kasjopeatorun 27.01.06, 18:59 Bardzo proszę o namiary na dobrego i sprawdzonego lekarza.Bardzo dziekuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drozdilla Re: Dobry ginekolog 29.01.06, 13:04 polecam dr.Didkowskiego to zast.ordynatora ginekologii na Bielanach.prywatnie przyjmuje na ul. filtrowej 29.naprawde swietny lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
scotie Re: Dobry ginekolog 30.01.06, 19:55 polecam dr Stankiewicza, przyjmuje w Matopacie na wrzosach.Jest konkretny i ma dobrze wyposażony gabinet, dzięki czemu robi badania np. usg na miejscu. Natomiast dr Didkowski, kiedy miałam kłopoty z hormonami a w z wiązku z tym z cerą, powiedział,że taka moja uroda...dziękuję za takiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasjopeatorun Re: Dobry ginekolog 30.01.06, 21:49 Dziękuję bardzo :) a co sądzicie o dr Marchwińskiej albo dr Jackowskim ?? Odpowiedz Link Zgłoś
scotie Re: Dobry ginekolog 31.01.06, 10:37 O dr Marchwińskiej słyszałam,że jest dobrym fachowcem, ale nie byłam u niej Odpowiedz Link Zgłoś
jo_na1 dr Marchwińska... 31.01.06, 11:47 ...to wspaniała lekarka, bardzo dobry fachowiec. Poza tym przemiła kobieta, wspaniały człowiek. Od lat jestem jej pacjentką, teraz też moja córka, która trafnej diagnozie dr Marchwińskiej zawdzięcza życie. Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: dr Marchwińska... 01.02.06, 20:29 Witam! Zwiedziłam trochę ginekologów w Toruniu i oto moje zdanie: Najlepsi ginekolodzy to : dr Koch, dr Jackowski, dr Gbiorczyk, dr Danninger. Dr Marchwińskiej z całym szacunkiem - nie polecam!!! Wybór nalezy do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakkj Re: dr Marchwińska... 01.02.06, 22:17 Ja mogę Ci polecić dr Jackowskiego. Prowadził moją ciążę,właściwie to muszę dodać trudną ciążę bo wysokiego ryzyka i spisał się rewelacyjnie.Kiedy tylko mialam problem mogłam dzwonić nawet na komórkę.Przyjmuje na Szosie Chełmińskiej -na wprost Plusa,ale nie pamiętam jaki numer.Ostatnio nawet wyposażył się w usg u siebie w gabinecie,naprawdę super lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ela7734 Re: 04.02.06, 13:58 Którego z lekarzy proponujecie do porodu? Gdzie mozna znaleźć adresy kontaktowe? Czy oni pracują w szpitalu czy maja tylko gabinety?Jestem obecnie w 22 tygodniu i chodzę do przychodni.Kogo wolicie z lekarzy- kobietę czy mężczyznę? Odpowiedz Link Zgłoś
goskaw23 Re: ela7734 05.02.06, 15:30 ja też obecnie jestem w ciąży, w 24 tyg. i nigdy w życiu nie pójdę do lekarza w przychodni(mam bardzo niemiłe wspomnienia) mój lekarz prowadzący to dr Piotr Wojtynek, przyjmuje w Matopadzie niestety nie pracyje w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
alexxja Re: Prośba 13.06.06, 12:33 komórka -0601349549 Dr.Koch - jeszcze nie spotkałam tak miłego lekarza, dzięki niemu mojej córeczce nic się nie stało- powiedział: jutro rodzimy - i urodziłam. Dziecko urodziło się z infekcją, łożysko było całkowicie zużyte jeszcze parę dni i nie wiadomo jak by się skończyło. Przy porodzie trzymał za rękę, masował plecy- naprawdę wspaniały ,zawsze można zadzwonić na komórkę-gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
vivien78 Re: dr Marchwińska... 18.02.06, 21:54 zgadzam się...Jacek Gbiorczyk jest faktycznie fantastyczny. on długi czas pracował w mieście w którym mieszkam... tu ma tłumy...(w wąbrzeźnie) w toruniu chyba przyjmuje na uniwersyteckiej Odpowiedz Link Zgłoś
hippocamp Re: Dobry ginekolog 07.02.06, 11:00 Witam. Dr Marchwińska jest bardzo dobra w usg płodu jeżeli chodzi o wady wrodzone, zespoły genetyczne. Ma duże doświadczenie i jest bardzo dokładna w tym, co robi. Natomiast najlepszy, szczególnie jeżeli chodzi o zagrożoną ciążę, jest dr Stankiewicz. Jeżeli ciąża jest fizjologiczna, kobieta zdrowa, to wtedy lekarz według uznania, każdy jest dobry. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17 Re: Dobry ginekolog 07.02.06, 12:22 dr Stankiewicza bym nie polecala, bo przez 9 miesiecy nie zauważył, że mam niedorozwoj łożyska i o maly włos moje dziecko byloby cięzko chore; poza tym naciąga na wizyty; dlatego polecam rzeczywiscie dobrego ginekologa dr Łukasiewicza - nie naciaga finansowo, bada wszystko łącznie z piersiami, co sie u ginekologow nie zdarza; usg i cytologia wszystko na miesjcu;jest ludzki; Odpowiedz Link Zgłoś
noether Re: Dobry ginekolog 08.02.06, 13:32 Pzry moim trybie pracy (nieokreslone godziny i ciagle wyjazdy, czesto niespodziewane) nie moge sobie pozwolic na umiawinie wizyt na 10tyg wczesniej (stankiewicz)lub 2 marchwinska, bo ie wiem co i gdzie bede jutro, a sa przypadki ze pilnie musze sie zjawic u lekarza, wiec u tych z gornej polki nici z wizyty, szkoda, bo zastal mi APL, gdzie moge nastepnego dnia byc przyjeta, ale dr. krupinska i dankowska..no coz, dobrze ze jestem zdrowa, nie wiem tylko co poczne, kiedy zdecydje sie na dziecko... pozdrawiam PS kasjopea, na kogo sie zdecydowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
kasjopeatorun Re: Dobry ginekolog 08.02.06, 19:27 Po lekturze ,troszeczke sie zakreciłam :)ale ostatecznie zapisałam sie do dr.Stankiewicza. UWAGA : na 20 marca !!! Na szczeście nic mi nie dolega i moge poczekać. Dziękuje wszystkim za komentarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
katrin32 Re: Dobry ginekolog 08.02.06, 17:40 Ja również z pełną odpowiedzialnością polecam dr Jackowskiego. Swietny specjalista o wysokiej kulturze osobistej! Miły, rzetelny, bardzo dobrze oczytuje i interpretuje obraz USG. Przyjmuje w plombie na ul.Chełmińskiej na przeciwko Plusa. Nr do rejestracji: (056)6510492 Odpowiedz Link Zgłoś
rewers8 DOKTOR MIZAREWICZ !! 08.02.06, 19:30 Polecam doktora Mizrewicza. To przy tym najlepszy spec od usg wśrod torunskich ginekologów. Ma świetny sprzęt i prowadzi szkolenia dla lekarzy starajacych się o certyfikaty. Przyjmuje na Żeglarskiej 31 w poniedziałki i czwartki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia305 Re: DOKTOR MIZAREWICZ !! 09.02.06, 23:56 Polecam dr Jackowskiego(jestem w 25 tygodniu ciąży) jest miły, uprzejmy, znakomity fachowiec i pracuje w szpitalu. Planując ciążę byłam u dr Stankiewicza, wizyta trwała 7 minut, chyba pan doktor strasznie się spieszył, nawet nie wspomniał o kwasie foliowym, nie było też żadnych innych zaleceń - nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekl1202 Re: DOKTOR DROZDZAL 11.02.06, 18:24 Witam, Wiec i ja dorzuce swoje 3 grosze. Moja zona chodzi do dr Drozdzala - przyjmuje na rogu Matejki i Mickiewicza. Zona chodzi do niego od ladnych kilku lat - obecnie spodziewamy sie trzeciego dziecka - i zawsze byl rewelacyjny. Bardzo dokladny, swietny fachowiec. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aagusia1 Re: DOKTOR DROZDZAL 15.02.06, 21:28 Ja tez chodziłam w czasie ciąży i na kontrole po urodzeniu coreczki do dr Drożdżala. Zgadzam się z tym co napisał Mirekl202. To świetny fachowiec i sympatyczny człowiek. Jestem mu bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekl1202 Re: DOKTOR DROZDZAL -> POLECAM ! 15.02.06, 22:33 ooo, jak milo :) no to jeszcze nawiaze tylko do tego co pisala kasiakkj o Jackowskim ... do Drozdzala mozna tez dzwonic na komorke :) USG tez ma - i to dlugo :) + jeszcze wiele wiele innych (wliczajac w to fakt, iz kiedy rodzila mi sie corka - po telefonie - zjawil sie by odebrac porod). REWElACJA ! slowem - jako facet piszac - nie znam lepszego ginekologa w Toruniu :) POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
madija Jackowski 13.02.06, 10:57 A czy ktoś może wie, gdzie (dokładny adres) przyjmuje Jackowski? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirekl1202 Re: Jackowski 13.02.06, 15:59 Co do Jackowskiego - to powiem Ci, ze na dwa dni przed porodem na USG zapieral sie, ze corka bedzie miec 2,6 kg i ze lozysko ma pierwszy stopien. Wyszlo na to, ze miala 3400 i lozysko bylo ok. Szkoda gadac :( Odpowiedz Link Zgłoś
madija Re: Jackowski 14.02.06, 15:46 uuu...to chyba sobie odpuszczę... dzięki za informację! Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: Jackowski 18.02.06, 22:09 Słuchaj mirek1202!!! Nie oceniaj dr Jackowskiego tylko pod tym względem!!!! Waga z USG bardzo często nie zgadza się z tą realną. Sławny dr Paluszyński mi takze okreslił kilka dni przed porodem wagę dziecka na USG około 3300g a córcia urodzila się z wagą 2840!!! Bardzo polecam dr Jackowskiego ,pomimo, ze nie prowadził mojej ciązy. Leżałam długo na patologii ciązy i miałam okazję przyjrzec się jak opiekuje się swoimi pacjentkami na co dzień.Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mirekl1202 Re: Jackowski 21.02.06, 23:38 no wiesz ... kazdy ma prawo do swojej opinii - wiec szanuje Twoja - ale pozostane przy swojej. tak jak pisalem - wszystko u Jackowskiego bylo nie tak - a w rzeczywistosci bylo inaczej. wiesz - przerazil mnie tym, jak w 39 tyg. ciazy powiedzial, ze lozysko ma 1 stopien. naczytalem sie wtedy co niemiara - a bedac przy porodzie, jak zona urodzila - specjalnie podszedlem obejrzec te lozysko i wypytac lekarz, ktora byla przy porodzie (kobieta - nazwiska nie pamietam) - jak ocenia stopien. i bylo lozysko podzielone, i byly juz te zwapnienia - a to juz 3 stopien. wiec po diabla facet stresuje mi zone, w dodatku pieprzac (przepraszam, ale sie wkurzylem), ze dziecko jest za male. Marysia urodzila sie 10/10, i duza, i wagowo ok - tylko mi zone zestresowal. A Drozdzal - jak zadzwonilem sie wyzalic/wypytac - nastepnego dnia przyszedl, zbadal DOKLADNIE zone - zrobil wyniki USG na dwie rozne metody - potwierdzily sie, przyjechal rano w dniu porodu wypytac co i jak, dzwonil zaraz po porodzie i byl nastepnego dnia na polozniczym na badaniu. Lekarz sprawdzony, i zona i ja mamy do niego pelne zaufanie. Poszla do Niego kuzynka - jest zachwycona. I tyle mojej opinii :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy07 Re: Jackowski 13.06.06, 21:57 "mirek" Zaczynam odnosic wrażenie, że albo sam jestes dr Drożdżal albo jesteś z nim spokrewniony. Nie zauważyłam,żeby na jakimkolwiek forum dot. lekarzy ginekologów mąż swojej zony wypowiadał się z takim entuzjazjem i zaciekłością odn. jej lekarza GINEKOLOGA. A ja polecam dr Kipigrocha. Odpowiedz Link Zgłoś
dosia74 Jackowski czy Stankiewicz??? 18.02.06, 14:25 A którego z tych dwóch ginekologów byście poleciły...? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy07 Re: Jackowski czy Stankiewicz??? 18.02.06, 20:39 Jackowski, Stankiewicz dość oschły...a także polecam Paluszyńskiego i Kipigrocha.O Drożdżalu nigdy nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lena992 MOJE TRZY GROSIKI 19.02.06, 13:34 Byłam wczoraj przy porodzie mojej siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
lena992 Re: MOJE TRZY GROSIKI 19.02.06, 13:49 Bardzo miłe wrażenie wywarł na mnie dr Koch. Konkretny i czuły lekarz. Ma wspamniałe podejście do pacjentek. Poza tym na dzień dobry przedstawił się czego do tej pory nie spotkałam u nikogo innego.Dużo z siostrą rozmawiał i wprowadzał ją w spokoju w każdą nową część porodu. Zawsze doradzał jak prztrzymać najgorsze bóle i kiedy zaistniała potrzeba zlecał leki przeciwbólowe. WczoraJSZY DZIEŃ ZAPAMIĘTAM NA DŁUGO Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: MOJE TRZY GROSIKI 19.02.06, 20:59 Nasz poród 2 i pol roku temu tez odbieral dr Koch i uratował mi życie, goraco polecam. Nie byl moim lekarzem prowadzacym, podczas porrodu widzialam go pierwszy raz, a byl cudny. Niestety wtedy nie mial usg w gabinecie bo zdecydowalam sie chodzic do niego po ciazy nie wiem jak teraz, ostatni raz bylam Niego 2 lata temu. Super ciepły człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: MOJE TRZY GROSIKI 19.02.06, 23:16 Ja chodzę do dr Stankiewicza - jestem zadowolona. Gdy leżałam w szpitalu po porodzie, bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie doktor Drożdżal. Odpowiedz Link Zgłoś
dosia74 Leczenie niepłodności 20.02.06, 19:29 Słuchajcie... Który z toruńskich lekarzy (albo i nie toruńskich) jest najlepszy, jeśli chodzi o leczenie niepłodności..? Bardzo bym była wdzięczna za wszelkie uwagi i namiary :) Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: Leczenie niepłodności 20.02.06, 20:01 Przy szpitalu na Bielanach jest Klinika Rozrodcozści. I tam sie własnie niepłodnością zajmują na NFZ.Już nie pamiętam kokretnie kto tam przyjmuje ,ale jest kilku lekarzy, m.in. dr Łojko ( tylko do niego nie chodź!!!) . Poza tym wiem,że tacy lekarze jak Gawiński i Paluszyński niejednej dziewczynie pomogli zajśc, więc w ciemno możesz do nich się udac na prywatną wizytę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ela7734 Re: Leczenie niepłodności 20.02.06, 22:11 W poradni na Bielanach pracuje dr Łojko i dr Koch. Ale do nich są duże kolejki. Co do Paluszyńskiego jest drogi i sama musisz płacić za badania. On tylko daje skierowania a Ty musisz wszystko płacić. Nie wspomną,że jest on drogi .Samo otwarcie klamki do gabinetu juz kosztuje ,a co dopiero jak przyjdzie Ci kupowac leki.Trudno cokolwiek doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
k.chojnicka Dr.Kustra polecam 21.02.06, 18:33 Dr.Kustra przyjmuje w przychodni kolejowej i jest jedynym lekarzem ktorego moge z czystym sumieniem polecic ( jesli chodzi o przychodnie), natomiast co do dr Jackowskiego-bardzo dobry fachwiec i to samo tyczy sie do dr Gawińskiego.Lerzalam na patologii 5 dni i jestem naprawde mile zaskoczona.Lekarze bardzo mili,maja czas dla pcjenta,pielegniarki tez super :) Co do dr Krupinskiej- nie polecam zachowuje sie jak rzeznik nie jak lekarz.Bardzo niedelikatna, malostkowa taka jak 20 lat temu.Dr Dankowska milsza ale co z tego jak niedouczona.Stwierdzila u mnie ulozenie posladkowe ( co bylo nieprawda bo tego samego dnia badali mnie w szpitalu) natomiast nie zauwazyla rozwarcia na 1 cm i szyjki na 1,8 .Tragedia!! Te 2 panie nadaja sie tylko do wypisywania recept na tabletki antykoncepcyjne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
floo1 Re: Dr.Kustra polecam 14.06.06, 20:17 tak,Kustra może i dobry ale jego pielegnierka ,zupelnie bez kultury,Może to dla niej normalka,ale ja bylam strasznie zażenowana,jak lezalam na "fotelu" w wiadomej pozycji,pan Kustra mnie badal,a ona jak gdyby nigdy nic stanela w otwartych drzwiach i sobie z nim urzadziła pogawedke.Nikt mnie tak nigdy nie upokorzył:( Odpowiedz Link Zgłoś
martini.martini Dobry ginekolog ale nie prywatny... 22.02.06, 14:42 witam drogie Panie! jak w temacie-szukam dobrego ginekologa(kobiete)od jakiegoś czasu męczę sie z uciążliwym otarciem, pani ginekolog u której byłam dała mi maść która dała zerowe efekty.prosze o rady do kogo i gdzie najlepiej sie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus252 Re: Dobry ginekolog 09.03.06, 09:38 kasjopeatorun napisała: > Bardzo proszę o namiary na dobrego i sprawdzonego lekarza.Bardzo dziekuję :) podciagam Odpowiedz Link Zgłoś
saga81 Re: Dobry ginekolog 15.06.06, 11:50 a jest jakiś miły lekarz który przyjmuje na kasę chorych? zauważyłam, że polecacie kogoś z przychodni kolejowej - czy długo trzeba czekać na wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś