Dodaj do ulubionych

studenci zaoczni

IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 21:12
Poradźcie coś na temat studiów zaocznych uzupełniających magisterskich na
kierunku Filologia Germańska. Jak jest, jak się studiuje, czy warto właśnie w
Szczecinie, co na egzaminach wstępnych? Ile miejsc, jakie specjalizacje.
Proszę o informacje nie ukazujące się w informatorach. Wszystkie za i
przeciw. Czy zdecydowalibyście się ponownie na te studie i ten kierunek
gdybyście wiedzieli o tym, co teraz wiecie???
Obserwuj wątek
    • menel1 Re: studenci zaoczni 31.01.03, 21:24
      dzis wybralabym seksuologie stosowana, lepiej platna.
    • Gość: aga Re: studenci zaoczni IP: *.telan.pl 01.02.03, 09:32
      sprobuj wyszukac cos pod adresem www.univ.szczecin.pl
      • Gość: przyszła studentka Re: studenci zaoczni IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 15:40
        dziękuje za adres. znam go już na pamięć. przeglądalam stronę ze 20 razy ale
        ciągle brakuje mi informacji od tzw.'kuchni'. fajnie byłoby przed wyborem
        poznać różne kluczki, które trudno jest wyłapać nie znając uczelni ani nawet
        miasta szczecina.Tak więc może jednak ktoś pomoże, opowie jak się studiuje i o
        czym należy wiedzieć zanim się tam dostanie. przecież studia są płatne i to nie
        mało. będę wdzięczna za każdą informację
        • Gość: rado Re: studenci zaoczni IP: zuw2:* / 111.111.51.* 01.02.03, 15:59
          Gość portalu: przyszła studentka napisał(a):

Tak więc może jednak ktoś pomoże, opowie jak się studiuje i o
          > czym należy wiedzieć zanim się tam dostanie. przecież studia są płatne i to
          nie
          >
          > mało. będę wdzięczna za każdą informację

no wiec nie wiem czemu wybralas us. nie lepiej do poznania? jak sledzisz teksty
          na forum to widzisz ze sporo tu sobie narzekamy na miasto i ogolnie. jesli
          chodzi o miasto to malo sie tu z kultury studenckiej dzieje. czasem jaks
          niewielka wystawa. 3 teatryw tym jeden kukielkowy, kina nie z tej epoki (to ma
          sie niedlugo zmienic). prezydent nasz nie lubi hipermarketow wiec w tych co sa
          (a sa nie wiedziec czemu w centrum miasta) tlok panuje niemilosierny. wycofuja
          sie inwestorzy, ktorzy planowali tu jakies sensowne inwestycje. kluby sa od
          siebie oddalone o kilometry kroluje tu rziwna moda na rozowe koturny albo w
          meskim wydaniu na buty typu noga slonia. duzo jest dresiarzy wiec jak juz
          bedziesz przemieszczac sie z tych klubow to mozesz zostac pozbawiona paru
          cennych rzeczy. policje widac tylko w ciagu dnia. pewnie w nocy tez sie boja.
          wiec w dzien stoja w okolicach uczelni i staraja sie wypalywac studentkize by
          sobie z nimi pogadac i miec 50 zl.
          w centrum mista mamy slumsy. najladniejsze poniemickie kamienice sa zamieszkale
          przez meliny, ktorzych nie wolno wysiedlac ze wzgledow spolecznych. jak juz do
          tego klubu dojdziesz i bedzie chcialo ci sie przejsc przez rozpowszechniona
          niezwykle chamska ochrone to pozniej musisz wrocic a tu nie ma. miedzy 1 a 3
          nie ma komunikacji nocnej a planuje sie ja wogole zlikwidowac. mozesz wziac
          taksowke ale to kosztuje. na bilety dzienne tez musisz sporo odlozyc, bo sa
          najdrozsze w polsce. tramwaje mamy nie z tej epoki z autobusami jest troche
          lepiej. tyle o miescie.
          uniwersytecik nie jest sorbona. mozesz sie np. dowiedziec ze jedyne twoje
          zajecie to wplacanie do kasy, bo to wiadomo sobota to albo nauczyciel pusci
          wczesniej, albo nie przyjdzie, albo przyjdzie pijany.
          wesolo to nie wyglada ale zaraz bedziesz miala glosy w druga strone. pozdrawiam
          rado

• swarozyc Re: rado 01.02.03, 16:06
            To Ty rado powienienes uciekac na Madagaskar, bo pleciesz glupoty jak pobity,
            tam przynajmniej nikt by cie nie rozumial!
            Jak sie nic nie dzieje, to moze samemu trzeba cos zrobic?
            Moze kolezanka chce przyjechac do szczecina i nauczyc nas podejmowac
            inicjatywy spoleczne, he?
            • Gość: rado sw IP: zuw2:* / 111.111.51.* 01.02.03, 16:14
              swarozyc napisała:

> Moze kolezanka chce przyjechac do szczecina i nauczyc nas podejmowac
              > inicjatywy spoleczne, he?

a no to bardzo dobrze nich przyjezdza i nas uzdrawia ja nie mam nic przeciwko
              jesli lubi takie wyzwania to zapraszamy. pozdrawiam rado
              • Gość: przyszła studentka Re: sw IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 19:20
                dzięki wielkie za tyle cennych wskazówek o Waszym mieście i życiu studenckim.
                wlaściwie nie wiedziałam, że sobie narzekacie o tym i tamtym bo bywam tu od
                niedawna. o to wlaśnie mi chodziło. tak troche żeby mnie ostrzec w razie jak
                jest potrzeba lub zachęcić jeśli jest do czego. prawdę mówiąc uczucia mam
                mieszane. nie zdecydowałam się na nic konkretnego. Ani US ani UAM ani AB. Po
                prostu dopiero podpytuję bo informacje w informatorach są dość skąpe większość
                ogranicza się do podania ceny za semestr, kierunków i rekrutacji. a wiem ze od
                szanownych mieszkańców i studentów można dowiedzieć się znacznie więcej.
                jeszcze raz dziękuje. Pozdrawiam
                • Gość: maniana22 Re: sw IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 20:09
                  rado wyplasza dziewczyny z naszego miasta!!! narzekamy bo chcemy zeby bylo
                  jeszcze lepiej! to takie tfurcze narzekania.Przyszla studentko najlepiej jak
                  dotrzesz do jakies kola naukowego germanistow..tu jest blisko do DE to ci w
                  przyszlosci neidalekiej bedzie latwiej nabyc praktyki. A propos - pozdrawiam
                  sfa sfa sfa sfarozyca!!!!!!!CIEPLO!!!! ............a gdzie jest pomnik
                  starozytnego swwarozyca z Wolina
                  • swarozyc Re: Skuter 02.02.03, 20:31
                    dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka