Dodaj do ulubionych

Rezygnacja z lotu

IP: *.kalisz.mm.pl 18.06.10, 18:41
Co bedzie jesli nie stawie sie na lotnisku,nie odprawie i po prostu nie polece
na zarezerwowany lot wizzairem?.Po prostu przepadną moje pieniadze?czy moge
wczesniej to załatwic i odzyskac kasę?
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Rezygnacja z lotu 18.06.10, 22:20
      Znajoma ostatnio przesuwała lot z wizzairem. Wyszło na to, że
      przesunięcie juz opłaconego lotu wyszlo ją drożej, niz gdyby
      kupowała od początku bilet przez internet na ten drugi lot.
    • traveladvisor Re: Rezygnacja z lotu 18.06.10, 22:33
      Warunki przewozu Wizz Air punkt 16.1.1:
      Z zastrzeżeniem wyraźnych postanowień niniejszych Ogólnych Warunków Przewozu,
      Cena za Przewóz, podatki, opłaty, obciążenia i Opłaty za Inne Usługi nie
      podlegają zwrotowi.
      . Możesz jednak odsprzedać swój bilet innej osobie.
      Zgodnie z tymi samymi warunkami przewozu nastąpić to może nie później niż 3
      godziny przed planowym czasem wylotu. Za zmianę imienia i/lub nazwiska Wizz Air
      pobiera dodatkowe opłaty. Poza tym zmiana możliwa jest jedynie na wszystkich
      odcinkach lotu w danej rezerwacji.
      • Gość: Zytka Maurion Re: Rezygnacja z lotu IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 23:20
        Witam.

Mam niemalże identyczne pytanie, co autor tego wątku. Z tym jednym małym "ale",
        że bilet zarezerwowałam 1 czerwca, wybrałam w W!zzair opcję zapłaty kartą Visa
        Electron, a do tej pory pieniądze nie są pobrane z konta. Wylot ma być 18
        września. Wygląda na to, że mam rezerwację bez potwierdzenia. To znaczy, że jak
        nie polecę, to mi zabiorą pieniądze czy że w ogóle nic się nie wydarzy?

Koszty rezygnacji z jednego biletu są wyższe (ponad 200zł), niż całość kwoty,
        którą mają mi pobrać (108zł), więc wolę nie klikać bez powodu w ten link i się
        nie obciążać dodatkowymi szalonymi kosztami. Przeczytałam dokładnie Warunki
        przewozu (kilkanaście razy!), ale nie znalazłam tam nic o mojej sytuacji.

Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: Z Re: Rezygnacja z lotu IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 23:30
          Dodam tylko, że sprawa jest dla mnie jasna, że gdyby pobrali pieniądze, to nie
          będę mieć z tego powodu zwrotu, jednak co w sytuacji, kiedy nie pobiorą mi
          pieniędzy do wylotu? Będą ściągać po fakcie? A co jeśli nie będę mieć wtedy już
          nic na koncie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka