Gość: Proszę Cię IP: *.chello.pl 27.11.07, 18:49 Nareszcie ominę to nieprawdopodobnie dziurawe miasto! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siena Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 83.168.106.* 27.11.07, 19:07 Ja rowniez bardzo sie ciesze, ze uda sie w koncu ominac zakorkowane centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 19:13 Moje marzenie się spełniło...tak dziurawego miasta nie ma w całej zachodniej polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flies Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 19:24 "- A być może uda się ją doprowadzić w tym czasie aż do autostrady A4." Taa od razu do USA sie wam uda... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 27.11.07, 20:35 - W tej drodze słychać wewnętrzny nakaz - jechać! Jechać! Jechać! - mówił ks. Andrzej Szkudlarek, święcąc nową drogę. - Ale z tym słowem współistnieje jeszcze inne - oddychać! Oddychać! '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' A co na to lekarz teologista?(taki od chorych teologow katolickich) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 27.11.07, 21:17 No no, dziury w gorzowskich drogach powstawały same:) Zgadnijcie do i z którego portu jechały przez centrum Gorzowa ciężarówki niszczące asfalt... Natomiast hobby Gorzowian to liczenie TIRów hehehe. No ale czas na radość, nie na rozliczenia. Teraz czas na remonty "wewnątrz" miasta. Gdy nie ma TIRów i ruchu tranzytowego, zamknięte zostanie dla samochodów centrum miasta. Dotychczasowe ulice staną się deptakami. Jest się z zczego cieszyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.net.fone.pl 28.11.07, 00:29 Spójrzmy prawdzie w oczy - to tranzyt rozjechał Gorzów, jego centrum i przelotowe trasy miejskie.Teraz czas na zmiany - będzie ładnie, równo i klimaciarskie Centrum bez aut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 80.53.41.* 28.11.07, 01:02 spojrzmy prawdzie w oczy - wiele miast w Polsce rozjechal tranzyt ale w Gorzowie byl horror... pamietam jak kiedys malo nie urwalbym zawieszenia na dziurze w asfalcie przy torowisku - tego nie tlumaczy zaden tranzyt bo glebokie dziury w jezdni to wylacznie kwestia zaradnosci i gospodarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 83.168.106.* 28.11.07, 01:14 Znam miasto w zachodniej Polsce o jeszcze bardziej dziurawych ulicach niz Gorzów. Bezapelacyjnie w skali kraju nr 1 to Wrocław, a nr 2 to Łódź. Co do Gorzowa to ja i ty rozjeździliśmy to miasto. Teraz mogą się wziąć za remonty. Jeszcze raz gratuluję i wam i sobie. Jeszcze tylko Skwierzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowiec Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.gprs.plus.pl 28.11.07, 01:21 Czy nikt na to nie zwrocil uwagi, ze ta obwodnice trzeba bedzie poprawiac?? Jest napisane, ze to dwupasowa jezdnia. A S3 ma byc czteropasowa?? Jak to jest, moze ktos wyjasni? Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 28.11.07, 10:58 Gość portalu: Sedina napisał(a): > Znam miasto w zachodniej Polsce o jeszcze bardziej dziurawych > ulicach niz Gorzów. Bezapelacyjnie w skali kraju nr 1 to Wrocław, a > nr 2 to Łódź. > Co do Gorzowa to ja i ty rozjeździliśmy to miasto. Teraz mogą się > wziąć za remonty. > Jeszcze raz gratuluję i wam i sobie. Jeszcze tylko Skwierzyna. Tu przyznaję rację. We Wrocławiu dawno nie byłem ale pamiętam go sprzed kilku lat... Dramat! Łódź z kolei to dramat do kwadratu! A wracając do Gorzowa pragnę zwrócić uwagę, że katastrofalne dziury w jezdniach są przede wszystkim winą zaniedbań. Odcinek między dwupasmową z góry (od strony Szczecina) a mostem na Warcie wyglądał tak samo dwie dekady wstecz: ten sam bruk, te same tory i tak samo karkołomny przejazd. Jeżeli w ciągu tego czasu coś się zmieniało to w stopniu niezauważalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowiak Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 14:56 dzisaj może i jest dziurawy ale tylko odcinek na długości może kilometra a ten odcienek o którym mówisz jest sporo dłuższy, może i po kawałku ale wyremontowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. e.. najczesciej jechalem przez Niemcy IP: 80.53.41.* 28.11.07, 23:16 60km dalej ale tniesz po BAB 150 - 180km, czasowo wychodzi tak samo za to bez wiekszych stresow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowiak Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 14:52 Gorzów może i jest dziurawy, ale naprawde trzeba patrzeć prawdzie w oczy i naprawde bardzo dużo triów jechało od szczecina, a co do dziur i to przy torach tramwajowych szczecinacy popatrzcie sami jak uwas jest dziurawo jadąc do was z gorzowa w samym szczecinie bałem się jechać szybciej niż 50 i to na trasach gdzie można jechać 80 bo tak jest u was dziurawo, patrzcie również przy bramie portowej niektóre auta przejeźdzając tam przez tory poprostu wzbija się w powietrze...taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 28.11.07, 16:04 Gość portalu: Gorzowiak napisał(a): > Gorzów może i jest dziurawy, ale naprawde trzeba patrzeć prawdzie w > oczy i naprawde bardzo dużo triów jechało od szczecina, a co do > dziur i to przy torach tramwajowych szczecinacy popatrzcie sami jak > uwas jest dziurawo jadąc do was z gorzowa w samym szczecinie bałem > się jechać szybciej niż 50 i to na trasach gdzie można jechać 80 Przypomnij mi, gdzie w Szczecinie można jechać 80. Ja kojarzę taką możliwość tylko na przedłużeniu ul. Struga na wschód.. > bo > tak jest u was dziurawo, patrzcie również przy bramie portowej > niektóre auta przejeźdzając tam przez tory poprostu wzbija się w > powietrze... Jak ktoś jedzie 50, to się nie wzbija. Zresztą, odcinek przy Bramie Portowej był jakiś czas temu naprawiany i wcale tak źle nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:08 Nie dramatyzuj! Akura po Szczecinie jezdzi sie wyjatkowo szybko... Niektorych miejsc trzeba unikac lub wiedziec jak jezdzic i jest git ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Bo w Szczecinie idzie tranzyt przez centrum IP: 80.53.41.* 28.11.07, 23:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \jorge Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.net.fone.pl 28.11.07, 18:52 Zaradność?!zwróć uwagę, że Gorzów ma od dawna mniejsze bezrobocie niż Szczecin, a zanosi się u nas na wielki boom inwestycyjny (vide: TPV - fabryka LCD - zobaczysz ją z obwodnicy). Pzdr.i zyczę miłej jazdy obwodnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Mowie o sytuacji gdy wielka dziura jest na duzym IP: 80.53.41.* 28.11.07, 23:23 skrzyzowaniu w centrum miasta i nikomu nie chce sie tam nawet wrzucic kilku lopat goracej masy bitumicznej i przyklepac deska... Mowie o dziurze ktora stwarza zagrozenie dla ruchu, dziurze ktora by osiagnac taki rozmiar musiala byc nie ruszana przez 2 miesiace minimum, mowie o dziurze ktora jesli juz lenie nie chcialo sie wam zalatac to trzeba ja bylo chociaz oznaczyc... I juz pare razy pisalem wam ze jedna fabryka nie czyni przelomu - tak jak powstala w Gorzowie tak moze powstac gdziekowliek jesli bedzie sie to oplacalo TPV - wy naprawde macie ciezkie kompleksy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maklert Re: Mowie o sytuacji gdy wielka dziura jest na du IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.07, 23:33 > TPV - wy naprawde macie ciezkie kompleksy... I kto tu o kompleksach mowi. Trudo mi obecnie znalezc aspekt w ktorym Gorzow bylby gorszy od Szczecina nie liczac tylko liczby mieszkancow. Nawet macie gorszy klub pilkarski, mimo iz Gorzow jest zaledwie w 3 lidze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. haha i to sa wlasnie kompleksy... IP: 80.53.41.* 29.11.07, 23:46 wlasnie to co napisales... A co do klubu... moze bedzie Pogoni wziac rewanze za wydarzenia ktore mialy miejsce nie tak dawno w Gorzowie - mam na mysli rewanz pilkarski i zgodny z prawem - kibice Pogoni nie sa mordercami bez honoru... Tak czy siak milo bedzie omijac Gorzow i jak mowie - nie przeceniajcie TPV - juz napisalem Budrysowi - jakie ma gwarancje ze za 7 lat TPV nei przeniesie sie na Ukraine - np do Charkowa - miasto 1,5 miliona, metro, port lotniczy, swietna politechnika z tradycjami ktora produkowala kadry na potrzeby przemyslu zbrojeniowego ZSRR. Zadaj sobei pytanie jak dlugo Polska i np Gorzow czy tez Szczecin beda atrakcyjne dla takich firm jak TPV, jak predko inwestycje w Gorzowie wydrenuja lokalny rynek pracy i bedzie sie dzialo to co w malych Czechach gdzie pracodawcy woza polakow autobusami zeby mial kto pracowac - nastapilo przesycenie firmami ia brak wykwalifikowanych kadr teraz daje sie w we znaki - tylko scisla wspolrpaca wyzszych uczelni i firm daje szanse na produkcje kadr - w innym wypadku ma sie jedynie bioroboty... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: haha i to sa wlasnie kompleksy... 30.11.07, 00:03 Vladzie drogi - jako typowy zielonogórzanin zachowujesz się jak pies ogrodnika. Jeszcze nie powstało, jeszcze budują, jeszcze nie działa, a już mędrkujesz i prawisz dyrdymały. Już sobie coś wbiłeś do głowy i koniec. POCZEKAJ. Nie rób nic więcej. Dopiero co postawili ściany zakładu głownego TPV, dopiero co podpisują umowy firmy podwykonawcze z Japonii i Niemiec... Fakt, ciężko przyznać że Gorzów odnosi sukces za sukcesem. No ale czego innego oczekiwać po falubazie?:) Powtarzam - poczekaj, bo możesz potem gryźć się w język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. hehe widze ze ty jestes Kaczynski IP: 80.53.41.* 30.11.07, 00:23 nie Lech, nie Jarek ale tez krecisz, kalmiesz, oszukujesz - zupelnie jak nasze umilwoane w Panu Kaczuszki - wytlumaczylem ci juz wiele razy ze Szczecin to moje rodzinne miasto, ze jestem Szczecinianinem a ty dalej powtarzasz swoje male swinskie klamstewka bo nie masz arguementow. Ty jestes Poznaniakiem a w Szczecinie nie bardzo lubi sie Poznaniakow (napisz to ze jestes Poznaniakiem i popierasz dzialania Poznania ktore doprowadzily do tego ze S3 nie jest A3 i jest tak poteznie opozniona, podlub troche w archiwum GW i poszukaj sobie materialow o probach ubezwlasnowolniania Szczecina przez Poznan). Multum sukcesow tyle ze dalej bedziecie zdani na inzynierow wyuedukowanych w Poznaniu, Zielonej Gorze czy Szczecinie. Sukcesy Gorzowa to galeria handlowa, montownia czy raczej fabryka (telewizorow czy paneli LCD?). PS moze cie to zainteresuje ale nigdy nie kibicowalem falubazowi, ba nie bylem nigdy na zuzlu. Tak wiec klamczuszku znow pudlo. Wroc teraz do Poznania i dalej kwekaj ze wszytkiemu zlu swiata winna Zielona Gora... PS1 a jak postawili sciany to za 7 lat moga te same sciany postawic gdzie indziej, te same lub nowe... bez zaplecza kadrowego to moze byc nawet szybciej niz za 7 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfzibi Re: haha i to sa wlasnie kompleksy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 19:21 Chyba trzeba będzie wrócić do korzeni definicji słowa "kompleks": termin ten- podobnie jak "szok", "kultowy" -jezd zupełnie wyświechtany i niewiele znaczy. Uważam, że Gorzów ma się czym szczycić, że idzie w dobrym kierunku przyjmując coraz wiecej inwestorów ze sztandarową TPV. Twoja uwagę, że jest to przede wszystkim montownia, że to nie hi tech przyjmuję- masz rację, ale inne, mniejsze firmy ( ta mechatroniczna i od obwodów drukowanych ) o taka definicję się ocierają. Wywodzisz też, że taka wytwórnię mozna łatwo przenieść i za 7 lat to i tamto...Oczywiście znów masz rację, ale mamy 7 lat do przodu i to jest czas , aby się zmienić i pójść dalej, robić mądrzejsze rzeczy. Za parę m-cy w Gorzowie może nie być bezrobocia i następne kilka tys. ludzi ma na chleb-źle? Kilka lat temu jak podawał Budrys było22% bezrobocia. A teraz Szczecin: pokaż mi te technologiczne firmy, które tutaj powstają. Póki co Skolwin padł a stocznia znów zmierza do klapy( to dopiero jest hi tech!)i jeśli tak, to bedzie ok 8% bezrobocia.Tak 8%vs ok 2% w Gorzowie . Czy Ty wolisz 8% i dumne czekanie na motorolę,intela,siemensa? Kto tu lepiej muśli? Pamiętam koniec komuny i pamietam co mówiono o Szczecinie: port,Odra, lotnisko,autostrada na zachód, bliskoścć Berlina, Skandynawii- to miasto miało zrobić największą karierę w Polsce. Jak chcesz zobaczyć gospodarkę to wybierz się do Świnoujścia, Goleniowa a nawet Stargardu bo w Szczecinie trudno zrobić nawet porządne zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: haha i to sa wlasnie kompleksy... IP: 80.53.41.* 03.12.07, 21:37 Jesli zadasz sobie trud by przeczytac moje wypowiedzi to moze zauwazysz ze pisze wylacznie w kontekscie tego samozachwytu budrysa ktory uwaza ze zlapal pana boga za nogi. Pisze ze nalezy podchodzic do tego spokojnie i widziec ewentualne zagrozenia jakie wiaza sie monokultura jednego duzego inwestora ktory karmi cale miasto. Budowanie przyszlosci miasta musi byc jednak znacznie mniej podatne na chwilowe wahania koniunktury. Co do bezrobocia w Szczecinie i Gorzowie - ustalcie po pierwsze dane meidzy soba (Ty i budrys) po drugie znacznie latwiej stworzyc 1000 miejsc pracy niz 5000 - Szczecin jest wiekszy i by zbic proporcjonalnie bezrobocie co w Gorzowie potrzeba 4 - 5 razy wiecej inwestycji. Technologiczne firmy w Szczecinie... a jesli pwostana takie firmy w okolicach Gryfina? Goleniowa? albo po niemieckiej stronie i beda korzystac z kadr polskich to bedzie sie to liczylo do Szczecina czy nie? Firma technologiczna jest Politechnika Szczecinska, Akademia Morska - to wlasnei potezne zaplecze mogace dostarczac kadr firmom. Nie bede tluamczyl opoznien Szczecina tym ze prezydentem Szczecina byl Marian Jurczyk czy tym ze teraz mamy Krzystka. Nie bede tlumaczyl malej ilosci inwestycji tym ze mamy politykow zainteresowanych wylacznie skokiem na kase. Ja nie czekam ani Siemensa ani na Motorole - mimo wszystko Szczecin tradycjnie zwiazany jest z gospodarka morska i to w tym kierunku nalezy upatrywac przyszlosci miasta. Upadajaca stocznia... zwroc uwage na cala otoczke tego procesu - stocznia moglby calkiem niezle funkcjonowac gdyby nie wroga polityka panstwa. O fatalnej lokalizacji Szczecina mowil europosel Liberadzki - proponuje rozmowe z nim - moze uda mu sie wytlumaczyc dlaczego Szczecin jest fatalnie polozony. Nie przecneialbym na twoim meijscu Goleniowa czy Stargardu - realia sa proste - jedna, dwie duze firmy... fajnie bo znika bezrobocie ale bez Szczecina, bez Gryfina nie ma duzych inwestycji w regionie. Co do porzadnych zakupow - ja nie narzekam - co chce to kupuje, czasem jade do Berlina - wiele rzeczy moge kupic taniej (np dobre buty). I na koniec - zadaj sobie pytanie ile czasu bedzie potrzebowal Gorzow na to by dorownac Szczecinowi i kolejne pytanie - czy wierzysz ze Szczecin bedzie czekal az Gorzow bedzie mial 400 tysiecy mieszkancow i nic w tym czasie nie bedzie robil. Miedzy mna a budrysem jest prosty spor - budrys kreuje wizje ze Zielona Gora winna jest temu ze Gorzow sie nie rozwija, ze to ZG winna jest temu ze istnieje Lubuskie i kreuje wizje ze panaceum na wszystkie problemy Gorzowa jest rozpad Lubuskiego. Ja uwazam ze dla Gorzowa i Zielonej Gory lepsze jest wspolne budowanie zasobnosci Lubuskiego. Po prostu tak bedzie lepiej tym bardziej ze Gorzow nigdy nie bedzie w Wielkopolsce bo na to nie pozwoli Warszawa. PS nie raz, nie dwa slyszalem od Gorzowian opinie ze Szczecin to wies z tramwajami, usmiecham sie wtedy rozbawiony i pytam to czym w takim razie jest Gorzow? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: haha i to sa wlasnie kompleksy... 04.12.07, 08:20 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > Miedzy mna a budrysem jest prosty spor - budrys kreuje wizje ze Zielona Gora > winna jest temu ze Gorzow sie nie rozwija, ze to ZG winna jest temu ze istnieje > Lubuskie i kreuje wizje ze panaceum na wszystkie problemy Gorzowa jest rozpad > Lubuskiego. No i znowu bląd Vlad. Gorzów ROZWIJA SIĘ MIMO pasożytnictwa i zachłanności zielonogórskiej pijawki. MIMO. Co by dopiero się działo, gdyby zwolnić ten zielonogórski hamulec! > nie raz, nie dwa slyszalem od Gorzowian opinie ze Szczecin to wies z tramwajami To samo słyszę od szczecinian. I na tym forum, i na piwie w Poznaniu. Dasz wiarę? ------------- Zlikwidować nowotwór lubuski - im prędzej, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: haha i to sa wlasnie kompleksy... IP: 62.69.212.* 04.12.07, 11:51 to prawdziwie miasto kwitnącego biznesu - na kolacje biznesowe zapraszja do jedynego sieciowego fast foodu:)))autentyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: haha i to sa wlasnie kompleksy... IP: 80.53.41.* 04.12.07, 23:23 O czym mowisz budrysie? o jednej fabryce? o dwoch fabrykach? naprawde nie bede brnal w kolejne dyskusje o niczym. Pozyjemy - zoabczymy, zle Gorzowoi nie zycze ale ciesze sie ze jesli bede mial okazje ominac Gorzow (a bardzo podobal mi sie nowy most i minirondo - zdaje sie ze piwnicach ma byc jakas galeria?). Tak czy siak cieszy mnie kazdy sukces Zar, Zagania, Nowej Soli, Zielonej Gory, Sulechowa, Swiebodzina, Skwierzyny, Miedzyrzecza, Gorzowa i innych miejscowosci wchodzacych w sklad Lubuskiego - zacznijcie dzialac razem a moze nie bedzie wam potrzebny zaden desant w Szczecina czy Poznania by bylo u was dobrze. Od dawna twierdze ze Szczecin w przeciwienstwie do Poznania raczej nie dazy do agresywnej ekspansji i cieszy mnie to. A co do opinii szczecinian - nie bede komentowal tego moze jedynie przytocze ci taka mala historyjke z zycia wzieta: absolwent Uniwersytetu Szczecinskiego stara sie o prace, jest na rozmowie w Warszawie, opowiada o sobie, na pytanie o uczelnie odpowiada ze skonczyl tam taki se kiepski Uniwersytet Szczecinski, oczywiscie pracy nie otrzymal, pracodawca za to zadzwonil na uczelnie i opowiedzial historie komentujac jednoczesnie ze Uniwersytet musi uwazac komu daje dyplom - jesli ktos zle mowi o Szczecinie a nazywa siebie szczecinianinem to tak naprawde jest idiota i strzela sobie samobojcza bramke - takich znajomych ci wspolczuje... Wiec dam wiare w twoja opwiesc bo sam znam ludzi ktorzy przyjechali do Szczecina z terenu Zachdnipomorskiego, zdobyli na Uniwersytecie dyplom magistra, potem obronili doktorat i w pociagu jadacym do Warszawy, gdzies za Dabiem a jeszcze przed Stargardem odgryzajac z trzymanego w reku kawalka kielbasy i zagryzajac bulka, z ustami pelnymi nieprzezutego pokarmu mowia o wiejskosci Szczecina. Ja akurat nie odczuwam by Szczecin byl wsia z tramwajami i mysle ze podobnie mysli wiekszosc Szczecinian. Tak wiec wstydze sie za takich szczecinian jakich masz za znajomych i jestem dumny z tego ze jestem Szczecinianinem i mam znajomych ktorzy o sobie mowia ze sa Szczecinianami - los moze czlowieka rzucic w rozne strony swiata ale Szczecina zawsze bedzie moim domem i moja ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Na zdjęciu ja nie widze dwóch jezdni IP: 217.153.19.* 28.11.07, 08:56 Czy to jest ciąg S-3 ? On ma być dwujezdniowa ,a gdzie ta druga jezdnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siena Re: Na zdjęciu ja nie widze dwóch jezdni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 09:08 Przeczytaj jeszcze raz artykul. Ponizej cytat: "Trasa ma dokładnie 11,9 km. To jedna dwupasmowa jezdnia o szerokości 7,5 m z dwumetrowymi asfaltowymi poboczami (budowa drugiej nitki rozpocznie się w 2009 r.). Zaczyna się na węźle drogowym przy ul. Szczecińskiej, a kończy na rondzie - skrzyżowaniu z ul. Sulęcińską" Wiec na razie zostanie tak jak jest, a za dwa lata sie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowiec Re: Na zdjęciu ja nie widze dwóch jezdni IP: *.gprs.plus.pl 28.11.07, 11:27 Czyli kolejna prowizorka i marnotrastwo pieniedzy. Trzeba bedzie poszerzac mosty, albo budowac nowe. Zero myslenia przyszlosciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Na zdjęciu ja nie widze dwóch jezdni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:34 Mogli chociaz most nad Warta zrobic dla drugiej nitki. A tak znowu beda teren umacniac, co moze niekorzystnie wplynac na obecnie stojacy. Mozna rownie dobrze bylo usypac ziemi pod przyszla jezdnie... ale po co? Po co myslec i zrobic cos od reki? Te wszystkie nasypy ziemne i tak beda musieli przesunac - nie mozna bylo od razu tego zrobic? Wiadukty na szczescie juz maja miejsce na druga nitke (zachodnia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowiak Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 14:46 sam mieszkasz w wielkiej dziurze, rozejrzyj się jak szczecin wygląda bród smród i ubóstwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 tez miałem dośc... ;) 28.11.07, 16:11 tez juz miałem dosc przejezdzania obok tego ich aquaparku i lodowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel no to schiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:46 "Ten kraj jest jak psychodeliczny lot. Czujesz, że nie zmienisz nic..." moze s3 bedzie wygladalo jak super s10 (szczecin-stargard) uciekac uciekac a nie oddychac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: tez miałem dośc... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:40 Jak ktos nie umie poruszac sie po Gorzowie to jezdzi wedle znakow ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wagabunda Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.centertel.pl 28.11.07, 19:31 NARESZCIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 28.11.07, 21:34 Ello wszyscy:) No niestety, Gorzowiacy też mieli Was - proszę nie traktujcie tego dosłownie - dosyć;))) To własnie ciężki tranzyt do i ze Szczecina niszczył gorzowskie ulice i domy. Ulic w centrum miasta nie można było poprostu wyremontować ponieważ ... groziło to paraliżem komunikacyjnym miasta i całej trasy krajowej "trójki". Po ustanowieniu objazdu 3 lata temu, tym bardziej nie można było wyremontować "ulicy z torami" z powodu kilku innych inwestycji drogowych jak np. przebudowa mostu Staromiejskiego. Nie można na 2-3 lata zamknąć miasta i ogłosić zakazu wjazdu:))). "Ulica z torami" będzie DEPTAKIEM (zorientowani wiedzą: od Askany po katedrę). odtworzona zostanie pierwotna wielkość starego Rynku, po któym dotychczas śmigały TIRy. Tydzień temu Rada Miasta przyjęła strategię rozwoju i przebudowy śródmieścia. Teraz czas zakasać rękawy i za 20 lat przyjedziecie do zupełnie nowego miasta. Malkontentom, którzy marudzą, że gorzowska obwodnica ma na razie jeden pas i jeden most powiem krótko - wszyscy w Gorzowie w szczególności plus kierowcy tranzytowi wolą takie rozwiązanie, niż czekać następne 3 lata na "całość". Gdyby TIRY miały jeździć po Gorzowie objazdem kolejne 3 lata - strach się bać! Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Jeden pas to akurat maly problem IP: 80.53.41.* 28.11.07, 23:29 wiekszosc obecnej S3 to jeden pas i da sie zyc, obwodnica Miedzyrzecza to tez jeden pas. A komu przeszkadza taki wariant to propnuje jezdzic przez Niemcy - od dluzszego czasu wole jechac BAB i miec w dupie dziury na polskich drogach. Jesli jedzie sie od Wroclawia to droga nie jest wiele dluzsza ,czasowo jest krotsza (wieksza srednia) a zuzycie paliwa jest na podobnym poziomie - o bezpieczenstwie nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maklert Re: Jeden pas to akurat maly problem IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.07, 23:38 > srednia) a zuzycie paliwa jest na podobnym poziomie - o bezpieczenstwie nie wsp > omne. Nie wspominaj, bo branderburgia jest na 1 miejscu w niemczech, jezeli chodzi o liczby ofiar wypadkow drogowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. przy czym statystyki te ukazuja IP: 80.53.41.* 29.11.07, 23:39 statystycznie tych wypadkow jest mniej niz w Polsce! Wiekszy ruch w Niemczech, wieksza ilsoc samochodw a mimo to znacznie korzystniejsze statystyki niz u nas - dla mnie to oznacza jedno - jest bezpieczniej - chocby dlatego ze nikt nie wyprzedza na 3 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the the Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.asternet.pl 28.11.07, 21:41 kto ma odrobinę oleju w głowie, a udaje sie na południe kraju - jedzie Polmellen- Forst- Wrocław- Kraków. Nadrabia 90 km, zyskuje 2 godziny i nędzny widok "wariatkowa". Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 28.11.07, 21:55 Gość portalu: the the napisał(a): > Nadrabia 90 km, zyskuje 2 > godziny i nędzny widok "wariatkowa". Masz rację, wjazd do Szczecina od południa może doprowadzic do depresji i załamania nerwowego. Błotniste pobocza, sypiące się slumsy, dziura na dziurze, syf, brud i malaria... Depresja murowana. Pobyt w pięknych gorzowskich okolicach ukoi nerwy:))) Lasy, jeziora, piękny aquapark z lodowiskiem, a do tego brak korków... ------------- Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie, tylko dlaczego na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the the Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.asternet.pl 29.11.07, 06:41 dla szczecinian Gorzów w większości kojarzy sie z wariatkowem. ty fiutku ten stereotyp utrwalasz. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 29.11.07, 11:05 Gość portalu: the the napisał(a): > dla szczecinian Gorzów w większości kojarzy sie z wariatkowem. ty > fiutku ten stereotyp utrwalasz. Jest mi niezmiernie przykro Cię poinformować, że szpital psychiatryczny został doszczętnie zlikwidowany 10 lat temu:) Nie masz szans na leczenie. Polecam Gniezno - wspaniała kadra z Uniwersytetu Medycznego z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 28.11.07, 23:00 SA kto ma jeszcze więcej jedzie przez Kołbaskowo-Olszynę-Wrocław-Kraków nadrabia również 90 km i nie udaje kosmopolity :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the the Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.asternet.pl 29.11.07, 07:05 jak zwał tak zwał. szkoda mi tylko ubawu jaki miałem patrząc jak w inteligentni gorzowscy kierowy w swoich 20 letnich struclach objeżdżają dwupasmowe ronda zęwnetrznym pasem. wszyscy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 22:31 Tak, ale nadrabiasz chyba z 15 km. Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 29.11.07, 06:51 karwa, nigdy nie brałem pod uwagę jazdy przez Niemcy, będę jechał na święta, to sprawdzę jak się jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 193.24.24.* 29.11.07, 08:59 Panie Brykner, nie ma czegos takiego jak "jedna dwupasmowa jezdnia"! Wypadalo by sie troche douczyc na temat, ktory sie opisuje. Wg Panskiej nomenklatury kazda droga jest dwupasmowa bo ruch odbywa sie po niej rownolegle w dwoch przeciwnych kierunkach. To oczywista bzdura! Pasmo ruchu to mniej-wiecej to samo co jezdnia. Dwupasmowa=dwujezdniowa, jednojezdniowa=jednopasmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 80.53.41.* 29.11.07, 23:53 PoRD wprowadza pojecia: jezdni, pasa i kierunku - mimo ze ma Pan racje w krytyce pismaka to niestety sam Pan nie wie jak to z tym nazewnictwem jest. Droga moze byc jednojezdniowa, dwupasmowa, dwukierunkowa... prosze tu przyklad: www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_rzeszow/inwestycje/drogowe/_w_trakcie_realizacji/article.php/id_item_tree/rzeszcb66484c1a0ba85f252a8f9efc8/id_art/430eb0f4a32718e81b3fe448930877b0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 83.168.106.* 30.11.07, 00:10 Jestem ze Szczecina, ale przykro czyta sie niektóre komentarze mieszkańców naszego miasta o Gorzowie. Przepraszam Gorzowian za nie. Ja bardzo się ciesze jak się Gorzów rozwija, może dlatego, ze dla mnie Gorzów to takie "domknięcie" Szczecina od południa tak jak od połnocy Świnoujscie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 30.11.07, 00:51 a je się ciesze ze bedziemy "z daleka mijali gorzów" bo przebijanie sie przez centrum tego miasta do przyjemnych napewno nie należało, a porównywanie szczecina do gorzowa nie ma sensu ,to po prostu nie obrażajac nikogo nie ta skala ,nie ten rozmach, nie ta przestrzeń ,nie te aspiracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.vwes.pl 30.11.07, 12:12 > obrażajac nikogo nie ta skala ,nie ten rozmach, nie ta > przestrzeń ,nie te aspiracje. Oczywiscie. Szczecin powinien porownywac sie raczej z Gdanskiem, Poznaniem, czy Wroclawiem. To ta skala. Jednak wypadacie przy tamtych miastach... hmmm... :) jakby to najdelikatniej ujac... hmmm ... chyba sie nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Pijesz do mnie? IP: 80.53.41.* 30.11.07, 00:54 Ja nigdzie nie napisalem ze zle jest ze Gorzow sie rozwija (a to ze ktos tak napisal wlasnie sugerujesz i bylbym wdzieczny za wskazanie gdzie ja albo ktos inny w tym watku jawnie wypowiada sie ze zle ze Gorzow sie rozwija). I na twoim miejscu zanim rzuce sie do przepraszania proponowalbym poczytac to co napisali ci ktorzy uwazaja ze supremacja Gorzowa powinna odbywac sie z naruszaniem interesow innych. Poza tym zastanow sie czego chca sami Gorzowianie - w wiekszosci - ci aktywni wola raczej Poznan niz Szczecin. budrys77 jest Poznaniakiem a to oznacza caly bagaz historyczny w relacjach na linii Szczecin-Poznan (wlacznie z probami wchloniecia dawnego Szczecinskiego do Wielkopolski), napisze to wyraznie - cieszy mnie to ze Gorzow sie roziwja i pwostaja tam nowe miejsca pracy oraz inwestycje - roznie sie jedynie w ocenie tak skali jak wplywu dlugoterminowego tych inwestycji na rozwoj calego ragionu. Mam okazje wlasnie obserwowac zwijanie fabryki ktora powstala niewiele ponad rok temu - maszyny sie przenosi, mury sie buduje i zaczyna dzialnosc inaczej - pisze o tym ze zadna z tego typu inwestycji nie jest dana raz na zawsze i proba budowania dobra calego ragionu na jednej czy kilku inwestycjach ktore sa bardzo mobilne nie wydaje sie roztropna. Spor miedzy mna a budrysem przebiega na zupelnie innej linii niz zasugerowales w swojej wypowiedzi - ja odnosze sie do ogolnej niezyczliwosci w relacjach Gorzow - Zielona Gora ktore mam okazje obserwowac niemal na codzien a forumowicz budrys jest jednym z aktywniejszych autorow wypowiedzi niezyczliwych dla innych. Tak wiec zanim zaczniesz przepraszac upewnij sie ze twoje przeprosiny zostana docenione. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Pijesz do mnie? 30.11.07, 01:10 ja do nikogo nie pije ,ostatnio w ogóle mało pije a gorzów to moim zdaniem jedno najbrzydszych miast tej wielkosci jakie są w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Pijesz do mnie? 30.11.07, 10:44 piotr33k2 napisał: > ja do nikogo nie pije ,ostatnio w ogóle mało pije a gorzów to moim > zdaniem jedno najbrzydszych miast tej wielkosci jakie są w polsce. Poprostu nie znasz Gorzowa:) Ps. Tak szczerze powiedziawszy nie dostrzegłem różnicy między gorzowską Sikorskiego a szczecińską Wojska Polskiego. te same socjalisyczne kloce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. ziewam... IP: 80.53.41.* 30.11.07, 22:33 Nie znasz Szczecina zupelnie - Wojska Polskiego dojezdzasz moze do Jagielonskiej na paszteciki... Zdziwilbys sie jak Wojska Polskiego zmienia sie juz za dawnym placem Lenina a obecnie Solidarnosci... i tak ciagnie do Glebokiego... pewnie nawet nie wiesz o czym mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Pijesz do mnie? 30.11.07, 10:42 Drogi Vladzie - jestem nieżyczliwy tylko i wyłacznie w stosunku do zielonogórskich szowinistów Twojego pokroju. Dla pozostałych "przyjaciół" rezerwuję co najwyżej sarkazm. No i nie narzekaj tak na ten strrrrrraszny Poznań, który dał Szczecinowi całe szkolnictwo wyższe:) Czy naprawdę winą Poznania jest to, że Szczecinem rządzą nieudolni ludzie - wybrani przez Szczecinian? Zastanawiasz się, dlaczego aktywni Gorzowianie wolą Poznań od Szczecina. Zastanów się. Ja wyróżniam kilka podstawowych powodów: ekonmia, szkolnictwo, prestiż miasta, gospodarka, historia. Wielu aktywnych Gorzowian zostaje w Gorzowie i wzorem Poznania tworzy u podstaw np. Zachodnia Izba Przemysłowo-Handlowa, organizacje pracodawców, czy choćby sztandarowa Kostrzyńsko Słubicka SSE. Z tego co widzę, Gorzów i Poznań mają wiele wspólnego - tu się robi. Poprostu. Każde miasto w swojej skali. Zielona Góra i Szczecin też mają wiele wspólnego - tu się gada. Plany, strategie, projekty. I na tym koniec. A Vlad to symbol sojuszu zielonogórsko-szczecińskiego:) O ile Zielona Góra jest Gorzowowi gospodarczo zbędna, o tyle wolałbym by Szczecin stał się szybko rozwijającym ośrodkiem gospodarczym. Położenie Gorzowa na linii Poznań - Szczecin bardzo mocno wpływa na lokalną gospodarkę. Życzę Szczecinowi jak najlepiej, w gorzowsko-poznańskim interesie. ------------- Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie, tylko dlaczego na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Pijesz do mnie? IP: 62.69.212.* 30.11.07, 11:23 >w gorzowsko-poznańskim interesie czy w Poznaniu wiedzą o tym, że mają jakiś wspólny interes z Gorzowem ? :) po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Pijesz do mnie? 30.11.07, 11:27 Gość portalu: hmmm napisał(a): > czy w Poznaniu wiedzą o tym, że mają jakiś wspólny interes z > Gorzowem ? :) Wiedzą, wiedzą:) No to napisze inaczej: w gorzowskim i w poznańskim interesie. Wyjdzie na to samo;) ------------- Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie, tylko dlaczego na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Pijesz do mnie? IP: 83.168.106.* 30.11.07, 12:14 Budrys tak jak niektóre osoby ze Szczecina niezbyt ładnie wypowiadja się o Gorzowie tak ty popisujesz się niewiedzą i starasz się ajk możesz prowokować ich. Przejdę może do konkretów. Czy również byś napisał, że rozwój uczelni Lwowa to zasługa tylko i wyłącznie Moskwy. Tak to mniej więcej wygląda. Tak potoczyła się historia co nie zmienia faktu, że nasz region miał Uniwersytet kilkaset lat wcześniej niż Poznań i gdyby nie wojna to z pewnością nikt nie musiałby pomagać. Tak samo w gospodarce tu nawet nie ma co porównywać przed wojną Szczecin miał 3 krotnie wyższy budżet od Poznania i porównanie obu miast wyglądało mniej więcej jak porównanie dzisiejszego Poznania z Kaliszem (dziesiejszego bo wtedy takiej różnicy nie było). Po wojnie nakłady Państwa (tak nie lubianej w Poznaniu Warszawy) były około 5 krotnie większe w Poznań niż w Szczecin. To to doprowadziło do nie równowagi zresztą wystarczy popytać w Kaliszu jak Poznań przysłużył się do rozwoju tego miasta i jak wygląda równomierny rozwój Wielkopolski. Nie masz się co chwalić izbami handlowymi bo pod tym względem Poznań raczej już nigdy nie dogoni Szczecina nasz Północna Izba jest 2 krotnie większa od izby Poznańskiej i tak przy okazji jest największa w Polsce. Oczywiście wolicie się uczyć od Poznania wasza sprawa w sumie to pokazuje wasze aspiracje. Wy się uczycie od Poznania, a od nas się uczą izby Niemieckie czy Skandynawskie. Piszesz o nieudolności rządzenia wystarczy jak wejdziesz na forum Poznańskie to dowiesz się jak "udolnie" jest rządzony Poznań. Fakt faktem my nie wybieramy zamieszanych w wielkie afery Prezydentów i żaden z naszych nie rzadził z za krat. Jeżeli rządzenie z zza krat uwazasz za objaw "udolności" to masz rację mamy nieudolnych. Fakty sa takie do czasu komuny i sztucznej gospodarki Poznań rozwijał się zdecydowanie najszybciej w Polsce zachodniej. Po prostu tak chciała władza. Teraz jednak czym mniej Państwo się wpiernicza w rozwój, a niestety nadal się wpiernicza sytuacja się zmieniała. Wrocław wyprzedził już Poznań dawno, a Szczecin w tej chwili również się rozwija szybciej i raczej jak dowodzi większośc badań tak będzie. Przyczyni się do tego też Gorzów gdzie sytuacja jest taka starsi wolą Poznań młodsi Szczecin. Za 10 lat uwierz mi nie bedzie już nawet takiej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Celne podsumowanie IP: 80.53.41.* 30.11.07, 22:49 Moje wypowiedzi na temat Gorzowa sa wylacznie odpowiedzia na wypowiedzi budrysa w szerszym kontekscie tego co wypisuje on i kilka innych osob na forach Gorzowa i Zielonej Gory. W przeciwniestwie do budrysa i jemu podobnych zycze obu miastom (tj Gorzowowi i Zielonej Gorze) a takze calemu wojewodztwu Lubuskiemu sukcesow i dobrobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Pewnie nie... IP: 80.53.41.* 30.11.07, 22:44 no ale jak ktos ma jezyk na wysokosci tylka i pewna wprawe w jego lizaniu to moze nawet daleko zajsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Odplacam ta sama niezyczliwoscia IP: 80.53.41.* 30.11.07, 22:42 wobec Gorzowskich szowinistow i oszolomow. Glosno krzyczysz ze Zieloan Gora okrada Gorzow ale jakos nie masz wyrzutow sumienia gdy Gorzow okrada Nowa Sol czy Zagan... Co do szkolnictwa wyzszego - znow klamiesz... nie cale a zaledwie i co najwyzej Uniwersytetowi i czesciowo Politechnice... I jak mowie mimo tego ze tak Gorzow dynamicznie sie rozwija i jest (twoim zdaniem) miastem porownywalnym ze Szczecinem to ten ukochany Poznan nie dal wam zadnej sensownej uczleni wyzszej - tak naprawde nawet nie mozecie sie rownac z Zielona Gora a o Szczecinie juz nie wspomne. Nie zastanawiam sie dlaczego Gorzowianie wola Poznan - ogolnie nie interesuje mnie to - interesuje mnie Szczecin i inne miasta wojewodztwa Zachodniopomorskiego - bedziecie w Zachodniopomorskim to bede sie interesowal takze Gorzowem. Tak wiec porownamy sobie oba miasta (Gorzow i Zielona Gore) za 20 lat i zobaczymy ile zostalo z tych szklanych domow ktore juz wybudowales w swoich opowiesciach. Ja zycze dobrze wszystkim tym ktorzy zycza dobrze innym a w szczegolnosci Szczecinowi. Nie zycze dorbze tylko tym ktorzy innym zycza zle. PS Lepszy sojusz Szczecina i Zielonej Gory niz tchorzliwy Gorzow ktory wbija Szczecinianinowi noz w plecy z zaskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 62.69.212.* 30.11.07, 18:16 z dedykacją dla jegomościa opisującego Gorzów jako centrum prosperity, oceniającego rzeczywistość z perspektywy "króla życia" za piataka miesiecznie:) img408.imageshack.us/img408/9766/719f68cf046d5aadhc6.png prawda jest naga - najniższe płace sposród wszystkich miast wojewódzkich, niski poziom skolaryzacji, zdegradowana infrastruktura miejska, brak połączeń kolejowych ... wiecej pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. To na nic IP: 80.53.41.* 30.11.07, 22:53 Wg budrysa Szczecin to wies z tramwajami a Gorzow juz niedlugo stanie sie centrum regionu - wlascwie to tylko drobnostka musi sie wydarzyc - Niemcy musza puscic komunikacje z Berlina do Krolewca przez Gorzow i Bydgoszcz rezygnujac jednoczesnie z granicznych przejsc kolejowych W Szczecinie i Rzepinie. Od tego meomentu Gorzow stanei sie kraina mlekiem i miodem plynaca (acha i musi jeszcze doprowadzic do upadku swego wroga czyli Zielonej Gory i zlikwidowac wojewodztwo Lubuskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZS-free zone Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.gorzow.mm.pl 30.11.07, 23:08 > z dedykacją dla jegomościa opisującego Gorzów jako centrum > prosperity, oceniającego rzeczywistość z perspektywy "króla życia" > za piataka miesiecznie:) > > img408.imageshack.us/img408/9766/719f68cf046d5aadhc6.png > prawda jest naga - najniższe płace sposród wszystkich miast > wojewódzkich, niski poziom skolaryzacji, zdegradowana infrastruktura > miejska, brak połączeń kolejowych ... > > wiecej pokory. A teraz znajdz podobne zestawienie obrazujace np. ceny mieszkań za m2 w tych miastach z tej tabelki, dopiero wtedy ocenisz, gdzie zyje sie lepiej, bo nie wysokosc pensji sie liczy, tylko co za nia mozesz kupic... Co za zera ekonomiczne w tym paprykarzewie. Potwiedza tylko stereotyp o poziomie edukacji w waszym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 80.53.41.* 30.11.07, 23:34 Najlepiej zyje sie w Gorzowie a potem dlugo dlugo nic i dopiero Poznan. Coz zapewniem cie ze stereotyp edukacji spowodowany jest w duzej czesci jakoscia studentow z Gorzowa... PS Ja na poziom edukacji odebranej w Szczecinie nie narzekam ale rozumiem ze zlej baletnicy...byc moze dlatego ze to od studenta zalezy jaka edukacja jest - zaden profesor za studenta sie nie nauczy i nie bedzie doksztalcal w trakcie calego okresu aktywnosci zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 30.11.07, 23:57 daj spokój tam sie cieszyli jak głupi że im lidla otwarli czy innego "marketa" ,a swoją drogą to czemu jak sie zawsze zblizam autem do gorzowa to nawet radio w aucie zanika ?,ani zetki ani rmf , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Ja tam zawsze slucham Radia Maryja IP: 80.53.41.* 01.12.07, 00:05 polecam - mozna sie wyciszyc i skupic na drodze. To co mnie meczy to ze zawsze jak wjezdzam do Gorzowa od strony poludniowej to wali zbukiem tak mocno ze przelazi mi przez filtr weglowy w klimie a ja wjezdzam od polnocy to wali kiszona kapusta... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Ja tam zawsze slucham Radia Maryja 01.12.07, 00:15 ale z tym radiem to poważnie tak jest ,moze teraz jak bedziemy jezdzic obwodnicą to nie zaniknie, he he.jeszcze jedno ,na tamtejszych kierowców też trzeba uważac ,jeżdżą co by nie mówić jednak po mieście ale jak po jakiejs wsi ,co im tam znaki ,co im tam pierwszęńswto ,jadac tam noge trzeba miec przygotowaną do ostrego nagłego hamowania . Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Ja tam zawsze slucham Radia Maryja 01.12.07, 05:12 Vlad i inni juz dostali wzwodu. Udowodnili sobie i innym że Sczecin to "metropolia", podczas gdy to zwyczajne miasteczko bez znaczenia. Miasto bez marki, bez znaczenia, bez przyszłości... Nawet Gorzów ma lepszych gospodarzy. Bardzo bym chciał, by to sie zmieniło. Liczba ludności zaprawde nie świadczy o poziomie miasta. Ja na razie sczecin to DNO - mało powiedziane, podkład dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Haha... caly ty IP: 80.53.41.* 01.12.07, 12:14 nie raz nie dwa dajesz dowod tego ze nie masz arguemntow i w sytuacjach takich jak ta zaczynasz zachowywac sie histerycznie... Ale mimo wszystko dzieki takim jak ty mozna sie czasem posmiac... nasz ty forumowy specjalisto od meskich wzwodow, erekcji i czlonkow(penisow). Tak, tak, Gorzow ponad wszystko... Ech ci mitomani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Dlatego jesli jade przez Gorzow IP: 80.53.41.* 01.12.07, 12:11 to najkrotsza mozliwa droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 62.69.212.* 01.12.07, 12:17 hmmm, studiowałem, pracowałem i nadal pracuję z osobami z Gorzowa i okolic. I w większości są to bardzo symaptyczni, kompetentni, pracowici ludzie. Te egzemplarze, które trafiły w tej pyskówce to z całą pewnością jakiś wybryk. Znam dość dobrze gorzowskie środowiska różnych branż i twierdzenia o jakimś wybitnym ukierunkowaniu na Poznań to straszna bzdura. Większość banków, instytucji finasowych, ubezpieczalni, firm handlowych, niektórych urzędów ma swoje dyrekcje regionalne w Szczecnie właśnie. To do Szczecina jest najwięcej połączeń busowych i autobusowych. Co do siły nabywczej polecam Panu ZS-free zone(:D) ostatnie badania GFK. www.marketing-news.pl/theme.php?art=425 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZS-free zone Ranking najbogatszych miast wojewódzkich w Polsce IP: *.gorzow.mm.pl 01.12.07, 14:21 masz tutaj: www.erzeszow.pl/1869,4811/4811/art3817.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega:) Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: 62.69.212.* 02.12.07, 17:01 bardzo serdecznie Ciebie pozdrawiam Michaś. wytępiłeś w końcu pryszcze? czas rozejrzeć się za jakąś żywą kobietą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! 01.12.07, 05:38 No i pięknie się omija, super inwestycja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalamburiusz budrys-"> "Szczecin - Łańcuchy, puszczalskie żony IP: *.asternet.pl 01.12.07, 06:41 oto opinia Pana Budrysa77 o naszym mieście zamieszczona na tym forum kilka miesięcy temu. > "Szczecin - Łańcuchy, puszczalskie żony marynarzy i bułgarskie panienki" Sfrustrowany wioskowy cham wylazł - szkoda dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. To u niego norma IP: 80.53.41.* 01.12.07, 12:17 jest taki kwiat Gorzowskich pisarzy, ich koronnym argumentem do niedawna bylo: "U was (w Szczecinie) nie da sie jezdzic przez te ronda..." Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 Gorzów to bardzo ładne miasto 01.12.07, 16:05 niech nie pieprzą ,ze jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Gorzów to bardzo ładne miasto 01.12.07, 23:20 a ja juz chyba wiem dlaczego tam radio nie odbiera ,tam prawdopodobnie nie ma prądu, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Klamiesz - maja prad IP: 80.53.41.* 02.12.07, 01:02 sam widzialem! Chyba ze masz na mysli linie kolejowa z Kostrzyna do Krzyza - to sorry - ona faktycznie nie jest zelektryfikowana (nie wiem czy Gorzow nie jest jedynym miastem wojewodzkim w Polsce ktore nie posiada zelektryfikowanej lini kolejowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZS-free zone Huczaca bieda w polonezach zaglusza radiowy odbior IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.07, 03:47 Tak... tak, jak wjezdzasz do Gorzowa, to twoj samochod laczy sie z nasza energetyka i jak wylacza prad, to radio ci nie dziala.... Mlotki, a moze tak sluchac na innych czestotliwoscich Radia Zet i RMF niz w szczecinie? Za ciezko pomyslec? Komorki sie przegrzaly? a moze za stare radia w waszych polonezach? Automatycznie czestotliwosc nie przestawia? Co za pech. Na allegro pelno odbiornikow z automatycznymi tunerami juz od 50 zl. Wiem wiem... Paprykarzewo najbiedniejsze miasto wojewodzkie obecnie... (www.erzeszow.pl/1869,4811/4811/art3817.html) i nie stac was. No to ok, zlituje sie i podaje czestotliwosci dla waszych pokręteł w polonezach. Zet 88,30 i jeszcze inna, nie pamietam teraz i RMF tez dwie, jedna z nich to 106,7 lub 3. A jak tam wasza "autostrada"? Ciagle jeszcze nawierzchnia za panowania Hitlera? Nie remontujcie tego, bedzie pierwszy zabytek w paprykarzewie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the the Re: Huczaca bieda w polonezach zaglusza radiowy o IP: *.asternet.pl 02.12.07, 09:53 wcześniej czy później, trafisz do jakąś koronografię do Szczecina - wtedy gorzowski zapijaczona mendo - bedziesz błagał o życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Wstydzimy sie i masz racje... IP: 80.53.41.* 02.12.07, 12:53 o my nieszczesliwi, rozszyfrowales nas, ty jestes jak wieza szyfrow, jak enigma, jak alfa i omega (nie romeo i nie opel) A autostrada no tez... same dziury i tylko troche lepiej sie jedzie niz przez Gorzow... PS Spacerek z rodzina w okolicach ratusza to chyba ulubione zajecie w niedziele Gorzowian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Jest przepiekne IP: 80.53.41.* 02.12.07, 01:00 uwielbiam zwlaszcza spacery w okolice ratusza lub wypad ze znajomymi do filharmonii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Jest przepiekne IP: 83.168.106.* 03.12.07, 03:12 Budrys jeżeli dla ciebie dyskusja to obrażanie innych to może juz ją skończmy. Tradycyjnie nie odpisałeś na rzadne z moich argumentów. Co do twoich pytań to po co Szczecin ma udowadniać, że jest aglomeracją - jest i tyle i nie ma tu co udowadniać. Czy pytasz Anglików czy są piłkarską potęgą tylko dlatego, że odpadli z Chorwatami w elminacjach ? Czy ty masz może bronisz się podświadomie przed faktami ? Czy męczy cię to, że związki Gorzowa ze Szczecinem są już w tej chwili o wiele większe niż z Poznaniem, a ty koniecznie chcesz żeby było inaczej ? Zrób sobie rachunek ile firm czy banków ma w jednym regionie pod wzgledem zarządzania nasze miasta wspólnie, a ile Gorzów w regionie z Poznaniem. Poczekaj 10 lat, a nawet ty może z bólem serca ale przyznasz mi rację. Co do ZG jestem również pewien, że Szczecin i ZG szybko by się dogadały tylko, że pośrodku leży Gorzów i trzeba uwzględnić również jego obawy. Zawsze twierdziłem, ze Zachodniopomorskie i Lubuskie powinny się połączyć bo mają prawie wszystkie interesy wspólne, a praktycznie nie ma pól konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Jest przepiekne 03.12.07, 12:07 Ello Sedina:) Jak widzisz zamilkłem, ponieważ dałem Vladowi czas na zapalenie papierosa po szczytowaniu. Musi chłopina ochłonąć, jak to bywa w przypadku zielonogórskich szowinistów. Ponieważ zwróciłas się do mnie osobiście - jestem:) Nie bujaj że nie odpisałem merytorycznie na żaden z Twoich argumentów. Jasno stwierdziłem, że w interesie Gorzowa jest silny gospodarczo Szczecin, na co niestety jak na razie się nie zanosi. Byłem w Szczecinie tydzień temu po ... 5-letniej nieobecności. Przyjechałem z Poznania na 1 dzień. MASAKRA. Miasto jest brudne i nieciekawe. Od tablicy po zamek nic się nie zmieniło. Dziurawe drogi na poziomie gorzowskiego głębokiego Zawarcia lub peryferii poznańskiej Wildy. Na trasie od wjazdu po zamek nie zmieniło się NIC. Hmmm, no może zobaczyłem jeden nowy most heheh. Jakieś niedokończone centrum handlowe czy hurtownie, rozpadające się budynki. W samym centrum szare i obdarte kamienice. Jakieś blaszane bazary, a w okolicach Akademii Rolniczej (lasek arkoński czy coś takiego), odniosłem wrażenie, jakbym zawitał do głęboliego PRLu lat 50tych. Piszesz o związkach biznesowych Gorzowa ze Szczecinem - ja znam równie silne związki lub większe nawet z Poznaniem. Mogę wymienić gorzowskie firmy i banki z regionem w Poznaniu. Liczą się także inne więzy. To "pyry" z Wągrowca zakłądały w Gorzowie polską administrację. To poznański urząd wojewódzki dla zachodniego pogranicza miał w Gorzowie delegaturę w latach 1945-50. To poznańska PTV była przez 50 lat telewizją lokalną. To Poznań był miastem uniwersyteckim dla Gorzowa, zanim powołano uczelnie w Szczecinie. To Poznań był do niedawna ośrodkiem apelacji sądowniczej (ach ten wredny Poznań pomogł Szczecinowi heheh. Nie mówiąc o Gorzowie...). To z lotniska na Ławicy i w Berlinie korzystają przede wszystkim Gorzowianie. To Poznań jest dla Gorzowian najwyższą marką w przypadku szkolnictwa i medycyny. To dla poznańskiego Volkswagena produkują jedne z największych w Gorzowie zakładów czyli Faurecia i SE Bordnetze. I tak można wymieniac dalej. Jeśli Szczecin zacznie wreszcie pełnić funkcję centrum życia gospodarczego, nie będę miał nic przeciwko, jeśli za 10-20-30 lat Gorzów wejdzie w skład Pomorza Zachodniego. Wyjdzie na tym na pewno lepiej niż tkwienie w uścisku śmierci i stagnacji z Zieloną Górą. Jak na razie, Szczecin marnie odnajduje się na wolnym rynku konkurencji miast pretendujących do miana ośrodków o znaczeniu ogólnopolskim. Pamiętam początek lat 90tych w Szczecinie - łatwa kasa z kradzieży w Niemczech, armie dresiarzy w łańcuchach żyjących z przemytu, stada panienek stojących na wylotówkach. Fakt, panienki zniknęły ale pociąg do łatwej kasy zostawił chyba swoje piętno. A tu trzeba pracy, pracy i jeszcze raz pracy - i dobrego gospodarza! Pozdrawiam Sedina:) ------------- Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie, tylko dlaczego na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Jest przepiekne IP: 62.69.212.* 03.12.07, 15:09 tradycje, praca, dobre władze, rozwój - ciekawe tylko dlaczego w tym Gorzowie za taką gó..aną kasę pracują, nie budują mieszkań i domów, nowych samochodów, markowych ubrań, wycieczek, ludzie nie mają oszczędności. każdy w Gorzowie ma natomiast grupę inwalidzką :))) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Jest przepiekne 03.12.07, 16:03 Określenie bredzisz nie obejmie sensu twojej wypowiedzi. www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=452650 www.gorzowlkp.blogspot.com/ No i trudno "budować" nowe samochody, markowe ubrania i wycieczki hehehe. Uczymy się jeszzce polskiego w gimnazjum? Nowe samochody KUPUJE SIĘ w nowych salonach, jak choćby nowy salon Volkswagena przy rondzie Myśliborskim, czy nowym salonie Mercedesa i Toyoty przy wylocie na Gdańsk. Markowe ubrania kupuje się choćby w Askanie, a za 2 lata w Galerii Nova www.nova-park.pl/ Wycieczki wykupuje się w niemieckim biurze podróży TOP lub salonach TUI, Neckermann gdzie za darmo dowiozą cię do Berlina na lotnisko. Oszczędności lokuje się w jednym z kilkudziesięciu banków w ścisłym centrum miasta. A to apropos "pracowitości": Stopa procentowa i wielkość bezrobocia M. Szczecin - 13.300 osób czyli 7,4% M. Gorzów - 3.300 osób czyli 6,1% W ciągu 2-3 lat powstanie w Gorzowie około 5000 etatów, co zmusi do poszukiwania pracowników daleko poza miastem. Uniwersyteckie miasto z portami i parkiem przemysłowym, "bogate", przygraniczne, trzy razy większe ludnościowo od Gorzowa, ma 4 razy więcej bezrobotnych??? No no no. Poprostu pogratulować. Zaprawdę jest powód do wyższości względem prowincjonalnego Gorzowa bez silnych uczelni, portów i zelektryfikowanej linii kolejowej. Poprostu kwitnące eldorado wysokich pensji na ... gorzowskim poziomie. ------------- Zlikwidować nowotwór lubuski - im prędzej, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Jest przepiekne IP: 83.168.106.* 03.12.07, 17:00 Tak w interesie Gorzowa jest silny Szczecin i odwrotnie. Czy sie zanosi czy nie zobaczysz w perspektywie 2 lat. Ja wierzę liczbą w tej chwili Szczecin rozwija się szybciej niż Poznań (Gorzów zresztą też) mozna to oczywiście tłumaczyć niższym poziomem startowym. Jeżeli patrzysz na rozwój miast przez pryzmat trasy wjazdowej to nie dziwie sie, że nic nie dostrzegasz. Ja dosyć często jestem w Poznaniu i przez pryzmat trasy wjazdowej w oststnich 5 latach też sie niewiele zmieniło. Czy to oznacza że Poznań się nie rozwija. Co do brudu to bym się spierał spytaj Poznaniaków czy uwazaja swoje miasto za czyste to sam się przekonasz. Co do kamienic to u nas mimo wszystko odnowiło ich sie więcej- bo dlaczego Poznań wprowadza program rewitalizacji miasta na podstawie Szczecińskich doświadczeń. Po prostu które miast jest ładniejsze to jest rzecz gustu. To co napisałeś dalej oznacza, że zgadzasz się mimo woli ze mną. Piszesz tak jakby historia miast miała maksymalnie 60 lat. Tak można pisać o Nowej hucie, a nie o Gorzowie, Szczecinie czy Poznaniu. Kto miał wprowadzać administrację po wojnie na terenach zachodnich ? Czy miali to zrobić przedwojenni mieszkańcy Szczecina, Gorzowa czy Wrocławia? Czy uważasz, że uczelnie i administrację Lwowa to zasługa Moskwy. Czy gdyby wojna się skończyła inaczej to pisałbyś, że zasługą Szczecina jest administracja Poznania ? Przecież to są bzdury oderwane od historii. To dlatego w latach 45-50 tak to wyglądało była wojna, a po wojnie zmiany i kto miał zarządzać na tych terenach Urząd Wojewódzki z Lublina? Reszta jest tylko tego konsekwencją. To było nienaturalne i stąd gdy już coraz mniej mają znaczenie wzgledy polityczne tylko wszystko zaczyna się tworzyć naturalnie takie zmiany. Zmiany które tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu, że Szczecin i Gorzów sa coraz bardziej ze sobą związane i że nieanturalne były na siłę związki tych terenów z Wielkopolską. To juz nie poznańska TV nadaje z Gorzowa tylko, albo TV z Gorzowa, albo Szczeciński odział (np. MP w pływaniu). To Poznań był miastem uniweryteckim Gorzowa; do czasu jak powstały uczelnie w Szczecinie. Apelacja dokładnie tak samo. Z jakiego lotniska korzystają Gorzowianie najlepiej świdczy przykład Premiera z Gorzowa. Dlaczego korzystał z Goleniowa jak podobno powinien korzystać z Ławicy. Co do najwyższej marki to rzecz subiektywna dlatego trudno to ocenić. W każdym bądź razie przynajmniej w medycynie są wymierne dane. Gorzowianie korzystają ze szpitali w Szczecinie 4 razy częściej niż w Poznaniu. Co do złodziei to była zmora całej Polski zachodniej, a nie kwestia tego czy innego ośrodka. Tylko, ze teraz jest sytuacja odwrotna to u nas spada, a gdzie indziej nie bardzo. Wystarczy, że przejdziesz się na mecz w Poznaniu i Szczecinie to sam zobaczysz, ze "struktura" dresów się również odwróciła. Po prostu nowinki wchodza z zachodu i to co u nas i u was jest już niemodne niekoniecznie nie modne jest gdzie indziej. Co do ZG to mam całkiem odwrotne zdanie ZG i Gorzów osobno to bez względu na konfigurację strata dla obydwu miast. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Jest przepiekne 03.12.07, 20:23 Gość portalu: Sedina napisał(a): > To co napisałeś dalej oznacza, że zgadzasz się mimo woli ze mną. Sedino droga - NIE MIMO WOLI, tylko poprstu "zgadzam się"! Szczecin musi jednak odrobić gignatyczne zadanie dome, zanim uznam osobiście, że Gorzów wyjdzie lepiej na współpracy z nim, niż z Poznaniem. Podyskutujemy na ten temat za 10 lat, ok?:) Piszesz o historii jako o czymś mało istotnym. Gorzów jako miasto przez kilkasetlat, po 1945 rok - rozwijał się jako ośrodek przymależący do aglomeracji Berlina. Ze Szczecinem nie miał NIC wspólnego poza drogą tranzytową Wielkopolska - Pomorze Zachodnie. Mimo utworzenia Nowej Marchii, tereny te wchodziły w skład archidiecezji poznańskiej. Po 1945 roku, Poznań przejął rolę naturalnego lidera i ma ja do dzisiaj. No i na marginesie - jeśli nie odnotowałaś większych zmian na trasie Tarnowo Podgórne - Poznań przez ostatnie kilka lat, to czas najwyższy umyć szyby w samochodzie;) ------------- Zlikwidować nowotwór lubuski - im prędzej, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Jest przepiekne IP: 83.168.106.* 04.12.07, 03:28 Pisze o historii jako właśnie bardzo istotnym elemencie. Tak jak piszesz przed 1945 ani Gorzów, ani ZG nie miały nic wspólnego ani za Szczecinem ani z Poznaniem (przynależnośc do archidiecezji świadczy tylko o postawie władz do kościoła, Berlin był wtedy w archidiecezji Wrocławskiej). Po 1945 lider nie zrobił się naturalnie tylko władze tak chciały. W tej chwili mamy właśnie dlatego tyle wspólnych interesów, że granica wygląda tak jak wygląda, a historia pozbawiła nas i was części regionów z drugiej strony Odry. Wielkopolska czy Dolny Śląsk nie ma tego problemu. Dlatego my dla was, a wy dla nas jesteście tym brakującym elementem ukladanki. Gdyby nie historia pewnie nie trafilibysmy do jednego regionu wy byście byli przy Berlinie, a my we własnej "prowincji". Co do szyb to piszę, że się nie zmieniło ponieważ zmieniło się ale w Tarnowie, a nie w Poznaniu. Po prostu u nas tereny przemysłowe powstaja z innej strony miasta niż wjazd od strony Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. No coz... IP: 80.53.41.* 03.12.07, 21:17 chyba masz klopoty z rozumieniem tekstu pisanego ale co mnie to... To nie moj problem tylko twojego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja O co chodzi z tym ratuszem??? IP: *.vwes.pl 04.12.07, 16:01 Rozumiem, że spacer koło ratusza, a więc ulicami sikorskiego i formnalskiej to nic przyjemnego w godzianch szczytu, ale do czego pijesz? przeciez 300 metrow od ratusza w strone ulicy warszawskiej jest wspanialy park i palacyk, albo 100 metrow od ratusza na poludnie masz juz wspanialy nadwarcianski bulwar. Czego wiec sie czepiasz, bo nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: O co chodzi z tym ratuszem??? IP: 80.53.41.* 04.12.07, 23:25 ;) hehe o nic, to takie przekomarzanie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabo Obwodnica Gorzowa na trasie S3 otwarta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 20:04 Witam,często jeżdżę dużym mobilem na trasie Poznań - Szczecin i z wielkim utęsknieniem czekałem na otwarcie OBWODNICY i wreszcie stał się faktem,odetchneli wszyscy mieszkańcy i my kierowcy wielkie brawa (szkoda że z małym opóźnieniem).aby tak dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś