Dodaj do ulubionych

Wielkie otwarcie Różanki

14.05.07, 22:46
Oczywiscie bezterminowy zakaz wstepu osobom "duchownym" jest sumiennie
przzestrzegany?!
Obserwuj wątek
    • Gość: mechan Wielkie otwarcie Różanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:51
      O 14.00? We wtorek? To znaczy dla bezrobotnych i polityków to otwarcie?
      A wsadźcie sobie te róże w d....ę. Byleby miały kolce.
      • maciej.popielarz Re: Wielkie otwarcie Różanki 15.05.07, 00:24
        > "Miasto przestało się nim opiekować w latach 70. Z czasem popadł w zupełną ruinę."

Cóż za eufemizm!!! I nagle mamy 30 letnią białą (a właściwie czarną) plamę w
        historii Różanki. Na tablicy przed Różanką również króluje biała plama.

Otwarcie o 14 jest przeznaczone dla polityków tak aby wszyscy dziennikarze
        zdążyli to opisać na jutro a telewizja wyemitować w wieczornej Kronice - tudzież
        może info załapie się do Telexpresu lub wieczornych Wiadomości.

A po co gapie? Jeszcze któryś coś powie na temat Różanki w latach 1980 - 2006 i
        zepsuje ten uroczysty dzień. Zresztą liczy się tylko to co media pokarzą i opiszą.

Natomiast "tłum szczecinian" w relacjach bez wątpienia się dorobi. Zresztą
        artykuł już pewnie gotowy tylko czeka na "cytaty" jeśli biuro prasowe prezydenta
        juz takowych nie przekazało za w czasu ;)
        • Gość: ojciec inwestor Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.globalconnect.pl 15.05.07, 06:27
          o 14 to jest koncert ,a otwarcie o 12
    • Gość: Zbędny Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 06:34
      Cóż za wielka dyplomacja ze strony GW. Jak bogaty jest ten język polski. Po
      prostu tak napisać to kler zdewastował totalnie cos co istniało, cieszyło w
      dłuuugiej historii. Jeszcze zrobił na tej zbrodniczej niedbałości niezły biznes.
      • absztyfikant Re: Wielkie otwarcie Różanki 15.05.07, 10:23
        Wyjatkowo sie zgadzam ze Zbednym.

Jestem naprawde zdumiony i zazenowany wrecz niebywalym sojuszem szczecinskich
        dziennikarzy 'Gazety' z Kosciolem katolickim.
        • swantevit Re: Wielkie otwarcie Różanki 15.05.07, 10:44
          wsrod zebranych wiernych, rednacz Jachim ze sfora zatrudnionych gryzipiorkow,
          promowac bedzie roznego rodzaju literature religijna, nachalnie reklamowana
          ostatnio na lamach Folksztyme abtajlung Stettin.
          • absztyfikant Jingele nit wejn 15.05.07, 11:02
            Pomijam juz, ze twoje nieustanne antysemickie podsrywanka sa w tym temacie nie
            na temat - one nawet nie sa smieszne, sa pretensjonalne.

Kisz mir majn tuches Szwar.
            • swarozyc Re: Jingele nit wejn 15.05.07, 11:21
              absztyfikant napisał:
              ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

absztyfikant napisał:
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Nie na temat?! Sam raczyles zauwazyc mizdrzenie sie GW/szczecin do KK.., a ja
              wzmozona propmocje wydawnictw "konfesyjnych"
              a antysemityzm?
              Mnie takie zarzuty nie wzruszaja, tym bardziej od osobnika ktory prawdy nie
              traktuje jako wartosci absolutnej, delikatnie mowiac...
        • Gość: Zbędny Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:36
          <Jestem naprawde zdumiony i zazenowany wrecz niebywalym sojuszem szczecinskich
          >dziennikarzy 'Gazety' z Kosciolem katolickim.
          Ja jestem tylko zażenowany. Zdumiony nie jestem. Standard. Niestety :-(
    • Gość: Poganin Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:15
      Coś Ty. Na otwarciu musi być kropidło. Zakład?
      • Gość: brzytwa Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:18
        Zamiast klechy powinni być neopoganie z Samoobrony :))))
        • absztyfikant Re: Wielkie otwarcie Różanki 15.05.07, 10:30
          Neopoganie to organizacyjka liczona w ulamkach promili, wiec pomysl na to, by
          porownywac ja z poteznym Kosciolem katolickim jest czysta aberracja mogaca
          powstac jedynie w glowie "watykanczyka" oddelegowanego na odcinek forumowy...
          • Gość: brzytwa Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:10
            Cebulowych jest też całkiem sporo, na forum roznosi się on odór.
          • Gość: szczękościsk Piotrek Krzystek - wpadka na Różance IP: *.chello.pl 15.05.07, 13:29
            Właśnie stamtąd wróciłem. Kropidło było, ale ks. prałat wydaje się być
            sympatyczny, nie było jakiegoś przerostu formy. Ale była pewna wpadka:
            prezenterka, która przemówiła jako pierwsza na otwarciu, po paru zdaniach
            poprosila o głos "Piotrka Krzystka, prezydenta miasta Szczecina". Wśrod
            zebranych dał się słyszeć chichot, Krzystek się lekko zaczerwienił, pani
            prezenterka się zmieszała i przeprosiła.

Ja rozumiem, że owa panienka mogła się z Piotrkiem bawić w piaskownicy, że jest
            z nim na "ty", bo chodzili razem do podstawówki, ale oficjalnie nie trzeba tego
            akcentować, bo to jest niepoważne. Może niedługo dojdzie do takiej
            fraternizacji, że panienka podejdzie do Krzystka, poklepie go po plecach i
            powie: "No, Piotrek, jesteś prezio, to teraz gadaj!".
            • absztyfikant Wpadka? 15.05.07, 15:25
              Na calym swiecie politycy (Al [Albert] Gore, Joschka [Josef] Fischer, Bill
              [William] Clinton) staraja sie przekonac, ze sa rownymi goscmi, ale to chyba
              tylko w Polsce panuja zwyczaje w mysl prikazu cara Piotra I, ktory przytaczam
              ponizej:

"Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i
              durnowaty,tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego."
              • swantevit Re: Wpadka? 15.05.07, 15:28
                Teraz sie Piotrek spali ze wstydu...

absztyfikant napisał:

> Na calym swiecie politycy (Al [Albert] Gore, Joschka [Josef] Fischer, Bill
                > [William] Clinton) staraja sie przekonac, ze sa rownymi goscmi, ale to chyba
                > tylko w Polsce panuja zwyczaje w mysl prikazu cara Piotra I, ktory przytaczam
                > ponizej:
                >
                >
                > "Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i
                > durnowaty,tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego."
                >
              • Gość: szczękościsk Re: Wpadka? IP: *.chello.pl 15.05.07, 15:38
                absztyfikant napisał:

> Na calym swiecie politycy (Al [Albert] Gore, Joschka [Josef] Fischer, Bill
                > [William] Clinton) staraja sie przekonac, ze sa rownymi goscmi

To się nazywa w psychologii "kompleks Piotrusia Pana".
                • swantevit Re: Wpadka? 15.05.07, 15:41
                  Gość portalu: szczękościsk napisał(a):
                  Bill [William] Clinton) staraja sie przekonac, ze sa rownymi goscmi
                  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                  Fakt, Clinton to jest dopiero luzak!!
                  Lewinskiej to nawet reki nie podal na powitanie tylko....
            • absztyfikant Re: Piotrek Krzystek - wpadka na Różance 15.05.07, 15:27
              A swoja droga zaproszenie na te uroczystosc nawet najsympatyczniejszego
              katabasa na swiecie traciloby i tak Mrozkiem. Czarni zwyczajnie wstydu nie
              maja...
    • Gość: justa.m Wielkie otwarcie Różanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:04
      Apeluję o przestrzeganie porządku, bo aż miło tam posiedzieć. I z każdym dniem
      widać budzące się do życia rośliny. Zapraszam do ogrodu, by poczuć się jak
      w "Secret garden".....
    • absztyfikant :)))))))) 15.05.07, 11:07
      www.wrzuta.pl/audio/tcJH6Q4j7E/jonasz_kofta_-_pamietajcie_o_ogrodach
    • Gość: DamaKier Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.kamiro.pl 15.05.07, 11:56
      swantevit napisał:

> Oczywiscie bezterminowy zakaz wstepu osobom "duchownym" jest sumiennie
      > przzestrzegany?!
      Ja też mam za złe "duchownym", że dopuścili do takiej ruiny ogrodu, ale po
      pierwsze nie mam aż takiej sklerozy żeby nie pamiętać, że Różanka zaczęła
      podupadać jeszcze zanim klerycy ją dostali, a po drugie, jak byśmy zaczęli
      wszystkim zabraniać wstępu do miejsc, które zrujnowały partie, do których
      należą lub je popierają, to wielu nawet do kibla by nie mogło pójść.
      Niech więc Różanka będzie ponad podziałami! Cieszmy się :)
      • Gość: Zbędny Re: Wielkie otwarcie Różanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 12:02
        Zgodziłbym się z Tobą gdyby oddali ten ogród miastu uznając, że ich nie stać na
        prowadzenie takiego obiektu. Jednak zrobili na tym biznes . Dostali piekny i
        wart duż epieniądze budynek przy Arkońskiej, który miasto wyremontowało siłami
        Calbudu za grube miliony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka