Gość: zbyio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 16:36 Lecę do Portugalii 03.09 i dzisiaj dowiedziałem się, że limitowana waga bagażu to 15 kg.Cały czas myślałem że 20. Jaja sobie robią? Czy tak było zawsze? Co Wy na to? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lidka Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.08.05, 17:51 do tego można zabrać 5 kg bagażu podręcznęgo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynio Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:12 Czy pzestrzegają limitu ,a może podchodzą do tematu tolerancyjnie? Dzięki.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynio Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:17 Jest jakaś tolerancja ,czy restrykcyjnie opłata za nadbagaż? Dzięki.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal imysz@wp.pl Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: 146.38.90.* 26.08.05, 03:16 nie bardzo rozumiem, jakiej odpowiedzi oczekujesz ... ze ktos Ci powie, ze mial 10 kg wiecej i przeszedl ... a Ty pojdziesz i bedziesz mial o 3 kg wiecej i kaza Ci zaplacic ... wtedy pewnie bedziesz marudzic, ze jak to Cie potraktowali i co to za chamstwo kupujac bilet zgodziles sie na warunki jakie oferuje przewoznik ... 15 kg jak masz wiecej, to trzeba zaplacic i koniec tematu ... Rafal imysz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
roso_mak Re: CENTRALWINGS - bagaże 26.08.05, 07:28 Jeśli jedno z pytań było CO WY NA TO, to z kolei ja nie rozumiem twoich Rafał pouczeń. Odnośnie tematu - ja też leciałem tymi liniami na wczasy charterem, a nie wykupując przelot tanich linii. W zeszłym roku limity w charterach były 20 kg. Informacja o 15 kg również mnie zaskoczyła bo podana została w momencie otrzymania biletu - klika dni przed wylotem. O ile w przypadku tanich przewoźników rozumiem, że za niska cenę dostaję niską jakość i przywileje, to loty charterowe na wakacje i obniżenie limitów wagi są dla mnie skandalem. Mam nadzieję, że konkurencja i tu zadziała. Z mojej wiedzy wynika, że nie ma tu aptekarstwa i na 3-5 kg nadwagi przymykają oczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: CENTRALWINGS - bagaże 26.08.05, 09:04 W czerwcu br. leciałam Centralwings na Zakynthos i miałam razem z mężem dwie walizki (razem 35 kg). Przy powrocie z wyspy nasze walizki ważyły razem 42 kg! Nikt nic nie powiedział. Za tydzień jednak wybieram się na Rodos i na biletach jest wyraźnie napisane limit bagażu 15 kg. Też mnie to torchę zdziwiło. Ale pewnie są teraz takie restrykcje. Weźmiemy za to nie jeden bagaż podręczny tylko dwa. Bagażu podręcznego nie ważą :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: CENTRALWINGS - bagaże 26.08.05, 09:08 ja lecę jutro do Faro centralwings z neckermannem i na biletach jest 20 kg. czyli to samo co było gdy w czerwcu leciałam na Kretę. pzdr, molo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynio Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:38 Dzięki Wszystkim za poświęcony czas na dyskusję. Nie chodzi mi o ewetualną dopłatę za nadbagaż (to nie problem),ale o sposób podania informacji na kilka dni przed wylotem.Dzwoniłem do CW gdzie sympatyczna pani udzieliła mi odpowiedzi na ww. temat, że limity wagi ustaliło biuro podróży.TUI natomiast że CW - koło się zamyka! Jeszcze raz dzięki.Pozdro. Niezbadane są wyroki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie2003 Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:45 lecialam centralwings przypadkiem do/z egiptu 2 tygodnie temu - biuro zamienilo nam przewoznika na 4 dni przed wylotem, ale ani slowem nie wspomnialo o zmianach w limicie bagazu, w umowie mialam 20 kg i tego sie trzymalam. w rzeczywistosci moja waliza wazyla dokladnie 22,8 kg ale przeszlo bez bolu. na bilecie informacji o limicie nie mialam, zreszta bilet dostalam dopiero na lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 00:25 Warto dodać, że walą dodatkowe opłaty za narty, nawet gdy mieszczą się w limicie. 100 zł od każdej pary !!! Dziady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:12 Leciałam z nimi we wrześniu do Włoch (normalny lot, nie charter). O ile pamiętam to limit był 20 kg a nie 15. Miałam powyżej 20 i pierwszy raz w życiu kazano mi zapłacić za nadbagaż, a latam nierzadko i prawie zawsze mam bagaż cięższy niż przewiduje limit :) Ale wcale się nie skarżę, że to chamstwo, dziadostwo itd. Ot, tanie linie; niższa cena - większe restrykcje. Musisz mieć tego świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś