Dodaj do ulubionych

wanna Pomorzany?

11.01.07, 10:17
czy orientujecie sie czy płaci się za poród w wodzie?
Obserwuj wątek
    • lindan Re: wanna Pomorzany? 13.01.07, 15:50
      Hej,
      Dwa lata temu poród w wodzie kosztował 250 zł, tyle, że nikt nie zagwarantuje
      Ci, że jak przyjedziesz do porodu to wanna będzie wolna. Ja polecam raczej
      prysznic, wg mnie o wiele bardziej skuteczne i przyspiesza poród, w wannie jest
      woda stojąca i nie ma żadnego masażu. Pozdr.
    • anusz_ka29 Re: wanna Pomorzany? 13.01.07, 17:35
      a poza tym przy akcji porodowej moze sie okazać ze woda Ci nie sprzyja - tzn
      wanna i wtedy szkoda kasy. Wiem ze to o wiele lepiej ale faktycznie prysznic
      powinien wystarczyć - zwłaszcza jak będzie przy tobie partner pod prysznicem ;-
      )).
      • ad57 Re: wanna Pomorzany? 13.01.07, 17:55
        a to mozna w trakcie porodu być pod prysznicem? oczywiscie nie w ostatniej fazie :)położna wtedy przychodzi pod prysznic czy co jakis czas trzeba wyjść z prysznica i dac się zbadać?
    • lurien Re: wanna Pomorzany? 14.01.07, 18:44
      rodziłam w wodzie na Pomorzanach, dla mnei super, wchodziłam wychodziłam, woda
      łagodziła ból, i pozycja do porodu była dużo wygodniejsza niż na łóżku
      • moniaj77 Re: wanna Pomorzany? 14.01.07, 20:06
        mi np. prysznic nie pomagał i tak zwijałam się z bólu, ale wiem że niektórym
        pomaga, na pomorzanach można z niego korzystac ile się chce
      • ad57 lurien 15.01.07, 09:19
        i placiłaś za poród w wodzie?
        • lurien Re: lurien 26.01.07, 16:54
          200 albo 250 zł
          • zosia_771 Re: wanna 27.01.07, 17:40
            Hej,

Wanna jest jedna i kosztuje około 250 pln, prysznice są dwa - można tam
            siedziecieć ile się chce (co pół godziny położna bada tętno dziecka ale później
            można od razu wrócić). Jeśli chcesz rodzić w wannie muisz mieć aktulane badania
            na żółtaczkę i zgłosić chęć na dole na izbie przyjęć - u góry na porodówce jest
            już za późno.

pozdr,
            zosia
            • ad57 Re: wanna 27.01.07, 20:36
              dziękuję za wszystkie informacje...
    • wiewioraa1 Re: wanna Pomorzany? 27.01.07, 21:27
      Z tego co się orientuję to korzystanie z wanny kosztuje ok. 200 zł. Ale powiem
      Ci szczerze, że nie zawsze kąpiel w wannie pomaga. Pozdrawiam!
      mój suwaczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka