Dodaj do ulubionych

Kocham Szczecin

IP: 195.224.164.* 16.11.01, 16:58
Mieszkam za granica i teraz dopiero widze ze nasz Szczecin to piekne miasto.
Przyjezdzam do domu co pare miesiecy ale zawsze tesknie kiedy znowu przyjade.
Nie teskno mi moze do Geanta lub na Gumience tylko w miejsca ktore ja uwazam za
magiczne, czyli cale pogodno. Szkoda, ze w tym roku nie bede w domu na Boze
Narodzenie. Ale caly ten czas spedze myslac jak tam jest u nas, w domu, pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: JACEK Re: Kocham Szczecin IP: 64.9.159.* 16.11.01, 17:05
      Hey Goof !!! Nie jestes sam , cale to forum jest naladowane ludzmi zwiazanych bardzo mocno z tym miastem
      A pogodno rzadzi !!!!!
      • Gość: A&Z Re: Kocham Szczecin IP: *.pharmacia.com 16.11.01, 17:29
        Przez kilka pierwszych lat swojego zycia mieszkalem na Gumiencach a pozniej
        oczywscie Pogodno.
        Tez kocham to miasto!!!
    • Gość: JarekN Nowy rozdział w historii miasta IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 18:13
      Ja też, choć mieszkam teraz w Poznaniu, nie mogę uciec od Szczecina. To miasto
      żyje we mnie, jest ciągle obecne. Myślę Szczecinem, patrzę nim na inne miasta,
      często mi się śni.
      To sentyment, ale nie tylko, w Szczecinie jest wiele pięknej architektury i
      urokliwych miejsc. Widok Wałów Chrobrego z Trasy Zamkowej jest niezwykły,
      niewiele miast może się pochwalić równie imponującą panoramą. Poznań w każdym
      razie nie.
      Dobrze, że mieszkańcy Szczecina wreszcie zaczynają przyznawać się do wspólnego
      dziedzictwa z niemieckimi mieszkańcami. Trzeba odrzucić przesądy i zadawnione
      lęki. Nikt nie chce nas tu prześladować, niczego nam nie zabierze. Starajmy się
      rozumieć niemieckich mieszkańców i ich potomków. Przyjeżdżają, interesują się,
      bo to także ich sentymenty, wspomnienia. Trzeba rozmawiać z Niemcami, odważnie
      prowadzić z nimi dialog, bo na tym skorzystają wszyscy.
      Trochę humorystycznie wyglądało w tym kontekście sensacyjne "odkrycie" nagrobka
      burmistrza Hakena. Trudno odkryć coś, co normalnie stoi i czy na dodatek ktoś
      się opiekuje, ale niech tam! Liczą się intencje.
      Pozdrawiam wszystkich szczecinian, a zwłaszcza kibiców Pogoni. Pseudokibiców
      nie pozdrawiam. Jeszcze Pogoń nie zginęła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka