Dodaj do ulubionych

Wędlina w podręcznym

30.03.14, 17:02

Witam, mam pytanie. Czy można w podręcznym bagażu przewieźć ok. 5kg wędliny, typu kiełbasa, kaszanka, szynka? Syn leci LOTem do Niemiec i nie chciałabym, aby miał na samym początku problemy.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź, sprawa pilna.
Obserwuj wątek
    • Gość: d. Re: Wędlina w podręcznym IP: *.cdma.centertel.pl 30.03.14, 23:22
      można, tylko jak wędzone będzie się za nim zapach ciągnąć :)
      • grekan Re: Wędlina w podręcznym 31.03.14, 01:33
        Wiekszosc sklepopw pakuje wedliny hermetycznie na zyczenie.
    • Gość: xyz Re: Wędlina w podręcznym IP: *.air-net.gda.pl 31.03.14, 02:35
      Zapakuj to wszystko w woreczki strunowe lub coś podobnego, ważne żeby nie pachniało za bardzo:)
      Te 5 kg to trochę dużo ale uważam że przejdzie.
      Kiedyś wiozłam 1 kg ogórków małosolnych, w podręcznym. Może śmieszne ale spróbujcie kupić takie ogórki za granicą.
      Chyba że ktoś ma polskie sklepy blisko...
    • Gość: Mariola Re: Wędlina w podręcznym IP: *.7-3.cable.virginm.net 31.03.14, 15:36
      Nie ma problemu , proszę tylko zamknąć chermetycznie w woreczki foliowe.Ja przewożenia tak wędlinę od 7 lat .
      • piasek.mi.zgrzyta Kaszanka 01.04.14, 08:25
        Gość portalu: Mariola napisał(a):

> chermetycznie w woreczki foliowe.<

Mariolu, przy nastepnym locie zabierz ze soba slownik ortograficzny w sosie wlasnym.
    • Gość: miki Re: Wędlina w podręcznym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 09:14
      tutaj na stronie www.pansamolocik.pl/media/co-mozna-zabrac-do-samolotu,49.html jest dokładnie napisane co można zabrać na pokład samolotu, zajrzyj proszę
    • tripsta.pl Re: Wędlina w podręcznym 14.04.14, 15:36
      W przypadku przewozu żywności pamiętajmy o przepisach celnych kraju do którego lecimy. W krajach spoza terenu Unii Europejskiej często zdarza się, że nie można wwozić świeżych produktów spożywczych. To samo dotyczy podróży spoza terenu Unii do obojętnie jakiego kraju członkowskiego. Natomiast w przypadku zwykłych produktów nie powinno być problemów z ich wniesieniem na pokład samolotu, o ile będą odpowiednio zabezpieczone w oryginalne opakowanie producenta.

Pozdrawiamy,
      Tripsta.pl
    • stepowy.82 Re: Wędlina w podręcznym 09.05.14, 11:55
      Przewoziłem w podręcznym pieczony schab ( i o zgrozo ze śliwką! ) do UK i nie było problemów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka