Dodaj do ulubionych

Nowe Logo Szczecina

14.04.08, 21:17
noo, jest odwazne na pewno, trzeba sie z nim obyc by zaakceptowac.
Obserwuj wątek
    • ex Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 21:29
      www.szczecin.eu/slajdy/54.jpg
      www.szczecin.eu/slajdy/31.jpg
      • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 21:31
        WHAT????????????

prrrrrrrrrrrrr - to moj komentarz...slabe
        • Gość: sory Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 14.04.08, 21:35
          Podobne do hebrajskiego napisu! To nie przypadkowe, prawda?
          • absztyfikant przy duzej wyobrazni - nie widze nic hebrajskiego 14.04.08, 22:28
            Tutaj masz alfabet hebrajski:
            youtube.com/watch?v=UiCzoTs1AdE
            • albert_c Re: przy duzej wyobrazni - nie widze nic hebrajsk 14.04.08, 22:43
              Absztyf, to jak myslisz skad takie skojarzenia?
              • absztyfikant Re: przy duzej wyobrazni - nie widze nic hebrajsk 19.04.08, 10:27
                Nie wiem Alberciku. Skojarzenia to kwestia indywidualna:)
        • Gość: hgg Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.psd.vodafone.ie 14.04.08, 21:36
          albert_c napisał:

> WHAT????????????
          >
          > prrrrrrrrrrrrr - to moj komentarz...slabe

pareset tysiecy zlotych poszlo...
          • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 21:36
            ...w pizdu...jak mawial klasyk...

Gość portalu: hgg napisał(a):

> albert_c napisał:
            >
            > > WHAT????????????
            > >
            > > prrrrrrrrrrrrr - to moj komentarz...slabe
            >
            >
            > pareset tysiecy zlotych poszlo...
            • Gość: gość Albert wie lepiej :))) IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 21:39
              Albert, a co wiesz już czy taka forma jest porażką? Przestań się już
              kompromitować. Potrzeba czasu, aby to stwierdzić. Rozumiesz? To, że
              ci się nie podoba nie oznacza, że jest złe.

Poza tym jest żelazna zasada - wydana kasa zwraca się dwukrotnie.

Nie reklamujesz się? Nie istniejsze. Ja nie wiem w jakim ty świecie
              żyjesz - chyba socjalizm ci się marzy :))))).
              • albert_c Re: Albert wie lepiej :))) 14.04.08, 21:56
                no a ja Ci mowie ze mi sie podoba i wali mnie juz na tym etapie czy jest dobre
                czy zle 'w ogole', bo to 'w ogole' nie bedzie za mnie i przeze mnie tego odbieralo!

i smiesza mnie te Twoje zasady ze niby 'Poza tym jest żelazna zasada - wydana
                kasa zwraca się dwukrotnie' - bo jezeli to prwda to dlaczego tylko 500 tys -
                trzeba w takim razie wydac 100 mln - bedzie miec 200 baniek;-)

i prosze Cie ale to bardzo nie wyjezdzaj mnie tu z socjalizmem, bo wtedy moge Ci
                pojechac i nie bedzie to mile zapewniam.

Tobie sie ten nowy Gryf podoba, tak?

a ta nazwa co w niej jest mlodziezowego...oswiec mnie prosze.
              • andreas.007 Kabel ale Ty pleciesz idiotyzmy 15.04.08, 14:10
                Słuchaj moje logo tez robił pan Mierowski,
                ale co myslisz ze juz nic nie musze robic?

Sluchaj i zapamietaj - sukces to nie logo,
                ale pomysł i praca!

Logo, to jak dobre auto i zegarek jest zwienczeniem sukcesu!

Co do fonetycznej nazwy Szczecina,
                to czemu Coca Cola nie reklamuje sie jako Koka Kola,
                przeciez to inaczej sie czyta i inaczej pisze...?
            • ex www.szczecin.eu 14.04.08, 21:40
              Polecam zobaczenie slajdow na www.szczecin.eu

Logo to tylko element strategii. nazwa fonetyczna nie jest taka zla. rozwiaze
              problem chinskiej nazwy naszego miasta, ktorej nikt nie wymawia. Zalezy jak to
              bedzie wprowadzane, na pewno jest kontrowersyjne, nie ma efektu WOW, ale to nie
              znaczy, ze jest zle.

Gryf mi osobiscie sie bardzo podoba. Co do loga miasta to nie jest to moze moj
              gust ale patrzac na to jako element wiekszej calosci moze sie sprawdzic. Wiecej
              napisze pozniej.
              • dyzurny-malkontent zapisz to cyrlicą i pismem klinowym... 14.04.08, 21:45
                Przecież nie wszyscy używają alfabetu łacińskiego...
              • Gość: evek Re: www.szczecin.eu IP: *.kalisz.mm.pl 18.04.08, 12:20
                nazwa fonetyczna może i była fajnym pomysłem,ale gdyby jeszcze była
                zrobiona poprawnie. może dla kogoś kto się na tym nie zna wszystko
                jest ok,ale tak naprwadę uczymy obcokrajowców błędnie wymawiać nazwę
                miasta. kto akcentuje drugą sylabę w słowie Szczecin? plus to że
                nasze 'sz' i 'cz' nie odpowiada symbolom fonetycznym zastosowanym
                tutaj. no a 'e' to już zupełna porażka,takiego symbolu w ogóle nie
                znajdzie się w alfabecie fonetycznym.
        • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 21:36
          a ten Gryf jego mega brzydki, MEGA po prostu, jest zwyczajnie najbardziej
          paskudnym Gryfem jakiemu w oczy patrzylem...co to ma q%$&( symbolizowac ta
          brzydota i jakikolwiek brak charakteru i charyzmy!!!!!

Nasz szczecinski GRYF ma charyzme, a to gowienko jej nie ma - jest byle jakie!
          • Gość: gość Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 21:40
            Buhaha, Albert wiesz co? Ty w ogóle nie wiesz czym jest
            logo :))))))))
            • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:00
              'Buhahaszzzz' jak jakis prostak...co Cie tak cieszy, to nowe logo, czy ta kupa
              co sie stala z Gryfa?

'Logo - graficzny znak towarowy spełniający rolę marketingową a jednocześnie
              informacyjną, poprzez skrótowe, ale łatwo zauważalne i łatwo zapamiętywane
              przedstawienie symbolu firmy, instytucji, organizacji'

za Wiki to zapodalem - prosze Cie biorac powyzsze pod uwage rozwin mi jak
              odczytujesz to nowe logo i tego nowego niby Gryfa?

pl.wikipedia.org/wiki/Logo_%28znak_graficzny%29
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Buhaha, Albert wiesz co? Ty w ogóle nie wiesz czym jest
              > logo :))))))))
              • Gość: gość Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 22:13
                masz prosty obrys Gryfa - Gryf symbol miasta plus miejskie barwy. W
                czym masz problem? Nie spełnia roli loga?

co do loga "zewnętrznego" masz kolory nawiązujące do charakteru
                miasta, czyli zielony, niebieski i fonetyczny zapis. Andreas to
                zrobili fachowcy i to niezależnie od tego czy to ci się podoba czy
                nie. Jeżeli cytujesz sobie wiki to widać taki ekspert jesteś, ze ho
                ho! Sam coś zrób!!! Niech się eksperci wypowiedzą. Na pewno GW
                poprosi o zdanie ludzi z branży. Mamy WSSU z bardzo dobrą kadrą.
                Niech się wypowiedzą, bo znają się lepiej niż ty ekspercie od
                reklamy :)))
                • kotbehemot6 Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:16
                  że się wtrącę,,ale cos jest nie za bardzo z tym zewnętrznym logiem skoro 99,9
                  skojarzeń jest z talmudem lub światem arabskim-fachowcy chyba powinni to
                  wiedzieć i przewidzieć,a jak nie, to chyba nie tacy znowu z nich dobrzy fachowcy...
                  • absztyfikant Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:31
                    Talmudem?:-) TO DOBRE!:)

Arabskim?;) Arabski to pismo wezelkowe. W ogole nie. Jesli sie
                    opale haszyszem, to moze zobacze tam litere lamed, ale ja Wam mowie
                    jako osoba obeznana, ze to nie jest zadna litera w alfabecie
                    hebrajskim.
                    • kotbehemot6 Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:33
                      absztyfikant napisał:

> Talmudem?:-) TO DOBRE!:)
                      >
                      > Arabskim?;) Arabski to pismo wezelkowe. W ogole nie. Jesli sie
                      > opale haszyszem, to moze zobacze tam litere lamed, ale ja Wam mowie
                      > jako osoba obeznana, ze to nie jest zadna litera w alfabecie
                      > hebrajskim.

Jam nie fachowiec od pisma ..ale skojarzenia mam ewidntynie wschodnie w
                      klimatach baśni tysiaca i jedenj nocy ....:)
                      • Gość: gość Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 22:41
                        no jak wizje to baśnie i cuda...czyli wszystko jest oK!
                • kotbehemot6 Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:18
                  i jeszce, logo jest dla ludzi ,wszystkich a zwłaszcza "nieszcecinian",a nie dla
                  fachowców co to zaraz dopisza ideologię ...wybacz ale chyba pierwszoplanową role
                  odgrywaja skojarzenia,aa ajie one sa tro napisałąm wyzej i poczytać tez można.
                  • Gość: gość Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 22:22
                    tutaj większości się nie podoba, na SSC większości podoba. Jest
                    remis. Nigdy wszystkich nie uszczęśliwisz, a forum GW słynie z
                    narzekania. Niech popytają na ulicy.
                    • kotbehemot6 Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:26
                      Słusznie niech popytaja. naSCC oba loga sie podbają??bo jak mówię, pierwszę
                      łykne bez odrazy,chociaz jak kiedyś mówiłam idea logo jest mi...obca..no
                      ale.....Ale to cos drugiego....zagadka-obawiam się,ze nie znający Szczecina
                      wogóle, po takim logo bedą go szukać w okolicach Emiratów Arabskich-:)
                      • Gość: gość Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 22:29
                        wyspy i megaprojekty kojarzą się z Arabią :)))) to chyba dobrze?
                        Ktoś pomyśli, że Szejk z Dubaju postanowił zainwestować w Europie w
                        pływające ogrody :))))
                        • kotbehemot6 Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:30
                          A jakże..a Krzystek będzie robił za Szecherezadę i bajki snuł:))))
                        • fifrock Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:43
                          przeciez ma byc jakis megainwestor - teraz juz wiemy, dlaczego Krzystek jest
                          niezbedny dla miasta - jest kuzynek szejka
                    • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:41
                      a gdzie jest ta dyskusja na SSC?

mozesz zapodac linka, bo nie moge jej zlokalizowac?
                    • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:42
                      Sttetinum, a co to jest 'landmark'???

wiesz?

ktos wie?
                      • Gość: kiełbaska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:45
                        Ja już też się o to pytałem, ale szukają po słownikach.
                        • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:56
                          ja juz znalalzlem to landmark bedzie - /tɑʒ mə'hɑl/

Gość portalu: kiełbaska napisał(a):

> Ja już też się o to pytałem, ale szukają po słownikach.
                          • albert_c تخت جمشید/پ 14.04.08, 22:57
                            moze byc taki landmark jak w tytule posta?
                          • Gość: kiełabska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:58
                            I o to właśnie chodziło. Zmusić ludzi do myślenie, poszukiwania, do
                            aktywności. Klytek jest niezbędny!
                            • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 23:01
                              podklad muzyczny pod Neopolis juz jest:
                              www.balticneopolis.pl/_PL/index.php
                      • kotbehemot6 Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:46
                        landmark z angielskiego moze oznaczac punkt orientacyjny , lub charakterystyczny
                        dla miasta. Moze rółniez oznaczać puhnktpunkt zwrotny w historii- i tu
                        niewatpliwie logo sie mieści w kategorii lanmark...te floating gardens a'la
                        szejk z Dubaju:)
                        • Gość: kiełabska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:49
                          Jednak ustawa o czystości języka stawia pewne wymogi, a władza
                          szczególnie jest pod jej obstrzałem i ma pilnowąc by język nasz
                          kochany nie był zaśmiecony - i o to idzie w pytaniu o ten landmark.
                  • aga305 Re: Nowe Logo Szczecina nie dla wszystkich :( 17.04.08, 10:48
                    oto chodzi, że nie jest dla wszystkich tylko dla młodych, jak
                    twierdzą geniusze z magistratu.
              • Gość: gosc Albert - buhaha! IP: *.GtokyoFL102.vectant.ne.jp 15.04.08, 03:52
                albert_c napisał:

> 'Buhahaszzzz' jak jakis prostak...co Cie tak cieszy, to nowe logo,
                czy ta kupa
                > co sie stala z Gryfa?
                >

Czesc Albert,

Ale sie ubawilem jak to przeczytalem :))) ty najwyrazniej nie lubisz
                smiechu, mnie tez kiedys od prostakow wyzwales i nie wiedzialem
                czemu, a teraz dopiero mnie oswiecilo, ja sie smialem w tym poscie,
                czyli buhahalema, a Ciebie to najwyrazniej wkurza :)))

To teraz wiem jak po nerwach Ci jezdzic. Ale nie martw sie nie
                wykorzystam tego, no moze czasami, tak poza tym to sie zgadzam z
                Toba i lubie patrzec jak fachowo punktujesz wladze miasta. Wladze
                ktore dzialaja na szkode i miasta i mieszkancow. Trzym sie :)))

buhahaha??? O sorki! mialem nie buhahac :)))))))
                • albert_c Re: Albert - buhaha! 15.04.08, 06:50
                  to nie tak ze nie lubie smiechu, nie lubie to cynicznego smiechu;-)

lubie za to poranna kawe, jedna i druga, dobra czego i Tobie zycze.

no wicaz nie rozumiem z czego 'buhhhall' Stettinum?
                  z nowego Gryfa ktory jest wyjatkowo pospolity, nic w nim charakterystycznego,
                  NIC. ot taki przyjemny klocuszek...

jak juz rano wstalem to sie chcialem zapytac: KIEDY bedziemy ta MEGA
                  SUPERmarina, najnowoczesniejsza na Baltyku?
                  Gdzie sa plany, daty, zrodla finansowania itp?
                  wie to ktos, czy tez za np. 10 lat project 2050 zmienimy w project 2850?
      • dyzurny-malkontent stetin - debil od kremów zaproponował? 14.04.08, 21:36
        taką nazwę czy co to... bo chyba tylko muzułmanin odcyfruje ten bełkot artystyczny mógł tylko kretyn nie znający kompletnie specyfiki tego miasta zaprojektować.

To, że ludzie z UM w ogóle zdecydowali się upublicznić taką chałturę woła o pomstę do nieba. Kto znów dostał w łapę albo kto jest czyją rodziną, że trzeba wymyślać takie pseudoartystyczne, niespójne kolorystycznie, nieczytelne bazgroły. Takie gó.. nie powinno być nawet uznane na tróję w liceum plastycznym, bo łamie podstawowe zasady. Nie używa się szarych napisów na białym tle, nie łączy się tak kolorów i nie rysuje dominującej figury białym kolorem.

Kompletna amatorszczyzna i przejaw pampersiarstwa.
      • kotbehemot6 Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 21:42
        O ile pierwsze da się przełknąc bez większego ból-proste , czytelne. odnoszące
        się do symboliki szczecina o tyle drugie

matko kochana...myśłałm,ze otworzyłam strone z jakims arabskim
        dziełem-nieczytelne , nic nie mówiące....kolorki ładne ale to chyba mało.
        • Gość: Mao ze Stsetjin Beautifull Stsetsjin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:42
          ???? !!!!!
          • fifrock Re: Beautifull Stsetsjin 14.04.08, 22:45
            Troche jak Beijing tylko Olimpiady brak...
            • beatrix13 już już 14.04.08, 22:47
              szukałam okularów, bo myślałam,że zagubiłam,ale okazało się ,że mam
              je na własnym nosie , tylko ten napis jakiś taki.... no dziwny
            • Gość: kiełbaska Re: Beautifull Stsetsjin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:47
              A to jest nazwa zastrzeżona, czy mogę ja sobie jutro na pieczątce
              umieścić?
              • Gość: gość Re: Beautifull Stsetsjin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 23:28
                No to mamy "łatwą" nazwę miasta. A co z tzw. Śródodrzem. Wymyślono
                taka nazwę (dla Międzyodrza?), ale cudzoziemcy jej nie wymówią. Do
                roboty ! Może Strutodrsze ?
                • Gość: gość2050 Re: Beautifull Stsetsjin IP: *.bazapartner.pl 15.04.08, 18:56
                  To może "Strute Dorsze"?
    • Gość: remik Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.szc.vectranet.pl 14.04.08, 21:38
      ODWAZNE, LADNE, TRAFIAJACE W SEDNO MIASTA ! MOZE BYC !
      • Gość: AA Re: Nowe Logo Szczecina IP: 83.168.80.* 14.04.08, 22:13
        ja pierd... ALbert ile mozesz narzekac czlowieku ogarnij sie
        • Gość: gość Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 22:14
          Albert wpadł w szaleństwo :)
      • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 14.04.08, 22:24
        czytam te slajdy i normalnie jak Amwey jakis czy cos:

'Megaprojekt Makrodeveloperski'

'Megamarina najwieksza i najnowoczesniesza na Baltyku'

'Wenecja Polnocy'

'Yachting i Ekologia'

'prawdziwa SPEKTAKULARNA wizja'

noramlanie brzmi jak zyczenia nowobozonarodzeniwoe + noworoczne - zwylky banal i
        tyle...

• Gość: kiełbaska Chwilowo odpoczywam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:31
          Ktoś mi tu chciał udowodnić, że w konfrontacji z tym Wackiem, czy
          jak mu tam przepadłbym. I zgadzam się z nim. Jezyk taki znany jest
          tylko politykom.

Landmark - proszę o tłumaczenie, i co na to Miodek.

Dajcie 200000 zeta też wam takie pierdoły z internetu ściągnę, a i
          malunków więcej dam. NIech nędzie, dam Wam 10% rabatu.
        • dyzurny-malkontent bo to narcyzy dla narcyzów pisały... 14.04.08, 22:32
          Przecież tak to ma być napisane: skoro Krzystek chciał budować nad błotnisku stadion w Dąbiu, to nic dziwnego, że Ci co to pisali zrobili dobrze tym co lubią wierzyć w gruszki na wierzbie.

Że też nie wspomnieli o wspaniałych mieszkaniach dla Krzystka i rodzinki...
          • Gość: kiełbaska Cwany ten Klytek, ale wymyślił. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:36
            W sumie fajne. Oprawmy to i wystawmy na aukcję NYC i będzie kasa na
            rozwój. Muszą się goście jeszcze tylko uchlać i poskandalizować
            (rozumiem, że na to mają pójść te kolejne 300000 zetków)
          • Gość: gość Re: bo to narcyzy dla narcyzów pisały... IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 22:43
            a możesz mi powiedzieć jak to jest, że na tym błocie stoi wielki
            budynek Aeroklubu i miewa się bardzo dobrze? Coś go twoje błotko nie
            wciąga. Co ty na to?:)))
            • Gość: Turysta Re: bo to narcyzy dla narcyzów pisały... IP: *.chello.pl 14.04.08, 22:49
              Tak się składa, że swego czasu byliśmy na kiełbasce w okolicy lotniska i w
              hangarze Areoklubu widać było, że ten budynek słabo się miewa a grunt pod nim
              stale się zapada!

• Gość: kiełbaska <a href="http://www.szczecin.eu/slajdy/54.jpg" target="_blank"> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:56
                www.szczecin.eu/slajdy/54.jpg
                Konieczne było podpisanie: Miasto - żeby uciąć spekulacje o co
                chodzi. (o kochanym języku zapomnę nawet - ale Miodek?)
                I jak na logo przystało obowiązkowo musiało znaleźc się, że to
                Szczecin kryje się za tym grfem, a nie jakiś tam Lądek Zdrój.
                • albert_c Re: <a href="<a href="http://www.szczecin.eu/slajdy/54" target 14.04.08, 22:59
                  a wg mnie powinno byc pod Gryfem Neopolis Szczecin!
                  • albert_c Floating Gardens in Bangladesh 14.04.08, 23:03
                    macie czytajcie oryginalne pomysly:

practicalaction.org/practicalanswers/product_info.php?products_id=201
                    • Gość: paveld Re: Floating Gardens in Bangladesh IP: *.btsnet.pl 15.04.08, 04:41
                      teraz sam do siebie piszesz?
                      skąd w tobie ta żółć?
                      ...relax, take it easy!
                      • albert_c Re: Floating Gardens in Bangladesh 15.04.08, 08:36
                        jestem kompletnie zrelaksowany, wlasnie pije sobie kolejna kawke, jestem juz po
                        porannej wizycie w Casto, za moment zaczynam calkiem pracowity dzien, wiec
                        dlaczego sadizsz ze splywa po mnie zolc?

po prostu nie podoba mi sie bardzo caly ten numer z 'marka Szczecina' - mnie to
                        nie przekonuje, w ogole nie jest to oryginalne, raczej traci mi taka papka,
                        ktora moze sobie kazdy wymyslec - dla mnie to w ogole nie jest innowacyjne.

Gość portalu: paveld napisał(a):

> teraz sam do siebie piszesz?
                        > skąd w tobie ta żółć?
                        > ...relax, take it easy!
    • kotbehemot6 A co dalej?????? 14.04.08, 23:02
      No mamy loga...a co dalej??? Te floating gardens to gdzie ????? I tak wogóle,
      konkretnie to jakie akcje promujące Szczecin sa w planach, czy wogóle jakies
      plany, co i jak promujemy???
      • Gość: brett Re: A co dalej?????? IP: 213.155.169.* 14.04.08, 23:18
        Loga i cała grafika są OK - na pewno lepsze niż poprzednie.
        Floating garden też może być.
        Wizja jest b ambitna ale czy przemyślana ? Jeśli na tych błotach chcemy budować
        tylko mariny to pół biedy ... Żeby nam się to wszystko nie pozapadało...
        No i jak to się ma do koncepcji i planów zagospodarowania ?
        A co ze Szczecińskim Obszarem Metropolitalnym ? Pasuje do tej wizji i loga ?
        A co ze stoczniami ??? Rozbieramy ?
        Mimo wszystko to fajnie że władze miasta dały jakiś impuls ...
      • Gość: kiełbaska Jednym słowem: Słabe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 23:21

Zawiodłem się na tych geniuszach, jak się okazało, od niczego.

Dalej może być jeszcze słabiej, a jak się kasa skończy to koniec
        zabawy i nawet ten Wacek, czy jak mu tam zapomni czego to dotyczyło.
        A Klytek ostrzegał na początku drogi po markę, że jeżeli przyjdzie
        następna władza i utnie kasę na promocję marki to cała praca na nic.
        Ja idę dalej, ja już wtedy wiedziałem, że cała praca na nic. Kurna
        jaki jestem pomysłowy - zajmę się tą pracą bez głowy, to łatwa kasa.
        • kotbehemot6 Re: Jednym słowem: Słabe. 14.04.08, 23:27
          Zawsze miałam przeświadczenie ,ze najpierw musi byc CO promować...jak widac się
          myliłam. Chyba,ze sama promocja mam byc promocją sama w sobie-co jest jakims
          pomysłem,....chociaż na miejscu zewnętrznego targetu loga pierwszym pytniem jest
          to gdzie te floating gardens:)))
          • Gość: kiełbaska Re: Jednym słowem: Słabe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 23:43
            Jak to gdzie? W głowie. Wszystko faluje, kwitnie (oby to nie pleśń
            tylko! o laboga ....
      • dyzurny-malkontent wskaźniki efektywności promocji jakie przyjęto? 14.04.08, 23:39
        A ja jestem ciekaw, czy miasto wyrzucając w błocko pieniądze zadeklarowało jakie chce osiągną wskaźniki rozpoznawalności i do jakich skutków ma to prowadzić?

Nie wierzę, by ktokolwiek coś takiego przygotował. Znów wydane pieniądze bez prawdopodobieństwa, by się zwróciły.
    • Gość: anty albert_c Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 14.04.08, 23:38
      Mówiąc krótko bardzo fajna prezentacja, logo i herb miasta też super. :) Oby tak
      dalej się rozwijało miasto. A ci co tu z Wrocławia pisza na naszym forum (tak
      wiemy że jesteście z Wrocławia opłacani przez urzad, aby wypisywac wszedzie na
      forach miastowych negatywne komentarze) niech lepiej jak najszybciej się
      zawijają stąd. Szczecin będzie jeszcze wielkim miastem - zobaczycie! :)
      • Gość: kiełbaska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 23:42
        No jak jeszcze z trzysta takich kwiatków wymyślą to tak się
        rozwiniecie, że Paryż będzie waszym przedmieściem.
        • Gość: anty kiełbasa Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 14.04.08, 23:50
          Ciebie pierwszego Szczecin wchłonie jako dzielnice Szczecin - wrocław :D
          • Gość: kiełbaska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 23:56
            Ale na wjeździe będzie stała tablica Stsetsjinanom wstęp wzbroniony
            i piękna duża tablica z kiełbaską.
            • Gość: anty kiełbasa Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 14.04.08, 23:59
              Dobra wrocławianinie idz rób burdel na swoim forum Wrocławia miasta Expo bez
              Expo. W wizjach to wy akurat jestescie najlepsi.
              • Gość: kiełbaska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 00:00
                A właśnie, że MY!
    • fifrock Stsetsjanin 15.04.08, 00:04
      Czy jak ktoś mi powie "ty Stsetsjaninie!" to mam mu dać w mordę, czy nie?
      Nie wiem czy mnie aby nie obraża ;)
    • pismak_logowany Pogadajmy o wizji 15.04.08, 00:08
      (sorry, założyłem osobny wątek, bo chciałem wyjść szerzej poza
      rozmowę o samym logo, ale może jednak lepiej w jednym kotle)

Logotyp wynika zwykle z koncepcji, więc nie rozmawiajmy tylko o
      logo, ale najpierw pogadajmy o wizji. Piszę trochę w ciemno, bo do
      tego pokazu slajdów nie ma żadnych opracowań, opisów, tylko te parę
      sloganów...

Baltic Neopolis. Miasto plaż, wysp, kanałów i zatok. OK. Przyjmuję
      te wizję, choć wolę o niej myśleć jako o konkretnym projekcie (cel
      strategiczny) do wykonania w określonym okresie czasu - do 2050 r.
      Podoba mi "rozlanie" się miasta po Odrze, czyli pływający ogród.
      Zagospodarowanie śródodrza, wysp, kanałów i rozlewisk pobudza
      wyobraźnie, dlatego też wybudowanie ikon architektury świetnie się w
      to wpisuje. Jeżeli to tylko jest technicznie wykonalne - JESTEM
      ZA!!! Chętnie przyłożę do tego ręce, oddam całe serce!

Ale tu się Autorom kreatywność i wizja skończyła. Możemy godzinami
      dyskutować, jak wspaniała i mega to koncepcja. Rzecz w tym, że
      Autorzy polatali sobie samolotem, zobaczyli wodę, ale na ziemię już
      zejść nie potrafili. Wygląda mi to, jakby nie przejmowali się już
      zrozumieniem Szczecinian, bo skoro jest wizja - to już jest o czym
      gadać. W efekcie uraczyli nas tylko silnym ośrodkiem akademickim.
      Ciekawe. Nie wiem, dlaczego rzesze studentów są jednym z głównych
      warunków urzeczywistnienia tej wizji. Myślałem, że rzesze inwestorów
      i turystów. O turystyce to w koncepcji jest tylko hasłowa
      megamarina; o inwestorach - megainwestor (jeden! na taki potężny
      projekt i obszar?!). Tymczasem studenci mają być kształceni głównie
      w tematach Pomorza. A dlaczego nie zrobić "zagłębia" uczelni
      artystycznych, skoro są/będą takie pieknę plenery?

Najgorzej jednak rozczarował mnie slajd z machniętym na kolorowo
      nowym gmachem opery. Mam wrażenie, że ktoś sugeruje nam, że jedną z
      tych ikon architektury ma być np. nowy Konzerthaus. Tymczasem po tak
      śmiałej wizji/koncepcji spodziewałbym się raczej jakiegoś
      nowoczesnego, spektakularnego kompleksu typu "szkło and stal",
      łączącego kilka wysp skomplikowaną siecią mostów, tarasów
      widokowych, stanowisk yachtowych, sztucznych wysepek z lokalami itd.
      Nowa opera to ma być ten top? A nowa wiata tramwajowa, to też ta
      ikona? Planujecie budować megapolis na wodzie, a jako cel operacyjny
      pokazujecie nam operę, którą i tak sobie zrobimy? Cóż, kiedy
      zeszliśmy na ziemię, Autorom wyraźnie zabrakło wizji. I powiem Wam,
      że wcale mnie to nie dziwi. Pisałem o tym przy okazji ogłaszania
      przetargu. Strategię przygotowują stratedzy. Ludzie od marki tylko
      ją ubierają w wygląd, symbole, znaczenia, słowa. Strategii nie ma,
      więc brandingowcy wymyślili sobie wizję - taki niby erzac strategii,
      żeby sobie tę wizję kolorowo zwizualizować. Przecież muszą na czymś
      pracować! Skoro magistrat nie podał żadnych wytycznych, a przed nimi
      nie było tu strategów promocji. Obrazki są, robota wykonana, kasa
      skasowana. Tylko za obrazkami nie ma nic. Przykre, ale moim zdaniem,
      to nie jest ich wina.

Ale skoro o obrazkach i winie, to zerknijmy na te logotypy. Gryf dla
      mnie jest bez wyrazu. Ładny, fajny, ale po co? Herb Szczecina jest
      gorszy? Herb Szczecina przynajmniej jest osadzony w naszej tradycji,
      naszej rzeczywistości. A to nowe coś będzie na pewno fajnie wyglądać
      na wizytówkach. Tylko czy chodziło tylko o wymianę wizytówek?
      Natomiast logotyp projektu Floating Garden został koncertowo
      spieprzony. Po pierwsze: gdzie tam jest do diaska prawdziwy kolor
      zielony? Gdzie ta zieleń - soczysta, mocna, naturalna? A ten zapis
      nazwy - fonetyczny, hebrajski, arabski czy jakiś tam - to jakiś
      żart? Jak to się ma do koncepcji Baltic Neopolis? Nazwa Szczecin
      jako KOD? Dlaczego nie ma w tym logotypie dużego napisu SZCZECIN, a
      gdzieś pod nim "Baltic Neopolis - Floating Garden 2050". Każdy dureń
      by to wtedy przeczytał i zrozumiał. Sam logotyp jest zrobiony
      warsztatowo zgrabnie, ale kompletnie nie pasuje do tej wizji, którą
      nam sprzedają Autorzy. Tak samo z nowym Gryfem. Jak pięść do oka.
      Znów brakuje jakiejś strategicznej podstawy, poukładania. Pomieszane
      elementy systemu identyfikacji wizualnej miasta (Gryf, wiata) z
      elementami wizualizacji głównej koncepcji marketingowo-promocyjnej
      miasta, którą - jak rozumiem - od dziś jest projekt "Baltic
      Neopolis - Floating Garden 2050". Nie wiem, jak sobie teraz
      Magistrat z tym poradzi, bo mam wrażenie, że Magistrat kompletnie
      nie rozumie z czym ma do czynienia.

Reasumując:
      1) Jest kawał dobrego pomysłu, już opakowany i nazwany, ale nie
      wypełniony żadną treścią i kompletnie nieuporządkowany promocyjnie,
      (a co dopiero urbanistycznie, technicznie, itp. itd.);
      2) Magistrat tym przetargiem zmusił agencję brandingową do
      wymyślenia na własny użytek kawałka strategii promocji miasta, więc
      wymyślili. Chwała im za ten pomysł, ale ktoś teraz będzie musiał do
      tego celu strategicznego napisać strategię i rozpisać (choćby tylko
      promocyjne) działania operacyjne na kiladziesiąt lat. Bo inaczej
      skończy się tylko wymianą wizytówek i wiat przystankowych, a nikt w
      Magistracie nie będzie nawet potrafił opracować promocyjnie dobrej
      oferty inwestycyjnej pod koncepcję "Baltic Neopolis - Floating
      Garden". Przecież już na etapie wizji walnięto babola zakładając, że
      należy szukać jednego megainwestora na projekt kilkudziesięcioletni,
      wielokilometrowy, który aż się prosi o różnorodność
      architektoniczną, przestrzenną i każdą.
      3) Logotyp projektu "Baltic Neopolis" do wymiany lub poprawki. To
      nie wyszło. "Szczecin wzniósł się wyżej niż logo" napisali Autorzy.
      Nie mam pojęcia, co mieli na myśli. Chyba sami nie wiedzą. Ten numer
      z nazwą łatwiejszą do przeczytania to jakieś kompletne pomiganie.
      Efekt jest zupełnie odwrotny. Ale rzecz w tym, że tam powinno być
      eksponowane Baltic Neopolis, którego w logotypie nie ma w ogóle.
      Błąd strategiczny.
      4) Pieniądze nie są całkiem wywalone w błoto, bo agencja od obrazków
      zrobiła kawałek "nie swojej" dobrej roboty. Niestety, przy okazji,
      spieprzyli kawał "swojej" roboty.

Serce mi się kraje, bo pomysł mi się podoba. Chyba nie wytrzymam i w
      czynie społecznym zgłoszę się do porządkowania tego promocyjnego
      burdelu... Ale gdybyż to było takie proste.

pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: paveld nareszcie IP: *.btsnet.pl 15.04.08, 05:03
        no nareszcie cos do rzeczy
        zgadzam sie w 95%
        niezgodze sie jedynie co do gryfa. Mi osobiscie przypadl do gustu.
        Skoro miasto ma miec nowy wizerunek -nowczesnosc- to i logo powinno do tego
        wizerunku nawiazywac /chociazby poprzez nowoczesnosc gryfa wlasnie.
        Herb miasta jest zas dla mnie sprawą od logo niezalezną; tj. herb miasta moze
        wspolistniec obok logo- symbolu nowej wizji miasta.
        pozdro
    • zyzytop Re: Nowe Logo Szczecina 15.04.08, 00:40
      Ja tylko zapytam nieśmiało. Jak tam plany zagospodarowania
      przestrzennego? Czy są już na ukończeniu? Z tego co wiadomo, to tych
      ogrodów nie mogą budować nawet Ci, co są już gotowi do tego. Co do
      kampanii, wizja jest piękna, te znaki (loga czy jak tam im)jakieś
      takie dziwne. Nie wyróżniają się niczym szczególnym, znaki jakich
      wszędzie pełno na reklamach i innych szyldach. Na razie próbujemy
      sprzedać mrzonki, coś czego nie ma i nie ma na to nawet planów. Ktoś
      zachęcony taką promocją, może się tylko zrazić do miasta sromotnie i
      nigdy tu już więcej nie zajrzeć, a szkoda, taka perspektywa choć
      niedopracowana, jest piękna:)
      • zyzytop Re: Nowe Logo Szczecina 15.04.08, 00:53
        A tak w ogóle to można doradzić miłościwie panującym nam
        urzędnikom, że najstarszą i najlepszą formą reklamy (promocji) jest
        sumiennie i solidnie wykonywana praca.
    • Gość: paveld Relax IP: *.btsnet.pl 15.04.08, 04:38
      ej frustraci moze tak troche dystansu do sprawy nabierzcie?
      wazniejsze od tego czy wam sie ta wizja podoba czy nie jest to czy bedzie ona
      realizowana
      JA BARDZO CHCIALBYM TAKI SZCZECIN KIEDYS ZOBACZYC!!!
      i co moze dziwic WIERZE ZE KIEDYS TAKI BEDZIE!!
      jesli wy nie wierzycie, to po co tu jeszcze siedzicie?
      halo! jestesmy w unii! w kazdej chwili mozecie wyjechac!
      chociaz tego szczerze mowiac tez nie widze:
      -w irlandii byloby wam za deszczowo
      -w hiszpanii -za goraco
      -we wloszech -za duzo makaronu
      -w niemczech to sami faszysci itd itp
      zal mi was malkontenci
      mimo wszystko pozdro
      ...no i relax!!!
      • albert_c Re: Relax 15.04.08, 06:57
        Paveld, ja jestem leszcze w tych tematach PR i takich tam numerow, ale Pismaka
        znam osobiscie i wiem ze on nie od dzis i wczoraj sie tym para - wiec jak juz
        tez narzekasz to moze bys podjal polemike z Pismakiem?

A Ty Stetinum fachowcu od loga itp podejmiesz polemike z argumentami Pismaka?
        • Gość: gość Re: Relax IP: *.cable.smsnet.pl 15.04.08, 12:53
          Albert, ale to Ty robisz tutaj za szpeca :). Ja wyraźnie pisałem,
          aby wypowiedzieli się ludzie obeznani, a nie tacy jak ty :). Ja
          chociaż od początku wiedziałem, że jest to fotentyczny zapis, ale
          stado forumowych połgłówków nawet tego nie skumała :)))))))))))))
          • albert_c Re: Relax 15.04.08, 13:29
            Ta, Ty wiedziales zanim sie ukazalo logo, w ogole sporo wiesz zanim.

ja tez wiedzialem, ze to fonetyczny zapis, co nie zmienia faktu, ze w odbiorze ludzi im sie to kojarzy z 'arabizmem' lub 'judaizmem' lub jakis 'chinszczyznem' i chocbys chial to nie poradzisz nic na to, ze takie sa skojarzenia - ja dzis poprosliem 4 osoby, zeby rzucily okiem na nowe logo i skojarzenie z 'czyms arabskim' bylo wspolne dla tych osob - taka byla ich pierwsza refleksja - inan sprawa jest, ze nie bardzo ktos potrafi wymwic ten fonetyczny zapis czy tez w ogole go odszyfrowac.

i sie pytam co komu przeszkadzal nasz dotychczasowy Gryf???
            byl dla kogos brzydki czy moze nie przystawal do dzisiejszych czasow?
            Bo w postmodernizmie to widac trzeba cos z charakterem zastapic jakims prostackim wzorem dla przedszkolakow.

Moze Ty wiesz co komu szkodzil dotychczasowy Gryf?
            Podoba sie on Tobie? znaczy sie bardziej niz ten, ktory byl do tej pory?

i na koniec nie wciskaj mi ze sie znam na wszytskim, bo juz dzis pisalem, ze jestem leszczem w sprawach z ta 'marka' w logach i innych PiaRach - w ogole mnie te tematy nie kreca i sie na tym nie wyznaje.
            wiem, ze mi sie nasz Gryf podoba i tyle - ten nowy w ogole mnie sie nie podoba, i logo tez mi sie nie podoba - widac mam inny gust niz panwoie z BNA, Wachowicz, Adamski i Krzytsek razem wzieci, no i inny niz Ty.

Pytalem sie Ciebie o 'mlodziezowosc' tego logo i Gryfa - gdzies ja w tym dostrzegasz?
            Mozesz sie podzielic z nami tymi 'dostrzezeniami'?

Gość portalu: gość napisał(a):

> Albert, ale to Ty robisz tutaj za szpeca :). Ja wyraźnie pisałem,
            > aby wypowiedzieli się ludzie obeznani, a nie tacy jak ty :). Ja
            > chociaż od początku wiedziałem, że jest to fotentyczny zapis, ale
            > stado forumowych połgłówków nawet tego nie skumała :)))))))))))))
            • stettinum Re: Relax 15.04.08, 13:42
              OK mogę się zgodzić, że to bonusowe oficjalne logo nie było tak
              potrzebne - wystarczy nam zwykły Gryf. Nie wiemy natomiast w jakim
              stopniu to logo w ogóle będzie stosowane, ale na pewno nie
              zdetronizuje GRYFA, bo to w końcu nasz herb. Co do "młodzieżowego
              loga" - tak jest głównie dla młodych, bo po pierwsze sam fonetyczny
              zapis dedykowany jest dla ludzi młodych, uczących się. Ciekawe która
              to grupa z tego forum nie skumała o co chodzi? Na pewno nie ta,
              którą wymieniłem. Sama szata graficzna jest przyjemna, kolorowa, a
              młodzi lubią zabawę z kolorami. Moja kobieta pracuje w szkole i po
              prostu podpatruję co oni tam lubią. Z ciekawości poproszę ją jutro,
              aby popytała najmłodszych czy podobają im się te gadżety.
              • albert_c Re: Relax 15.04.08, 14:05
                niech sie spyta;-)

ja mam watpliwosci co do mlodziezowego charakteru logo.

ten jak go nazwalaes zwylky Gryf, to jest w rzeczy samej niezwykly i jest dla mnie dziwactem dazenie do jego zmiany, chyba ze jak wspomnales jednak zmiany nie bedzie i ten Gryf jest taki modrnistyczny w sumie dla samego siebie i oprocz wizytowek nigdzie inedziej go nie bedzie.

Gora urodzila mysz.

• Gość: ala TAK się promuje Szczecin: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 07:34
      www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?p=2880
      Do Szczecina przyjechał ambasador Belgii, ważnego unijnego kraju, w
      stolicy którego siedzibę ma Komisja Europejska. Odwiedził lokalnych
      włodarzy - prezydenta miasta, marszałka województwa, wojewodę.
      Zachęcał do współpracy. Tym chętniej, że w zespole portowym działają
      z sukcesami trzy poważne firmy z kapitałem belgijskim.

Normą w takich sytuacjach jest uroczysty obiad, na który zostali
      zaproszeni samorządowi decydenci. Nic tak bowiem nie wieńczy
      owocnych spotkań, jak wspólna biesiada. Zapraszający ma wtedy
      poczucie dobrze spełnionej misji i zadowolenia, które ma nadzieję
      ujrzeć także w oczach gospodarzy. Zaproszeni oprócz doznań
      kulinarnych, mogą wzmocnić w sobie przekonanie, że załatwili coś dla
      miasta i regionu - choćby dobre wrażenie u gościa i chęć jego
      powrotu.

Sęk w tym, że choć ambasador czekał na gości w ekskluzywnym Park
      Hotelu, nie pojawił się nikt, ani z magistratu, ani od marszałka.
      Przybył jedynie jeden z wicewojewodów.

• kakq Re: TAK się promuje Szczecin: 15.04.08, 08:38
        nikt nie mial czasu? tak byli zajeci nowa wizją?
        załosne!!!!!
        • albert_c Re: TAK się promuje Szczecin: 15.04.08, 08:45
          Kakq to nie jest tak jak myslisz - widocznie ambasador chcial pogadac o
          konkretach - zreszta na konferencji prasowej z nim byli, wiec po co pozniej
          gadac o szczegolach, po co skoro oni sie na tym nie znaja, a tym ktorzy sie
          znaja, oni nie ufaja.

na konferencji bylo za duzo mlemlania, jak to super i hiper jest w Szczecinie,
          ze rozmowy z inwestorami wciaz trwaja i trwac beda itp itd...
          • Gość: senior Re: TAK się promuje Szczecin: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 09:43
            metody jak za prl-u, na półkach pusto a ludziom wciska się ciemnotę że większego
            wzrostu to nie było od czasów wojny. żałosne.
            • kakq Re: TAK się promuje Szczecin: 15.04.08, 10:42
              Albert i to jest najgorsze
              brak konkretów tylko same wizje
              wciskanie ludziom ze w 2050 roku bedzie cudnie:(
              pytam a co z terazniejszascia ? czy politycy PO zamomnieli o swych wyborczych
              obietnicach na ta kadencje?
              czy moze uwiezyli tak bardzo w swoje kłamstwa i wierza w to ze stanie sie cud i
              ponownie beda wybrani przez mieszkanców?
              • mamoniowa303 szklane domy 15.04.08, 19:24
                Kochana, klamstwo powielane wiele razy itd...
            • kakq Re: TAK się promuje Szczecin: 15.04.08, 10:47
              Gość portalu: senior napisał(a):

> metody jak za prl-u, na półkach pusto a ludziom wciska się ciemnotę że większeg
              > o
              > wzrostu to nie było od czasów wojny. żałosne.
              od czasów wojny nie był takiej awarii sieci energetycznej - tak rzekł dumnie
              prezydet miasta Szczecin w pomarańczowym sweterku:)
              także senior nie martw sie jeszcze wiele wypowiedzianych głupot bedziemy mogli
              posłuchac
      • Gość: kiełbaska Re: TAK się promuje Szczecin: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 19:27
        Oni w ty Belgii ni rozumiejo naszego wodza ani naszy wielki marki.
        Nie sie uczo petaki jedne od PO z stsesjina.
    • Gość: mały Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.globalconnect.pl 15.04.08, 10:03
      To jest wielki przekręt finansowy - 800 tys. za zupę
      • Gość: as Nie wiem czy to dobre czy złe miasto pozbawiło się IP: 85.219.206.* 15.04.08, 11:00
        wyboru a mogło ogłosić konkurs wsróg szkół uczelni i inych
        zapaleńców i wtedy wybrac najlepszą pracę , mogli by w marce
        przemycić że mamy gotowe plany przestrzennego zagospodarowania bo to
        naprawdę rusza inwestorów.Ostatnio Szczecin jest i tak sławny.
    • Gość: pioniers Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 15.04.08, 11:23
      A mnie naszla refleksja na temat substancji spolecznej tzn nas szczecinian w
      kontekscie wymienionej w prezentacji kwestii "pionierstwa". z mojej oglednej
      wiedzy wnosze ze jedynie 10 % mieszkancow szczecina trafila tu rzuceni
      "odbiciem" historii w ramach zorganizowanych akcji przesiedlenczych, reszta
      (czyli 90%)osiedlila sie tutaj w sposob bardziej dobrowolny wybierajac to miasto
      jako swoje nowe miejsce zycia, przybywajac z polski centralnej ale tez z
      zagranicy.... stajac sie prawdziwymi pionierami.... moze to bylby fajny motyw
      budowy wizerunku miasta.... odejscie od wizji miasta przekletego, bez rdzennej
      elity, zasiedlone masami pospulstwa ze wschodu wyrugowani z utraconej
      ojcowizny.... bo te 90 % naplywowej ludnosci szczerze chcialo uczynic to
      miejsce swoim domem... i musimy sobie zdac sprawe ze ten proces sie nie
      skonczyl... wiec pioneirzy budujmy nasza mala ameryke
      • Gość: wrongman Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.cable.smsnet.pl 15.04.08, 14:59
        Wydaje mi sie ze panowie mieli spory dylemat z tym logo i niestety
        (stety) nie potrafili zdobyc sie na odwage i odrzuci zarowno gryfa,
        jak i kolory. Byc moze chcieli, ale sie scykali, albo nie znalezli
        jakiegos wlasnie "landmarku", ktory by ze Szczecinem mozna
        utozsamiac. Dla porownania prosze zestawic sobie logo belina
        (www.berlin.de) i herb berlina
        (pl.wikipedia.org/wiki/Berlin). Zmierzam do tego, zeby
        powiedziec ze herb i logo to dwie rozne sprawy.
        Moze warto bylo jednak sprobowac dac spokoj z tym gryfem i ponurymi
        kolorami w logo. Wyglada to troche jak robione na sile. Ale moze z
        czasem da sie przywyknac.
        Co do zapisu fonetycznego - to rzeczywiscie, pewnie tylko polonisci,
        anglisci i inni isci od razu skumaja o co chodzi. To ma byc, co
        prawda, skierowane do ludzi z zagranicy, ale tez nie jestem pewien,
        czy beda umieli przeczytac to bez problemu. Malo kto wie jak sie
        czyta znaki fonetyczne. Moze trzeba bylo raczej zapisac to
        fonetycznie ale stosujac normalne znaki... shtshetsheen? shesheen?
        ciezka sprawa.
        Co do wizji, to na slajdach nie ma obrazkow, ktore byly na poczatku
        wczorajszej prezentacji - a tam dziwnych i przedziwnych budowli,
        mostow, etc. byla cala masa. Nie wiem czy to byly projekty nie
        dotyczace szczecina, a tylko tak zebrane, zeby oszolomic widownie,
        czy moze byly specjalnie przygotowane dla szczecina.
        Na koniec uwaga o tym, ze miasto, w ktorym ludzie rzadzacy nie
        potrafia zdecydowac przez pare lat czy jakas szkole zamknac czy nie,
        bo sie cykaja o to, ze w nastepnych wyborach ich nie wybiora, nie ma
        najmniejszych szans na realizacje 2 proc. z przedstawionych wizji.
    • andreas.007 Odnosze wrazenie ze pan Krzystek chce 15.04.08, 14:14
      Odnosze wrazenie, ze pan Krzystek chce zlikwidowac to miasto!
      Likwidowane sa zaklady pracy, likwidowane szkoly, szpitale...

A teraz nowe logo i nowa nazwa miasta,
      ktora bedzie uzywana do promocji.

Zastanawia mnie czemu koncern Coca cola
      jeszcze nie uzywa nazwy Koka Kola - moze nie wie, ze tak sie to robi?
      • andreas.007 pan Tse-stek? 15.04.08, 15:19
        pozwole sobie jeszcze tylko zauwazyc,
        ze nazwisko pana prezydenta Krzystka
        tez jest trudne do wymówienia przez obcokrajowców...

Czy pan Krzystek dla dobra miasta nie powinien zmienic nazwiska?

Na ten przykład na Tse-stek...
        • andreas.007 Re: pan Tse-stek? 15.04.08, 15:29
          To byłaby promocja miasta, po mlodziezowemu
          w Tse-tse-tsin prezydentem jest Tse-stek!
          • Gość: gość Re: pan Tse-stek? IP: *.cable.smsnet.pl 15.04.08, 16:28
            Ty już sobie przystosowałeś imię :))))))))))))))))))
            • andreas.007 Re: pan Tse-stek? 15.04.08, 16:34
              ja nie musze, ale prezydent miasta powinien
              skoro uznal, ze nazwa miasta jest za trudna,
              to chyba nie bedzie problemu z jego nazwiskiem...
              zreszta Tse-stek pasuje do Tse-tse-tsina!
              • Gość: gość Andreas to dopiero wizjoner, co zna przyszłość IP: *.cable.smsnet.pl 15.04.08, 16:57
                Już ci tłumaczyłem, że to i tak nie dla ciebie, tylko dla młodych i
                spoza kraju. Wiesz już czy to się przyjmie? przeprowadziłeś badania?
                czy w dniu, kiedy wypuszczasz jakiś "produkt" wiesz jaka będzie
                sprzedaż po pół roku? Tego nikt na razie nie wie, więć z łaski
                swojej przestań chociaż pie..ć głupoty, że kasa poszła w błoto.
                Jawnie kłamiesz i tyle. O tym czy jest to wyrzucenie naszej kasiory
                przekonamy się za jakiś czas. Jeszcze parę dni temu bredziłeś, że
                miasto likiduje własną nazwę. Jasne Andreas, edukacja poprzez
                fonetyczny zapis to na pewno zmiana nazwy. Rozumiem gdyby sobie
                wymyślili Czeczen, ale to jedynie próba nauczenia ludzi jak się
                czyta Szczecin. Nie kumasz tego, prawda? Jasne, że nie.
                • andreas.007 Re: Andreas to dopiero wizjoner, co zna przyszłoś 15.04.08, 18:31
                  kolego na swiecie niewiele osób wie
                  jak sie czyta te fonetyczne znaki!

Poza tym w innym watku rzuciłes oszczerstwo wobec mnie piszac,
                  ze nie mam prawa do wypowiedzi, bo nie tworze tego miasta
                  odpisałem Tobie, ze place co miesiac 2,5 tysiaca podatkow,
                  ale nie usłyszałem oszczerco słowa przepraszam od Ciebie!

Wybacz ale ale wziłaby ten zarzad sie wreszcie do roboty,
                  a nie za robienie tylko dobrego wrazenia sukcesu!

Na ulicy sa kupy do sprzatniecia...
                  • andreas.007 Re: Andreas to dopiero wizjoner, co zna przyszłoś 15.04.08, 18:37
                    zajmuja sie tym, co nie mozna - jak sugerujesz - w tej chwili ocenic,
                    a to co mozna ocenic, to lezy odłogiem!

bardzo prosze byli bodaj rok temu w Cannes
                    (ciekawe czy tez promuje sie fonetycznie)
                    po przyjezdzie na konferencji obiecywali nalot inwestorów!
                    Gdzie sa ci inwestorzy?

Bardzo prosze byli niedawno w Indiach - prosze konkretnie
                    z jaka oferta pojechali do kogo skierowana,
                    czy to bylo tak sobie ogólnie, ze moze sie ktos trafi?
        • the.bill1 Re: pan KISTEK 17.05.08, 19:09
          Po prostu lepiej KISTEK. Tak jest prościej.
          Kiedyś był film KOrzenie" Biały bił murzyna, bo on nie chciał
          zgodzić się na imie TOBI. Cały czas mówił, że jest KUNTA-KINTE, ale
          to imię nie podobało się białemu człowiekowi. Przywiązał więc
          murzyna mówił do niego TOBI, a jak on odpowiadał KUNTA KINTE, to
          dostawał batem w plecy.. Kiedy już był zakrwawiony, to wymówił TOBI.
          Pan KISTEK najwyraźniej nie ma tych problemów.
          OD dzisiaj jest więc KISTEK i tyle. OFICJALNIE!
      • Gość: gość Re: Odnosze wrazenie ze pan Krzystek chce IP: *.cable.smsnet.pl 15.04.08, 16:28
        ale ty już bredzisz...Jesteś chyba z tych, którzy nie zrozumieli, że
        logo to fonetyczny zapis SZCZECIN. I co Andreasku powiesz mi
        jeszcze, że to zmiana nazwy miasta? Ziejesz nienawiścią.
        • andreas.007 Re: Odnosze wrazenie ze pan Krzystek chce 15.04.08, 16:50
          a po co fonetyczny zapis?
          Zeby uzywac chyba na plakatach, ale w formie zapisu.
          To chyba warto Tse-stek (Krzystek) tez fonetycznie zapisywac
          w dokumentach roznych takich co sie wysyla jako promocje!

Nie spoptkałem jeszcze takiej formu promocji,
          nbawet Coca Cola, nie promuje sie jako Koka Kola - meganowatorstwo!

Ale to juz chyba zrezygnowano ze zwykłego sukcesu,
          o którym mowi pan prezydent Tse-stek miasta Tse-tse-tsina,
          ale juz nastawia sie od razu na MEGASUKCES!
          • andreas.007 Re: Odnosze wrazenie ze pan Krzystek chce 15.04.08, 16:57
            a juz koniecznie na wizytówkach musi pan prezydent Krzystek
            zapisac fonetycznie Tse-stek...
            No, to taki ukłon w kierunku megainwestora.
            • Gość: levus Re: Odnosze wrazenie ze pan Krzystek chce IP: *.chello.pl 15.04.08, 19:08
              Andreas, jeśli to ma być chociaż trochę zbliżone do wymowy polskiej to toto
              powinno wyglądać tak:

Kshystek Pyotr sa Shchecina.

Tak trzeba by napisać anglikowi, żeby polak zrozumiał.
              Sprawdź w syntezatorze mowy.
    • Gość: Woj Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 14:45
      A mi to logo przypomina jaszczurkę. Salamandrę na przykład.
      Ciekawostka.
    • ulan_forumowy pierwsze fajne drugie beznadziejne 15.04.08, 15:08

• ulan_forumowy i jeszcze o tej stronie szczecin.eu 15.04.08, 15:27
        to szczyt amatorszczyzny, jej tworca powinien sie zapasc ze wstydu pod ziemie.
        ocena dostateczna w gimnazjum watpliwa - pare screenow z google i BEZNADZIEJNA
        prezentacja w power pointcie. doslownie rece opadaja. jesli tak ma wygladac
        wizja roku 2050 to faktycznie staniemy sie miasteczkiem powiatowym. popsul mi
        sie dzis humor jak zwykle przez tych bekartow z magistratu...
        • aleks_kunicki Re: i jeszcze o tej stronie szczecin.eu 15.04.08, 16:43
          Wyczytałem, że szczecinianie mogą oglądać prezentację od godz. 17.
          Ktoś się orientuje gdzie ?
    • Gość: kora Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 18:26
      platformiany syf
      • Gość: kiełbaska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 19:36
        Gratulacje i dla Klystka. Dobrze to sobie wymyślił, ma teraz 42 lata
        na realizację. Niech mu ktoś na koniec drugiej kadencji
        (pięcioletniej - jak sam proponuje) powie, że nic nie zrealizował? I
        zawsze będzie mógł powiedziec, że gdyby mógł dalej rządzić .., no,
        ale społeczeństwo wybrało inaczej to teraz ma - a mogło być tak
        pięknie. (powie to na emeryturze, oczywiście)
        • albert_c Stetinum sciemnia? 15.04.08, 19:55
          gdzie jest link o ktory prosilem z SSC? z tymi pozytywnymi opiniami.

I gdzie sa te pozytywne opinie - twierdziles ze negatywne sa tylko na tutejszym
          forum, a ja Tobie napisze ze dzis sluchalem radio Szcezcin i ludzie tam
          dzwoniacy to dopiero sadzili tekaty - te tu na forum to malostka krytyczna w
          stosunku do tego jak jechali Krzytska i to logo tam.

Tu masz kilka wpisow z forum Glosu Szczecinskiego - milego dla tego logo nie
          uswiadczysz:
          www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080415/SZCZECIN/395382910
          i a ten gosc co to wymyslil to logo to gada tak:
          'Chcemy jednak na Szczecin zwrócić uwagę. Pokazać, jakim jest unikatowym
          miejscem, to fenomenalne miasto do mieszkania, wyjątkowe, ekologiczne. Chcemy,
          by przyjechali tu ludzie i chcieli zostać.'

a gosciu wzial i sam sie stad zawinal kilka lat temu - musi bardzo nielubic
          naszego miasta skoro takie rezczy nam robi!;-)
    • britneykiller Re: Nowe Logo Szczecina 15.04.08, 20:07
      Do ciężkiej k**wy!!

Kto tłumaczył podpisy slajdów na angielski?

Trzy pierwsze lepsze przykłady:

"we are higher _t h e n_ logo"
      "it's our _t a r g e t s_"
      "we must _d e v e l o p e_"

Przecież w English Translatorze to byłoby przetłumaczone lepiej!
      Szkoda
      słów!

bk
      • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 15.04.08, 21:55
        moze Nowak tlumaczyl...to by wtedy wszytsko tlumaczylo...
        • Gość: Sedina Re: Nowe Logo Szczecina IP: 83.168.106.* 16.04.08, 02:58
          Agencja zrobiła dobrą robotę. Jak widać po komentarzach juz działa
          to co chcieli osiągnąc. Jest kontrowersyjne, nie pozostawia
          obojetnym.
          Jeżeli tylko tak samo to odbiorą w kraju i zagranicą to znaczy, że
          efekt został osiągnięty. Tylko, że jest to pierwsza faza - najpierw
          zaciekawić. To jak widze się uda. Taka kampania powinna trwać około
          roku. Później jednak czeka nas faza trudniejsza. Wprowadzenie
          strategii do wszystkich aspektów życia.

Konsekwencja działań to będzie sprawa najważniejsza. Choćby przegląd
          wszystkich obecnych planów inwestycyjnych czy też projektów. Nie
          które wpisują sie w tą strategię i to trzeba tylko wprowadzać
          konsekwentnie w życie. Filharmonia, basen, rondo Energetyków,
          obwodnica, dworzec.
          Jeżeli chcemy być konsekwentni niektóre trzeba zmienić np. projekt
          przebudowy autostrady Poznańskiej (przynajmniej mosty muszą się
          czymś architektonicznie wyróżniać).
          Kilka projektów jest do wymiany. Hala -przy obecnej strategii
          najlepiej byłoby ją przenieść gdzieś nad wodę lub przynajmniej od
          początku zaprojektować. To samo z aquaparkiem - Gontynka do
          strategii nie pasuje.
          Trzeba też w nowych projektach uwzględniać strategię począwszy od
          sposobu malowania komunikacji a kończąc na planach zagospodarowania.
          Np. Międzyodrze musi mieć w planach uwzględnione nie tylko budynki,
          ale również tereny zielone.

Strategia jest dobra, ale czy uda się ją wprowadzić w życie to
          będzie widać już pod koniec roku. Wtedy maja być uchwalana plany dla
          Miedzyodrza, Dąbia czy też zapadna decyzję co do hali i stadionu.
          • albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 16.04.08, 10:53
            Sedina, zechce podjac polemike z tym co napsialas:

1. Otoz wg mnie jestes w bledzie twierdzac ze dyskusja ktora tu toczymy przeniesie sie na poziom krajowny czy tez zagraniczny.
            Clue tej dyskusji tu, a takze na innych formach czy mediach - z tych opini mieszkancow przewaza rozgorycznie tym co zaprezentowalo miasto i na dzien dobry zlosc szczecinian ze tak wydano kase - mieszkancy Szczecina nie rozumieja o co w tym chodzi i nie widza potrzeby wprowadzania marki.
            Dlatego tez sadze ze i poza Szczeciniem ten pimysl z logo i marka nie zostanie zrozumiany i w zwiazku z tym wywola emocje zadne.

2. z tym przenieiseniem hali to przesadziles - choc pomysl jest ciekawy, to jest kompletnie nierealny, kompletnie.

3. Krzystek jest zwyczajnie smieszny kiedy mowi dzis w radio, ze modernizacja basenu SDS wpisuje sie w koncepcje Floating Garden, teraz wszystko i nic bedzie sie wpisywac w ta marke Floating Garden.

4. Przeciez Mosty na AP sa juz na ukonczeniu - teraz nie martw sie tym jak beda wygladaly tylko tym czy UE da na to kase - bo wykonanie projektu sie mocno przedluzylo i nie wywoazalismy sie z terminow i z ostatnich info jakie posiadam wynika, ze moga byc trudnosci ze zwrotem kasy z Unii.

5. Skad u Ciebie taka wiara w to ze ta startegia bedzie realizowana? Czym ta wiara jest podbudowana?
            • Gość: Sedina Re: Nowe Logo Szczecina IP: 83.168.106.* 16.04.08, 12:18
              1. Nie wiem o jakiej skali dyskusji piszesz. Ja nie twierdzę, że
              miasto wywoła za granicą dyskusję na poziomie Londynu czy NY.
              Te miasta to nie nasza liga i nie do nich powinniśmy się równać.
              Jeżeli w tej chwili rozpoznawalnośc miasta w UE jest powiedzmy na
              poziomie 4% i poprzez kampanie wzrośnie ona do 8% to bedzie sukces.
              To będzie oznaczać nadal, ze jesteśmy kilkadziesiąt razy słabiej
              rozpoznawalni niż Berlin, ale mu musimy sie porównywac do miast
              naszej skali.
              W Polsce jesteśmy 7 miastem pod względem wielkości i 8 aglomeracją.
              Każda pozycja wyżej będzie oznaczała nasz sukces (już w tej chwili
              jesteśmy wysoko na pozycji 6).
              Kłamiesz pisząc, że przeważa rozgoryczenie. Nawet na tym forum
              (które uważam za to totalnie krytykackie i jeszcze nie widziałem
              tematu który byłby tu chwalony) opinie są podzielone. Najważniejsze
              jest jednak to, że temat wywołał dyskusję.
              Co do kasy to osobiście uważam, że wydano za mało. Często
              porównujesz nas do innych miast i ich promocji. Nie czytałem, żebyś
              krytycznie pisał o Wrocławiu który wydaje na promocję 10 razy tyle
              czy o Gdańsku który na swoją nowa kampanię telewizyjną wydał 1,2 mln
              (i jest ona strasznie słaba).
              Czesto czytam to forum i również ciebie. Ile razy czytałem tutaj o
              tym, jak tragiczne jest miasto i jak tragicznie je widzą turyści.
              To jest demagogia jak wytłumaczysz to, że w badaniech wyszło, że
              podoba im się Szczecin chcą tutaj wrócic i uważają za dobre do życia
              miasto. Czy nie zdziwiło cię, że przyjezdni oceniają wyżej od nas
              tylko Kraków, a na naszym poziomie Gdańsk i Gdynię. Według tego
              forum powiniśmy być w końcówce stawki,a okazuje się, że tak
              chełbiony przez ciebie Wrocław czy Poznań sa za nami.
              2. Dlaczego nie realny na halę wydaliśmy do tej pory 5 mln i uważam,
              że warto je stracić ponieważ lepiej wykożystamy w ten sposób
              pozostałe do wydania 220 mln. Tak to jest w marketingu lepiej
              czasami stracić tylko, żeby uwiarygodnić strategię. Jak Toyota chce
              być najbardziej niezawodną marką swiata. To wzywa klientów do
              serwisów nawet wtedy kiedy ma do porawienia pierdołę nie wpływającą
              na bezpieczeństow. Czy na tym traci, traci ale przez to zbudowała
              taką markę jak obecnie.
              3. Tak jak pisałem nie wszystko wpisuje się w tą koncepcję i po tym
              będzie można rozpoznać czy miasto jest konsekwentne. Basen jednak na
              pewno sie wpisuje.
              4. Nie martwię się czy UE da kasę. Po prostu nie szukam dziury w
              całym i martwi mnie stan zdrowia tych którzy wszedzie szukają
              spisków, nieudolności czy trudności.
              Ja jestem pewien, że da (opóźnienia w UE to nic nadzwyczajnego ) i
              jeżeli masz odwagę to zaproponuj stawkę chętnie przyjmę zakład.
              Bzdury piszesz że mosty są na ukończeniu. Po piewsze z czterech na
              ukończeniu są dwa. Nie jest w ogóle zaprojektowana estakada do
              autostrady. Nawet te dwa można jednak uatrakcyjnić (nie trzeba
              budować od początku).
              5. Czy wierzę, że strategia będzie realizowana. Nie wierzę, że
              będzie ralizowana w 100%; wierzę, że będzie realizowana. Głownym
              problemem będą mieszkańcy. Dlatego obawiam się zmian. Chciałbym,
              żeby władze miały jaja i powiedziały np. ten projekt hali nie pasuje
              do naszej koncepcji i pomimo strat musimy go zmienić. Bedzie krytyka
              i żale nad zmarnowaną kasą, ale tylko w ten sposób uda się coś
              zrobić.
              Nie chcę władz które postępowałyby tak jak piszesz ty w
              komentarzach. To byłaby najprostrzy sposób rządzenia. Nie robić nic
              kontrowersyjnego, nie mieć dużych planów pilnować kup na ulicach,
              łatać dziury, po co kasa na reklamę jak za to możemy pomalować jeden
              budynek. Generalnie nie wychylać się. Taki był Jurczyk i gdyby się
              nie wypowiadał do prasy to byłby dokładnie takim Prezydentem jakiego
              wizję ty masz w swoich postach.

Jeżeli nie to napisz jakiego Prezydenta miasta w Polsce uważasz za
              dobrego. Radzę jednak najpierw sprawdzić ile wydaje na reklamę, na
              podróże, czy zrestrukturyzował oświatę czy służbę zdrowia. Nigdy nie
              można mieć wszystkiego i dobry Prezydent to ten który podejmuje
              własciwe decyzję nawet jak są one kontrowersyjne.
              • Gość: kiełbaska Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:35
                Sedina napisał(a) m.in.: .. a kończąc na planach zagospodarowania.

?

a potem pisała i pisał; dzisiaj nikt nie zaczepił mnie słowem o tę
                prowokację jak sugeruje Sedina. Mogę liczyć z iloma osobami będę
                rozmawiał do niedzieli i ile z nich mnie o to zapyta, ale już
                dzisiaj znam odpowiedz, może 2, może 4 - czyli mniej jak 1%, a może
                mniej jak 0,5 %.

• albert_c Re: Nowe Logo Szczecina 17.04.08, 20:34
                Dzieki za odp.

1. Pisze o skali kraju - nie sadze i nie zakladam zeby ta kampania w ogole
                dotarla do obcokrajowcow.
                Wydaje mi sie ze miasto tworzac marke nie postawilo sobie np takich celow o
                jakich Ty wspomnailes w swoim poscie.
                Gdyby ta kase wydawala firma, to zanim by wydala jakiekowliek pieniadze
                postawila by sobie za cel - np. wzrost rozpoznawalnosci powiedzmy nazwy Szczecin
                z ilus % na iles tam % i tak kilka wskaznikow ktorymi mozna zmierzyc poziom
                atrakcyjnosci mista - np. poziom zadowolenia z maista samych mieszkancow itp -
                no sadze ze tych wskaznikow jest masa - i sadze ze miasto sobie takich celow nie
                postawilo.
                Co masz na mysli piszac ze Szczecin jest 6?

2. Co do hali wg mnie nie ma szans na zmiane koncepcji bo nie ma.
                Krzystek chce rozpozcac ta budowe w nastepnym roku i chcoby pojawilo sie 150
                ciekawszych pomyslow to aktualny projekt zostanie zrealizowany - zreszta wg mnie
                malo to jest ciekawy projekt, ale tez zyczylbym sobie aby ta hala powstala jak
                najszybciej.

3. a ja sie martwie czy UE da kase - na rando miala dac, a nie dosatniemy tej
                kasy - po prostu wylozymy dzieki starniom PO ta kase z wlasnej kieszeni -a to
                jest cos kolo kilkunastu milionow zlotych ktore mozna by np. wydac na setki
                innych spraw chocby kampanie reklamowa, imprezy kulturalne itp.
                Nie chodzi o opoznienia Unii - mialem na mysli nasze opzinienai i to ze te mosty
                ktre sa budowane to za nie mozemy nie dostac zwrotu z UE, a z tego co kojarze to
                mielismy otrzymac zwrot w wysokosci 75% - to jest kilkanascie mln zlotych
                kolejen, ktore byc moze trzeba bedzie wydac z naszej kasy.
                To znowoz moze oznaczac ze koljene mosty nie powstana przez nastepnych kilka lat
                - co najmniej - i to nie jest ze zle zycze, to jest tak ze jest to zupelnie
                realny problem, ktory moze nas wiele kosztowac.
                Co do tej estakady to mala jest moja wiara ze ona powstanie do roku 2012.

4. Moj brak iwary w Krzystka wynika z tego ze mu zwyczajnie nie ufam - uwazam ze
                jest klamca i dowody na to przytaczalem juz tu wielokrotnie.
                Stad kazda jego decyzje na poczatku traktuje jako kolejne klamstwo.
                Ponadto jest to czlwoiek ktory ZAWSZE stawia swoj prywatny interes ponad interes
                Szczecina.
                Do tego sadze, ze aby chciec realnie zmienic nasze miasto to trzeba miec jaja -
                a tychze Krzytskowi za czesto brakuje - dowodem na to niech bedzie chociaz i to
                ze wciaz trzyma przy sobie takich ludzi jak Chochulski, Nowak czy Masojc - ludzi
                ktorzy go ciagna na dno i sa przyczyna wielu klopotow z ktorych sadze ze sie
                Krzystek nie pozbiera.
    • Gość: gość hehehehehehehehe IP: 79.175.199.* 16.04.08, 19:36
      sonda GW
      aktualnie:

55%

Bardzo. To odważna i bardzo ciekawa wizja. Oby udało sie ją
      zrealizować. (35)

44%

Jest nieczytalena i wydumana. Nic z tego nie będzie, wyrzuciliśmy
      pieniądze w błoto. (28)

2%

Nie mam zdania. (1)

czyli na tym zasranym forum lekko ponad połowie powinno się podobać,
      a jak jest? Z 90% krytykuje! Zawsze wiedziałem, że siedzi tutaj
      stado malkontentów, którym płacą chyba za narzekanie i to co tu się
      dzieje nie jest żadnym wskaźnikiem zadowolenia społeczeństwa. Dwa
      słowa:

bujajcie się malkontenci! :)
      • Gość: kiełbaska Re: hehehehehehehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:44
        Zapytaj tych 55% ile w ostatnich dziesięciu latach opracowano
        strategii dla Szczecina, a ile programów je realizujących, a ile
        zrealizowano i zobaczysz kogo się pytano.
        Taka sonda bazuje na bardzo znanym prawie: ludzi raz podjeli decyzję
        wybierając Klytka, a teraz utwierdzją się w przekonaniu, że wybrali
        dobrze. Ta liczba odpowiada wielkości obecnego poparcia dla PO (52%).
        Jezeli nie wiesz o czym mówię spytaj pismaka_logowanego, on ci
        zapewne wytłumaczy. Mi się raczej nie chce - bez urazy, ale tak wiem
        jak to miasto działa i dlaczego, że nawet mi się tego opowiadać nie
        chce.
        • beatrix13 pogoda sprzyja wodnemu,a nawet podwodnemu 16.04.08, 20:14
          Szczecinowi,
          a Piotr K. marzy o byciu kapitanem Nemo
          • Gość: kiełbaska Re: pogoda sprzyja wodnemu,a nawet podwodnemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:59
            A może, by tak powiększyć tę wizją o hodowlę świnek morskich - na
            tych ogrodach ma się rozumieć. No, bo po co tyle zielonki ma się
            marnować. A można by i z tego jaką kwiatową kiszonkę robić, na
            twarz, dajmy na to - kobiety to kupią.
    • enancjo Re: Nowe Logo Szczecina 17.04.08, 08:28
      .. to nie jest NOWE LOGO .. tylko wspolczensy wariant starego
      loga .. i jedno i drugie jest moim zdaniem OK.
      Enancjo
    • Gość: szczecinianin Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 17.04.08, 14:21
      Najlepiej niech Krzystek zmieni swoje nazwisko na niemieckie a, nie miasta tu
      się ur. i tu żyję w mieście SZCZECIN !!!
    • Gość: Albin.S. Logo sklepu z robakami dla sepleniących wedkarzy IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.08, 19:15
      Logo sklepu z robakami dla sepleniących wędkarzy- takie mam
      skojarzenie tego stfestsestsina.
      W sumie to jest taki miś na miare naszych mozliwości- rozumiem ?
      Tylko czemu nie lata nad miastem ?
      • Gość: belfer A gdzie preambuła? IP: *.chello.pl 19.04.08, 22:30
        bez niej misternie sklecone widzenie o kant ...

Początek powinien być taki:
        Once upon a time...
        Dawno, dawno temu...
        • Gość: kiełbaska Utopione ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 17:21
          No i pomyliłem się, bo jeszcze kilka dni temu myślałem, że do
          niedzieli, chociaż dwie do czterech osob będą zainteresowane rozmową
          o pływających ogrodach Szczecina. Okazało się, że nie było nawet
          jednej (1) takiej osoby. Dwa razy sam próbowałem podjąć temat z
          ludzmi, którzy zawsze mają coś do powiedzenia o mieście. W pierwszym
          przypadku spotkałem się z odpowiedzią jednej, w kilku osobowym
          towarzystwie: dajmy sobie spokój. Reszta poszła milcząco za tą
          sugestią. W drugim przypadku (dzisiaj) profesor na emeryturze
          skwitował - przerażające! I tyle. Można powiedzieć, że z pływających
          ogrodów są utopione ogrody.

Ale kogo to interesuje. Krzystek wiele razy wypowiadał, ze jego
          władza będzie rozmawiac i chce rozmawiac z ludzmi - szkoda, że po
          fakcie dokonanym.
    • Gość: expert1289 Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 21.04.08, 22:46
      Ludzie, przecież to jest kupa dobrego pomysłu!
      www.wachowicz.com.pl/admin/foto/1172835560.jpg
    • Gość: Iwona Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 06:59
      Szczecin został nominowany w kategorii Wydarzenie Roku 2007 na
      Festiwalu Miast Polskich w Warszawie. Dzisiaj rozstrzygnie sie kto
      dostanie nagrodę oraz zostanie zaprezentowana nowa strategia
      Szczecina - ciekawe co o naszym pomyśle powiedzą inni?
      • Gość: expert1289 Re: Nowe Logo Szczecina IP: *.chello.pl 22.04.08, 17:09
        Przecież jeżeli miasto wydaje taki szmal na wielkoformatowe plakaty, to może w
        końcu liczyć na jakiś rabat. Nawet jeśli to miałoby być jedynie 400.000 PLN.
        Firmy reklamowe wiedzą co robią :)
        www.wachowicz.com.pl/admin/foto/1172835641.jpg
        Tera lepiej pogadajmy o wdrażaniu!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=75577326&v=2&s=0

• z00ropa Re: Nowe Logo Szczecina 18.05.08, 23:59
          Fatalne to logo. w ogóle na cholere nam ono? godło miasta zbrzydło?
          ale nie, spoko, pan prezio krzystek musi czymś spłacić kampanię
          swoją i kumpli z PO - stąd też miasto ostatnio głównie wydaje na...
          PR. Sorry, inaczej nie jestem w stanie sobie tego wytłumaczyć.
    • Gość: Stefan 2080 Szczecin stacja kosmiczną. IP: *.btsnet.pl 24.04.08, 09:51
      Proponuje wizję Szczecina 2080. Szczecin stacją kosmiczna.
      Mówiono o takiej koncepcji na antenie Polskiego Radia Szczecin.
    • the.bill1 Krzystek czy KISTEK? 17.05.08, 19:13
      Po prostu lepiej mówić KISTEK zamiast KRzystek.
      Tak jest prościej.
      Kiedyś był film KOrzenie" Biały bił murzyna, bo on nie chciał
      zgodzić się na imie TOBI. Cały czas mówił, że jest KUNTA-KINTE, ale
      to imię nie podobało się białemu człowiekowi. Przywiązał więc
      murzyna do słupa mówił do niego TOBI, a jak on odpowiadał KUNTA
      KINTE, to dostawał batem w plecy.. Kiedy już był zakrwawiony, to
      wymówił TOBI...
      Pan KISTEK najwyraźniej nie ma tych problemów.
      OD dzisiaj jest więc pan KRZYSTEK będzie panem KISTEK i tyle.
      OFICJALNIE!
      Proponuję używać KISTEK w rozmowach z urzędem miejskim. Może pan
      KISTEK coś zrozumie...
      • Gość: al capone Re: Krzystek czy KISTEK? IP: *.chello.pl 18.05.08, 02:17
        Słusznie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka