Dodaj do ulubionych

Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo!

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 15:35
Otóż tak: mam kumpla na politechnice szczecińskiej który po części bierze
udział w pracach na temat nowych granic Szczecina. Prace te są wykonywane na
zlecenie urzędu miasta. W granicach miasta mają się znaleźć różne miejscowości
będące dotychczas odrębnymi wsiami czy miasteczkami. I tak np. Radziszewo,
Przesącin, Mierzyn, Bezrzecze, Ustowo i wiele innych miejscowości do których
Szczecin się ostatnio przybliżył. Będą to nowe dzielnice lub zostaną one
przyłączone do już istniejących. Razem będzie to prawdopododobnie około 30 tys.
mieszkańców. Prace ciągle trwają, jednak statnio pojawiła się podobno idea
dołączenia do Szczecina Polic bo jak podobno twierdzą specjaliści i tak w
przyszłości będzie musiało to się stać, więc czemu nie zrobić tego już teraz.
Police liczą sobie około 40 tys. mieszkańców, plus pozostałe miejscowości to
będzie ok. 70 tys. mieszkańców. Łatwo zatem policzyć, że Szczecin już niedługo
będzie sobie liczył około 480 tys. mieszkańców! To naprade nie są jakieś
zmyślone rzeczy tylko fakty. Prace nad tymi nowymi granicami miasta mają być
skończone w 2002 roku a więc już niedługo, może jeszcze jakąś mieścinke dodadzą
a pół miliona będzie faktem!

Ostatnio dość częstu tu zaglądam i myślę, że zaiteresuje was to, dlatego też
postanowiłem się podzielić z wami tą informacją.
Obserwuj wątek
    • Gość: A&Z Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.pharmacia.com 07.11.01, 15:42
      Dzieki bardzo ciekawa informacja.
      O przylaczeniu Polic do Szczecina juz chyba kiedys sie mowilo prawdopodobnie w
      latach 80-tych. Moze tak jeszcze Gryfino dorzucic za jednym razem i bedzie
      ponad pol banki.
      • Gość: Koala Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: 157.25.198.* 08.11.01, 07:32
        No bez przesady. Gryfino? To już zróbmy z Zachodniopomorskiego Szczecin, a
        bedzie nas więcej niż w Warszawie.

• Gość: Jano Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 09:57
          Gość portalu: Koala napisał(a):

> No bez przesady. Gryfino? To już zróbmy z Zachodniopomorskiego Szczecin, a
          > bedzie nas więcej niż w Warszawie.
          >
          >

Zgadzam sie ze Gryfino to przesada, ale police to i tak juz w odzczuciach
          mieszkancow prawie jak dzielnica Szczecina.
          Poza tym nawet jakby całe zachpom sie przeprowadzilo do Szczecina (ok 1mln) to i
          tak nam do Warszawy troche bedzie brakowac. ;))
          • Gość: ZetKa Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.robotics.ntua.gr 08.11.01, 10:13
            > Zgadzam sie ze Gryfino to przesada, ale police to i tak juz w odzczuciach
            > mieszkancow prawie jak dzielnica Szczecina.
            police, to masz na angielskich samochodach policyjnych, i nie sadze, zeby oni
            czuli sie mieszkancami Szczecina.
            Co innego, gdy mowimy (piszemy) Police. Otoz faktycznie, czesto uzywam
            sformulowania "metropolia szczecinska" i mam na mysli wtedy takze obszary Polic,
            Gryfino tez sie do takowej pewnie poczuwa. Ale nigdy nie mowilem o Policach jako
            o dzielnicy Szczecina. Bo to jest oddzielne miasto/gmina i koniec. I to bogate
            miasto, i to chyba jest jedyny powod, dla ktorego Szczecin dobiera sie do naszego
            miasta. Pewnie podobnie tyczy sie sprawa np. Bezrzecza, na ktorym mieszka wielu
            ludzi, ktorzy mieszkali w Szczecinie i przeniesli sie tam, zeby wybudowac sobie
            domek. Co prawda z drugiej strony jesli chodzi o Bezrzecze, to nalezy zwrocic
            wage na jedna rzecz. Obecnie granica leci wzdluz ulicy bodajze Koralowej.
            Pojedzcie na ta ulice. Spojrzcie na jej lewa i prawa strone. Kontrast jest
            cholerny, gdyz po prawej (jadac od Szczecina do Wolczkowa) macie stare,
            wrecz "wiejskie" domki, w czasie gdy po lewej macie raczej nowoczesna zabudowe
            blokowa i domkowa. A teraz pomyslcie, ze prawa strona jest miastem Szczecin, a
            lewa wsia Bezrzecze.

A jesli chodzi o dolaczanie czegokolwiek do Szczecina, przy obecnych oplatach
            nalezaloby sie zastanowic czy ludzie spoza Szczecina na pewno tego chca.
            • Gość: Jano Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.11.01, 10:18
              Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > Zgadzam sie ze Gryfino to przesada, ale police to i tak juz w odzczuciach
              > > mieszkancow prawie jak dzielnica Szczecina.
              > police, to masz na angielskich samochodach policyjnych, i nie sadze, zeby oni
              > czuli sie mieszkancami Szczecina.
              > Co innego, gdy mowimy (piszemy) Police.
              Bardzo przepraszam, literowka.

Otoz faktycznie, czesto uzywam
              > sformulowania "metropolia szczecinska" i mam na mysli wtedy takze obszary Polic
              > ,
              > Gryfino tez sie do takowej pewnie poczuwa. Ale nigdy nie mowilem o Policach jak
              > o
              > o dzielnicy Szczecina.
              Ja tez nie napisalem, ale dla mnie nie ma roznicy czy jade z pl.Rodla na
              Sloneczne (ktore jest dzielnica Szczecina, chyba ze jestem niedoinformowany ;-))
              czy do Polic, ktore jest odrebnym miastem. Nie trzeba jechac PKSem jak do
              Gryfina. Poza tym jakby ktos z poza Szczecina i Polic pojechal ze Sz-n do Polic
              lub z powrotem to watpie czy by zauwazyl ze jest juz w innym miescie.

Poza tym mowi sie ze "Duzy moze wiecej". Czy to nie dotyczy miast?
              • Gość: ZetKa Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.robotics.ntua.gr 12.11.01, 14:02
                > Poza tym mowi sie ze "Duzy moze wiecej". Czy to nie dotyczy miast?
                Moze Szczecin cos na tym zyska (na pewno - polickie pieniadze), ale czy ktos
                pamieta o drugiej stronie konfliktu - gminach, ktore zostana ograbione? i o tych,
                ktorych to najbardziej dotyczy - ludziach ktorzy tam mieszkaja? Szczecin od dawna
                robi zakusy na Police, ot chociazby ostatnia reforma administracji. I Police
                parcie sie bronia - bo maja zbyt duzo do stracenia. Bo Policzanom nie oplaca stac
                sie Szczecinianami.
          • Gość: Koala Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: 157.25.198.* 13.11.01, 07:58
            Gość portalu: Jano napisał(a):

> Gość portalu: Koala napisał(a):
            >
            > > No bez przesady. Gryfino? To już zróbmy z Zachodniopomorskiego Szczecin, a
            >
            > > bedzie nas więcej niż w Warszawie.
            > >
            W Szczecińskiem było prawie 1 mln, a w Zachodniopomorskim jest ok 1,7 mln kolego
            > >
            >
            > Zgadzam sie ze Gryfino to przesada, ale police to i tak juz w odzczuciach
            > mieszkancow prawie jak dzielnica Szczecina.
            > Poza tym nawet jakby całe zachpom sie przeprowadzilo do Szczecina (ok 1mln) to
            > i
            > tak nam do Warszawy troche bedzie brakowac. ;))

• Gość: ZetKa LAPY PRECZ OD POLIC! IP: *.robotics.ntua.gr 07.11.01, 15:58
      > mieszkańców. Prace ciągle trwają, jednak statnio pojawiła się podobno idea
      > dołączenia do Szczecina Polic bo jak podobno twierdzą specjaliści i tak w
      > przyszłości będzie musiało to się stać, więc czemu nie zrobić tego już teraz.
      > Police liczą sobie około 40 tys. mieszkańców, plus pozostałe miejscowości to
      LAPY PRECZ OD POLIC!
      Co jest, znowu Szczecin znalazl sposob, zeby sie do polickich pieniedzy dobrac?
      A jak bylo z powiatem polickim z siedziba w ... Szczecinie? (ewenement chyba na
      skale polska, a tym samym ogolnoswiatowa)
      Gmina Police nigdy nie odda sie Szczecinowi, za duzo ma do stracenia.
      • Gość: pakuz Re: LAPY PRECZ OD MIERZYNA !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 16:02
        ja nie chce spowrotem do tego burdelu
        w gminie sie wszystko zalatwia 3x szybciej , wygodniej i kulturalniej
        nie mowiac o tym ze podatki lokalne sa nizsze
        • Gość: Remislaw Re: LAPY PRECZ OD MIERZYNA !!! IP: 10.144.25.* 07.11.01, 16:31
          ale zdaje sie, ze przynajmniej w przypadku Mierzyna to moze byc prawda. ja sie
          kiedys dokopalem do projektu z zeszlego roku w ZKMie, w ktorym bylo wyraznie
          widoczne uruchomienie linii Ku Sloncu / Okulickiego - przez Gumience wlasnie do
          Mierzyna... a jak wiadomo ZKM ni jezdzi tam, gzie nie placa....
    • Gość: Turysta Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.ols.bptnet.pl 07.11.01, 23:37
      Ja to bym chciał żeby do Szczecina przyłączyli Berlin. Wtedy to byłoby duże
      miasto!!! A i atrakcji trochę też by przybyło. :)))
      • Gość: ZetKa Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.robotics.ntua.gr 08.11.01, 10:02
        > Ja to bym chciał żeby do Szczecina przyłączyli Berlin. Wtedy to byłoby duże
        > miasto!!! A i atrakcji trochę też by przybyło. :)))
        Ciekawe, ile bedzie kosztowal bilet MZK do Berlina? 4,80 ulgowy (calodobowy)? ;)
    • Gość: msz Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.gazeta.pl 08.11.01, 08:23
      Gość portalu: tery napisał(a):

> Otóż tak: mam kumpla na politechnice szczecińskiej który po części bierze
      > udział w pracach na temat nowych granic Szczecina. Prace te są wykonywane na
      > zlecenie urzędu miasta. W granicach miasta mają się znaleźć różne miejscowości
      > będące dotychczas odrębnymi wsiami czy miasteczkami. I tak np. Radziszewo,
      > Przesącin, Mierzyn, Bezrzecze, Ustowo i wiele innych miejscowości do których
      > Szczecin się ostatnio przybliżył. Będą to nowe dzielnice lub zostaną one
      > przyłączone do już istniejących. Razem będzie to prawdopododobnie około 30 tys.
      >
      > mieszkańców. Prace ciągle trwają, jednak statnio pojawiła się podobno idea
      > dołączenia do Szczecina Polic bo jak podobno twierdzą specjaliści i tak w
      > przyszłości będzie musiało to się stać, więc czemu nie zrobić tego już teraz.
      > Police liczą sobie około 40 tys. mieszkańców, plus pozostałe miejscowości to
      > będzie ok. 70 tys. mieszkańców. Łatwo zatem policzyć, że Szczecin już niedługo
      > będzie sobie liczył około 480 tys. mieszkańców! To naprade nie są jakieś
      > zmyślone rzeczy tylko fakty. Prace nad tymi nowymi granicami miasta mają być
      > skończone w 2002 roku a więc już niedługo, może jeszcze jakąś mieścinke dodadzą
      >
      > a pół miliona będzie faktem!
      >
      > Ostatnio dość częstu tu zaglądam i myślę, że zaiteresuje was to, dlatego też
      > postanowiłem się podzielić z wami tą informacją.

Przyłączcie sobie jeszcze Koszalin to będziecie mieli ponad 600tys. :-)))

• Gość: Levy Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.*.*.* 08.11.01, 09:12
        Gość portalu: msz napisał(a):

>
        > Przyłączcie sobie jeszcze Koszalin to będziecie mieli ponad 600tys. :-)))
        >

Jestem ZA!!!! Wtedy będę mógł jeździć do rodziców na bilet ZKM :))
    • Gość: enancjo Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 09:35
      Ciekawe, kto znow wydaje forse ( tez i moja ) w komin.
      Pracuja nad nowym granicami administracyjnymi .. wielka bzdura, kazde
      miasto ma swoje granice to chyba wystaczy wziasc linijke i powiedziec
      to i to przylaczamy i juz. Dwie lub trzy opinie, uchwala i do realiaacji,
      a tak to znow jakis zespol ktory cos zrobi, wezmie forse, efekt polezy w
      szufladzie, nastepnie za rok lub kilka lat inny zespol to zwerfikuje i
      stwierdzi ze trzeba jeszcze raz to zrobic.
      Zreszta, tego typu opracowania juz byly robione, ale widocznie kolo wyszlo
      kwadratowe, wiec jeszcze raz, tylko sklad zepolu sie prawie nie zmienia.
      Na co ja place te podatki.... RECE OPADAJA !!!!!

pozdrawiam,
      Enancjo
      PS : ciekawe tylko kto mieszka, w tych rejonach, ktore nagle maja byc teraz
      w Szczecinie ....!!!!!
      • bbury Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! 08.11.01, 10:05
        Ludzie przecież to miasto jest i tak już za duże obszarem. W mieście sa takie
        wielkie lasy że mozna się zgubbić i umrzeć z głodu błąkając się tygodniami po
        chaszczach.
        Zresztą więcej mieszkańców znaczy więcej radnych a to mi się nie podoba.
        ponieważ aktualnie spadliśmy poniżej 400 tys. ich ilość uległaby sporemu
        spadkowi a tak...
        • enancjo Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! 08.11.01, 10:22
          .. no to prosze ktos jednak ma w tym interes, zwlaszcza ze czesc radnych
          usilnie buduje sie poza granicami administracyjnymi naszego miasta i ktoregos
          dnia beda musieli sie tam przeprowadzic..i stracic posadki .. po co lepiej
          POWIEKSZYMY TO JUZ TAK PIEKNIE ZAGOSPODAROWANE MIASTO ....
          Enancjo
    • Gość: mrX Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo IP: *.starnet.pl 08.11.01, 22:29

> a pół miliona będzie faktem!

przez ten czas potrzebny do wytyczenia nowych granic
      jakas stowa ucieknie ze szczecina i bedzie znowu czterysta

• Gość: adler Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 17:37
      No już się nie moge dokczekać. Jeśli to prawda, to Gdańsk będzie bardzo zły z
      tego powodu:)
      • Gość: ZetKa Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! IP: *.robotics.ntua.gr 09.11.01, 17:54
        > No już się nie moge dokczekać. Jeśli to prawda, to Gdańsk będzie bardzo zły z
        > tego powodu:)
        My i tak ich bez laczenia sie przeganiamy. Przynajmniej w ilosci postow (jeszcze
        tylko 400 ;)
    • Gość: Mike Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... IP: *.*.*.* 12.11.01, 15:30
      Widze nastepujace plusy z pomyslu wlaczenia okolicznych miejscowosci do miasta.
      Police:
      - predzej czy pozniej (mam nadzieje ze zaraz po zakonczeniu Nowoclowego) nalezy
      przystapic do budowy przeprawy w Policach. Koniec z glupimi pomyslami typu
      promy. To musi byc solidny, wysoko zawieszony (ok. 70 m - jak w Hamburgu) most.
      Ostatnio oddano nowe mosty w Warszawie i Gdansku, srednio kosztowaly po 200 mln
      zl. Aktualnie Szczecin wywalil z wlasnej kieszeni 70 mln na srodkowa czesc
      przeprawy Nowoclowej. Nalezy utrzymac ten poziom inwestycji. Police same nigdy
      nie dadza rade sfinansowac czegos takiego. Duzy Szczecin, jak jeszcze wyrwie
      cos z centrali i UE ma szanse. Ta przeprawa jest b. potrzebna - bedzie
      przedluzeniem obwodnicy polnocno-zachodniej i srodmiejskiej, radykalnie skroci
      droge do lotnieska, nad morze, transport samochodowa z Polic przestani isc
      przez centrum Szczecina a Goleniow wejdzie w metropolitalny obszar miasta.

Pozostale miejscowosci:
      Rozpoczecie wreszcze budowa obwodnicy pn-zach, mozliwosc rozbudowy komunikacji
      miejskiej.

Minusy - powtarzalnosc nazw ulic, wzrost podatkow i oplat lokalnych.
      • Gość: ZetKa Re: Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... IP: *.robotics.ntua.gr 12.11.01, 15:36
        > - predzej czy pozniej (mam nadzieje ze zaraz po zakonczeniu Nowoclowego) nalezy
        > przystapic do budowy przeprawy w Policach. Koniec z glupimi pomyslami typu
        > promy. To musi byc solidny, wysoko zawieszony (ok. 70 m - jak w Hamburgu) most.
        ROTFL!
        Przejedz sie kiedys autkiem na odcinku Swieta - Goleniow. Ta droga po
        prostu "plywa" jadac po niej, mialem wrazenie, ze plyne morzem a nie jade
        samochodem. Rok po odnowieniu, znowu sie pozapadala. Dziur nie ma, tylko jest
        jakas taka "falista", bo lezy na podmoklym gruncie. To dzieje sie teraz, gdy tam
        [prawie nic nie jezdzi. Gdy zrobisz przeprawe promowa, to sytuacja znaczaco sie
        nie zmieni, jednak gdy zrobisz most, to ta droga zaczna walic tlmy policzan, i
        bedziesz ja musial robic co miesiac. Pierw trzeba zrobic ta droge, zeby myslec o
        czymkolwiek...
        • Gość: Mike Re: Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... IP: *.*.*.* 12.11.01, 20:27

> > - predzej czy pozniej (mam nadzieje ze zaraz po zakonczeniu Nowoclowego) n
          > alezy
          > > przystapic do budowy przeprawy w Policach. Koniec z glupimi pomyslami typu
          > > promy. To musi byc solidny, wysoko zawieszony (ok. 70 m - jak w Hamburgu)
          > most.
          > ROTFL!
          > Przejedz sie kiedys autkiem na odcinku Swieta - Goleniow. Ta droga po
          > prostu "plywa" jadac po niej, mialem wrazenie, ze plyne morzem a nie jade
          > samochodem. Rok po odnowieniu, znowu sie pozapadala. Dziur nie ma, tylko jest
          > jakas taka "falista", bo lezy na podmoklym gruncie. To dzieje sie teraz, gdy ta
          > m
          > [prawie nic nie jezdzi. Gdy zrobisz przeprawe promowa, to sytuacja znaczaco sie
          > nie zmieni, jednak gdy zrobisz most, to ta droga zaczna walic tlmy policzan, i
          > bedziesz ja musial robic co miesiac. Pierw trzeba zrobic ta droge, zeby myslec
          > o czymkolwiek...

He, ZetKa? I to ma byc powod dla nie-budowania cholernie waznej przeprawy?
          Przeciez to kilka kilometrow drogi. Przy budowie mostu prawdopodobnie zostalaby
          przeksztalcona w ekspresowke (wlasciwie to na pewno), szczegolnie ze bedzie
          przedluzeniem obwodnicy pln-zach.
      • Gość: ZetKa Re: Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... IP: *.robotics.ntua.gr 13.11.01, 10:35
        > - predzej czy pozniej (mam nadzieje ze zaraz po zakonczeniu Nowoclowego) nalezy
        > przystapic do budowy przeprawy w Policach. Koniec z glupimi pomyslami typu
        > promy. To musi byc solidny, wysoko zawieszony (ok. 70 m - jak w Hamburgu) most.
        A tak w ogole, to przemyslalem, to co mowiles, i uwazam, ze niezaleznie od sprawy
        przylaczenia Polic do Szczecina, to Szczecin powinien sie dorzucic do budowy tego
        mostu. Po pierwsze, jest to inwestycja regionalna, wiec w duzym stopniu powinna
        byc finansowana z funduszy Urzedu Wojewodzkiego, podobnie jak finansowana byla
        buydowa Trasy Zamkowej.
        Po drugie, bezposrednie to w interesie Szczecina, a nie Polic, lezy budowa TAK
        WYSOKIEGO mostu (jak dla Polic moglby on byc znacznie nizszy) i to wlasnie
        Szczecin powinien poniesc koszty tego, ze most bedzie wyzszy. Oczywiscie upadek
        portu w Szczecinie posrednio odbije sie takze na Policach i calej okolicy, i dla
        tego w pierwszym punkcie wspominam o finansach UW.
        Po trzecie, Szczecin takze skorzysta na tej przeprawie, gdyz zmniejszy sie ruch w
        Szczecinie, a i czesc Szczecinian bedzie jezdzic przez Police. Dlatego Szczecin
        powinien w jakis sposob nawet jesli nie placic za te dodatkowe samochody jadace
        przez Police, to chociaz zrekompensowac zmniejszenie ruchu Policzan w Szczecinie.
        • pawelk Re: Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... 13.11.01, 10:44

> przylaczenia Polic do Szczecina, to Szczecin powinien sie dorzucic do budowy te
          > go
          > mostu. Po pierwsze, jest to inwestycja regionalna, wiec w duzym stopniu powinna
          > byc finansowana z funduszy Urzedu Wojewodzkiego, podobnie jak finansowana byla
          > buydowa Trasy Zamkowej.
          > Po drugie, bezposrednie to w interesie Szczecina, a nie Polic, lezy budowa TAK
          > WYSOKIEGO mostu (jak dla Polic moglby on byc znacznie nizszy) i to wlasnie
          > Szczecin powinien poniesc koszty tego, ze most bedzie wyzszy. Oczywiscie upadek
          > portu w Szczecinie posrednio odbije sie takze na Policach i calej okolicy, i dl
          > a tego w pierwszym punkcie wspominam o finansach UW.
          > Po trzecie, Szczecin takze skorzysta na tej przeprawie, gdyz zmniejszy sie ruch
          > w Szczecinie, a i czesc Szczecinian bedzie jezdzic przez Police. Dlatego
          > Szczecin powinien w jakis sposob nawet jesli nie placic za te dodatkowe
          > samochody jadace przez Police, to chociaz zrekompensowac zmniejszenie ruchu
          > Policzan w Szczecinie.
          ----------------
          Ja w sprawie wysokości mostu. Nie wiem jak on miałby przebiegać, ale chciałem
          przypomnieć, że w Policach również jest nabrzeże portowe, z którego korzystają
          Zakłady Chemiczne. Tak że na zbyt niskim moście Police też by straciły.

Paweł

• Gość: ZetKa Re: Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... IP: *.robotics.ntua.gr 13.11.01, 10:56
            > Ja w sprawie wysokości mostu. Nie wiem jak on miałby przebiegać, ale chciałem
            > przypomnieć, że w Policach również jest nabrzeże portowe, z którego korzystają
            > Zakłady Chemiczne. Tak że na zbyt niskim moście Police też by straciły.
            Jesli mialoby to byc polaczenie Police-Swieta, to zdecydowanie nie oplaca sie
            budowac go powyzej portu w ZCh Police - to jest za bardzo na polnoc, i trzeba by
            zrobic ostry skos...
            • Gość: andrus Re: Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 15:40
              Jeśli chodzi o ten most to z tego nic nie będzie. Decyzje już dawno zapadły,
              będzie to przeprawa promowa. Swoją drogą były jakieś wspominki o moście ale ze
              względu na koszta porzucono ten pomysł.
              • bbury Re: Pół milionowy Szczecin - TAK, bo... 13.11.01, 15:43
                Tunel Panowie. Tylko tunel...
                Byle nie taki jakie mają w Szwajcarii.
    • franekkk Re: Pół milionowy Szczecin (prawie) - już niedługo! 15.02.02, 11:04
      i jak prace na politechnice bo wybory tuż tuż
      jestem za chociaż z samymi Police'ami pewnie nie będzie tak łatwo
      też mi się wydawało że to podobna podobnie oddalona od centrum dzielnica
      ale jak zacząłem pracować w zch to nasłuchałem się różnych opinii od tubylców

i na koniec ciekawe czy dożyjemy aneksji linken pomellen i innych
      prasłowiańskich osad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka