brzydkie słowa byłyby. Powiem jedno, straż pożarna do pożaru
      jedzie po torowisku, pogotowie też, truchleję na myśl, że bedą stać w korku, bo
      samochody nie wjadą nawet na chodnik, żeby ustąpić, bo tam będą ławeczki i
      kwietniki. Jeśli chodzi o rynek nieruchomości, to owszem, utrudniony dojazd na
      pewien czas może mieć wpływ, sama mam zamiar wynająć swoje i chyba mi się to nie
      uda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka