Dodaj do ulubionych

w Zielonej Górze młode SLD-PiS-PO-LPR idą razem

26.10.06, 21:12
miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3705840.html
niezly numer :)
Obserwuj wątek
    • rozkoszny_bobasek w Zielonej Górze młode SLD-PiS-PO-LPR idą raz 26.10.06, 21:13
      przeciw komu?
    • Gość: tk Re: w Zielonej Górze młode sld pis po lpr IP: *.backiel.com.pl 26.10.06, 21:20
      a kogo obchodzi ta mieścina, na każdym forum babsko się poogłaszało i sr... w
      gacie ze szczęścia
      • Gość: Galoty Front Jedności Narodu (FJN) wrócił w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:23
        a może to jest następca P atriotycznego R uchu O drodzenia N arodowegoDopuścić
        młodych do władzy. Jak sami mówią ONI SIĘ DOGADAJĄ i nareszcie wróci stary
        porządek. Jeden sejm, jedna partia, wspólna kasa
    • dariusz.matecki Smieszne... 26.10.06, 21:30
      Proszę wybaczyć, może i jest to ładna inicjatywa, ale bez przesady...Poprostu
      kilku chłopaków chce się dostać do rady miasa i tyle. Historia i idea są to
      bardzo ważne elementy każdej partii politycznej (a przypomnę, że młodzieżówka
      partii politycznej, musi ściśle popierać program partii i wspierać partię) i nie
      można o nich zapominać.

Oczywiście można szukać porozumienia w różnych kwestiach czy współdziałać przy
      ważnych dla otoczenia działań, ale wspólne listy PiSu/LPRu z jakąś przybudówką
      SLD napawa mnie obrzydzeniem.

Jeszcze z Młodymi Demokratami pewnie można w niektórych rejonach współpracować,
      o ile w wieku 20 lat nie robią z siebie najważniejszych ludzi w mieście, chodzą
      cały czas za jednym posłem ślepo wykonując jego polecenia, szwędają się wszedzie
      w garniturkach i uważają, że wszelkie rozumy pozjadali lekceważac całkowicie
      innych ludzi...
      • absztyfikant Re: Smieszne... 26.10.06, 21:32
        A wasz Janikowski lepszy?:)
        • dariusz.matecki Re: Smieszne... 26.10.06, 22:48
          Marcin Janikowski nie kandyduje do Rady Miasta, kandyduje za to Marcin Pawlicki
          (Ukończona Wyższa Szkoła Zarządzania - POU w Warszawie studia magisterskie,
          Master of Business Administration w Oxford Brookes University. Znajomość j.
          angielskiego biegła, j. niemieckiego podstawowa.) i przynajmniej skromny człowiek.
          • absztyfikant Re: Smieszne... 26.10.06, 22:49
            Jak sie nauczy niemieckiego niech wroci. Poki co do szkoly!:)
            • dariusz.matecki Re: Smieszne... 26.10.06, 22:56
              80% urzędników ze Szczecina do szkoły wygnać!! bo nawet jednego języka nie znają.
              • absztyfikant Re: Smieszne... 26.10.06, 23:12
                Dobrze kombinujesz:)
      • posti11 Re: Smieszne... 26.10.06, 21:42
        Ci młodzi to głąby i nieudacznicy. Ja widziałem jaka jest dzisiejsza młodzież,
        nic nie potrafi tylko pyszczyć się. Troche pokory i nauki a potem podskakiwać
        łobuzy. Jak ja byłem w ich wieku to w polu robiłem.
        • mlodzi_dla_demokracji Re: Smieszne... 26.10.06, 23:14
          posti11 napisał:

> Ci młodzi to głąby i nieudacznicy. Ja widziałem jaka jest dzisiejsza
          młodzież,
          > nic nie potrafi tylko pyszczyć się. Troche pokory i nauki a potem podskakiwać
          > łobuzy. Jak ja byłem w ich wieku to w polu robiłem.

nie znasz tych ludzi to co się wymądrzasz???
          pokory? jakiej pokory? o co ci chodzi? obrazili kogoś czy co??!!

nie no jasne, nie nakradli jeszcze na tyle, by zasłużyli na szacunek
          społeczeństwa; jak za młody - to gó..arz, jak za stary - to sbek, jak średni -
          to złodziej...
      • Gość: piotr Re: Smieszne... IP: *.chello.pl 29.10.06, 09:16
        matecki nie mataj
    • mlodzi_dla_demokracji do stanislawy36 26.10.06, 23:00
      stanislawa36 napisała:

> miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3705840.html
      > niezly numer :)

pozdrów ode mnie Filipa :) tęskno już nam tutaj nieco za nim :)))
    • Gość: anna w Zielonej Górze młode SLD-PiS-PO-LPR idą raz IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 08:17
      Niech starsi biorą przykład! dzisiejsza "Gazeta lubuska"

- Nas nie interesuje, kto był w PZPR, a kto w Solidarności - twierdzi Filip
      Gryko z Federacji Młodych Socjaldemokratów (młodzieżówki SLD). - Nas
      interesuje, gdzie możemy znaleźć pracę, co zrobić, by do lekarza nie trzeba
      było stać w kolejce...

Tak młody polityk tłumaczył wczorajszą, wspólną konferencję młodzieżówek prawie
      wszystkich partii - wspomnianych Socjaldemokratów, Młodych Demokratów, Forum
      Młodych PiS i Młodzieży Wszechpolskiej. Panowie spotkali się przy ratuszu i
      namawiali, by głosować na młodych ludzi. Bo młodych ważne sprawy potrafią
      połączyć na tyle, że polityczne różnice idą w cień. - Razem zorganizowaliśmy
      debaty, zbiórkę krwi, razem walczymy o basen w mieście - przypominał Arkadiusz
      Tybura, młody polityk PiS.
      - Jesteśmy kolegami w tym samym wieku, łączą nas wspólne sprawy, a miejsce na
      dyskusje polityczne zawsze się znajdzie - mówili zielonogórzanie.
      Startują do różnych rad - sejmiku, rady miasta i gminy. I twierdzą, że chcą też
      współpracy wszystkich tych trzech samorządów. „Są problemy, które nie zostały
      rozwiązane ze względu na partyjne podziały (..), my zobowiązujemy się do
      merytorycznej pracy i wzajemnego szacunku” - czytamy w porozumieniu „ Młodzi
      ponad podziałami”.
      Spotkanie młodych polityków skończyło się na uściskach i wielkiej „sztamie”.
      Niekoniecznie przeciwko starszym kolegom - jak podkreślają członkowie
      młodzieżówek.
    • emerytkazg w Zielonej Górze młode SLD-PiS-PO-LPR idą raz 27.10.06, 19:03
      Bukiewicz: młodzi do nauki

Posłanka PO i kandydatka do fotela prezydenta krytykuje porozumienie
      młodzieżówek

We wczorajszej "Gazecie" napisaliśmy o wspólnej akcji wszystkich młodzieżówek
      politycznych, które chcą odświeżyć szeregi lokalnej władzy. Krytykowali
      obecnych radnych m.in. za to, że nie potrafią się porozumieć ponad partyjnymi
      podziałami.

Pomysł młodych skomentowała wczoraj Bożenna Bukiewicz, kandydatka na prezydenta
      miasta. - Wspólne działanie młodzieżówek to cenna inicjatywa. Jednak w polityce
      działacze powinni się kierować przede wszystkim wiedzą i doświadczeniem
      życiowym. Młodzi powinni przede wszystkim zająć się nauką - mówi Bukiewicz.

Dodaje, że na jednej z ostatnich sesji rady miasta, nawet najstarsi radni mieli
      problem ze sformułowaniem kilku zdań w uchwale.

Filip Gryko z Federacji Młodych Socjaldemokratów, jeden z pomysłodawców zgody: -
      Nie chodzi o to, żeby w radzie miasta zasiadali wyłącznie młodzi. Moja babcia
      zawsze mi powtarza, że najcenniejsze jest połączenie młodych rąk i siwych
      włosów. Młodzi wcale nie muszą mieć przewagi w polityce. Co do nauki, to każdy
      przecież wie, że najlepiej się uczyć przez działanie, a nie przez czytanie
      podręczników o samorządach.
    • Gość: nono Re: w Zielonej Górze młode IP: *.px.pl 29.10.06, 12:49
      w przepaść...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka