Dodaj do ulubionych

Baby do steru - maruderzy za burte - miasto na dno

04.01.03, 15:41
To wlasciwie nie jest smieszne.

Tragiczne jest to, ze jakie miasto ma mieszkancow, takie ma elity. Jakos
trudno mi sie z tym pogodzic... Trzeba ksztalcic mlodziez, to sie nie bedzie
w przyszlosci nabierac na plany ratowania stoczni czy mamienie mieszkaniami
za zlotowke.

Obserwuj wątek
    • Gość: rado Re: Baby do steru - maruderzy za burte - miasto n IP: zuw2:* / 111.111.51.* 04.01.03, 15:44
      absztyfikant napisał:

> To wlasciwie nie jest smieszne.
      >
      > Tragiczne jest to, ze jakie miasto ma mieszkancow, takie ma elity. Jakos
      > trudno mi sie z tym pogodzic... Trzeba ksztalcic mlodziez, to sie nie bedzie
      > w przyszlosci nabierac na plany ratowania stoczni czy mamienie mieszkaniami
      > za zlotowke.
      >

no ale wtedy ta wyksztalcona mlodziez juz po liceum pakuje sie i stad spad puki
      czas. ktos cos w kampani mowi o powstrzymaniu odplywu mlodziezy z miasta
      szczecina. pozdrawiam rado
      • swiateczna Wykształcenie ? 04.01.03, 16:27
        Przecież to nie ludzie nie wykształceni, ale wykształceni właśnie dali się
        nabrać na "stocznię". Profesorzy, doktorzy, doświadczeni politycy itp.
        Problem w tym, aby każdy zajmował się tym co umie. Problem jest w świadomości
        społecznej , w mediach (uzależnienie od polityków), w skuteczności
        egzekwowania prawa itd itd. Jak wykształceni, skorumpowani politycy będą
        sądzeni i w przypadku gdy są winni osadzeni (bez względu na funkcję i opcję
        polityczną) wówczas nie będzie "sztuczek stoczniowych".
        V-ce Prezes NIKu , jakis czas temu wykorzystywał auto służbowe (luksusową
        limuzynę) do przewozu cegieł na własną budowę, a kierowca etatowy NIK sprzatał
        u niego na budowie. Co to ma wspólnego z wykształceniem lub nie wykształceniem.
        Bardziej czasowa emigracja młodzieży do cywilizowanych krajów na saksy, do
        pracy i ich powrót do Polski mogą skutecznie się przyczynic do zmiany sytuacji.
        Docent w szpitalu jest bardzo wykształcony , a co drugi kombinuje, nie płaci
        podatków lub kradnie.
        PS Jak zdrówko Panie Sułku.Czy już się poprawiło ?
        • absztyfikant Re: Wykształcenie ? 04.01.03, 16:38
          chodzi np. o elementarna wiedze ekonomiczna, a jesli w szczecinie do
          glosowania poszly takie indywidua co gazet nie czytaja, a sobie "ze 3
          telenowelky oglondnom i piwko pod sklepem ciachnom" to i magazynier ma szanse.

Latwiej manipuluje sie glupim i prostym spoleczenstwem, ale to truizm.

A lubinska to troche taki Lpepper dla klasy sredniej, ktora juz tez jest
          zniechecona i prostej papki od mulata w bualoczerwonym krawatem do ust nie
          wezmie, ale juz od "pani psor" to je jak z reki.

Swoja droga gdyby nie jej maz, to Lubinska nie bylaby radna, ateraz niebylaby
          juz nawet dziekanem, tylko szarym wykladowca na prowincjonalnej uczelni.

Zdrowko? doskonale!
          • swiateczna Re: Wykształcenie ? 04.01.03, 17:21
            absztyfikant napisał:

> chodzi np. o elementarna wiedze ekonomiczna, a jesli w szczecinie do
            > glosowania poszly takie indywidua co gazet nie czytaja, a sobie "ze 3
            > telenowelky oglondnom i piwko pod sklepem ciachnom" to i magazynier ma szanse.
            A co ? Ci od piwka i nie od ekonomii to nie Obywatele ? W każdym kraju są tacy
            ludzie i mają do tego prawo, i często są to dobrzy ludzie. Często lepsi niż Ci
            tzw wykształceni. To aby ktoś głosował czy ten czy tamten nie jest mu potrzebna
            elementarna ekonomia. Błądzisz Panie Sułku, i to poważnie błądzisz. Ale cieszę
            się, że zdrówko dobre. To nieomal najważniejsze zarówno dla supermózga radnego
            H., jak i dla piwosza pod chmurką.

>
            > Latwiej manipuluje sie glupim i prostym spoleczenstwem, ale to truizm.

I to jaki ? Nazwała bym to nawet gorzej ale nie chcę Ci sprawiać przykrości
            Panie Sułku.

>
            > A lubinska to troche taki Lpepper dla klasy sredniej, ktora juz tez jest
            > zniechecona i prostej papki od mulata w bualoczerwonym krawatem do ust nie
            > wezmie, ale juz od "pani psor" to je jak z reki.
            >
            > Swoja droga gdyby nie jej maz, to Lubinska nie bylaby radna, ateraz niebylaby
            > juz nawet dziekanem, tylko szarym wykladowca na prowincjonalnej uczelni.
            >
            >
            >
            > Zdrowko? doskonale!

Mam ochotę na Stephena Kinga dzisiaj.Jadę do domu. Dzięki Panie Sułku. Odezwę
            się w Poniedziałek.
            • Gość: rado Re: Wykształcenie ? IP: zuw2:* / 111.111.51.* 04.01.03, 18:39
              swiateczna napisała:

> A co ? Ci od piwka i nie od ekonomii to nie Obywatele ? W każdym kraju są
              tacy
              > ludzie i mają do tego prawo, i często są to dobrzy ludzie.

problem w tym ze oni maja prawo glosu rowne "normalnym" jesli menelom i
              prostakom zachce sie pojsc do wyborow to wybieraja kotka i kotek rzadzi, a pan
              go glaszcze. pozdrawiam rado
        • Gość: rado Re: Wykształcenie ? IP: zuw2:* / 111.111.51.* 04.01.03, 18:35
          swiateczna napisała:

> Docent w szpitalu jest bardzo wykształcony , a co drugi kombinuje, nie płaci
          > podatków lub kradnie.

nie przesadzajmy. myslaem ze ja jestem tu pesymista. nie mozna mowic ze co
          drugi docent kradnie. to jakies prostackie. jak z leppera. bez sensu.
          pozdrawiam rado
        • Gość: dad Myślę sobie. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 22:18
          swiateczna napisała:

> Przecież to nie ludzie nie wykształceni, ale wykształceni właśnie dali się
          > nabrać na "stocznię". Profesorzy, doktorzy, doświadczeni politycy itp.
          > Problem w tym, aby każdy zajmował się tym co umie. Problem jest w świadomości
          > społecznej , w mediach (uzależnienie od polityków), w skuteczności
          > egzekwowania prawa itd itd. Jak wykształceni, skorumpowani politycy będą
          > sądzeni i w przypadku gdy są winni osadzeni (bez względu na funkcję i opcję
          > polityczną) wówczas nie będzie "sztuczek stoczniowych".
          > V-ce Prezes NIKu , jakis czas temu wykorzystywał auto służbowe (luksusową
          > limuzynę) do przewozu cegieł na własną budowę, a kierowca etatowy NIK
          sprzatał
          > u niego na budowie. Co to ma wspólnego z wykształceniem lub nie
          wykształceniem.
          > Bardziej czasowa emigracja młodzieży do cywilizowanych krajów na saksy, do
          > pracy i ich powrót do Polski mogą skutecznie się przyczynic do zmiany
          sytuacji.
          > Docent w szpitalu jest bardzo wykształcony , a co drugi kombinuje, nie płaci
          > podatków lub kradnie.
          > PS Jak zdrówko Panie Sułku.Czy już się poprawiło ?

Tytuł miał być hmmmmmm.
          Albo: 'No, niewiem'

Jakoś mi to nie pasuje.
          "swiateczna" - co to jest - chłop czy "delikatnie - kobieta".

Kiedyś wszystko było jasne.
          Chłop - polował, orał no i od czasu do czasu urżnoł się. Baba pilnowała
          obchodka i dzieci. Byli szczęsliwi.

Dzisiaj "kobiety" mogą studiować, mogą zająć stanowiska, (nie mają czasu na
          doglądanie obchodka i dzieci).
          Chopy muszą się starać. Myślą sobie:
          Wejdziema do unii baby nam nie podskoczą. Rodzina odżyje.
          Chopy. Nie łództa się.
          One. To jest te baby, będą chciały zająć wasze stanowiska w unii.
          A wasze dzieciątak będą sięgały po marychę aby jakoś przetrwać w
          takiej "rodzinie".
          Cytat ze tak powiem ze "swiatecznej"
          "> Problem w tym, aby każdy zajmował się tym co umie."

Pytanie.
          Czy ona umie rodzić?
          Umyć styranemu chłopowi nogi?
          Być (jak mówią) sexi?

A. Może starczy?

Kobieto - Matko - Kochanko - gdzie jesteś???

Babo - zostaw stocznie - nie wiesz o co chodzi!
          Zajmij się czymś na co cię stać. Na pewno spełnisz się.
          Twój chop będzie szczęśliwy - i TY będziesz szcześliwa.

Masz chopa?
    • absztyfikant swiateczna jestes boska ! 04.01.03, 18:26
      Powaznie mowie, ale do rzeczy: mowisz, ze takie prymitywne pijaczki sa lepsze
      od ludzi wyksztalconych. Widzisz ty racje masz, tylko jak ja nigdy nie mialem
      watpliowosci co do ideowosci Jurczyka, to zawsze mialem pewnosc co do jego
      glupoty. Dobre serce i swiadome glosowanie w parze nie idzie, nie mowie by
      wprowadzac cenzus wyksztalcenia, ale by zainwestowac w edukacje mlocych ludzi,
      tak by nie byli podatni na manipulacje

tyle.

kinga lubisz? eeee
      • Gość: rado Re: swiateczna jestes boska ! IP: zuw2:* / 111.111.51.* 04.01.03, 18:40
        absztyfikant napisał:

nie mowie by
        > wprowadzac cenzus wyksztalcenia, ale by zainwestowac w edukacje mlocych
        ludzi,
        > tak by nie byli podatni na manipulacje

ja mozwie zeby wprowadzac. delikatny ale zawsze. np. od ponadpodstawowego w
        gore. to powinno znacznie zmienic wyniki wyborow. pozdrawiam rado
        • absztyfikant jestem za a nawet przeciw 04.01.03, 18:47
          ale jest niezgodne z konstytucja. zamiast fantazjowac o naszej ustawie
          zasadniczej lepiej wspierac finansowo edukacje. prostsze i madrzejsze, choc co
          do zasady to jak mawial b. prezydent poznania wojciech sz. kaczmarek: w
          zasadzie to jestem za absolutyzmem oswieconym, pod warunkiem ze to ja bede tym
          oswieconym absolutem;)

Pozdrawiam
          • Gość: rado Re: jestem za a nawet przeciw IP: zuw2:* / 111.111.51.* 04.01.03, 21:04
            zasadniczo sie zgadzam ale ta edukacja trwa juz 100 lat a dala efekty takie ze
            teraz umieja czytac i pisac. jak im lepper przysle zyczenia to sie ciesza,
            krzyzyk wiedza gdzie postawic. wiec zgadzam sie w dlugiej persppektywie. mozna
            by wiec odbierac prawa matolom czasow nauczysz sie to bedziesz mogl glosowac.
            przy okazji to podniosloby frekfencje bo prawo dop glosowania staloby sie
            dobrem cenniejszym. pozdrawiam rado
            • Gość: Kaja Re: jestem za a nawet przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.03, 22:13
              Piszecie wielce madre rzeczy i jak pieknie sie czujecie wiedzac ze nie
              nalezycie do tej holoty ktora obala piwo pod sklepem i stawia krzyzyk przy
              Lepperze, prawda? Lepiej wam to robi na samopoczucie? A ja sie trlyko
              zastanawiam, jak to mozliwe, ze ci wszyscy madrzy ludzie, ktorzy nigdy w zyciu
              cegiel by limuzyna nie wozili i ani zlotowki nie uszczkneliby z publicznej
              kasy, nawet gdyby im stala otwarta na drodze do kibla, tak sie satrszliwie
              marnuja, i z cala swiadomoscia pozwalaja na to, zeby ich krajem rzadzili
              zlodzieje i bandyci. A wy, tacy szlachetni i nieskalani niczym, tkwicie w
              swoich mieszkaniach czy smaochodach czy kosciolach czy gdzie tam raczycie
              przebywac i tylko sobie wyniosle narzekacie. To bardzo smieszne, naparwde.

Podobnie jak tytulowe utyskiwanie na "baby u steru". A co to, baby nie ludzie?
              Przyzwyczailiscie sie juz, ze tylko dziady kradna, a baby leza na sofie i
              pachna? Baba tez ma prawo krasc, tak samo jak dziad. Co was tak bulwersuje? A
              ze baba Lubinska zostala radna dzieki mezowi - i co z tego? Mysliscie, ze
              jakikolwiek radny plci meskiej zostal nikm dlatego, ze kocha ojczyzne? Kumple
              go poparli, dziateczki drogie. Jak dziad dziada proteguje to jest okej, a jak
              dziad babe, to juz nie? Cos macie przeciwko babom? Kompleksy moze?

Ciesze sie bardzo, ze wyjechalam z tego zapyzialego Szczecina zaraz po maturze,
              bo stetryczlabyam tam pewnie do tego stopnia, ze nawety nie zauwazylabym tych
              banialuk, jakie tu wypisujecie, szlachetni szczecinianie.
              • Gość: byly radny Re: jestem za a nawet przeciw IP: *.espol.com.pl 04.01.03, 22:26

> Piszecie wielce madre rzeczy i jak pieknie sie czujecie wiedzac ze nie
                > nalezycie do tej holoty ktora obala piwo pod sklepem i stawia krzyzyk przy
                > Lepperze, prawda? Lepiej wam to robi na samopoczucie? A ja sie trlyko
                > zastanawiam, jak to mozliwe, ze ci wszyscy madrzy ludzie, ktorzy nigdy w
                zyciu

Kaju sama dobrze wiesz, ze nie wszystko w zyciu sie uklada jak by sie chcialo,
                zobacz jakie ta holota miala poparcie i niedlugo sama zobaczysz, ze w
                samorzadach gdzie rzadzi teraz samoobrona czy inni "specjalisci" bedzie
                Armageddon, bo te glaby nie beda potrafic wypelnic wnioskow z UE...

> cegiel by limuzyna nie wozili i ani zlotowki nie uszczkneliby z publicznej
                > kasy, nawet gdyby im stala otwarta na drodze do kibla, tak sie satrszliwie
                > marnuja, i z cala swiadomoscia pozwalaja na to, zeby ich krajem rzadzili
                > zlodzieje i bandyci.

Zaraz zaraz, to juz nie wolno krytykowac ? Prawdziwa cnota....:) A co mamy
                zrobic, kiedy Lepper mowi ze kaska jest w bankach i zadne inne argumenty nie
                trafiaja, Lubinska podobne lepperyzmy w stoczni wygadywala, np ze miasto
                przejmie stocznie, i co? Od razu sukces!

A wy, tacy szlachetni i nieskalani niczym, tkwicie w
                > swoich mieszkaniach czy smaochodach czy kosciolach czy gdzie tam raczycie
                > przebywac i tylko sobie wyniosle narzekacie. To bardzo smieszne, naparwde.
                >
                > Podobnie jak tytulowe utyskiwanie na "baby u steru". A co to, baby nie
                ludzie?

Kobiety w zyciu publicznym sa potrezbne, tylko nie takie co tylko krzycza, ale
                i takie co cos pozytecznego robia - Gronkiewicz-Waltz, Jaruga-Nowacka,
                Suchocka, Huebner czy Lena Kolarska Bobinska to tylko niektore z nich.

> Przyzwyczailiscie sie juz, ze tylko dziady kradna, a baby leza na sofie i
                > pachna? Baba tez ma prawo krasc, tak samo jak dziad. Co was tak bulwersuje?

Sama sobie przeczysz

> ze baba Lubinska zostala radna dzieki mezowi - i co z tego? Mysliscie, ze

To nie jest wada sama w sobie, tylko jest to zalosne, ze za zona tak
                znakomitego naukowca nic nie idzie...

> jakikolwiek radny plci meskiej zostal nikm dlatego, ze kocha ojczyzne?
                Kumple
                > go poparli, dziateczki drogie. Jak dziad dziada proteguje to jest okej, a
                jak
                > dziad babe, to juz nie? Cos macie przeciwko babom? Kompleksy moze?

Moja zona twierdzi, ze jestem za dobry dla kobiet, bo kiedy czasem trzeba
                wypowiedziec im umowe pracy, podobnie plci przeciwnej, to sie waham

> Ciesze sie bardzo, ze wyjechalam z tego zapyzialego Szczecina zaraz po
                maturze,

To co sie wtracasz w dyskusje o ktorej nie masz pojecia ?

> bo stetryczlabyam tam pewnie do tego stopnia, ze nawety nie zauwazylabym
                tych
                > banialuk, jakie tu wypisujecie, szlachetni szczecinianie.

Dziekujemy za komplement
                • swarozyc Re: jestem za a nawet przeciw 04.01.03, 23:10
                  Kobiety w zyciu publicznym sa potrezbne, tylko nie takie co tylko krzycza, ale
                  i takie co cos pozytecznego robia - (...) Suchocka,
                  Tys chyba zglupial?! - Suchocka podpisala nielegalnie konkordat oddajac polske
                  w posiadanie czarnej zarazy, ktora dzisiaj malwersuje, oglupia, okrada i
                  gwalci- chlopcow i dziewczeta.!!

(nie mowie o innych "zaletach" suchockiej- hipokrytki ktora sobie stworzyla
                  nimb "zelaznej lady" - w kraju gdzie nie ma ludzi z zelaznym charakterem.

Hipokryzja jest ofiara jaką występek sklada cnocie.
                • Gość: Kaja Re: jestem za a nawet przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.03, 00:46
                  >
                  > Zaraz zaraz, to juz nie wolno krytykowac ?

Oczywiscie z emozna krytykowac, tylko kiedy sie od lat slyszy wciaz te same
                  krytyke, w kolko macieju to smao, to cos zaczyna zastnawiac w tej
                  powtarzalnosci, prawda? Dreszcz mnie przechodzi na mysl, ze gdybym miala
                  zaangazowac sie w polityke, chocby i na szczeblu lokalnym, bo powiedzmy jestem
                  pelna zapalu i checi zmienienia swiata na le[szy, ukrocenie rabunkow,
                  skonczenia z korupcja chociazby tam gdzie moge - to i tak automatycznie
                  zostalabym przez ogol zaliczona do bandy tych zlodziei i bandytow, bo wiadomo ,
                  ze skoro ktos bawi sie w polityhke, to kradnie. Taki sie wyksztalcil wzor
                  myslenia.
                  Lubinska zreszta podsyca takie cos, w glowie sie to nie emisci. Bylam w
                  Szczecinie, keidy na ulicach wisialy billboardy z jej twarza i napisem, ktory
                  cos mowil o tym, zeby nie wierzyc politykom, niestety nie pamietam juz
                  dokladnie. Az mnie zatkalo ze zdumienia, ptrzecize radna to tez jakies
                  stanowisko polityczne, a tymczasem ktos kto chce zostac politykiem (lokalnym)
                  obrzuca miesem te szeregi, do ktorych usilnie stara sie dostac. Paranoja.

> Kobiety w zyciu publicznym sa potrezbne, tylko nie takie co tylko krzycza,
                  ale
                  > i takie co cos pozytecznego robia - Gronkiewicz-Waltz, Jaruga-Nowacka,
                  > Suchocka, Huebner czy Lena Kolarska Bobinska to tylko niektore z nich.

A jakie kobiety krzycza??? Nie przypominam sobie ani jednej. Chyba ze krzycza
                  tak samo jak i faceci.

> > Przyzwyczailiscie sie juz, ze tylko dziady kradna, a baby leza na sofie i
                  > > pachna? Baba tez ma prawo krasc, tak samo jak dziad. Co was tak bulwersuje
                  > ?
                  >
                  > Sama sobie przeczysz

Gdzie sobie przecze? Chodzi mi o to, ze dziwne jest to podkreslanie, ze "baby u
                  steru". Czy to zle albo gorsze, niz kiedy u steru sa dziady?

>
                  > To nie jest wada sama w sobie, tylko jest to zalosne, ze za zona tak
                  > znakomitego naukowca nic nie idzie...

Idac takim torem wymagan wobec ludzi powinnismy popelnic samobojstwo z
                  rozczarowania. W rzdazie i w polityce jest mnostwo politykow, po ktorych
                  powinnismy sie spodziewac o wiele wiecej z racji wyksztalcenia, doswiadzcenia
                  itepe itepe, ale za nimi niestety nic nie idzie.

>
                  > > Ciesze sie bardzo, ze wyjechalam z tego zapyzialego Szczecina zaraz po
                  > maturze,
                  >
                  > To co sie wtracasz w dyskusje o ktorej nie masz pojecia ?

Alez mam pojecie, wyobraz sobie, ze do mojego miasta tez internet dociera, a
                  poza tym bywam czesto w Szczecinie. Natomiast pojecie o dyskusji mozna sobie
                  wyrobic na podstawie jej zapisu na forum. W dzisiejszych czasach wyjechanie z
                  miasta nie oznacza, ze traci sie z nim kontakt.

>
                  > Dziekujemy za komplement

Jak widac nie ma za co.
                • Gość: nurt Re: jestem za a nawet przeciw IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 09:49
                  żal,że nie przy korycie i farmazony kolego piszecie
                  a mianowicie : powiedz tym co stracili w Banku Staropolskim , że Gronkiewicz-
                  Waltz coś dobrego zrobiła. Tak zrobiła, dla Solorza i być może dla siebie .Za
                  ponad 500 mln można dziękować.A na marginesie czy jest jakiś typ zajmujący się
                  polityką i gadający o tym ,że dba o interesy biednych , pokrzywdzonych,
                  miasta , regionu itp. który więcej zrobił dla innych niż dla siebie? Ile
                  zrobili byli radni dla siebie widać po ich czynach : wielomiesięczne urlopy,
                  nowe auta i mieszkania , oczekiwanie na odpowiednie do aspiracjii ( a nie
                  umiejętności ) stanowiska. I na to kasa jest .Za co ? Za to że przez 4 lata
                  było się radnym i nic rozsądnego w tym mieście się nie zrobiło . Tylko
                  paplało , i walczyło o stołki. Koniec bo sie wqrwiłem.
              • Gość: rado Re: jestem za a nawet przeciw IP: zuw2:* / 111.111.51.* 04.01.03, 23:51
                no widac werwe i zal ze cie z nami nie ma wlasnie to jest problem ze wszyscy
                ludzie ktorym sie cos chcialo juz wyjechali. reszta sie pakuje. pozdrawiam rado
                • swarozyc Re: Rado 05.01.03, 00:33
                  Rado Ty sie nigdzie nie pakuj! Na Madagaskarze jest juz tlok! Tutaj trzeba
                  pracowac nad swoja przyszloscia! Bez defetyzmu! Bo roztrzelam!
                  • Gość: rado Re: Rado IP: zuw2:* / 111.111.51.* 05.01.03, 06:43
                    swarozyc napisała:

> Rado Ty sie nigdzie nie pakuj! Na Madagaskarze jest juz tlok! Tutaj trzeba
                    > pracowac nad swoja przyszloscia! Bez defetyzmu! Bo roztrzelam!

no tak przekonales mnie. pozdrawiam rado
                • Gość: byly radny Kaju, nalezy ci sie wyjasnienie IP: *.espol.com.pl 05.01.03, 01:10
                  To gaslo z topica z "babami" (absztyfikant dopisal od siebie miasto na dno,
                  tak mysle) ulozyla Lubinska i bylo to jedno z kilku jej genialnych hasel poza
                  najslynniejszym: "dosyc! politykom dziekujemy!"
                  • Gość: Kaja Re: Kaju, nalezy ci sie wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.03, 17:47
                    Gość portalu: byly radny napisał(a):

> To gaslo z topica z "babami" (absztyfikant dopisal od siebie miasto na dno,
                    > tak mysle) ulozyla Lubinska i bylo to jedno z kilku jej genialnych hasel poza
                    > najslynniejszym: "dosyc! politykom dziekujemy!"

To straszne. Jak mozna sama siebie przedstawiac w tak kabaretowym swietle, i to
                    w momencie ubiegania sie o publiczne stanowisko. Jakis idiotyzm.
                    A haslo "politykom dziekujemy" to juz jest szczyt bezmyslnosci. Takie haslo
                    moze miec hipis albo punk albo antyglobalista, ale nie na milosc boska ktos kto
                    chce za chwile wejsc do polityki.

Kobiety za ster - to by mi sie bardziej podobalo. Tresc jest ok, tylko forma
                    idiotyczna. Podobnie jak "chlopy za ster" byloby glupie.
          • black.night Re: jestem za a nawet przeciw 10.01.03, 03:51
            absztyfikant napisał:

> jestem za absolutyzmem oswieconym, pod warunkiem ze to ja bede tym
            > oswieconym absolutem

• absztyfikant ziemia dla ziemian, sardynki do puszek !!! 05.01.03, 15:26
      Wypaczeniom mowie glosne stanowcze nie, a poza tym wzorem Katona Starszego
      uwazam, ze niekompetentni politykierzy musza odejsc. NA STOSY !!!!
    • Gość: f kiedy wreszcie nasi lokalni politycy ... IP: *.unia-wolnosci.pl 06.01.03, 17:53
      ... zrozumieja, ze nie sa panami na wlosciach, tylko slugami spolecznosci.
      Panuje wszechobecne zniesmaczenie spowodowane wrazeniem, ze "oni kradna" Tak
      byc nie musi...
    • absztyfikant Re: Baby do steru - maruderzy za burte - miasto n 08.01.03, 16:37
      nasi lokalni politycy sa znudzeni zyciem
    • swiateczna Absztyfikant dzisiaj nie pisze bo. (kliknij ) 10.01.03, 14:16
      absztyfikant napisał:

Byłam pewna, że absztyfikant dzisiaj nie napisze. Radny absztyfikant siedzi
      dzisiaj na sesji rady Miejskiej (teraz właśnie ma miejsce) blisko Teresy
      Lubińskiej , której psuje opinię wypisując na temat Teresy na tym Forum same
      negatywy:"baby do steru , maruderzy za burtę" itp.
      Zapewne napisze po sesji.Ale cóż za moralność? Na pewno nie skorzystał z
      dobrego przykładu św. Wojciecha.

• absztyfikant Re: Absztyfikant dzisiaj nie pisze bo. (kliknij ) 12.01.03, 16:53
        Absztyfikant pisze wtedy i tylko wtedy, gdy ma cos do powiedzenia. Ale nie
        martwcie sie swiateczna, moje ambicje siegaja dalej niz siedzenie nieopodal
        Teresy Lubinskiej, juz niedlugo sie o tym przekonasz (ABW czyli d. UOP to nie
        moj klimat, wiec sie nie boj)

Moja moralnosc ? Coz, Immanuel Kant powiedzial ongis w Krolewcu, ze niebo
        gwiazdziste nademna, a prawo moralne we mnie...

Ziemia dla ziemniakow - jak mawial tow. Gomulka.

Baby do steru !!!!

swiateczna napisała:

> absztyfikant napisał:
        >
        > Byłam pewna, że absztyfikant dzisiaj nie napisze. Radny absztyfikant siedzi
        > dzisiaj na sesji rady Miejskiej (teraz właśnie ma miejsce) blisko Teresy
        > Lubińskiej , której psuje opinię wypisując na temat Teresy na tym Forum same
        > negatywy:"baby do steru , maruderzy za burtę" itp.
        > Zapewne napisze po sesji.Ale cóż za moralność? Na pewno nie skorzystał z
        > dobrego przykładu św. Wojciecha.
        >
        • Gość: french Re: Absztyfikant dzisiaj nie pisze bo. (kliknij ) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 17:03
          absztyfikant napisał:

> ABW czyli d. UOP to nie
          > moj klimat, wiec sie nie boj)

No to nie jest to Hawryszuk

> Moja moralnosc ? Coz, Immanuel Kant powiedzial ongis w Krolewcu, ze niebo
          > gwiazdziste nademna, a prawo moralne we mnie...
          >
          A jaki Ty skromny jesteś? Tylko do Kanta się porównałeś. Co tak słabo o
          największy niespełniony w Szczecinie.
          Nie tylko Kant tak powiedział, ale rozumiem, że chciałeś wywołać wrażenie.
          Także samo powiedział filmowy sędzia z teksasu i wyrwał jedną kartkę z
          Kostytucji.

• absztyfikant Re: Absztyfikant dzisiaj nie pisze bo. (kliknij ) 12.01.03, 17:21
            Prezentujesz typowo polska zajadlosc, "typisch polnisch", wiec postulowalbym
            zmiane nicka.

Nie porownalem sie do Kanta, tylko zacytowalem jego slowa.

Jaki ja tam niespelniony, moim idolem i osoba do ktorej sie porownuje jest
            Teresa Lubinska, przy niej Kant to halasliwe i neurotyczne "g"
    • absztyfikant a to ci heca 12.01.03, 17:00
      Towarzysz Wiesław towarzyszem Wiesławem,
      towarzysz Moczar towarzyszem Moczarem, towarzysz Gierek towarzyszem Gierkiem,
      ale do prawdziwego dramatu w miescie dojdzie, gdy Teresa zostanie prezydentem,
      a Jacyna wice ds. gospodarczych.

Wtedy dopiero dostaniemy do wiwatu.
      • rycyna Rycyna dla Szczecina! 12.01.03, 22:15
        absztyfikant napisał:

> do prawdziwego dramatu w miescie dojdzie, gdy Teresa zostanie prezydentem,
        > a Jacyna wice ds. gospodarczych.
        > Wtedy dopiero dostaniemy do wiwatu.

Dlaczego tak uważasz?
      • black.night A bo to jedna heca z Tobą 16.01.03, 05:00
        absztyfikant napisał:

> Towarzysz Wiesław towarzyszem Wiesławem,
        > towarzysz Moczar towarzyszem Moczarem, towarzysz Gierek towarzyszem
        Gierkiem,
        > ale do prawdziwego dramatu w miescie dojdzie, gdy Teresa zostanie
        prezydentem,
        > a Jacyna wice ds. gospodarczych.
        >
        > Wtedy dopiero dostaniemy do wiwatu.

To po co startowałeś z ich ugrupowania wyborczego w wyborach? Musisz tak
        skrycie poprzez Forum. Normalni ludzie jak mają do siebie żale mówią do siebie
        patrząc sobie w oczy . Face to face.
        A najbardziej rozśmieszyleś mnie gdy napisałeś : "..nie znam Hawryszuka, ale
        to jest uczciwy człowiek".Następnie wpisałeś jeszcze kilka peanów na cześć
        Hawryszuka, którego nie znasz , oczywiście. No to spojrzyj w lustro. Puknij
        się w tą Twoją chorą głowę.
    • absztyfikant moze i heca 17.01.03, 19:04
      Pozyjemy zobaczymy. Baby z wozu - miastu lzej.
      • rekin10 Re: moze i heca 17.01.03, 19:52
        absztyfikant napisał:

> Pozyjemy zobaczymy. Baby z wozu - miastu lzej.
        absztyf miastu bedzie lżej jak Ty odejdziesz He He!
      • Gość: selo Re: moze i heca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 21:44
        absztyfikant napisał:

> Pozyjemy zobaczymy. Baby z wozu - miastu lzej.

Uważaj Baca. Baby są mściwe. Przekonał się o tym Edmund.

• Gość: Niziołek Re: moze i heca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 22:43
          Gość portalu: selo napisał(a):

> absztyfikant napisał:
          >
          > > Pozyjemy zobaczymy. Baby z wozu - miastu lzej.
          >
          > Uważaj Baca. Baby są mściwe. Przekonał się o tym Edmund.

Czy masz na mysli ten numer Malanowskiej z Cockerem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka