xyz-xyz 03.02.06, 09:26 www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060203/MAIN/60203005 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Galoty Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:29 Dlaczego typowy Polak ? Dlaczego ubliżasz Polakom zakompleksiały bucu Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 09:32 > Dlaczego typowy Polak ? Bo taka jest prawda. > Dlaczego ubliżasz Polakom zakompleksiały bucu A tu masz przykład. Ty wyzywasz, a twój ziomal spowodował kolizję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:36 Takie zachowania zdarzają się w każdym kraju. Zdecydowanie częściej na przykład we Włoszech. Brutalni wyjątkowo potrafia być Niemcy. Dlaczego więc obrażasz Polaków ? Taka to prawda twierdzisz ? Czyli uznajesz uogólnienie do całego społeczęństwa na podstawie jednego , drugiego pojedynczego przypadku. Strasznie prosty człowiek z Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Typowy Polak. IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.06, 09:45 Galoty, daj przykład,że tacy są Niemcy. Włoch moze być przykładem dla Ciebie katolika, ja wolę wzorować się na Niemcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:25 H56. Nie wiem jak to zrobić. Takie przypadki jakie opisał xyz i wyciągnął antypolskie wnioski, w Niemczech po prostu widziałem sporo razy. Druga moja część życia to państwo Niemcy i je po prostu znam. No ale to Ciebie nie przekona. Nie to jednak jest istotne. Moja wypowiedż odnosiła sie do prymitywnego sposobu myślenia xyz polegającego na tym, że jak Napieralski parkował na miejscu dla inwalidów przezd Urzędem miejskim, to wszyscy Polacy są tak prymitywni jak Napieralski. Odpie%$^$$$ta się od takich dresiarskich uogólnień. Dla dresa każdy polityk to złodziej, którego da się skorumpować. To dresiarski sposób rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 11:40 H56. Nie wiem jak to zrobić. Takie przypadki jakie opisał xyz i wyciągnął > antypolskie wnioski, w Niemczech po prostu widziałem sporo razy. Druga moja > część życia to państwo Niemcy i je po prostu znam. No ale to Ciebie nie > przekona. Nie to jednak jest istotne. Moja wypowiedż odnosiła sie do > prymitywnego sposobu myślenia xyz polegającego na tym, że jak Napieralski > parkował na miejscu dla inwalidów przezd Urzędem miejskim, to wszyscy Polacy są > > tak prymitywni jak Napieralski. Zrobiłeś z tematu politykę? Twoja wola. Mi w to graj... Odpie%$^$$$ta się od takich dresiarskich uogólnień. Dla dresa każdy polityk to > złodziej, którego da się skorumpować. To dresiarski sposób rozumowania. Czyli wychodzi na to, że cały ten twój PiS to banda dresiarzy. Zgadzam się. Bez uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 09:50 Żyję w tym kraju od 33 lat. To nie jest pojedynczy przypadek. To norma. Pojedyncze są przypadki normalności. Co raz rzadsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:06 Galoty - na potwierdzenie tezy Xyz-ta są statystyki europejskie - Polska przoduje w wypadkach drogowych, liczba śmietlnych jest bardzo wysoka a główny powód, to nie bynajmniej - fatalne drogi - ale pijaństwo i brawura, czyli ewidentnie - głupota. Polaków rzecz jasna. Tu nawet św. Krzystpof nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:11 Możemy mówić o statystykach i wypadkach lub o wyjątkowej agresji na drogach. Odniosłem wrażenie , że xyz zaprezentował wyjątkowo agresywnego kierowcę i to uogólnił. Co do statystyk wypadków i nieszczęść drogowych to zasadniczą przyczyną jest stan dróg. Owszem brawura i głupota również. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 12:41 > Możemy mówić o statystykach i wypadkach lub o wyjątkowej agresji na drogach. > Odniosłem wrażenie , że xyz zaprezentował wyjątkowo agresywnego kierowcę i to > uogólnił. Zaprezentowałem typowego Polaka. A uogólniliśmy się sami. Co do statystyk wypadków i nieszczęść drogowych to zasadniczą przyczyną jest > stan dróg. Owszem brawura i głupota również. Wyłącznie brawura i głupota. Polega ona na nie dostosowaniu stylu jazdy do stanu dróg. Gdyby nie brawura i głupota, nawet na autostradach z kocich łbów nie byłoby wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:56 > Wyłącznie brawura i głupota. Zaprzeczasz statystykom, zdrowemu rozsądkowi i obserwacjom. Typowa dla Ciebie demagogia: > Gdyby nie brawura i głupota, nawet na autostradach z kocich łbów nie > byłoby wypadków. Gdyby ........ to nie byłoby na świecie wojen. Poza tym Polacy jeżdzą coraz lepiej. Na drogach miesza się styl włoski i niemiecki jazdy. Szczecinianie w stosunku do bardzie wschodnich kierowców z Polski to jeżdzą wogóle super dobrze i bezpiecznie. Przyczyną takiego złego stanu rzeczy jest również Policja, która najczęściej idzie na łatwiznę tzn radar i prędkość. Dalej jednak twierdzę, że w opisanym przypadku nie obaj ale ty uogólniłeś pojedynczego agresywnego chama z taxi to wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 14:26 > Zaprzeczasz statystykom, zdrowemu rozsądkowi i obserwacjom. > Typowa dla Ciebie demagogia: Cóż, może udawać kogo chcesz. Ale gdyby ludzi dostosowali jazdę do dróg, nie byłoby źle. Jest. Wiec sądzę, że to nie moja demagogia, tylko twoja sofistyka. Dalej jednak twierdzę, że w opisanym przypadku nie obaj ale ty uogólniłeś > pojedynczego agresywnego chama z taxi to wszystkich Polaków. Ów taxiarz, to niestety typowy przypadek, a nie odosobniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:51 Wszelcy fachowcy od bezpieczeństwa drogowego, i krajowi i zagraniczni, uważają jednak Kalesonku, ze przyczyna tego co jest na POLSKICH drogach są: pijaństwo kierowców i brawura. Czyli reasumując - głupota! Musże Cię zmarwić - stan dróg raczej nie wpływa na wypadkowść na drogach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:56 Hmmm.... K.F. Nieraz brałem sie tutaj z Tobą (delikatnie mówiąc) za bary. Ale teraz przyznaję Ci 100% racji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:08 KF napisał >Musże Cię zmarwić - stan dróg raczej nie wpływa na wypadkowść na drogach w >Polsce. Jeżeli takie też są Twoje wnioski w sprawie dywersyfikacji gazu to żełaju uspiechow zleceniodawcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:09 Hmmm.... kalesonku Nieraz brałem sie tutaj z Tobą (delikatnie mówiąc) za bary. Ale teraz przyznaję Ci 100% racji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:06 Czemu podszywasz się pod mój tekst? ( z 15.56) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:22 Pomyśl i przemyśl a być może wpadniesz na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akal Re: Typowy Polak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:51 Jak zachowałby się Żyd? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 09:55 Jak zachowałby się Żyd? Zrobiłby macę z katolickich niewiniątek... ja pie... gdzie ja żyję:(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akal Re: Typowy Polak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:31 Uspkój się, z mojej strony dyskusje już ci nie grożą. Myśle, że inni też opowinni cię omijać. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 10:51 Uspkój się, z mojej strony dyskusje już ci nie grożą. Dziękuję. Ta krótka chwila kontaktu z twoim intelektem była i tak nazbyt niemiła pod względem estetycznym. Myśle, że inni też opowinni cię omijać. Jeśli ci inni nie odbiegają od twojego poziomu, to im również z góry dziękuję. Nie odpowiadają mi antysemickie bżdżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Typowy Polak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:27 xyz napisał : > Dziękuję. Ta krótka chwila kontaktu z twoim intelektem była i tak nazbyt niemił > a > pod względem estetycznym. > Myśle, że inni też opowinni cię omijać. Sądzę, żę Ty xyz nie jesteś w stanie zrozumieć jego uwagi a Twoje prostactwo w rozumowaniu nie upowaznia Cię do podsumowywania jego intelektu tylko dlatego, że zbeształ Cię za Twoją wypowiedż . Zresztą miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Typowy Polak. 03.02.06, 11:44 Sądzę, żę Ty xyz nie jesteś w stanie zrozumieć jego uwagi . Jak by się zachował Żyd? Fakt, nie jestem a Twoje prostactwo w > rozumowaniu nie upowaznia Cię do podsumowywania jego intelektu tylko dlatego, > że zbeształ Cię za Twoją wypowiedż . Ciebie jednak, twoim zdaniem upoważnia. Zresztą miał rację. Cóż, skoro według ciebie, miał rację wybączając z siebie ten antysemicki bełkot, to twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: Typowy Polak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:42 Według mnie raczej typowa "złotówa"...miałam taki przypadek kiedyś ,ze złotówa zatrzymał sie przez skrzyżowaniem i podczas gdy było zielone swiatło dla naszego skretu najspokojniej w swiecie wysadzał pasezera i odliczał mu reszte , zatrąbiłam ze chce skrecic zgodnie z zielonym swiatłem a ten zaczął robic dziwne manewry mianowicie ruszał i hamował ot taki folklor Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska galoty 03.02.06, 18:25 intencje może i były oczywiste ale przykład bezsensowny. Odpowiedz Link Zgłoś
fulukri Re: galoty 03.02.06, 21:29 Najtańszy sposób naprawiania Państwa to uchwalenie nowej ustawy (albo jej zmiana)i przede wszystkim - ZAOSTRZENIE KAR !!! Coś się wali - zaostrzyć kary !! A czy Państwo poprzez swoje instytucje działa - to już mniejsza sprawa. Uzdrowienie instytucji państwa wymaga bowiem kilku lat a uchwalenie odpowiedniej ustawy 2-3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: galoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:33 Zgadzam się w tych kwestiach jednak ustawy też są niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś