Gość: spoko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 07:07 Zarezerwowałem bilet przez internet w Wizzar. Niestety przez nieuwage zrobiłem błąd w nazwisku. Powinno byc: Beata anna Kopa piszka a jest Beata anna Kopa piiszka . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komendantka Re: Czy będzie problem przy odprawie 04.03.10, 10:54 nie będzie. ale jeśli chcesz, możesz też do nich zadzwonic i zmienią Ci to za darmo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Czy będzie problem przy odprawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:54 Czy aby na pewno.Jest taka opcja na ich stronie .Za zniknięcie literki i system policzył mi cos około 80 leva Odpowiedz Link Zgłoś
netka_71 Re: Czy będzie problem przy odprawie 04.03.10, 14:11 Moje nazwisko zaczyna się na Ł przy rezerwacji system zmieniał na L i tak mam dokonaną rezerwację. Czy powinnam to zmieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Czy będzie problem przy odprawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 16:14 Nie musisz zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Czy będzie problem przy odprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 22:23 Ty akurat nie musisz nic zmieniać, bo systemy rezerwacyjne nie uznają polskich znaków, więc wszystko jest ok. W przypadku autorki wątku może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
imw Błąd w nazwisku 05.03.10, 07:03 Błąd w nazwisku – jeśli podczas rezerwacji biletu pojawi się błąd w nazwisku lub imieniu w postaci literówki, jest duża szansa, że tanie linie lotnicze zgodzą się go poprawić bezpłatnie. Zmiana, w zależności od regulaminu danych linii lotniczych, jest zwykle możliwa w obszarze 1-3 znaków. Tanie linie lotnicze nie zgodzą się na zmianę błędnie wpisanego zupełnie innego nazwiska lub imienia, mogą też nie zgodzić się na zmianę nawet jednego znaku, jeśli prowadziłaby do zmiany całego brzmienia imienia bądź nazwiska np. Julia na Julita, Kowal na Kowalski. Odpowiedz Link Zgłoś
agulera Re: Czy będzie problem przy odprawie 05.03.10, 15:10 Mialam podobny problem i przed chwila w Norwegian na polskiej infolinii poprawiono mi blad bez problemu i bez zadnych dodatkowych kosztow. Ponadto potwierdzono, ze do 3 znakow nie powinno byc problemu. Tak trzymac Norwegian:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁŁ Re: Czy będzie problem przy odprawie IP: *.echostar.pl 06.03.10, 22:36 tez mam nazwisko na Ł i system sam zmienia na L.Nigdy nie bylo z tym problemu,a duzo latam. Odpowiedz Link Zgłoś