Dodaj do ulubionych

zmiana rezerwacji w Air Asia

07.01.14, 23:00
Witam, czy jest możliwa zmiana rezerwacji w Air Asia, chodzi mi konkretnie o zmianę lotu na jeden dzień wcześniej przy zachowaniu tej samej trasy, godziny itp. Bilet jest kupiony w taryfie Economy Promo. Wysłałem zapytanie dzisiaj, czekam jednak na odpowiedź na którą jest do 5 dni. Próbowałem też korzystać z opcji "manage my booking" na ich stronie jednak pojawia mi się wówczas kolejne okienko do logowania gdzie nie mogę się zalogować. Ktoś to przerabiał ?
Obserwuj wątek
    • iwwo2 Re: zmiana rezerwacji w Air Asia 08.01.14, 11:29
      Też byłem w takiej sytuacji. Próbowałem zmienić przy użyciu Manage my booking. Z sukcesem się zalogowałem, ale opłata za zmianę dat przewyższała zabukowanie całkowicie nowych lotów. Niestety nie pamiętam jak wysoka to była opłata.
    • untochables Air Asia 10.01.14, 10:02
      prawdopodobnie koszt zmiany daty będzie wyższy niż, zakupienie nowego biletu
      przerabiałem kilak przypadków z Air Asia
      jeśli zmian lotów wychodziłą z ich winy ( np. kasowali albo przenosili jakiś lot) to zmiany były darmowe i bez problemowe - pisałem maila i po kilku godzinach miałem zmianę na mailu
      jeśli kupiłem bilet w promo to musiałęm ponosic koszty zmiany i nie było wogóle rozmowy z AA grzecznie odpisywali, że jest to niemożliwe - kupiłęm raz z BKK do Chiang Mai bilet za 36 pln potem nastąpiła zmiana planów i zmiana na tym bilecie była nie opłacalna musiałem kupić nowy bilet
      • grodzioflic Re: Air Asia 10.01.14, 12:01
        No ja też już się na innym forum i na stronie AA doszukałem że w taryfie Low czyli mam nadzieję że w obejmującej też moją kategorię biletu Economy Promo są możliwe zmiany za opłatą. W moim przypadku na trasie Surat Thani-Bangkok wychodzi że jest to równowartość 700 bahtów na głowę. Z kolei ktoś inny twierdzi że zależy na kogo się trafi w obsłudze klienta u nich i że kilkakrotnie udało mu się zmienić loty bez żadnych opłat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka