Dodaj do ulubionych

ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miodowicz

31.08.05, 20:20
zwykła fałszywką którą można zrobic na bazarze wyprodukowana przez dwulicową
wredną babe zamieszaną wcześniej w kradzież pospolitą a która sfrustrowana
odmową cimoszewicza "załatwienia" swojemu mężusiowi posadki zagranicznej
(pewno charaktelologicznie nie ustepującemu żonie)wyczuła koniunkture
polityczną z cyklu "polowanie na marszałka" postanowiła jak to u niej w
zwyczaju zwyczajnie się zemscić a przy okazji załatwić może lukratywny etat
przy nowej ekipie .konstanty miodowicz nawiedzony guru służb specjalnych
okazał sie zwykłym małym i na dodatek podłym człowiekiem bo albo musiał
wiedzieć o tej chamskiej prowokacji ,albo sam był jej organizatorem albo jest
zwykłym dyletantem który nie powinien nigdy zajść tak wysoko jak zaszedł ,i
jak lubie i powazam platforme obywatelska to takiego człowieka nalezy jak
najszybciej sie pozbyc z jej szeregów aby nie narobił jeszcze bardziej
kompromitujących obciachowych rzeczy w przyszłosci.
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 31.08.05, 20:25
      falszywka to jedno. z ta jarucka rzeczywiscie ejst cos nie tak myusle ze ktos ja przyslal i zmusil do tego ale nie byl to miodowicz. on wydaje mi sie wykorzystany tak samo jak jarucka. pytanie przez kogo.
      druga rzecz ze cala sprawa zwocila uwage na bardzo negatywne cechy cimoszewicza takie jak buta chamstwo i arogancja oraz na jego nieczysopsc czyli lamanie ustawy antykorupcyjnej. i jesli nie celowe to glupie i nieumiejetne wyp[elnianie prostego dokumentu. pozdrawiam black
      • piotr33k2 Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 31.08.05, 20:41
        w tzw. chamstwie medialnym miodowicz wcale nie jest gorszy a nawet "go
        przewyższa", nie twierdze że cimoszewicz to krysztal ale przewinienia podatkowe
        których sie dopuścił to "normalka" dla klasy politycznej nie tylko z
        lewicy ,nie jest to nic nadzwyczajnego i wyjątkowo oburzajacego bo tak robiła i
        robi wiekszość z prawicą na czele (nie wpisywanie wszystkich dochodów i całego
        majątku) ,cimoszewicz nie jest tu kims wyjatkowym ale przynjamniej ma odwage
        sie przyznac do błedu .to wszystko to była bleki brudna gra poniżej pasa i mi
        przykro że platforma w osobie miodowicza tym uczestniczyła.
        • blackexit Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 31.08.05, 20:50
          piotr33k2 napisał:

> w tzw. chamstwie medialnym miodowicz wcale nie jest gorszy a nawet "go
          > przewyższa", nie twierdze że cimoszewicz to krysztal ale przewinienia podatkowe
          >
          > których sie dopuścił to "normalka" dla klasy politycznej

nie mozmey uznawac tego za normalke jesli taks ie stanie to sami sibie uznamy za chorych. nie rpzyznal sie tez do bledu tylko upracie juz w 2002 r. pisal do komisji sejomwej zeby go pocalowali w d... razem z aleksandrem to samo powiedzial komisji ktora jest jednak organem sejmu i karzdy powinien przed nia stabnac i odpowiedziec chocby na najglupsze pytania a nie robic tak chamskie show. to jedno a drugie jest juz abrdziej powazn eniz "zapomnialem" o akcjach za 0,5 mln zl. to zasiadanie w brew ustawie antykorupcyjnej w radzie nadzoreczje i bycie ministrem spraw zagranicznych jednoczesnie plus falszyewe zenzania ze trwalo to kilka dni jedynie.
          to wszystko plus jak powiadam chamstwo falszywa pozapartyjnosc, pzpr, karierowiczostwo slabe reprezentowanie polski w czasach ministrowania, socjalizm, uleganie zapijaczonym gornikom (za nasza kase przecie znie jego) dyskwalifikuje go jak dla mnie. pozdrawiam black

pozdrawiam black
        • anamar Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 01.09.05, 10:45
          piotr33k2 napisał:

> w tzw. chamstwie medialnym miodowicz wcale nie jest gorszy a nawet "go
          >
          przewyższa",....................................................................
          .tylko,że miodowicz nie kandyduje na
          prezydenta...

nie twierdze że cimoszewicz to krysztal ale przewinienia podatkowe
          >
          > których sie dopuścił to "normalka" dla klasy politycznej nie tylko z
          > lewicy ,nie jest to nic nadzwyczajnego i wyjątkowo oburzajacego całego
          > majątku) ,cimoszewicz nie jest tu kims
          wyjatkowym .....................................................................
          ...a ja myślałam,że prezydent powinien być jak żona cezara...
      • dyrgosia Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 01.09.05, 10:01
        "druga rzecz ze cala sprawa zwocila uwage na bardzo negatywne cechy cimoszewicza
        > takie jak buta chamstwo i arogancja "

...a zając i tak bez czapeczki...
    • piotr33k2 Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 31.08.05, 22:16
      masz do owej dyskawlifikacji pełne prawo i masz też argumenty a jam argumenty
      aby zdyskawlifikowac miodowicza jako czołowego działcza czołowej i racjonalnej
      normalnej jak sie wydaje parti.
      • blackexit Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 31.08.05, 22:17
        piotr33k2 napisał:

> masz do owej dyskawlifikacji pełne prawo i masz też argumenty a jam argumenty
        > aby zdyskawlifikowac miodowicza jako czołowego działcza czołowej i racjonalnej
        >
        > normalnej jak sie wydaje parti.

powiedzmy ze nawet jesli tylko dal sie oszukac i wystawic to juz za dobrze o nim nie swiadczy. pozdrawiam black
        • ja_aska Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 01.09.05, 10:17
          najlepszy był jak z posiedzenia komisji wyleciał do dzinnikarzy z fałszywką i
          cały rozpromieniony darł się do dziennikarzy, że mają dowód.
          • Gość: grz Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:27
            i to jest jego największa kompromitacja...to tv powinna codziennie pokazywać...
            • dyrgosia Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 01.09.05, 12:58
              ...i tak mina...przeraziłam się...
          • piotr33k2 Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 01.09.05, 13:23
            ja_aska napisała:

> najlepszy był jak z posiedzenia komisji wyleciał do dzinnikarzy z fałszywką i
            > cały rozpromieniony darł się do dziennikarzy, że mają dowód.
            tu na forum też paru wpadło w euforie myśląc że mają dowód na "ostateczne
            rozwiązanie kwesti cimiszewicza" ,a z dowodów ostał sie jedynie pył .
            • Gość: sven hahahaha ! IP: *.cm-upc.chello.se 01.09.05, 13:48
              pyl to sie ostal , ale z komorek (tych szarych), u niektorych forumowiczow
              • Gość: post it! Re: hahahaha ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:47
                Sprawa jest bardzo niejednoznaczna i przyjdzie jeszcze długo poczekać na
                rozwiązanie i dotarcie do prawdy. Faktem jest, że Cimoszewicz święty nie jest
                ani Jarucka też. O ile Jarucką mam w de, to szemranego prezydenta nie chcę!
    • Gość: przytomny Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:28
      A czemu nie ma fiaska w całej bandzie postkomunistycznej szumowiny okradającej
      Naród!?
      • ja_aska Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod 01.09.05, 13:33
        bo to dotyczy prawej i lewej strony.
    • enancjo Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 14:10
      .. nonszalancja z Pit-em + faksymile + niezbyt
      stosowne zachowanie marszalka sejmu przed wlasna
      komisja, pozostawila zachwiany obraz kandydata ..
      .. jezeli np to faksymile .. rzeczywiscie zginelo,
      to jakby zostal naczelnym w Piers Dentym tego kraju,
      kto wie co jeszcze wyplynie .. jakie glupie i
      spreparowane doukmenty sie pojawia,
      .. ktos kto taka pieczatka dysponuje .. moze nia
      mieszac przez cala kadencje .. glosujac wole takiego
      ponizajacego na arenie miedzynarodowej ryzyka uniknac ..
      .. metne sa tez oswiadczenia samego kandydata .. nie
      postawil jakby kropki nad 'i' .. brak jest zdecydowania
      w obronie wlasnego imienia, a tego sie powinno wymagac
      od kandydata na ...
      .. czasu ma malo i nawet jakas zabojcza socjotechnika
      moze nie nadrobic strat, ktore poniosl ..
      .. dodatkowo .. manewry wokol jwlasnego rzecznika, tez
      odebraly mu troche punktow .. gdyz jaki wyborca lubi
      politycznego kameleona (chocby nawet takiego ktory w
      sluszenj sprawie doznal olsnienia )...

Enancjo
      • piotr33k2 Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 14:36
        te faksymile to nie zgineły jemu tylko własnie tej wrednej babie i jej
        wspłópracownicy co to ją ta baba zresztą okradła ,co do wiarygodnosci
        cimoszewicza na arenie miedzynarodowej to zapewniam cie że jest sto procent
        wiarygodniejszy od takiego np. kaczora co to nigdy nie wiadomo jak postąpi bo
        akurat np. "pedały" mu sie nie podobają i prywatnie musi to przełozyć na
        oficjalny język i formalne stanowisko . ciekawe jak byś się jako obywatel
        cywilizowanego kraju po takim obciachu prezydenta tego kraju.
        • Gość: sven Pietrek..... IP: *.cm-upc.chello.se 01.09.05, 16:00
          co ty jestes taki zapewniajacy. skad wiesz jak cimoszko jest pojmowany za
          granica? czy to jest zreszta takie wazne? klepiesz ,byle klepac.wazniejsze jest
          jakim go rodacy widza.
          • piotr33k2 Re: Pietrek..... 01.09.05, 17:06
            Gość portalu: sven napisał(a):

> co ty jestes taki zapewniajacy. skad wiesz jak cimoszko jest pojmowany za
            > granica? czy to jest zreszta takie wazne? klepiesz ,byle klepac.wazniejsze
            jest
            >
            > jakim go rodacy widza.
            widzisz nie wiem czy wiesz ale cimoszedwicz był ministrem spraw zagranicznych
            wicepremierem i premierem oraz członkiem zgromadzenia rady europy a zagranicą
            ma doskonałą opinię jako polityk rozwazny ,umiarkowany, prozachodni
            proeuropejski i co najwazniejsze propolski .
            • Gość: vioxx Re: Pietrek..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:41
              Chyba ci Piotrze GAZETA mózg rozmiękczyła.
        • enancjo Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 16:20
          .. zginelo faksymile z podpisem WC .. to troche niefrasobliwe
          zachowanie jak na kandydata .. nie pilnowac takich rzeczy ..
          .. ja skrzetnie pilnuje swoich podpisow, a faksymile to bym
          strzegl jak oka w glowie ... a nie ze ktos tam moze sobia ja
          sam trzymac w biurku ... i wogole nie do pomyslenia jest dla
          mnie ze moglby ja zgubic ...
          .. a postrzeganie WC na arenie miedzynarodwej jest rzeczywiscie
          wazne i moim zdaniem dla WC jest od ambiwalentnego po negatwyne ..
          .. to postrzeganie jest wazne i ma ogromny wplyw na miedzynarodowe
          losy kandydata ..
          .. w tym zakresie np LK po swoim ubieglorocznym powstanczym
          przyjeciu znamienitych gosci uzyskal bardzo dobre noty i choc
          to nie moj faworyt wiem ze potafi zachowac sie godnie jak dla
          meza stanu ...
          .. w dyplomacji etykieta jest pewnego rodzaju standartem
          wymuszajacym okreslone zachowanie i nawet AL z samoobronny
          musialby sie do niej dostosowac .. jak zreszta widzimy LW dal
          sobie z tym rade i wcale Polsce nie zaszkodzil .. a mial bardzo
          trudna pozycje startowa .. i jeszcze gorsze odzywki niz np
          cytowane tu 'pedaly'...
          Enancjo
          Ps: nic nie ujmujac kandydatom ale dwuliterowy skrot z imienia
          i nazwiska .. jest tez wazny ... jak widac wyzej .. za uzywanie
          ktorego przepraszam ...
          • ja_aska Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 16:27
            kaczor ma sprawę przed trybunałem w strasburgu
            • enancjo Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 16:28
              - on bezposrednio .. czy posrednio i ktora?
              Enancjo
              • ja_aska Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 16:47
                bezpośrednio on za odmowę parady.
                • Gość: sven Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. IP: *.cm-upc.chello.se 01.09.05, 23:53
                  a dlaczego to chlop nie chcial paradowac ?
                  • ja_aska Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 02.09.05, 09:24
                    bo mu się towarzystwo nie podobało.
                    • Gość: praca dla etnograf Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:27
                      Etnograf powinien pracować zgodnie ze swoimi kwalifikacjami, za 1200-2000
                      złotych miesięcznie, a nie kombinowac kolejne prowokacje polityczne. Mam
                      nadzieję, że 25 wrzesnia oczyścimy politykę z byłych agentów słub specjalnych,
                      bez wzgledu z czyjej listy startują do parlamentu.
            • blackexit Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 16:47
              ja_aska napisała:

> kaczor ma sprawę przed trybunałem w strasburgu

asiu mioze tego nie wiesz al eprzed trybunalem nie ma spraw. mozna tam skladac skargi jedynie na naurszanie konwewencji ktore epolska podpisala np na przewleklosc sadu albo inne prawa czlowieka. klamstwem zatem i manipulacja godna sld jest stwierdzenie kaczynski ma sprawe w... pozdrawiam black
              • ja_aska Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 16:47
                jak zwykle masz racje o mój genialny. sprawdź a potem pyszcz.
          • Gość: Do enancjo! Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:37
            Pilnowanie pieczątek, to obowiązek sekretarek. Chyba że się trafi na A. Jarucką.
            Zaglądnij do słownika ortograficznego!
            • enancjo Re: ostateczne fiasko prowokacji .. ale .. 01.09.05, 16:56
              .. kurcze .. jakies echo do mnie gada .. witaj klonie .. na miare Goluma ..

.. no tak to byl drobiazg .. zwykla pieczatka, ale z wzorem podpisu,
              nie jakims z imieniem i nazwiskiem WC + tytul .. ponadto AJ byla
              asystenka nie sekretarka ...
              .. w slowniku ma sprawdzic co znaczy WC czy co innego klonie !!!
              Enancjo
        • blackexit piotr wprost 01.09.05, 16:45
          piotr33k2 napisał:
          ,co do wiarygodnosci
          > cimoszewicza na arenie miedzynarodowej to zapewniam cie że jest sto procent
          > wiarygodniejszy od takiego np. kaczora co to nigdy nie wiadomo jak postąpi bo
          > akurat np. "pedały" mu sie nie podobają i prywatnie musi to przełozyć na
          > oficjalny język i formalne stanowisko .

to ejst abrdziej przewidywalne a nie jakies belkotanie zpaomnialem ze mam 05 mln zl pomylilem sie 4 razy z rzedu itd. zapytam w prost: bedziesz losowal na cimoszke? pozdrawiam black
          • piotr33k2 Re: piotr wprost 01.09.05, 17:13
            a co jak zagłosuje to mnie wyklniesz? tak naprawde to zobaczymy po wyborach
            parlamentarnych ,jak pis i lpr że o samobronie nie wspomne bedą dominowac w
            sejmie i senacie to nie ma wyboru, dla przeciwwagi aby zapewnic sobie wentyl
            bezpieczęństwa trzeba będzie głosować na cimoszewicza ,jak pis bedzie
            przewodzićw koalicji z platformą to również ale jeszcze naprawde nie wiem .
            • blackexit Re: piotr wprost 01.09.05, 17:46
              piotr33k2 napisał:

> a co jak zagłosuje to mnie wyklniesz?

no co ty przeciez mozes obie glosowac na kogo ci sie podba i tak uwazam cie za kogos innego niz tutejsze grono wielbicieli sld. myslaem ze nie odpowiadac i socjalizm gosporaczy i metody ordynackiej.
              mysle ze wygra pis. po bedzie druga wtedy prezydent tusk jest tym bardziej na miejscu.
              pozdrawiam black
              • piotr33k2 Re: piotr wprost 01.09.05, 18:00
                na sld nigdy nie głosowałem i nie mam zamiaru ale moim zdaniem cimoszewicz to
                całkiem co innego niz klasyczne sld ,przesledż jego dossier(?) jak sie
                zachowywał bedąc posłem ,ministrem,premierem i wicepremierem, naprawdę całkiem
                całkiem przyzwoicie, aż zaskakująco przyzwoicie.
                • blackexit Re: piotr wprost 01.09.05, 18:21
                  piotr33k2 napisał:

> na sld nigdy nie głosowałem i nie mam zamiaru ale moim zdaniem cimoszewicz to
                  > całkiem co innego niz klasyczne sld ,przesledż jego dossier(?)

no dla mnie to zupelny owoc postkomunizmu. najpierw mlodziezowki komunistyczne potem sdrp potem sld zawsze blisko tych smaych ludzikow zawsze za milerem jaskiernia i oleksym zawsze na topie. nieodniosles sie do socjalizmu gospodarczego. pozdrawiam black
                  • piotr33k2 Re: piotr wprost 01.09.05, 18:25
                    no za millerem i jaskiernią to raczej nigdy nie był( a to że oni za nim to nie
                    jego wina)wręcz odwrotnie a co do socjalizmu gospodarczego to raczej blizej pis-
                    owi ,lpr-owi czy samoobronie do tej utopi ,takie są realia od 90 roku .
                    • blackexit Re: piotr wprost 01.09.05, 18:29
                      piotr33k2 napisał:

> no za millerem i jaskiernią to raczej nigdy nie był( a to że oni za nim to nie
                      > jego wina)

hm to jednak oni bylina topie a on byl aopbo u nich ministrem albo poslem ktory z aich pomyslami automatycznie glosowal albo pupilkiem gdy wybierali go na stanwoiska to oni byli u gory nie on wiec to on szedl za nimi nie oni za nim.

a co do socjalizmu gospodarczego to raczej blizej pis owi ,lpr-owi czy samoobronie do tej utopi ,takie są realia od 90 roku .

no tak pisowi tez bliskoale chyba dalej niz sld ktorego przedstawicielem jest cimoszewicz. mamy tez wybor szerszy niz miedzy pis a sld. xczyli jednym a drugim socjalizmem. pozdrawiam black
      • Gość: AntyAnty kary za manipulacje dla prawicy IP: *.internet.v.pl 06.09.05, 23:43
        na razie prawicowe tygodniki-zwłaszcza UB-ecki Wprost oraz niemiecki Newsweek
        stracily po ponad 17% czytelnikow

Ludzie maja juz dośc manipulacji !!!
    • Gość: koszty Re: ostateczne fiasko prowokacji jaruckiej i miod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:43
      Platforma bedzie musiała zjeść tę żabę! Nie wierzę, żeby ta prowokacja odbyłą
      się bez zgody i wiedzy "człowieka z zasadami". Jeśli bez, to znaczy, że nie
      panuje nad swoją partią, którą rządzą agenci służb specjalnych. Taki człowiek, z
      takim otoczeniem ma wątpliwe kwalifikacje do urzędu Prezydenta RP.
      • Gość: H56 szczerbol Miodowicz to wstrętny typ IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 16:17
        Teraz, po tej prowokacji to już napewno zagłosuję na Cimoszewicza.
        • tuner Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 16:31
          Gość portalu: H56 napisał(a):

> Teraz, po tej prowokacji to już napewno zagłosuję na Cimoszewicza.

A przed głosowałbyś na Tuska? Smieszne jest to modne ostatnio wsród komuszków
          gadanie typu " obnażacie świństwa Cimoszki, więc ja z zemsty zagłosuję na
          niego" Gratulacje zrozumienia demokracji. Zresztą Cimoszewicz i demokracja?????
          • ja_aska Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 16:49
            ja od początku mówię, ze głosuję na cimoszkę.
            • blackexit Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 16:56
              ja_aska napisała:

> ja od początku mówię, ze głosuję na cimoszkę.

jakos nikogo to nie zaskakuje. mialabys dylemat tylko jakby berie wykopali. pozdrawiam black
              • ja_aska Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 16:58
                a ty moczara.
                • blackexit Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 17:13
                  ja_aska napisała:

> a ty moczara.

:)) asiu cos ci sie pomylilo. moczar nalezy do twojej bandy. ropzumiem ze to dopiero bylby dylemat beria-moczar-cimoszenko.

dalej za polskaludowa.com: Mieczysław MOCZAR, właściwie Mikołaj Demko, pseudonim Mietek, urodził się w 1913 r. Członek partii komunistycznych od 1942 r. W latach 1945–48 szef Urzędu Bezpieczeństwa w Łodzi, a w latach 1964–68 minister spraw wewnętrznych. W latach 1968–71 sekretarz KC PZPR, 1970–71 i 1980–81 członek Biura Politycznego. Prezes ZBoWiD w latach 1964–72. Zmarł w 1986
                  pozdrawiam black
                  • ja_aska Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 17:19
                    guzik prawda. on taki sam partyjny przebieraniec jak rokita i kaczor.
                    koniunkturalnie jak tacy jak ty podszedł do sprawy.
                    • blackexit Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 17:48
                      ja_aska napisała:

> guzik prawda. on taki sam partyjny przebieraniec jak rokita i kaczor.
                      > koniunkturalnie jak tacy jak ty podszedł do sprawy.

byl u komunisto w czasach gdy jeszce nie mili wladzy wiec nie byl koniunkturalista potem swoje idealynacjonalkomunizmu tez glosil z zapalem innym niz maja koniunkturalici. przez cale zycie byl w twojej ulubionej pzpr. w tym przez pewien czas razem z panem cimoszewiczem. pozdrawiam black
                      • ja_aska Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 17:56
                        eee tam, guzik prawda. tak samo jak kaczor i rokita (minn) pchał się do koryta.
                        • blackexit Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 18:27
                          ja_aska napisała:

> eee tam, guzik prawda. tak samo jak kaczor i rokita (minn) pchał się do koryta.

nie asiu tak smao jak oleksy i cimoszewicz poswiecal sie dla dobra narodu w sluzbie rosji zniewolenia i klamstwa. pozdrawiam black
                          • ja_aska Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 18:32
                            przynajmniej zachowali "jeden kierunek ruchu" a nie zaprzedawali się za koryto
                            ja kaczor i rokita (minn).
                            • blackexit Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 18:35
                              ja_aska napisała:

> przynajmniej zachowali "jeden kierunek ruchu" a nie zaprzedawali się za koryto
                              > ja kaczor i rokita (minn).

mowa o kim? jaskierni i milerze? glupa asiu czyzbys nie wiedziala ze przez 2/3 zycia nalezeli do twardoglowych komunistow walczacych z wolnoscia i dmeokracja po to by w wolnych czasach stac sie bojwonikami o wolnosc demokracje i kapitalizm? pozdrawiam black
                              • antyknajak-13 Wypowiedż kandydata Cimoszewicza 01.09.05, 18:46
                                Cytat z przemówienia kandydata Cimoszewicza z XIII Plenum PZPR w 1983 r. czyli
                                z okresu gdy ludzie, którzy wywalczyli nam wolna Polskę siedzieli w więzieniach.

"Prowadzimy i prowadzić będziemy nieustanną walkę z wrogiem, polemikę
                                z obcymi kierunkami. Są Polacy, z którymi "dogadać się" nie zamierzamy.
                                Paktowania z wrogiem, z pupilami imperialistycznej dywersji nie będzie.
                                Ale do tych, którzy nierzadko w dobrej wierze, w emocji czy goryczy
                                politycznie pobłądzili
                                wyciągamy rękę, tworzymy szansę `wyjścia z twarzą" z prowadzącego donikąd
                                zaułka.
                                Stale i szczerze dążymy do rozbudowy pomostów ułatwiających ludziom
                                przechodzenie na naszą stronę, na stronę socjalizmu. To Lenin uczył, że nie
                                może uważać się za komunistę ten, kto nie pozyska osobiście dla sprawy choć
                                jednego nie przekonanego".
                                Tak powiedział kandydat Włodzimierz Cimoszewicz

• ja_aska antyk nie rób za głupca 02.09.05, 09:26
                                  proszę cię. przecież okazało się, ze to fałszywka. cytat jest z jaruzela i od
                                  kilku dni jest to wiadome. po co robić kampanię z tego poziomu?
                                • Gość: AntyAnty Prowokacja antyka żenująca jak on sam IP: *.internet.v.pl 06.09.05, 23:33
                                  Antyknajak13 zmien ksywke jednak na knajak bo naprawde skompromitowales sie
                                  kompletnie
                              • piotr33k2 Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 18:53
                                bleki jeżeli chodzi o ścisłość to w latach 80- 90 rokiem miller nie należał do
                                twardogłowych betonów tylko do ugodowych reformatorów podobnie zresztą jak
                                rakowski ,tak było pamietam doskonale.
                                • Gość: prawidłowość Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 18:57
                                  Z reguły ci sami dyskutanci, którzy nieraz dyskutują sami z sobą, albo ożywiają
                                  nudne wątki. Administrator powinien mieć kwalifikacje psychiatry!
                                  • piotr33k2 Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 19:04
                                    Gość portalu: prawidłowość napisał(a):

> Z reguły ci sami dyskutanci, którzy nieraz dyskutują sami z sobą, albo
                                    ożywiają
                                    > nudne wątki. Administrator powinien mieć kwalifikacje psychiatry!
                                    sam ze soba to ty dyskutujesz psycholu co rusz zmieniająć nicki jak choćby
                                    teraz ,że ty tak robisz to nie znaczy że my tak robimy a wogóle to spadaj na
                                    swoje wątki w których już nikt nie chce nawewt zabierac głosu oprócz ciebie w
                                    kilku osobach.
                                • blackexit Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 21:14
                                  piotr33k2 napisał:

> bleki jeżeli chodzi o ścisłość to w latach 80- 90 rokiem miller nie należał
                                  do
                                  > twardogłowych betonów tylko do ugodowych reformatorów podobnie zresztą jak
                                  > rakowski ,tak było pamietam doskonale.

moimz danime nalezal do twardoglowych no ale niech ci bedzie. nie ma znaczenia
                                  czy twardoglowy przestalbyc 5 lat wczesniej cyz pozniej. juz jako demokrata
                                  narobil wiecej szkody niz w kc pzpr. pozdrawiam black
                                  • piotr33k2 Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 22:11
                                    w tamtym "wcieleniu " był niewatpliwie "reformatorem" a w tym (po 89)no cóz
                                    pozostał synonimem starego systemu i takim go odbierasz czemu wcale sie nie
                                    dziwię .
                                  • anamar Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 02.09.05, 13:38
                                    uważam,że millera powinniśmy czcić i poważać.nikt przed nim nie zrobił tyle
                                    złego sld,podobnie,jak dzierżyński dokopał ruskim...
                              • ja_aska bleki 02.09.05, 09:23
                                głuptasku przecież sam na prawo i lewo trzaskasz gębą, że sld jest
                                kontynuacją. więc oni są lojalni w przxeciwieństwie do tych skaćzących żabek w
                                stylu rokity i kaczora (minn).
                                • blackexit Re: bleki 02.09.05, 16:56
                                  ja_aska napisała:

> głuptasku przecież sam na prawo i lewo trzaskasz gębą, że sld jest
                                  > kontynuacją. więc oni są lojalni w przxeciwieństwie do tych skaćzących żabek w
                                  > stylu rokity i kaczora (minn).

jest kontynuacja co do osob nie co do pogladow no i pazernosc zlodziejstwo i pasozytnictwo pozostaly. pozdrawiam black
                        • anamar Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 02.09.05, 09:54
                          ja_aska napisała:

> eee tam, guzik prawda. tak samo jak kaczor i rokita (minn) pchał się do
                          koryta.
                          >
                          ................................................................................
                          ..nieco szacunku!wszak mowa o partyjnym koledze pana cimoszewicza!
                          • ja_aska Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 02.09.05, 10:09
                            eeee tam ,grunt, że dobrze się bawię czytając blekiego.
          • tuner Re: szczerbol Miodowicz to wstrętny typ 01.09.05, 16:52
            to już chyba czwarty mściciel na forum....a swoją drogą fajnie,że tacy ludzie
            sądzą,że największym batem na tych co nie lubią cimoszki jest groźba głosowania
            na cimoszkę....innymi słowy:cicho,bo jak nie...
    • antyknajak-13 Pan Cimoszewicz ostatnią szansa nietykalnych 01.09.05, 17:55
      Są ludzie i to nie tylko z SLD , którzy do tej pory uważani byli za
      nietykalnych. Mówię o poważniejszych sprawach i ludziach niż "chamsko anulowany
      mandat Komołowskiego".
      Cimoszewicz jest ostatnia nadzieją tych wszystkich dużych i małych nietykalnych
      uważających się tak naprawdę i zachowujących jako właściciele Polski.
      To wręcz symboliczne, że ostatnie podrygi, ostatniej szansy tego układu ,
      Cimoszewicza , układu ludzi PZPR i lewicowej opozycji zgrupowanej kiedys w Uni
      Wolności, Unii Pracy a obecnie w Demokracji.prl , ma miejsce właśnie w 25 lecie
      zrywu społecznego Solidarności".
      • ja_aska Re: Pan Cimoszewicz ostatnią szansa nietykalnych 01.09.05, 17:57
        patetycznie ci wyszło. w ciągu ostatnich 16 lat samych nietykalnych mamy.
      • dyrgosia Re: Pan Cimoszewicz ostatnią szansa nietykalnych 02.09.05, 08:49
        Są ludzie i to nie tylko z SLD , którzy do tej pory uważani byli za
        > nietykalnych. Mówię o poważniejszych sprawach i ludziach niż "chamsko
        anulowany
        >
        > mandat Komołowskiego".
        > Cimoszewicz jest ostatnia nadzieją tych wszystkich dużych i małych
        nietykalnych
        >
        Chciałabym dobrze zrozumieć, znaczy Cimoszewicz jest nadzieją ludzi pokroju
        Komołowskiego ?
    • Gość: poloneZ W podsumowaniu jakby.... IP: 83.168.106.* 01.09.05, 18:52
      Charakterystyczne jest to, że cała wrzawa rozpoczęła się niezwykle głośno,
      natarczywie głośno, rzec by wrzaskliwie. Media co 5 min miały nowe informacje.
      Obecnie sprawa przymiera, przycicha, zastyga.
      W wielkim i błogim spokoju, jakby nigdy nic.
      Jakby się nic nie stało.
      Ci, co ją rozpętali mieli większą moc sprawczą niż ci co sprawę gaszą ?
      Ostał się jedynie Nałęcz.
      Przypomina mi to trochę twórczość Orwela.
      Ps. A z tym "agentem 007 bez 7" to był majstersztyk krasomówczy
      • piotr33k2 Re: W podsumowaniu jakby.... 01.09.05, 19:09
        zawsze to inteligetniej powiedzieć publicznie o miodowiczu agent 007 bez 7 niz
        kreatura jak ripostował miodowicz o nałeczu, pozatym zgadza się jak
        sprawa "afery"zaczela sie sypać to media przycichły .
        • Gość: Gość Re: W podsumowaniu jakby.... IP: *.praca.szn.pl 02.09.05, 09:31
          Prezydent z zasadami(jeżeli je posiada) powinien się odciąć od takich
          prowokacji jakie zafundował mu jego członek partii - Miodowicz, pokazując tym
          samym, że zdobędzie głosy Polaków w sposób uczciwy. Mam jednak wrażenie, że
          zaciera rączki w ukryciu.Następne bezpodstawne zarzuty podawane mediom przez PO
          sprawiają wrażenie histerii tej partii i strachu przed Cimoszewiczem.
          • enancjo Re: jakby .... co tez podsumowales ? 02.09.05, 10:02
            .. moim zdaniem nie dac sie wciagnac w gierki prowadzone
            przez kameleona z nalecza .. to jest prawidlowe zachowanie
            tzw kandydat z zasadami, ktory powiedzial, ze jezeli kandydat
            WC zajmie w koncu w wlasnej sprawie wyrazne stanowisko, to
            je ewentualnie skomentuje .. a wypowiedziami jego przybranej
            w 3mce swity nie bedzie sie wogole zajmowal ..
            .. to co moze ta wypowiedzia nie odcial sie ??
            .. ale fakt Miodowicz, musi sie z swojej dzialalnosci
            wytlumaczyc, bo inaczej byc moze wlasnie skonczyl swoja
            kariere .. w tym i byc moze w PO .. co rzeczywiscie moze
            rzucic negawtyne swiatlo na calosc PO .. choc to tez moze
            byc niemal rownorzedna histeryczna prowokacja .. swiadczaca
            o braku pomyslu na wygranie wyborow .. WC liczy na tzw
            beton SLD.., ktory zawsze chodzi na wybory i teraz tez
            pojdzie glosowac, .... podajac sobie dlonie pomagaja mu
            w tym obaj nasi dotychczasowi Prezydenci ... widocznie
            maja co bronic .. vide ostatnie obchody upadlego etosu S ...

Enancjo
            • piotr33k2 Re: jakby .... co tez podsumowales ? 02.09.05, 13:32
              no i dzisiaj oficjalnie jarucka została oskarżona przez prokurature o składanie
              fałszywych zeznań oraz posługiwanie sie fałszywmi podrobionymi
              dokumentami .oczywiście jarucka jak przystało na przestepce znikneła .
              • Gość: grz Re: jakby .... co tez podsumowales ? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:58
                pan miodowicz - fiasko kompletne...
              • dyrgosia Re: jakby .... co tez podsumowales ? 02.09.05, 14:26
                ciekawe kto ją uprzedził i ile dostała... czasu na spakowanie ?

...ale spokojnie , nie martwcie się, wóci jak tylko odpowiednia obcja dojdzie
                do władzy i wywali wszystkich nieposłusznych prokuratorów...
      • Gość: Natemat Gdyby Nałęcz trzymał sie tematu w komisji Rywina IP: 217.153.6.* 06.09.05, 14:44
        i nie pozwolił na rozkręcanie nieszcycielskiej spirali to Polska wyglądałaby
        inaczej i bardziej normalnie

Pozwolił na hasanie poza tematem,co potem "twórczo rozwinał" "koń który mówi"
        czyli Roman G...

A teraz niestety próbuje ratować "balans",co już bardzo cięzko
    • Gość: Faktograf Uczciwy kandydat na Prezydenta RP = CIMOSZEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:18
      1. Mial akcje, Orlenu, ale ich nie miał, bo były córki.
      2. Kupil je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógl tego zrobić to kupił
      je na rynku wtórnym.
      3. Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał to brał kredyt, (bo ubogi
      jest).
      4. Sprzedał je w styczniu 2002, ale ponieważ chciał w grudniu 2001 to tak
      naprawdę sprzedał je w grudniu.
      5. W deklaracje ich nie wpisał, bo wypelniał je według stanu na kwiecień (a
      jak wiemy sprzedał je w styczniu, czyli w grudniu). Kiedy pisał o akcjach
      Agory, to wydawało mu się, że jest rok 2001 i już miał skrobnąć o Orlenie,
      kiedy przypomniał sobie że jest rok 2002.
      6. Zrobił korektę swojej deklaracji z tym, że niczego nie poprawiał, bo
      pytania byly niestosowne.
      7. Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełnienia swoje
      deklaracje, ale nie dał ich, bo to wariatka.
      8. Deklaracje wszystkie są, ale oczywiscie niektórych nie ma, bo w styczniu
      znaleziono je w domu wariatki.
      9. Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichs komitetach (na wszelki wypadek
      jakby ktos chciał mieć upoważnienie Ministra Spraw Zagranicznych).
      10. Podpisy są jego, ale on ich nie składał, składala je pieczątka z
      komitetu.
      11. Pieczatka była, ale się zmyła i nie wiadomo gdzie jest (ostatni raz
      widziano ją w plecaczku, ale nie wariatki, tylko tej co wariatkę
      ujawniła...).
      12. Pelnomocnictwa okazaly sie oryginalnie sfałszowanymi kopiami.
      Wszystko to w przypadku człowieka, który całe życie siedzial w PZPR i SLD i
      jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki, ale jest
      marszałkiem i chce być prezydentem, a na dodatek jest uczciwy w co nie
      należy wątpić, tylko głęboko wierzyć, bo jak wiadomo wiara czyni cuda.

Aha, z przedwczoraj trzeba dodać tezę naukową Nałęcza:
      "Gdy się coś sprzeda to się czasami to nadal ma a czasami się nie ma".
      I jeszcze z wczoraj:
      "Brak zapisów o akcjach w świadczeniach jest własnie dowodem na to, że
      Cimoszewicz się pomylił, a nie oszukiwal i to potwierdza że jest uczciwy".
      • piotr33k2 Re: Uczciwy kandydat na Prezydenta RP = CIMOSZEWI 02.09.05, 22:52
        te propagandowe bzdety są tyle samo warte(g...) co rzekome przemówienie
        cimoszewicza z jakiegoś tam przedpotopowego plenum które oszczerczo
        rozpowszechniałeś na forum żenujacy ośle.
    • Gość: wyborca poprostu: FAKTY I AKTY IP: *.asternet.pl 03.09.05, 12:54
      polecam obejrzenie tego filmu ,
      Jarucka, Miodowicz i inni ... zostali świetnie "wkomponowani" w rozgrywki
      przedwyborcze, gra idzie o wielkie pieniądze....
      nie zdziwiłbym się, gdyby zorganizowane to było przez sztab Cimoszewicza.
      Przecież TEN BIEDNY i NIESŁUSZNIE oskarżony będzie teraz zyskiwał w
      sondażach... poprostu "majstersztik"

cytaty z filmu: ...Jesteś specem od mediów?| Więc rusz głową.
      ...Opowiedzcie szakalom szczegóły,| zanim zdążą tamto rozdmuchać
      ...Totalna mistyfikacja...która w 100% przypomina prawdę.Moje największe
      dokonanie...
      • kurde.felek Fakty są takie 03.09.05, 13:22
        że w kampanii anty Cimoszewiczowej made in Platforma Obywatelska, biorą udział
        wysocy b. urzędnicy związani ze służbami specjalnymi z czasów premiera Buzka, z
        byłym wiceministrem i szefem UOP włącznie!!!
        Faktem jest - o czym pisałem od razu na samym początku, już pierwszego dnia
        objawienia "sensacji" przez płk.Miodowicza - że Jarucka i jej oświadczenia to
        kupa kłamstwa i fałszerstwa.
        Dla średnio inteligentnego człowieka - widać było to gołym okiem.]
        Moge tylko wyrazić zdziwienie, że niektórzy Forumowicze, którzy mienia się
        zaliczać do ludzi nawet wysoce inteligentnych - wypisywali tutaj peany na cześć
        Miodowicza i degenerowanej moralnie "asystentki od oświadczeń". Przez
        uprzejmości i dobry humor - nie wymienię tu ich nicków.
        Na ich odważne przyznanie się do pomyłki i uległości wobec żenującej propagandy
        PO opartej na kłamstwie i falszerstwie - nie ma co liczyć. Do tego trzeba mieć
        charakter i osobowość, ale chyba tego im brak...
        A Ty Wyborco rusz głową i racz zauażyć przytomnie - że spektakl przed mediami z
        oświadczeniem Jaruckiej w garści odgrywał osobiście i z wielką ekspersją sam
        płk. Miodowicz.
        A to nie jest żaden krasnoludek ze sztabu Cimoszki. Ale prominentny członek
        Plaformy Obywatelskiej z ramienia tejże - delegowany do sejmowej komisji
        śledczej ds. Orlenu.
        Albo jesteś kompletnie ślepy albo ci mózg się lasuje z głupoty.
        • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:31
          feler.kurde w głowie masz,

> Na ich odważne przyznanie się do pomyłki i uległości wobec żenującej propagandy
          >
          > PO opartej na kłamstwie i falszerstwie - nie ma co liczyć. Do tego trzeba mieć
          > charakter i osobowość, ale chyba tego im brak...

chyba coś ci się pokręciło, kto w ciągu ostatnich lat ewidentnie nie potrafi się
          przyznać do pomyłek ? Ile jeszcze afer musi wyjść żebys leszczu zrozumiał ? PO
          :) k....a, koleś, Ty jesteś zaślepiony, PO przy komuszkach to harcerzyki :)
          • kurde.felek Re: Fakty są takie 03.09.05, 13:53
            Masz dziwaczną dialektykę Nieobiektywny.
            Rozmowa jest o PO i określoym zdarzeniu.I na ten temat się wypowiadam.
            Nic mi się nie pokręciło, skocz sobie np. do tematu o inauguracji roku
            szkolnego w LO1 i poczytaj co tam chwilę przetem napisałem.
            Wracając do dyskusji - na temat - a nie o ogólnikach w perspektywie minonych 60
            lat - to bądź tak miły i nie baw się w pieniactwo, epitety itp.
            Jeśli jesteś takim fanem PO - to dawaj jakiś pozytywny przykład swoimi
            wypowiedziami.
            Na razie od poziomu Miodowucza - nie odbiegasz, a na dodatek te emocje!....

• Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:07
              jak na razie, to będe dawał przykłady Twojej hipokryzji, masz to jak w banku.
              Trudno dawac pozytywne przykłady skoro formacja PO nie miała szansy pokazać na
              co ją stać bo znajduje się w opozycji od początku jej powstania, za to
              przykładów negatywnych dotyczących faworyzowanych przez ciebie ugrupowań
              postkomunistycznych jest bez liku. Epitety to nic strasznego, w końcu nawet Twój
              ulubieniec ( absolutnie żaden pieniacz) Cimoszka często ich używa :). A od mojej
              dialektyki się odp..... :)
              • kurde.felek Re: Fakty są takie 03.09.05, 15:47
                No,no - a jakie to przykłady mojej hipokryzji masz zamiar dawać?
                Reprezentuję wyłąacznie własne, a nie jakiejkolwiek grupy politycznej poglądy.
                Do żadnej partii nie należę - więc uogólnienia w tej materii nie wchodzą w
                ruchubę i gadanie w stylu - ty komuszku itp. również.
                Zatem wykaż żem obłudnik, czlowiek falszywy, dwulicowy, faryzeusz. Wykaż, ze
                moje popglądy są sprzeczne z moim działaniem.
                A tak przy okazji - możesz mi powiedzieć co to ma wspólnego z dyskusją nt. PO i
                określonego zdarzenia z płk. Miodowiczem w roli głównej? Czyżby moja rzekoma
                hipokryzja btrała w tym zdarzeniu jakiś udział? Umiesz na to jakoś logicznie
                wyartykułować?
                Oczywiście, że masz rację - epitety to nic starsznego - i zapewne mogę do
                Ciebie serwować per idioto, debilu, kapuścianie głąbie, parszywy Żydzie,
                najemniku itp?! Będzie to dostatecznie dobre i w stylu światowych manier
                członków PO i ich zwolenników?
                Mimo niezłej pamięci, nie zauważyłem by mój ulubieniec, marszałek Cimoszewicz
                używał epitetów pod adresem p.Tuska.
                Sorry, czyżbym dobrze zrozumiał? Platforma Obywatelska nie miała szansy pokazać
                na co ja stać, bo znajduje się od początku w opozycji? To znaczy, że te
                fałszerstwa, te pokazówki przed kamerami tv płk. Miodowicza, to wciągnięcie
                agentury do walki politycznej - to małe piwo, bo czeka mnie prawdziwy pokaz?
                I pytanie ostatnie - dlaczego sądzisz, że akurat faworyzuje ugrupowania
                postkomunistyczne? Znasz moje działania w tej materii, poza tym, że uważam iż
                Cimoszewicz jest odpowiednim kandydatem na prezydenta RP?
                • kurde.felek PS dla Nieobietywnego 03.09.05, 15:59
                  W kontekscie mojego ostatniego pytania skocz do wątku "Miś ma głos" Germanusa -
                  to sam się przekonasz jak mi zręcznie to faworyzowanie wycghodzi!
                  • kurde.felek PS 2 dla Nieobiektywnego 03.09.05, 17:31
                    Niebawem jeden ze znajmomych będzie obchodził urodziny i postanowiłem mu
                    przesłać oklicznościowe życzenia. Znalazłem wczoraj buszując po księgarniach
                    niezwykłą książeczkę (Wishing you Happiness)ze zbiorkiem życzeń dla kogoś
                    zupełnie wyjątkowego angielskiej pisarki Pam Brown. W sam raz na prezent.
                    I choć dla mnie nie jesteś akurat kimś szczególnie wyjątkowym, to chciałbym
                    jednak z tego zbiorku kilka życzeń Tobie dedykować.
                    Zatem życzę Ci Nieobiektywny:
                    * Abyś umiał mocno kochać - i mimo to trafnie oceniać.
                    To życzenie, mam nadzieję, można spokojnie odnieść także do sympatii
                    politycznych.Wydaje mi się nadzwyczaj adekwatne do Twoich poglądów. I kolejne z
                    życzeń także:
                    * Abyś nigdy nie kupił "miłości" za cenę bycia wycieraczką do butów.
                    Następnie...
                    * Gdybym miał możliwość życzyć Ci jednej rzeczy, nie wiedziałbym, jaki dar
                    pomógłby Ci siągąć szczęście. Uroda jest niebezpieczna, mądrosć tzreba
                    zdobywać, w miłosci tzreba wybierać samemu. Ale na końcu stwierdzam, że
                    najlepszym darem ze wszystkich możliwych - jest dar odwagi.
                    Mam nadzeję, ze mój znajomy nie będzie urażony, że z jego, jeszcze nie
                    ofiarowanemu mu prezentu - uszczknąłem kilka życzeń dla kogoś innego....
                • Gość: poloneZ Mogę trochę pomóc zrozumieć IP: 83.168.106.* 03.09.05, 16:09
                  PO nie miała okazji i szansy pokazać na co ją stać bo jej chwiejni członkowie
                  są w bezustannej opozycji od lat, od wielu lat. Zmieniają tylko sztandary po
                  to, by .... znowu być w opozycji. Tak będzie i tym razem. Wkrótce po wyborach
                  klub PO bedzie malał, malał, malał, aż .... powstanie nowa partia. I tak w
                  kółko. Ten sposób ciągłego bycia w polityce i na świeczniku mają obcykany po
                  mistrzowsku. Wystarczy spojrzeć na ciąg ewolucji liderów tj. Tuska, Rokity.
                  Zresztą podobnego charakteru byli (są) Bugaj i Moczulski. To nie wielka sztuka
                  pokrzyczeć, wielką sztuką jest coś zbudować. Obecnych liderów PO na to nie
                  stać.Zakładam się o wszystkie pieniądze świata.
                • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:06
                  - nie popierasz ugrupowań postkomunistycznych popierając jednocześnie
                  Cimoszewicza jako kandydata na prezydenta ???? -to nie jest hipokryzja ?
                  - Tusk wg Ciebie jest ignorantem wobec prawa a nie jest nim Your favourite red
                  boy ? który ma w d.. komisję sejmową, komisję ds. etyki poselskiej, zapomina że
                  ma pół bańki ;) To też nie jest hipokryzja ?
                  "...Dlaczego mam Tuskowi wybaczać pomyłki w oswiadczeniach majatklowych,.
                  Przecież on jest RÓWNY wobec prawa jak akzdy inny. Mam mu darowac pomyłśki w
                  obliceiach... " A Cimoszce wybaczysz , prawda ?
                  -epitety ? nie twierdzę, że użył ich w stosunku do Tuska tylko, że ich używa
                  - konkretnie w przedmiotowej sprawie to kolego tworzysz teorie spiskową bez
                  zbytnich dowodów, normalnym jest ( wg mnie ) ,że członkowie komisji powinni
                  dociekać prawdy i sprawdzać wszystkie tropy, tym razem, prawdopodobnie trop
                  okazał się fałszywy i tyle

a tak "baj de łej" dzięki za życzenia :) odwagi mi na szczęście nie brakuje :)

• kurde.felek Re: Fakty są takie 04.09.05, 00:58
                    Popieram Cimoszewicza na urząd prezydenta RP - to fakt. Ale to nie jest żadnym
                    poparciem dla dla SLD. Oceniam jego przdatność jako człowieka na określone
                    stanowisko. I tylko tyle. Inna jest pozycja prezydenta a inna np.premiera,
                    który formułuje rząd (rzecz jasna partyjny)i realizuje cele - rzecz jasna
                    partyjne - z tym rządem. Prezydent reprezentuje państwo i naród, bez podziału
                    na ugrupowania polityczne.
                    Zatem moje poparcie dla Cimoszewiczą nie jest hipokryzją, bo co tej w mojej
                    decyzji wyborczej - jest obłudą, dwulicowością, fałszem - czyli tym wszystkim,
                    co kryje się pod mianem hipokryzja?!
                    Cioszewicz - złożył swoje oświadczenia majątkowe, w ktorych się pomylił. Jak
                    wielu w Sejmie. Np.Kaczynski, ktoremu także prokuratura w podobnym przypadku
                    nie wszczęła śledztwa, uwazajać, że siępomylił.
                    Natomiast Tusk - wogółe nie złożył oświadczenia majątkowego za 2004 r do połowy
                    sierpnia (na ten dzień sprawdzałem).
                    Zadałem Ci pytanie - skoro obaj są równi wobec prawa a na Cimoszewicza walą się
                    z tego powodu gromy, z Tobą włącznie - to dlaczego mam uwazać, ża Tusk nie
                    złamał prawa a Cimoszewicz złamał?
                    Udowodniłem czarno na białym, że takze Tusk mylił się w swoich oświadczeniach
                    wiele razy - więc dlaczego winę mam widzieć w Cimoszewiczu a nie widzieć u
                    Tuska.
                    Ty odwracasz kota ogonem. Na moje pytanie nie opowiedziałeś, a na dodatek
                    zarzucasz mi znowu hipokryzję.
                    O jakiej teorii spiskowej mówisz, która niby tworzę?
                    Dla mnie jak na razie jest jedno wiadome na pewno, na co są niezbite dowody -
                    że przed komisję sejmową Jarucką i jej falszywki dostarczyli płk Miodowicz b.
                    szef UOP i b. wiceminister MSW, obaj z PO, obaj związani mocno ze służbami
                    specjalnymi. I to są fakty.
                    Komisja powinna dociekać prawdy - ale trzeba być skończonym idiotą, żeby nie
                    wiedzieć jakie to "dowody" miała Jarucka. Obaj ww panowie - to ponoć wysokiej
                    klasy specjaliści. Bez mała geniusze wywiadu. Więc powiedz mi Łaskawco -
                    dlaczego zdecydowali się postawić dziewczynę z ewidentnymi sfałszowanymi
                    papierami przed komisję i zawlec przed oblicza mediów?
                    Z wrodzonej głupoty czy w określonym celu?
                    Tak robi były wiceminister resortu spraw wewnętrznych i były szef Urzędu
                    Ochrony Państwa?
                    Jaka tu hipokryzja z mojej strony - w pytaniu, w logicznym myśleniu?
                    To nie ja twierdzę, ..że trop był prawdopodobnie fałszywy i tyle", ale
                    niestety - Ty.
                    I kto tu jest hipokrytą?
                    • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 01:22
                      -Cimoszewicz to zapewne prawicowiec ? Prezydent powinien reprezentować naród i
                      państo bez podziału na partie itp. Prezydent Cimoszewicz reprezentowałby
                      ewidentnie interesy SLD, tak usilnie go popierają bo to ostatnia deska ratunku
                      dla nich, ostatnia gwarancja ograniczonej nietykalności. Popierając
                      Cimoszewicza, wybacz ale automatycznie popierasz SLD, nie widzisz tego? to jest
                      oczywiste dla większości społeczeństwa, więc mówienie o tym, że nie
                      sympatyzujesz z SLD odbieram jako hipokryzję. Kryształowy , apolityczny Cimoszka ;)
                      - no jasne, czy któryś z nich pomylił sie 4 razy ? Jeśli rzeczywiście Tusk nie
                      złożył oświadczenia to trzeba go z tego rozliczyć, napisz do odpowiednich
                      organów,powołajmy komisję :)
                      -"...Zadałem Ci pytanie - skoro obaj są równi wobec prawa a na Cimoszewicza walą
                      się z tego powodu gromy, z Tobą włącznie - to dlaczego mam uwazać, ża Tusk nie
                      > złamał prawa a Cimoszewicz złamał? " - a odwrotnie możesz ?
                      - a ja twierdzę ? w świetle ostatnich faktów tak to wygląda, natomiast mój
                      drogi kolego, nigdy nie twierdziłęm że zeznania Jaruckiej sa wiarygodne ale
                      daleki jestem od tego aby sądzić, że jest to prowokacja ex służb specjalnych czy
                      Boże broń PO. Członek komisji ma za zadanie poszukiwać prawdę, pojawiły się
                      wątpliwości należy je zbadać. Nie czepiasz się Giertycha który najbardziej
                      szumi, tylko Miodowicza pewnie tylko dlatego, że należy do PO. Poza tym, nie
                      wiemy nadal jakie relacje były między panią Jarucką i Cimoszką :) a to może
                      rzucić nowe światło na cała aferę.

tak poza tematem, popieram Donalda Tuska z kilku powodów, poza tym, że program
                      gospodarczy jego partii mi pasuje, to pasuje mi jeszcze jego styl prowadzenia
                      kampanii, imponuje to co robi dla Kaszub.Jeszcze jeden powód to to że 5-6 lat
                      temu poznałem go osobiście i od razu zyskał moją sympatię a uważam, że znam się
                      dobrze na ludziach i często szybko mogę wyrobić sobie właściwą ocenę danej
                      osoby, więc jestem przekonany, że i tym razem sie nie pomylę.
                      • Gość: K.F. Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 17:55
                        Obawiam się, że dyskusja z Tobą Neobiektywny mija się z celem, bo rozmawiamy
                        dwoma różnymi językami i na róznych poziomach - a taka dyskusja, na jakikolwiek
                        temat - jest bez sensu.
                        Ty w dyskusjach np. używasz przypuszczeń - np. Cimoszewicz reprezentowałby - a
                        skąd o tym wiesz? Rozmawiałeś z tym człowiekiem na ten temat? Zakałdasz a
                        priori sytuuacje, ktore ewentualnie mogą anstąić nie majac ku temu nawet
                        żadnych pzresłanej, bądź pzresłanki amsz, ale falszywe, bez dowodów.
                        Z uporem maniaka wmawiasz mi, że popierając Cimoszewicza popieram SLD.
                        Nie zdając sobie sprawy - że prezydentura - nie przekłada się w naszym państwie
                        na układ polityczny.
                        Prezydent może mieć takie czy inne sympatie - ale na zewnątrz reprezentuje
                        państwo, a nie partię. Tłumaczyłem Ci,że takie zależności występują w
                        przypadku premiera i rządu. A ty swoje..
                        Więc jak mam z Tobą rozmwiać, skoro chcesz być madrzejszy od konstytucji RP?
                        Albo ta nasza dyskuje jest na jakimś określonym poziomie, nb. opartym na
                        wiedzy - albo dajmy sobie spokój.
                        I jeszcze jedno - jeśli większość społeczeństwa ma podobne opinie do Twoich -
                        wcale nie oznacza, że ma rację. 97 polskiego społeczeństwa ma problemy że
                        zrozumieniem prostych tekstów.
                        To tak na marginesie, to badania OECD.Kilkukrotne, gdybyś miał obiekcje.
                        I znowu brak z Twojej strony odpowiedzi na moje jednoznacznie postawione
                        pytania - ale jakieś zagmatwane wypowiedzi typu, dlaczego nie interesuje się
                        np. Giertychem.
                        Przypominam - rozmawiamy o Platformie Obywatelskiej, Cimoszewiczu i aferze z z
                        sfalszowanymi dokumemtami na jego temat - a nie LPR i Giertychu.
                        Więc trzymaj się tematu, jeśli mamy rozmawiać.
                        Piszesz mi: Nie czepiasz się Giertycha który najbardziej
                        szumi, tylko Miodowicza pewnie tylko dlatego, że należy do PO.
                        Przepraszam - jesteś głupi, czy tylko udajesz?
                        To Giertych przyprowadził Jarucką przed Komisję? Czy płk.Miodowicz z PO?
                        To Giertych latał do mediów ze sfalszowanym dokumentem w garsći, rzekomo
                        upoważniającym Jarucka do podmiany oświadczeń Cimoszewicza - czy płk. Miodowicz
                        z PO?
                        To Giertycha wzywała prokuratura na przesłuchania z powodu Jaruckiej czy płk.
                        Miodowicza z PO?
                        Człowieku - nie rób idiotów z ludzi...I nie odwracaj kota ogonem.
                        Mnie nie interesuje Twoja znajomość z Tuskiem. To wyłącznie Twoja prywatna
                        sprawa. Tak samo to, ze ponoć znasz sie dobrze na ludziach. WWybacz, ale to nie
                        ejst dla mnie wystarczajaca rekomendacja dla p. Tuska.
                        Ja natomiast doskonale znam np. rynek wydawniczy, wiem jak wydaje się książki w
                        Polsce, jakie mogą być honoraria i na tym tle działania Tuska i wydawnictwa
                        Millenium Media - są co najmniej dziwne.
                        Może skoro go tak dobrze znasz - powiedz mi z jakiego tytułu jego honoraria
                        wielokrotnie przewyższają wszelkie normy w tym zakresie - a efekty pracy za te
                        niebotyczne pieniądze nie odbiegają od standardów innych autorów piszących
                        podobne teksty, albo są zgoła niższego lotu? Umiesz wytłumaczyć tę ciekawostkę
                        autorsko-finansową? Czy to jest właśnie to - co Ci tak imponuje u tego Kaszuba?
                        Bo jeśli obiektywnie patrzać się na to zjawisko z punktu ekonomicznego - to
                        włos staje z przerażenia na głowie!
                        Natomiast jeśli chodzi o program gospodarczy PO - to ja takiego na oczy nie
                        widziałem, choć dość staranie czytam materiały programowe tej partii.
                        Może mi wyjaśnisz - gdzie go można znaleźć, bym mógł się do niego odnieść potem
                        w dyskusjach?
                        Reasumując - p. Tusk mego głosu wyborczego na pewno nie otrzyma.
                        I nie tylko z wyżej przytoczonych epizodów - ale dlatego, że jest politycznym
                        dyletantem na politycznej scenie Europy.
                        A jego wyjazd na Białoruś tylko to potwierdził. Przez ten idiotyczny pomysł
                        Tuska paru Białorusinów polskiego, czy też Polaków mieszkających w Białorusi -
                        pochodzenia trafiło do białoruskich więzień.
                        U Tuska jego partyjność i kampania wyborcza wzięła górę nad racjonalnym
                        myśleniem polską racją stanu.
                        Takiego numeru nie odwinąłby żaden normalny prezydent w żadnym normalnym kraju.
                        W mojej opinii - Donald Tusk - nie dorósł po prostu do urzędu prezydenckiego w
                        RP.
                        Nie piszę, jak Ty w odniesieniu do Cimoszewicza - co bybyło gdyby i nie snuję
                        przypuszczeń - ale operuję faktami. Bez komentarzy i sugestii. Nie sprzed lat -
                        ale z chwil obecnych, tu i teraz.
                        Było określone polityczne działanie Tuska - są tego określone efekty. Niewinni
                        ludzie z tego powodu doznali krzywdy, bo Donald Tusk, pretendent do fotela po
                        Kwaśniewskim - nie potrafił przewidzieć politycznych skutków swojej politycznej
                        wizyty w Białorusi.
                        I to właśnie daje świadectwo o człowieku, a nie "gdybanie".
                        • ja_aska felek. 04.09.05, 18:02
                          amen. madrego miło poczytać.
                        • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 21:04
                          "..Prezydent może mieć takie czy inne sympatie - ale na zewnątrz reprezentuje
                          państwo, a nie partię. Tłumaczyłem Ci,że takie zależności występują w
                          przypadku premiera i rządu..." Jasne :) niestety rzeczywistość raczej dotychczas
                          była inna :) K.F daleko mi do Twojej wiedzy o konstytucji i życiu na szczęście
                          daleko mi również do patrzenia na polską lewicę przez różowe okulary. Jak
                          piszesz dyskusja ze mną jest bezcelowa. Skończmy więc,mam i tak wyrobione zdanie
                          na Twój temat. Nie podejmuje rękawicy, wygrałeś ( wygrałaś ), głosuj na
                          krystalicznego, pięknego Włodzia. Chylę czoła, moje argumenty są marne a umysł
                          nie tęgi. Pozdrawiam
                          • kurde.felek Re: Fakty są takie 04.09.05, 22:40
                            Szkoda, ze poza sarkazmem na nic więcej Cię nie stać.
                            Twoje zdanie na temat moich poglądów nie ciekawi mniew zupełnosci, nie jest mi
                            do niczego potrzebne.
                            Jak na narazie nasz kraj, mój i Twój, daje nam wolność wyboru, w tym
                            prezydenta RP.
                            Przestrzagając zasad demokracji i konstytucji - nie komentuję, w odróżnieniu od
                            Ciebie - niczyich wyborów w tej materii.
                            Twój głos na Tuska - to Twoja suwerenna decyzja, nic mi do niej.
                            Tak jak Tobie - do tego czy będę głosować na "krystalicznego, pięknego
                            Włodzia", czy nie.
                            Mogę Cię jedynie zapewnić - że przy wyborze kierować się będę kompetencjami
                            kandydata i jego przydatnością dla polskiej racji stanu. Niczym innym. Na pewno
                            nie urodą.
                            Chyba wybory prezydenckie mylisz z konkursem Mister Universum.
                            A propos - masz kompleks męskich wdzięów, że tak wytykasz Cimoszewiczowi jego
                            urodę?!
                            Acha, jeszcze jedno:
                            na polską lewicę nie patrzę przez różowe okulary i jak mi się wydaje,a raczej
                            jestem pewien - doskonale o tym wiesz.
                            • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:51
                              hehe :)kompleksy to raczej twoja specjalnosc :) ja akurat nie narzekam na brak
                              powodzenia u plci przeciwnej. Co do Wlodzia ,Ty sie chyba we Wlodziu
                              najwyrazniej zabujales (-las?) :)
                              • kurde.felek Re: Fakty są takie 04.09.05, 22:53
                                Odbija Ci Siwek doszczętnie!
                                • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:56
                                  siwek ?
                                  • kurde.felek Re: Fakty są takie 04.09.05, 23:00
                                    Nie podona się Siwek, to moze - Rudy?
                                    • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:02
                                      a moze feler nie felek ? :)
                                      • kurde.felek Re: Fakty są takie 04.09.05, 23:06
                                        O, a propos tego felera - to jakie ja mam kompleksy, bo - ja nie wiem.
                                        Nie czuję sie człowiekiem zakomplesiałym. Te kompleksy to mam mieć wobec kogo?
                                        • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:13
                                          no chol....a, jak nie wiesz to psychoanalityka sie udaj :) Grunt do dobre
                                          samopoczucie i wiara we wlasna wartosc :)
                                          • kurde.felek Re: Fakty są takie 04.09.05, 23:22
                                            Po cholerę mi psychoanalityk?
                                            Ma mi wmówić, że mam kompleksy? Ale wobec kogo i czego?
                                            Nie masz innych zmartwień - od analizowania moich kompleksów, ktorych ja nawet
                                            nie znam?
                                            Dziwny z Ciebie człowiek...
                            • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:52
                              a poza tym, jaka k.. urode?, to byl sarkazm wlasnie :)
                              • kurde.felek Re: Fakty są takie 04.09.05, 22:54
                                Fakt, ty masz te 180 cm wzrostu, a on nie
                                • Gość: nieobiektywny Re: Fakty są takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:57
                                  nawet 190 :)
            • Gość: sven no wlasnie , fakty sa takie.... IP: *.cm-upc.chello.se 03.09.05, 16:17
              tylko ten co stoi z boku , moze w pelni wypowiedziec sie obiektywnie. jam jest
              taki. nie jestem zwolennikiem absolutnie ,zadnej opcji (wizji)Polski ,zapodanej
              w swych klamliwych programach, przez pozal sie BOZE kandydatow na "pierwszego".
              nikogo z tych chloptasi nie daze specjalna sympatia , bo za co ?coz wielkiego
              uczynili "aby polska rosla w sile , a ludzia zylo sie dostatnio "(komuszki
              pamietacie te haslo? )irytuje mnie tylko beton niektorych forumowiczow.
              tlumaczyc ich moze tylko mlody wiek i brak znajomosci "tamtych " czasow. nie
              moga pamietac wlodzia cimoszki , podazajacego dzielnie sladami swojego
              imiennika,w chwilach swietnosci przodujacej i jedynej.moze tez tych
              twardoglowych tlumaczyc fakt ,iz "aparat" narobil im takiego metliku w glowach
              ze nie moga sobie z ta kolomyja poradzic do dzisiaj.zal tylko iz mazowieckiemu
              raczka nie uschla .ta ktora podniosl w radosnym gescie zwyciestwa(viktori).
        • blackexit tylko fakty 03.09.05, 19:27
          suche fakty sa takie:

1. jaruckiej pismo bylo sfalszowane
          2. cimoszka zatail w swoich oswiadczeniach posiadane akcje
          3. cimoszka zasiadal do kwietnia w radzie nadzoreczej bgm lamiac ustawe antykorupcyjna. bedac juz kilka miesiecy ministrem
          4. sklamal przed komisja sledcza mowiac ze zasiadal max 3 dni.
          pozdrawiam black
          • dyrgosia Re: tylko fakty 03.09.05, 20:02
            blackexit napisał:

> suche fakty sa takie:
            >
            > 1. jaruckiej pismo bylo sfalszowane

... a jednak, myślałam,że znajdziesz inne wyjasnienie

> 2. cimoszka zatail w swoich oswiadczeniach posiadane akcje

jak większość innych posłów, w tym z prawicy...

> 3. cimoszka zasiadal do kwietnia w radzie nadzoreczej bgm lamiac ustawe
            antykor
            > upcyjna. bedac juz kilka miesiecy ministrem

złożenie rezygnacji, a formalne odwołanie to dwie różne sprawy, liczy się kiedy
            złożył rezygnację...

> 4. sklamal przed komisja sledcza mowiac ze zasiadal max 3 dni.

i znow strzał w powietrze, nie skłamał. poniewaz złożyl rezygnację, a więc nie
            zasiadał, co innego data przyjecia formalnie rezygnacji...

> pozdrawiam black

a zając dalej bez czapeczki...
            • blackexit Re: tylko fakty 03.09.05, 20:07
              dyrgosia napisała:

> blackexit napisał:
              >
              > > suche fakty sa takie:
              > >
              > > 1. jaruckiej pismo bylo sfalszowane
              >
              > ... a jednak, myślałam,że znajdziesz inne wyjasnienie
              >
              > > 2. cimoszka zatail w swoich oswiadczeniach posiadane akcje
              >
              > jak większość innych posłów, w tym z prawicy...

1. nie nie jak wiekszosc nie sadze bys pod katem akcji sprawdzila 460 oswiadczen. 2. jesli nawet wiekszosc to w niczym nie umniejsza to klamstwa cimoszki

>
              > > 3. cimoszka zasiadal do kwietnia w radzie nadzoreczej bgm lamiac ustawe
              > antykor
              > > upcyjna. bedac juz kilka miesiecy ministrem
              >
              > złożenie rezygnacji, a formalne odwołanie to dwie różne sprawy, liczy się kiedy
              >
              > złożył rezygnację...

kiedy zlozyl rezygnacje? tu juz na naszym terenie byl jakis koles chyba z urzedu pracy tez sld oczywiscie zaczal jakies przynosic na drukarce ksera ze juz nie zasiadal albo ten policjan co wypisal sie ze sluzby sam dzien wczesniej jak na sluzbie przejechal dziecko.

>
              > > 4. sklamal przed komisja sledcza mowiac ze zasiadal max 3 dni.
              >
              > i znow strzał w powietrze, nie skłamał. poniewaz złożyl rezygnację, a więc nie
              > zasiadał, co innego data przyjecia formalnie rezygnacji...

no widzisz robis zmentna wode klmastw i niedomowien taka ktora sld lubi najbardziej. nie zasiadl twoim zdanime chociaz cimoszka sam pisal ze zasiadal. fikolki to sa dosc obrzydliwe. pozdrawiam black
              • piotr33k2 Re: tylko fakty 04.09.05, 16:49
                jedyne realne i prawdziwe zarzuty wobec cimosdzewicz to to że nie zapłacił
                podatku od tych operacji akcjami na rzec swoich dzieci ,taka jest prawda a
                reszta to wymysły i zła wola przeciwników politycznych czujacych zagroznie
                oraz chamska prowokacja i niewłaściwa interpretacja różnych faktów i zdarzeń.
                • Gość: sven Re: tylko fakty IP: *.cm-upc.chello.se 04.09.05, 17:24
                  ja wiem, czy mozna (twoim pietrek wzorem )nazwac to jedynymi zarzutami. to sa
                  powazne wykroczenia.sprawy podatkowe , w niektorych panstwach ,scigane sa z
                  najwyzszych paragrafow.inna sprawa jest wciaganie w swoje brudy wlasne
                  dzieci.glosuj sobie na komuszka , ale nie wmawiaj innym ze to
                  taki "czyscioszek ". " nieznajomosc prawa nie jest zadnym tlumaczeniem", tak
                  by uslyszal przecietny kowalski ,gdyby pomylil sie z jakas drobnostka
                  podatkowa .pozniej by tylko zabral swoje torby (ten kowalski ) i" poszedl z
                  torbami" pobity ponad miare dotkliwa kara ,zadana przez fiskusa.
                  • ja_aska Re: tylko fakty 04.09.05, 17:34
                    sven u nas w Polske niezłożenie oświadczenia jest przestępstwem.
                    • piotr33k2 Re: tylko fakty 04.09.05, 17:39
                      nie mówię ze to świetoszek ,nie mówię też że nalezy na niego głosować ,mówie
                      tylko że ta cała wymyslona wrzawa to pic na wode fotomontaż a cimoszewicz
                      wcale nie jest gorszy od tuska pod wzgledem merytorycznym a ich ewentualne
                      prezydentury niczym specjalnym by sie nie rózniły ,bo juz inne z kaczorem na
                      czele różniły by sie znacznie na minus oczywiście.
                      • Gość: sven Re: tylko fakty IP: *.cm-upc.chello.se 04.09.05, 22:45
                        czyli dochodzimy do wniosku ze polsce znow grozi spowolnienie.jakby nie
                        patrzec , to wybor miedzy zlem , a wiekszym ....zlem takowym spowolnieniem
                        bedzie . ze tez w prawie 40 milionowym kraju nie ma prawdziwego
                        kandydata.kampania wyborcza , nie polega na przyblizeniu wyborcy
                        programu.wygrywa ten ktory lepiej klamie.z kampani robi sie show ,ludzie
                        wybieraja przystojniejszego ,nikt nie zna swojego" przewodnika "z
                        przeszlosci,bo ponoc to nie wazne.a mali sie emocjonuja i wymandrzaja, myslac
                        ze maja wplyw na te farse.oczywiscie ze wyborow dzis sie nie falszuje,ale dobor
                        kandydatow i inne triki socjotechniki tworza majstersztyk z tej wielkiej i
                        kosztownej farsy.zabawa trwa.
          • Gość: Antybaron Re: tylko fakty IP: 217.153.6.* 06.09.05, 14:28
            ad 1/oczywiste i o tym widziała cała tzw komisja "przesmieszna"

ad2/ sprzedał kilka dni po zamknieciu roku,co jest uchybieniem,a nie zatajeniem

ad 3/ społka była w trakcie likwidacji i nie pobierał wynagrodzenia wiec i
            czlonek RN był w trakcie likwidacji

ad 4/ a/ komisja ma zajmowac sie sprawami Modrzejewskiego i ewent naduzyć przy
            Orlenie- np daleczegow prawdziwej Radzie Nadzorczej Orlenu zasiadali nic nie
            wiedzący "gó..arze" synowie i córki baronów AWS typu Kasza, Grześkowiak itp

b/ traktowanie tej spólki jako synekury za AWS było i na zawsze pozostanie
            skandalem

c/ po latach to i blackexit może mieć blackhole co do spółki w trakcie
            likwidacji (czyli takiej przy której moze przez KILKA DNI cos się działo)
        • Gość: wyborca Re: Fakty są takie IP: *.asternet.pl 05.09.05, 22:10
          kurde.felek napisał:
          że w kampanii anty Cimoszewiczowej made in Platforma Obywatelska, biorą udział
          wysocy b. urzędnicy związani ze służbami specjalnymi z czasów premiera Buzka, z
          byłym wiceministrem i szefem UOP włącznie!!!

kurde.felek właśnie to pewnie miało tak wyglądać , żebyś tak pomyślał...

to że miodowicz będzie "latał" i wymachiwał fałszywkami jaruckiej, to KTOŚ
          przygotowujący tę akcję mógł przypuszczać,
          miodowicz i jarucka to tylko wykorzystane narzędzia w tej "grze"
          dobra prowokacja właśnie na tym polega.
          ja poza tym wysnułem tylko przypuszczenie, że może za tym stoi sztab
          Cimoszewicza, ale wcale tak nie musi być...

a tak na marginesie kurde.felek oglądałeś FAKTY I AKTY ???

• piotr33k2 Re: Fakty są oczywiste i jasne 06.09.05, 00:25
            no twierdzenie że za tą prowokacją(z jarucką) stoi sam cimoszewicz to juz jest
            jakaś totalna paranoja ,trzeba mieć niezłą fantazje i całkowite oderwanie od
            rzeczywistosci żeby taką absurdalną tezę założyć,taką logiką myslową można
            zawsze prosto wytłumaczyć najwiekszą wpadkę prowokatorów.
      • Gość: WYBORCA Re: poprostu: FAKTY I AKTY IP: 217.153.6.* 06.09.05, 14:41
        niestety zagrywki Miodowicza w stylu białoruskim albo nawet Macierewicza (co
        jeszcze gorsze)
    • piotr33k2 Re: sven 04.09.05, 17:42
      a z cimoszewicz to taki "komuch"jak z ciebie czy ze mnie i wielu innych
      milionów polaków.
      • ja_aska Re: sven 04.09.05, 17:51
        cały czas prawicowe i centroprawicowe gnioty wycierają sobie gębę ub i sb a
        sprawa jaruckiej jest ewidentnie prowokacją w stylu esbeckim. czym skorupka za
        młodu.....?
        • piotr33k2 Re: sven 04.09.05, 18:00
          wydaje mi sie że to byla prowokacja i inicjatywa raczej samego miodowicza i
          jego kolegi a nie całej centroprawicy( platformy),zawsze mówiłem że
          nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu a że tusk chowa głowę w piasek i nie
          zachowuje sie jak na mężczyznę z "zasadami" przystało to inna sprawa .
          • ja_aska Re: sven 04.09.05, 18:19
            moim zdaniem wskazuje to na jego znajomość sprawy od samego poczetku.
            • Gość: Alfred Re: Miodowicz zakałą PO (paru innych też) IP: 217.153.6.* 06.09.05, 14:23
              Ojciec Alfred (czy jeszcze żyje) pewno ze wstydu kolejny raz sie "pali"
              • Gość: Szczecinianin Re: Miodowicz zakałą PO (paru innych też) IP: *.internet.v.pl 06.09.05, 19:35
                ale Tus osiagnal skok w sondazach i reszta (przyzwoitosc w tym) im zwisa :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka