Dodaj do ulubionych

Szpital Wojskowy:(

08.01.06, 20:32
Moja kolezaka urodziła 5 dni temu slicza coreczke ,przez cc własnie w tym
szpitalu i jest tragedja :(Szpital absolunie nie przygotowany na problemy z
maleństwem :(Nie maja opowiedniego sprzętu :(Wie po porodzie okazła sie ze
dziecko ma za szybki oddech i szzeje prwdopodobnie ma wade serduszka i jakąs
infekce :(W szpitalu Wojskowym nie informowali may co jest grane :(W czoraj
wieczorem kiedy moja kolezanka poszła karmic okazłao sie ze bez jej wiedzy
dziecko przenosza do innego szpitala :(Kolezanka moja sie wsciekła i wcale
jej sie nie dziwie z dzieciatkiem problemy a oni nawet jej nie zamiezali
poinformowac ze dziecko przewoz wrrrr.Dopiero lakarka sie przyznała ze nie
maja odpowiedniego sprzetu .Kolezka po cesarce sie wypisła na własne rządanie
a dziecko przenieśli do szpitala na Unii :(A tam lekarze siejuz odpowiednio
zajma maleństwem (mamam taka nadzieje).Juz jest jeden minus nie mozna byc z
dzieckiem jak juz to na krześle nie stety moja koleżnka nie moze tam spedzic
nocy na krzesle bo jest po cc i jeszcze nie ma szów zdjętych.Ostrzegam
przyszłe mamy wybierajcie szpitale gdzie jest oddział odpowiednim zapleczem
medycznym ,moje kolezanki jeszcze w czasie ciazy bylo badane i bylo wszysko
dobrze niestety poporodzie 0okazła sie co innego :(
Pozdrawiam i bede wam pisac co i Jak z mała Arjerlką.
Gabi
Obserwuj wątek
    • cexes [...] 08.01.06, 22:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • 1stkasia Re: Szpital Wojskowy:( 09.01.06, 07:42
        Bo ja np słyszałam ze Zdroje maja njalepsze zaplecze medyczne jeslei chodzi o
        wczesniaki itp- weic jesli gabi cos pisala tez na zZdroje w tym wzgledzoe to
        nalezaloby ei zastawnowic dlaczego ona to robie. Mowie ze słysalam o zdrojach
        pozytywne opieni na temat ich kompetencji jesli chodzi o maluszki bo moja
        szwagierka tez jest w ciazy , ma lekarza prowadzacego z Unii i on osobiscie ja
        informowal ze gdyby tak wyszlo ze wczesniej zacznie rocdzic to nie Unia ani
        kolejowy czy na Piotra Skargii tylko Zdroje. pozdrawiam
        • gabi683 Re: Szpital Wojskowy:( 09.01.06, 08:23
          Jeśli chodzi o Zroje rodziłam tam syna i mam z tego szpitala nie najlepsze
          wspomnienia :(Jesli chodzi o pomorzany rodziłam tam dwa raze i dwa razy
          atmoswera super :)PIsze tylko o doświadczeniach swoich i otem czego sie
          dowiedziałm robiąc wywiad na temat szpitali.
          Szpitale dziecięce sa trzy ktore przyjmuja dzieci w nagłych wpadkach po
          porodzie :Unia Lubelka,Zdroje i Wojciecha .Pomorzany maja mały oddział dla
          dzieci urodzonych w tym szpitalu i tylko dla tych dzieci .Sprzęt maja
          nowiusieńki i śiwtnych specjalistów tak samo jak Unia ,co do Zdroji nie wim
          jakie maja zplecze medyczne.
          Jestem mama trzech urwisów i pisze tylko toco wiem z doswiadczenia:)
    • gabi683 [...] 09.01.06, 08:31
      • paris4 [...] 09.01.06, 08:54
        • domiska1 Re: cexes... 09.01.06, 11:45
          Zgadzam sie z toba paris4. A do gabi:skoro tak fajnie bylo tobie na pomorzanach
          to ja sie ciesze i szczerze ci gratuluje,bo ja mam calkiem inne odczucia co do
          tego szpitala,a jednak nie wystosowuje postow typu"tragedia na pomorzanach".Moje
          obie siostry lezaly tam na patologii i jakos nie maja dobrych wspomnien,a ja
          jako odwiedzajaca tez nie. Poza tym trafilam tam dwukrotnie "z ulicy" i
          zachwycona opieka, co prawda "chwilowa", nie jestem.Za to rodzilam dwa razy w
          wojskowym i jestem bardzo zadowolona(poza jednym lekarzem) z opieki,pobytu i
          bardzo przyjaznej atmosfery.I zeby nie bylo podejrzen,ja tam nie pracuje.
          P.s. Jednego czego zazdroszcze szpitalowi na pomorzanach to dr Rudnickiego.
          Pozdrawiam!
          • gabi683 Re: paris4:) 09.01.06, 13:36
            To jest tylko moje prywtne zdanie i nie musisz sie z tym zgadzać ,małam
            nadzieje ze sprawe sobie wyjaśniłyśmy .Ale jak widac nie a szkoda :(Rodziłas na
            Unii to Twoja sprawa Ja sie zdecydowłam na pomorzany kazda z nas miał wybór.Nie
            mowie ze inne szpitale są be tylko o tym co jest nie tak.:)Ludzie sa dorosli i
            moga sami zdecydowac o wyborze szpitala.Mam bardzo dobre wspomnie nia po
            pomorzanach rodizłm dwa razy i lezłam na patologii więc sa to tylko moje
            doswiadczenia.Nie mów prosze ze nie zgadzam sie z innymi poprostu mam inne
            zdanie ,czy nie natym polega polemika :)A moze powinnam wszystkim przytakiwac
            to było by dobrze :(Ja mam odczucie ze jak masz inne zdanie niz ogół to jestes
            be :(No trudno ludzi nie zmienie ani Ja dla wszyskich sie nie zmienie bo nie
            miało by to sęsu:)Więc chba wystrczyło by sie szanowac a nie wyciągać strae
            rzeczy :)
            Mimo wsztko Paris pozdrawiam Cię:)
            • aga305 a ja polecam wojskowy 10.01.06, 08:29
              Najgorsze jest to ze zle zdanie o danym szpitalu maja osoby ktore tam nie
              rodzily i nigdy nie byly. Niech na takie tematy wypowiadaja sie osoby ktore
              maja cos do powiedzenia z wlasnego doswiadczenia a nie ze slyszenia, a tobie
              gabi polecam filam "Polotka" moze z niego dowiesz sie ja mozna wyrobic sobie
              zdanie ze "slyszenia"
              • monika9990 Re: a ja polecam wojskowy 10.01.06, 09:40
                Ja rodziłam w zdrojach i w wojskowym. Jestem zadowolona z obu szpitali. Jak bym
                miała wrócić to wybieram Wojskowy. Podobała mi się atmosfera tam panująca. Fakt
                nie mają dobrego zaplecza noworodkowego, ale o tym byłam uprzedzona przez samego
                ordynatora. Ordynator ten również z tego powodu odradzał mi poród w swoim
                szpitalu. Miałam cukrzycę ciężarnych. Jednak się zdecydowałam i nie żałuję.
                Życzę trafnego wyboru.
                Za to co słyszałam o pomorzanach to inna bajka. Kobiety, które rodziły tam
                naturalnie, poród bez komplikacji są bardzo zadowolone. Ale niestety te, które
                nie mogą urodzić to już mniej. Długo przetrzymują, są nastawieni na naturalne
                porody, biją rekordy w długości porodów. Moje znajome z komplikacjami
                okołoporodowymi nie wracają tam. Może się to zmieniło. To tylko moje zdanie.
    • arabela27 Re: Szpital Wojskowy:( 10.01.06, 18:55
      hej ja równiez musze stwierdzić iż za kaazym razem jezeli słyszę opinię od Gabi
      zawsze jest negatywna( nie chodzi tylko o szpital) jesli chodzi zarówno o
      szpital w zdrojach jak i wojskowy to moje koleżanki były bardzo zadowolone i
      chwaliły sobie te szpitale-natomiast moja bratowa rodziła na pomorzanach i
      właśnie tam stwierdziła że jest tragedia-panie pielęgniarki i położne które
      traktują pacjentki jak wrogów, poproś o pomoc to powiedzą czy rodzina nie może
      pomóc(chodzi o kąpiel po cc) itd.
      • izaazi Re: Szpital Wojskowy:( 10.01.06, 23:08
        Zgadzam sie z Moniką 9990 ponieważ moja kuzynka rodziła na Pomorzanach 50
        godzin, a oni nawet nie brali pod uwage faktu ze dziecko moze być
        niedotlenione. 3 razy brali ją na porodówkę i trzy razy robili lewatywe. Troche
        nie miło to wspomina. Ja zdecydowałam sie na zdroje, raz ze mam blisko, dwa ze
        juz tam raz leżałam po poronieniu i opieka była ok. A wszedzie są ludzie i
        ludziska. Bede z meżem wiec bedzie to dla mnie duże oparcie.
        pozdrawiam was dziewczyny
        Mi zostało juz tylko dwa tygodnie :) troszeczke zaczynam sie juz denerwować:))
        Iza 38 tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka