Dodaj do ulubionych

Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien stanąć ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:58
no i co jeszcze? szczecin skansenem i miastem pomników. miłościwie panujący
Marian pierwszym eksponatem, drugim Masłowska, trzecim Łumen i Blek Miss Witt.
Obserwuj wątek
    • 2yoo4yoocorne2 Najlepiej na Jasnej Gorze,jako ogrodzenie... 13.07.05, 18:59
      Belkot nawiedzionych...
    • Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:46
      kogoś powaliło?
      a weźcie się do roboty a nie rzucajcie pomysłami z zaświatów...może coś tak
      byście zrobili w sprawie nierówności płacowych w tym kraju...trudne, nieprawdaż?
      prawdaż...może jakieś stanowisko w sprawie budżetu jak coś macie do
      powiedzenia...pewnie , lepiej, na obrzeżach sie poruszać....a jakie medialne..w
      s t y d...
    • Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:47
      a działacze może by się do poważnej roboty zabrali a nie mącili..
      • Gość: pitek Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:59
        niech Masłowska zbuduje. na swój koszt!
        • Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:00
          i w dodatku zajmie się gospodarką ściekową bo się na tym zna z poprzedniej
          pracy...
    • Gość: student1993 bez obrazy Jojo, ale przegiąłeś. To chory pomysł IP: *.idea.pl 13.07.05, 22:29
      dopiszcie do listy jeszcze pomnik ofiar apartheidu i wwojny północ - południe
    • Gość: Antyknajak Czy PiSowcy biora jakieś prochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:33
      Przecież nikt normalny czegoś takiego, będąc przytomnym nie podałby do
      publicznej wiadomości.
    • student1 Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 13.07.05, 22:58
      powiem krótko
      bardzo dobry pomysł
      sam pamiętam z jakim strachem jako nastolatek przekraczałem granicę Berlińsko
      Berlińską gdzie utworzono specjalny pas dla rasy gorszej czyli Polaków
      a potem jadąc kolejkw Berlinie Zachodnim z przerażenie patrzyłem na mur i
      zasieki
      chciałbym aby Niemcy swój kawałek muru mieli w Szczecinie
      to naturalne następstwo
      i trochę chichot historii
      • Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:10
        na
        GONTYNCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pepe Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 07:04
        Student, mocno byłeś w strachu jadąc do Berlina, bo nie zauważyłeś, ze Polacy
        nie mieli osobnego pasa dla siebie. Jeśli już to ,oOsobny był dla Enerdowców I
        Zachodniaków. My przejeżdżaliśmy/przechodziliśmy tam, gdzie cywilizowana reszta
        świata. A teraz mamy pas dla EU na wszelakich granicach i stoimy w kolejkach, a
        reszta świata przechodzi innym, jak lordowie. To zemsta Honeckera.
      • Gość: andreas student1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:09
        student, a co Ty przewoziłeś, że w takim byłeś strachu i przerażeniu?
        Jej to musiało byc coś!
        Moi koledzy to płyty... ale to sie nie przerażali tak!
    • Gość: Jinks Re: Pomnik głupoty PiS-uaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:15
      • Gość: ++++ Re:BRAWO PIS IP: 193.19.146.* 14.07.05, 09:36
        Ludzie na Boga wyluzujcie!!!!! Czyż zaden z Was nie dostrzega o co tak naprawdę
        chodzi?? Przecież to jasne Pisiory wpładli na świetny pomysł promocji naszego
        miasta. Gdyby temat podjęły ogólnopolskie media a daj Boże również media
        niemiecki byłaby to darmowa akcja marketingowa jak sie patrzy. Jakoś nikomu nie
        przeszkadza ,że kawałek orginalnego muru stanął na posesjui Regana w Kaliforni
        i jest atrakcją turystyczną na całe Stany. Czy Ci co jazgoczą tutaj na tym
        forum mają aż tak wielką fobie anty Pisowska , że odbiera im to resztki
        zdrowego rozsądku??? Podajcie chociaż jeden logiczny argument przemawiąjący za
        tym, że Szczecin poniósłby jakąś stratę na ewentualnej realizacji tego pomysłu.
        Ja widzę same zyski zarówno w obszarze marketingowym jak i w podniesieniu rangi
        naszego miasta na turystycznych szlakach Europy. Tym którym naprawdę leży na
        sercu wizerunek naszego mista przypomnę przekłamane bilbordy z hasłem: Zaczeło
        sie w Gdańsku (chodzi oczywiście o wydarzenia sierpniowe)A my Kaszubom pokaży
        wała i przenieśmy z Berlina pomnik ofiar Komunizmu. Nasze hasło powinno
        brzemieć :Komunizm i mur berlinski upadł dzięki rewolucji Solidarności w
        Polsce. Rewolucja ta zaczeła się nie w Gdańsku a w Szczecinie.
        • Gość: grz PiS i bezrobocie a korupcja IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:01
          a tym nie mogliby się zająć?to dopiero mieliby reklamę...
          • Gość: ++++ Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:29

Akurat Pis bardzo dużo mówi zarówno na temat bezrobocia i korupcji, a trzymając
            sie Twojej argumentacji powinni jeszcze mówić o tym ,że w Ameryce biją
            Murzynów. Daj jeden logiczny argument, że pomysł z pomnikiem jest dla Szczecina
            szkodliwy. Odrzuć swoje partyjne fobie i przyznaj ,że to po prostu dobry
            marketingowy pomysł.
            • Gość: +++ Re: Tłumy turystów IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:33
              Wszystkim malkontentom pod rozwagę cytat za Gazeta Wyborczą:
              .....Przedsiębiorcza Ukrainka wydzierżawiła grunt od banku na kilka miesięcy,
              ale kiedy dzierżawa upłynęła, odmówiła usunięcia krzyży. Liczyła, że
              miasto lub prywatni sponsorzy wykupią działkę i zachowają pomnik, przy
              którym zbierały się tłumy turystów.
            • Gość: grz Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:35
              ...mówi...
              • Gość: ++++ Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:39
                A jakie ma instrumenty,żeby działac??? 43 posłów na 460. Idz 25 wrzesnia
                zagłosuj na nich aJeżeli będą mieli wiekszość i nadal będą tylko gadać a nie
                działać , sam będe namawiał do rewolucji z Lepperem albo pijaczyną Ikonowiczem
                na czele. Nadal z chęcią przeczytam twoją merytoryczna argumentacją w sprawie
                pomnika.
                • Gość: grz Re: PiS i bezrobocie a korupcja IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:29
                  polemizował nie będę -macie reklamę za darmo..do tego jeszcze prezydent
                  Warszawy o odszkodowaniach..niestety to nie hasła na dzisiejsze czasy...p.s.tak
                  w całości was nie przekreślam, zwłaszcza że mama całą wojnę pracowała za miedzą
                  u Niemca...ale retoryka krzyku i odwetu mi nie pasuje...chociaż ostatnio jakby
                  ciszej, widocznie sztab wyborczy doradził zmiane taktyki...
        • Gość: Emka Re:BRAWO PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:39
          Popieram wypowiedź ++++ .
          Dziwi mnie krytyka nie oparta na prawdziwych argumentach.
          Ale to już jest na tym kąśliwym forum, każdy wie czym politycy powinni się zająć.
          A promocja naszej szczecińskiej prowincji jest na prawde ważna.
          • Gość: grz rasputin i caryca IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:06
            troche innych obiektów też byśmy mogli popularyzowac,,polecam chociażby
            Barcelonę, Londyn...przykład dla 40-osobowego wydzialu promocji urzędu
            miasta..ale może wasz pomysł coś ożywi...
            p.s.a wątku miejsce gdzie rzadko kto wie gdzie to jest...
    • Gość: Andrew Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 217.153.6.* 14.07.05, 10:42
      "Prywatny" pomnik przedsiębiorczej Ukrainki może stanąć choćby na prywatnej
      działce/działkach działaczy PiSu. I niech tam kontemplują swoje durne pomysły,
      walcząc w zapale z tzw. komuną.
      • Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 10:58
        A kto twierdzi, że nie może być to prywatna działka??? jeżeli znajdzie sie ktoś
        chętny zarówno osoba prywatna albo instytucja np Uniwersytet to co? To wtedy
        odszczekasz swoje frustracje? Pomysł z prowdzeniem pomnika nie ma nic wspólnego
        z walką z komuną. Zresztą czytając niektóre wpisy myślę, że przed Pis-em
        znacznie większe zadanie niż walka z komuna a mianowicie walka z ludzka
        głupota. i
        • ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 11:04
          pomysł, ze sprowadzeniem pomnika ma jeden a nawet kilka minusów:
          skąd działka?
          skąd kasa na sprowadzenie?
          skąd kasa na zbudowanie?
          skąd kasa na konserwację?
          • Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 11:27
            Pytani które Pani postawiła są naistotniejsze w całym tym pomyśle i od
            odpowiedzi na nie powinno zależeć czy Szczecin powinnien sie angażowac w ten
            pomysł czy nie. Należało by policzyć czy zyski wynikajace z oczywistej promocji
            miasta w mediach (nie tylko krajowych ale jestem równiez przekonanyw mediach
            europejskich) zrównoważą koszta. Nie wiem ile Gdańsk wyda na akcję bilbordowa
            mającą na celu uczynienie w świadomości społecznej z tego miasta kolebki
            Solidarności, a my mamy nadl kojarzyc sie z paprykarzem. Bronię tego pomysłu bo
            może on przyczynic sie do burzy medialnej w wyniku której Szczecin
            zafunkcjonuje w mediach ogólnoplskich nie tylko jako duża wioska z tramwajami
            za przyczyna swojego prezydenta przegrywajace kolejne procesy.
            • ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 12:15
              jestem temu przeciwna z tych samych powodów. chcę by Szczecin funkcjonował w
              społecznej świadomości nie jako obiekt historyczny a przyszłościowy.
        • Gość: H56 Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.05, 11:11
          ja jakoś do Berlina Zach. jeździłem bez strachu. Tego jeszcz brakowało aby
          Polacy stawiali pomniki Niemcom którzy zgineli z rąk Niemców. Oszołomom zaraz
          przyszło by do głowy aby Niemcy wystawili w dowód wdzięczności pomnik polskiego
          katolika męczennika który wyzwolił Europę spod panowania komunizmu.
          • ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 11:19
            już jesteśmy śmietnikiem samochodowym a teraz mamy zostać pomnikowym?
            • Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 11:35
              w takim razie, nadal pracujmy nad marką "Szczecińskiego Paprykarza", bo dla
              Pani pomnik symbol upadku komunizmu w Europie który jestem przekonany sciągał
              by do Szczecina masę turystów to śmieć.
              • Gość: H56 Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.05, 12:00
                jaki turysta lubi oglądać krzyze ? skoro ich nie chcą Niemcy, to na gó.. nam
                są potrzebne w Szczecinie ? gdyby ten pomnik był taki hitem turystycznym ,to
                zaradni Niemcy napewno by sie go nie pozbyli.
                • Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 12:28
                  Drogi Panie H -cos tam jeszcze, zamiast rzeczowych argumentów wyrzuca Pan z
                  siebie agresję i wulgaryzmy, zastanawiam sie czy powodem jest Pana nienawiść do
                  Pis-u czy do Krzyża. Pisze Pan ,ze nikt nie bedzie chciał oglądać owego
                  pomnika, otóz myli się pan bardzo, w Berlinie cieszył sie on ogromną
                  popularnościa. Jego lokalizacja przegrała z komercyjnym bankiem (olbrzymia kasa
                  za grunt na którym stał). Fakt,iz Budestag (po oczywistym skandalu z jego
                  likwidacja) zajał sie jego ewentualną przyszłą lokalizacją swiadczy o randze
                  jaką obecnie Niemcy przywiazuja do tego tematu.Pragnę Pan również
                  poinformować,iż na kształt owego pomnika oprócz krzyzy składa sie również
                  orginalny kawałek Muru Berlińskliego, za kilkadziesiąt lat jego wartość zarówno
                  historyczna jak i turystyczna będzie nie do przecenienia. Kto tego nie
                  dostrzego to po prostu zaślepiony polityczny lub antychrześcijański FURIAT. Tym
                  niemniej życzę Panu miłego dnia oraz namawiam do spokojnej refleksji nad samym
                  pomysłem którego (jestem tego pewien)celem jest tylko i wyłącznie darmowa
                  promocja naszego miast.
              • ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 12:16
                nie ściągał w berlinie a ściągałby w Szczecinie? wolę paprykarz.
                • Gość: grz promocja kogo i czego? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:28
                  to moze debata i licytacja co kto promoje?
                  40-osobowy wydzial promocji miasta chyba pomoze...
                  • Gość: grz Re: promocja kogo i czego? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:30
                    w sumie każdy pomysł jest dobry..no moze prawie...byłem kiedyś przewodnikiem po
                    mieście więc moge spokojnie napisać ze wiele zaniedbań mamy...no ale myśli nad
                    tym 40-osób w urzędzie...
                • Gość: ++++ Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 193.19.146.* 14.07.05, 12:33
                  W takim razie życzę Pani smacznego, a jako ten który wielokrotnie przygłądał
                  się jak ,ów parykarz był produkowany szczerze trzymam kciuki coby się Pani nie
                  zwróciło. Pozdrawiam serdecznie.
                  • Gość: kacper Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: 217.153.6.* 14.07.05, 12:43
                    każdy sposób aby promować nasze miasto jeste dobry,
                    i ten symboliczny gest w stronę Niemców jest potrzebny.
                    Pomoże przede wszystkim nam, mieszkańcom Szczecina, napewno nie zaszkodzi!
                    Żaden krzykacz mnie nie przekona tym co robi od zawsze najlepiej - czyli
                    kontestowaniem i obsry..niem pomysłów że to zły pomysł!
                    Czy któryś z krzykaczy-kontestarów coś w życiu zrobił/stworzył/wymyślił na nas i
                    naszego miasta...? NIE! więc przestańcie szczekać jak kundle!
                    I zaproponujcie coś odważnego!
                    • marcin-2005 @@@@@@@@@ B R A W O D L A P I S @@@@@@@@@@@@@@ 14.07.05, 12:54
                      przecież to było jasne że jak PiS coś zaproponuje to zacznie się jadka, ale
                      trzeba mieć odwagę to proponować i PiS ją ma! PiS nie powiedział że: "musimy
                      koniecznie mieć ten pomnik, bo my tak chcemy i już" tylko nawołał do dyskusji,
                      debaty, a to co tu się dzieje to nie debata lecz nie bluzgi, które świadczą, że
                      nie szanujecie samych siebie i swojego miasta, bo jest szansa że to by pomogło
                      miastu, napewno nie zaszkodziło, czemu nie szczekaliście tak na radnych LSD
                      którzy narażają miasto na straty? Ten pomysł nie kosztuje praktycznie nic, na
                      pewno znalazły by się organizacje, które sfinansowały ew. trasport i
                      umiejscowienie, więc nie gadajcie bzdur! TYLKO zabierzcie się do konstruktywnej
                      debaty a nie kontestacji wg. zasady prawica to oszołomy, więc trzeba zmieszać z
                      błotem!
                      • Gość: kacper Re: @@@@@@@@@ B R A W O . D L A . P I S @@@@@@@@ IP: 217.153.6.* 14.07.05, 12:56
                        masz racje niech kontestatorzy, którzy tak dbają o nasze miasto zabiorą się do
                        roboty, a nie gadają bzdur!!!! przeszkadza wam że inne opcje polityczne mają
                        dobre pomysły? może je wesprzyjcie, to i wy skorzystacie na tym i nasze miasto!!!!!!
                      • ja_aska Re: @@@@@@@@@ B R A W O D L A P I S @@@@@@@@@ 14.07.05, 13:19
                        o czym ty mówisz? a miejsce na takie coś? może jeszcze w centrum? w jaki sposób
                        ma to nam pomóc?
                      • Gość: javal pomysł co nic nie kosztuje :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:44
                        Marcin-2005 był uprzejmy napisać:
                        >Ten pomysł nie kosztuje praktycznie nic, na
                        > pewno znalazły by się organizacje, które sfinansowały ew. trasport i
                        > umiejscowienie, więc nie gadajcie bzdur!
                        rozumiem, ze kawałek gleby w miescie masz, pozwolenia i opinie róznych bardzo
                        ważnych urzędów też sfinansujesz? Transport i ustawienie 1000 krzyży to t4eż
                        pikuś. Zrobią to za zeta od sztuki, nie?

Jeśli miałoby to pomóc miastu, to Berlin by sobie ten pomnik zostawił. Tylko, ze
                        oni myślą o czymś innym, niz tylko i bez przerwy o martyrologii.
                        Polecam końcowe zdanie notatki gazetowej: "Teren został przeznaczony pod
                        inwestycje". Ergo: czy to pisuar czy inna durna organizacja - pomysły o
                        stawianiu kolejnych pomników nalezy spuścić w klozecie.
                        Pomnkiki nie dają kasy. Gdyby było inaczej Rosja byłaby kwitnącą krainą :))

• ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 13:17
                      skąd wiesz co kto zrobił? co innego ściąganie do Szczecina naszych byłych
                      pomników zawłaszczonych przez np warszawkę a co innego ściąganie w lipnych
                      celach marketingowych czegoś czego nawet właściciele nie chcą.
                  • ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 13:16
                    nie jadam. wolę go jako symbol.
                  • Gość: grz Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:23
                    ja widziałem produkcje jaboli..te same odczucia ale chyba nie o to chodzi w tej
                    dyskusji...
    • Gość: a to jest DOBRY POMYSŁ i tyle wam powiem! IP: 217.153.6.* 14.07.05, 12:58
      to świetny pomysł - on nam nie zaszkodzi a jest sansa że w jakimś stopniu
      pomoże! do działa róbmy to!
      • Gość: grz Re: to jest DOBRY POMYSŁ i tyle wam powiem! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:26
        może najpierw ekspertyza,plan, ankieta za 40 000 zl?zapytajcie mieszkańców.,
        tych starszych co sądzą?pomysł jak pomysł,szum medialny juz jest, to pkt wam
        przybędzie...ale czy u tych co pójdą do wyborów..wątpię...p.s.proszę mnie nie
        zapewniać żebym się nie martwił o pkt..nie martwię się,piszę co myślę bez
        inwektyw...
    • Gość: Marek Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:09
      Na prawdę nie rozumiem protestów.
      To dobry pomysł, a przynajmiej głos w sprawie Muru.
      • ja_aska Re: Pomnik ofiar muru berlińskiego powinien staną 14.07.05, 14:12
        To dobry pomysł, a przynajmiej głos w sprawie Muru
        a co masz przez to na myśli?
    • Gość: Gienekx 5 minut SZCZECINA! IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 14.07.05, 18:54
      Dziwię się mieszkańcom tego mista, bo Szczecin tym pomysłem ma swoje 5 minut! W
      Warszawie sobie przypomną, w Europie i w TV pokażą o Szczecinie coś innego niż
      wiadomości kryminalne. Myślę, że obraz tego miasta tworzycie właśnie wy! ciągle
      biadolący i narzekający, klepiący bzdury na swoich klawiaturach, w swoich
      norkach. To dzięki wam miasto wyglada jak muzeum, dzięki wam zgłosiłem
      zaszczane bramy jako markę Szczecina. Nie rozumeie, myślełem, że zależy wam
      żeby w tym mieście coś drgnęło i jest na to szansa, którą widzą tylko nieliczni.
      Abstrachując od polityki (wszystkich oszołomów od polityki i gospodarki
      zapraszam we wrześniu do urn), nieważne kto to zgłosił ważne, że jest te 5
      minut dla Szczecina - może już ostatnie.
      • Gość: H56 Prezydent Szczecina to nie lewicowiec ! IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.05, 20:41
        prawica chce zrobić ze Szczecina, Golgotę Wschodniej Europy. Tam gdzie
        krzyże ,tam zawsze bieda i zacofanie. Nie można dopuścić aby Szczecin stał się
        cmentarzem Berlina. Szczecin to piękne miasto, jakoś nie widziałem w Krakowie
        bilbordu przedstawiającego np. Wały Hakena z cumujacymi u nabrzeża statkami,
        żaglowcami czy jachtami. Niestety jadąc na wakacje nieraz nawet nie mogę
        pokazać dzieciom barki rzecznej, bo przerobili to na knajpy z abstrakcyjnymi
        cenami. Zbliża się zlot żaglowców, ale żadnej promocji tej imprezy w Polsce czy
        Berlinie nie uświadczysz. Pogońcie ze stołków tych darmozjadów co promuja
        miasto w magistracie. To pewnie oni podsuneli pomysł PiSowcom z tymi krzyzami,
        aby przypodobać się przyszłej władzy.
      • ja_aska gienek 15.07.05, 08:10
        nie marudzę i nie skarżę się na szczecin. jestem z mojego miasta zadowolona.
        skoro ten pomnik tak ci się podoba weź go do siebie, na swoje podwórko.
    • dexim Pogrzało ich w garnki... 16.07.05, 16:53
      Pogrzało ich w garnki... Rozumiem, że z braku laku taki pomysł wysunęłaby Unia
      Wolności vel demokraci.pl, ale PiS?! Ukłon w stronę poprawności politycznej? To
      może nastepnym krokiem będzie postulat powstania w Szczecinie Centrum
      Wypędzonych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka