Dodaj do ulubionych

fotoradar w Łobzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 22:29
no niezłe to było w kronice szczecińskiej. Pogrzany gościu i tempy
policjant:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: fotoradar w Łobzie IP: 83.168.96.* 24.05.07, 12:58
      ja jestem z łobza i słyszałam o tym wczoraj w radiu zet. haha dobre, a jak
      ostatnio wlasnie wjezdzalam to sie zastanawialam co tam do cholery stoi.
    • switonemsi Re: fotoradar w Łobzie 24.05.07, 13:40
      A co się stało?
      • skuter70 Re: fotoradar w Łobzie 24.05.07, 14:44

chyba chodzi o to, ze ktoś sobie prywatnie zrobił atrape fotoradaru i powiesil
        na slupie

i "dzialalo" poki sie wladza nie do#&*&$%:)
        • Gość: Gosc Re: fotoradar w Łobzie IP: 195.124.114.* 24.05.07, 15:00
          zrobil to jakis facet, ktorego poturbowano w wypadku samochodowym, sklecil
          atrape fotoradaru i postawil przy domu, no i wsciekli i szybcy nabierali sie na
          ten trik i zwalniali :-) TVP dostala cynk o wynalazku i zjawila sie z kamera
          ale jakis kapus zadzwonil na policje i ta 10 minut przed przyjazdem ekipy
          nakazala usunac atrape (ciekawie na jakiej podstawie ?) takich to mamy
          dzielnych policjantow :-)
          • Gość: Gosc z kuriera IP: 195.124.114.* 24.05.07, 15:11
            Nielegalna atrapa fotoradaru
            Formalizm wziął górę...

Atrapa fotoradaru, którą mieszkaniec Łobza Edward Stefanowski ustawił przed
            swoją posesją przy drodze wojewódzkiej nr 151 (wylotowej w kierunku Węgorzyna),
            jest już na podwórku właściciela. Przez trzy miesiące straszak działał
            perfekcyjnie, a niektórzy policjanci widzieli w tej akcji same dobre strony.
            Tak było, ale już nie jest.
            We wtorek przed południem E. Stefanowskiemu złożyli wizytę policjanci z Komendy
            Powiatowej Policji w Łobzie i poinformowali, że nie dopełnił on wymogów
            przepisów prawa.
            - Na ustawienie atrapy potrzebne jest w pierwszej kolejności zezwolenie
            zarządcy drogi, który w sprawie zasięga naszej opinii - powiedział asp. szt.
            Robert Kazienko, rzecznik prasowy KPP w Łobzie. - Zaistniało wykroczenie, lecz
            my skwitowaliśmy to pouczeniem. Nie wykluczamy zgody na wystawienie radaru w
            przypadku formalnego wystąpienia do nas w tej sprawie.
            Tyle stróże prawa. Inny jest punkt widzenia zwykłych ludzi. Dla nich E.
            Stefanowski zasłużył na medal i nagrodę. Dotyczy to zarówno pieszych,
            rowerzystów i samochodziarzy, którzy chcą kultury na jezdni. Niestety, teraz
            wyłącznie piraci drogowi są zadowoleni... A jeszcze niedawno nawet przez CB-
            radio szły komunikaty o „niebezpieczeństwie” w Łobzie.
            - Ktoś z piratów napisał w internecie, że ja nie mam pojęcia o ruchu drogowym -
            mówi E. Stefanowski. - A ja miałem kilkanaście samochodów i przejechałem ponad
            milion kilometrów. Nie zapłaciłem żadnego mandatu. Natomiast byłem ofiarą
            wypadku spowodowanego przez pirata i tylko dzięki wspaniałym lekarzom ze
            Szczecina nie jestem na wózku inwalidzkim. Byłem także świadkiem wypadków tuż
            koło mojego domu. Tym „fotoradarem” chciałem tylko pomóc policji.
            Pan Edward otrzymał już wiele telefonów z gratulacjami. Zapytaliśmy, czy będzie
            działać dalej? Okazuje się, że ma nowy pomysł, którego nie chce na razie
            zdradzić. Zdaniem mieszkańców Łobza dziwić może tylko brak jakiejkolwiek
            reakcji samorządu, który mógłby kupić fotoradar policji łobeskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka