Dodaj do ulubionych

Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepszy

05.01.09, 20:14
"Moim zdaniem, nazwa naszej uczelni, która znajduje się na stronie, używana jest bezprawnie - mówi Wełyczko-Czachura."

Bezprawnie to wg dostanie dyplomu uczelni, na którą się człowiek nie zapisywał. Przez 4,5 roku studiowałem na PS i dostanę dyplom ZUT. Jak będę miał problemy z dostaniem pracy przez to, że "studiowałem" na marnej uczelni nie znajdującej się w żadnych rankingach to porozmawiam z prawnikiem o tym bezprawiu.
Obserwuj wątek
    • dyzurny-malkontent może informatycy ZUT wezmą się do roboty... 05.01.09, 20:45
      Skoro władze uczelni boją się otwartej polemiki na swojej stronie internetowej i nie udostępniają studentom dynamicznej strony z forum, czatem, itp. to teraz będą mieli taką stronę tylko bez jakiegokolwiek wpływu. Heropolitański popisuje się dulszczyzną. Zatrudniony przez Politechnikę rzecznik ustami Heropolitańskiego twierdził, że logotyp nie jest plagiatem, a teraz on boi się, że strona zut.pl jest wykorzystaniem zut.edu.pl
      Prawda jest taka, że obie uczelnie są kompletnie nieprzygotowane do połączenia a jedyne co interesowało dotąd władze obu szkół, to kto zostanie na stołku rektora.
      • Gość: WieszZKimTanczysz? Re: może informatycy ZUT wezmą się do roboty... IP: *.chello.pl 06.01.09, 23:50
        "nie udostępniają studentom dynamicznej strony z forum, czatem" bez kitu ale Ty
        jesteś normalny człowieku ? po co komu na oficjalnej stronie uczelni forum, czat
        ? Co Ty jesteś 12-latek co musi sobie poczatować i wyrywać laski - idź sobie na
        onet... ? a może będziesz się publicznie wymieniać materiałami na nadchodzący
        egzamin na oficjalnym forum ? czy tez bluzgał tam wykładowców bo widzę z Twoim
        IQ to ocenki raczej nie najlepsze...
        Pomijając Twoje dziwne fantazje co do głównych stron uczelni to masz racje
        uczelnie nie były gotowe, bo co to za pomysł żeby łączyć uczelnie techniczną z
        (bez urazy) "sianiem i oraniem"... zrobili to tylko dla kasy i mam nadzieje ze
        ten zastrzyk kasy stanie się widoczny. A sprawa witryny mi zwisa :P dla mnie
        mogłoby być ZADUPIE.PL bylebym znalazł tam niezbędne mi info.
        • dyzurny-malkontent Re: może informatycy ZUT wezmą się do roboty... 07.01.09, 00:08
          Jak ktoś zna tylko tak prymitywne sposoby wykorzystania dynamicznych stron, to rzeczywiście wystarczy mu strona z numerami telefonów i kilkom ogólnymi informacjami.
        • Gość: AR Re: może informatycy ZUT wezmą się do roboty... IP: *.ar.szczecin.pl 07.01.09, 11:47
          z sianem i oraniem??!! gdyby nie my to Wasza PS byłaby cały czas wyższą zawodówką!!
          • Gość: Poli Re: może informatycy ZUT wezmą się do roboty... IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 27.02.09, 15:33
            OMG, chłop rolnik powiedział co wiedział... Prawdziwy "TRiL"er:D
    • Gość: Idbeholda Re: Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepsz IP: *.chello.pl 05.01.09, 20:45
      A Krzystkowi w trakcie kampanii ktoś zabrał domenę piotrkrzystek.pl
      buahahahah!

Wszystko frajerzy. Od rejestracji domen się zaczyna!
    • dyzurny-malkontent do toxic 05.01.09, 20:46
      Problem z dostaniem pracy możesz mieć tylko przez swój własny poziom, co widać zresztą na forum a nie przez nazwę w dyplomie.
      • toxic.666 Re: do toxic 05.01.09, 21:23
        zatrudnię się w portalu gazeta.pl żeby odpłatnie narzekać na forum jak ty ;)
        • Gość: BRAVO Re: do toxic IP: 83.168.97.* 05.01.09, 21:34
          Trafna uwaga.
    • Gość: ziutek Zakład Usług Technicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 20:57
      kto pierwszy ten lepszy - w końcu jest dużo ZUT-ów;
      Unizwersytet ZUT ma więc ostatni prawo do zut'a.
    • 2shark Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepszy 05.01.09, 20:57
      Paru cwaniaczków postanowiło zarobić na domenie, przecież wyrazie napisali że
      najpierw zaproponowali uczelni odkupienie domeny. Teraz niech nie pieprzą że
      domenę kupili żeby zrobić stronkę dla studentów bo oficjalna strona ZUTa jest
      drętwa.
    • Gość: pamiętający Re: Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:46
      ZUT wyciął niezły numer US bo nowy uniwersytet jest wojewódzki a
      stary tylko szczeciński.Brawo dla pomysłodawców!mam nadzieję że
      nowy będzie chociaż różowy bo stary był czerwony do bólu :))
    • Gość: MentalnyCfaniak Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 02:53
      Jeżeli ta nieoficjalna strona prowadzona przez studentów ma stanowić portal w którym zostanie zawarta wiedza przydatna studentom w nauce to nie rozumiem dlaczego władze nowopowstałej uczelni widzą w tym kłopot. Czyżby przyczyną zawiści ze strony władz uczelni była zwyczajna ludzka zazdrość o to, że adres zut.pl jest krótszy od zut.edu.pl? Zwyczajna farsa, bo nie sądze by tamtym osobom zależało na oczernianiu imienia ZUT
      • exman Re: Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepsz 06.01.09, 07:27
        Niech władze ZUT zlecą PENTOR lub podobnej instutucji, lub samym
        studentom badanie, która domena będzie odpowiednia dla uczelni. Po
        co te waśnie ? To poziom studentów i władz właśnie.
      • Gość: zut cd... Re: Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepsz IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 06.01.09, 14:35
        nie sądze aby na portalu społecznościowym zut.pl znajdowały się
        informacje przydatne studentom w nauce, ktoś chce zrobić kasę i tyle
        i z pewnością nie ma na myśłi dobra studentów tylko swoje
        • Gość: zzz Re: Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepsz IP: *.acx.pl 06.01.09, 14:49
          A co zlego jest w robieniu kasy? Trzeba bylo myslec wczesniej.
      • Gość: PięknaZosia Re: Dwie strony ZUT, czyli kto pierwszy ten lepszy IP: *.globalconnect.pl 06.01.09, 20:22
        jestem za zut.pl
    • Gość: melchior w normalnej firmie osobę odpowiedzialną za zmianę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 08:53
      nazwy i logo wyrzucono by na zbity pysk, jeżeli wcześniej nie
      zabezpieczyłaby podstawowej domeny. na dodatek polibuda :)
      informatyka :) obciach i amatorszczyzna. polibuda zaczyna trącić
      aerką...
      • Gość: :) Re: w normalnej firmie osobę odpowiedzialną za zm IP: 83.168.106.* 06.01.09, 09:34
        normalna firma, wylozylaby kase na domene, gdyby sie spoznila z rejestracja... :)

IMHO PS&AR znajda wkoncu fundusze na jej wykup..., domyslam sie, ze chlopaki co
        ja zarejstrowali nie beda chcieli wiecej jak kilka - kilkanascie tysiecy...

chociaz ja bym zostal w domenie edu... wszakze MIT tez jest w EDU :)
      • Gość: konkretny co chciałeś powiedzieć w stwierdzeniu. IP: *.gprs.plus.pl 06.01.09, 11:42
        "zaczyna trącić aerką"? nie rozumiem.. To miała byc obelga?
      • Gość: ;) Re: w normalnej firmie osobę odpowiedzialną za zm IP: 83.168.106.* 06.01.09, 13:04
        pewnie domyslasz sie, ze "tracac aerka" uzupelnia stwierdzenie:
        "obciach i amatorszczyzna"
        chyba prosto z mostu napisane? mozna sie zgadzac lub nie, ale nie ma sensu pytac
        co autor mial na mysli, bo jasno to napisal...

niezbyt elegancka proba potwierdzenia wyzszosci bylej akademi nad byla
        polibuda... domyslam sie, ze dziala to tez w druga strone :)
        nie wspominajac podobnych "uprzedzen" miedzy wydzialami danych uczelni..., przez
        kierunki, na katedrach konczac :)
    • 4brovar A co z trzecią stroną? 06.01.09, 22:42
      Przecież jeszcze www.zut.com.pl - z nimi już walczyć nie zamierzają?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka