stanislawa36 26.10.06, 21:12 miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3705840.html niezly numer :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozkoszny_bobasek w Zielonej Górze młode SLD-PiS-PO-LPR idą raz 26.10.06, 21:13 przeciw komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: w Zielonej Górze młode sld pis po lpr IP: *.backiel.com.pl 26.10.06, 21:20 a kogo obchodzi ta mieścina, na każdym forum babsko się poogłaszało i sr... w gacie ze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Front Jedności Narodu (FJN) wrócił w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:23 a może to jest następca P atriotycznego R uchu O drodzenia N arodowegoDopuścić młodych do władzy. Jak sami mówią ONI SIĘ DOGADAJĄ i nareszcie wróci stary porządek. Jeden sejm, jedna partia, wspólna kasa Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.matecki Smieszne... 26.10.06, 21:30 Proszę wybaczyć, może i jest to ładna inicjatywa, ale bez przesady...Poprostu kilku chłopaków chce się dostać do rady miasa i tyle. Historia i idea są to bardzo ważne elementy każdej partii politycznej (a przypomnę, że młodzieżówka partii politycznej, musi ściśle popierać program partii i wspierać partię) i nie można o nich zapominać. Oczywiście można szukać porozumienia w różnych kwestiach czy współdziałać przy ważnych dla otoczenia działań, ale wspólne listy PiSu/LPRu z jakąś przybudówką SLD napawa mnie obrzydzeniem. Jeszcze z Młodymi Demokratami pewnie można w niektórych rejonach współpracować, o ile w wieku 20 lat nie robią z siebie najważniejszych ludzi w mieście, chodzą cały czas za jednym posłem ślepo wykonując jego polecenia, szwędają się wszedzie w garniturkach i uważają, że wszelkie rozumy pozjadali lekceważac całkowicie innych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.matecki Re: Smieszne... 26.10.06, 22:48 Marcin Janikowski nie kandyduje do Rady Miasta, kandyduje za to Marcin Pawlicki (Ukończona Wyższa Szkoła Zarządzania - POU w Warszawie studia magisterskie, Master of Business Administration w Oxford Brookes University. Znajomość j. angielskiego biegła, j. niemieckiego podstawowa.) i przynajmniej skromny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Smieszne... 26.10.06, 22:49 Jak sie nauczy niemieckiego niech wroci. Poki co do szkoly!:) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.matecki Re: Smieszne... 26.10.06, 22:56 80% urzędników ze Szczecina do szkoły wygnać!! bo nawet jednego języka nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
posti11 Re: Smieszne... 26.10.06, 21:42 Ci młodzi to głąby i nieudacznicy. Ja widziałem jaka jest dzisiejsza młodzież, nic nie potrafi tylko pyszczyć się. Troche pokory i nauki a potem podskakiwać łobuzy. Jak ja byłem w ich wieku to w polu robiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzi_dla_demokracji Re: Smieszne... 26.10.06, 23:14 posti11 napisał: > Ci młodzi to głąby i nieudacznicy. Ja widziałem jaka jest dzisiejsza młodzież, > nic nie potrafi tylko pyszczyć się. Troche pokory i nauki a potem podskakiwać > łobuzy. Jak ja byłem w ich wieku to w polu robiłem. nie znasz tych ludzi to co się wymądrzasz??? pokory? jakiej pokory? o co ci chodzi? obrazili kogoś czy co??!! nie no jasne, nie nakradli jeszcze na tyle, by zasłużyli na szacunek społeczeństwa; jak za młody - to gó..arz, jak za stary - to sbek, jak średni - to złodziej... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzi_dla_demokracji do stanislawy36 26.10.06, 23:00 stanislawa36 napisała: > miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3705840.html > niezly numer :) pozdrów ode mnie Filipa :) tęskno już nam tutaj nieco za nim :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna w Zielonej Górze młode SLD-PiS-PO-LPR idą raz IP: *.ztpnet.pl 27.10.06, 08:17 Niech starsi biorą przykład! dzisiejsza "Gazeta lubuska" - Nas nie interesuje, kto był w PZPR, a kto w Solidarności - twierdzi Filip Gryko z Federacji Młodych Socjaldemokratów (młodzieżówki SLD). - Nas interesuje, gdzie możemy znaleźć pracę, co zrobić, by do lekarza nie trzeba było stać w kolejce... Tak młody polityk tłumaczył wczorajszą, wspólną konferencję młodzieżówek prawie wszystkich partii - wspomnianych Socjaldemokratów, Młodych Demokratów, Forum Młodych PiS i Młodzieży Wszechpolskiej. Panowie spotkali się przy ratuszu i namawiali, by głosować na młodych ludzi. Bo młodych ważne sprawy potrafią połączyć na tyle, że polityczne różnice idą w cień. - Razem zorganizowaliśmy debaty, zbiórkę krwi, razem walczymy o basen w mieście - przypominał Arkadiusz Tybura, młody polityk PiS. - Jesteśmy kolegami w tym samym wieku, łączą nas wspólne sprawy, a miejsce na dyskusje polityczne zawsze się znajdzie - mówili zielonogórzanie. Startują do różnych rad - sejmiku, rady miasta i gminy. I twierdzą, że chcą też współpracy wszystkich tych trzech samorządów. „Są problemy, które nie zostały rozwiązane ze względu na partyjne podziały (..), my zobowiązujemy się do merytorycznej pracy i wzajemnego szacunku” - czytamy w porozumieniu „ Młodzi ponad podziałami”. Spotkanie młodych polityków skończyło się na uściskach i wielkiej „sztamie”. Niekoniecznie przeciwko starszym kolegom - jak podkreślają członkowie młodzieżówek. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytkazg w Zielonej Górze młode SLD-PiS-PO-LPR idą raz 27.10.06, 19:03 Bukiewicz: młodzi do nauki Posłanka PO i kandydatka do fotela prezydenta krytykuje porozumienie młodzieżówek We wczorajszej "Gazecie" napisaliśmy o wspólnej akcji wszystkich młodzieżówek politycznych, które chcą odświeżyć szeregi lokalnej władzy. Krytykowali obecnych radnych m.in. za to, że nie potrafią się porozumieć ponad partyjnymi podziałami. Pomysł młodych skomentowała wczoraj Bożenna Bukiewicz, kandydatka na prezydenta miasta. - Wspólne działanie młodzieżówek to cenna inicjatywa. Jednak w polityce działacze powinni się kierować przede wszystkim wiedzą i doświadczeniem życiowym. Młodzi powinni przede wszystkim zająć się nauką - mówi Bukiewicz. Dodaje, że na jednej z ostatnich sesji rady miasta, nawet najstarsi radni mieli problem ze sformułowaniem kilku zdań w uchwale. Filip Gryko z Federacji Młodych Socjaldemokratów, jeden z pomysłodawców zgody: - Nie chodzi o to, żeby w radzie miasta zasiadali wyłącznie młodzi. Moja babcia zawsze mi powtarza, że najcenniejsze jest połączenie młodych rąk i siwych włosów. Młodzi wcale nie muszą mieć przewagi w polityce. Co do nauki, to każdy przecież wie, że najlepiej się uczyć przez działanie, a nie przez czytanie podręczników o samorządach. Odpowiedz Link Zgłoś