menel1 11.05.03, 21:29 padarujcie mlodziezy tomik wierszy 'Wisi Szymborskiej' z lat 50. Niech sie mlodziez uczy pisac "zaangazowane" wierszyki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Re: Kto wygrał rękopis Szymborskiej 12.05.03, 12:09 Wisia bedzie wychowywac nastepne pokolenie aby nabralo wrazliwosci artystycznej i etycznej... Brawo 'michnik-zeitung'! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Fijałkowska Re: Kto wygrał rękopis Szymborskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 10:30 W Szczecinie, przy ulicy Pobożnego Henryka najlepiej w kraju znają się na limerykach. Są kochani i mili, bo mnie nagrodzili - w mojej rodzinie zawsze będą na językach!!! Naprawdę jestem zaskoczona zwycięstwem i ogromnie szczęśliwa. Własnoręcznie napisany przez p. Wisławę Szymborską limeryk to dla mnie niecodzienna i niezwykle cenna nagroda. Przesyłam gorące pozdrowienia dla całej Redakcji GW w Szczecinie i proszę o następne zabawy literackie. To znakomita gimnastyka mózgu i najlepszy lek na stresy. Pozdrawiam też wszystkich miłośników limeryków oraz laureatów konkursu, a także mieszkańców Lękwicy (chciałabym czegoś się dowiedzieć o niej). "Lepiej odwiedzić Lękwicę niż swą ciocię w Ameryce". Zachęcam do rozmiłowania się w limerykach, "lepiejach", "altruitkach", "moskalikach" itp. I błagam Was wszystkich: nie obrażajcie nikogo w Internecie, niech wszystkie rozmowy na czacie będą przyjazne, wesołe, pełne ciekawostek i ... naszej wyobraźni. "Lepiej oddać się kobiecie niż obrażać w Internecie". Mariola Fijałkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy gratulacje Pani Mariolu :0) IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 14.05.03, 13:09 pewna dama imieniem Mariola napisała na forum ora- torium na temat przyjażni czytałem i w kuchni i w łaźni "niech żyje miłość na wszystkich forach!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Fijałkowska Karuzelowi wszystkich krajów - rymujcie się! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 22:00 W naszym pięknym kraju, w jakiejś miejscowości miły facet sobie mieszka, co nie zna zazdrości. Karuzelowy się nazywa, na czacie miło się odzywa, bo lubi smak radości na łamach swej twórczości. PS.Ja też chciałabym mieć niepowtarzalny pseudonim. Skąd się wziął "Karuzelowy"? Czy z sympatii do dawnej "Karuzeli"? Dziękuję za limeryk. Ja dopiero zaczynam swoje pisanie, choć mam chyba 168 lat. Ale coraz bardziej lubię wszystkie literackie s-tworzonka. Dzisiaj przeczytałam "Rymowanki dla dużych dzieci" W. Szymborskiej. Podobają mi się. Bawimy się w "lepieje"? Lepiej być Karuzelowym niż tu zatruć się schabowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huśtawka Re: Karuzelowi wszystkich krajów - rymujcie się! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 16.05.03, 21:20 Lepiej być huśtawką Niż sie zatruć trawką. pozdrawiam i wymyślę potem cos lepszego:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huśtawka Re: Karuzelowi wszystkich krajów - rymujcie się! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 16.05.03, 22:00 Lepiej nie mieć lewej rączki Niż w Wierzynku wciągać pączki lepiej własne obgryźć dłonie Niż golonkę w Balatonie Lepiej zjeść co los ci da Niżli obiad w Cinema Obiad lepiej zjeść na niby Niżli w Chiefie choć pół ryby Ćwiartkę jabłka lepiej zjeść Niż z obiadu oddać treść Lepiej zjeść co da Mariola Niż po daniu tym mieć wola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka malutka Re: Karuzelowi wszystkich krajów - rymujcie się! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 18:41 Nie znam Szczecina, a szkoda. Jestem warszawianką i tu też jest "huśtawkowo" i "karuzelowo", czyli bardzo wesoło. A od śmierci ze śmiechu najlepiej ratują zabawy literackie. Lepiej życie mieć zasrane niż zjeść placki kartoflane. Wybrałam sobie pseudonim "Polka malutka", ponieważ dotyczy on pewnego konkursu, w którym użyłam tego zwrotu i tak zaczęto od niedawna nazywać mnie w rodzinie. Lepiej wypaść z karuzeli niż spróbować mortadeli. Lepiej dyndać wciąż na sznurku niż spróbować tutaj żurku. Lepiej rentę mieć "głodową" niż zjeść tutaj ogórkową. Pozdrawiam, Mariola Fijałkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy lepiej nick mieć... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 17.05.03, 12:27 ...pospolity,niż tu wypić okowity. "karuzelowy" wziął się ze smutnego-wesołego miasteczka. określenie dotyczy szczecina po wyborach prezydenckich,ale jak się niestety okazało,rozciąga sie po dziś dzień. ps "huśtawka" jak sama nazwa wskazuje - to druga połowa "karuzelowego" pozdrawiając , dziękuję za miły limeryk:) "odwódki" to też piękna forma literacka: od cienkiego wina smutna moja mina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka malutka Re: lepiej nick mieć... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 18:51 Moja "odpowiedź na tę wypowiedź" jest przed, a powinna być za. Dziwne. Dlatego jeszcze raz piszę. Od soplicy wzrost nerwicy. Od szampana impotencja murowana. Od samogonu bliżej do zgonu. Od wódki będzie malutki. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: lepiej nick mieć... 17.05.03, 18:56 A od whisky bedzie wzwodnisty!.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka malutka Polska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 10:24 Optymizm ponoć jest zaraźliwy. Polska może być biedna, ale ludzie muszą być bezwzględnie mądrzy i uczciwi. Ale jest problem - jak to zrobić? Pranie mózgu czy przymusowa nauka kultury? Staram się być optymistką, bo cóż innego mi pozostało. Nie mogę ciągle zrzędzić, bo nikt ze mną nie wytrzyma. Dlatego po raz kolejny piszę, że takie za- bawy literackie - choć niektórym mogą się wydawać głupie - odświeżają umysł, a przede wszystkim nikomu nie szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Poleczko malutka... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 18.05.03, 21:13 ...i milutka, nie przejmuj sie to tylko miejscowy swarożyc.........:0) jego to sie nawet już nie czyta , a co dopiero mówić o dyskusji. lepiej tydzień nic nie jadać niż ze swarozycem gadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka malutka Re: Poleczko malutka... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 20:46 Muszę przyznać, że świat byłby nudny, gdyby wszyscy byli tacy zgodni i życzliwi jak ja. Potrzebni są tacy Swarożyce, Czarzaści i Urbaniaści, żeby można było rozruszać swój móżdżek. A czy p. Swarożyc mógłby coś napisać o sobie, tylko coś miłego. Swoje piękne dzieciństwo spędziłam w miejscowości Miłosna i pewnie dlatego tak bardzo chciałabym, żeby wszyscy się miłowali, a nie oplu- wali i podkopywali. A potem piszą takie głupie lepieje i obrażają: Lepiej Swarożyca zgładzić niż te flaki w gębę wsadzić. Pozdrowienia dla Huśtawki: Lepiej spadać wciąż z huśtawki niż po piwie dostać czkawki. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Poleczko malutka... 20.05.03, 10:55 Gość portalu: Polka malutka napisał(a): Lepiej Swarożyca zgładzić > '''''''''''''''''''''' Chcialem napisac cos milutkiego o sobie, nie zdarzylem, zgladzilas mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy no i z głowy :0) n/txt IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 20.05.03, 14:18 Odpowiedz Link Zgłoś