Dodaj do ulubionych

Swarozyc - Radogost - Dadżbog.Rozszyfrowany !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.02, 23:13

Syn Swaroga , bog ognia domowego i ofiarnego. Na polabiu wykazywal cechy
boga wojennego , czesto utozsamiany z Radogostem.
Czczony przez Lutykow [Lucicow] wswiatyni w Radogoszczy , gdzie byla jego
wyrocznia [wrozby z ruchow konia].
W liscie do Henryka II Brunon Kwerfurtu wspomina o krwawych ofiarach
skladanych Swarozycowi z ludzi. W/g "Powiesci dorocznej" pochodzacej z
czasow panowania ksiecia Wlodzimierza , tak w jej czesi kijowskiej z 1039 r.
jak i nowogrodzkiej z 1050 r. nazwa Swarozyc wywodzi sie od "slowa pewnego
chrystolubca" a oznacza ogien czyli oddawanie boskiej czci ognowi.
Znany pod nazwa Radogosta nie tylko w Retrze , ale na calym Plabiu.
Na Ruso wystepuje tez pod nazwa Dadzboga.

Tak to Swarozycu drogi "rozebralismy" na czynniki pierwsze Twoje "pseudo"
internetowe.Wydaje sie , ze nie tylko poganizm tkwi jednak w Tobie a na
pewno po czesci w imieniu Swarozyc! I co Ty na to??!!
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Swarozyc - Radogost - Dadżbog.Rozszyfrowany ! 19.11.02, 23:16
      Gryfie ! czuje sie jakbys majtki ze mnie zdjal. i to na forum!
      Ja sie chyba ze wstydu spale...
      • Gość: Gryf Re: Swarozyc - Radogost - Dadżbog.Rozszyfrowany ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.02, 23:20
        Zapomnialem dodac , ze imie Swarozyc [ jako pseudo ] bardzo mi sie podoba.
        • swarozyc Re: Swarozyc - Radogost - Dadżbog.Rozszyfrowany ! 19.11.02, 23:26
          to co, nie zakladac tych majtek?
          • Gość: Ale... Re: Swarozyc - Radogost - Dadżbog.Rozszyfrowany ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 15:39
            ... żebyś nie zdejmował majtek =
            nazwę Cię
            Twarożek.

A może wolisz Twarożyc
            lub Twarożyć
            (ale tutaj -żyć nie pochodzi od 'życia')

:)))))))
            • swarozyc Re: Swarozyc - Radogost - Dadżbog.Rozszyfrowany ! 20.11.02, 18:15
              Co jest ci tak wesolo partykulo niewiadomego pochodzenia i rodzaju?!
              Nie tobie mialo byc wesolo tylko gryfinkowi, lecz On nie lubi widocznie
              dowcipow ponizej pasa...
              • Gość: Gryf Re: Swarozyc - Radogost - Dadżbog.Rozszyfrowany ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.02, 18:10
                Swarozyc czy Ty wiesz jak to sie stalo w naszym miescie , ze masz swoja ulice.
                Ulica Swarozyca nie pasuje [za bardzo] do okolicznych nazw.
                Przyznaj sie jak to zalatwiles!
                • swarozyc Re: Swarozyc - ! 22.11.02, 22:38
                  Bolszewicy u zarania dziejow Szczecina powojennego, chcieli mi sie troche
                  podlizac nadajac paru ulicom nazwy slowiansko-pomorskie;
                  np.Milczanska,Obotrycka,Racibora no i oczywiscie moja. Zal mi troche ze lezy w
                  meliniarskiej dzielnicy, ale i to sobie chwale, nie majac wielu wyznawcow i
                  zwolennikow. Nie wiem dlaczego uwazasz ze jestem w zlym towarzystwie? Parkowa-
                  przy parku, Kapitanska-dzielnica nad Odra, Jaromira, Zygmunta Starego. Fakt,
                  Zygmus mi troche podpadl; zamiast dobic hydre niemiecka, siedzial u Bony pod
                  pantoflem i chyba jej pomidory kroil w kuchni..
                  Komunisci spaprali nazwy ulic szczecinskich swoimi "swietymi"(nazwa
                  ul."Obroncow Stalingradu" wola o pomste do nieba!)ale i dzisiejszym
                  mieszkancom Szczecina nie mozna zarzucic brak dobrego smaku i
                  wyczucia...Jakies Hakeny i Ackermany...A propos nie widziales przypadkiem -
                  podpory tego forum- pieknej Stettiner? Brak mi jej obecnosci i czulego
                  glosu...
                  • stettiner Re: Swarozyc - ! 22.11.02, 22:49
                    Pytałeś o mnie? Myślałam nawet, że pogniewałeś się na mnie za moje
                    nieprawomyślne poglądy, ale chyba (mam nadzieję) byłam w błędzie.

Z tym Hakenem i Ackermanem to specjalnie mi dokuczasz? Ileż ja tu się napisałam
                    na forum w ich obronie... a ty w ten sposób...
                    • swarozyc Re: Stettiner 22.11.02, 23:08
                      Powiedzialem Ci juz kiedys: Nie moge sie gniewac na tak mila dziewczyne jak
                      Ty! Masz prawo do dowolnego pogladu i ja nie mam prawa miec co do tego jakis
                      obiekcji,jak rowniez ja mam prawo do wyrazania swoich opinii...

Ps myslalem ze cos odpiszesz po powrocie z nocnych szalenstw...
                      • stettiner Re: Stettiner 22.11.02, 23:10
                        Odpisałam przecież, jak tylko trochę doszłąm do siebie, czyli w czwartek
                        wieczorem. I myślałam, że właśnie tam trochę przesadziłam :)
                    • Gość: Gryf Re: Swarozyc & Stettinerka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.02, 23:10
                      No w koncu jestescie! Swarozyc kolego drogi!Teraz czas na Ciebie abys zaczal
                      watek nowy! Ale taki ktory porwie nas a nie o znienawidzonym przez Ciebie
                      klerze!
                      Swarozyc do boju!!!
                      • stettiner Re: Swarozyc & Stettinerka! 22.11.02, 23:14
                        Eee, ja myślę, że ten wątek jest niezły i całkiem jeszcze mało przestarzały.
                      • swarozyc Re: Gryf & Stettinerka! 22.11.02, 23:33
                        Zalozylem ,moim zdaniem ciekawy, watek "czerwono-czarni" ale Ty Stettinerze
                        nie zareagowalas mimo ze zachaczal o problematyke ktora poruszylismy na boczku.
                        gdybys podzielila sie nia, moze wiecej osob by zareagowalo, bo problem jest
                        szerszy i wielu mlodych ludzi nan cierpi,
                        A ty stary ramolu Gryfie!, do jezuickich szkol chodziles ze nie stac Cie bylo
                        na cos na wyzszym poziomie?

PS Stettiner, listu w czwartek nie dostalem zadnego. Podeslij mi go zebym
                        wiedzial na czym stoimy.
                        • stettiner Re: Gryf & Stettinerka! 22.11.02, 23:54
                          swarozyc napisała:

> Zalozylem ,moim zdaniem ciekawy, watek "czerwono-czarni" ale Ty Stettinerze
                          > nie zareagowalas mimo ze zachaczal o problematyke ktora poruszylismy na
                          boczku.
                          > gdybys podzielila sie nia, moze wiecej osob by zareagowalo, bo problem jest
                          > szerszy i wielu mlodych ludzi nan cierpi,

Och, to chyba dlatego że nic odpowiednio mądrego nie wymyśliłam. Zdecydowanie
                          nie jest to pole, po którym swobodnie się poruszam, szczególnie dotyczy to tej
                          części o chrześcijaństwie. Osobiście nie mam wrogiego stosunku do
                          chrześcijaństwa, co innego z instytucją kościoła katolickiego, za nim nie
                          przepadam. Tak czy inaczej, moim zdaniem nie przedstawiłeś jeszcze
                          przekonującego dowodu na zgubny i demoralizujący wpływ chrześcijaństwa na
                          charakter narodowy. Do mnie trzeba konkretniej, jakieś fakty, zwązki
                          przyczynowo-skutkowe, ogólniki do mnie nie przemawiają.

> PS Stettiner, listu w czwartek nie dostalem zadnego. Podeslij mi go zebym
                          > wiedzial na czym stoimy.

Głupi portal gazetowy. To może jednak lepiej napiszę od nowa :)

• swarozyc Re: Stettinerka! 23.11.02, 00:05
                            Poruszany problem to nie 2+2=4 ,to uklady rownan z wieloma niewiadomymi.
                            Nawet w twojej ukochanej ekonomi nie ma jednoznacznej odpowiedzi na wiele
                            pytan.
                            (wiesz co sie stalo 3lata temu z dwoma panami ktorym sie wydawalo ze znalezli
                            swietego grala, tj jakis wzor matematyczny na cos tam. dostali Nobla a rok
                            pozniej stracili pare mld $ na gieldzie cudzych pieniedzy emerytalnych)
                            Nad przyczyna upadku Polski glowilo sie tlumy uczonych i chyba kazdy myslacy
                            Polak.od 200 lat. Jednoznacznej odpowiedzi nie ma. I byc nie moze bo to
                            problematyka zlozona.
                            Cos Ci podrzuce do przeczytania.
                            • stettiner Re: Stettinerka! 23.11.02, 00:13
                              Nie oczekuję precyzyjnego matematycznego modelu, tylko argumentów- choćby
                              kilku. Czegoś więcej poza stwierdzeniem: katolicyzm (na przykład) jest winien,
                              ale również uzasadnienia dlaczego. I obawiam się, że będziesz musiał spróbować
                              to sklecić własymi słowami.
                              • swarozyc Re: Stettinerka! 23.11.02, 00:16
                                ze jestes wymagajaca kobieta, poczytuje Ci to jako zalete, ze jestes uparta i
                                nie chcesz sama czytac- to wada.(Choc przeciez duzo czytasz innych rzeczy!)
                                • stettiner Re: Stettinerka! 23.11.02, 00:18
                                  Przeczytałam. I nie znajduję w tych cytatach odpowiedzi na moje pytania. Albo
                                  za trudne, albo zbyt mętne, albo po prostu tych odpowiedzi tam nie ma.
                                  • swarozyc Re: Stettinerka! 23.11.02, 00:30
                                    Nie spiesz sie! jeszcze nie dalem Ci wlasciwych linkow. Jutro
                                    Gryfcio, Ty tez dostaniesz pare linkow. Do diabla Gryf! wiara narodowa to nie
                                    katolicyzm! judaizm, protestantyzm i prawoslawie mozna nazwac religiami
                                    narodowymi, bo glowa kosciola jest krol lub niezalezny arcybiskup.!
                                    Ty masz swego pana w Watykanie.

Spadam kochani do jutra!
                                    • stettiner Re: Stettinerka! 23.11.02, 21:18
                                      No i gdzie one, te linki? Nawet jestem ich ciekawa...
                                      • Gość: Gryf Re: Stettinerka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.02, 21:28
                                        stettiner napisała:

> No i gdzie one, te linki? Nawet jestem ich ciekawa...

No wlasnie gdzie?
                                        • stettiner Re: Stettinerka! 23.11.02, 21:49
                                          Może zapomniał?
                                          • swarozyc Re: Stettinerka! & Gryf 23.11.02, 22:37
                                            Jestem, jestem niebozeta. Beze mnie ani rusz!
                                            a nie mogliscie zalozyc jakiegos koleczka samoksztalcacego w czasie mojej
                                            nieobecnosci?
                                            zaraz cos wam podrzuce niecnoty!

Aby zrozumiec chrzescijanstwo(w tym i innych przeze mnie poruszanych
                                            przypadkach rozumianych jako katolicyzm. Protestantyzm to juz troche nie
                                            chrzescijanstwo)nalezy blizej sie przyjrzec dwom kluczowym do zrozumienia
                                            katolicyzmu pojeciom,- cierpienie i spowiedz. Cierpienie porusza Stachniuk i z
                                            nim zapoznajcie sie na wlasna reke. Spowiedz - tak jak ja ja widze - jest
                                            doskonalym zabiegiem psychotechnicznym powodujacym brak dyscypliny wewnetrznej
                                            katolikow, dychotomie miedzy propagowanymi wartosciami a de facto
                                            praktykowanymi(znana wsrod protestantow jako obluda jezuicka). spowiedz
                                            zapewnia katolikom komfort psychiczny "za darmo", nie zmuszajac katolika do
                                            codziennej walki ze soba i dazenia do zdobywania kolejnych "sprawnosci
                                            moralnych, ze sie posluze terminem harcerskim.Kiedy protestant uznal ze
                                            przegral w swych zmaganiach ze swoja slaboscia - popelnial samobojstwo,
                                            katolik szedl do spowiedzi. Ze tak jest zauwazyl i opisal jeden z "ojcow-
                                            zalozycieli" socjologii Emile Durkheim w swojej pracy o przyczynach samobojstw
                                            juz ponad 100 lat temu. (Kiedy religie mialy wiekszy wplyw na ludzi niz
                                            dzisiaj,roznice mialy swe odzwierciedlenie w statystykach krajow
                                            protestanckich i katolickich.)

A okreg kaliningradzki i tak powinien nalezec do Polski
                              • Gość: Gryf Re: Stettinerka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.02, 00:18
                                A po za tym jezeli piszesz o negatywach kleru to mozesz tez napisaqc o
                                pozytywach.Wiary narodowej [ok 95% Polakow to katolicy obrzadku rzymskiego]
                                sie nie opluwa.Czy Wiesz jak moze sie przydac w sytuacji kryzysowej dla narodu.
                                • swarozyc Re: Stettinerka! 23.11.02, 22:51
                                  Gość portalu: Gryf napisał:
                                  A po za tym jezeli piszesz o negatywach kleru to mozesz tez napisaqc o
                                  pozytywach.Wiary narodowej [ok 95% Polakow to katolicy obrzadku rzymskiego]
                                  sie nie opluwa.Czy Wiesz jak moze sie przydac w sytuacji kryzysowej dla narodu.
                                  **********'
                                  Permanentny kryzys trwa w Polsce od co najmniej 300 lat, Z POWODU
                                  SKATOLICZENIA POLAKOW.
                                  Zacznijcie od tego:

www.toporzel.gower.pl/teksty/wacyk2f.html
                                  • swarozyc Re: Stettinerka & Gryf 24.11.02, 21:03
                                    Dostaliscie linka i co? No comments?
                                    • Gość: Gryf Re: Stettinerka & Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.02, 21:36
                                      Wiesz Swarozyc staralem sie ale to takie ciezkie , betonowe wrecz.Moglbys cos
                                      bardziej lekkiego nam przedstawic "mlodzieniaszku" to aluzja do okreslenia
                                      mnie "stary ramolu".Ja caly czas podziwwiam Twoja lekkosc w sformulowaniu
                                      mysli i jakos nie pasuje ten anty-katolicyzm do Ciebie.Z mojego punktu
                                      widzenia wyglada to tak jakby Pan Bog odarowal Ciebie lekkoscia pisania oraz
                                      przyswajania wiedzy a "szatan" opetal antyklerykalizmem. W kazdym razie
                                      pozdrawiaM Ciebie laickim "Darz Bor"
                                      • swarozyc Re: Gryf 24.11.02, 22:18
                                        Dziekuje Ci Gryfie za komplement. Nie codziennie sie slyszy komplement od
                                        drugiego mezczyzny, wiec tym cenniejsze sa te niecodzienne.
                                        Moj antykatolicyzm nie jest dzielem szatana ale dlugich przemyslen co jest
                                        przyczyna naszego upadku i pogardy ktora wzbudzamy u innych.

Wacyk to tylko wprowadzenie do Stachniuka....
                                        ale moze to...

www.toporzel.gower.pl/teksty/baryckaf.html
                                    • stettiner Re: Stettinerka & Gryf 25.11.02, 21:35
                                      Powinieneś docenić fakt, że przez całość przebrnęłam... A dla mnie to wyjątkowo
                                      ciężka lektura, bo - jak widzę- tyczy się filozofii, która do mnie nie
                                      przemawia, mimo że z całym zapasem dobrych chęci próbowałam się w nią troche
                                      wgryźć i skończyło się porażką. Mnie to po prostu nudzi a w dodatku nie
                                      odróżniam dobrej filozofii od kiepskiej... Ale przeczytałąm całość i nie
                                      znalazłam tam odpowiedzi na swoje pytanie: w jaki sposób katolicyzm zniszczył
                                      Polaków. Wskazano tak wprawdzie na fakt postępującej degradacji państwa od
                                      czasów kontrreformacji, ale to zaledwie korelacja... a ja chciałąbym żebyś mnie
                                      przekonał że miał miejsce również jakiś związek przyczyno-skutkowy, że jedno
                                      wynikało z drugiego... Przykro mi, ale albo napiszesz sam, albo uznam sprawę za
                                      nierozstrzygniętą. W tym co napisałeś o spowiedzi widzę taki związek, więc nie
                                      wykręcaj się cytatami, bo i tak wrócimy do punktu wyjścia.

PS
                                      Drugi tekst okazał się za długi, a poza tym nie ma sensu żebym czytała do końca-
                                      po co przekonywać przekonanego. Idea że KK realizuje własne interesy przede
                                      wszystkim to dla mnie sprawa dośc oczywista.
                                      I nie nudź tym Kaliningradem....
                                      • swarozyc Re: Stettinerka 25.11.02, 21:49
                                        Ustosunkuje sie do twej prosby jutro a na razie doceniam twe poswiecenie.(?)
                                        to bylo tylko preludium do Stachniuka...
                                        wlasnie wczoraj bylo mi brak Ciebie i z Gryfem chcielismy przywolac twego
                                        ducha...
                                        Wedrowalas z Kolbergiem po kraju lub przynajmniej po Pomorzu, szukajac
                                        inspiracji..?
                                        • stettiner Re: Stettinerka 25.11.02, 22:05
                                          Miło, że o mnie pamiętacie... Właśnie czytałam co na mój temat
                                          nawypisywaliście :)))
                                          • swarozyc Re: Stettinerka 25.11.02, 22:15
                                            I co, potwierdzasz, czy jak zwykle zaprzeczasz?! I w ogole jak ja moge
                                            wnioskowac...
                                            • stettiner Re: Stettinerka 25.11.02, 22:21
                                              Ha! zrobię jak zwykle przewrotnie: częściowo potwierdzam. Przy czym tę część o
                                              stylu pisanie to mogę nawet potwierdzić w całości :) Ale porzuć już tę myśl o
                                              moich związkach z dziennikarstwem czy inną pisaniną... wymądrzam się tylko w
                                              wolnym czsie na forum i czasami w listach.
                                            • Gość: Gryf Re: Stettinerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.02, 22:21
                                              Z rumiencem na twarzy tez jestem ciekaw Twojej opini oraz ewentualnych
                                              sprostowan!
                                              • swarozyc Re: Stettinerka 25.11.02, 22:24
                                                Nie sprostowan lecz uzupelnien!
                                                • stettiner Re: Stettinerka 25.11.02, 22:38
                                                  swarozyc napisała:

> Nie sprostowan lecz uzupelnien!

Hm... nie wiem czy mogę cokolwiek dodać- obaj tak pięknie i ciekawie piszecie
                                                  że nie mam odwagi psuć zabawy :)))
                                                  • swarozyc Re: Stettinerka & Gryf 25.11.02, 22:45
                                                    ale ty to sie lubisz migac! Moze pokazalabys chlopcom choc kostke...
                                                  • stettiner Re: Stettinerka & Gryf 25.11.02, 22:54
                                                    "I do jasnej cholery, przestancie pisac "Swarozyc napisala"!"

A może tak sprawdź ustawienia bo chyba portal sam z siebie tego złośliwie nie
                                                    robi...
                                              • stettiner Re: Stettinerka 25.11.02, 22:27
                                                Gryfie! Ty tak pięknie (i na tyle niekonkretnie) napisałes że nawet nie będę
                                                próbowała niczemu zaprzeczać! :)
                                                • Gość: Gryf Re: Stettinerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.02, 22:42
                                                  Super - a co porabialas dnia wczorajszego , ze tak z lekka zapytam i nie
                                                  musisz nam wcale odpowiadac - jak chcesz.
                                                  • stettiner Re: Stettinerka 25.11.02, 22:50
                                                    Obawiałam się tego pytania, bo brzydka prawda wygląda tak, że was porzuciłam
                                                    dla plotek ze starym wirtualnym przyjacielem z drugiego końca Polski i jego
                                                    niewiarygodnych anegdot z życia rodzimego biznesu- a potem już było bardzo
                                                    późno i juz was nie było.....W sumie mogłam się nie przyznawać... ale trudno,
                                                    chyba mi wybaczycie.
                                                  • swarozyc Re: Stettinerka 25.11.02, 22:57
                                                    To Ty masz wiecej przyjaciol niz mnie i gryfcia?
                                                    Powiedz nam jak Ty trafilas do Szczecina, czyzby to byla banicja?!
                                                    I dobrze ze nie klamiesz! to robia jezuici i komunisci...
                                                    Jak Cie zlapie na klamstwie nie bede Cie chcial widziec...

Gdybyscie nie wiedzieli do jakiej gitary porownywalem glos naszej S to kliknij
                                                    tu..
                                                  • stettiner Re: Stettinerka 25.11.02, 23:03
                                                    Jak to jak trafiłam?? urodziłam się w Szczecinie, to chyba jasne! Banicja- no
                                                    wiesz...
                                                  • swarozyc Ty i Ja 25.11.02, 23:14
                                                    SWArozyc napisal!
                                                    Urodzilas sie w szczecinie??!! i miasto w ktorym ja sie urodzilem chcialas
                                                    oddawac niemcom?!
                                                    Boga(Swaroga) nie masz w sercu!
                                                    Juz mnie chyba nie lubisz?...
                                                    --
                                                  • stettiner Re: Ty i Ja 25.11.02, 23:20
                                                    Ależ wiesz, że lubię cię bardzo. I czy ja kiedyś tu pisałam że chcę Szczecin
                                                    oddać? :))
                                                  • swarozyc Re: Ty i Ja 25.11.02, 23:25
                                                    Pisalas, pisalas niecnoto!
                                                    Ale ja tez pisalem ze nie moge sie na Ciebie gniewac petite fleur...
                                                    Nie testuj jednak granic...
                                                  • stettiner Re: Ty i Ja 25.11.02, 23:36
                                                    Naprawdę tak napisałam NA FORUM ??

PS
                                                    Z testowania granic do jakich mogę się posunąć juz raczej wyrosłam.
                                                  • swarozyc Re: Ty 25.11.02, 23:41
                                                    PS Ty zawsze taka smiertelnie powazna?..
                                                  • stettiner Re: Ty 25.11.02, 23:50
                                                    A sprawiam wrażenie tak śmiertelnie poważnej?? Straszne. Powiedziałabym że
                                                    owszem, czasami bywam poważna... W sumie to teraz nie wiem co powiedzieć.
                                                  • swarozyc Re: Ty 25.11.02, 23:53
                                                    Z testowania granic do jakich mogę się posunąć juz raczej wyrosłam.
                                                    ***********''
                                                    To byla b. powazna odpowiedz.
                                                    a co, tak Cie latwo jest zbic z panatalyku? nie sadze...
                                                  • stettiner Re: Ty 26.11.02, 00:00
                                                    Owszem, czasami łatwo. (nic mniej poważnego nie przychodzi mi do głowy)
                                                  • swarozyc Re: Ty 26.11.02, 00:03
                                                    Co Ty taka monosylabiczna jestes dzisiaj. Podirytowana czy zmeczona?
                                                  • stettiner Re: Ty 26.11.02, 00:08
                                                    Ależ skąd- ani jedno ani drugie- to zapewne ta oszczędność w słowach,
                                                    charakterystyczna dla mnie :)
                                                  • swarozyc Re: Ty 26.11.02, 00:18
                                                    jak widze nie chcesz ponosic kosztow transakcyjnych...
                                                  • stettiner Re: Ty 26.11.02, 00:23
                                                    Nie atakuj mnie proszę na moim własnym terenie z tematu, który mętnie pamiętam,
                                                    bo będę musiała zajrzeć do jakiejś książki żeby sie nie okazało, że się nie
                                                    znam.
                                                  • swarozyc Re: Ty 26.11.02, 00:28
                                                    Czysbys cierpiala na kompleks prymusa; przygotowana zawsze i wszedzie?
                                                    Nie atakuje Cie tylko szukam zaczepki...
                                                    A jak nie na twoim poletku, to na czyim?
                                                    Pamietaj ze jestes mi winna maly liscik..
                                                    Chyba pojde spac jak jestes taka oszczedna w srodkach...

Dobranoc
                                                  • stettiner Re: Ty 26.11.02, 00:40
                                                    No wiesz, zawsze to trochę głupio dać się zaskoczyć na własnym terenie, ale nie
                                                    będę miała z tego powodu nieprzespanej nocy. Najgorsze, że nie wiem czy mam coś
                                                    na ten temat pod ręką- jeśli nie, to chyba będziesz musiał mi przypomnieć...
                                                    Dobranoc
                                                  • Gość: Gryf Re: Stettinerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.02, 23:06
                                                    Kurcze pieczone taki jestem zly , ze nie macie pojecia.Otwieranie strony trwa
                                                    cale wieki a wyslanie postu nastepne , poddaje sie na razie ale bede probowal
                                                    cos zrobic z tym fantem . Dzieki Stettinerka za szczerosc.Pomyslcie prosze o
                                                    jakims ciekawym temacie.Pamietajmy , ze jestesmy na forum i inni tez sa z nami.
                                                  • swarozyc Re: gryf 25.11.02, 23:46
                                                    Gość portalu: Gryf napisał:
                                                    Pamietajmy , ze jestesmy na forum i inni tez sa z nami.
                                                    ****************'''
                                                    tEGO NIE ROZUMIE gRYFIE?
                                                    Ja na forum jestem tylko dla S, no i czasami dla ciebie tez.
                                                  • stettiner Re: gryf 26.11.02, 23:26
                                                    Nie kłam aż tak bardzo, postaraj się zachować przynajmniej pozory
                                                    prawdopodobieństwa :)
                                                  • swarozyc Re: S 26.11.02, 23:39
                                                    stettiner napisała:
                                                    Nie kłam aż tak bardzo.
                                                    ************'''''
                                                    No kurza twarz! Jak mozesz byc tak brutalnie bezposrednia? Nie mozna nikomu w
                                                    ten sposob zarzucac klamstwa! Nalezaloby posluzyc sie raczej jezykiem opisowym
                                                    w stylu "mijasz sie z prawda" czy "chcialabym w to wierzyc ale mama ostrzegala
                                                    mnie przed chlopcami ktorzy mowia takie rzeczy juz PRZED pierwszym
                                                    spotkaniem"...he?
                                                  • stettiner Re: S 26.11.02, 23:46
                                                    Uważasz że jestem nazbyt bezpośrednia? Eufemizmy lepsze? No dobrze, wiesz że
                                                    jeśli chodzi o same określenia, jestem nadzywaj zgodna, niech będzie na twoim-
                                                    jak możesz aż tak mijać się z prawdą?
                                                  • swarozyc Re: S 26.11.02, 23:50
                                                    A wlasnie choc raz napisalem prawde!(no moze troche podkolorowana)
                                                    Popatrz! forum spi. tylko Ty i ja. a wiec dla kogo tu jestem....
                                                  • stettiner Re: S 26.11.02, 23:55
                                                    Jak to "choć raz" ???? to cała reszta to ... chciałam powiedzieć- nie całkiem
                                                    prawda albo mało prawda?
                                                  • swarozyc Re: S 27.11.02, 00:02
                                                    To glupstewka, zabawa, przerywnik w pracy...
                                                    Bycie powaznym wymaga skupienia i myslenia...
                                                    ...a od myslenia glowka moze rozbolec...
                                                    --

A okreg kaliningradzki i tak powinien nalezec do Polski
                                                  • swarozyc Re: S 27.11.02, 00:18

Ide spac jak sie ze mna bawic nie chcesz!. i juz.
                                                  • stettiner Re: S 27.11.02, 00:39
                                                    No proszę, dzisja Swarozyc jaki poważny. Nie mogłam się odezwać przez chwilę,
                                                    przykro mi. Dobranoc.
                                                  • swarozyc Re: Stettinerka 26.11.02, 00:08
                                                    steiner powiedz mi co to za "niemcy" szwargocza tu na watku obok?
                                                    Zdaje sie ze znasz niemiecki?
                                                  • stettiner Re: Stettinerka 26.11.02, 00:17
                                                    A co, chcesz im podokuczać?
                                                    Na razie nie ma tam nic o oddawaniu Szczecina. Prawie że co post toinny temat-
                                                    początek był o artykule w GW na temat Niebuszewa, potem trochę przepychanek że
                                                    ktoś tam dobrze pisze o niemiecku albo niedobrze, i że to wolne forum i można
                                                    pisac po jakiemu się chce i ostatnio o dwujęzycznych nazwach.. i cos tam pewnie
                                                    jeszcze pośrodku.

(znam to trochę za dużo powiedziane)
                                                  • swarozyc Re: Stettinerka 26.11.02, 21:00
                                                    dlaczego w co drugim poscie zarzucasz mi ze komus chce dokuczyc, najczesciej
                                                    Tobie?
                                                  • stettiner Re: Stettinerka 26.11.02, 23:24
                                                    Och, nie przesadzaj. Nie w co drugim poście, tylko co drugi dzień- a i to chyba
                                                    mocno przesadzone. Ale nie, nie czuję się prześladowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka