Dodaj do ulubionych

Napad na kierowcę autobusu linii 63

IP: 80.55.147.* 16.05.03, 18:02
W tym artykule zastanawia mnie zdanie :" chuligani mieli pecha
bo kierowca byl kiedys sztangista". No tak gdyby nie byl
sztangista to pecha mialby kierowca???
No i nasza policja??? Jaka uprzyejma!!! "Pogotowie policji
prosze czekac" Nasuwa sie pytanie jak dlugo spoleczenstwo ma
czekac!!!Na sprawna madra rzetelna POLICJE POLSKA!!!

Nowe spojrzenia przez stare dziury.
Obserwuj wątek
    • z0rr0 Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 16.05.03, 18:20
      Znaczy się Kazimierz Rydzewski zranił Sebastiana G.
      Zapomnieliście jeszcze podać gdzie mieszka ten Kazimierz
      Rydzewski no i parę szczegółów o rodzinie: żona, dzieci, jak
      szkoła i takie tam ciekawostki.
      • Gość: Swarozyc Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.telia.com 16.05.03, 19:23
        Czego sie czepiasz, pojechali na pielgrzymke do Czestochowy..
    • Gość: stirlitz Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 20:27
      Raz pobicie motorniczych teraz próba pobic... tfu zabójstwa
      kierowcy autobusu. Ciekawe kto następny? W sumie znając nasze
      chore polskie prawo to z pewnością poszkodowany kierowca
      autobusu dostanie jakiś wyrok za zranienie lub coś podobne.

A czy nikt się nie zastanawia, że zaraz kolej padnie na...
      pasażerów?
    • Gość: Miś Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.teleton.pl 16.05.03, 21:04
      Jak dla mnie problem z autobusami 63 nie istnieje. Na Skolwinie
      mieszka było to i niech chodzi pieszo. Po co tam wysyłać
      autobusy? Z moich pieniedzy naprawiane są szyby po aktach
      wandalizmu bandy kretynów. Żal mi normalnych ludzi ale cóż
      debile górą!
      • Gość: Zuza Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: 217.153.5.* 17.05.03, 08:07
        Gość portalu: Miś napisał(a):

> Jak dla mnie problem z autobusami 63 nie istnieje. Na Skolwinie
        > mieszka było to i niech chodzi pieszo. Po co tam wysyłać
        > autobusy? Z moich pieniedzy naprawiane są szyby po aktach
        > wandalizmu bandy kretynów. Żal mi normalnych ludzi ale cóż
        > debile górą!

I ty się do nich zaliczasz
        • Gość: ENA Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: 213.77.101.* 19.05.03, 10:03
          Zgadzam się z Tobą ! Debilem jest ten, kto tak twierdzi. To żenujące pisać w
          ten sposób o innych ludziach. Nie wszyscy mieszkający na tych slamsach
          zasługują na takie potępienie. Przecież mieszkają tam też normalni ludzie i
          zasługują na szacunek!!! Nie każdy może mieć tyle szczęścia i mieszkać w
          wygodnym i pięknym centrum. Jestem mieszkanką Skolwina i codziennie muszę
          korzystać ze środków transportu miejskiego. Boli mnie fakt, że na naszej trasie
          kursują same najgorsze wydania autobusów, w których przy złej pogodzie kapie na
          głowę z każdej strony. Dlaczego to my normalni pasażerowie mamy cierpieć przez
          tych chuliganów??? Policja... ??? Gdzie ta policja..., gdzie te zwiększone
          patrole... Chyba w snach!!! A niestety powinni być na jawie i to jak
          najczęściej. Pozdrowienia
          • buazen Miś mocny w gębie! Bądź mężczyzną i pomóż kobiecie 19.05.03, 10:11
            "Mocny" Miś gdybyś miał jaja to byś kolego zamiast jęczeć wspomógł kobietę
            swoim silnym ramieniem i zorganizował patrol obywatelski na terenie Skolwina.
            Ale Ty wolisz jęczeć jak to za Twoje pieniądze "wandale i chuligani" wybijaja
            szyby. eeeeeee..........
            • Gość: ENA Re: Miś mocny w gębie! Bądź mężczyzną i pomóż kob IP: 213.77.101.* 19.05.03, 10:35
              Dziękuję za wsparcie i wyrozumiałość. Jestem mile zaskoczona. Mam nadzieję,
              że "MIŚ" wyciągnie z tego wnioski i pomoże ...
            • Gość: Zuza Re: Do buazna IP: 217.153.5.* 19.05.03, 16:57
              buazen napisał:

> "Mocny" Miś gdybyś miał jaja to byś kolego zamiast jęczeć wspomógł kobietę
              > swoim silnym ramieniem i zorganizował patrol obywatelski na terenie Skolwina.
              > Ale Ty wolisz jęczeć jak to za Twoje pieniądze "wandale i chuligani" wybijaja
              > szyby. eeeeeee..........

Jestem pod ogromnym wrażeniem, właśnie takich mężczyzn nam trzeba.
              Dzięki pozdro Zuza
          • Gość: Zuza Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: 217.153.5.* 19.05.03, 17:06
            Gość portalu: ENA napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą ! Debilem jest ten, kto tak twierdzi. To żenujące pisać w
            > ten sposób o innych ludziach. Nie wszyscy mieszkający na tych slamsach
            > zasługują na takie potępienie. Przecież mieszkają tam też normalni ludzie i
            > zasługują na szacunek!!! Nie każdy może mieć tyle szczęścia i mieszkać w
            > wygodnym i pięknym centrum. Jestem mieszkanką Skolwina i codziennie muszę
            > korzystać ze środków transportu miejskiego. Boli mnie fakt, że na naszej
            trasie
            >
            > kursują same najgorsze wydania autobusów, w których przy złej pogodzie kapie
            na
            >
            > głowę z każdej strony. Dlaczego to my normalni pasażerowie mamy cierpieć
            przez
            > tych chuliganów??? Policja... ??? Gdzie ta policja..., gdzie te zwiększone
            > patrole... Chyba w snach!!! A niestety powinni być na jawie i to jak
            > najczęściej. Pozdrowienia

Doskonale wiem co masz na myśli przecież i tam mieszkają zupełnie zwykli ludzie
            tacy sami jak wszędzie, po części znam to środowisko .Ostatnio byłam na
            Altyleryjskiej i jest to całkiem spokojna ulica.
      • Gość: Piorun Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 16:58
        Gość portalu: Miś napisał(a):

> Jak dla mnie problem z autobusami 63 nie istnieje. Na Skolwinie
        > mieszka było to i niech chodzi pieszo. Po co tam wysyłać
        > autobusy? Z moich pieniedzy naprawiane są szyby po aktach
        > wandalizmu bandy kretynów. Żal mi normalnych ludzi ale cóż
        > debile górą! koleś sm jestes debilem , pamietaj ze na Skolwinie mieszkają tez
        porządni obywatele . Jezeli SPPK wycofa linie 63 to bedzie jeszcze gorzej bo
        ludzie bedą sie buntowac i zaczną robić większe dymy
    • Gość: jac Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.03, 09:14
      a ja sie zastanawiam po ch... jest policja?
    • Gość: nekufa Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.gryfino.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 13:40
      na takich zwyrodnialcow powinno byc _drastycznie_ zaostrzone
      prawo, moze to w jakis sposob zmniejszylo by ilosc napadow.
      Niedlugo strach bedzie gdziekolwiek wyjsc,wladze tego miasta
      powinny ostro wziasc sie do roboty...
    • Gość: Łasic Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: 62.233.217.* 17.05.03, 15:12
      Jest tylko jeden sposób na zaprowadzenie porządku.Ogrodzić
      Stołczyn i Skolwin drutem kolczastym pod napięciem.I wypalić te
      śmiecie napalmem
      • swarozyc Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 17.05.03, 15:15
        Niemcy szli na wschod niosac zagiew kultury aby wypalic do cna dzicz slowianska.
        Widze ze metoda nie stracila na popularnosci do dzis...
        Z jakiej 'kulturalnej' dzielnicy jestes hermesie kultury?
        • Gość: Łasic Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: 62.233.217.* 17.05.03, 15:32
          Jestem z miasta co widać słychać i czuć.My nie napadamy na kierowców
          • swarozyc Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 17.05.03, 15:34
            Wlasnie slychac 'kulturtregerze'
            • Gość: Phobos Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.arkonskie.v.pl 17.05.03, 15:53
              Wiec jak rozumiem - masz jakis lepszy sposob na uporzadkowania tej okolicy raza
              na zawsze?
            • Gość: Łasic Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: 62.233.217.* 17.05.03, 16:08
              swarozyc napisała:

> Wlasnie slychac 'kulturtregerze'
              >szkoda czasu na polemiki z Tobą,jedz na te dzielnice po 22 to zobaczysz jakie
              ścierwo tam mieszka
              • swarozyc Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 17.05.03, 16:35
                W wymiarze faktograficznym zgadzam sie z toba, natomiast co do wnioskow...
                ale wcale nie uwazam sie za osobnika z ktorym nie mozna dyskutowac, wrecz
                przeciwnie;-)
              • Gość: Zuza Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: 217.153.5.* 17.05.03, 18:48
                Gość portalu: Łasic napisał(a):

> >szkoda czasu na polemiki z Tobą,jedz na te dzielnice po 22 to zobaczysz jak
                > ie
                > ścierwo tam mieszka

Wiesz jesteś żenujący
              • Gość: ALi G Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 17:05
                Ścierwo to ty jestes , a tak poza tym to mieszkam na Skolwinie i powiem CI
                ciołku że po 22 na Skolwinie jest spokojniej niż w Centrum . A co do Policji to
                sa na Skolwinie może raz dziennie a miały zostać zwiększone Patrole . Bzdury
    • piotr33k2 Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 17.05.03, 15:57
      w kur... się mozna słuchając że firma niepotrafi zapewnić swoim
      kierowcom bezpieczenstwa ,zamontować jakies alarmowe
      sygnalizatory czy coś podobnego, po naciśnięciu którego
      automatycznie bedzie powiadomiona policja!.przecież to mozna
      zrobić ,to się stosuje na swiecie !.takich band młodocianych
      gnoi jest coraz wiecej we wszystkich dzielnicach ,policja jak
      zwykle ma wszystko w dupie i dopiero jak kogoś zamordują to
      będzie krzyk i larum !.wiem coś o tym ,bo miałem podobne
      nieprzyjemne zdarzenie ,na szczęście bandzior był tylko jeden i
      dałem sobie radę ,ludzie na ulicy odsuwali się i nikt niechciał
      mi pomóc ,takie mamy społeczenstwo!,wszyscy tylko umią narzekać
      ale osobiście mało kto ma cywilna odwagę zreagować i
      przeciwstawić się złu.
      • Gość: dman81 Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.osow.pl 17.05.03, 22:17
        zgadzam sie z przedmowcą, to jest przykre ale tak jest, a
        pan "Artur Marciniak, rzecznik Komendy Miejskiej Policji"
        obiecuje, obiecuje, obiecuje... wiem taka praca ale moze jakby
        sam przejechal sie na skolwin moze przekonał by swoich
        przełożonych że coś jest tu nie tak. Pamiętam gościłem na
        skolwinie kilka krotnie kilka ok 7-8 lat temu i za każdym razem
        się bałem przejść się tam po ulicy. Miałem tam paru znajomych i
        wiem że nie wszyscy tam to recydywa społeczna ale spora część
        ich znajomych tak. A takich zjawisk jak dziś można było wtedy
        uniknąć stosując odpowiednie środki na tych wtedy 13-16 latków
        choć na wielu z nich nie było by jak wpłynąć oni już wtedy byli
        niebezpieczni i żadne sposoby by ich nie zmieniły.
        • Gość: pejsik Zabili go i uciekl IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 23:30
          Paranoja. Jakie to szczescie (w nieszczesciu), ze trafil ten przypadek na tego
          a nie innego kierowce. To nie Manhattan. I czemu tylko polslowkiem wspommniane
          jest o pasazerach? Siedzieli i sie przygladali? Tylu na jednego nozownika (bo
          podobno pozostali byli nie uzbrojeni). I czemu rzecznik komendy nie komentuje
          faktu, o ktorym wspomnial kierowca, mam na mysli "prosze czekac...".
          • Gość: sheki Re: Zabili go i uciekl IP: 80.48.150.* 18.05.03, 06:54
            Nasuwa się jeszcze jedno pytanie.Kierowca po obezwładnieniu napastnika walczył
            również z drugim , uzbrojonym w nóż , którego zranił w rękę.Komendant policji
            mówi o wszczęciu dochodzenia przeciw jedynie jednemu napastnikowi.Twierdzi , że
            inni nie brali udziału w "szarpaninie" .Czegoś tu nie rozumiem...
            pzdr
            • piotr33k2 Re: Zabili go i uciekl 18.05.03, 18:40
              jak znam i wy pewnie też polską rzeczywistość ,to długo nie posiedzą ,zaraz
              ich wypuszczą , w ameryce tacy gnoje złapani na gorącym uczynku, dostali by z
              dychę i odsiedzieli co do dnia .
              • Gość: dad Re: Zabili go i uciekl IP: *.168. / 192.168.0.* 18.05.03, 19:03
                piotr33k2 napisał:

> jak znam i wy pewnie też polską rzeczywistość ,to długo nie posiedzą ,zaraz
                > ich wypuszczą , w ameryce tacy gnoje złapani na gorącym uczynku, dostali by z
                > dychę i odsiedzieli co do dnia .

Co jest.
                Porąbany jesteś.
                Na 10 lat???
                Nie masz wyobrażni czy co.

Co by się stało, gdyby jak w ameryce zamykali na 10 lat?

Sądy i prokuratura byłyby bezrobotne przez 10 lat.

O to właśnie chodzi.

A że wyjdą i znowu pobiją, zabiją.
                No, jednostki się nie liczą.
                Liczy się kasssssssssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
            • Gość: Ali G Re: Zabili go i uciekl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 17:14
              I nie zrozumiesz kierowca był w szoku i niewiedział co robi być moze drugi ze
              sprawców miał zamiar odebrać kierowcy nóż zeby nie zabił Sebastiana G. A gdyby
              to zrobił to założyłbym sie ze wtedy kierowcy postawiono by zarzut zabójstwa.
          • Gość: Ali G Re: Zabili go i uciekl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 17:11
            Po pierwsze nikt tutaj nie napisał ze niebyli uzbrojeni , po drugie nikt nie
            wstawi sie za 1 kierowcą przeciwko 6 chłopakom i dodam ze swój swojego nie
            ruszy , a wszyscy byli ze Skolwina . eeeeeeee
            • Gość: oz Re: Zabili go i uciekl IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.111.* 23.05.03, 18:13
              Mam wrażenie ,iż ktoś zapomniał wspomnieć ,że afera zaczeła się od tego, że
              kierowca najpierw wyrzucił chłopaka z autobusu i skopał!!!I od tego się
              wszystko zaczęło...Wydaje mi się że ktoś całe to zajście sprowokował i nie był
              to ten chłopak!!!
      • Gość: Blade Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 17:08
        I co sie społeczniku chwalisz ze dałeś sobie rade , a ludzie itak by ci nie
        pomogli bo widocznie nie zasłużyłeś na ich pomoc>
    • Gość: MIT V Re: Napad na kierowcę autobusu linii 63 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.03, 07:09
      OOooo... TO POLICJA W KOŃCU ZAUWAŻYŁA, ŻE TU SIĘ ŹLE DIEJE.
      NIESAMOWITE. PEWNIE GDYBY KIEROWCA ZGINĄŁ TO NAPRAWDĘ BYŁOBY
      PRZEZ DWA TYGODNIE WIĘCEJ POLICJI A NIE TYLKO PISANIE O
      LICZNIEJSZYCH PATROLACH. JESTEŚMY KRAJEM BEZPRAWIA. CHULIGANI
      CHODZĄ NACHLANI I NAĆPANI, CHLEJĄ W AUTOBUSACH I NA SKWERKACH
      NIKOMU TO NIE PRZESZKADZA. DODZWONIENIE SIĘ DO POLICJI TO
      LOTERIA. NALEŻY ZMIENIĆ PRAWO BANDYTA POWINIEN IŚCI NIE NA
      WCZASY TYLKO NA ROBOTY W KAMIENIOŁOMACH.
      • Gość: Zuza Re: Nietylko w Szczecinie IP: 217.153.5.* 23.05.03, 08:12
        Tak mi się teraz przypomniało jechałam autobusem w samym środku Warszawy i
        oczom nie wierzyłam facet czyścił z krwi takie wielkie nożysko że mnie zatkało
        i nikt dosłownie nikt nic z tym nie zrobił,każdy sie odsunął i wszystko.Ja
        najnormalniej wysiadłam i poczekałam na następny autubus.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka