Gość: KUBA IP: *.kalisz.mm.pl 18.06.10, 18:41 Co bedzie jesli nie stawie sie na lotnisku,nie odprawie i po prostu nie polece na zarezerwowany lot wizzairem?.Po prostu przepadną moje pieniadze?czy moge wczesniej to załatwic i odzyskac kasę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kroliczyca80 Re: Rezygnacja z lotu 18.06.10, 22:20 Znajoma ostatnio przesuwała lot z wizzairem. Wyszło na to, że przesunięcie juz opłaconego lotu wyszlo ją drożej, niz gdyby kupowała od początku bilet przez internet na ten drugi lot. Odpowiedz Link Zgłoś
traveladvisor Re: Rezygnacja z lotu 18.06.10, 22:33 Warunki przewozu Wizz Air punkt 16.1.1: Z zastrzeżeniem wyraźnych postanowień niniejszych Ogólnych Warunków Przewozu, Cena za Przewóz, podatki, opłaty, obciążenia i Opłaty za Inne Usługi nie podlegają zwrotowi.. Możesz jednak odsprzedać swój bilet innej osobie. Zgodnie z tymi samymi warunkami przewozu nastąpić to może nie później niż 3 godziny przed planowym czasem wylotu. Za zmianę imienia i/lub nazwiska Wizz Air pobiera dodatkowe opłaty. Poza tym zmiana możliwa jest jedynie na wszystkich odcinkach lotu w danej rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zytka Maurion Re: Rezygnacja z lotu IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 23:20 Witam. Mam niemalże identyczne pytanie, co autor tego wątku. Z tym jednym małym "ale", że bilet zarezerwowałam 1 czerwca, wybrałam w W!zzair opcję zapłaty kartą Visa Electron, a do tej pory pieniądze nie są pobrane z konta. Wylot ma być 18 września. Wygląda na to, że mam rezerwację bez potwierdzenia. To znaczy, że jak nie polecę, to mi zabiorą pieniądze czy że w ogóle nic się nie wydarzy? Koszty rezygnacji z jednego biletu są wyższe (ponad 200zł), niż całość kwoty, którą mają mi pobrać (108zł), więc wolę nie klikać bez powodu w ten link i się nie obciążać dodatkowymi szalonymi kosztami. Przeczytałam dokładnie Warunki przewozu (kilkanaście razy!), ale nie znalazłam tam nic o mojej sytuacji. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Rezygnacja z lotu IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 23:30 Dodam tylko, że sprawa jest dla mnie jasna, że gdyby pobrali pieniądze, to nie będę mieć z tego powodu zwrotu, jednak co w sytuacji, kiedy nie pobiorą mi pieniędzy do wylotu? Będą ściągać po fakcie? A co jeśli nie będę mieć wtedy już nic na koncie??? Odpowiedz Link Zgłoś