Gość: pepe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:58 no i co jeszcze? szczecin skansenem i miastem pomników. miłościwie panujący Marian pierwszym eksponatem, drugim Masłowska, trzecim Łumen i Blek Miss Witt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2yoo4yoocorne2 Najlepiej na Jasnej Gorze,jako ogrodzenie... 13.07.05, 18:59 Belkot nawiedzionych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:46 kogoś powaliło? a weźcie się do roboty a nie rzucajcie pomysłami z zaświatów...może coś tak byście zrobili w sprawie nierówności płacowych w tym kraju...trudne, nieprawdaż? prawdaż...może jakieś stanowisko w sprawie budżetu jak coś macie do powiedzenia...pewnie , lepiej, na obrzeżach sie poruszać....a jakie medialne..w s t y d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:47 a działacze może by się do poważnej roboty zabrali a nie mącili.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitek Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:59 niech Masłowska zbuduje. na swój koszt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:00 i w dodatku zajmie się gospodarką ściekową bo się na tym zna z poprzedniej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student1993 bez obrazy Jojo, ale przegiąłeś. To chory pomysł IP: *.idea.pl 13.07.05, 22:29 dopiszcie do listy jeszcze pomnik ofiar apartheidu i wwojny północ - południe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Czy PiSowcy biora jakieś prochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:33 Przecież nikt normalny czegoś takiego, będąc przytomnym nie podałby do publicznej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 13.07.05, 22:58 powiem krótko bardzo dobry pomysł sam pamiętam z jakim strachem jako nastolatek przekraczałem granicę Berlińsko Berlińską gdzie utworzono specjalny pas dla rasy gorszej czyli Polaków a potem jadąc kolejkw Berlinie Zachodnim z przerażenie patrzyłem na mur i zasieki chciałbym aby Niemcy swój kawałek muru mieli w Szczecinie to naturalne następstwo i trochę chichot historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:10 na GONTYNCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 07:04 Student, mocno byłeś w strachu jadąc do Berlina, bo nie zauważyłeś, ze Polacy nie mieli osobnego pasa dla siebie. Jeśli już to ,oOsobny był dla Enerdowców I Zachodniaków. My przejeżdżaliśmy/przechodziliśmy tam, gdzie cywilizowana reszta świata. A teraz mamy pas dla EU na wszelakich granicach i stoimy w kolejkach, a reszta świata przechodzi innym, jak lordowie. To zemsta Honeckera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas student1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:09 student, a co Ty przewoziłeś, że w takim byłeś strachu i przerażeniu? Jej to musiało byc coś! Moi koledzy to płyty... ale to sie nie przerażali tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinks Re: Pomnik głupoty PiS-uaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re:BRAWO PIS IP: 193.19.146.* 14.07.05, 09:36 Ludzie na Boga wyluzujcie!!!!! Czyż zaden z Was nie dostrzega o co tak naprawdę chodzi?? Przecież to jasne Pisiory wpładli na świetny pomysł promocji naszego miasta. Gdyby temat podjęły ogólnopolskie media a daj Boże również media niemiecki byłaby to darmowa akcja marketingowa jak sie patrzy. Jakoś nikomu nie przeszkadza ,że kawałek orginalnego muru stanął na posesjui Regana w Kaliforni i jest atrakcją turystyczną na całe Stany. Czy Ci co jazgoczą tutaj na tym forum mają aż tak wielką fobie anty Pisowska , że odbiera im to resztki zdrowego rozsądku??? Podajcie chociaż jeden logiczny argument przemawiąjący za tym, że Szczecin poniósłby jakąś stratę na ewentualnej realizacji tego pomysłu. Ja widzę same zyski zarówno w obszarze marketingowym jak i w podniesieniu rangi naszego miasta na turystycznych szlakach Europy. Tym którym naprawdę leży na sercu wizerunek naszego mista przypomnę przekłamane bilbordy z hasłem: Zaczeło sie w Gdańsku (chodzi oczywiście o wydarzenia sierpniowe)A my Kaszubom pokaży wała i przenieśmy z Berlina pomnik ofiar Komunizmu. Nasze hasło powinno brzemieć :Komunizm i mur berlinski upadł dzięki rewolucji Solidarności w Polsce. Rewolucja ta zaczeła się nie w Gdańsku a w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz PiS i bezrobocie a korupcja IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:01 a tym nie mogliby się zająć?to dopiero mieliby reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:29 Akurat Pis bardzo dużo mówi zarówno na temat bezrobocia i korupcji, a trzymając sie Twojej argumentacji powinni jeszcze mówić o tym ,że w Ameryce biją Murzynów. Daj jeden logiczny argument, że pomysł z pomnikiem jest dla Szczecina szkodliwy. Odrzuć swoje partyjne fobie i przyznaj ,że to po prostu dobry marketingowy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Re: Tłumy turystów IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:33 Wszystkim malkontentom pod rozwagę cytat za Gazeta Wyborczą: .....Przedsiębiorcza Ukrainka wydzierżawiła grunt od banku na kilka miesięcy, ale kiedy dzierżawa upłynęła, odmówiła usunięcia krzyży. Liczyła, że miasto lub prywatni sponsorzy wykupią działkę i zachowają pomnik, przy którym zbierały się tłumy turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:35 ...mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:39 A jakie ma instrumenty,żeby działac??? 43 posłów na 460. Idz 25 wrzesnia zagłosuj na nich aJeżeli będą mieli wiekszość i nadal będą tylko gadać a nie działać , sam będe namawiał do rewolucji z Lepperem albo pijaczyną Ikonowiczem na czele. Nadal z chęcią przeczytam twoją merytoryczna argumentacją w sprawie pomnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:29 polemizował nie będę -macie reklamę za darmo..do tego jeszcze prezydent Warszawy o odszkodowaniach..niestety to nie hasła na dzisiejsze czasy...p.s.tak w całości was nie przekreślam, zwłaszcza że mama całą wojnę pracowała za miedzą u Niemca...ale retoryka krzyku i odwetu mi nie pasuje...chociaż ostatnio jakby ciszej, widocznie sztab wyborczy doradził zmiane taktyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re:BRAWO PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:39 Popieram wypowiedź ++++ . Dziwi mnie krytyka nie oparta na prawdziwych argumentach. Ale to już jest na tym kąśliwym forum, każdy wie czym politycy powinni się zająć. A promocja naszej szczecińskiej prowincji jest na prawde ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz rasputin i caryca IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:06 troche innych obiektów też byśmy mogli popularyzowac,,polecam chociażby Barcelonę, Londyn...przykład dla 40-osobowego wydzialu promocji urzędu miasta..ale może wasz pomysł coś ożywi... p.s.a wątku miejsce gdzie rzadko kto wie gdzie to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 217.153.6.* 14.07.05, 10:42 "Prywatny" pomnik przedsiębiorczej Ukrainki może stanąć choćby na prywatnej działce/działkach działaczy PiSu. I niech tam kontemplują swoje durne pomysły, walcząc w zapale z tzw. komuną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:58 A kto twierdzi, że nie może być to prywatna działka??? jeżeli znajdzie sie ktoś chętny zarówno osoba prywatna albo instytucja np Uniwersytet to co? To wtedy odszczekasz swoje frustracje? Pomysł z prowdzeniem pomnika nie ma nic wspólnego z walką z komuną. Zresztą czytając niektóre wpisy myślę, że przed Pis-em znacznie większe zadanie niż walka z komuna a mianowicie walka z ludzka głupota. i Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 11:04 pomysł, ze sprowadzeniem pomnika ma jeden a nawet kilka minusów: skąd działka? skąd kasa na sprowadzenie? skąd kasa na zbudowanie? skąd kasa na konserwację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 11:27 Pytani które Pani postawiła są naistotniejsze w całym tym pomyśle i od odpowiedzi na nie powinno zależeć czy Szczecin powinnien sie angażowac w ten pomysł czy nie. Należało by policzyć czy zyski wynikajace z oczywistej promocji miasta w mediach (nie tylko krajowych ale jestem równiez przekonanyw mediach europejskich) zrównoważą koszta. Nie wiem ile Gdańsk wyda na akcję bilbordowa mającą na celu uczynienie w świadomości społecznej z tego miasta kolebki Solidarności, a my mamy nadl kojarzyc sie z paprykarzem. Bronię tego pomysłu bo może on przyczynic sie do burzy medialnej w wyniku której Szczecin zafunkcjonuje w mediach ogólnoplskich nie tylko jako duża wioska z tramwajami za przyczyna swojego prezydenta przegrywajace kolejne procesy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 12:15 jestem temu przeciwna z tych samych powodów. chcę by Szczecin funkcjonował w społecznej świadomości nie jako obiekt historyczny a przyszłościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.05, 11:11 ja jakoś do Berlina Zach. jeździłem bez strachu. Tego jeszcz brakowało aby Polacy stawiali pomniki Niemcom którzy zgineli z rąk Niemców. Oszołomom zaraz przyszło by do głowy aby Niemcy wystawili w dowód wdzięczności pomnik polskiego katolika męczennika który wyzwolił Europę spod panowania komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 11:19 już jesteśmy śmietnikiem samochodowym a teraz mamy zostać pomnikowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 11:35 w takim razie, nadal pracujmy nad marką "Szczecińskiego Paprykarza", bo dla Pani pomnik symbol upadku komunizmu w Europie który jestem przekonany sciągał by do Szczecina masę turystów to śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.05, 12:00 jaki turysta lubi oglądać krzyze ? skoro ich nie chcą Niemcy, to na gó.. nam są potrzebne w Szczecinie ? gdyby ten pomnik był taki hitem turystycznym ,to zaradni Niemcy napewno by sie go nie pozbyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 12:28 Drogi Panie H -cos tam jeszcze, zamiast rzeczowych argumentów wyrzuca Pan z siebie agresję i wulgaryzmy, zastanawiam sie czy powodem jest Pana nienawiść do Pis-u czy do Krzyża. Pisze Pan ,ze nikt nie bedzie chciał oglądać owego pomnika, otóz myli się pan bardzo, w Berlinie cieszył sie on ogromną popularnościa. Jego lokalizacja przegrała z komercyjnym bankiem (olbrzymia kasa za grunt na którym stał). Fakt,iz Budestag (po oczywistym skandalu z jego likwidacja) zajał sie jego ewentualną przyszłą lokalizacją swiadczy o randze jaką obecnie Niemcy przywiazuja do tego tematu.Pragnę Pan również poinformować,iż na kształt owego pomnika oprócz krzyzy składa sie również orginalny kawałek Muru Berlińskliego, za kilkadziesiąt lat jego wartość zarówno historyczna jak i turystyczna będzie nie do przecenienia. Kto tego nie dostrzego to po prostu zaślepiony polityczny lub antychrześcijański FURIAT. Tym niemniej życzę Panu miłego dnia oraz namawiam do spokojnej refleksji nad samym pomysłem którego (jestem tego pewien)celem jest tylko i wyłącznie darmowa promocja naszego miast. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 12:16 nie ściągał w berlinie a ściągałby w Szczecinie? wolę paprykarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz promocja kogo i czego? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:28 to moze debata i licytacja co kto promoje? 40-osobowy wydzial promocji miasta chyba pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: promocja kogo i czego? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:30 w sumie każdy pomysł jest dobry..no moze prawie...byłem kiedyś przewodnikiem po mieście więc moge spokojnie napisać ze wiele zaniedbań mamy...no ale myśli nad tym 40-osób w urzędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 12:33 W takim razie życzę Pani smacznego, a jako ten który wielokrotnie przygłądał się jak ,ów parykarz był produkowany szczerze trzymam kciuki coby się Pani nie zwróciło. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 217.153.6.* 14.07.05, 12:43 każdy sposób aby promować nasze miasto jeste dobry, i ten symboliczny gest w stronę Niemców jest potrzebny. Pomoże przede wszystkim nam, mieszkańcom Szczecina, napewno nie zaszkodzi! Żaden krzykacz mnie nie przekona tym co robi od zawsze najlepiej - czyli kontestowaniem i obsry..niem pomysłów że to zły pomysł! Czy któryś z krzykaczy-kontestarów coś w życiu zrobił/stworzył/wymyślił na nas i naszego miasta...? NIE! więc przestańcie szczekać jak kundle! I zaproponujcie coś odważnego! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-2005 @@@@@@@@@ B R A W O D L A P I S @@@@@@@@@@@@@@ 14.07.05, 12:54 przecież to było jasne że jak PiS coś zaproponuje to zacznie się jadka, ale trzeba mieć odwagę to proponować i PiS ją ma! PiS nie powiedział że: "musimy koniecznie mieć ten pomnik, bo my tak chcemy i już" tylko nawołał do dyskusji, debaty, a to co tu się dzieje to nie debata lecz nie bluzgi, które świadczą, że nie szanujecie samych siebie i swojego miasta, bo jest szansa że to by pomogło miastu, napewno nie zaszkodziło, czemu nie szczekaliście tak na radnych LSD którzy narażają miasto na straty? Ten pomysł nie kosztuje praktycznie nic, na pewno znalazły by się organizacje, które sfinansowały ew. trasport i umiejscowienie, więc nie gadajcie bzdur! TYLKO zabierzcie się do konstruktywnej debaty a nie kontestacji wg. zasady prawica to oszołomy, więc trzeba zmieszać z błotem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: @@@@@@@@@ B R A W O . D L A . P I S @@@@@@@@ IP: 217.153.6.* 14.07.05, 12:56 masz racje niech kontestatorzy, którzy tak dbają o nasze miasto zabiorą się do roboty, a nie gadają bzdur!!!! przeszkadza wam że inne opcje polityczne mają dobre pomysły? może je wesprzyjcie, to i wy skorzystacie na tym i nasze miasto!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: @@@@@@@@@ B R A W O D L A P I S @@@@@@@@@ 14.07.05, 13:19 o czym ty mówisz? a miejsce na takie coś? może jeszcze w centrum? w jaki sposób ma to nam pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: javal pomysł co nic nie kosztuje :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:44 Marcin-2005 był uprzejmy napisać: >Ten pomysł nie kosztuje praktycznie nic, na > pewno znalazły by się organizacje, które sfinansowały ew. trasport i > umiejscowienie, więc nie gadajcie bzdur! rozumiem, ze kawałek gleby w miescie masz, pozwolenia i opinie róznych bardzo ważnych urzędów też sfinansujesz? Transport i ustawienie 1000 krzyży to t4eż pikuś. Zrobią to za zeta od sztuki, nie? Jeśli miałoby to pomóc miastu, to Berlin by sobie ten pomnik zostawił. Tylko, ze oni myślą o czymś innym, niz tylko i bez przerwy o martyrologii. Polecam końcowe zdanie notatki gazetowej: "Teren został przeznaczony pod inwestycje". Ergo: czy to pisuar czy inna durna organizacja - pomysły o stawianiu kolejnych pomników nalezy spuścić w klozecie. Pomnkiki nie dają kasy. Gdyby było inaczej Rosja byłaby kwitnącą krainą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 13:17 skąd wiesz co kto zrobił? co innego ściąganie do Szczecina naszych byłych pomników zawłaszczonych przez np warszawkę a co innego ściąganie w lipnych celach marketingowych czegoś czego nawet właściciele nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 13:16 nie jadam. wolę go jako symbol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:23 ja widziałem produkcje jaboli..te same odczucia ale chyba nie o to chodzi w tej dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to jest DOBRY POMYSŁ i tyle wam powiem! IP: 217.153.6.* 14.07.05, 12:58 to świetny pomysł - on nam nie zaszkodzi a jest sansa że w jakimś stopniu pomoże! do działa róbmy to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: to jest DOBRY POMYSŁ i tyle wam powiem! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:26 może najpierw ekspertyza,plan, ankieta za 40 000 zl?zapytajcie mieszkańców., tych starszych co sądzą?pomysł jak pomysł,szum medialny juz jest, to pkt wam przybędzie...ale czy u tych co pójdą do wyborów..wątpię...p.s.proszę mnie nie zapewniać żebym się nie martwił o pkt..nie martwię się,piszę co myślę bez inwektyw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:09 Na prawdę nie rozumiem protestów. To dobry pomysł, a przynajmiej głos w sprawie Muru. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 14:12 To dobry pomysł, a przynajmiej głos w sprawie Muru a co masz przez to na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienekx 5 minut SZCZECINA! IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 14.07.05, 18:54 Dziwię się mieszkańcom tego mista, bo Szczecin tym pomysłem ma swoje 5 minut! W Warszawie sobie przypomną, w Europie i w TV pokażą o Szczecinie coś innego niż wiadomości kryminalne. Myślę, że obraz tego miasta tworzycie właśnie wy! ciągle biadolący i narzekający, klepiący bzdury na swoich klawiaturach, w swoich norkach. To dzięki wam miasto wyglada jak muzeum, dzięki wam zgłosiłem zaszczane bramy jako markę Szczecina. Nie rozumeie, myślełem, że zależy wam żeby w tym mieście coś drgnęło i jest na to szansa, którą widzą tylko nieliczni. Abstrachując od polityki (wszystkich oszołomów od polityki i gospodarki zapraszam we wrześniu do urn), nieważne kto to zgłosił ważne, że jest te 5 minut dla Szczecina - może już ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Prezydent Szczecina to nie lewicowiec ! IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.05, 20:41 prawica chce zrobić ze Szczecina, Golgotę Wschodniej Europy. Tam gdzie krzyże ,tam zawsze bieda i zacofanie. Nie można dopuścić aby Szczecin stał się cmentarzem Berlina. Szczecin to piękne miasto, jakoś nie widziałem w Krakowie bilbordu przedstawiającego np. Wały Hakena z cumujacymi u nabrzeża statkami, żaglowcami czy jachtami. Niestety jadąc na wakacje nieraz nawet nie mogę pokazać dzieciom barki rzecznej, bo przerobili to na knajpy z abstrakcyjnymi cenami. Zbliża się zlot żaglowców, ale żadnej promocji tej imprezy w Polsce czy Berlinie nie uświadczysz. Pogońcie ze stołków tych darmozjadów co promuja miasto w magistracie. To pewnie oni podsuneli pomysł PiSowcom z tymi krzyzami, aby przypodobać się przyszłej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska gienek 15.07.05, 08:10 nie marudzę i nie skarżę się na szczecin. jestem z mojego miasta zadowolona. skoro ten pomnik tak ci się podoba weź go do siebie, na swoje podwórko. Odpowiedz Link Zgłoś
dexim Pogrzało ich w garnki... 16.07.05, 16:53 Pogrzało ich w garnki... Rozumiem, że z braku laku taki pomysł wysunęłaby Unia Wolności vel demokraci.pl, ale PiS?! Ukłon w stronę poprawności politycznej? To może nastepnym krokiem będzie postulat powstania w Szczecinie Centrum Wypędzonych? Odpowiedz Link Zgłoś