Dodaj do ulubionych

wypadek na Poznanskiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:10
I znowu ofiara smiertelna.
Ilu ludzi musi jeszcze zginac, by niektorzy kierowcy odzyskali rozum? :(((((
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 17:18
      odwróce pytanie...
      Ile osób musi jeszcze zginąc by ktos zrozumiał, ze tamta droga
      tak uczęszczana (drugi wyjazd ze Szczecina),
      musi ulec przebudowie na bezpieczniejsza!!!
      Brak pobocza chocby!!!
      przeciez to droga sprzed wielu lat!!!
      A jak by kto badania zrobił, to jedna z najruchliwszych!!

• jerryszn Re: wypadek na Poznanskiej 13.12.05, 17:31
        Poznańska jest do przebudowy, to postanowione, tylko kasy tyle nie ma. Ma być
        dużo poszerzona, ścieżka rowerowa itd. Na pierwszy ogień idą mosty bo są w
        opłakanym stanie.
        • Gość: tytan Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:50
          A może po prostu trzeba jeździć po Poznańskiej 70- 80 km/godz
          a nie pop...lać 140km/godz
          • Gość: andreas Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 18:02
            wiesz to tak tez mozna...
            Mozna kupować kaszanke... i wtedy nie trzeba pracować ciężko na szynke!

Mozna stworzyc ograniczenia liczby samochodów...
            w Japonii podobno samochody o wiekszej pojemnosci silnika rejestruja,
            jak przyniesie sie zaswiadczenie o miejscu do parkowania!

Zamiast policjantów... można nie łamac przepisów!
            Zamiast, zamiast...
            a moze zamiast to sie rozwijać!
            polepszać, unowoczesniać...
            albo zamiat tego wróćmy do wozów konnych...
            zdrowiej, ekologiczniej i bezpieczniej!

• Gość: kierowca Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:16
              Można ci tylko odpowiedzieć - GŁUPKU!!!
              Ale teraz są warunki właśnie takie i koniec. I trzeba jeździć tam 60/godz.
              Znamy tych debilków stwarzjących zagrożenie sobie (pół biedy) i i n n y m !!
              W takich sprawach piszą zawsze tak jak ty.
              • Gość: andreas Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 18:28
                skad wiesz jak ja jeżdże...
                ile lat masz prawko i ile miałes kolizji?
                ja mam 20 lat i żadnego wypadku, cos chcesz dodac ?!
                A jezdżę duzo!!

Trzeba gnac do przodu, a nie równac do wozów konnych!
                Zagrozenie stawarza nasilony ruch i drogi do tego nie przystosowane!

I moze lepiej zrobic ograniczenia w rejestrowaniu aut,
                proponuje zmniejszyc liczbe w Szczecinie i wydawać nastepny dowód rej.
                po wyrejestrowaniu jakiegoś...
                dobre rozwiazanie...
                obliczy sie do jakiej bezpiecznej przepustowosci sa przystosowane nasze drogi
                i juz... będzie po problemie!!!

Madry jestes do granic swojego módżku - tacy ograniczeni kierowcy sprawiaja
                niebezpieczeństwo na drodze!!!
                Własnie Ty jestes niebezpieczny!
                • Gość: andreas Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:04
                  i jeszcze dodam, iz nie jezdżę wolno...
                  nie bedę podawał ile i na ilu mnie złapali policjanci, by nie gorszyc!
                  Niektórzy oceniliby ze jeżdże agresywnie!!

Żadnego wypadku z mojej winy...
                  Były dwie stłuczki z winy innych, jak stałem na światłach!!!
                  Stałem!

Czyli nie od predkości zalezy!!!
                  Zależy od stanu auta, stanu drogi i wyobraźni kierowcy!!!
                  O auto dbam i zawsze zuzyte części wymieniam,
                  kontrola opon, amortyzatorów i całego podwozia oraz hamulców...
                  kazdy z tych elementów wpływa!!
                  Wniosek - zaostrzone badania techniczne!!!
                  Syan drogi - nie mam wpływu!
                  Wyobraźnia... trzeba mieć wyobraxnie, a nie ograniczone głowy!!
                  • Gość: kierowca II Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:35
                    Jesteś typowy, ćwierćinteligentny dupek może w niezłym samochodzie,
                    niekoniecznie za uczciwe pieniądze.
                    • Gość: andreas Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:44
                      samochód nie musi byc niezły,
                      powinno sie jedynie o niego dbać,
                      a szczególnie o elementy od których zalezy bezpieczeństwo!
                      Tu rola policji...
                      na drodze za stan auta powinni zabierac dowody rej.
                      i ostro karac za badania z przymrużeniem oka!!!
                      Byłoby mniej aut i byłoby bezpieczniej!

Miewałem rózne auta, zaczynałem od malucha!
                      I tez nie miałem wypadku!

Co do pieniedzy to Ty chyba nie masz uczciwie zadnych pieniedzy,
                      i ja to rozumiem - zycie postepuje uczciwie z Toba!
            • Gość: głowa Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:24
              Jak wypisujesz idiotyzmy o niczym to pal cie diabli,
              ale ty andreas po prostu jesteś idiotą!!!
              • great_cornholio Re: wypadek na Poznanskiej 13.12.05, 19:44
                ja tez jezdze szybko i zdecydowanie, zadnego wypadku, zednej kolizji, zero pnkt
                karnych przez blisko 15 lat, jezdzic trzeba umiec a jesli nie to proponuje
                MZK... a jesli jedziesz na poznanskiej to zjedz na prawo zebym mogl Cie
                bezpiecznie wyprzedzic i nie blokuj "strazniku predkosci" drogi bo w danym
                miejscu jest ograniczenie a Ty chcesz je wyegzekwowac... takim zachowaniem sam
                stwarzasz niebezpieczenstwo!!!

pzdr
                • shp80 Re: wypadek na Poznanskiej 13.12.05, 20:45
                  great_cornholio napisał:

>a jesli jedziesz na poznanskiej to zjedz na prawo zebym mogl Cie
                  > bezpiecznie wyprzedzic i nie blokuj "strazniku predkosci" drogi bo w danym
                  > miejscu jest ograniczenie a Ty chcesz je wyegzekwowac... takim zachowaniem sam
                  > stwarzasz niebezpieczenstwo!!!

Jednej rzeczy bardzo nie lubię. Nie osób, które łamią przepisy, ale debilów, którzy nie dość, że łamią przepisy, to mają jeszcze pretensje do innych uczestników, że ci poruszają się zgodnie z przepisami. Na Poznańskiej jest ograniczenie do 70km/h. Nie tak dawno zginął tam rowerzysta jadący poboczem, bo jakaś piz..a miała w nosie ograniczenie prędkości.. Chcesz łamać przepisy? Proszę bardzo, ale rób to tak, by nikt nie czuł się przez ciebie zagrożony..
                  Ja napewno nie zjadę samochodem na pobocze tylko dlatego, że ktoś ma cykora i boi się wyprzedzać drugim pasem. Pobocze służy do czego innego. A jak mi ktoś zacznie mrugać światłami lub trąbić, to nie omieszkam zadzwonić pod 112..

Pozdro
                  Tomek
              • Gość: ian Re: wypadek na Poznanskiej IP: 83.168.106.* 13.12.05, 19:52
                Piszesz,że jeździsz szybko,bezpiecznie i z wyobraźnią.Przechwalasz się swoim kozactwem i kunsztem.A ja Ci powiem żeś dupek.Może Tobie się udaje,ale zadajesz sobie czasami pytanie co dzieje się z kierowcą pozbawionym przez ciebie możliwości manewru ,wtedy gdy pędzisz w poczuciu wolności?Też długo i dużo jeżdżę i nie jeden raz byłem spychany,zmuszany do hamowania i wykonywania wielu różnych dziwnych manewrów, ratując przed wypadkiem siebie,normalnych uczestników ruchu,a także i tych głupków którym się coś wydaje...
                • Gość: andreas Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:11
                  ja niczym sie nie przechwalam,
                  pokazuje że nie tylko predkość jest kryterium niebezpiecznej jazdy!

W Niemczech sa trzy pasy i tylko Polacy jeżdża srodkowym,
                  a za to daja mandat!!
                  Tam jeździ sie prawym!!!
                  I to jest styl naszej jazdy!!!
                  Środkowym pasem albo lewym!!!
                  A w kodeksie jest napisane wyraźnie - prawostronny ruch, prawym pasem!!!

Nie mówie, zeby jeździc szybciej niz wskazuja znaki aczkolwiek znaki
                  sa ustawione na zmrozona i zasniezona droge i na letnią pusta!!!
                  Pisze, ze powinnismy domagac sie poprawy dróg,
                  szczególnie tych waznych z punlktu komunikacyjnego!

Nie powinnismy dac sie zagonic do rogu,
                  dac sobie wmówic, ze zamiast sprzatnac gó..,
                  wystarczy postawic karteczke Uwaga gó..!!!

Powinnismy polepszac jakośc swojego zycia,
                  a nie dac sobie wmówic, ze to nasza wina!
                  że wystarcza znaki uwaga dziura, uwaga 40., uwaga jedź inna droga!
                  Bo takie myslenie nas daleko nie zaprowadzi,
                  a napweno nie do Unii!!!

Myslenie o ograniczeniu jest ograniczonym!
                  Trzeba mysleć o polepszaniu, o bezpieczeństwie na drogach,
                  ale i rozwoju!
                  Wtedy unikniemy prostych zakretów smierci i innych!
                  Jak nie ma pieniedzy,
                  to moze ograniczmy administracje na która idzie 10 proc. budzetu miasta?
                  Moze nie marnujmy na kary milionów, moze 2 miliony poszły zmarnowane
                  w rury kanalizacyjne, które straciły swoje właściwości...
                  Może postarajmy sie o takich włodarzy miasta,
                  którzy zadbaja o nas mieszkańców...
                  a nie wmówia nam, ze jest jak jest i tak ma być!!!
                  I musimy sie przystosować!!

Tak byc nie musi, może byc lepiej...
                  ja w to uwierzyłem i nie narzekam!
                  Ci którzy dadza sobie wmówic,
                  zawsze będa tylko z daleka patrzyli na fajne bryki!!!
                  • Gość: Też kierowca Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:15
                    Uo rany!!. Czasem widuję tu ciebie dyskutującego, ale nie wiedziałem, żeś ty
                    taki durny.
                  • dyrgosia Re: wypadek na Poznanskiej 13.12.05, 20:30
                    adreas, pewnie Ty jesteś z tych kierowców, którzy uważają ,że trzeba szybko
                    ominąć naiwniaka, który zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych...
                  • Gość: demolek Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.system.szczecin.pl 13.12.05, 20:34
                    napisałeś andreass _W Niemczech sa trzy pasy i tylko Polacy jeżdża srodkowym,
                    a za to daja mandat!! Tam jeździ sie prawym!!!. Chyba nie wiesz co piszesz
                    akurat po tamtej stronie jestem dość częstym gościem i nie bynajmniej do
                    berlina i spowrotem.
                    i tu byś się zdziwił bardzo sporo niemiaszków zasówa środkowym lub prawym bo
                    jedzie 5 km szybciej od wyprzedzanego.na prawy żadko który zjeżdża bo tam tiry
                    a to się dzieje na trzypasmówkach gdzie predkość bezpieczną uważają za 130. A
                    jak jest na tych dwupasmowych? to ci powiem że sam czesto jestem zmuszony łamać
                    tam przepis zakazujący wyprzedzania z prawej.bo między tirami jest wolne a
                    wszyscy posówają sie lewym. TAM tez TAK myśla? jak ty?
                    Wiesz umiejętność jeżdzenia polega chyba na samokrytyce i ocenianiu swoich
                    umiejętności oraz warunków drogowych.
                    Zreszta do poznanskiej to tylko powiem że sam za bardzo się nie pcham wiecej
                    niz 80 km/h jezeli jedzie taki pośpieszny jak ty to wole zjechać mu z drogi o
                    ile są takie warunki. i nie dlatego że jestem z regóły kulturalnym kierowcą ale
                    dla własnego bezpieczeństwa i innych jadących w przeciwnym niż mój kierunek.
                    A poznańska tak wogóle to dostosowana jest do predkości jaką wskazują znaki +20
                    km pamiętaj o tym kiedy będiesz sie spieszył by wyprzedić kilka samochodów
                    [które notabene dogonią ciebie na najbliższym ze skrzyzowań z sygnalizacją].
                    • Gość: andreas nie rozumiem Was! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:15
                      jeszcze raz pozwole sobie zauwazyc....
                      20 lat bezkolizyjnej jazdy, aczkolwiek z wieloma mandatami za predkość!
                      BEZKOLIZYJNEJ!!!
                      Nawet drobnej stłuczki nie spowodowałem!!
                      Prosze którys z panów ostroznych tez ma takie wyniki?

Ja zjeżdzam na pobocze, jak ktos jedzie szybciej i nie patrze na licznik
                      czy aby nie jedzie szybciej niz przepisy pozwalaja!!

Ja wpuszczam kierowców z bocznych ulic czy z miejsc parkowania!

Po wyprzedzeniu zjeżdżam na prawy pas!

Kierunkowskaz wrzucam, gdy mam zamiar skrecic, a nie jak juz skrecam!

Wyprzedzam wtedy, kiedy mam pewnośc że nie spowoduje wypadku
                      lub nie spowoduje zagrozenia!

I wiecie co?
                      Jezdżę jak "głupi idiota"... Waszym zdaniem!
                      Prosze bardzo!

Nigdy nie dostałem mandatu za stworzenie niebezpiecznej sytuacji!

Przez całe 20 lat tylko raz potrąciłem psa!!!

Nawet zwierzaka nigdy nie trafiłem!

Wiecie zycze Wam takich kierowców na drodze jak ja!
                      Ja bym sobie takich zyczył!

I jeszcze jedno Poznanska, teraz jeżdżę mniej,
                      ale przez wiele lat była to moja głowna droga!!!
                      I nigdy nie miałem tam kolizji!

Piszesz o samokrytyce, a ja podaje same fakty!!!
                      Nie jakies oceny subiektywne!!
                      Fakty!!
                      • Gość: andreas Re: nie rozumiem Was! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:26
                        a taki atak na mnie, bo zamiast krzyczec o wolną jazde tam
                        powiedziałem, że trzeba tam zrobic bezpieczna drogę!!!
                        Żeby zrobic ciecia w administracji i marnotrawieniu pieniedzy...
                        Widac prawdopodobnie trafiłem na grupe urzedników UM w Szczecinie
                        bojacych sie o swoje posadki!!!
                        • Gość: andreas o proszę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:31
                          o prosze tu są pieniadze na przebudowe dróg!!!
                          W pensjach administracji i ich"pracy"...
                          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3065423.html
                        • Gość: ian Re: nie rozumiem Was! IP: 83.168.106.* 13.12.05, 22:00
                          Ależ proszę-też nigdy nie spowodowałem nawet stłuczki.Oczywiście ,zgadzam się z tobą,że nalezy stawać na głowie i egzekwować wszelkimi sposobami poprawianie stanu dróg,budowę nowych bezpiecznych, a nie byle jakich namiastek,jak chociażby szóstka, po staremu bezsensownie wciskana w siedliska ludzkie.Zgadzam się ,że marnotrawione są nasze ,podatników pieniądze, wyszarpywane bez wykonywania roboty,bądź za bylejakość opieczętowaną dziesiątkami ważnych pieczątek przez inspektorów,kierowników i dziadowskie komisje.Ale nie zmienia to faktu ,że po tym dziadostwie się poruszamy i tyle.
                      • Gość: obserwator Re: nie rozumiem Was! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:34
                        Tyle pozytywów a jesteś głupek.
                      • Gość: Szczecinianin Andreas jestem z Toba IP: *.internet.v.pl 13.12.05, 22:44
                        Andreas-jakbym czytal o sobie-choc moze "bije cie" o 8 lat

Przypominam tez o 1 mądrym znaku-oznaczeniu na jednej z autrostrad: Stress
                        Kills - jesli musisz/chcesz/potrafisz jedynie jezdzic wolno to jezdzisz PRAWYM
                        PASEM, ale od lewego to WARA

Nie oceniaj innych- z jakiego powodu chca lub musza sie spieszyc!!!
          • piotr33k2 Re: wypadek na Poznanskiej 14.12.05, 17:03
            Gość portalu: tytan napisał(a):

> A może po prostu trzeba jeździć po Poznańskiej 70- 80 km/godz
            > a nie pop...lać 140km/godz
            zgadza sie i dodam jescze moze trzeba nie wyprzedzać na drugiego co jest tam
            jak i ww. nadmierna szybkosć nagminne ,kierowcy poznańską taktują ja jakaś
            drogę krajową miedzy miastami a nie szose miejską .
      • Gość: Fix Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:47
        Przecież to jest Autostrada. A na autostradach można zaszaleć !
        • shp80 Re: wypadek na Poznanskiej 13.12.05, 23:10
          Gość portalu: Fix napisał(a):

> Przecież to jest Autostrada. A na autostradach można zaszaleć !

To nie jest autostrada, tylko zwykła, dwupasmowa szosa z wąskimi poboczami.
          Poboczami to ja sobie rowerem mogę jeździć, ale nie samochodem. Jako kierowca trzymam się zawsze prawego pasa, który i tak z reguły jest najszybszy (np. Gdańska)..

Pozdro
          Tomek
          • Gość: Fix Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:13
            wszędzie pisze, że autostrada, nawet na planie miasta, więc to jest autostrada.
            • Gość: K.F. Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:40
              Autostrada Poznańska - to nazwa ulicy w Szczecinie - a nie autostrady. Po prostu
              jakiś magistracki dupek tak wymyśłił a inni - zatwierdzili. Co nie zmienia faktu
              - to jest ulica, miejska ulica - a nie autostrada!
              • Gość: obsydianowy gargul Re: wypadek na Poznanskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 08:28
                No właśnie. Proponuję się przyjrzeć tabliczkom.
                Ta droga się nazywa "ul. Autostrada Poznańska" i ma tyle samego z autostradą, co
                ul. Henryka Pobożnego z naszym czcigodnym królem.
                "Autostrada" stanowi człon nazwy i tyle.
    • Gość: andreas To smieszne, a nawet straszne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:57
      Miasto próbujace byc stolica województwa, pragnące przyciagac inwestorów
      ma dwie nitki wyjazdowe...
      na jednej 3 pasmowej zrobiono zakret smierci,
      po czy zawężono ulice do 2 pasów!
      druga, to dwupasmowa, bez pobocza i bardzo niebezpieczna!!!

Bardzo smieszne!

Kazdy GPS prosze panstwa jak wskażecie powiedzmy Szklarska lub Karpacz
      pokaże droge najszybsza i najbezpieczniejszą...
      przez Niemcy!!!!
      Tak do granicy i autostrada i wracamy w nasze rejony przez Zgorzelec!!!
      Droga dłuższa, ale szybszai bezpieczniejsza!!

W takim miescie zyjemy!!!

Stawiajmy znaki, ograniczajmy i nie dziwmy sie,
      że nikt tu nie chce inwestować!!!

A w wolnych chwilach rozmawiajmy o Gontynce i basenach....
      • Gość: demolek Re: To smieszne, a nawet straszne! IP: *.system.szczecin.pl 15.12.05, 23:16
        w wielu miejscach znaki ograniczenia są ustawione dlatego że drogi w tym
        miejscu nie nadają się do jeżdżenia z prędkościami powyzej ich wartości.
        Spróbuj przed Świnoujsciem zjechac na pobocze aby puścić szybszego od siebie
        kierowce a wolno tam jechać 90 się nie da jest tak zaje*** nierówno; prawo
        jazdy to nie wszystko trzeba mić jeszcze głowę na karku. Czasami sie śmieje gdy
        wyprzedza mnie po prostu wariat który grzeje Poznańską 100 w bmw że w opcji
        wyposażenia nie było mózgu dla kierowcy lub była to opcja zbyt droga
        • Gość: andreas Re: To smieszne, a nawet straszne! IP: *.orange.pl 15.12.05, 23:29
          napiszę najpierw że juz nie jeżdże Poznańska 100.

A teraz pytanie czy jechałeś kiedyś bmw?
          W Twoim aucie brak pewnych rzeczy które ma tamto auto!

Auto mogące rozwijać duże predkości mają wszystkie inne elementy
          do tego przystosowane...
          dotyczy to zarówno całego układu hamulców, podwozia, nadwozia...
          Nie wiem czy wiesz, w najnowszym mercedesie nawet jak bedzie total ciemno,
          brak świateł to i tak kierowca zobaczy przeszkode na specjalnym monitorze,
          ba gdyby źle ocenił odległość komputer za niego wyhamuje!

Twoim autem przy prędkości 100 jest po prostu szał,
          wszystko drga, burczy, a silnik ma niesamowite wibracje,
          ba zjechanie na małe nierówności wywołuje niesamowite wibracje...
          w bmw predkość odczuwasz przy 180-200...
          nie zauwazysz tej prędkości jeżeli nie spojrzysz na licznik!

Także samo zahamowanie w Twoim pojedzie przy 100. to poslizg i takie tam!
          W bmw masz specjalne systemt, opony i zawieszenie, które nie stwarzaja
          przy tej prędkości problemów....

Inna optyka...
          aczkolwiek jest to jazda niebezpeczna i często te nowinki techniczne
          przy nieumiejetnym kierowniu sa bardzo niebezpieczne!

Wide Otylia przy 160 i narastającej predkosci walneła w drzewo i zyje!
          W Twoim aucie....
          • Gość: andreas Re: To smieszne, a nawet straszne! IP: *.orange.pl 15.12.05, 23:46
            pamietam jak pierwszy raz siadlem do bmw 7,
            bylem zszokowany przyspieszeniem, ale i sprawnym hamowaniem!
            Potem kolejny szok, zwrotność auta - zakrecał w miejscu!
            Niemiec wtedy mi powiedział, że zrobienie auta szybkiego które by nie mogło
            zahamować to byloby idiotyzmem.
            Takim samym jak zrobienie dużego mało zwrotnego...
            Te auta maja wszystkie, WSZYSTKIE elementy lepsze od nawet najwyzszej klasy
            popularnych aut!
            Teraz mam mercedesa, pierwszy raz, i to samo!
            Systemy ochrony, zwrotność, przyśpieszenie, widoczność...
            wszystko na najwyższym poziomie - ZA TO SIE PŁACI takie pieniadze!

Kierowca Lanosa czuje przy 100 zupełnie co inngo niż BMW!
            Zupełnie tez inne ma mozliwości zahamowania!!
          • Gość: ian Re: To smieszne, a nawet straszne! IP: 83.168.106.* 15.12.05, 23:58
            Wywiad z Adamem Pietrzakiem, specjalistą medycyny ratunkowej.
            mojeauto.pl/ 2005-12-15 09:57 ....ma: I na koniec, o czym powinniśmy pamiętać jadąc samochodem, by bezpiecznie dojechać do celu?
            A.P.: Kierowco, koleżanko czy kolego na drodze. To jest wojna!!! Tu giną codziennie ludzie, w straszny sposób!!! Żyj i pozwól przeżyć innym. Walcz o swoje, ale pomóż innym. Kierowcy ciężarówek, flotowcy z kratką, desperacko (często) starają się przetrwać żywioł polskiej drogi. Oni też już mogą być wyczerpani. Pozdrawiamy wszystkich samobójców polskich dróg "szybkiego ruchu"...
            • Gość: andreas Re: To smieszne, a nawet straszne! IP: *.orange.pl 16.12.05, 00:18
              oooo to właśnie.... spotkałem sie z kolegą i tak mi powiedział,
              Wiesz jak patrze na tych co gnają tymi autkami,
              tych akwizytorów i przedstawicieli... to strach mnie ogarnia!
              Ja juz nie jeżdżę szybko kopiłem sobie jeepa i mam ich gdzieś,
              ja juz sie nie musze nigdzie do pracy śpieszyć!!!!
              Tak samo ja... mam duże auto i bezpieczne!
              I też nie muszę nigdzie się śpieszyć!!!
              Moge bać sie tylko ciężarówek...

Kolega jeżdżacy bmw7, po zepchnieciu go do rowu tez kupił sobie jeepa,
              i powiedział, że teraz nie da sie zepchnąć do rowu!

• Gość: andreas tylko jeden procent IP: *.orange.pl 16.12.05, 00:20
              tylko 1 proc. polskich dróg spełnia unijne normy!!
              Tylko jeden procent!
              Dlatego GPS kieruje ze Szczecina do Karpacza przez Niemcy!!

• Gość: demolek Re: To smieszne, a nawet straszne! IP: *.system.szczecin.pl 16.12.05, 23:19
            > W Twoim aucie brak pewnych rzeczy które ma tamto auto!
            pewnie że brak ale nie w tych dodatkach ma się rzecz, nie posiadają te
            samochody mózgu i wyobrażni nie kupisz ich - proste a bez tych dwu rzeczy całe
            te duperele to jedno wielkie gów*** Otylia przeżył brat niestety nie!!!!! i co
            dały mu te duperele bajery [mówiac szczerze przydatne rzeczy]. Wytłumacz to
            Jemu i innym których nie uratowały elektroniczne dodatki zwiększajace
            bezpieczeństwo. Zawodowo jeżdżę rocznym dostawczym autem i predkosc 120
            przekraczam po drugiej stronie granicy i też nie wszędzie i nie w każdych
            warunkach.
            • Gość: andreas Re: To smieszne, a nawet straszne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:48
              masz racje, mózgu nie zastąpi nic...
              ale dzis wieczorem przymroziło po dziennej roztopie,
              auta tańczyły na ulicy...
              a ja mam nowe opony zimowe, systemy różne...
              i ani nie wpadałem w poslizg przy hamowaniu, ani przy ruszaniu...
              zatrzymywał sie dokładnie tak jak i gdzie chciałem!
              A inne auta tańczyły...
              wiec jednak to cos daje!
    • Gość: Łyżka dziegciu Re: wypadek na Poznanskiej IP: 212.160.165.* 14.12.05, 09:46
      Pieprzycie jak nakręceni ! Super kierowcy co im się zawsze spieszy bo muszą być
      na miejscu 5 minut wcześniej. Zgroza. Popatrzcie na miasto - zrealizowano
      jednak sporo inwestycji drogowych i chyba ślepy tego nie zauważa. Jest sporo do
      zrobienia i natychmiast się tego nie zrobi. A znaki nie są tylko do ozdoby albo
      dla frajerów bo jaśniepan się spieszy. Poza tym niech ludzie sobie wbiją do
      łbów, że pieszy jest elementem OBCYM na drodze bo samochód nie zatrzyma się w
      miejscu oraz to że pieszy widzi samochód(jadący na światłach) nie oznacza że
      kierowca widzi pieszego (który nie jest oświetlony i dodatkowo ma ciemne
      ubranie). Ilu ludzi posiada elementy odblaskowe na ubraniu??? Te zasady trzeba
      sobie zakodować jak widać dla własnego dobra - bo cmentarze są pełne pieszych,
      którzy mieli rację.Dlatego uczestnicy ruchu tj. piesi i kierowcy powinni
      wykazać się szczególnie teraz w trudnych warunkach rozsądkiem i wyobraźnią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka