ad57 11.01.07, 10:17 czy orientujecie sie czy płaci się za poród w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lindan Re: wanna Pomorzany? 13.01.07, 15:50 Hej, Dwa lata temu poród w wodzie kosztował 250 zł, tyle, że nikt nie zagwarantuje Ci, że jak przyjedziesz do porodu to wanna będzie wolna. Ja polecam raczej prysznic, wg mnie o wiele bardziej skuteczne i przyspiesza poród, w wannie jest woda stojąca i nie ma żadnego masażu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anusz_ka29 Re: wanna Pomorzany? 13.01.07, 17:35 a poza tym przy akcji porodowej moze sie okazać ze woda Ci nie sprzyja - tzn wanna i wtedy szkoda kasy. Wiem ze to o wiele lepiej ale faktycznie prysznic powinien wystarczyć - zwłaszcza jak będzie przy tobie partner pod prysznicem ;- )). Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: wanna Pomorzany? 13.01.07, 17:55 a to mozna w trakcie porodu być pod prysznicem? oczywiscie nie w ostatniej fazie :)położna wtedy przychodzi pod prysznic czy co jakis czas trzeba wyjść z prysznica i dac się zbadać? Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: wanna Pomorzany? 14.01.07, 18:44 rodziłam w wodzie na Pomorzanach, dla mnei super, wchodziłam wychodziłam, woda łagodziła ból, i pozycja do porodu była dużo wygodniejsza niż na łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
moniaj77 Re: wanna Pomorzany? 14.01.07, 20:06 mi np. prysznic nie pomagał i tak zwijałam się z bólu, ale wiem że niektórym pomaga, na pomorzanach można z niego korzystac ile się chce Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_771 Re: wanna 27.01.07, 17:40 Hej, Wanna jest jedna i kosztuje około 250 pln, prysznice są dwa - można tam siedziecieć ile się chce (co pół godziny położna bada tętno dziecka ale później można od razu wrócić). Jeśli chcesz rodzić w wannie muisz mieć aktulane badania na żółtaczkę i zgłosić chęć na dole na izbie przyjęć - u góry na porodówce jest już za późno. pozdr, zosia Odpowiedz Link Zgłoś
wiewioraa1 Re: wanna Pomorzany? 27.01.07, 21:27 Z tego co się orientuję to korzystanie z wanny kosztuje ok. 200 zł. Ale powiem Ci szczerze, że nie zawsze kąpiel w wannie pomaga. Pozdrawiam! mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś