Dodaj do ulubionych

CENTRALWINGS - bagaże

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 16:36
Lecę do Portugalii 03.09 i dzisiaj dowiedziałem się, że limitowana waga bagażu
to 15 kg.Cały czas myślałem że 20.
Jaja sobie robią? Czy tak było zawsze?
Co Wy na to?
Pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: lidka Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.08.05, 17:51
      do tego można zabrać 5 kg bagażu podręcznęgo
      • Gość: zbynio Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:12
        Czy pzestrzegają limitu ,a może podchodzą do tematu tolerancyjnie?
        Dzięki.Pozdro.
    • Gość: zbynio Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:17
      Jest jakaś tolerancja ,czy restrykcyjnie opłata za nadbagaż?
      Dzięki.Pozdro.
      • Gość: Rafal imysz@wp.pl Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: 146.38.90.* 26.08.05, 03:16
        nie bardzo rozumiem, jakiej odpowiedzi oczekujesz ... ze ktos Ci powie, ze mial
        10 kg wiecej i przeszedl ... a Ty pojdziesz i bedziesz mial o 3 kg wiecej i
        kaza Ci zaplacic ...
        wtedy pewnie bedziesz marudzic, ze jak to Cie potraktowali i co to za chamstwo
        kupujac bilet zgodziles sie na warunki jakie oferuje przewoznik ... 15 kg
        jak masz wiecej, to trzeba zaplacic i koniec tematu ...

Rafal
        imysz@wp.pl
        • roso_mak Re: CENTRALWINGS - bagaże 26.08.05, 07:28
          Jeśli jedno z pytań było CO WY NA TO, to z kolei ja nie rozumiem twoich Rafał
          pouczeń.
          Odnośnie tematu - ja też leciałem tymi liniami na wczasy charterem, a nie
          wykupując przelot tanich linii. W zeszłym roku limity w charterach były 20 kg.
          Informacja o 15 kg również mnie zaskoczyła bo podana została w momencie
          otrzymania biletu - klika dni przed wylotem.
          O ile w przypadku tanich przewoźników rozumiem, że za niska cenę dostaję niską
          jakość i przywileje, to loty charterowe na wakacje i obniżenie limitów wagi są
          dla mnie skandalem. Mam nadzieję, że konkurencja i tu zadziała.
          Z mojej wiedzy wynika, że nie ma tu aptekarstwa i na 3-5 kg nadwagi przymykają
          oczy.
          Pozdrawiam

• czarodziejka1 Re: CENTRALWINGS - bagaże 26.08.05, 09:04
            W czerwcu br. leciałam Centralwings na Zakynthos i miałam razem z mężem dwie
            walizki (razem 35 kg). Przy powrocie z wyspy nasze walizki ważyły razem 42 kg!
            Nikt nic nie powiedział. Za tydzień jednak wybieram się na Rodos i na biletach
            jest wyraźnie napisane limit bagażu 15 kg. Też mnie to torchę zdziwiło. Ale
            pewnie są teraz takie restrykcje. Weźmiemy za to nie jeden bagaż podręczny
            tylko dwa. Bagażu podręcznego nie ważą :) Pozdrawiam :)
            • molo000 Re: CENTRALWINGS - bagaże 26.08.05, 09:08
              ja lecę jutro do Faro centralwings z neckermannem i na biletach jest 20 kg.
              czyli to samo co było gdy w czerwcu leciałam na Kretę.
              pzdr,
              molo
    • Gość: zbynio Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:38
      Dzięki Wszystkim za poświęcony czas na dyskusję.
      Nie chodzi mi o ewetualną dopłatę za nadbagaż (to nie problem),ale o sposób
      podania informacji na kilka dni przed wylotem.Dzwoniłem do CW gdzie sympatyczna
      pani udzieliła mi odpowiedzi na ww. temat, że limity wagi ustaliło biuro
      podróży.TUI natomiast że CW - koło się zamyka!
      Jeszcze raz dzięki.Pozdro.

Niezbadane są wyroki ...
      • Gość: annie2003 Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:45
        lecialam centralwings przypadkiem do/z egiptu 2 tygodnie temu - biuro zamienilo
        nam przewoznika na 4 dni przed wylotem, ale ani slowem nie wspomnialo o
        zmianach w limicie bagazu, w umowie mialam 20 kg i tego sie trzymalam. w
        rzeczywistosci moja waliza wazyla dokladnie 22,8 kg ale przeszlo bez bolu. na
        bilecie informacji o limicie nie mialam, zreszta bilet dostalam dopiero na
        lotnisku
    • Gość: observer Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 00:25
      Warto dodać, że walą dodatkowe opłaty za narty, nawet gdy mieszczą się w
      limicie. 100 zł od każdej pary !!!
      Dziady.
    • Gość: turystka Re: CENTRALWINGS - bagaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:12
      Leciałam z nimi we wrześniu do Włoch (normalny lot, nie charter). O ile
      pamiętam to limit był 20 kg a nie 15. Miałam powyżej 20 i pierwszy raz w życiu
      kazano mi zapłacić za nadbagaż, a latam nierzadko i prawie zawsze mam bagaż
      cięższy niż przewiduje limit :) Ale wcale się nie skarżę, że to chamstwo,
      dziadostwo itd. Ot, tanie linie; niższa cena - większe restrykcje. Musisz mieć
      tego świadomość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka